Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1296

Tehát akkor nem is mézédes ízű. A savanykás íz nem egyenlő a mézédes ízzel...de lagalább ezt is megtudtam. Köszönöm a többi infót is róla!!

 

Előzmény: zotya papa (1294)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1295

Azt csak hasraütésre mondtam. Ez az Athén fantázianév látszatra olyan növényt takar, amelyik biztosan nem kedveli az itteni körülményket, de mint írtad, ez nem így van.

Előzmény: zotya papa (1294)
zotya papa Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1294

Azért Athén mert a növény Ciprusról származik,fantázia név.Miért pont Moszkva?

A kék mézbogyó hasonló ízü mint az áfonya vagy az Issai kivi /kopasz/ savanykás. Himalájából származik, akár a hó alatt is virágzik,önporzós.Nálam a kertben most. A gyümölcse májustól folyamatosan érik, naponta kell lesegetni.Nagysága kb 2-3cm.Kb másfél m magas bokorrá nő.Nincs különleges talajigénye. Ha több gyümölcsöt akarsz, ültess kettőt.

Előzmény: Törölt nick (1293)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1293

Nekem a kék mézbogyó /Lonicera caerulea/ tetszett még meg. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? Milyen az íze?

 

Nem sokmindent találtam róla: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/lonicera.html

Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1292
Ez jó hír! Csak ez az Diospyros Athén név volt egy kicsit fura nekem, egy Diospyros Moszkva jobban tetszett volna! :)
Előzmény: zotya papa (1290)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1291

Köszönöm :)

Majd tavasszal megyek! Addig is legalább jó kezekben van.

Előzmény: Bene László (1289)
zotya papa Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1290
Biztosan megmarad.Az Athén fajtát térdig érő hóban -4 fokban szüreteltük, 2 évvel ezelőtt november végén. A gyümölcsre ráfagyott hó és nem károsodott.
Előzmény: Törölt nick (1287)
Bene László Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1289
Dehogynincs, de már holnap is jöhetsz.   Biztosan  beérik, mert utóéró, modjuk, mint a naspolya.
Előzmény: Törölt nick (1287)
Bene László Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1288
Kösz Zotya - Papa, rájöttem már én is, persze elötte hozattam, már németből egy adag magot. Pedig a Velencei tó prtja tele van vele. Na ebböl sem eszünk olajbögyót
Előzmény: zotya papa (1284)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1287

Köszönöm!

A kert elég védett helyen van, tehát remélem, hogy megmarad. Csak be is érjenek rajta a gyümölcsök!!

 

Bene Lacibá! Nincs véletlenül a tarsolyában egy ilyen fajta? Sokszor vagyok Pesten, úgyhogy ha van, akkor majd elugranék tavasszal egyért! :)

 

Előzmény: zotya papa (1286)
zotya papa Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1286

Én is üdvözöllek.

BAZ megyében is szerintem ,teljes biztonsággal ültethető.De én azt javasolnám, csak a 2. évben ületesd ki.Addig konténerben nevelhető  ez csak azért szükséges, hogy jobban megerősődjön a növény. Semmi kényeztetés.

Az Egyetem kertjében több fajta kaki  van, virginiana, lotus és sima diospyros kaki magos fajta.

Előzmény: Törölt nick (1283)
Bene László Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1285
Ez aztán a meglepetés.  Nekem nem volt onporzó fajtám. Azönporzó neve:  PRIMA1216 anagy Ámerikába tudok cimet , legközelebb ahol kapható. Nekem régebben  Az Inprovited-fejlesztett fajtám volt csak. Nézd meg a rügyek között van-esötét, barnás vöröses szinü? Mert már kellene, hogy virágozzon. Ha virágzik, adok pollent, hogy teremjen is. Most már van több fajtám
Előzmény: kessy (1278)
zotya papa Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1284

Lacikám-Papám!

Tudod mi a russin oliv?Mert én tudom .Elaeganus angustifolia azaz olajfűz.

 Ezek a németek jó hogy fantázia néven jelölik, mi meg vakarózzunk mire kitaláljuk mit takar.

Na ezt megettük.                             Üdv

Előzmény: Bene László (1255)
Törölt nick Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1283

Üdv zotya papa! :)

 

Ez a diospyros Athén, BAZ-megyében is megélne és beérne? (olyan miskolci klíma kb.)

A masik kérdésem pedig az lenne, hogy láttam Pesten a Kertészetin is kakit, az milyen fajta?

Előzmény: zotya papa (1282)
zotya papa Creative Commons License 2007.02.17 0 0 1282

Kedves Vini2 üdvözöllek a fórumon.

A diospyros kakival kapcsolatban ,a következő telefon számot hívd fel./06-30-387-93-07/.

Az alábbi fajtákat ajánlanám figyelemedbe:diospyros Athén,igen bőtermő 25-37dkg-os 4 bordás, szív alakú,

a legfinomabb ízű. A leghidegebb teleken sem éri fagykár.

