Keresés

Részletes keresés

kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 107
Én azt is szoktam inni. Nekem úgy tünt, hogy segít.

Mindjárt keresek a google-ban valamit erről a Karamalzról.
Előzmény: Zöldség (106)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 106
A sima alkoholmentes sör is jó?
Előzmény: kollina (105)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 105
Kipróbáltam, már két dobozzal megittam. Ennek ellenére tegnap esti műsor alatt úgy tűnt, hogy nincs egy csepp tej sem. Az ízét meg lehet szokni, ha jól le van hűtve, nem is olyan rossz. Bár aki szereti a barna sört, annak könnyebb hozzászokni. Mivel a boltnál lévő tájékoztatón is nagyon hangsúlyozták tejfokozó hatását, ezért én valószínű rendszeresen fogom inni. Ezen már ne múljon.
Mi az orvosi rendelőben lévő gyógyászati segédeszköz boltban vettük. Nem tudom hol lehet még kapni.

Vigasztalta apuci is a picit, de amikor nála volt, akkor is nagyokat cuppogott és nyitogatta a száját, pedig apuci mostanában nem is kapott cicit - legalább is itthol, máshol meg nem tudok róla, meg ideje sem lett volna rá -, tejszaga nem lehetett.

Én is azzal nyugtáztam a tegnapi napot, hogy ha éjszaka csak egyszer ébredt, akkor azért annyira már nem volt éhes a végén. Fruzsival ilyen soha nem volt. Hozzá kell szoknom a pasik érzékeny lelkéhez.
Előzmény: Zimizumi (103)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.13 0 0 104

de még milyen jó és milyen érdekes :-))))

Előzmény: Zöldség (102)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.13 0 0 103

Hű mennyit írtatok :-)))

Portáska, én sem hallottam még arról, hogy oldaltfekve összecsúsznának a baba vállai. Ha nincs büfi, én is oldalt rakom le. Egyébként háton alszik, mert hason nem szeret.
A homeobogyókról: valahol a neten van olyan hely, ahol homeos orvosok válaszolnak. Ha megtaláltam, belinkelem, jó. Ott megkérdezheted, hogyan érdemes szedni ezeket. Bár amit Maya ír, az is logikusnak tűnik.
Felavattátok a babakocsit? Levi élvezte a sétát?

Kollina, kirpóbáltad a Karamalz sört? Azt olvastam, hogy a Maci kávé is kiváló tejgyarapító :-)) A mostani éjszakátok jobban sikerült, mint a tegnapi? Most olvasom, hogy ez is húzós volt. A védőnőm azt ajánlotta, hogy ilyenkor este jobb, ha apuci vigasztalja, mert rajtunk érzik a tejszagot és reflexszerűen keresni kezdi a cicit.
Ha viszont Milu hajnalban csak egyszer ébredt, az valószínűleg azt jelent , hogy elég volt neki az este szopizott mennyiség.

Anine, hogy vagy? Ha tudsz, jelentkezz.

Hottie, sajnos a nemevés-nempihenés nagyon hamar elapasztja a tejet. Hiába mindenféle tejtermelést serkentő csoda. Próbálj meg figyelni magadra is.
Ha itthonról kapsz csomagot, akkor kérhetsz magadnak Lactoherb vagy Fitolac teákat. Azok kifejezetten szoptatós teák. De szerintem egy-két homeopátiás csövecskét is be tudnak tenni a csomagodba, nem tétel sem árban, sem súlyban. Furi, hogy azt írod, hogy nálatok nincs ilyesmi. Fogadok, hogy ott meg jó kis indián praktikák vannak tejtermelésre és sebgyógyulásra :-)))
Ha hasfájásra veszel teát, szerintem ott is lehet gyógynövény boltban kapni sima ánizsmagot és édesköményt. Nem érdemes innen küldeni. Itt a patikában is lehet kapni.
Amúgy a heti 400g-os súlygyarapodás gyönyörű. A pici Balambér hamarosan hurkás kis csecsemő lesz :-)))

Körülmetélés: Zöld, nagyon érdekes, amit írsz. Nekünk meg sem fordult a fejünkben.

