Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Csak emlékeztetnék, hogy a HM-Vk szétválasztását, az MHP megalakulását, Fehérvárra költözését a fehérvári közgyűlésben tárgyalták. Cser-Palkovics 9000 fős lakosság növekedéssel számolt. A fehérvári médiákban időnként megjelennek hírek, hogy itt és itt lesz a költöző katonacsaládok lakótelepe. Az ÖHP-hez képest az új MHP létszáma 7885 fővel növekedett, magyarul teljes egészében magába szívta a volt vezérkart, némi reszli még a HM-ből is. Vannak fehérvári ismerőseim, egyetlen bútorszállító kocsiról nem tudnak. Amikor elindították, meghirdették, akkor sem értettem, komolyan gondolják, hogy mondjuk a budaőrsi laktanya leköltözik Fehérvárra? Ha nem, akkor miért jó, hogy mondjuk Budaőrsöt Fehérvárról akarom igazgatni?
Nem olvastad az olvtárs egyik hozzászólását? Addigra lesz műholdunk, így műholdas felderítésünk is lesz, sőt magyar radarrendszer is lesz. Kishitű vagy. :-))
Mire a tervezett magyar dandarok teljesen "összerazodnak" (mondjuk ~2028-2030-ra) ... akkor mar saccolas szerint is a bevetett fegyverzetek ~40-50%-a lesz katonak nelküli robot eszköz ... a NATO reszeröl is ... meg a többi modern(ebb) hadseregek reszeröl is ... (Legalabbis egy nem tul intenziv csörte ilyen eszközökkel jatszodhat majd le. Mar az esetek jelentös reszeben NEM KELL, hogy szemelyek/katonak ücsörögjenek a jarmüvekben ... hiszen vagy taviranyitottak lesznek, vagy autonomok ...).
Top 5 Most Advanced Army Robots | Tank Robots, Robot Dogs, Unmanned Vehicles | Military Robots
Szóval az úgy volt, hogy volt a hegyen egy házikó. ment hozzá max. 2Kw-os betáp, volt hozzá egy panoráma vevő, illetékes et.-ak váltásban babrálták a készüléket, de mondjuk a felfedezett adó irányát nem tudták meghatározni. Illetékes elvtársaknak jól jött a jégelhárítás felhő radar igénye. Nosza fejlesszük a Nefelát! A régi kisház két oldalára építettek két azonos épületet, a nyugatira került a felhő radar, a keletiben berendezkedtek illetékesék. Hawai! Műút vezet a tetthelyre, komoly betáp, irányt is tudunk adni akár Szerbiából is. Közben Tenkes is kezdett tornyosulni. Ebbe az erőtérbe protezsáltam be volt kollégámat a rádióamatőrt. Volt már olyan, hogy a nagy házak betápja elszállt, a kolléga adott nekik áramot a régi vezetékről, hogy legalább világítani tudjanak.
Tavaly többször is útbaejtettem kirándulás közben a Hármashegy csúcsát, de sohase találkoztam senkivel. Megnézegettem az antennákat, megpihentem, majd hazasétáltam. Pár hónapja feltűnt, hogy hiányzik a radom, de végül szabadidő hiányában nem jutottam fel, hogy megnézzem a munkálatokat, pedig terveztem. Most meg már felkerült a berendezés, lemaradtam róla.
Szomszédom a jégelhárítás főnöke volt, így fennhatósága alatt volt a Hármas-hegyi felhő radar. Beprotezsáltam volt katonatársamat, rádióamatőrt a tetthelyre. Kapott egy önálló házat, saját áramellátással. Volt hiradó haverjaitól szerzett egy 40 méteres teleszkópos árbócot, így jelenleg ő Baranya legjobb pozícióban lévő rádió amatőrje. Az árbócvég magasabban van mint a radar. Szomszédom a Nefelával azóta beolvadt az országos jégkár enyhítő rendszerbe, amatőr kollégámat továbbra is szívesen látják.
