függőlegesen be lehet és a te autódba úgy is kell beépíteni.
a vízbekötést meg én nem fogom neked elmondani mivel nem ismerem a műszaki affinitásod és már voltak ebből komoly problémák a közelmúltban is.de ha kicsit ismered a motorok működését ki kell tudd sakozni.
a kisebb baj mikor a vízkörbe keringéssel ellentétesen kötik be a kályhát a nagyobb amikor nem megfelelő helyre és módon.....
Webasto Thermo top z/c lenne a kályha állófűtésnek megcsinálva Manuális (órával indul). Az lenne a kérdés,hogy függőlegesen fel lehet a szerelni? És a vízcsöveket hova kell kötni? Köszönöm!
Sajnos nem pedig az lenne a legegyszerűbb hogy elviszem neked és megcsinalod de olyan messze vagy hogy nem nincs időm rá meg te is majd csak soká tudol időpont adni.
mazda kályhát diag nélkül venni dupla lutri sajnos.....90%-uk gyertyahibás és szinte az össze szar gyertya viszi magával a kályha paneljét is,de ha ez nem enné meg a panelt akkor az autó szoftvere gondoskodik erről sokszor.
Értem és köszönöm egyébként rajta van minden szerintem mert én bontottam ki öket kompletten ha van programora hozzá akkor szerintem állofütésként használták!ma hoztam mazdábol kiszedet termo top C és egy termo top Z/C-D is.ezeket is elviszem egy tesztre mert jó volt az áruk.
Nem akarom kedvedet szegni, de kicsi az esély, hogy ebből hosszútávon fűtés legyen egy idegen autóban.
1 ezek hírhedten elpusztulós kályhák, szinte mindnek a vezérlője döglik meg, ami nem aprópénz.
2 az autója nélkül (Mk2. sharan/alhambra/galaxy) nem tudod diagnosztizálni, csak az eberspacher készülékkel.
Diagra pedig szükség lesz, valószínűleg most is. Ha a hibatárolójában 5 hibakód összegyűlik, akkor lekapcsol és nem csinál semmit a kódok törléséig. Márha egyáltalán működik a vezérlője.
Ha most a próbálkozásokkal beírtad a hibakódokat, vagy eleve benne volt, akkor értelemszerűen nincs mit tovább kísérletezned.
Köszönöm de nem sikerül életre kelteni sajnos esetleg Pest - Jász megyében nem tudtok valami megbízható embert aki ilyennel foglalkozik? Mert elvinném hozzá néze át.elöre is köszönöm
Sziasztok! Az állófűtés beszerelésèhez kèrnèk egy kis segítséget. A kályhát az első kerék elé lesz szerelve lökhárító mögé. És az lenne a kérdésem hogy függőlegesen lehet e felszerelni hogy vizszivattyu legyen felfelé? A másik pedig hogy hova kell kötni a vizcsovet? Köszönöm előre is!
Sziasztok lenne egy ilyen eberspacher d5z-f kályhám hozzá tartozo kapcsolóval most lett kiszerelés egy Ford galaxybol és egy személyautóba szeretném beépíteni tudna valaki segíteni hogy a kábelek hova mennek? Piros pozitív barna negatív ,a fütésmotora megy 2db vastag az megvan de van még itt zöld ,egy szürke és 2 db fekete.ezeket hová kell kötni? elsősorban ki szeretném próbálni hogy müködik e egyáltalán.a vízpumpa elindul de nem tudóm hová kell kötni a többi szálat.nen canabuszosba kerül bele .elöre is köszönöm a segítséget!
A kályha egy Thermo Top P. Reggel indul, megy rendesen, ugye elindulok az autóval, eltelik a 30 perc az indulás óta, gyári BMW programóra lekapcsolja a fűtést. Pár perc múlva munkahelyen megállok, autó leállít, fűtőmotor megy. Kiszállok és a kályha is megy. De a programóra már kikapcsolt. 6-os csatit lehúzom, kályha megáll, majd kiszellőztet, közben visszadugom a csatit. Kiszellőztetés után megáll és kész.
Ha a programóra nem állítaná le, akkor amikor a csatit visszadugom ismét el kellene indulnia. De mitől nem áll meg? Egész héten hibátlan volt, múlt héten csinálta egyszer, meg ma.
alapvetően az a baj h sok beszerelő csak egyik lábnak tekinti a fűtés beszerelést és nem fő tevékenységnek.aki szerel mellette autót és klímázik annak nem ez lesz a fő vonala....
hozzám heti 1-2 autó biztos jön ami olyan amit sehol nem vállaltak el(volvo,bmw,hibridek),én meg szeretek tanulni.
mindezt tudd be annak,hogy kevesen specializálódnak mint mondjuk te a daciara....én pl. csak webasto csak 12v és csak vizes kályhákkal foglalkozom,ez is épp elég munkát ad nekünk.
Előzetes egyeztetést követően Webasto Thermo Top Evo 4 lett a kiszemelt állófűtés, Dacia típusspecifikus beépítő készlettel (igaz az sem passzol mindenben, de az univerzálisnál jobb) . Részemről több napi keresgélés, telefonos ígérgetés, hümmögés, ,,nem láttunk még ilyet" ,,valahogy megoldjuk" stb. ,,vetítéses" szövegű szaki/cég/vagy mit tudom én mi után ma felhívtam a Webasto képviseletet. Ők ajánlottak egy céget, és adtak egy telefonszámot. Akivel beszéltem Ő ,,képben volt" minden műszaki dologgal, és az autó, műszaki megoldásai sem voltak ismeretlenek számára. (ezt hamar kiderült, mert én meg Dacia márkára szakosodott szerelő vagyok). Mindezt ügyfélbarát módon is tette, ami ritka a mai világban. Lesz még egy utam feléjük, akkor leegyeztetünk mindent, és mehet a dolog. Idő ügyileg inkább rajtam múlik, novemberben talán meg lesz. Utána írom a tapasztalatokat.
Sziasztok! Segítség kérés miatt fordulnék hozzátok.
Vásároltam egy Mazda 6- bol kiszerelt webasto thermo tpo c kazánt. Az lenne a problémám, hogy nem tudom életre kelteni. 12v-ot megkapja és elvileg a 3.láb lenne a kapcsoló szál. Annak 12v-ot adva el kellene indulnia. Az enyém semmit sem csinál. Esetleg valaki találkozott már hasonló problémával?
Passz, nem tudom. Sosem kellett ilyet csinálnom, de szerintem nem egy szál bekötésével fog működni.
Arra azért ne számíts, hogy képes lesz az az 5kW-os kályha mínuszokban felfűteni az utasteret és motort is egyszerre. (a gyári állófűtés csak az utasteret fűti, a motort kizárja a vízkörből)
2013as 2 literes dízel touranba szeretnék lehetőleg budapesti, vagy környéki beszereléssel állófűtést. Ha távirányitós indítása megoldható, az lenne az igazi, mert nem fix időben indulok. Ha a beszereléssel jár némi garancia, alkatrészellátás, esetleg a későbbiekben karbantartását is vállalja a szaki az feltétlen előny.
Szia. Lenne meg egy kérdésem. Most próbáljuk atszerelni távirányítora , hogy legyen álló fűtés a kiegészítő fűtés.
addig meg vagyunk hogy távirányítóról elindul ,csak a klimatroniknal nem tudjuk hogy hová kössük. A klimatronik panelje kap áramot de nem indítja el a fűtő motort. A sima klimanal ugye tudjuk hogy az 1 es pozíció ra kell kötni. De a digit. Klimanal már komplikált. Ebben esetleg tudnál segíteni? Vagy van egy rajzod?
Segítségeteket kérném. Van egy 2003-as Mazda 6 dízelem, amiben Webasto Thermo Top C 5KW állófűtés van.
A probléma: Ha jár az autó motorja és bekapcsolom az előmelegítést, a Webasto kipufogóján intenzíven csöpög a gázolaj és ehhez mérten hatalmas szükre füstöt tol.
Ha az autó motorja áll és elindítom a fűtést, a webasto üa pumpája működik (kattog), utána begyújt, megy kb. 1 percig, és utána leáll.
Hol lehet a gond? Ill. tudtok-e Győr környékén hozzáértő szakit ajánlani?
Szia. Gyertya csere után helyre jött. A langszitat sajnos nem tudtam kicserélni mert nem tudom hogy kell kiszedni, de a végeredmény így is nagyon jó. Működik !!
ennek már kell a diag legalább is a T és az S modelleknek....ott nem sokra mész ezzel a technikával.mivel nem írta a dw50 után sem a T-t sem az S-t ezért arra tudok gondolni h neki a régi tűzősarus alap készülék van.na ennek a diagját én is mint a többi kolléga réges régen kidobtuk már.
és sajnos ezeknél gyakran a vezérlő a ludas,mert a gyertya,lángőr,befúvó ventilátor szinte soha nem döglik meg.a szelonoid inkább csak folyatni szokott és az is inkább a benzines modelleknél. az egyik ilyen kályhám 3 hónapig szivatott és utána magától megjavult....pedig hidd el van mindenből nem kevés csere alkatrészem....