Kirándulás: szerintem a baba jól bírná - neki mindegy hol szopik és alszik. Szerintem a kérdés az, hogy te hogyan tudsz közben pihenni. A 6 hetes gyerekágyat nem véletlenül ajánlják pihenéssel tölteni. Ennyi idő kell, amíg nagyjából helyrerázódik az ember. szvsz Nem lehetne megoldani, hogy a kislányod az apukájával szervez programokat egy darabig?

Mókusleki:
tej: jelentheti azt, hogy üresre szívta. de nem következik belőle egyenesen az, hogy nem volt elég. Kereste még a cicit? Éhes volt utána? Mind a két melled üresre szopizta?
Egyébként én is így tudom, hogy a etetés közben képződik a legtöbb tej, és a legjobb szívó és mellstimuláló maga a bébi.
átfutási idő: saját tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy ha ebédre rosszat eszem, abból este lesz balhé. Még a hajnal is beleférhet. :-(
tej-hűtő: nekem is kiválik a tetején a zsír, de ettől még nem ugrik össze. Ez így tök normális :-)))

Kucsipritin, nem lehet, hogy rajtad is átsöpört az a vírus? Mert ha az elmúlik, akkor a tejed is biztos rendeződik. Majd mesélj, mire jutottál.

Zöld, nekem is megnyugtató, hogy van ez a topik :-)))
Függőágy: sajnos nem hallottam róla. De naná, hogy a függőágyasok az összegömbölyödött pózt ajánlják - nyilván nem fognak maguk ellen dolgozni ;-))) Mondjuk ettől még lehet jó, nincs tapasztalatom.

Csók mindenkinek, nálunk minden okés. Gergő ma megy életében először bölcsibe :-) Remélem, még emlékszem, hogyan kell bekötni a hordozót.
Zz

Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 102
Tök jó, hogy van másik vélemény is! :)
Előzmény: mitla (101)
mitla Creative Commons License 2005.07.13 0 0 101

Bocs, hogy egyelőre csak a partvonalról beleszólok, de hamarosan úgyis topiklakó leszek én is itt, a legkisebbel (max 1 hét, remélem).

Hottie-nak is szól:

Elég sok körülmetélt fiút/férfit ismerek, sőt mindkét eddigi fiam is átesett rajta - pedig nem is élünk Amerikában. Teljesen vágáspárti vagyok. Nőként számomra nagyobb biztosítékot jelentett a tisztaságra, mert persze, meg lehet tanítani a kisfiúkat alaposan mosakodni, de egy új kapcsolatban nem tudhatod, hogy annak idején az anyukája mire figyelt oda.

Nagyon közeli felnőtt ismerősöm 30-valahány évesen kényszerült átszabatni magát, mert gyerekkorában elhanyagolták a szűkületét, és eddigre elviselhetetlenné vált - a gyógyulás bizony lassú és kínos volt, és utána új érzéseket kellett megszoknia (alsógatya), de - és neki igazán van összehasonlítási alapja - az örömérzését egyáltalán nem csökkentette. Ugyanilyen intenzív örömről számolnak be a születésüktől fogva körülmetélt ismerőseim is.

Anyaként is csak az előnyeit látom: a fiaim (az első 4 hónaposan, a második 8 naposan esett át rajta) pillanatok alatt meggyógyultak. Időről-időre szóba kerül a fitymaszűkület más topikokon is, és látom, hogy más anyukák mit agonizálnak attól, hogy ahány gyerekorvos és urológus, annyi véleményt-utasítást kapnak arról, hogy mit kell csinálni a szűk vagy letapadó bőrrel. Az egyik doki azonnal feltépetné (bizony, kajakra), a másik az óvatos húzogatást javasolja, a harmadik szerint x éves korig nem szabad hozzányúlni. A kezdő fiúsmama pedig honnan tudná, hogy mivel tesz nagyobb kárt?

