Gyünyőrűek. Nekem is virágzik a második hibiscusom, de ugyanolyan mint az első, ezért nem fényképeztem le. A harmadikat várom nagyon, mert az ha jól emlékszem narancsos színű volt.
lepottyant a bimbó... :-(((
pedig már látszott a színe...
nem adom fel! vízbe tettem!
van még két esélyes pályázó, hátha ezek kinyílnak!!
ugye kinyílnak!! mondjátok azt hogy igeeen!
Le vagyok nyűgözve! Nem Zombán laksz véletlenül? :)
Ott tudok egy nagy hibiszkuszkertészetet, és az "ottani", mediterránnak is mondott éghajlat nevelhet csak ilyen gyönyörűségeket. Persze, lehet, hogy tévedek. A töveket honnan szerezted?
Na, de most!![A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n] [A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Olyat is mutogatunk! Ismerjük a fajtáját... Gyönyörű kis dög az is. :)
Most már ritkábban kell tápoldatozni, a levélsárgulást a túl sok vagy tömény tápoldat is okozhatja, de egy-két sárga levél már az ősz hirnöke is lehet...
A metszeni -írtuk korábban-, hogy elvirágzás után kell, nagyjából látod, hogy korábban meddig metszettél vissza egy-egy ágat, hiszen az frissebb, és állítólag abból 1/4-et kell meghagyni. Próbáld formázni, más szabály nincs...
Képzeljétek, ma reggelre a hibiscusomon számlálást tartottam és nagyon elégedett voltam az eredménnyel.Két kinyílt virág, 8 feslő állapotu bimbó, és 30-nál abbahagytam a kicsi bimbók számlálását.Nem tudom mi lelte az idén, eddig ahányszor ez tönkrement az elmúlt 10 évben, mióta nálam van!De most egyre csak virágzik.
Majd hozok képet, piros, és nem olyan mint amit ti mutogattok, hanem sok szirma van.A bibét néha nem is látni.
Lehet még most tápozni, mert az ágvégeken levő kicsi levelek most az eső után kisárgultak?
És valamit mesélhetnétek a metszésről is, mert ez az említett teljes és sorozatos kopaszodások után elég össze-vissza néz ki.:-)))
Köszönöm a dicséretet. Persze, hogy lehet jelentkezni, a mail címemre írj és félreteszem a levelet egy HIBI folderba, hogyha a tavasszal tarolok, akkor tudjak adni. Pont most gondoltam, hogy mennyit le kell majd metszenem, de endru is megmondta, hogy nem kell az ollót sajnálni.
Az enyémek is kint vannak, a bimbók ma még teljesen jól voltak, de remélem kibírják, mert még cca 4-5 hétig is kint lehetne.
Ja még annyi, hogy tudvalevőleg nagyon nehezen viselik az áthelyezést, ezért hát igazán nem tudom, hogy épp most (időjárás-változás, bimbózás) mennyire tenne jót neki... Sajnos, fogalmam sincs, mit csinálj... .((
Bizony, már nagyon hideg volt az éjjel. Helyenként állítólag csak 8-10 fok... :(
Egyébként azok a hibiszkuszaim, akiket kint nyaraltattam, és délben tűző napsugár érte őket, nincsenek valami jó bőrben. :(( Sajnos, a függőfolyósón nincsenek cserjék, bokrok, fák, amik árnyékot adhattak volna nekik. Most meg ez a hideg! Remélem, átvészelik... Még nincs kész a lakásbéli helyük.
még mindig a bimbózás fázisában vagyunk... de már látszik a színe, ez a hideg asszem nem nagyon kedvez nekünk..:-(((
remélem azért legalább egyet virágzik a kedvencem idén... :-(((((
Köszönjük! :)
Tudomásom szerint 15-17 foktól hidegebbet nem szeret. Az enyémek az irodában bőven 20 fok felett telelnek, otthon sanyarúbb a helyzetük. Az irodaiak egész télen ontják a virágokat, az otthoniak olyankor pihengetnek.
Köszönöm a dicséretet, de Ti voltatok az okosak. Nem fogom kinthagyani. Kb hány fokban szeret télen lenni? Vagy 23 vagy 5 fokot tudok neki biztosítani.