Renaultból kamionból bontott Webasto air top 2000 st beépítésében kérnék segítséget.A kályhán és az ü a. szivattyún kívül van még kettő darab kapcsolóm,számozott vezetékekkel.Ha valakinek lenne egy ide vonatkozó rajza és azt megosztaná velem,azt nagyon megköszönnem.
Szerbusz...lefényképeztem neked milyen van benne...tudnál igy segiteni? Állófütésem az úgy müködik hogy raktam bele egy mobil heat nevezetü kütyüt amit ha felhivok vagy smst küldök akkor inditja a kályhát meg a keringetöszivatyút figyeli az akku fesz esést és riasztást küld mindenért...de szeretném ha az utasteret is fütené..ne keljen kapirgálnom reggelente. Csak mondom nem tudom melyik lábra mit kellene kötni a digitklímánál! ...nem.tudom csatolni a képet sajna tul nagy...milyen adat kellene róla hogy betudd azonosítani? Segitségedet előre is köszönöm
elvileg igen....20 fokon 0.25-0.3 ohm között kell h legyen,de ez sosem mutatja h jó-e sajnos.diag közben élő adatban kell értelmezni,mert lehet a hideg oldalon jó a melegen meg már nem tolerálja a kályha szoftvere.
Szerbusztok! Valaki tudna nekem abban segiteni,hogy sharan climatronicnál melyik csati melyik lábára kell adnom tápot hogy vezérelje az állófütésnél a ventilátoromat? Volt itt fent régebben egy kép hogy hogyan hova kell kötni de nem találom már
Segítséget kérnék.Van egy thermo top zcd kályhám,amit ovál órás indításnál csak a szellőzés indul kb 2 perc leáll.Nem hallom az üzemanyag pumpa+vízpumpa hangját sem.Remélem nem komoly.
sanjos a webasto már régen kivezette e termék alkatrésztámogatását....nekem is ilyen kályháim vannak a saját autókban,nagyon jók csak semmi nem kapható már hozzájuk.
Sziasztok!Valaki tudna mondani a webasto thermo top c kályha analog vagy digitális komunikáció van benne!Köszönöm.+mi az az analog w bus átalakító a webastohoz!!!!!!?
Sziasztok! Segitéget szeretnék kérni, 2000 MAZDA PREMACY 2.0dt vásároltam, amiben egy dw50 webasto kályha van időzítő órával, sajna nem müködik, a webasto képviselet elhajtót , hogy nincs hozzá alkatrész. Tud-e Valaki egy Szakit, aki megtudná állapitani, hogy mi baja, és esetleg, meg is tudná javitani. Előre is köszi. Üdv Zsolt
normális helyen nem szokták szétbarmolni az autót,nekem is megvan minden állófűtéssel szerelhető autótípus bontási segédlete is,csak ezt már nem mindegyik beszerelő veszi meg....
Köszönöm a beszámolót! Van ilyen autó a családban. Az az Euro4-es DCI motor a tartozékaival még sokkal kisebb helyet foglal, és a Megane2 motortere amúgy is jóval nagyobb. Ott a kerék előtt van hely bőven szabadon, mert elektromos kormányműve van, a Daciánál azonban a kerék előtt van az elektrohidraulikus servo.
Én új szettet szeretnék, ÁFÁ-s számlával, garanciával. Biztos meg tudnám oldani magam is, mivel autókkal foglalkozom, de pont az előbbiek miatt nem állok neki. Értelme sincs, mert nekem 3-szor annyi időbe tellene, mint egy állófűtéses szakembernek (rosszabb esetben elküldeném az elektronikáját is a másvilágra). Másrészt én annak a híve vagyok, hogy mindenki csinálja azt, amihez ért. Szaktudásom maximum a típus ismeretében tudnám hozzá adni, leszedni a lökhárítót, egyebet, ne törjenek a gyári patentek,-fülek, átfűzni a kábelt, stb. De nem hinném, hogy ezt bármelyik szakember is jó néven venné.
Ebbe építettem be saját magam egy Eberspaecher Hydronic D4WSC típusú távirányítós állófűtést néhány éve.
A bal első kerékjáratba a kerék elé könnyen elhelyezhető volt a hozzá kapott beépítő készlettel. A kábelköteg is viszonylag könnyen behúzható volt az utastérbe. Egyedül a ventilátor csatlakozásnál kellett egy csatlakozót forrasztani, hogy automatikusan el tudja a fűtőventilátort is indítani.
Amúgy semmiféle barkácsolásra nem volt szükség, mert a hideg országokban gyárilag is oda teszik a fűtést. A gyári csatlakozási pontokra függesztettem fel a gépet.
Ráadásul az Eberspaechernek még volt Megane II típusspecifikus beépítési útmutatója is.
Szerintem nem sokban különbözik a Dacia sem.
Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a szóban forgó állófűtés eladóvá vált, ha érdekel.
Hibátlanul működik, semmi probléma vele. Mivel az autó eladóvá vált így ki fogom szerelni a fűtést, mert úgy néz ki, hogy senki nem fogja ezt az extrát kifizetni pluszban.
Ha segítségre van szükséged vagy érdekel a fűtés, akkor keress nyugodtan.
Motortérben ez az egyetlen hely, ahol talán elférhet :( (szerintem) Ezen az oldalon lejjebb és hátrébb az elektrohidraulikus servo van. Túloldalon ugyan itt meg a gázolaj szűrő a nagy házával együtt. Jobb oldalon a lámpa alatt/mögött meg még annyi hely sincs a klímacsövek miatt, mint a bal oldalon, ahol az állófűtést láttam. Aki ért hozzá, biztos tudja, hogy hova szoktak/lehet még ilyet felszerelni. Én állófűtésben teljesen laikusként (de magát az autó típust nagyon ismerő szerelőként) nem látok olyan helyet ahol elférhetne. Sem az autó alatt, sem a motor mögött alulról szerelve a tűzfal alján.
Előre is elnézést, hogy nem olvasok vissza napokat, csak egy fél órám volt rá.
Van e valaki aki1.5DCI Dacia Lodgy-ba szerelt már be álló fűtést, vagy ilyen autóval rendelkezik (és ha igen milyen típus van benne)? Én alapvetően Dacia szervizeléssel foglalkozom (mechanika, elektronika, softver, gyári szinten, akár azt is amit a márkaszerviz nem tud megoldani). De állófűtéshez nem értek, és nem is fogok ilyennel foglalkozni. A saját családi autómba szeretnék beszereltetni. A héten ügyfelem autójában (németektől behozott 2013-as Euro5-ös 107LE-s 1.5DCI Dacia Lodgy) láttam egy Webasto Thermo Top Evo készüléket. Épp, hogy csak befért az autó bal elejébe, szinte mm-re. A tulaj szerint tökéletesen működik. Magyarországon sajnos ebben az árkategóriájú autóban nincs elterjedve az ilyesmi. Így ezen az 1 autón kívül nem volt alkalmam több álló fűtéses Daciát látni.
Nekem a saját 3 hónapos Euro6-os 1.5DCI 109LE-s Lodgymba kellene álló fűtés. Bal elejében, lámpa alatt, keresztmerevítő fölött,és attól hátrafelé a kormány szervóig van akkor hely, mint a korábbi Euro5-ösben. Ellenben a tűzfalnál (vagy a termosztát háznál) a vízcső rácsatlakozás már ,,anyázással" fog párosulni, olyan kicsi a hely. Az üzemanyag ellátása viszonylag egyszerűen megcsapolható, és a füst elvezetés sem probléma azon az autón amit néztem. Tud valaki ajánlani egy szervizt/szakembert ahol minőségi (ügyfelek autóit elnézve erről elég rossz a tapasztalatom, LPG_s, riasztós, váltózáras stb. cégek tömege ,,gyártja" az időzített bombát a trehány és hanyag be-fel szereléssel, gagyi csövekkel-csatlakozókkal, letördelt patentokkal,hiányzó csavarokkal stb.) a munkát csinálnak, számlaképesen, és új alkatrészekkel, garanciával? Győr mellett lakom, de bárhova elmegyek.
Nem gyullad be. Valószínűleg a végét járja az izzító és/vagy a lángszita. (az izzító még működik, így nem lát izzító hibát, de már nem melegít annyit, hogy meggyulladjon a gázolaj)
Szia. Összeraktam a kazánt felraktam mindent a helyére elindult de nagyon füstöl. Úgy látom hogy az üzemanyagból is jön ki a kipufogón. Előjött egy hiba is 01409 repat flame out 35-00
Sziasztok.Uj vagyok itt és a segítségeteket szeretném kérni.Van egy 2002 s Sharanom amiben nem megy az allofutes( allofutes rasegito eberspracher). Hiba kodnak a ventilátort írja mást nem. Szétszedve és külön áramra téve (9V) a ventilátor működik. Sajnos nem tudom, hogy hol lehet a baj.
