Keresés

Részletes keresés

MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 849
Strange!
Te magad mondod, hogy nem létezik objektív tájékoztatás - nos a sajtó részéről lehet, hogy nem, de pont most egy olyan lényegretörő és objektív :-) összegzést hallhattunk tőled a sajtóról, mely minden elismerést megérdemel. A téma összetettsége ellenére igen kultúrált és - amennyire lehet - politikamentes véleményt írtál, amivel a magam részéről csak egyetérteni tudok.
Ezzel remélem le is zárhatjuk a vitát, legalábbis ami a sajtóorgánumok egészét, ill. külön-külön való elemzését (pl. Népszabi) illeti. Ugyanakkor elkanyarodhatunk - ha gondoljátok - a zenei újságírás, ill. egyéb (TV, Rádió) felé. Strange már korábban említette a rádiókat, ezzel kapcsolatban volt már egy kis hozzászólás-váltás :-). Most azonban továbbmennék: Vajon valóban csak pénzügyi okai vannak annak, hogy olyan átlag feletti lapok, mint pl. a már említett Z Magazin, tönkremennek? A manapság még olvasható Wanteed vajon mennyire van manipulálva, ha manipulálva van egyáltalán? A mostani szemetek - Bravo, Popcorn, stb. - meddig bírják? Ameddig a kiadók (Record Express + társaik) pénzelik őket? Mintha egymást gerjesztené a zenei szenny és az írott szenny. Jó kis business, jól kitalálták ezt. És egyáltalán: hogy látjátok a jövőt? Akár addig is elmehetünk, hogy szerintetek az mp3 jelenthet-e igazi veszélyt a kiadókra? Ez az egész téma pedig hogy kapcsolódik a DM-hoz? (Azon túl, hogy a 80-as években a DM szintén a futtatottak közé tartozott, bár az az időszak némileg színvonalasabb volt.)
:-)
Strange Creative Commons License 1999.08.31 0 0 848
Nem tudom miért nem került föl, pedig elküldtem! Legalább kicsit stilizáltam:

Már megint lemaradtam és ennek mindig szegény BONG issza meg a levét, de végül is szombatra ígértem. Akkor biztos meglesz, mert egész nap gép előtt dolgozom.

A offtopic témákhoz nem nagyon szoktam hozzászólni, mert néha kevés az infóm róla vagy túlságosan eltér a tárgytól, esetleg egyszerűbb csatlakozni valakihez, akivel egyezik a véleményem. Most azonban nem tudom megállni – igaz a Useless-témát lezártátok – én is lezárom!

- Insight – távol álljon tőlem, hogy megbántsalak, de két olyan megnyilatkozásod volt (’the HDMFC’ és ’az Ervin’, akit a topicban mindenki közismert nevén Jockeynak szólít) amiről az a benyomásom, hogy vagy te vagy a Borbély Lajos, vagy túl sok időt töltesz mellette. Ha az előbbi, akkor nem tudlak megóvni saját magadtól, ha az utóbbi akkor vigyázz! A tökéletességre való törekvés szerintem az egyik legnagyobb erény (ld. korábbi hozzászólás), az ilyen szintű precizitás azonban klinikai eset. Nem tudom gyógyítható-e. Na ez csak vicc volt, ha egyik sem igaz mosolyogj rajta egy jót és tekintsd tárgytalannak!
- VV - Hajrá! A fanatikus DM rajongó nem arról ismerszik meg, hogy mit hord a felsőtestén meg a patáján, hanem arról, hogy mit hord a szivében, a lelkében és a fejében. A legtöbb DM CD pedig a lemezboltok polcain és raktáraiban található. Ezért ez végképp nem a ’depesmódosság’ mértékegysége. Az, hogy kinek hány kilométer CD-je van otthon az elsősorban anyagi kérdés!!! Ezt úgy állítom, hogy elég későn kezdtem a CD-ket gyűjteni, de nekem is van már jónéhány. Eredeti is, meg másolt is. A tartalom a lényeg. 15 éve jó volt az MK27-es meg a fullzajos kazetta. A Depeche Mode volt a lényeg. Az már csak hab a tortán, hogy ma már ilyen minőségben is ekérhető a zene.
- Useless – Kedves Useless! Valóban nagyon sokan nem értenek veled egyet, de azt hiszem, hogy emiatt nem kell megsértődni. Különösen nem az Interneten és egy topicban, amely legalább részben a gyakorlatban is megvalósítja az információk szabad áramlásának és a szabad véleménynyilvánításnak ideáját. A hangnemen persze lehetne vitatkozni, de nagyon magas labdát dobtál fel, amikor lebolsevikoztad a Népszabadságot. Az való igaz hogy a lap politikai szempontból baloldali beállítottságú, ami baj is meg nem is. Baj mert szerintem objektív tájékoztatás nem létezik (ebbe mélyebben nem mennék bele, mert a DM után a kommunikáció a kedvenc témám) és nem baj mert vannak jobboldaliak is pl.: Napi Mao. Magyar Nemzet) Az újságosnál pedig egyik sincs eldugva, mindenki azt veszi meg, amelyiket akarja. Mindegyikben vannak fontos információk és ordító – ha nem is hazugságok – de szándékos csúsztatások, félretájékoztatás és tudatos befolyásolás olyan eszközökkel, ami az egyszerű olvasóban, a szakmához nem értőben nem is tudatosul vagy észre sem veszi azt. Szakmailag a Népszabadság az egyik olyan napilap, ahol akad egy-két jó tollú újságíró – ilyen egyébként bőven van a másik oldalon a Magyar Nemzetben is – tudósítói hálózata és megfelelő infrastruktúrával szerkesztősége van ahhoz, hogy a napilap piacon a legtöbb saját információt hajtsa fel. Ez persze adottság és pénz kérdése is. Szóval javaslom, hogy mielőtt ilyen sarkos véleményt alkotnál néhány éven át minden reggel olvasd át az öt legjelentősebb politikai napilapot (MH, Népszabi, Népszava, Magyar Nemzet, Napi Mao.) és egy idő után kialakul benned az újságolvasás azon képessége, amit úgy neveznek hogy sorok közötti olvasás. Ehhez azonban rengeteg háttérinformációra van szükség, hogy átlásd az összefüggéseket és ismerni kell a hazai sajtót és politikai életet is. Így hát a fiatalos hévnek tudom be a bolsevikozást, ami egyébként tényleg a Torgyáni-retorika része. Ha vele értesz egyet az persze nem baj, csak nem biztos, hogy ennek a témának ebben a topicban a helye. Szóval hagyjuk a Torgyánt, meg a bolsevikokat és hajrá…