Ami pedig a régi félelmeket illeti: szerintem elmúltak már azok az idők, amikor stigmának számított.

Előzmény: Zöldség (92)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 100
Hát én szülésznek meg direkt pont nőt választottam :))))))))))
Előzmény: kollina (99)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 99
Úgy tűnik, hogy a frontok hatnak. Legalább is a pasikra.

Zöld, nekünk egy idősebb dokinénik van :( Irigykedek.
Viszont nekünk meg nagyon csinos fiatal szülész doki bácsink van. Bár egy gyerekorvost szülés után többet lát az ember, mint a nőgyogyit.
Előzmény: Zöldség (98)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 98
Azta! Akkor lehet, hogy a frontok vannak ilyen hatással a babára?

Klub: igen, én voltam :I)
Előzmény: mokusleqvar (97)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.13 0 0 97
kollina, zöldség,
nálunk is ugyanez volt tegnap este!!! épp mondtam az embernek, amikor bezuhantunk az ágyba, hogy elképeszto, hogy egy 3,5 kg-s kis csomag hogy taccsra tud tenni két felnott egészséges embert!
ma pl. 9-től negyed 11-ig evett (eddig tart a 70 gr), utána jött a tekergőzés, de nem olyan hevesen, mintha a szelek bántanák, csücsörített a cici irányába, stb.
Aztán mikor már nem bírtam türelemmel, és nagyon-nagyon panaszkodott, csak mellre tettem megint; el is aludt öt perc alatt, cicivel a szájában. :-((((

(zöld, te kérdeztél a klubrádió szemészétől?)
Előzmény: Zöldség (93)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 96
Dokibácsi :) És milyen jó pasi! :) Egy szőke hullámos fürtös, kékszemű, magas, irtó kedves és olvadozik a gyerekektől....
Előzmény: kollina (95)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 95
Majd írd meg, hogy mit mondott a dokinénitek.
Előzmény: kollina (94)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 94
Nagyon egyforma cipőben járunk!

Tegnap este már én is azt mondtam, hogy nem hiszem el, hogy ez a gyerek éhes csaknem három órás folyamatos cicizés után.

Most meg persze alszik mint a bunda, pedig úgy érzem lenne mit kiszívnia. Én nem tudom, de ha ilyen rendszertelenül eszünk - az ő igényei szerint - akkor hogy fog nekem mindig annyi tejem lenni, amennyi a fiatal úrnak kell. Ugyanis mindig más időpontokban ébred és kér cicit. Eddig még nem volt két ugyanolyan napunk.
Előzmény: Zöldség (93)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 93
Nekem meg sem kell kérdezni, hogy vagy:)))) Nálunk 7-12-ig állt a bál hasonló okokból, fürdetéskor csendes figyelés, majd hiszti a törölközés alatt. Aztán este cicin volt 19.27-től néhány büfiszünettel és olyan szünettel, amikor azt hittem, tele van, 21.00-ig. Akkor szenvedtettem 22.20-ig, de semi nem segített neki, csak amikor újra cicire tettem, megint jó 30 percet végigszopizott. Aztán nem tudott aludni, csak valamikor éjfélre aludt el hátsimogatós módszerrel nagy nehezen.
Ez biztos túletetés, alig várom, hogy jöjjön holnap a gyerekorvos és megkonzultáljam vele. Ennyire nem lehet éhes a baba!
Előzmény: kollina (91)
Zöldség Creative Commons License 2005.07.13 0 0 92
Sziasztok!