Nem is értelek ember: komolyan gondoltad, hogy folyamatosan olcsóbban fogod megkapni tőlem a konvertereket (amit egyébként azért adok itthon olcsóbban, hogy az ár a magyar pénztárcákhoz legyen igazítva), hogy aztán az ebay-en belistázd az én áram ALATT, ráadásul az én szövegezésemmel(az engedélyem nélkül persze), amiért én kifizettem a fordítót? Ne legyél már ingyenélő öreg! Saját kútfőből építkezz, ne mások hátán! Nekem se a Jóisten súgta a fülembe, hogy milyen programot kell írnom, hogy probléma nélkül működjön az ÖSSZES kályhával! Vásárolj be te is vagy ~20 féle kályhát, tolj el több hónapot tesztelésre, járj be a szervízekbe hogy legyen rálátásod erre az egész Wbus témára, és utána fejlessz magadnak!
Nagyon gyorsan szüntesd meg az ebay-en a cuccom forgalmazását, mert polgári peres eljárást fogok kedeményezni, és ezt vicc nélkül modom! Az vérlázító, hogy még a szövegemet is lemásoltad!
akkor lesüllyedek a szintedre:az h ki jól nevelt mutatja h nem én kezdtem el személyeskedni és a másikat lefaszozni! nekem volt gyerekszobám...már ha érted,de gondolom nem érted.
az h te felhívtál egy komplett szettel h én szereljem be erre én biztosan a következőt válaszoltam:nem szerelem be,mert hozott kályhát nem szoktunk vállalni! ez a standard!
és neked nagy divatod ez a fenyegetőzés....a fotel mögül.
nekem meg jogom van ahhoz h ha azt érzem valakit tévútra visznek akkor próbáljam meg segíteni.
amúgy ki vagy te h megkérdőjelezd ki mennyiért és mit dolgozik ebben az országban?
gondolom nem megy a szekér h ide jöttél....csak ez lehet ennek a vehemens szónoklásnak az oka...
és sajnos kénytelen leszel engem elviselni....ez van,ilyen az élet.
A készülékekből több 100/1000 fogyott eddig egész europában. Soha senkinek nem volt még rá panasza (háziasszonyoknak sem volt probléma 2 csatlakozót összedugni). Ez az Ebay oldalon a vissza jelzésekből is látható, bárki rákereshet.
Kijelentésed miatt simán indíthatnék peres eljárást, de nem teszem, nem akarok senkinek sem rosszat. ( Mondjuk azért egy jó kis kártérítés jól jönne..).
Beszerelésre úgy hívtalak fel hogy minden megvan! Kályha, szivattyú, szűrő, vezeték, cső, bilincsek, tartókonzol, óra, T90, relék.
De azért mégis kellett vennem még hozzá 2db bilincset a szűrő miatt.
Erre Te mégis képes vagy ennyit elkérni?
Hozzászólásaidból látható hogy innen szerzed a munkákat, ha már úgy is eljön "ingyen diagolni", vagy csak "szívesen ránézünk", "jó pénzért megjavítjuk".
Ahogy olvasom többen átláttak már a szitán, a válaszod mindig lenéző, lesajnáló, mint ebben az esetben is.
A szintet emlegetni ismeretlenül nem szép dolog, én nem néztelek le téged, sőt megemlítettem hogy írásaid alapján vágod a dolgot, kérlek Te is add meg a tiszteletet másoknak is ezzel.
Ha mégsem így viszonyulsz azokhoz, akik nem a pénzt viszik hozzád, esetleg kritizálnak, Téged minősít.
Ui. Ez egy nyilvános fórum. Ha azt írom hogy a kályha kakaós csigával indul az az én és a kérdező dolga. Nincs jogod beleszólni más beszélgetésébe. Te nem lettél megszólítva.
Viszont jogod van a kérdezőnek válaszolni, mivel mindenkitől kérdezett.
Én próbálok illedelmesen viselkedni, köszönni, leveszem a sapkát zárt helyen, helyesírást betartani, mondat kezdete nagybetűvel stb, mást tiszteletben tartani, stb...
Engem a szüleim így tanítottak, és e szerint élem az életem. Lehet hogy maradi vagyok, én ezt értéknek tartom, és elvárom mástól is.
nekem innen nem kell munka ez tény!veled ellentétben én ide segíteni járok és érdemben szoktam hozzászólni nem pedig félrevezetően...ha valamit nem tudok akkor nem szólok semmit sem.
az,hogy mennyi a beszerelési költség az nem feltétlen rajtam múlik aki tudja mennyi egy beszerelő készlet és mennyi ideig dolgozik 2 ember egy ilyenen az nem fog ezen csodálkozni.
engem nem az zavar,hogy a te terméked hogyan installálható hanem az,hogy eljön hozzám az aki megveszi tőled és én harcolok az emberrel mire meg tudom győzni h az sosem fogja a kályháját indítani....pl. és olyan kályháról beszélünk amit visz a 1533-as óra...kapise????
majd ha veszed a fáradságot és végigjársz minden!!!! utat akkor oktass te engem bármire is!
unalmas amikor a más szarkupacát kell állandóan lapátolni,és erre sajnos van példa.
részemről nem folytatom a vitát,mert nem érzem,hogy egy szinten lennénk...
Amit Te olvastál ott a készülék rendelkezik analóg és W-Bus kimenettel is. Így minden ilyen indítású fűtést indít, W-bus esetén választható hogy álló, vagy kisegítő.
A 1530 és 1533-ra az Y kábel vonatkozik, ha ilyen időzitöd, vagy kábelvéged van, nem kell szerelőhöz fordulni a beszereléshez. Valószinüleg ez szúrja a szemed.
Itt a fórumon nem téged szólított meg a kolléga, feltett egy kérdést, amire én adtam egy választ (az hogy jó vagy rossz most mellékes). Te meg beszólsz nekem, amikor nem neked írtam a választ, ill. tőled nem kérdeztem.
Nem vitatom hogy értesz a fűtéshez, látom profin vágod, de a fórum, nem a Tied! Az hogy meg így szerzel magadnak munkát tény!
Én hívtalak téged beszerelés ügyileg. Egy átlagember fél havi fizetését elkérni egy beszerelésért nem kis pofátlanság!
Ezért én megoldottam 1 nap alatt egyedül.
Igen, van mit tanulni, hiszen az ember élete végéig tanul, de én nem is állítom hogy profin értek a fűtéshez.
Kioktatás, ill az erre utaló figyelmeztetés nem a Te dolgod, majd én magamtól megoldom ezt is mint sok egyéb mást.
persze,de arany árban van a gyári megoldás....bemész egy vw szakszervízbe,alvázszám alapján megrendelik majd fel kell progizni az autóhoz...ettől nagyságrendileg olcsóbban megoldható ráadásul teljes értékű állófűtést lehet belőle csinálni.
Köszönöm szépen! Hívni foglak! (2014. 07. havi Prius Plusról van szó.) Mivel nincs semmi ismerősöm, ezért a fórum alapján próbálok tájékozódnibeszerelésről...
Ha Webasto TTC-t veszel és gyári rajta az ECU (nem aftermarket controller) akkor úgyis max kb 1 óra után leáll modellje válogatja hogy 30 perc vagy 1 órát mennek. Csak az aftermarket megy addig ameddig az indítójelet kapja. De vízhőfokra amikor a 85-öt eléri úgyis leáll.
Leáll magától. Hiszen az időzítő is "csak" egy kapcsoló, ami adott időben bekapcsolja. Kb 75 fokos víznél leáll, de a keringtető megy tovább. Ha a víz lehűl kb 65 fokra újra bekapcsol.
Szia! Találtam itt egy elvi bekötési ábrát. Szerinted? Még annyiba szeretnék segítséget kérni, hogy ha direktbe van bekötve a kályha kapcsoló óra nélkül (időzítő, vagy termosztát) akkor leáll magától ha elér egy bizonyos hőfokot? Vagy akár fel is főzheti a vizet?
én pl. nem munkáért járok ide hanem segíteni......de egy évjárat már sokat segített volna alap esetben a leírásban.a hybrideket meg nem szeretik elvállani mivel elég sok a kontár és már nem kevés kárt okoztak...70/5935073....ezen elérsz emberi időben.
dehogynem osztod az észt.......ha tudnád miről beszélsz akkor nem írnál hülyeségeket.....de mivel a srác felhívott elmondtam neki mi merre.
és rólad csak annyit: árulod a gsm-edet.....amit pont alapvetően le is szarnék,de amikor jön az ügyfél hozzám pl. most a W-bus okosságoddal na az kibassza a biztosítékomat!annyit nem tanultál ebben a szakmában mint egy amőba!leírod a kezelési útmutatóban h amit indít a 1533(ez tud w-bust) és a 1530-as(ez meg soha nem is tudott!!!!!) óra azokat fogja a te w busod is....attól h a két órának ugyanaz a stekkere még nem egyenlő a tudása,sőt!
szerintem előbb tanulj,ami nem szégyen hanem erény.......
autója válogatja,de élőben kell látni.sajnos a webasto adta beszerelési segédlet is csak max 80%-ig segítség,sokszor kell kreatívnak lennünk.
az alap tézis h a legmagasabb vizszint alá legalább 15 cm-el kell beszerelni figyelve a víz keringési irányára.célszerű a radiátor bemeneti csövébe bekötni,de van h ez nem megoldható sajnos.