Gondolom valaha a nagy torony is katonai, vagy BM volt, ami most elvileg a Telenoré. A kapun lévő tábla szerint vízügyi, de az odébb volt. A Munkásőrségé meg a Jakab-hegyen volt, a Dunaújvárosi Rádióklub használta még azt a területet, de sajnos az amatőrtárssal már nem sikerült felvennem a kapcsolatot. A tubesi karbantartásánál egyszer pont fent voltam, az illető amatőr volt, a keítésre tette fel az antennáját, hallgattam a QSO-it budapesti, és az ország területén bejelentkező más amatőrökkel, csak nem volt képem megszólítani, pedig magam is hívójeles vagyok...
Akik tervezték majd kivitelezték a G jelű tornyok építését, rajta az Orfeusszal, gyakran voltak vendégek nálunk a Tubesen, mert ebből a magasságból jó rádióamatőr eredményeket lehetett elérni. Szoktunk olyankor bográcsozni, beszélgetni. Rákérdeztem, de ők sem értették, hogy miért volt külön rendszere a BM-nek, HM-nek, Munkásőrségnek. A három rendszert el tudta volna vinni egy digitális terepmodell alapján optimalizált torony készlet. Amikor beindult a mobilszolgáltatás a szolgáltatók azonnal igényelték volna a meglévő tornyok szolgáltatásait. Mi helyben megegyeztünk volna, a HM nem engedélyezte. Mekkora bevételtől esik el az állam, ha magának tartotta volna a toronyépítés monopóliumát, a tornyokat optimalizáltan lehetett volna építeni, a szolgáltatók meg fizetnék a bérleti díjat.Így van most két átjátszó a Tubesen.
Amikor a radarépítés napirenden volt, akkor szedték le az antennákat a tornyokról, a kerítés mellé egy R-140-es került ideiglenesként, annak a 2 árbócán voltak az antennák. Valahol van róla képem is.
Igen. a tubesi volt a Fényár 7-es. Egyszer használtam is. 1989-ben kint voltunk Ungvár felett a hegyekben 800 méterre tengerszint felett. Volt 3 kocsibólálló troposzféra állomásunk, de a fehérvári kezelők nem tudták beüzemelni. A saját 142-esünkkel hívtuk a Fényár 7-est, kapcsolja a laktanya központot, kapcsolja a lakásomat és máris beszélhettem a nejemmel, meg a gyerekeimmel. Egy ideig a fiam is szolgált ott szerződésesként. Maci kutyának ő volt a kedvence, mert a zsebe mindig tele volt otthonról hozott jutalomfalatokkal. Éjszakára kiengedték a kutyákat a kenelből a területre, az ő dolguk lett volna éberen ügyelni, radar ellen tiltakozó grínpíszest leenni a kerítésről. Mondjuk kiment valaki a konténerbe, magyarul nyílt az ajtó, Maci azonnal berohant a szálláshelyre és befeküdt fiam ágyába lábtul. Maci annyira konzekvens volt, hogy az akkori állomásparancsnok is elfogadta, Maci fiam ágyában teljesíti a szolgálatát.
Nem tudom mennyit érhetett akkoriban egy olyan típusú faház, de az országban szerte-szét tucatszám épültek, különböző méretben, munkásszállás, irodaépület, stb. funkciókban. Néhol a mai napig állnak. A Fényár a tubesi objektum hívójele volt? Most mikro-k vannak az egykori ORFEUSz tornyon, meg néhány relé-antenna, a discone-okat pár éve lecserélték dipole-okra, a légiirányítás üzemel rajta.