De azért nézzünk kicsit magunkba is, egy ilyen vitasorozat után már sikerült depeche babee-t elüldözni…

Usless maradj, ne fossz meg minket a társaságodtól és a véleményedtől, de ne fosztd meg magadat sem attól, hogy megismerd mások véleményét, mert csak így lehet kialakítani egy minél teljesebb világképet!

Uff! Beszélem, azaz írtam – igaz kicsit hosszan. Bocsika! BONG jön!

MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 847
Most mi van?
Strange: a Tasztal szerint hozzászóltál(790.) 15:42-kor, de itt nem látom az írásodat. morpet az utolsó(789.)
?
morpet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 845
VV!
Nem én találtam ki, amit írtam, hanem Te:
szerinted, ha valaki a DM és a Kraftwerk zenéjén nő fel, akkor egyáltalán nincs köze a DM-hez?
Szóval én erre válaszoltam, hogy nincs. Példaként írhattam volna Candyman-t vagy CsElődött, de a Happy Gangnek is vannak hasonló gyökerei.
A másik problémám ezzel a mondatoddal volt:
Köze meg annyi van a Mode-hoz, amennyi a Shape-nek, vagy a Popularnek
Hát nem. A Popular totál DM, ahogy te is írtad a mostani hozzászólásodban. A Shape is sokkal inkább hasonlít, mint a Neo. Ezt én úgy értelmezem, hogy a Neo távolabb áll a DM-tól, mint a másik két zenekar. És nem copy/paste-ról beszélek, hanem stílusról. Magam is kíváncsi vagyok, mi lesz a többség véleménye a HDMFC-ben (sic!) a Neo koncert után, nem tudom.
Oké, nem feltétlenül dilettantizmus a megfelelő szó, valószínüleg más szempontok alapján vizsgáljuk a zenét - ez belefér.
Bonanza: hát persze hogy sokkal egyedibb volt, mint a Popular. A Popular zeneileg volt olyan képzett, és technikailag felszerelt, hogy DM-es hangzást keráljon. Ennek eredménye egy nagyon igényes zene lett, ami kétségkívül nem kifejezetten eredeti. Amúgy a Lobog a léptem is tiszta DM, leginkább a My Joy-ra emlékeztet a zene hangzása szerintem. (A My Joy a kedvenc B-oldalas számom.)
Tényleg, van kedvenc B-oldalas számotok? Megírhatnátok, melyik!
MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 844
W!
Nnna ne gerjesszünk már itten kérem műbalhét! :-)) Szerintem totál egyetértünk ami a Neo-t ("You are the One, Neo" :-)))) illeti - bár nekem még mindig jobban bejönnek az általad is említett zenekarok: NE, FLA, Front242.
Morpetnek viszont abban igaza volt, amit mondott: A Happy Gang-gel szerintem azért példálózott, mert annak idején ők is ebből a feelingből indultak el (5let), de ma már vajmi kevés közük van a DM-hoz...
disp!
Már megint igazad van, mint (majdnem :-)) mindig, de azért a szinvonalat ne azon mérjük le, hogy mennyi eséje van nyugaton. Black Out: az énekes maga is elismerte, hogy a Top 3 albuma között ott van az Ultra.
:-)
Én meg mindjárt a kirúgottak között leszek... :-)
Na bye!
disp_ Creative Commons License 1999.08.31 0 0 843
Gratulálok!
Useless : Követem más topicokban is a hozzászólásaidat és most tessék nem megsértődni: Ez a topic nem a politikai nézeted kinyilvánítására való.Továbbá nem hiszem hogy VV-re kellene haragudnod, hogyha a gúnyoldásról van szó mert annak idején ÉN egyedül tettem (szerinted) gúnyos (szerintem pedig poénos) megjegyzést a barátnő témában.