Hasfájásra én simán édeskömény és/vagy ánizsteát adnék, jó hígat. Sőt az még úgyis átmegy, hogy te iszod (de nem többet, mint 2 csészével - én egyszer megjártam és mindkettőnknek borzastzó hasmenésünk lett). Semmi műpia :)

A körülmetélést meg szerintem gondold végig. Elég nagy divat az USA-ban, épp most beszélgettünk róla egy amerikai barátommal. Ugye onnan ered, hogy higiénikusabbnak gondolják, sivatagi, délvidéki népek, hogy a homokszemcsék ne menjenek a fityma alá. Namármost ez lehet, hogy igaz, az én ellenérveim a következők:
1. Fitymával is tökéletesen tisztán tartható a makk, ha az ember odafigyel, kialakít a babának - aztán a fiú később magának - egy napi higiéniát.
2. Ezt az amerikai srác mondta, hogy gyakorlatilag azáltal, hogy a fityma nem védi a makkot, az idők folyamán csökken annak az érzékenysége, így pedig csökken a szexuális élvezet is, mivel a makk kevésbé érzékeny.

Szóval én a helyedben megkérdezném pár körülmetélt ismerősömet, akikkel persze vagy olyan viszonyban, hogy igaz-e ez, mert ki akarná megfosztani gyermekét a későbbi teljes szexuális élvezettől. Ha nincs rá a családban vallási, vagy csak hagyományos okod, akkor én nem erőltetném.

Fürdetés: nálunk azt mondták a kórházban, hogy nem túl jó teli pocakkal fürdetni, inkább legyen a sorrend fürdetés, aztán szopi. Persze ebből is könnyen bömbölés lesz, ha későn kapcsol az ember és a baba már nagyon éhes, amikor fürdetjük.

Függőágy témában valaki? Hallottatok már róla? Tényleg jó? Főleg az izgat, hogy ugye eddig az volt, hogy egyenes helyre kell fektetni az újszülötteket a gerincük miatt, a függőágyas információkban meg pont az írják, hogy milyen jó, hogy görbén fekszik a baba, mert így olyan pózban van, mint a pocakban volt.

Na és még egy téma, kis "szihológia", főleg a császárosokat kérdezem. Nekem annyira hirtelen jött a szülés (toxémia miatti császár volt), hogy az agyamban, a lelkemben egyszerűen nem tudom összekötni a pocakos korszakot a mostanival. Nehezemre esik, hogy összekössem a két állapotot. Van még valaki így ezzel?

Ennyi okoskodás elég is mai kezdésnek :)

Zöld
Előzmény: hottie (81)
kollina Creative Commons License 2005.07.13 0 0 91
Tegnap este nálunk is állt a bál. Milu csaknem 6-tól 11-ig egyfolytában nyüglődött. Nekem úgy tűnt, hogy éhes, mert egyfolytában a fejét forgatta és nyitogatta a száját, olyan cicikereső mozdulatokat tett. Gyakorlatilag egyfolytában cicin volt, mert ha letettem, mindjár reklamált. Én meg úgy éreztem, hogy már egy csepp tej sincs a cicimben. A végén már nem voltam benne biztos, hogy éhes, lehet, hogy a pocija fájt, de nem mutatott tipikus pocakfájós tüneteket. Borzasztó, hogy így a második gyereknél is mennyire bizonytalan tud lenni az ember.
A fürdetés viszont tetszett neki, leszámítva a törölközést. A kádban totál csendben volt, csak nagy szemekkel figyelt.

Mindenkit irigylek, akinek sok tejcije van.

Tápszeres pótlást nem tudtam kipróbálni, mert nincs itthol neki való tápszer, meg aztán inkább mellre tettem, hátha az segít és több tej lesz.

Viszont hajnalban csak egyszer kelt fel!

Képzeljétek, Fruzsi rájött arra, hogy milyen jól lehet feküdni a szoptatós párnán. Most az a program, hogy ha Milu szopizott, ő is felkéretszkedik és ott kell neki teát adni. Képes fél órákat az ölemben lévő párnán feküdni. Ez nem is lenne baj, csak tegnap este kicsit idegesítő volt, hogy a pici ordított, ő meg a párnán akart lenni.
Én azt nem értem, hogy napközben miért van mindig nyugi?

Anine, remélem megtaláljátok a láz okát, és hamar elmúlik nálad ez az időszak!

