Keresés

Részletes keresés

blaser-k95 Creative Commons License 2025.05.16 0 1 76708

Arról hallott-e már valaki, hogy amikor egy-egy nagyvárosban szmogriadó van és korlátozzák, esetenként be is tiltják a robbanómotoros járművek használatát, leállítanák a repülőtereket is?  Pedig egy repülőgép nem kevés kerozint éget el felszálláskor. Az sem oxigént termel, hogy finoman fogalmazzak. Ugyanaz, mint a teherhajóknál. De a mi kisgépeink tönkreteszik a világot.

Előzmény: kavicsos1964 (76702)
Sparta 25 Creative Commons License 2025.05.16 0 1 76707

Az új Koyo zárt csapágyat még nem tudom, hogy fém kosaras e. 

Előzmény: AttiLaci (76706)
AttiLaci Creative Commons License 2025.05.16 0 0 76706

Ha nem tudod,hogy milyen a kosár,úgy vélem,hogy a porvédőt nem vetted ki a sonka felőli oldalból......!?

Előzmény: Sparta 25 (76705)
Sparta 25 Creative Commons License 2025.05.16 0 0 76705

Koyo lett, a fém kosaras. + egy zárt (azt nem tudom hogy milyen kosaras belül), + egy barna szimering (elvileg az a jobb), + ina tűgörgő.

Egy zárt NSK volt benne és egy márkajelzés nélküli nyitott, valamint egy fekete (Kok) szimering, a tűgörgőn sem találtam feliratot.

Az összes közül a nyitott kezdett hangot adni, a többi rendben, de ha már ki lett bontva ugye. A henger nem leharcolt a dugattyú sem, a gyűrű is rendben, ezek maradnak az eredetik. 

Köszönöm :) 

Előzmény: kavicsos1964 (76704)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.05.16 0 0 76704

A Koyót válaszd a többi nem jobb legfeljebb drágább . Gyártásilag tapasztalatom szerint a koyó ami jó csapágy és sokáig csapágyhang nélkül fut . De fém kosaras legyen .

Előzmény: Sparta 25 (76703)
Sparta 25 Creative Commons License 2025.05.15 0 0 76703

Sparta 25 főtengely csapágyak közül az egyik adta meg magát. Ez nem zárt, különösebb ismertető jel nélküli. A másiknzárt NSK. Meg sem lepi az embert.

Természetesen új csapágyak és szimering kerülnek bele. Tűgörgő is cserére kerül, a hibátlanságának ellenére. 

Koyo csapágyak javallottak, esetleg jobb ötlet? 

kavicsos1964 Creative Commons License 2025.05.15 0 1 76702

Ezt én sem de azt akarják mi spóroljunk ők meg szarnak az egészre csak a tengeri szállítás menjen ! 60 olyan hajó van amiből 20 annyi szennyet bocsájt ki ami megfelel az összes személygépkocsi 1 évi kibocsájtásának ! A villany autónak semmi értelme nem lenne ha a tengeri hajózát le állítanák ,de nem te spórolj költsél minden féle elektromos szarra ,napelemre ,ők meg folytatják a nyerészkedést és tolják a pakurát a hajókba ! Ez itt a nagy környezetvédelem ami csak a kisemberre vonatkozik a nagyokra semmi !

Előzmény: AttiLaci (76701)
AttiLaci Creative Commons License 2025.05.15 0 1 76701

Nem értem,hogy miért a legkiseb motorokkal küzködnek......?

Én úgytudom,hogy tengerjáró orjás hajók pakurával üzemelnek.......!

Vagy eme orjás motorok a tengerközepe irányában levő ózonjukat nem bővitik.......!?

Előzmény: HWK12 (76700)
HWK12 Creative Commons License 2025.05.15 0 0 76700

Én úgy tudom,hogy a Japán Zenoah cég kb 50 évvel ezelőtt megalkotta ezt a légöblítéses 2T motort. Akkoriban hol volt még ez a nagy környezetvédelem??? vagy a Japók úgy 50 évvel előrébb járnak...???

Előzmény: ötbites stihles ziles (76658)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 76699

Minden más gép is ilyen !