Sikerült köszönöm! Elindult üzemel. Leszedtem a víz szivattyút szerintem valami kosz lehetett benne azóta megyen szépen. Viszont azt nem tudom, hogy leáll egy idő után a víz fűtése vagy nekem kell kikapcsolni. Arra gondolok, hogy nem-e főzi fel pl a vizet, mert nincs hozzá téve se programóra se termosztát.
ha a keringetője megy(mégha vizet nem is forgatja) és elindul az ac de be sem gyújt az vagy gyertya vagy már az ecu-t is vitte magával.ha begyújt,de túlmelegszik víz hiányába akkor azért áll meg,de ez utóbbit ne erőltesd,mert 4-5 ilyen után kuka lesz az ecu....
Feltöltöttem a csövön keresztül, de lehet, hogy a cső miatt nem tudja szívni mert mintha összeszívná a csövet. De most délután megpróbálom másik csővel. Amikor meg már beépíteném az autóba jó lenne, hozzá valami időzítő is.
Ha csak belelógatod a kannába a két vizcsövet, az nem fogja felszívni. Fel kell tölteni a kályhát és a csöveket is vizzel, különben nem lesz jó. Ha víz nélkül elindul, akkor pillanatok alatt túlhevül a kályha.
Szia! Indításkor kattog és szívja is a gázolajat, de utána megáll. A keringetője megy vagyis zúg, de a vizet nem veszem észre, hogy forgatná. Jelenleg két gumicsövet tettem rá az egyiket a keringetőre a másikat a kályhára és egy vizzel teli kannába próbálom nézni, hogy forgatná-e. Esetleg ebben a villamos bekötésben van jártasságod? Melyik lábra mit kell kötni?
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni vw t5 kiegészítő fűtés gyujtás nélkül is fojamatosan megy a ventilátor. Esetleg tudna valaki tippet adni hol keressem a hibát? talán van valami hőmérséklet jeladója de hol?
Sziasztok.Segítséget szeretnék kérni vw t5 kiegészítő fűtés gyujtás nélkül is fojamatosan megy a ventilátor. Esetleg tudna valaki tippet adni hol keressem a hibát? Előre is köszönöm..
Sziasztok! Szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Webasto Thermo Top C kályhám ami egy Citroen C8-ból származik. Másik autóba szeretném beépíteni de nem találok sehol bekötési rajzot. Az 1-es és a 2-es lábra adtam 12 V-ot valamint a másik (nagy 6 pólusú csatlakozón) pedig szintén az 1-re adtam 12 v-ot. A kályha elindul de le is áll. Melegíteni kezd de utána semmi. Mi lehet a baj? Esetleg más érintkezőt is meg kell táplálni? Nincs hozzá időzítő kapcsoló sem. Megtisztelő segítségeteket köszönöm.
Üdv. ! DBW 46, a kérdés: a víztartályon van egy fekete műanyag aljazat v. csatlakozó, amibe vékony hengeres dugaszok vannak, párosával. Kérem, írja meg valaki a sorrendet, mondjuk az égőtér felől kezdve. Előre is köszönöm.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni! Nemrég egy régi S8-as Audiból kiszereltem egy Webasto thermo top Z/C-B álló fűtést az 1530-as időzítőn kívül minden alkatrészével. Nem tudom jó-e ? Szeretném kipróbálni. A 6 pin-es csatlakozó 1 lába T60-as távirányító modulhoz, a 2 láb a klíma vezérlő környékén sok másik vezetékkel kapcsolódott össze, a 3 láb üres, a 4-láb a klíma vezérlőbe megy, az 5 láb a téli nyári kapcsolóba, a 6 láb a benzin pumpához. Milyen jelet adjak az 1 ill. a 2. lábra, hogy padon kipróbálhassam időzítő nélkül? És jól sejtem-e, hogy a 4 láb indítja a klíma vezérlőt gyújtás nélkül?
a fülke nyáron való kiszellőztetése csak reklámnak jó,valójában semmit sem ér....gondolj bele h mekkora hőmennyiség képződik a fülkében nyáron és azt a klíma is alig tudja lehűteni nemhogy egy ventilátor ami a kinti levegőt nyomja be...a kb 50-60 fokból majd csinál talán 5-10 fokkal kevesebbet cserébe meg nyekteti az akkut.
Nyáron bekapcsolja a fűtőmotort, át tudod szellőztetni az utasteret, mielőtt a forró kocsiba beülsz. Ugye akkor ér valamit ha emellé résnyire nyitva van az ablak vagy tetőablak.
Ne haragudj,de ugyanazt leírtad amit èn más szavakkal. Beállítod/kiválasztod a szellőztetèst/fűtèst... Igazából magát a szellőztetèst nem èrtem mi cèlt szolgál...?
Sziasztok. Webasto telestrat-80 van az autómban. A leírás alapján kèt mód-ot lehet beállítani fűtès/szellőztetès. Abban szeretnèm kèrni a segítsègeteket,hogy melyik mód mit takar/mit jelent? Köszönöm előre is a választ!
Eladóvá vált az autónk, amibe utólagosan beépítésre került egy távirányítós Eberspaecher D4WSC állófűtés a beépítéshez szükséges összes alkatrészzel, kábelköteggel, relével.
Kapcsolni tudja az utastéri ventilátort is.
Amennyiben valakit érdekel kiszerelem, de addig is kipróbálható beépített állapotban.
A kiszereléssel kapcsolatban egy dologban szeretnék tanácsot kérni. Annak idején az üzemnyag tartály tetején lévő fedélen készítettem egy furatot, amin keresztül lett beevezetve az üzemnyag ellátást biztosító idom.
Toyota Prius Plus-ba szeretnék állófűtést. A megbízhatóság a legfontosabb, valami bevált cucc kéne bele, napi használatra... (Taxi.) Kb. milyen összeggel számoljak, illetve ki tudná ezt megoldani nekem? (Néhány hét múlva, az autó még sárgítás alatt van, vizsgáztatni kell, engedélyek, stb...) Ja, az autó hibrid! Benzines motorja van, tehát az állófűtésből is benzines kéne...
Még valami! Ha sikerül is hozzá csatlakoznod megfelelő gyakorlat nélkül nem valószínű hogy sokra mész az élő adatokkal. Értelmezni kell őket és tudni mik a határértékek.
Hali! Nem fog menni! Nem megfelelő a protokoll illesztő áramkör a kábeledben! Valamint amit leszedtél szoftverek sem biztos, hogy kíméletesek lesznek a kályha vezérlőjéhez. Sok hackelt progi van a neten ami kinyírhatja a vezérlődet.
Sziasztok!Még egy kérdés Mazda 6 2007-es lehetséges hogy be van kötve az obd csatlakozásra az állófütés diagnosztika mert nekem valahova megy az a rozsaszin kábel csak nem tudom hogy hova!Kösz a válaszokat!
Sziasztok!Lenne egy kérdésem van egy Webasto thermo top c állófütéssem,szeretném diagnosztizálni!!!Mindenféle szoftver verziót leszedtem a netten hozzá,de nem sikerül kapcsolódni!Mi lehet a baj,van egy Vag KKl 409.1 kábel 16-os láb a 12v 7-es diag 4-5-ös a mínusz rózssaszin kábel csatlakozás!!!!!!???????Azt írja program nicht ange steker!!!!!!Választ előre is köszönöm.Amúgy árulnak az ebayen ugyan ilyen megoldást 50.€
ha vesszek hozzá attól félek az sem fog működni!!Kipróbáltam már 2 vezérlőn,nem hiszem hogy mindegyik rossz lenne!!!!!!
Köszönöm. Azért gondoltam a hagyományos izzógyertyára,mert az fémházban van, ezért talán tartósabb.
Szerencsés esetben az áramfelvétele lehet akkora mint a Webasto-é.
A szerkezet DBW 46, 15 éve van a polcon és szeretném most életre kelteni. Sajnos annak idején eléggé szét- szereltem és néhány dologra már nem emlékszem, pl. arra, hogy a kazán tetején lévő kb. gyufásdoboz nagyságú csatlakozóba /fekete műanyag/ milyen vezetékek és hogyan voltak. Azt szeretném bizonygatni, hogy másnak sem könnyű az élet. A szűrőbe menő v. a visszafolyó ágat csapoljam meg?
van...a vezérlőegység(ecu) nem arra az áramfelvételre és ellenállásra van tervezve...bár aztán sosem tudni.. :) ha nem sajnálod az ecu-t akkor azt csinálsz amit jónak látsz.
A minap be lett szerelve egy MAN kamionba 24-voltos Aertop 2000 S állófűtés. Minden műxik,kivéve a termosztát részt.
Magyarul elindul a kályha,meg ki is lehet kapcsolni,de nem lehet a hőfokot állítani. Maxon megy,oszt jó napot.
A dologhoz hozzátartozik hogy a Kályha webastó,de a program kapcsolós kezelőegység Éberspekrer. Lehetséges hogy az Éberspeker kezelőegység nem beszél a Webasto kályhával?
Gyári vezeték köteg nem volt hozzá,úgy vezetékelték be a kezelőegység,és a kályha között.
Esetleg kötési rajzot tudna valaki?????????????????????????