A NEO ügyhöz : "they watching you Neo" :) De viccen kívül : Mutass nekem 1 olyan magyar produkciót ami nyugaton is versenyképes lehet!
Szerintem igenis van köze a DM-hez csak kicsit másképp....egyébként nem tökmindegyki lép fel a klubban? Lényeg hogy zene legyen..teszemazt ha valamikor a BlackOut lépne fel én annak is örülnék(szerintem nem 1edül) pedig vajhmi kevés közük van a DM-hez.
Egyébként meg a dolgaidat (hülyeségeidet) elfogadjuk mert ha ne fogadnánk el nem irnánk neked.
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 842
látom, most én kapom a leszúrásokat... hehe. nem baj, rám is rámfér, és vérig is sértődtem!!!!!!!!! =:D-
MarK: nem is arra hivatkoztam, hogy a DM zenéjén nőttek fel. ez csak a bevezető mondat volt. hivatkozásnak az tényleg kevés...
a Shape-et tudjátok, hogy én is ( meg mint Human Nature, testületileg ) csípjük. különben ugye nem kértünk volna remixre engedélyt. bár erről már meséltem.
a Populart én is nagyon szeretem. én is örültem volna, ha MMék Popularral folytatják. de így sem rossz, csak sajnos egy másik nagyon jót vesztettünk vele.
morpet: dilettanizmus? hm... majd átgondolom. de azért ha elemezgetnénk a Neo zenéjét, sokszor nagyon meglepődnénk... egyébként nem hasonlítottuk a DM-hez. csak arról folyt a vita, hogy most akkor belefér-e a HDMFC keretei közé a NEO, vagy sem. de szerintem ha nem, akkor a NitzerEbb, a FLA sem és még jónéhány zenekar, akiket ott imádnak/imádunk.
hogy a Popular mennyire egyedi... háááát... a Bonanza egyedibb volt. a Popular album hallgatása közben igencsak DM érzésem volt, a hangokról nem is beszélve. a Lobog a léptem, vagy a koncertváltozatok már túlléptek ezen, de a studiofelvételek mindegyike erős DM utóérzést hozott számomra.
"És hogy min nőttek fel Milkáék azt hagyjuk, mert ilyen alapon a jelenlegi magyar hanglemezipar tekintélyes részét a Depeche Mode-hoz hasonlíthatnánk." ez nagyon durva mondat volt. nem ilyen alapon hasonlítgattunk. és a HappyGanget emlegetni már kész ciki volt ennek a mondatnak a végén. szerintem félremagyaráztad magad egy kicsit...
egyébként nem tudom, mitől nem jó, vagy elítélendő az, ha valakik azt, amit szeretnek, nem copy-paste módszerrel csinálják, hanem egyénivé teszik és modern stílusokkal próbálják érdekessé tenni. pláne, ha mindezt ízlésesen és igényesen...
de legyen igazatok...
MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 841
morpet!
Rosszul fogalmaztam, tul.képpen U.P.-n keresztül talán érdemes lenne "beszélgetni" az újságírásról, pontosabban a zenei újságírásról, csak a politikát mellőzzük plíz.
Ja, a BsB topicban szépen leigénytelenezték a DM-ot. Azt a kutyafáját nekie! :-)))))))) Vagy inkább :-(((. Magamra vethetek, nem kellett volna ott is a DM-dal előjönnöm...
:-)
MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 840
W!
Azért egy Shape-nek, v. egy Popular-nek igenis több köze van a DM-hoz, mint a Neo-nak. Az, hogy valaki a DM zenéjén nőtt fel, sajna még nem jelent semmit.
Useless!