Előzmény: kobold62 (76696)
kobold62 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 76698
kobold62 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 76697

76346 hsz alatti

kobold62 Creative Commons License 2025.05.14 0 0 76696

Nekem is van egy Riwall 510-es. 6 éve nyúzok kb. 1000-1200 nm.-es területen. Egy alkalommal benzincső (szűrővel együtt, mert úgy adja a kinai a piacon 😁🤣) és egy alkalommal a karbiban pillangószelep és tömités csere. Megette az idő vasfoga, vagy a benzin. Megy a gép, mint a bolond. Semmi baja 6 éve. Csak meg kell becsülni. Takarítás, zsírzás, stb.

Előzmény: kavicsos1964 (76694)
kormos* Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76695

OK!

Előzmény: ötbites stihles ziles (76690)
kavicsos1964 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76694

Pont tegnap adtam én is tanácsokat egy új lengyel kínai géphez amiről a vész ledobót elhagyták és két 65 szög volt benne ((::!! Mosolyogtam is ! Alacsony gázon próbált vele kaszálni meg az árokra keresztben ,mondom neki hosszára könnyebb lesz ,egyik fele másik fel majd véggig az árokban . Rossz kar állásokkal ,a bekötőpont fent a motor mellett ((::!! Tök egyenes kézzel majdnem a hónaljban volt a válpánton a bekötési pont . De később is elfelejtett gázt adni neki ,pedig mondtam hogy így nem lesz jó mert a kuplungját haza vágja . Riwal gép volt ,kaszáltam vele és egész jól dolgozott nálam .

Előzmény: ötbites stihles ziles (76687)
blaser-k95 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76693

Hogy mi az eredeti? A Stihlekben a Mahle hengerszett. Attól, hogy kínában szerelik össze az van bennük. Hogy adnak-e hozzájuk a kínaiak fél vagy harmad áron? Még tized áron is. Aztán olyanok is azok. A Holzfforma (lánykori nevén Farmertec) tökéletes Stihl fűrész és kasza klónokat gyárt. Mármint tökéletesen méretazonos, látványra ikertestvér csak más színekben. Egyedül a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségében van eltérés. De ott nagy. 

Előzmény: AttiLaci (76686)
AttiLaci Creative Commons License 2025.05.13 0 1 76692

Ha a gyártó 1:50 keverési arányt ir,igy számold ki:

1  : 50  =  0.02     Vagyis egy liter benzinhez 20ml olaj kell.

1 : 40  = 0.025    Vagyis egy liter benzinhez  25ml  olaj kell

Patikában lehet kapni fecskendőt,vagy vegyszeres boltban mérőedényt

Ha van kocsmáros ismerősöd,biztos tud adni két centes pálinkás poharat......

Előzmény: karika3405 (76689)
Mnagy Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76691

Igen hasonló a gondolkodásmód Sanyinál is, igaz ő 1 személyes vállalkozás, kényszerből. A kora miatt már mostanság mehetne nyugdíjba, de.... Igen a 4 mix- röl hasonlókkal igyekezett lebeszélni. Mosolygott és legyintett mikor az ms 235 meglett és azt mondtam neki, úgy néz ki mint egy piacos, a 4 mix- hez képest.

Előzmény: ötbites stihles ziles (76688)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2025.05.13 0 1 76690

Porlasztó kiszerelve-a benzincső ahol kijön a tankból felfelé,azon a furaton egy drót bedug,ugy,hogy a benzin beöntő nyiláson át kilógjon a drót vége.Arra a végre rátolom a benzincsővet,a porlasztóhoz menő része felől-másik végére ráteszem a szivófejet-majd az egészet a dróttal együtt próbálom behuzni a helyére,felfelé húzva.. mikor a cső felső vége átbújik a tank furatán,az átbújt véget fogóval megfogom,drótot kihuzom,a csövet addig huzom kifelé,mig a helyére nem megy ..

Előzmény: kormos* (76681)
karika3405 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76689

Milyen keverékkel használjam a két ütemű fűkaszámat?

1 liter benzinhez mennyi olajat öntsek? 

