Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7862
Nézem... Köszi! :)
Előzmény: Pancelos72 (7861)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7861
Ha bejelentkeztél megjelenik egy "Felhaszálói menü" na ebben van egy site-messenger, az "üzenetküldés" menüpont alatt. Ott látod a regisztráltakat - egyelőre.
Előzmény: baleri80 (7856)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7860
Bocsi, de ez már nem az első eset, hogy csipkelődsz! A múltkor is beírtam, hogy itt szükség van mindegyikőnkre! Akármilyen érdekeltsége is van a közösségben részvenni, nincs különbség! Egymást segítjük! Erről szól!
Előzmény: tgera (7854)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7859
Én ilyen vagyok. Ettől még remélem nem raksz ki a klubból? :))

Amit itt leírok, az szigorúan mindíg a magánvéleményem! Egyébként szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki érdeklődéssel venne olyan információkat összeszedve, amiről beszéltem.

Tgera
Előzmény: Kopi (7855)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7858

SZia!

HA elküldöd, felteszem a klubot! :)

Előzmény: laciur (7841)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7857

A probléma szerintem az, hogy nincs "valós" fogyasztási adat, illetve mindegyik az. Évszaktól, kerékmérettől, jobb lábtól, forgalomtól és domborzati viszonyoktól, terheltségtől, esetleges műszaki hibáktól, stb. függ. Tudjuk, hogy el lehet cirkálni 6 liter alatt (én produkáltam 5,3 litert Veszprém-Badacsony-Veszprém útvonalon, de reális lehet a 10 liter sportosan, klímával. Nem hiszem, sokkal okosabbak lennénk, ha ezeket gyűjtőznénk. Főleg nem lesz ezzel kisebb bárkinek a fogyasztása.

Persze nem vagyok elrontója semminek, de vannak olyan témák, amelyek szerintem sokkal inkább kiaknázhatóak.

Előzmény: Kopi (7853)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7856
A kluboldalunkon nem látok felhasználói listát csak az újakat. Én vok béna, hogy nem látom? Csak kíváncsi vagyok, hogy ott hányan vagyunk. Köszi!

Előzmény: Pancelos72 (7851)
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7855
Ne kötekeggyé! :) Ez nem illő egy megánkluboshoz!
Előzmény: tgera (7854)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7854
Hát hallod, Te tényleg reménytelen vagy. Például leszűrhetnéd az erdeti igényt, hogy melyik motor, milyen körülmények között mennyit fogyaszt. És ebből aki ilyen autót akar venni, könnyen tájékozódhat mielőtt dönt mondjuk egy 14,-es és egy 1,6-os benzines között. Nem kellene 8 ezer hozzászólásból kinyálaznia az információkat, vagy ugyanazt nem kérdezné meg 50 ember.

De nem is vártam mást, minthogy flottakedvezményről meg márkakereskedésről beszélj. Bár nem csodálkozom, hiszen Te magad állítottad, hogy "Mint média-tulajdonos elég sok autó van nálam teszten,".

Tgera
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7853

Minél több adat áll rendelkezésre, annál közelebb lehet kerülni a valós fogyasztáshoz. A mindig 70-nel, meg 170-nel közlekedők adatai hamar kipottyannak.

Ha egy kis fogyasztási körülményt is mellékelnek a tulajok (rendszeres országút, autópálya, vidéki városi forgalom, fővárosi belvárosi dugók ...), akkor még teljesebb lehet a kép. Akár még hibák kiszűrésére is van lehetőség. (Nálunk volt már rá példa, hogy M I tulaj számára kiderült, jóval többet iszik a kicsija, mint a többieké. És elkezdődhetett a hibakeresés.)

A többi felvetésednek is meg van a létjogosultsága. Ezek mind párhuzamosan futhatnának egymás mellett, és egymástól függetlenül.

(De most már kussolok! :)) )

Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7852

Akkor - hogy ha a 7846-ot elolvasod - Nálad a laszti! :) Játszd meg! Mit veszítesz?