Nekünk még nem esett le a köldökcsonkunk. :(
Kucsipritin Creative Commons License 2005.07.13 0 0 90

Zz,

a kb. 1,1 l a baba által megevett + lefejt mennyiség természetesen, neki a max. megevett mennyiség 910 volt, 1 hónapos korában, de nagyon meleg volt az idő. Azóta is kb. 750-900-at eszik naponta.

Azt, hogy nem volt elég neki onnan gondolom, hogy délelőtt 150-190-et eszik étkezésenként, délután 110-150-et, este gyakrabban kevesebbet; akkor 80-at evett, és még kereste a cicit, de ha a szájába adtam, akkor kiköpte (gondolom azért, mert már nem jött tejcsi). Ja, és az esti utolsó szopit kivéve, mindig csak egy ciciből szopizott. Ezt is hiányolom most.

Még az is baj lehet, hogy az egész család elkapott vmi vírusos nyavaját. Elvittem a babámat a gyerekorvoshoz, és szó szót hozott, azt mondta, három óránként etessek, ne sűrűbben, mert már nagy baba (akkor még nem volt 6 hetes!!!). Így elkezdtem húzni az időt, amikor már pl. 2 óra elteltével jelzett, hogy éhes. Aztán gondolkoztam:) ... és visszatértem az eredeti módszeremhez, hogy akkor kap enni, amikor kér. Ha óránként, hát óránként. Még olyan pici és kiszolgáltatott, nincs szívem hülye szabályokkal kordában tartani.

Na, mindegy, köszi a segítséget, most elkezdtem teát inni, meg mellszívózni, hátha segít.

Előzmény: Zimizumi (83)
MAYa Creative Commons License 2005.07.13 0 0 89

Sziasztok!

Remélem, én sem zavarok, ha néha-néha benézek ide.:-)

Az Urtica Urens-t elsősorban D6 potenciálban ajánlják, de a C5 és a C9(!) is jó, ennél magasabb potenciálban azonban már tényleg apaszt. Általában úgy kell szedni, hogy 5 napon át 3*5, aztán 2 nap szünet, de nem kizárt átmeneti tejválság esetén a kúraszerű alkalmazása sem, amíg a válság meg nem oldódik. Folyamatosan nem érdemes szedni, mert "hozzászokik" a szervezet, és nem lesz hatása.

Maya

Bugi néni Creative Commons License 2005.07.13 0 0 88

Ha nem múlik a hasfájás, akkor kérdezd meg a gyerekorvosotokat, hogy nálatok kapható-e SIMETICONUM hatóanyagú szer babáknak, mert itthon ezt adják a leggyakrabban a szelek miatt szenvedő babáknak Espumisam v. Infacol álnév alatt.

Egyszer régen jártam felétek, csak a városból alig láttam valamit, mert munkaügyben voltam ott:-(

Előzmény: hottie (86)
Bugi néni Creative Commons License 2005.07.13 0 0 87

Anine

Sajnálom, hogy belázasodtál:-(( Elsőcsodának vmi olyasmi történt (ha jól emlékszem), hogy tej került a véráramba és attól lázasodott be, tehát nem volt elzáródva tejcsatorna.

Előzmény: anine (82)
hottie Creative Commons License 2005.07.12 0 0 86
kicsinap,en a hasfajasara gondoltam jo a tea,hisz sokszor  sir es huzza a labat felfele es trotyog kozben.En ugy igazabol sem a cukor sem  a szenhidrat hasznalatatol nem idegenkedem,persze normalis mertekkel,hisz kesobb ugyis talalkozni fog ezekkel .de koszi  a velemenyt  es ha 4 hos  kortol ajanljak,akkor bizti en sem fogom adni most 3 hetesen a teat
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.12 0 0 85
zoldség,

elírtam a mélemet, ide írj: bv9kukacfreemail.

a fektetésrol: a kórházban az oldalt fektetést ajánlották, a háziorvos szerint mert az így altatott babáknál soha nincs bolcsohalál. Marcinak laza a csípoje a farfekvés miatt, ezért ot nem lehet így altatni, a hasán meg nem szeret fekudni. A koponyája (pont a farfekvés miatt) most is olyan, mint egy fáraóé...