ötbites stihles ziles Creative Commons License 2025.05.13 0 1 76688

Fs-310-sokáig nem volt a szivem csücske a 4mix-főleg a sok porlasztó hiba miatt-de el kell ismerni,egy jó 

310 az"összejött"-jól passzol a szár a motorhoz-egy nagyon emberi gép az egész,talán a legkiegyensúlyozottabb,legkezelhetőbb kasza a stihles palettán-sima futás,egyenletes nyomaték,alig ráz..mondjuk ez a legkomfortosabb gép? a stihles sorból..szerethető

Addig,amig a 4mix meg nem bolondul..

Örülök,hogy a vadexes kolléga is hasonlóan gondolkodik-talán akkor nem egyedűl vagyok ebben a témában..

Szerintem..

Előzmény: Mnagy (76679)
ötbites stihles ziles Creative Commons License 2025.05.13 0 2 76687

Van egy csomó ember,aki szereplési vágyból,magamutogatásdiból,esetleg valami érdekből készit és oszt meg videókat-és azokkal a videókkal próbál valamit sugalni-én vagyok a faszagyerek,az én gépem a legjobb,az tiéd az szar,meg amugy is fos,..meg vannak,akik csak simán véleményt mondanak valamiről,amihez szerintük értenek.. nagyon kevés olyan video van,ami ténylegesen adatot közöl,bemutat,és nem aláfölé helyez bármit is.. nem csak a szóban forgó fűkaszás témában,hanem bármiben is..

És a sok info közűl ki kell szűrni a lényeget,a valóságot-és azokat az infokat felhasználni,ha kell..ilyen információs bázis pl a topic is,amin most irok..rostálni kell,szűrni,mi a valós,mi a fals info..aztán szépen kialakul,ki a reklámember,ki a szóvivő véleményvezér,ki a saját magát fényező-és ki az,aki csak vicceskedni jár ide,ki az,aki valós infókat akar megosztani másokkal..

Ez ilyen világ-ehhez képest kell benne eligazodni is..

Mondok érdekességet,velem történt.. tanácsomrav vett egy koma Fs-240 gépet-az azért már nem gagyi gép.. de pár nap mulva visszahozza,hogy nem jó,mert gyenge,nem pörög fel eléggé-nézem nem látom a gépnek baját..visszaadom-pár nap mulva még idegesebben a fazon megint jön-szarstilezik,csakanévvan,ilyenek.Hétvége volt,elvittem haza,sokat kaszáltam vele-gond nélkűl-hétfőn visszadtam-hát nem hiszi el a fazon a dolgot,adjuk vissza neki a pénzt,mert ez a gép szar..erre ott előtte nekiálltam egy nem messze lévő gazos árokpartot nyúzni a gépével-lássa a szemével,hogyan megy.ja,ez igy megy,ezt igy kell-ő nem igy szokta.. hát hogy,mutassa meg-hát kinai kaszája volt,nem pörgött,meg még ahhoz képest sem pörgette a motort-kis fordulat,nagy terhelés,magas nyitású folytószelep-ennél a stilusnál ez nem stilus-viszont,hogy látta a miért és hogyan dolgokat,beletanult,és később örömmel ujságolta,hogy mennyire tetszik neki az előrébb szidott gép..

Ilyen is volt-megtanitottuk a komát a géppel dolgozni-és minden ránc kisimult..nála is..

Na,ha akkor és ott nem mutatom a komának a hogyant-akkor valószinűleg ma is szidja hordja a szarstihlt..pedig csak rosszul állt a kezében..

A hülyén használat mindennapos felénk is-volt,hogy elkértem a szomszédtól a gépét,megmutatni,hogyan kéne vele dolgozni-erre kijön a felesége,mi történt,sokkal jobb hangon megy a gép..mint előtte ment.. meggyőzhetetlen a koma..hogy nem kell ott rángatni a gázt..