Ja és keresnék még 75mm gégecsövet,olyan 2.métert. Hol tudnék venni? esetleg valakinek elfekvőben? Diósd és vonzáskörzete előny lenne.
Tettem fel egy képet,hogy most milyen kezelő egység van rákötve a kályhára.
Tudom nem mai darab ez a dbw46 de ogy marad szep gyari az auto! A kipufogonak nincs hangja meg a levego beszivasnak se, de ezekkel nem lehet valamit csinalni hogy ne sikitson igy mint egy allat? :D ezek regen is ilyenek voltak? 😀
Ha nem, nezd me, hogy kering-e a viz. ugyan ez volt a problemam az eberrel. Keringetoszivattyu (kulso, villanyos) volt beallva. Csere utan azonnal jo lett.
köszönöm,de nekem a sajátokhoz van mindenem és ügyfélnek csak akkor javítok dw/bw50 és ezelőtti kályhákat ha hozza az alkatrészt....ezekből már nem nagyon van használatban pedig jó kályhák.
mindenkepp a kalyhanal neznem meg multimeterrel es az akksinal! feltetelezem hogy barmi miatt meglazult kotes okozhatja vagy negativ meglazulas vagy vezetek eldorzsolodes! Multimeteres vizsgalat utan tobbet tudnank mondani!
a benzines webastom többször kiállt alacsony feszültség hibával. Lediagoltam, a biztosítékja előtt 12.1V van ez már direktben megy a kályhára, de ő 10.05V körül mér teljes izzítás alatt - reggel hidegben kicsit alatt és meg is van a hibakód. A kályha pólusain még nem mértem meg, mielőtt leszedem, hogy hozzáférjek van valakinek tapasztalata, hogy vezeték / csatlakozó hiba - sok feszültség esik valahol, avagy valami más belső és nem érdemes vezeték oldalon nézegetnem? A vezetékeit tavalyi beépítéskor mindenhol átnéztem ,megvan a keresztmetszet, kötések jók voltak.
Köszönöm, ha valakinek van valamije a hibát illetően és megosztja.
Megerkezett a szett, volt benne egokosarhoz korbe az a racs meg ala a tomites, parologtato parna, 2db tomites! Kiszedtem a kalyhat kipucoltam betettem az uj alkatreszeket. Első indításnál ugy fustolt mint a vadallat de a masodiknal mar kiszellőzott! Azota 5-6 szor beinditottam mar semmi fust nincs! Ugy nez ki megfelelő ez a szett! Sajnos elfelejtettem lefotozni de ha kell a linket berakom akit erdekel! :)
Üdv! Segítséget ,tanácsot szeretnék kérni.Adott:D3Wz kieg.kályha,kiszerelt állapotban.Az elektronikából 2 köteg jön ki.1 biztos az üz.a. szivattyúé,szürkezöld,a másik:1pin,piros+,3pin üres,5pin kékfehér,7pin kék,2pin barna-,4pin zöld,6pin fekete,8pin üres.Hogy tudnám életre kelteni? Opel Vectra B ben volt.Köszi.
Az lehet. De egyszerűbb volt betenni egy újabbat. Ezt meg eladtam alkatrésznek. Nekem az az egy nem tetszett benne, hogy külön van a vezérlője és még azt is elhelyezni, vastag kábelköteg, stb.
Azért egy ttc-t sokkal könnyebb bekötni ilyen szempontból. :)
Annó én is próbálkoztam ezzel, de nem jött be. Azbeszt lapot is próbáltam, de 4-5 indítás után nem volt jó. Sőt alapból sem volt jó, nem indult csak másodjára. Pedig ez benzines kályha volt. Végül kidobtam a kályhát belőle.
ha találsz vmi jót írd ki ide is,hátha tanulunk belőle.
eddig csak olyanokkal találkoztam akik elindultak ezen az úton aztán némi pénz és sokkal több idő ellocsolása árán feladták és még a konklúziót sem osztották meg másokkal.pl te is ezért nem tudsz róluk semmit sem......
ezeket csak webasto diaggal lehet érdemben faggatni,autón keresztül semmit nem tudsz kiszedni belőlük.amit te a kályha hibatárolójának gondolsz az autóspecifikus diagoddal az valójában az autód hibatárolója.sajnos a kályhák szoftvere nincs rendesen összefésülve az autóékkal és ezért értelmetlen autón keresztül diagolni.
Tanácsot szeretnék kérni, hátha valaki találkozott már az alábbi jelenséggel. A kályhát (Webasto Thermo Top Z/C) elindítom, elkezdi fokozatosan a teljesítményét növelni (talán három lépcsőben) és 1-1,5 perc után leáll és elkezd szellőztetni, ekkor a kipufogóján hatalmas füst távozik, olyan mintha még kapna üzemanyagot de az égés megszűnne, diag. volt, ami szerint minden része működik, igaz akkor letesztelni nem lehetett 100%-osan mert a motor üzem meleg volt. Segítségeket, tanácsokat előre is köszönöm.
azt h ki mivel helyetesíti nem tudom pontosan,de alap követelmény h jól tudja az adott üzemanyagot párologtatni és kapillárisan vezetni önmagában.na ennek kevés anyag felel meg :)
Üdvözlet mindenkinek! Abban kérném a hozzáértő és tapasztalt fórumtársak véleményét, hogy az alábbi bekötési segédlet mennyire működik egy 1998 Audi A6 C5 1.9tdi esetében? Gondolok itt arra, hogy ha az alábbi ábra szerint felébresztem a Climatronicot akkor az utolsó leállítási helyzetben maradnak a zsaluk ,illetve a ventilátor fordulatszáma vagy csak akkor ha VAGCOM-al be van állítva az állófűtés a klímapanel esetében.
Ertem! Nekem nem baj ha surun kell cserelni, nagyon konnyu hozzaferni! Kb 2 perc a csereje! Csak nem tudom mi hasonlithat legjobban! Mi az a tcc parna? Tudnal valami nagyon hasonlot ajanlani? Mivel oldjak meg ha nem lehet kapni hozza?
nem fogod tudni reprodukálni,sok összetevős.lehet barkácsolni,de eddig nem sikerült még tartós pótlást kitalálni.ezért jobb a ttc párnája,de az meg nem jó technológiailag a régebbi kályhák fűtési metódusába sajnos.
maga a beépítés sem kellemes dolog az autódban,mert alig van hely és az is az artic-ra van méretezve.a digit klíma ébresztése meg sakkozás mivel nincs hozzá webasto leirás,nem véletlen.el tudjuk indítani,de ez időigényes....van h 2-3 óra de volt h egy egész nap a digitre ment el.a nyamvadt volvó nem tudott még egy adott évjáratban sem azonos bus rendszert csinálni....
Köszi,Akkor inkább hagyom a fenébe,és elgondolkozok egy gyári állófűtésen valami thermo top c-n.Valaki vett iylet mostanság,szereltetett be mi pénz egy ilyen "multaság"?Igazad van akkor már lehet jobb lenne egy felújított mint, hogy beraktam volna ezt és pont télen meg megdöglik...
Volvo s60 D5 - Azt hiszem Ardic tip. kiegészítő fűtés van benne, ami sajnos tönkre ment. Valaki foglalkozik e típusok javításával?Helyére esetleg más típusú kályha is beépíthető? Köszönöm.
Igazából 50ezer Ft-ra mondták annyiért lenne eladó.De ha ez igazából nem is állófűtés hanem csak kiegészítő volt gyárilag akkor inkább hagyom,és lehet jobb lenne egy gyári állófűtés mondjuk egy thermo top c visszaolvasva itt elég jókat írtak róla.Lehet jobban járnék egy ilyennel?
jó fajta a kályha,de a z/c az kiegészítő fűtés...a a z-zuhaiser...kiegészítő fűtés.létezik hozzá állóvá alakító kábelköteg tehát lehetséges h amit kinéztél az már ilyennel felszerelt.
a digitklímádat lehet ébreszteni
én a vétel előtt lediagoltatnám gyári webasto programmal,mert ha pl. a gyertya a végét járja az zsebbe nyúlós dolog.
Sziasztok,Egy ideje már olvasgatom a fórumot, és szeretnék állófűtést lassan én is.Most pont találtam egyet ami még bent az autóba,gyári és hibátlanul működik.Az autó egy Audi A4 B5 1.9 TDI, nagyon megörültem jajdejó jó lesz nekem.Most vettem észre hogy egy gond van az én autóm digitklímás az autóba amibe bent van az pedig nem klímás.Ez azért felvett némi problémát.Szerintetek ez megoldható?így is vagy hagyjam.Vagy még egy ötlet hogy csak vízkört fűtené az utasteret nem,bár annak nem sok értelme.Előre is köszönöm ha valaki tud ebben segíteni.Ez a 2 kép van róla
Ez kielégítő volt, de azért újabb kérdéseket is felvet. Bocs. :-)
Akkor is csutkán nyomatja a befúvást, ha a ventillátort nem auto állásban hagyom, hanem beállítom bizonyos fordulatra?