Miután a Tubesen elkészült a ház, egyszer csak jött a telefon Fehérvárról, hogy Gyuricza vezérőrnagy parancsára a raktárban lévő faházat szállítsuk ide és ide. Elnézést, nem tudjuk szállítani, beépítettük a hegyre. Nem baj, akkor szállítsuk a másikat. Milyen másikat? Hát a Gyuricza elvtárs által Pécsre depózott kettő közül azt, amit nem építettetek be. Parancsnoki értekezlet: -Gyerekek! Milyen házról beszélnek Fehérváron? -Főnök! Én annak a háznak az árát, befizettem, saját telkemen felépítettem még annak idején Miski Béla engedélyével, jelentette a lövésztől örökölt 6tápfőnökünk. Ezt követően volt némi mosolyszünet Gyuricza Béla és a főnököm közt.
Anna völgy már évek óta az enyészeté. Balatonfüreden volt a 43. híradóezred csapat pihenője, kb. 20-22 faház. Hosszú évekig rohadt, most a helyén apartmanház van. Csak egy sétány választotta el a Balaton parttól, a VERGÁ-val volt közös strandja.
Valami akkora lejárata volt ennek a bunkernek, mint egy vízóra aknának. Amikor a faházat telepítettük fölé, abban a tudatban tettük, hogy erre a gödörre nincs és nem is lesz szükség, így ha ma bemégy a faházba, nyomát nem látod annak, hogy alatta valami üreg rejtezik
A bejárat mellett, a jobb oldalon van a jelenleg is létező faház, lefényképezem ha érdekel, küldök képet róla. Soha nem figyeltem az alját, de itt nem nagy probléma az, hogy sziklára kerüljön, mert a felfelé vezető úton is szépen látható a lépcsőzetes szálban álló kő. A szeizmikus állomások jelenleg Kővágótöttösön, Mórágyon, Villányban vannak, amíg az urán üzemelt, addig annak a vágatrendszerében volt, ha jól tudom.
Nagyon pici, talán 4x3-as faház volt a területen, alatta egy gödör, abba került volna az atomcsapásokat bemérő szeizmikus állomás. Azért kellett a bunker, hogy biztosan sziklán álljon a mérőműszer. A szeizmikus állomások telepítése elmaradt, így az országos földtani kutató tulajdonába volt bejegyezve az ingatlan. Amikor felszámoltuk a 22-es lövész ezredet, kiderült, hogy Miski Béláéknak van raktáron egy méretes faházuk. Főnököm a Miski féle és a földtani faházát egybeépíttette, így lett az átjátszón egy télen nyáron használható csapatpihenő az említett mini bunker felett. A földtaninál 2000-ben igazgató váltás volt, ez egyben leltárt is jelentett, kiderítették, hogy a Tubesen van nekik egy faházuk, az új főnök igényt tartana rá. Visszaírtuk, hogy az a faház nem az a faház amikre ők gondolnak, ha megfizetik a mi beruházásainkat az elmúlt évtizedekből, vigyék, de megosztott használatra is nyitottak vagyunk. Röviden jött a válasz, hogy az új főnököt már nem is annyira érdekli az ingatlan. Most a Boczonádi a kezelő, valami nagyon csökkentett habzású üzemelése folyik az átjátszók rendszerén, nem ismerem a részleteket.
Évek óta üresen áll a faház a Tubesen, mozgást az őrszemélyzeten kívül nem látni a területen... Talán még gyerekkoromban láttam ott nagyobb mozgolódást.
Volt még egy nagyon komfortos faházunk a tubesi átjátszó állomáson külön bejárattal, ugyanakkor az átjátszón szolgáló 12 katona mellé étkezési létszámba lehetett venni a faház vendégeit a tiszti étkezdén használatos étkezési díj befizetésével. Ha igényelted, jött a Fényár 7-es szakácsa és szolgálta fel az aktuális étkezést, ha előzetesen a tiszti étkezdén befizetted. Az összes csapatpihenőnk fel volt kínálva legalább a testvér tüzér alakulatok igényjogosultjainak. Ennek fejében a mi igényjogosultjaink is bejelentkezhettek mondjuk Tiszaligetre, vagy Fehérvár balatonkenesei faházaiba. Ez nagy buli volt, mert ha nyertél egy faházat, attól kezdve szabad bejárásod volt a Honvéd Üdülőbe is. Ez a csapatpihenő rendszer elszállt a semmibe az átszervezések során, vagy illetéktelen kezekbe került, ami után piaci áron lehetett már csak látogatni, lásd Annavölgy.