W-nek viszont abban igaza van, hogy "a különbség annyi, hogy próbálnak sok stílust ötvözni a zenéjükbe a DM stílusa mellé, még modernebbeket is. de szerencsére az igényes stílusok közül válogatnak."
Az én lelkivilágomhoz is közelebb áll a Shape, de nem utasítom el úgy a Neo-t, mint Te. Sőt, egyáltalán nem utasítom el, annak ellenére, hogy a két M.M. tevékenységét szívesebben láttam(hallottam) volna, mint Popular...
Ettől még azért úgy gondolom "egy eszmei közösségbe" tartozhatunk, nem?
Sőt, képzeld el, most "vallottam szint", a BsB topicban (Kultúra), hogy szerintem Ronan Keating (a Boyzone(!) arca - tudod, az szőke :-) - szóló dala már elég közel áll a ZENÉHEZ, legalábbis nekem tetszik. Ezt dolgozd fel! :-)
Remélem, azért nincs harag, 10.-én találkozunk és megkapod a Shape-Trend cd-t.
:-)
morpet Creative Commons License 1999.08.31 0 0 839
Na ne Na ne!!! Hagyjuk már a Neo DM-hez hasonlítását! Köze nincs a Neonak a Mode-hoz. Egyszerüen diletantizmus ilyet állítani. (Azért merek így fogalmazni, mert VV talán nem az a "miért cikiztek engem típus".) Függetlenül attól, hogy a Neo zenéje jó avagy rossz, a Mode-tól nagyon távol áll. A Popular ezzel szemben egy igen jól sikerült, és egyedi hangot is talált Mode-klón. Anélkül, hogy konkrétan 1-2 hang másolva lenne, az egész hangzásvilág zeneileg DM. A Shapenél is nagyon sok DM fedezhető fel. A Neo-nál csak ennyi: az is szintizene, egy-két Kraftwerkre visszavezethető motívummal. És hogy min nőttek fel Milkáék azt hagyjuk, mert ilyen alapon a jelenlegi magyar hanglemezipar tekintélyes részét a Depeche Mode-hoz hasonlíthatnánk. Pedig ugye egy Happy Gang nem éppen DM.
Useless: ne legyél már ilyen gyerekes! Láttunk már példát hasonló kirohanásra a topicban. Sajnálnánk, ha nem írnál tovább, de ha folyton megsértődsz, nem fogunk bocsánatért esedezni. Személy szerint találtam is némi igazságot abban, amit a párkapcsolatról írtál, de a gyakorlati oldal - bevenni a DM-ot a párválasztási kritériumok közé - tünt nekem furcsának, komikusnak. De ettől nem dől össze a világ, a vélemények különbözőek. És a gúnyolódás - ugyan már. Nem kell ilyen komolyan venni.
Ami a Torgyán vagy a Népszabi dolgot illeti, totálisan más a véleményem, de ez itt abszolút nem fontos. UP-ről is van véleményem, valahol a két véglet között, de MarK elutasította ezt a témát, talán jogosan, hát hagyjuk.
Na, most elfelejtettem, mit is akartam írni valójában.
Ja igen. Az az agyament ötlet a THDMFC-ről. Kedves insight kolléga! Hol hallottál te olyan mozaikszóról, amelyben a kezdő névelőt rövidítik? Másfelől a HDMFC rövidítés rég elterjedt széles körben, hiába töröd magad. Az ilyeneket nem lehet csak úgy megváltoztatni. Nem véletlenül rövidítik a Testnevelési Egyetemet továbbra is TF-nek, vagy a Budapesti Közlekedési Rt-t BKV Rt-nek. El kell fogadni, hogy a The Hungarian Depeche Mode Fan Club bevett rövidítése HDMFC, ami amúgy is ésszerübb a THDMFC-nél.
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 838
szeretném az egyik félreértésedet megérteni: az alapvető kommunikációs probléma nem egyenlő azzal, hogy szerintem a NEO-nak van-e köze a DM-hez, vagy sem. vagy rosszul tudom? ha igen, akkor elnézést kérek...

VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 837
már ne haragudj Useless, de ilyen nagyfokú értetlenséget még soha senkinél nem tapasztaltam. a NEO-val kapcsolatban nem tudom mit nem indokoltam meg, mert az utóbbi hozzászólásaimban mindent leírtam.
de leírom röviden a lényeget: a NEO-nak tulajdonképpen annyi köze van a DM-hez, mint minden más (általam is felsorolt) zenekranak. tehát: nagyon sok, de ugyanakkor semmi.
a DM fémjelezte stílusba nagyjából beleférnek ( ki jobban, ki kevésbé ). a NEO azzal lóg ki és szerinted azért nincs semmi köze hozzá, mert a modern stílusokból is használ elemeket a zenéjéhez. de mondom: szerintem nem hallottad az albumot, csak a pink panther theme-t, meg a persuaderst. többször is mondhattad volna hallgatása közben, hogy nahát, olyan,mint a Mode, vagy jééé, szinte Kraftwerk. mindegy. te okosabb vagy így is. itt, a topicban, a HDMFC-ben is a DM-vonalról beszélünk, nem csak a DM-ről, vagy az őket másoló ( nem a Shape-ről, vagy a többi zenekarról beszélek ) zenekarokról, hanem azokról is, akik érzelmi- zenei- szöveg- világát befolyásolta a DM.
az alapvető kommunikációs problémákat te magad idézed elő. én azt írtam, hogy hogy a ne-nek ( =NitzerEbb. nézd meg a borítóját mondjuk a big hit-nek, ott ne logo is van ) kevésbé van köze a DM-hez, mint a Neonak. a Shape-ről itt nem tettem említést. az máshoz tartozott.
de azért a stílusok közt próbálhatnál eligazodni, mielőtt erről vitázol...
a NEO-ban van DM, Kraftwerk, bigbeat, breakbeat, pop, rock, szintipop, meg minden ilyesmi. nem véletlenül eklektogram a címe az albumnak. ugye tudod mit jelent?
Useless Creative Commons License 1999.08.31 0 0 836
Úgy gondolom, más valamivel egyet nem érteni, és más valamin gúnyolódni. Ha valamivel nem értek egyet, nem szoktam gúnyolódó hangnemet használni, ellentétben itt egyesekkel. Szeretném VV, ha megindokolnád, hogy a NEO-nak mi köze a Mode-hoz. (azonkívűl, hogy az elnevezésükben megtalálható az E, és az O betű.) Szerintem pont Te vagy az, aki nem indokolja a kijelentéseit. Hogy mi a véleményem a SHAPE-ről? Olvasd el amit régebben írtam róluk, belinkeltem a "válasz erre"-be. Hogy a NEO-nak több köze lenne a Mode-hoz, mint a SHAPE-nek? Ha ezzel a többiek is egyetértenek, tényleg semmi értelme tovább ide irogatnom, mert alapvető komunikációs problémák vannak közöttem, és a többiek között.
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 835
" Én - ellentétben a fórum íróival - olyan társra vágyom, aki maximális mértékben el tudja fogadni a "hülyeségeimet", (az öltözködésemet, a gondolkodásmódomat stb..)"
Cicám hozzáfűzni valója: Ha valaki igazán szeret, akkor elfogadja a "hülyeségeid", annak ellenére hogy nem ért veled egyet, attól függetlenül, hogy teljesen más-e az ízlésvilágotok. Egyébként most mondtad te is, hogy hülyeségek. =:D-
legalábbis ezt próbálta telefonon keresztül üzenni.

