Már 2004-ben is nyomtattunk átütő papírra. Viszont ha tintással nyomtatsz fixálni kell fixatívval mint ha szalvétára nyomtatnál. Arról is volt feltéve leírás, tán még meg is van valamelyik képtáramban.
a cukros puding próbája az evés... mondjuk én elég szkeptikus vagyok, lévén, hogy dörzsölés hatására hő keletkezik, vagyis a cukor szépen megolvad és szétfolyik közben. úgyhogy ha a smirgli nem jó, akkor már inkább játszótéri homok/kavics. :-)
Szerintem a dekuzott lámpa esetén ez nem "szint", hanem a pont elegendő és kellő díszítés, nem lesz ezzel semmi gond!
Még azt megteheted az ügy érdekében, hogy mikor ragasztózol, óvatosan körbetörlöd a minta körvonalán kívülre került ragasztólakkot - de tényleg ennyi :)
Szia! Köszi a segítséget és az ötleteket. Rákerestem az üvegfestős fórumon a lámpákra. Hát, az én kézügyességem sajnos ehhez nagyon kevéske. :) Leragadtam a pálcikaembereknél, ami a festést és rajzolást illeti. A stencilezés viszont nagyon jó ötlet, bele is mélyedek a témába.
Csatoltam egy képet. Nem nagy szám, tudom, de kb. itt ragadt le a dekus pályafutásom, még évekkel ezelőtt készült. Ez egy éjszakai fényt adó mini lámpa (eredetileg szürke-fehér). Ennél nem volt semmi melegedés, annyira gyenge a teljesítménye.
A meleg hatására a ragasztó max visszapuhul, de nagy baja nem esik. Ami rosszabb lehet az az, hogy a szalvéta és a körbedíszítése átvilágításkor nem adja majd a legszebb képet.
Ha dekuzod, akkor csak kivágott(nem körbetépett) mintát tegyél rá, festegetés nélkül (vagy minimális festéssel)
Szerintem az ufó díszítésére alkalmasabb lenne csak eleve foltos festés (pl stencil), vagy üvegfestés.
Bárhogy döntesz, mutasd meg, mi lett belőle :)
Amúgy itt és az üvegfestős topikban is érdemes utánanézni az ikeás lámpa díszítésének, azt sokan szokták díszíteni és láthatod felkapcsolva is.
Azután érdeklődöm, hogy ufo-lámpára vajon lehet-e dekuzni?!... Csinált már valaki ilyet? Nem válik le, ha átmelegedik? A gyerekszobába szeretnék valami egyedi lámpát, csak szűkös a keret, ezért gondoltam, hogy sima fehér ufo-lámpát dekorálnék ki. Köszi előre is, ha valaki tud segíteni!
Mutatsz belőlük valamit? A repesztéssel haladok, már majdnem sikerült... Közben elkészítettem első üvegemet ... minimál design stílusban, csak azért nagyképűzök, mert nem volt bátorságom összemaszatolni :-))) hát ilyen lett...
Kicsit türelmetlen voltam, meg nem is mindig akkor járok megfelelő boltok környékén amikor én akarok, úgyhogy szerdán a hobbiművészben vettem valami finomvonalas repesztőlakkot meg viaszos bitument, remélem valamit csak összehozok velük... :-)
A végén még kell lakkozni? Vagy száradás után már nem kenek össze semmit a bitumennel?
Igen, megreped, de az alsó réteg nem csak amiatt kell, mert az (azon) repeszt a lakk(paszta), hanem mert a megrepedt szigetek abba kapaszkodnak, anélkül lehet, hogy hosszútávon sérülékenyebb lesz és kevésbé ragaszkodó a repedős réteg.
A hármas ponthoz tennék egy kiegészítést. Múltkor szétszórtság okán elfelejtődött a pentart repedőpaszta alá a repedő alapozó, ennek ellenére ugyanúgy megrepedt a paszta, mintha kapott volna alapozót.
Azt majd megmondja Pihe, hogy mivel repesztette, én csak azt tudom, hogy általánosan a kétfázisú repesztők vékony rétegben felhordva és hajszárítóval agyonszárigatva többnyire ennyire sűrű és vékony repesztéseket adnak.