Évek óta járunk a fenevaddal az orfűi kutyás strandra. A parttól 30-40 méterre van a tüzérdandár volt csapatpihenője. Nem tudom most ki a tulajdonos, de szerencsésnek tarthatja magát. Engedjetek meg egy megemlékezést ebből az alkalomból a csapatpihenőkről. Hertelenden három egymás melletti telken volt a dandár, a kieg, a Honvédkórház pihenője. A legfurfangosabb a harkányi iker faház volt. Az egyik kertajtó az utcára nyílt, a másik meg a gyógyfürdőre. Akit az üdülési felelős beosztott a katonák közül, vagy a megyei tanácstól, azok nagyon szerény díj befizetése mellett használhatták a házat, a gyógyfürdőbe viszont ők és vendégeik ingyen léphettek be. vALÓJÁBAN ÚGY HASZNÁLTUK A FAHÁZAT, HOGY VOLT VALAKI ALIBIBŐL BEUTALT, mi csak átöltözni mentünk a faházba, majd ingyen a gyógyfürdőbe. Rendszerváltáskor az új polgármester fellázadt, zárjuk le a gyógyfürdőbe vezető kiskaput. A megyei önkormányzat teljes egészében lemondott a telekről az ikerház feléről, főnököm lett a polgi tárgyaló partnere. A polgármester azonnal felajánlott ingyen agy telket a gyógyfürdőtől kevesebb mint egy kilométerre a fürdő melletti telek fejében. Feri lebontatta az ikerházat, a saját elhelyezésünk az új telken eszkábált belőle egy téli-nyári használatra alkalmas nagy nappalis, két nagy szobás objektumot. A továbbiakban, ha a Honvédkórház reumatológusa beutalt a gyógykórházba kezelésre, automatikusan igénybe vehetted a a faházat.
Már csak párat kell aludnunk és itt a szeptember, a 2020-as költségvetés zárszámadásának hónapja, az igazság pillanata. Ha a HM megint maradvánnyal zár, akkor leveszem a kezem az egész gittegyletről, nincs értelme foglalkozni velük.
Egy külföldön bejegyzett cég, ami tevékenységét tekintve egy magánhadsereg, pont ilyen.
Azzal, hogy a magyar sajtóban megjelenik azzal az üzenettel, hogy számítanak a készenléti rendőrség, meg fegyveres erők jelenlegi és volt tagjaira, meg is van a toborzás.
Az már másik kérdés -- ahogy a következő hsz-ben írtad is --, hogy olyan Sólyom Airways feelingje van a dolognak.
Szerintem érdemes lenne leállni ezzel a témával, és a fickóval. Más fórumokon leírják, hogy ez a fickó megrögzött hazudozó, aki biztonsági őr volt világ életében, idegen nyelven nem beszél, külföldön soha nem dolgozott, főleg nem a civil védelmi piacon. Szinte nulla katonai ismerete van, kettő évig volt katonai rendész. A neve, és személye közismert a magyar őrzés-védelmi piacon.
Amennyire a nyilatkozatból lejött a céget nem itthon fogják bejegyezni és a legnagyobb befektető sem magyar. De biztos megtalálják a jogászaik kiskapukat mivel mi a kiskapuk országa vagyunk. Vagy ha a kormánynak szüksége van erre a szolgáltatásra, legfeljebb törvényt módosítanak. Nem nagy dolog ha azt nézzük, hogy megtették a szívsebész győri polgármester esetében is. Egyébként úgy tudom elég sok hazánk fia dolgozik most is hasonló cégeknél külföldön (mert ők jóval kevesebb zséért is bevállalják a bulit). Van ismerősöm aki egy ideig szomáli kalózok ellen védett teherhajókat.