Ha a cégeteknél tisztázod a dolgokat, indítasz egy listát az adatokkal, no meg azzal, hogy mindenki szépen írja hozzá magát. (Talán még KiberLovag is ráveszi magát egy Copyzásra! ;) )

Javaslom, az asztalösszetolást! :) Egészen más úgy a hangulat, mintha különálló asztalkáknál foglalna helyet a társaság!

Előzmény: baleri80 (7848)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7851
Hát nem tudom, mit szűrhetnénk le egy - soha véget nem érő - ilyen táblázatból.  ...Azon kívül, hogy mennyi vezetési stílus és körülmény létezik.
Természetesen van lehetőségetek újabb témákat indítani, hajrá. Egy idő után úgyis kiderül az életképessége.

Kissé alulértékelt témák:
Flottakedvezmény érvényesítése, klubtalálkozó, kereskedésekkel kapcsolatos tapasztalatok. (szerintem ezeknek jobban kellene pörögni.)
Előzmény: tgera (7833)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7850
Szerintem jó ötlet! :)

Amúgy ma láttam egy KUG-386 tesót! Felismeri magát valaki?
Előzmény: laciur (7841)
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7849

Megint csak a kibic szól belőlem! :))

Szerintem kellene keresni néhány önként jelentkezőt. Köztük felosztani az eddigi hozzászólásokat, és velük "átnyálaztatni" azokat. Ami hasznos lehet, azt ki kell emelni egy doksiba, majd egy kicsit átszerkesztve mehetne egy rovatba a Honlapotokon.

Előzmény: laciur (7840)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7848
Nem reklámnak szánom, de ezt nyugodtan tudom ajánlani, mert benne vagyok! :)

A lehetőség pedig, hogy nálunk, akkor az étterem 120 ülőhelyes, az emelt befogadása is 50 ülőhelyes, de voltunk már fent szilveszeri bulinál vagy 80-an. Finom, kiadós ételek, korrekt ár, szép és kultúrált hely.
Az emeleti (pizzázós részről nincsenek képek a honlapon, de van 12 asztal, 3 biliárdasztal, zenegép, de ha komolyra fordulna a dolog tudok saját fotókat küldeni róla) Ha valakit érdekel www.szittyo.hu
Parkolási lehetőség is van. És hamarosan szállást is tudunk biztosítani, de azt most is megoldható máshol.
Az ország közepétől (lásd Pusztavacs) kb. 20 km-re vagyunk. Megközelíthetőségre pedig a 4-es főút mellett Bp-től 50 km-re Szolnok irányába és az M5-ről is az összekötőn eljutsz hozzánk.
Látnivaló pedig: Dolina, Hársas, Gyurgyalagos (természetjárók kedvére)
van még horgásztavunk, gyógyfürdőnk, faluház, kastélyok stb.
Ahogy elnézem a társaságot akkor szerintem az emelti rész jönne be a többségnek! :)
Na szóval ez egy lehetőség akár a következő talira.
Előzmény: Kopi (7837)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7847
Előzmény: Doki1984 (7816)
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7846

Ez csak úgy működik, hogy valaki felvállalja a szervezést, és meghírdeti a programot! :) Egyébként csodavárás az egész! :))

Ott a labda Nálad! Kérdezd meg a főnökeidet, hogy mit szólnának a dologhoz, ha 20-30 személy felkeresné az éttermeteket? (Ugyi, a Citrancsból kiindulva ez nem lehetetlen!) Milyen kedvezményre számíthatna a társaság egy ilyen alkalommal?

Össze lehetne-e állítani egy jó kis menűt (A, B, esetleg C variánssal), plusz feltét a pizzákra, vagy mittomén! :))

Ha a részleteket letisztáztad, akkor körülkukkoltok, hogy mit lehetne egy könnyű kis sétával megnézni Albertirsán. Oszt egy időpontot kíszúrtok a naptárból, bedobod ide a programot, és családtagostól összegyűjtitek a jelentkezőket.

Persze mindehhez tartozik egy kis felelősségteljes hozzáállás a társaságtól. Olyanok jelentkezzenek, akik komolyan is gondolják, hogy elmennek a programra!

Mondom mindezeket megános kibicként! :)) De tényleg segító szándékkal!