Ez egy túrázásra is használt autó, elég sok minden van benne, többek közt 2db 100Ah-s akksi. Az egyik dedikáltan a plusz felszerelésekre. Téli utak alkalmával szükség lesz rá, hogy éjszaka menjen mondjuk 6 órát. Ilyenkor elindítva időkorlát nélkül kellene mennie. 20 fok körülre beállítva esélyes, hogy túlnyomó részt 50%-on ketyeg, ha jól gondolom. Bár a hivatalos oldalon azt láttam, hogy max egy órát járassuk. Nagyon rövidíti az élettartamot a több órás menet? Apropó milyen élettartamra készülnek?
Ilyenkor üzem közben tudom állítani a ventillátor fordulatát (bent vagyok a kocsiban)?
A hely nem a legjobb az magam is gondoltam. Láttam egy installációt, ahol a jobb oldali fényszóró alatt a lökhárító mögötti homlokfalba volt beépítve. Csak akkor meg a fűtéscsövek hosszúak, és nem éppen védett hely a kályhának. A turbó és a kiegyenlítő tartály közötti helyen mindenképpen raknék valami hővédő lemezt is mellé.
Ha jól érzékelem volt már szerencséd a típushoz. :-)
Szabad tudni rólad, hogy merre vagy? Akár privátban email, vagy FB elérhető vagyok.
ha úgy lesz beépítve ahogyan a webasto mondja akkor a beállított hőfokig fog fűteni,de addig full fordulaton üzemelteti a belső ventilátort.ez szokta hamar kinyírni az akut,pl a voyagerekben is.ha beállítottad 22 fokra és mondjuk megy 30 percig a kályha,de a 20.-ban eléri a kabin a 22 fokot akkor a digited leállítja a ventilátort és amint a víz elérte a 80 fokot a kályha elalszik,de a fentmaradó 10 percben ha 75 fok alá hül a víz akkor visszakapcsol fűteni.a digited meg tartani fogja a 22 fokot.
a kályha is rossz helyen van a turbó mellett,ha elfogadsz egy jótanácsot:a keringetőt vagy cseréld le másikra vagy ha az eredeti webastot használjátok akkor rakjátok messzebb a turbótól.
a kályha két teljesítménye (100 és 50%) te nem tudsz váltani...automatuikusan 75 foknál visszaszabályoz 50%-ra....és igy pöfög amíg eléri a 80 fokot vagy visszahűl 75 alá...
ha jól van beépítve,értem h megfelelő a vízkör megtervezése,akkor nem lesz gond az üzem közbeni fűtéssel sem.a kályha szivattyúján simán átmegy a víz amikor éppen nem üzemel,az nem jelent akadályt.
nincs,illetve ha öregszik a gyertyája azt tudja fesz emeléssel kompenzálni egy darabig,de ez csak az induláskor 40-50mp-ig van ezután el kellene h ketyegjen a kályha 3.5-5 amperral.
Köszönom a segitseget! Meg egy kerdes! Van olyan alkatresz ami miatt tobb ampert tud felkarmolni a kalyha hogyha oregszik? Tehat regen ment mondjuk 8amperrel teljes uzemen most meg 12ah el?
a webasto álltal adott búvárcső 90%-a folyat/szivárog sajnos.ilyet talán ebay-on tudsz venni....sztem bízd olyanra aki már csinált ilyet,meg lehet szívni eléggé a dolgot.
Nem volt még állófűtésem, úgyhogy, kérlek erősítsetek meg, vagy javítsatok ki, mert nem tudom, hogy jól értelmezem-e a dolgokat. Függetlenül attól, hogy T100 távirányítót használok, vagy Multicontrol időzítőt, minden esetben az autó klíma vezérlőjén beállított hőmérsékletre fogja felfűteni az utasteret, és azon a levegőcsatornán keresztül, ahol a vezérlő áll? Tehát megálláskor úgy kell a kocsi vezérlőjét beállítani, ahogy majd a fűtést szeretném, hogy menjen? Ha eléri az általam beállított hőmérsékletet az utastér, akkor leáll a fűtés, és ha az utastét visszahűl, akkor újra elindul, vagy csak leáll és kész?
Ha jól látom akkor két teljesítményen tudnak működni a kazánok. Én tudok választani, vagy automatikusan csinálja.
Mivel az utastér hőcserélője felé menő vízcsövet meg kell szakítani, nem fog romlani a normál közlekedés közben az autó fűtése amiatt, hogy a vízpumpa által keringetett víz "útjában" ott van az állófűtés éppen nem működő szivattyúja?
kétlem h vmi kalóz szoftverrel ezt megcsinálod.....de a bosch-t is kétlem....az autón szoftvert kell frissíteni és az csak az audi központi német szerveréről fog menni....
Wahh az komoly 😀 hatpedig vaamit muszáj lesz csinalnom mert itt hideg a tél es hosszabb mint othon 😂 az esélytelen hogy vscd vel en feltudom tanítani akkor gondolom. Akkor bemek itt a bosch ba es megkerdem mennyiert tudjak kivitelezni.. lattam h foglalkoznak webbasto van is...
mint leírtam te otthon ezt nehezen fogod kivitelezni.az árakat a webastoval meg a vag konszernnel beszéld meg,mi csak felhasználók vagyunk ebben a folyamatban.
programórával sem sokkal olcsóbb.....
szóval vagy keresel szakembert és ő mond egy árat vagy befáradsz egy audi márkaszervízbe és ok nagyon szivesen felprogramozzák a navidra/board-ra azt,hogy a kályha onnan indítva álló legyen és tudnak adni hozzá távirányítót is.ez utóbbi gyári megoldás olyan összeget képvisel,hogy ha a webastoétól hanyatt estél akkor ettől újraélesztésre lesz szükséged....ezt pedig a vag-al kell megbeszélni.
Az szép 😁 es ha nemis gsm modullal lenne megoldva ? Mit javasolsz? Nekem jól a gyarias jellegű taviranyítós vagy programozható időzítő... Sajnos nemrég költöztem ki Finnbe es meg nemismerem a lehetőségeket 😕
abban már venturi van a t5-ben meg thermo top c.....
az a venturi csak olyan vag csoportosban fog mükszeni amiben szintén venturi volt és beépítéskor összefrissítik a kályhát az autóval szoftveresen....na ez annyiba kerül,hogy nemigen kéri senki sem.és a venturi nem egy jól sikerült terméke a webastonak....van t5 kályhám...
a korán halás a mazdánál részben az autó felől szoftveres gubancban részben pedig a kályhák műkődési metódusának azon pontja jelenti miszerint nem szeretik a rövid üzemidőket.és télen ugye ez akkor is elindul ha csak a sarki boltba mész vele....ezen dolgokat is leírtam jópárszor már lejjebb.
sajnos a webasto pierburg szivattyúja nem bírja a meleget...107 fok felett beadja a kulcsot.
amúgy én ezeket a thermo top c-ket preferálom meg az evo/vevo párost...de a c a legjobb.
az,hogy mennyiért tudod megvenni a bontott motyókat és azokat mennyire tudod használni kérdéses.sokan vesznek bontott fűtéseket és 10-ből 9-nél a végszámla mire meleg is van az autóban mindig nagyságrenddel több mintha egy hozzáértőtől vett volna megfelelő bontott esetleg felújított kályhát.
nálam most uborkaszezonban is heti 2-3 olyan kályha landol javításra,átalakításra ami innen-onnan vásárolt csoda....ez szezonban sokszor felmegy heti 10-15-re is.
árakat meg telefonon mondanék ha érdekel...lejjebb megtalálod az elérhetőségemet.
Teljesen jól működik a kályha, de természetesen egy diagnosztikát, tisztítást megérdemelne. Nem tudtam, hogy CAN buszos, egyébként Webasto van benne, nem tudom mire modod, hogy korán halnak. Túl sokat mennek, vagy rosszul kezeli a Mazda a feltételezésem szerint alapból bizonyára megbízható Webasto kályhát?
Nem bírja sokáig a saját webasto szivattyú? Más szivattyú jobban bírja a turbo közelségét?
Arra gondoltam kompletten megveszem egy bontott autóból a kiegészítő dolgokat de ha nem sokkal olcsóbb akkor mindegy.
Tudsz egy közelítő árat mondani mégis alkatrészre és munkadíjra?
alapvetően ha még működik is a kályhád egy szétszedés/revizíó nem árt neki,mert a mazda kályhák korán halnak mint kiegészítő fűtés.
illik ilyenkor lediagnosztizálni is hátha van benne kezdődő betegség.
az átalakításhoz szükséges dolgokból nagyjából nem sok minden van amit bontottan meg tudsz venni sokkal olcsóbban mint ahogy mi beszerelők az újat tudjuk adni.a keringető szivattyúból ha hosszú távra tervezel akkor nem mindegy milyet raksz be,mert ha mondjuk a webasto sajátját rakod akkor sanszos h hamarosan cserés lesz.közel van a turbó és az szórja a meleget(a magas hőmérséklet ténykedését már sokszor leírtam lejjebb)
ráadásul a kályhád can bus-os....nem lehet bármivel életre kelteni....
a másodlagos költség alatt a nem szakszerű átalakítással okozott kárt értem....van belőle gazdagon.olyannyira h polcon tartok állandóan pl. klímavezérlőt a ti autótokhoz.... :) és nem egy db-ot.
ha felhívsz akkor tudok bővebben nyilatkozni....lentebb meglesz a számom.