van pár kérdésem a tejről: most próbáltam kifejni a cicit, amibol szoptattam; jott-jott, de nem sok. ez azt jelenti, hogy a babónak sincs? valahol azt olvastam, hogy a tej 90 százaléka etetés kozben képződik - egyrészt, másrészt az tuti, hogy semmilyen fejés nem vetekedhet a gyerkőc szívó hatásával. mit gondoltok?

mennyi az átfutási ideje a kajámnak? tehát ha tegnap ebédre zöldbabot ettem (korábban nem volt vele gond, bár huvelyes), és az egész hajnalt hasfájással toltottuk, van koztuk összefüggés?

harmadrészt a hűtőben tárolt tej azonnal összeugrik, a zsír pacákban kiválik belole, ha felmelegítem, akkor megint homogén lesz. ez normális?

anine, jobbulást, vigyázz magadra!!!!!
kicsinap Creative Commons License 2005.07.12 0 0 84

Hottie!

A Hipp teák 4 hós kortól vannak. És cukrosak. Ilyen kicsi babának semmiképpen nem adnék. Egyáltalán minek neki tea? Az én lányom anyatej+tápszert kapott, és csak akkor kezdtünk neki vizet és teát adni, amikor elkezdett már főzeléket is enni (most 7 hós), de max. 3-4 kortyot iszik meg, mert szopiból és tápiból, na meg a főzelékekhez adott főzőléből elegendő folyadékot kap.

A heti súlygyarapodás 10-20 deka normális esetben, tisztán szoptatott babák ennél többet is hízhatnak.

Kicsinap

Előzmény: hottie (81)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 83

Kucsipritin, ez az 1,1-1,2 l az a mennyiség, amit a babád szopizott vagy a baba által szopott + a lefejt mennyiség? Miből érzeted, hogy a 800 ml nem biztos, hogy elég a lánykádnak?

Az éjszakai tejfürdők megszűnése lehet azért, mert beállt a kereslet-kínálat egyensúly és tényleg kevesebb tejet termel a melled.

Vagy lehet attól, hogy az utóbbi időben kevesebbet ittál, pihentél, ettél, vagy abbahagytad valami tejtermelést serkentő cucc szedését.

Viszont 6 hetesen szokott bekövetkezni mennyiségi ugrás a babáknál, amikor lehet, hogy a meglévő mennyiség kevés. Akkor érdemes egy picit fejni, vagy sűrűbben szopiztatni, hogy a mell követni tudja a megnőtt igényeket.

Most hirtelen ez jutott az eszembe, remélem, ezzel tudtam ötleteket adni :-)))

Zz

Előzmény: Kucsipritin (79)
anine Creative Commons License 2005.07.12 0 0 82

Sziasztok,

elmentünk a férjemmel és vettünk egy gépi szívót. Persze most Csongi teljesen kiürítette a mellemet szinte alíg maradt a szívásra. Zumi a sebemet tegnap látta a doki és minden oké volt vele. Holnap megyek a háziorvoshoz és ha kell a nőgyógyászhoz is. Ma csak éjjel volt lázam, majd nappal hőemelkedés 37,8, de 20perc múlva már 36,5. Viszont sikerült ennem egy 3/4 csirkeszendvicset és pár szem krumplit úgyhogy haladok!

Pelenka: apa vett Huggies-t, de szinte kicsi volt Nyuszira. Most jön a DM-es. Szívesen adok belőle Mókuska ha kell!

hottie Creative Commons License 2005.07.12 0 0 81

Sziasztok:)

Tegnap megvolt az elso furdes,vegig bombolte a fiatalur .Elotte szopizott,utana is akart,de nem hiszem ,hogy volt mar tejem,mert visitott a cicin is..ugy sajnaltam ot.