Diospyros vaniglia súlya 30-35 dkg ,lapított gömb ,olasz fajta,elég jó hidegtűrő,ize elfogadható ,előfordulhat ,hogy utóérés után is kissé fanyar.

Diospyros licopersicum ,olasz fajta,40-50 dkg között,lapított paradicsomhoz hasonló,íze hasonlít az előzőhöz.

Diospyros albaretto ,25-35 dkg ,ez is olasz fajta ,elég jó hidegtürő,íze ,gyümölcs formája ,hasonlít a vanigliához.

Ezek magnélküli fajták és utóérőek.

Úgy vettem észre ,hogy szeretenél a kertedbe különlegességeket, ezért figyelmedbe ajánlanám :Asimina trilobát-indián banán/isteni finom/és nashi körtét-japán körte/ez is csodálatos gyümölcs és nagyon finom/

Az idén hana-fuju fajta  datolyaszilvával /magos/ kísérletezem, keményen édes fajta,szine korall piros,ez nagyon finom.

                                                                                   Sok sikert

 

Előzmény: vini2 (1281)
vini2 Creative Commons License 2007.02.15 0 0 1281

Udv Mindenkinek!

 

Zotyapapa!

(elnezest azoktol, akik szinten nagyok ebben a temaban).

En pontosan 4 nappal ezelott lattam egy csomagkuldo katalogusaban Sharon gyumolcs fat. Nem tudtam, hogy nalunk is szepen megel. Kicsit keresgeltem a temaban es rabukkantam erre a lelkes kis csapatra ebben a temaban. Nagyon szeretnek egy ilyen fat a kertembe es jol jonne indulasnak egy kis segitseg, hogy hol vehetnek egy jo fajta fagyturo fat (mondjuk, mint a tied is - remelem nem baj ha tegezodom) es mennyibe kerul.

Mivel tavaly ota van csak sajat kertem, ezert uj vagyok ebben a temaban de mar regota vonzodom az ilyen gyumolcsokhoz. Mar van egy termo fuge fa(cska)m is.

Most egy ilyet szeretnek.

Elore is koszonom a segitseget, sok sikert mindenkinek.

zotya papa Creative Commons License 2007.02.03 0 0 1280

Természetesen nyersen esszük,esetenként fagyis kehelybe /héjából kinyomva/,tejszinhabbal.A rengeteg gyümölcsöt mindig elosztjuk a rokonságnak és a barátainknak.

Előzmény: grifi (1266)
kessy Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1279
Amit legagytam kb. 4-5 éves.
Előzmény: Bene László (1275)
kessy Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1278
Nem virágzott még, Tőled származik  nem tudom a nevét sajna.Párja nincs elvileg ez önporzó de lehet,hogy rosszul tudom.  :)))  Tudod én nem kertész csak gyüjtő vagyok.
Előzmény: Bene László (1275)
kessy Creative Commons License 2007.02.02 0 0 1277

Igen az az.

 

Előzmény: Flanell (1272)
Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1276
Hát, erre csak a visszalapozást tudnám ajánlani... :)
Előzmény: ninovarga (1274)
Bene László Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1275
Az asimina virágzott-e már, van-e párja. milyen fajta és honnét származik,?? Nagyságra én termő méretünek nezem. Na, igen és hány éves a kicsike, mert nálam kegyetlen lassan nőnek. Kiváncsian várom a választ.
Előzmény: kessy (1267)
ninovarga Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1274
Nagyon érdekelnének engem a vele kapcsolatosan szerzett tapasztalatok és felmerülő kérdések.
Előzmény: Flanell (1273)
Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1273
Elő-előjön azért rendszeresen.
Előzmény: ninovarga (1271)
Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1272
1-2. kép, szamóca guava.
Én is így gondoltam a fagytűrését, vagyis nem igazán fagytűrő növény, inkább mediterrán.
Előzmény: kessy (1269)
ninovarga Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1271
Úgy érzékelem, hogy a kivi nemigen szerepel témaként, pedig az is megérne egy (sorozat) misét.
kessy Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1270

Flanell

 

amit én tudok a növénykről.

 

1-2 kép:    -4-6 fok

 

3 kép :      -20 fok

 

4-5  kép:    -20-25 fok

 

6 kép:        -25 fok

 

7 kép:       - 12-15 fok

 

8-9 kép:    -8-12  fok (kivéve a 7 képen is rajtalévő)

 

10 kép:     - 4-6 fok

 

 

 

Előzmény: kessy (1267)
kessy Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1269

Húha most bajban vagyok az melyik?

 

 

Előzmény: Flanell (1268)
Flanell Creative Commons License 2007.02.01 0 0 1268
A Psidium cattleyanum is bírja a fagyot? Én még csak mínusz pár fokig mertem kint hagyni.
Előzmény: kessy (1267)
kessy Creative Commons License 2007.01.31 0 0 1267

A fagytűrőim köztük a paw-paw is:

 

 

Előzmény: kessy (1257)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!