Előzmény: AttiLaci (76678)
AttiLaci Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76686

Én csak a szöghajtást néztem,az oli a drágáb :

https://vaszkoshop.hu/Oleo-Mac-Fukasza-alkatreszek,4

A sthill esetében mintha keveseb tételt kinálna :

https://www.peterlancfuresz.hu/lancfuresz-hu/Stihl-Fs-260-c5_496_3.htm?gad_source=1&gad_campaignid=21032088217&gclid=CjwKCAjw24vBBhABEiwANFG7y3ZDK30Y6jifuw0XoCXvwXvLvXBxd4mZBvQ6R-O5A_URZ6O_yrRLyhoCmt8QAvD_BwE

De lehet,hogy másik webáruháznak más a kinálata.

Mivel álltalában a szár átmérők szabványosak,pl kinai szöghajtás már 5ezresé kapható.

Hogy kinai henger szett berakható e a két tipus bármelyikébe,én nem tudom.ha abból indulunk ki,hogy ők rakták össze,táááááán alkatrészt is adnak,lehet feléért sem,mint az eredeti.....

Az utolsó szavam : EREDETI !!!! Vajon eredeti olasz,e vagy eredeti svéd e , vagy mi itt az eredeti e VILÁGBAN ??????

Előzmény: Sparta 25 (76684)
AttiLaci Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76685

Na......erről a kinlódó tagról beszéltem......!!!

Olyan nehéznek véli a gépét,hogy csak na !!! Szerintem az ilyen ember megérdemelne egy acél kaszát,és egy Leonsziót,aki korbáccsal ütné,ha egy percre is megállna !!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=o5ujIQNKb0Q

Érdekes,ugyanaz a damilfej a gépemen,nem hogy magától jönne a damil,kézzel is nehézkes kijjeb húzni. Én olyan nemakarásnak nyögés a vége elméletet éreztem ebből a videóból !!!!!

A pisztolyozást is emliti,ahelyett,hogy a tempómattot bekapcsolná,vagy beállitaná !!!!!!

Előzmény: ötbites stihles ziles (76675)
Sparta 25 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76684

Más szemszögből.

FS260/BCH400

Alkatrész fogyasztás szempontból, melyik a kedvezőbb? 

Magát a gépet tudom melyik az olcsóbb. :D

Mnagy Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76683

Köszönöm, hogy leírtad és így is van szerintem is. Amit én próbáltam leírni az, hogyha nehezen pörög fel, nem a H csavaron kéne állítani. Ezekszerint nem voltam érthető és jó, hogy írtál.

Előzmény: studiod1 (76682)
studiod1 Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76682

Bocsi hogy így belevau: az L alacsony fordulati levegő benzin keverék szabályzó mondhatnám benzinmennyiség. H magas fordulati levegő benzin keverék szabályzó. A harmadik csavar az a pillangó szelep ütköző tehát a légtorok alap nyitása, ALAPJÁRAT CSAVAR

Előzmény: Mnagy (76680)
kormos* Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76681

Benzincsövet kell cserélnem a Stihl 038-ason, viszont nagyon rövid a cső hossza a tankon belül. Hogy lehet rátenni erre a rövid a csőre a benzinszűrőt, mi a trükkje???

Előzmény: ötbites stihles ziles (76676)
Mnagy Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76680

Az L csavar nem a "kis fordulati" hanem az alapjáratról segíti felpörgetni a gépet a H csavar állításához. Azzal hogy vársz nem segítesz, mert erőlködve pörög fel a gép és nem biztos, hogy befelé kell tekerni, hallanod, érezned kell, hogy "veszi a lapot" és nem torpan. Az enyémek ilyenek. Légszűrő nálam mindkét gépben cserélhető papír szűrő.

Előzmény: AttiLaci (76677)
Mnagy Creative Commons License 2025.05.13 0 0 76679

Köszönöm írásod. Amit írsz azt tapasztalom én is. Fs 310 szerettem volna venni, de nem volt készleten, felhívtan falumbelit (fehérváron a vadexnél stihl szervizes ezer éve) és az ö javaslatára vettem az Fs235. Néhány hete leszereltem a burkolatokat, hogy kitisztítsam ott is, és nem volt olyan sok dzsuva mint amire számítottam. Volt némi lerakódás a motoron, de könnyen tisztítható volt.

Előzmény: ötbites stihles ziles (76676)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!