Feloras siras utan aludt el es csak hajnal 4 kor kelt enni.Akkor mar volt boven tej szerencsere.Elotte 1 ora fele azert felkeltem fejni,hogy estere legyen,amikor epp nem eleg.En sajnos nem tudok semmit pihenni napkozben sot sokszor meg enni -inni is elfelejtek,ennek a kovetkezmenye szerintem,hogy estere nincs tej:((

Zimizumi itt nincsenek homeopatias tejserkentok sajnos,igy nem tudok szaporitani,csak fejessel,de akkor ha kihagyok egy etetest a fejes miatt,tapszert kell,hogy adjak,mert a kettore mas nincs tej. Viszonylag keves potlast kell,hogy adjak,egyszer 20-30 mili naponta,amivel muszaj potolnom,mert akkor  tenyleg ehes  es nem alszik el es sir.

Nagyon irigyellek Zoldseg  a sok tej miatt,barcsak nekem is lennenek csomok..:((San Diego kozeleben lakunk amugy.

Portaska,en is oldalt altatom tobbnyire,meg ejszaka is,en is a bufi miatt foleg es en sem tudok ellenervrol,szerintem jo neki ,de sokszor o atlenditi magat hatra.Hasra en is csak nappal teszem par percre egyelore sirasig.

Mokusleqi.miert baj,a szenhidrat most,amikor nem kap meg mast,csak folyekonyat,tehat nem hizlalhatja tulsagosan a HIPP tea?Itt sajnos nincs valasztek,semmilyen teat nem lehet kapni babaknak,akkor milyet kerjek otthonrol? ,irjatok le nekem pls a nevet,koszi elore is:)Amugy nalunk a heti sulygyarapodas tobb,mint 400 gramm volt,most akkor ez tul sok?

Holnap viszem korulmeteltetni,eleg vegyesek az erzeseim ezzel kapcsolatban,de az en otletem volt es nem akarok visszakozni,hisz jonak tartom,az apuka azonban nem nagyon akarja.Kivancsi  lennek,otthon szoba kerul-e ez a tema es van -e valaki,aki szinten  megcsinaltatja a fianak?

A nagylanyomat sajnalom,hisz szunet van es eddig mi minden hetvegen mentunk masfele kirandulni,most meg egesz nap itthon ul,elterveztem,jovo honaptol mar megyunk babastol,de aggodom is mar elore,fogja-e birni az egesz napos programokat?..na meg  nekem is birni kene am.....na,mentem,sziasztok:))

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.12 0 0 80
Anine, szerintem is menj orvoshoz. Megértem, ha a kórház tájékára sem akarsz menni, de ez tényleg olyan probléma, amiben mi nem tudunk neked segíteni. Bárcsak tudnánk....
Előzmény: anine (72)
Kucsipritin Creative Commons License 2005.07.12 0 0 79

Sziasztok!

Végigolvastalak Benneteket, úgy tűnik, sokan ismeritek egymást, de azért remélem, nem zavartok el.

Kérdeznék valamit, mert úgy tűnik, vannak itt sokat tapasztalt anyukák: az én babám május végén született, szóval most hat hetes, és eddig, amikor már rendesen volt tejem, mindig elöntött éjszaka, napi kb. 1,1-1,2 litert tudtam kitermelni, azon kívül, ami elfolyt, meg kiöntögettem a mosdóba. Most, vagy másfél hete megszüntek az éjjeli tejfürdők, tegnap este meg mintha nem tudtam volna eleget adni a kisasszonynak (kb. 800-at evett egész nap). A kérdés az, hogy most áll be, de akkor miért nincs elég, vagy apad?

Köszi a válaszokat!

Zöldség Creative Commons License 2005.07.12 0 0 78
Hát én is örülnék, ha elmennél orvoshoz. Vagy akár vissza a MÁV-ba. Amíg mi ott voltunk, akkor is jött vissza ugyanezért kismama. Mondjuk őt már nem a gyerekágyra, hanem a nőgyogyira fektették be, de mindegy, fő, hogy foglalkoztak vele.
Előzmény: anine (74)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!