az én hozzáfűzni valóm ezek mellé: ne várd, hogy csak más fogadja el a hülyeséged. te is fogadd el másét, a társadét ( ebbe a zene is beletartozhat ) mert ha csak egyoldalú a dolog az gáz. és ahogy leírtad, azok alapján egyoldalúnak tünik, de nagyon.
Neo-hoz végül: a különbség annyi, hogy próbálnak sok stílust ötvözni a zenéjükbe a DM stílusa mellé, még modernebbeket is. de szerencsére az igényes stílusok közül válogatnak.

VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 834
ajjaj... :-( nna, tessék megnyugodni.
a hülyeségeidet elfogadtuk, mint ahogy mindenkiét itt. az, hogy a vélemények ellentétesek, nem jelenti azt, hogy nem fogadunk el. vagy szerinted csak akkor fogadunk el valamit tőled, ha bólogatunk rá, hogy igen, úgy van? nemnem. nem ugyanaz a véleményünk, de elfogadunk. ennyi. nem bonyolultabb ez ennél. elfogadni úgy is lehet valamit, hogy nem értesz vele egyet. ebben nem kívánok vitát nyitni...
az öltözködésed sem lett gúnyolódás tárgya. miért lett volna? mindenki jár bakancsban. mondjuk nyáron bakancs az ízlés dolga, meg hasonlók. én fel nem venném. de télen igen. én pl most szándékozom venni, persze az új Martens cipő után.
NEO-val kapcsolatban: szerinted, ha valaki a DM és a Kraftwerk zenéjén nő fel, akkor egyáltalán nincs köze a DM-hez? ne viccelj. hallottad már egyszer is a Neo albumot? mert azon igenis érződik a DM-től kezdve a Kraftwerken keresztül minden, ami ilyen zene. még a Popular is...
Köze meg annyi van a Mode-hoz, amennyi a Shape-nek, vagy a Popularnek vagy a NitzerEbbnek. a ne miatt nem voltál kiakadva, hogy koncerteztek a DM klubban? sokkal kevesebb köze van a DM-hez, mint a NEO-nak.
ha emiatt képes vagy azt mondani, hogy " nem tartozom közétek" akkor nem is tudom mit mondjak...
nem is mondok semmit.
ha kijelentesz valamit, előbb támaszd alá adatokkal, tényekkel.
és hidd el, senki nem akar cikizni, bántani, vagy kitagadni innen. elfogadunk, mert ilyen vagy. de én sem várom el, hogy az én hülyeségeimet elfogadjátok. ennyi. a vélemények különbözhetnek haverságtól függetlenül.
legyél kicsit keményebb! ;-)
remélem maradsz,
üdv,
VV
Useless Creative Commons License 1999.08.31 0 0 833
Nem vagyok érzékeny, csak egyre nehezebben tudok veletek egy eszmei közösséget vállalni. Az egész a párkapcsolatos témával kezdődött. Én leírtam, hogy az én párkapcsolataim alakulásába igenis meghatározó szerepet játszik az, hogy milyen zenét hallgatok. Én - ellentétben a fórum íróival - olyan társra vágyom, aki maximális mértékben el tudja fogadni a "hülyeségeimet", (az öltözködésemet, a gondolkodásmódomat stb..). Mikor ezt leírtam, a fél fórum nekem esett, hogy milyen szűklátókorű vagyok, Zwozi még részvétet is nyílvánított a lelkivilágomnak. Én mindig olyan társra vágytam, aki külsőleg, és lelkileg is olyan, mint én. Nálam nem működik az "ellentétek vonzzák egymást". De hogy pont ebben a fórumban ne találjak megértésre, azon igencsak meglepődtem. Rájöttem, hogy veletek egyre nehezebben tudok egy eszmei közösséget vállalni. Gúnyolódás tárgya lett, hogy én még mindig bakancsban járok, és olyan képtelenséget is olvastam(Zwozi-tól), hogy a NEO zenéjének igenis van köze a Mode-hoz. Ha ezt többen is így gondoljátok, akkor arra csak azt tudom mondani, hogy én nem tartozom közétek.
MarK Creative Commons License 1999.08.31 0 0 832
Gyerekek!
Nyugi.
Kérlek titeket, hogy U.P.-t és a kapcsolt témákat mellőzzük. Persze nem kell folyamatosan DM vonalon "mozogni" (asszem ebben magam is az élen jártam :-)), de ez a mostani téma már sok. Nyilván nekem is megvan a véleményem, de nincs időm a politika fórumba (v. akár az U.P. topicba) is írni, örülök, hogy ezt az "első szülött" topicot figyelemmel tudom kisérni (ráadásul, most itt van a "kisöccs" is, lásd: Paradise Lost, Kultúra - ha érdekel valakit :-)).
:-)
Köszönöm.
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 831
ugyan Useless, már megint zokon veszel mindent. miért vagy ennyire érzékeny? az, hogy nem ide való, arra vonatkozott, hogy a dolog boncolgatása nem e topicba való.
egyébként teljes mértékben igazad van, de ez nem a népszabi reklámozása volt, hanem az Új Péteré. mondjuk az sem jobb...
Useless Creative Commons License 1999.08.31 0 0 830
És a Népszabadság reklámozása ebbe a topicba való??? Egyre jobban kezd elmenni a kedvem, hogy ide írogassak. Ha ha ez így megy tovább, egy szép napon eltűnök.
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 829
jujj... aszittem, csak kiakadt a net, azért küldtem el a dolgot mégeccer kijavítva. bocs...
VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 828
KuZO: köszi, nem. nem bírom UPét. inkább kihagyom.
mellesleg egyszer elcsaltak haverok Bahnhofba. mélyen hallgattak, hogy a Gézengúz Zolee-ék lépnek fel és azért akarnak menni. túléltem, de azóta jobban utálom őket. és ott egy szám végig UP gyalázásáról szólt. ( teccett hihi ) szóval hagyjuk. én is ilyen szinten csípem. nem tudom értékelni, ha valakinek minden szar, mindenki hülye rajta kívül, senki nem ért semmihez rajta kívül és mindenkire és mindenre anyázni kell. ( olvastam a belső levlistát a barátnőmnél. nem gyenge táraság dolgozik itt.. tisztelet a kivételnek. örülök, hogy nem tartozok közéjük. de annak nem, hogy a barátnőm igen. )

Useless: jujj... de inkább nem mondok semmit, mert nem e topicba való a téma. bár ez a kijelentésed... na hagyjuk. ( Torgyán feeling ) de mitől színvonaltalan??? az egyik legjobb. ( közvéleménykutatást végeztem :-) ) de mi a fenétől mitől bolsevik?