Én is Vito-zok egy 112-essel, Eber kályha van benne, Balumaci segített sok mindenben, tényleg korrekt, rendes srác.
Átalakítottam GSM-re a kieg fűtést, és mióta kerámia gyertya van benne, azóta !nem! volt olyan, hogy ne gyúlt volna be a kályha. Ennek már lassan 4 éve.
Ha rám hallgatsz, úgy oldod meg a vezérlését, hogy a keringetőt csak a kályha indítsa.
Én megspékeltem azzal, hogy egy kapcsolóval megszakítottam azt a tápját, amit a REST gomb ad neki. Így nyáron tudok szellőztetni hideg levegővel, télen jön a REST melege, ha akarom, a GSM meg indítja a szivattyút minden esetben.
Viszont nem megy állandóan a szivattyú
( mert a 638-as Vitoknál sajnos a gyújtással együtt indul a szivattyú, és a kefés motor így 2-3 évet ha kibír. )
Kitakarítottam az egészet, csili-vili. A műanyag fedelet (25 1922 01 00 02) megcsináltam. Girbe-gurba volt. Beraktam a sütőbe az asszony kedvenc tepsijének a hátuljára. Mivel 100 fokon meg se rezzent, ezért felcsavartam 200 fokra. Pár perc alatt kisimult. Az egész lakás büdös lett mint a rossz nyavalya.
Tömítés garnitúrát (25 1864 99 00 21) rendeltem az Ebay-en. 5000.- ért kaptam
Izzító gyertyát (25 1864 01 10 00) megint csak rendeltem (Beru) 12500.- postával együtt valami német oldalon, 1-2 nap és itt lesz.
A motort is szétszedtem, amit rögtön meg is bántam, de azért azt is rendbe tettem, összeraktam nem kevés szopás mellett.
Mindenesetre, működik ahogy kell. Áramfelvétele mindössze 0.9A. Azt hittem lesz legalább 2-3A!
Ezzel kapcsolatban van egy jó hírem mindenkinek, aki javítgatja ezeket a kályhákat.
Létezik hozzá ugyanilyen Bühler 8,4 voltos motor, amit a modellezők használnak, mindössze 9 euróért.
Csak természetesen elfogyott. Mindenesetre kutakodom még kicsit, hátha találok valamerre.
Mégse 70.000 forint. (Ennyit a Webasto meg az Ebespacher árairól.)
Ha esetleg van valakinek elfekvőbe Vitohoz egy még használható keringető szivattyúja, és hajlandó eladni emberi áron, hálás lennék. Csak hogy tudjam tesztelni majd a kályhát, ha megjöttek a cuccok.
amúgy otthon nem ajánlom a barkácsolását.az eber kályhák nem éppen felhasználóbarátok,éppen ezért nem is javítom őket.ergo sztem jobban jársz ha keresel vkit aki megjavítja neked és tud alkatrészt is adni.aki javít az ad rá garanciát is,mert itt is sok a rossz minőségű alkatrész amivel csak a pénzedet lehet locsolni.keresd itt balumacit,ő eberes.
Több kérdésem is lenne kiegészítő fűtéssel kapcsolatosan. Mi a kölönbség a D5WZ és a DA5WS kályha között?
Nekem 2002-es 110CDi vitom van, abban melyik lehet? Sajnos nincs rajta címke.
Ha az adatlapot jól értelmezem, akkor amit a motortérbe tesznek fűtést az a D5WZ (állófűtés), amit pedig a vezető ülés alá kívülről (Ez van nekem is) az pedig a D5WS (kiegészítő fűtés)??
Az Ebay-en kívül hol lehet hozzá alkatrészt kapni?
Sziasztok! Vásároltam egy 2013 -as Fiat Ducatot, Webasto thermo top c állófűtés van benne. Be van építve hozzá egy Telestar T91/110 es modul de sajnos távirányítót nem kaptam hozzá. Rendeltem az ebay -ről egy T91 es távirányítót. A T91 es kezelési útmutatójában azt írja, hogy az adó üzembe helyezéséhez vegye ki az 1 A-es (fekete) biztosítékot a fûtõkészülék biztosítéktartójából. Sehol nem találom ezt a biztosítékot. Köszönöm a választ.
ez a minden külön működik....ha az izzítógyertyának adtál direktben 12v-ot akkor ha eddig jó is volt már nem az sajnos.
a z/c panelok nem egyformák,mivel ezek mind autóspecifikusak ezért az adott autóhoz való kell.....ez akkor igaz ha analóg a panel.ha can-bus-os akkor meg még hozzá is kell programozni az adott gépjárműhöz.
a vezeték színek amiket leírtál nem sokat mondóak....mivel ezek az adott autó színei.
Sziasztok,Thermo top Z/C/D-nek meghalt az elektronika,külön-külön minden működik.Kérdés,hogy a Thermo top Z/C-nek kompatibilis az elektronika?(tudom ,hogy a Z/C-nek nincs keringtető szivattyúja.)Ha igen hogyan tudom tesztelni?Kábel korbács 4 szál.Piros fekete az oké.Sárga és fekete ?
Következő kérdések: Mit jelent az ,hogy analóg indításu? A motortérben lehet pl a motornal magasabb pontra rakni. És az üzemanyagot természetesen a tankbol de milyen módon és milyen csövön kell előre vinni a kályhahoz. Köszönöm a választ!
nagyon nézd meg h mit veszel,mert ezekből szokott a végén a pénztemetés lenni sajnos....és ezt minden téren értem.ha kábelköteget kell csinálni az sem 2 ft,ha keringető és annak utánfutásmegoldása kell az is pénz,a programóra és még sorolhatnám...
alkatrész van,de nyilván nem gombért-kavicsért sajnos.ezt nem mi határozzuk meg hanem a két állófűtés gyártója és élnek is a konkurenciamentességükkel.
a z/c kiegészítő kályhát mutat ami lehet analóg,de lehet can-bus-os is.tudni kell miből származik.és hogy álló legyen a kieg elég sok minden kell hozzá.....
ha bontott akkor csak olyantól aki padon ki is próbálja előtted és közben eredeti webasto diagon nézheted az értékeket.azok sokat mondóak.
az újat felesleges,mert nagyon(aránytalanul) drága.
korrekten felújított alternatíva,mert ha mondjuk gyertyát kell cserélned a bontott fűtésben a vásárlás után pár hónappal az nem 2 forint.és ezekben csak gyertyát cserélni nem egészséges,lángcsövet is kell.oka van...
egy jól megválasztott kályha ha jól van beépítve akkor az utasteret is felfűti....nincs jégkaparás meg hideg kormány.
viszont itt is,sőt hatványozottan,érvényes h olcsó hús híg lé....ha most az elején spórolsz pár 10e ftot akkor a későbbiekben egy javítás sokkal többe fog fájni.ezeknél bárhová nyúlunk nem 20e ft az alkatrész sajnos.és ezt nem mi határozzuk meg.....
hát csak részben mondanám messzinek.....ha futod még a köröket és sorban kapufákat lősz akkor az lesz a drága és a végén csak el kell h menj egy olyanhoz aki meg is csinálja rendesen a fűtésedet. :)
Hát ez az én is ettől tartok. Sajnos nem hemzsegnek a környéken Webasto szerelők.. Azért is gondoltam ha vízpumpa baja van kicserélem azt jónapot. Mert egy kicsit többet vártam annál minthogy adjak a kályhának plusz 10 percel több időt..
Hiába mondtam előtte hogy eddig 10 perc kellet hogy forróság legyen az autóba most 20 is kevés.. Milyen szerelő ez?
Új vagyok nálatok és érdeklödnék.Télre szeretnék állófütést az automba.Jeep Grand Cherokee 2002 évj 2700 cm diesel.Olyan ember kellene akinek van eladó webastó állófütése (használt) és be is szerelné.Budapsti vagyok de havonta járok Bp- Miskolc és Bp -hegyeshalom utvonalon.Elöre is köszi.
hát ha ahhoz viszed akinél már voltál akkor sok sikert....ha elsőre nem tudta megmondani a gond okát akkor most mitől tudná???
az a baj h sokaknak akik webasto diagot birtokolnak fingjuk sincs h mi miért van...hibát tud olvasni meg törölni aztán csókolom.
attól h szépen megmutatja az ügyfélnek a diagrammokat meg a hibalistát attól még nem oldódik meg a probléma,sőt ha most talál vmit az lehet egy nagyobb előfutára vagy már csak társult elem és a fő gondot nem is fogja meglátni.
a gyári vízpumpa alapvetően egy ok miatt megy tönkre:van benne egy 107 fokos hőkioldó ami ha 1x kinyit többé nem zár vissza.
a kályha panelja is tud olyat h néha nem vezérli ki a keringetőt....és akkor a kályhában simán 107 fok főlé megy a víz 1-2mp alatt.a kályha 120 foknál csinál vészleállást.
mielőtt elkezdesz pénzt locsolni sztem mutasd meg vmi olyan embernek aki ért is a dologhoz.hidd el megéri az a pár ezer ft h tudd biztosan mi a gond.el lehet kezdeni legózni,de szinte a végén mindíg az kerül sokba.
sztem mielőtt veszel bármit nézesd meg a fűtésedet egy hozzáértővel.ha pl. elkezdett megkotlani a megfőzésektől a panel akkor ha nem veszed időben észre a bajt még izzítógyertyát is cserélhetsz a végén vezérlőpanellal együtt.
akkor végy bármit is ha olyan mondja aki látta és padon diagolta is a kályhádat.
