Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Arról hallott-e már valaki, hogy amikor egy-egy nagyvárosban szmogriadó van és korlátozzák, esetenként be is tiltják a robbanómotoros járművek használatát, leállítanák a repülőtereket is? Pedig egy repülőgép nem kevés kerozint éget el felszálláskor. Az sem oxigént termel, hogy finoman fogalmazzak. Ugyanaz, mint a teherhajóknál. De a mi kisgépeink tönkreteszik a világot.
Koyo lett, a fém kosaras. + egy zárt (azt nem tudom hogy milyen kosaras belül), + egy barna szimering (elvileg az a jobb), + ina tűgörgő.
Egy zárt NSK volt benne és egy márkajelzés nélküli nyitott, valamint egy fekete (Kok) szimering, a tűgörgőn sem találtam feliratot.
Az összes közül a nyitott kezdett hangot adni, a többi rendben, de ha már ki lett bontva ugye. A henger nem leharcolt a dugattyú sem, a gyűrű is rendben, ezek maradnak az eredetik.
A Koyót válaszd a többi nem jobb legfeljebb drágább . Gyártásilag tapasztalatom szerint a koyó ami jó csapágy és sokáig csapágyhang nélkül fut . De fém kosaras legyen .
Ezt én sem de azt akarják mi spóroljunk ők meg szarnak az egészre csak a tengeri szállítás menjen ! 60 olyan hajó van amiből 20 annyi szennyet bocsájt ki ami megfelel az összes személygépkocsi 1 évi kibocsájtásának ! A villany autónak semmi értelme nem lenne ha a tengeri hajózát le állítanák ,de nem te spórolj költsél minden féle elektromos szarra ,napelemre ,ők meg folytatják a nyerészkedést és tolják a pakurát a hajókba ! Ez itt a nagy környezetvédelem ami csak a kisemberre vonatkozik a nagyokra semmi !
Én úgy tudom,hogy a Japán Zenoah cég kb 50 évvel ezelőtt megalkotta ezt a légöblítéses 2T motort. Akkoriban hol volt még ez a nagy környezetvédelem??? vagy a Japók úgy 50 évvel előrébb járnak...???
Nekem is van egy Riwall 510-es. 6 éve nyúzok kb. 1000-1200 nm.-es területen. Egy alkalommal benzincső (szűrővel együtt, mert úgy adja a kinai a piacon 😁🤣) és egy alkalommal a karbiban pillangószelep és tömités csere. Megette az idő vasfoga, vagy a benzin. Megy a gép, mint a bolond. Semmi baja 6 éve. Csak meg kell becsülni. Takarítás, zsírzás, stb.
Pont tegnap adtam én is tanácsokat egy új lengyel kínai géphez amiről a vész ledobót elhagyták és két 65 szög volt benne ((::!! Mosolyogtam is ! Alacsony gázon próbált vele kaszálni meg az árokra keresztben ,mondom neki hosszára könnyebb lesz ,egyik fele másik fel majd véggig az árokban . Rossz kar állásokkal ,a bekötőpont fent a motor mellett ((::!! Tök egyenes kézzel majdnem a hónaljban volt a válpánton a bekötési pont . De később is elfelejtett gázt adni neki ,pedig mondtam hogy így nem lesz jó mert a kuplungját haza vágja . Riwal gép volt ,kaszáltam vele és egész jól dolgozott nálam .
Hogy mi az eredeti? A Stihlekben a Mahle hengerszett. Attól, hogy kínában szerelik össze az van bennük. Hogy adnak-e hozzájuk a kínaiak fél vagy harmad áron? Még tized áron is. Aztán olyanok is azok. A Holzfforma (lánykori nevén Farmertec) tökéletes Stihl fűrész és kasza klónokat gyárt. Mármint tökéletesen méretazonos, látványra ikertestvér csak más színekben. Egyedül a felhasznált anyagok és az összeszerelés minőségében van eltérés. De ott nagy.
Igen hasonló a gondolkodásmód Sanyinál is, igaz ő 1 személyes vállalkozás, kényszerből. A kora miatt már mostanság mehetne nyugdíjba, de.... Igen a 4 mix- röl hasonlókkal igyekezett lebeszélni. Mosolygott és legyintett mikor az ms 235 meglett és azt mondtam neki, úgy néz ki mint egy piacos, a 4 mix- hez képest.
Porlasztó kiszerelve-a benzincső ahol kijön a tankból felfelé,azon a furaton egy drót bedug,ugy,hogy a benzin beöntő nyiláson át kilógjon a drót vége.Arra a végre rátolom a benzincsővet,a porlasztóhoz menő része felől-másik végére ráteszem a szivófejet-majd az egészet a dróttal együtt próbálom behuzni a helyére,felfelé húzva.. mikor a cső felső vége átbújik a tank furatán,az átbújt véget fogóval megfogom,drótot kihuzom,a csövet addig huzom kifelé,mig a helyére nem megy ..
Fs-310-sokáig nem volt a szivem csücske a 4mix-főleg a sok porlasztó hiba miatt-de el kell ismerni,egy jó
310 az"összejött"-jól passzol a szár a motorhoz-egy nagyon emberi gép az egész,talán a legkiegyensúlyozottabb,legkezelhetőbb kasza a stihles palettán-sima futás,egyenletes nyomaték,alig ráz..mondjuk ez a legkomfortosabb gép? a stihles sorból..szerethető
Addig,amig a 4mix meg nem bolondul..
Örülök,hogy a vadexes kolléga is hasonlóan gondolkodik-talán akkor nem egyedűl vagyok ebben a témában..