VV Creative Commons License 1999.08.31 0 0 827
KuZO: köszi, nem. nem bírom UPét. inkább kihagyom.
mellesleg egyszer elcsaltak haverok Bahnhofba. mélyen hallgattak, hogy a Gézengúz Zolee-ék lépnek fel és azért akarnak menni. túléltem, de azóta jobban utálom őket. és ott egy szám végig UP gyalázásáról szólt. ( teccett hihi ) szóval hagyjuk. én is ilyen szinten csípem. nem tudom értékelni, ha valakinek minden szar, mindenki hülye rajta kívül, senki nem ért semmihez rajta kívül és mindenkire és mindenre anyázni kell. ( olvastam a belső levlistát a barátnőmnél. nem gyenge táraság dolgozik itt.. tisztelet a kivételnek. örülök, hogy nem tartozok közéjük. de annak nem, hogy a barátnőm igen. )

Useless: jujj, de inkább nem mondok semmit, mert nem e topicba való a téma. bár ez a kijelentésed... na hagyjuk. ( Torgyán feeling )

Useless Creative Commons License 1999.08.31 0 0 826
Köszi, de nem szokásom a színvonaltalan bolsevik sajtó olvasgatása.
KuZo Creative Commons License 1999.08.31 0 0 825
Szerintem U.P. nagyon jól ír!
Ajánlom egy-két cikkét elolvasásra itt:http://www.nepszabadsag.hu/Redakcio/Aut.asp?SID=1&AUT=74
Nem semmi a gyerek! Tudom, néha sértő ahogy teszi, de akkor is jó!!!
VV Creative Commons License 1999.08.30 0 0 824
hali!
végre megindult a szavak ááááááradata! ;-)))
egy-két dologhoz a hozzáfűznivalóm:

Jockey-val (is ) kapcsolatban:
nagyon régóta ismerem, de nem nagyon mély a barátságunk, inkább csak olyan szintű, hogy amikor összefutunk, köszönés, hosszabb-rövidebb beszélgetés, stb. gondolom, a nevem sem tudja...
a klubban szoktunk sokat beszélgetni, meg a metronómban, meg régebben, amikor az europarkban dolgozott. én ugyanis arrafele lakom.
szóval jó fej, én csípem, de tényleg tud olyan dolgokat mondani, amiktől vagy a hátadon feláll a szőr, vagy a mondat befejezésekor már ki is derül, hogy akár az intercom is szponzorálhatta azt...
mellesleg, kedves Insight: ez a "Biztos vagyok benne hogy az Ervinnek..." kezdetű mondat nagyon olyan szintű volt, mint amikor az ovisok mondják egymásnak, hogy: bibiii, a barátomnak megvan az összes diznishomokozóforma, és nektek hozzá képest semmi nincs...
szerintem nem idevaló mondat volt. én sem dicsexem azzal, hogy melyik haveromnak milyen gyűjteménye van. nem az enyém.minek tegyem akkor?
tökre sajnálom, hogy nincs olyan övem, mint andynek 89-ben volt, meg 2x2 cm-es Dave koncert trikó cafat, ami abból van, amit 93-ban bedobott közénk... :-))))
mindezek mellett irigylem, hogy el tudta érni velük kapcsolatban, amit akart és sokminden megvan neki, sok helyre eljutott. és bár nem ettől igazi rajongó az én szememben, de mindenképpen az! jóindulatú, rendes gyerek, csak néha kicsit "félrebeszél". ;-)
mellesleg senki nem bántotta a ruháját. csak példára jött ellenpélda. ennyi. de ahogy elnézem, te igénytelenezted le. >:-> goni vagyok, mi?
a HDMFC pedig szerintem teljesen jó, mert a the névelőt nem szokták rövidíteni, max kiírják hogy the DMFC. én még ilyet nem láttam.
a dolog nem ezen múlik. de majd utána nézek, mert roncsabáncsahasogassa ez így a szememet. :-)
magyarul ha ilyen nevet idézünk, nem írjuk ki, hogy a the hungarian depeche mode fan club. ez olyan, mint a cd lemez. az is ugye kompakt lemez lemez...
bocsi, nem bántó szándékkal írtam...