Minket is egy nyíregyházi tali hozott igazán össze. Mert oda az állatkerti program miatt olyan családtagok is eljöttek, akik addig hallani sem akartak az autós klubbunkról. Ott meg rájöttek, hogy milyen jó együtt! :)

Előzmény: baleri80 (7839)
Pancelos72 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7845
Előzmény: KiberLovag (7812)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7844
Köszi :(

Tgera
Előzmény: KiberLovag (7842)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7843
Nem is 260 oldal, csak 16, ha 500-ra állítod a hozzászólások számát :)))

Igaz egy oldal hosszabb, mint Castro egy-egy beszéde :)

Tgera
KiberLovag Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7842
Csak prizma...
Előzmény: tgera (7838)
laciur Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7841
Véletlen van 1 felesleges meghivom az iWiw-re... csinaljak egy Ceed Klub ismeröst?
laciur Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7840
Ez a tippek-otletek lista nagyon jo lenne!! En penteken vettem at a kocsimat, es mar rengeteg kerdesem lenne, amihez most vissza kell hogy olvassak 260 oldalnyi hozzászólást... De legalábbis keresnem kell közöttük... :)
(mellesleg én válallnám az összeírást, ha elküditek a tapasztalaitokat pl e-mailben...)
Előzmény: Kopi (7836)
baleri80 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7839
Citroen találkozó szokott nálunk lenni. Ez európai vonzáskörű. Az egyik évben mi, mint Albertirsaiak, a másik évben pedig a testvérvárosunk rendezi meg felváltva. Ha nekik összejön, akkor nekünk vagy bárki másnak miét ne.
Előzmény: Kopi (7837)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7838
Egy barátom pénteken vett át egy új Cee'd 1,4 EX LIMITEDET, és rögtön felmerült bennünk egy kérdés. Az ajtókon nem világít a belépőfény, van tippetek? Vagy az csak prizma?

Tgera
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7837

Én csak belekotty! :)) De mi lenne, ha a főnökeiddel megbeszélnél egy kedvezményes Cee'd menüt, és meghívnád (na jó, azért ki-ki alapon! :) ) a társaságot családostól egy nagy zabbantásra. Összetolt asztalokkal!

Természetesen arra a napra mentességet kérnél a felszolgálás alól!

(Ha jó a szakács, és van a környéken némi látnivaló - nem tudom, merre van az a pizzázó -, akár egy Mégane menüt is össze lehetne állítani! ;) )

Előzmény: baleri80 (7807)
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7836

Tgera javaslata megfontolandó! :)

No meg egyéb tippek, ötletek kigyűjtése a Topicból is hasznos lehet. A mostani kb. nyolcezres hozzászólásszám ilyen jellegű átfutása még nem lehetetlen, de később már nincs ember, aki ezt felvállalná. Akkor meg a hasznos infók végleg elvesznek. Hacsak nem emlékeztek mindegyikre! :)

Előzmény: tgera (7833)
Kopi Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7835

Sziasztok!

Gratulálok a kezdethez! :)

Előzmény: KiberLovag (7812)
polo78 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7834
nálam egyértelműen látható volt, kipattant az egyik vége a helyéről és olyan 2-3 cm-rel kitüremkedett a műszerfalból és lett egy rés is ezen a helyen.
Előzmény: ceeee (7831)
tgera Creative Commons License 2007.08.27 0 0 7833
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tervezitek esetleg a klubhonlapon táblázatok vezetését? Annyi különböző adat kering itt a fogyasztásokról, hogy szerintem jó lenne autónként/motoronként összeszedni, és a honlapra felrakni az üzemeltetési körülményekkel együtt.

Furcsa néha, amit írtok, nekem a Megane II 1,6-os automata váltós kombi, és egyszer mértem vele 11 literes fogyasztást, az elején és nyomva neki. Átlagban Budapesten (szándékosan nem "városban" szót írok) sem eszik 10,1-10,4-nél többet. És ebben sokszor autópálya is van óra szerint 150-es tempóval sohasem egyedül.

Oszágúton meg 100-as tempónál 6 liter alatt fogyaszt, csak nincs ideje sokat így menni szegénynek :)

(Önsúly 1270 kg)

Tgera

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!