Van egy csomó ember,aki szereplési vágyból,magamutogatásdiból,esetleg valami érdekből készit és oszt meg videókat-és azokkal a videókkal próbál valamit sugalni-én vagyok a faszagyerek,az én gépem a legjobb,az tiéd az szar,meg amugy is fos,..meg vannak,akik csak simán véleményt mondanak valamiről,amihez szerintük értenek.. nagyon kevés olyan video van,ami ténylegesen adatot közöl,bemutat,és nem aláfölé helyez bármit is.. nem csak a szóban forgó fűkaszás témában,hanem bármiben is..
És a sok info közűl ki kell szűrni a lényeget,a valóságot-és azokat az infokat felhasználni,ha kell..ilyen információs bázis pl a topic is,amin most irok..rostálni kell,szűrni,mi a valós,mi a fals info..aztán szépen kialakul,ki a reklámember,ki a szóvivő véleményvezér,ki a saját magát fényező-és ki az,aki csak vicceskedni jár ide,ki az,aki valós infókat akar megosztani másokkal..
Ez ilyen világ-ehhez képest kell benne eligazodni is..
Mondok érdekességet,velem történt.. tanácsomrav vett egy koma Fs-240 gépet-az azért már nem gagyi gép.. de pár nap mulva visszahozza,hogy nem jó,mert gyenge,nem pörög fel eléggé-nézem nem látom a gépnek baját..visszaadom-pár nap mulva még idegesebben a fazon megint jön-szarstilezik,csakanévvan,ilyenek.Hétvége volt,elvittem haza,sokat kaszáltam vele-gond nélkűl-hétfőn visszadtam-hát nem hiszi el a fazon a dolgot,adjuk vissza neki a pénzt,mert ez a gép szar..erre ott előtte nekiálltam egy nem messze lévő gazos árokpartot nyúzni a gépével-lássa a szemével,hogyan megy.ja,ez igy megy,ezt igy kell-ő nem igy szokta.. hát hogy,mutassa meg-hát kinai kaszája volt,nem pörgött,meg még ahhoz képest sem pörgette a motort-kis fordulat,nagy terhelés,magas nyitású folytószelep-ennél a stilusnál ez nem stilus-viszont,hogy látta a miért és hogyan dolgokat,beletanult,és később örömmel ujságolta,hogy mennyire tetszik neki az előrébb szidott gép..
Ilyen is volt-megtanitottuk a komát a géppel dolgozni-és minden ránc kisimult..nála is..
Na,ha akkor és ott nem mutatom a komának a hogyant-akkor valószinűleg ma is szidja hordja a szarstihlt..pedig csak rosszul állt a kezében..
A hülyén használat mindennapos felénk is-volt,hogy elkértem a szomszédtól a gépét,megmutatni,hogyan kéne vele dolgozni-erre kijön a felesége,mi történt,sokkal jobb hangon megy a gép..mint előtte ment.. meggyőzhetetlen a koma..hogy nem kell ott rángatni a gázt..
Mivel álltalában a szár átmérők szabványosak,pl kinai szöghajtás már 5ezresé kapható.
Hogy kinai henger szett berakható e a két tipus bármelyikébe,én nem tudom.ha abból indulunk ki,hogy ők rakták össze,táááááán alkatrészt is adnak,lehet feléért sem,mint az eredeti.....
Az utolsó szavam : EREDETI !!!! Vajon eredeti olasz,e vagy eredeti svéd e , vagy mi itt az eredeti e VILÁGBAN ??????
Olyan nehéznek véli a gépét,hogy csak na !!! Szerintem az ilyen ember megérdemelne egy acél kaszát,és egy Leonsziót,aki korbáccsal ütné,ha egy percre is megállna !!!!!
Érdekes,ugyanaz a damilfej a gépemen,nem hogy magától jönne a damil,kézzel is nehézkes kijjeb húzni. Én olyan nemakarásnak nyögés a vége elméletet éreztem ebből a videóból !!!!!
A pisztolyozást is emliti,ahelyett,hogy a tempómattot bekapcsolná,vagy beállitaná !!!!!!
Köszönöm, hogy leírtad és így is van szerintem is. Amit én próbáltam leírni az, hogyha nehezen pörög fel, nem a H csavaron kéne állítani. Ezekszerint nem voltam érthető és jó, hogy írtál.
Bocsi hogy így belevau: az L alacsony fordulati levegő benzin keverék szabályzó mondhatnám benzinmennyiség. H magas fordulati levegő benzin keverék szabályzó. A harmadik csavar az a pillangó szelep ütköző tehát a légtorok alap nyitása, ALAPJÁRAT CSAVAR
Benzincsövet kell cserélnem a Stihl 038-ason, viszont nagyon rövid a cső hossza a tankon belül. Hogy lehet rátenni erre a rövid a csőre a benzinszűrőt, mi a trükkje???
Az L csavar nem a "kis fordulati" hanem az alapjáratról segíti felpörgetni a gépet a H csavar állításához. Azzal hogy vársz nem segítesz, mert erőlködve pörög fel a gép és nem biztos, hogy befelé kell tekerni, hallanod, érezned kell, hogy "veszi a lapot" és nem torpan. Az enyémek ilyenek. Légszűrő nálam mindkét gépben cserélhető papír szűrő.
Köszönöm írásod. Amit írsz azt tapasztalom én is. Fs 310 szerettem volna venni, de nem volt készleten, felhívtan falumbelit (fehérváron a vadexnél stihl szervizes ezer éve) és az ö javaslatára vettem az Fs235. Néhány hete leszereltem a burkolatokat, hogy kitisztítsam ott is, és nem volt olyan sok dzsuva mint amire számítottam. Volt némi lerakódás a motoron, de könnyen tisztítható volt.