MarK:
köszi a bizalmat! ahogy kész a human nature oldal, elkezdem. kb két hét múlva lesz meg. de azért addig a tartalommal kapcsolatos ötleteket várom. írjatok plíííííííz! ja, ha valamit láttok, követendő példaként designban, jöhet a link. szóval csináljuk együtt. én csak összerakom.
ja, a domain név már megvan, de egyelőre hozzám mutat, mert valamit kellett adni linknek. ha lesz valami html valamelyik szerveren, akkor átírom a linket. szóval: www.depechemode.ini.hu :-)
ha van jobb ötletetek, akkor az lesz. egyelőre erre gondoltam. de a subdomainnevet még átírhatjuk.
ide írjatok: percze.zoltan@ln.matav.hu és eclectric@rocketmail.com vagy a topicban vitassuk a dolgokat.
a Z magazint én is nagyon szerettem és kiakadtam tavaly nyáron, mikor megszűnt. jobban csíptem, mint a Wantedet. több számomra érdekes dolog volt benne, mint ebben.
wow! köszönjük Shape remiksz lehetőséget! :-)

Insight: a bólogató kutya hasonlat nem volt egyszerű! :-)))))))))))
ott leszünk legközelebb! ( persze, ha ezek után nem tiltasz ki! ;-) )
nnna, remélem senkit nem bántottam meg.
sziasztok,

VV

insight Creative Commons License 1999.08.30 0 0 823
Kedves mindenki!
A HDMFC megnevezés nem helyes,mert nem hungarian depeche mode fan club vagyunk ,hanem THE HUNGARIAN DEPECHE MODE FAN CLUB a nevünk,aki nem vette észre a külömbséget az csak tegyen egy T-betüt a HDMFC elé.
-Useless! Bár tudom hogy ez a téma már unalmas nektek de rég nem jártam erre,ezért szeretnék reagálni useless barátunknak.Én mindig kifelyezetten nem Depeche Mode-os barátnőt keresek,bár a mostani DM-os.Martin barátnője sem DM-os, nem ez a lényeg ,hanem hogy jól érezd vele magadat.Nekem általába unalmassak a DM-os lányok mert nem tudnak újjat mondani ezért csak bólogatnak arra amit én mondok nekik.Bologató kutyát a boltokban is tudok venni!
MINDENKINEK Szeretettel várunk titeket Szeptember 10.-én a PeCsában,gyertek minél többen a klubba!
Üdv.Nektek!
MarK Creative Commons License 1999.08.30 0 0 822
Itt vagyok, csak mostanában nekem sem egyszerű az életem munka szempontjából...
Szóval röviden summázva az eseményeket:
DM klub II. az 1000. után beindul. A honlap O.K., mindenféle megkötés nélkül kész lesz, amikor kész lesz... W ideje, ötletei és minden egyéb függvényében. Az IRC-t személy szerint még mindig jó ötletnek tartom (morpet: nem kell majd egyedül chat-elni - leszünk ott többen is). A levlista már hűzósabb téma, nem sok esélyt adok neki, bár nekem nincs elene kifogásom.
Strange: a Jockeyról alkotot szűk véleményed ismét mosolyt csalt az arcomra :-), tömör, lényegre törő és találó! Mindenestre kellenek ilyen emberek is, mint ő, a fanatizmusa pedig határtalan, s ez tetszik nekem. Persze olyan életvitellel könnyű. Azzal viszont szerintem nem kell törődni, hogy milyen ruhába jár le a klubba.
A zwozi által kivágott cikkrészlet tényleg nem semmi... Ha már az újságírásnál tartunk, bizony elég vegyes a kép. A Z Magazin annak idején egész jó volt, naná, hogy megszünt. Most kénytelen vagyok Wanted-et olvasni.
zwozi: beszéltem a Shape-pel, O.K. a mixajánlat.
Ja, megigértem a Nine Inch Nails topicban (Kultúra), hogy ajánlom a topicot a mi köreinkben is, hát tessék... szóval ajánlom, nézzétek meg, ha érdekel. :-)
insight Creative Commons License 1999.08.30 0 0 821
Helló!

Biztos vagyok benne hogy az Ervinnek ötször annyi dM-lemeze,kazettája,és más nyavajája van mint nektek itt az egész topikon együtt!!!
Ne szidjátok szerencsétlen Jockey ruháit,ha ő abba érzi jól magát akkor had hordja.Dave is tud igénytelen lenni,de rettenetessen,pl:öltöny nadrág és tornacipő.

disp_ Creative Commons License 1999.08.30 0 0 820
..Zene se szol "
Itt vagyok és punnyadok :(
VV Creative Commons License 1999.08.30 0 0 819
Kihalt minden...
vagymi. hová tűntetek?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!