Nos, egy hiba volt benne mégpedig alacsony feszültség hibakód. (persze télen a nagy hidegben) De rossz is volt az akku kapott nagyobbat, újat. De ennek nem kéne befolyásolni semmit. Amikor diagolta lehet akkor éppen pont ment mert voltak egyszer egyszer olyan pillanatai amikor jó volt. De persze ahogy telt az idő egyre kevesebbszer majd mostmár merem állítani hogy állandósult ez az állapot.
Ha jól értelek akkor elvileg rendeltek egy új vízpumpát régi le -új fel és újra használható a kályha?
Amúgy az a recsegés volt hogy átcsapott kattogásba és hülyén hangzik de valamiféle nyögő hangot is hallatott.
a reccsenés amit hallottál az nagy valószínüséggel a víz ahogy megforr az elégtelen keringéstől.4-5x megfőzöd a panelt és utána kuka lesz....ne erőltesd.drága buli.
ha eddig jó volt akkor simán megállt a keringetőd.a járó motornál felmelegedés ezt mutatja.viszont aki diagolta annak élő adatban látnia kellett volna h a keringető nem jó!!!
ezért mondom h nem elég a diagot bírtokolni és a hibatörlést ismerni hanem értelmezni is tudni kell!
Remélem tud valaki segíteni. Van egy Webasto Thermo top E kályhám.
Olyat kezdett el csinálni az utóbbi 3 hónapban hogy álló motornál egyre kevésbbé melegítette fel a vizet és már odáig jutott hogy letelik a 20 perces programidő és meg sem moccan a vízhőfok mérőm.
Ha jár a motor és úgy indítom a kályhát kb 7 perc alatt feltolja a vízhőfokot üzemmelegre.
Továbbá kifigyeltem azt is hogy amikor álló motornál bekapcsolom a kályhám 3percig megy szépen tök forró az összes cső, majd visszaáll a kályha mintha csak keringtetné a vizet persze közben szépen duruzsol. De a hőfokmérőm már nem nem megy fel max éppen kicsit.
Ja és pár alkalommal üzemelés közben hallottam valami recsegést csattogást a kályhából.
Voltam vele szerelőnél kiolvasta a hibát de nem volt semmi. Ráadásul azt tanácsolta 1 hónappal ezelőtt hogy adjak akkor neki plusz 10 perc üzemidőt.... No comment.
Én a vízpumpára gyanakszom elsősorban de remélem valaki felvilágosít.
Udv mindenki raktam már fel s adtam el itt kályhát ujabb 2 db egyben eladó lásd fotok, mukodésuket nem tudom motorhibás III espaceből kiszerelt, egyikhez keringetőszivattyu is van. Ár alku nélkul 15 e.ft egyben plussz posta - csak a foton látható alkatrész más nincs hozzá - elérhetőség nevemnél - telo előnyben. Köszi
Azt szeretném megtudni, hogy egy Alfából kiszerelt Webasto Thermo Top Z/C-D kályha mehet-e egy BMW Thermo Top Z/C-D kályha helyére. A két kályha tipusa és teljesítmény értékei ugyan azok, de a cikkszámuk különbözik.
nagytarcsai...gondolom Fanó Zoli....ő jól dolgozik.nem hinném h úgy adta volna vissza h tele van kiégetetlen gázolajjal a kályhatest.próbapadon szoktuk ezek kipróbálni....és ott azért megy 10 percet legalább és azalatt kiég....
Meg akkor, ha valami okból nem gyullad be és az 5 indítási kísérlet alatt bepumpál egy csomó gázolajat. Hibakód törlés...megint 5 kísérlet... Aztán ha kicserélik ami rossz és elindul, akkor van szag meg bőven füst. Persze ez idővel elmúlik, csak ki kell várni. :))
alapvetően nem szabad üzemanyag szagnak lennie ott.az nem jó ómen.aki javította az csak tudta h mit csinál!
lehet h az üzemanyagcső nincs rendesen rárakva és ott szivárog.
ha a kályhatestben marad üzemanyag az baj....akármi is történik a kályhával a leállási protokolok mindig arra törekednek h semmi,de semmi!!!! üzemanyag ne maradjon az kályhatestben.és ez nem véletlen van így.
egy esetben tud üzemanyag maradvány létrejönni:ha a leállás közben megszűnik a tápellátás....illetve webastonál láttam már kínai diag okozta szoftverdefektet ami rendellenes indítást és leállást okozott.
nekem az ifában,krazban sőt a rába steigeremben is volt ilyen.....arra jó h kb kézmelegre felfűtse.nyílván könnyebben indul ha nem -10 fokos a motor hanem +30.kinek mire kell....én a sajátokból is kiszórtam és mindbe webastot raktam. :)
kinek mi az igénye.az a baj h próbálunk észérvekkel pénzt és rengeteg munkát/időt spórolni embereknek és sértődés sokszor a vége.van az a kategória aki megfogadja amit mondok és ők örülnek meg nevetnek a többin látva h mitől mentesültek.a harmadik csoport aki megpróbálja a spanyolviaszos vonalat aztán egy csomó felesleges kacskaringó után csak kiköt egyikünknél.kinek mi van megírva a sorsában.én már régóta nem akarok megtéríteni senkit sem,elmondom amit tudok a legjobb tudásom szerint aztán az illető bír az információval.a maga szerencséjének kovácsa onnantól.
Nekem nem kell elmagyarázni, éppen idén lesz 20éve, hogy ilyet használok. Az enyém működik gravitációsan, de nem egy kávésbögrényi 550W-os 16mm-es csövű basz, hanem 2.5literes tartályban egy 2kW-os boyler bele, 28mm-es csövekkel. Az én motoromra* rá lehet csatlakozni a víztér aljára és a tetejére. Ez kell a gravitációs működéshez. Az alább emlegetett BMW motornak emlékeim szerint a csövei a víztér tetejére csatlakoznak. Azon akármilyen mélyre teszi a melegítőjét, nem lesz áramlás gravitációsan, mégha a defás ember az anyósa életére esküdött, akkor sem.
* ez egy 1.6-os 4hengeres, a BMW motor meg 2.5 6henger, vagyis jelentősen nagyobb a tömege és a felülete.
Az enyémet a 2kW 25-30perc alatt ~50°C-ra melegíti 0/-5°C külső hőmérséklet esetén, de ennél feljebb akkor sem megy, ha egész nap be van kapcsolva. Kiegyenlítődik a termelt és a motor felületén leadott hőmennyiség.
Először én is a 800W-os készen vásárolhatóval próbálkoztam, mert ugye aki olyat gyárt, csak tudja, és nem hülye...... háááát, lósz@rt ért. :/ ~25°C-ra volt képes 4óra alatt. Gyakorlatilag az udvart fűtöttem vele.
A defa az leginkább csak akkor jó, ha ingyen áramod van és egész éjjel megy :) ha eléggé lent van, akkor gravitációsan az is megmozgatja valamennyire a hűtővizet, csak nagyon lassan.
De ha a szatyorban van egy olyanod, amit az Arosában (VW AER, ALD, ALL, AEE, ilyesmi motorokhoz való) a fagydugó helyére be tudok tenni, akkor egy próbára szívesen elhozok egyet, azt hiszem ezeknél ez volt a "merülőforralós" megoldás. Mivel az utastéri DEFA miatt fagyban (idén télen kb. decembertől mostanáig minden nap amikor megy vele a párom) úgyis kap 220V-at indulás előtt egy órával, minden plusz °C jól jön a rendszerben :)
Nekem az Arosámban volt ilyen villanycucc, azon kívül, hogy egyszer csak beszart, kifejezetten jól működött. 1500W körül volt, az utastéri radiátor felől húzta és forgatta a vizet, és ha az ablakra tekerve hagytam a szellőzőt (manuális), akkor a melegedés miatt magától felszállt a melegedő levegő és a motorindításra már le is olvasztotta a szélvédő nagy részéről a jeget 30-40 perc alatt, utána meg fél perc alatt a maradékot. Persze ez kicsi motor, kevés víz... Mivel volt a polcon egy DEFA belső fűtőventilátor, amikor összeszarta magát, akkor az ment be bentre, olvasztani ez is tud, a motor meg indul hidegen 'szt kalap, de ha hosszú távra terveznék vele, akkor menne bele egy másik vízmelegítő. Mivel gázos az autó és a Landi rendszer kapcsolása 35°C alá nem lőhető, az indulás után 1 másodpercen belüli kapcsolás azt jelezte, hogy ez a hőfok megvolt neki.
A két nagyobban Webasto van, nyilvánvalóan teljesen más liga, de egy ilyen kis villanyszarból értelmesnek látszót lehet rendelni Kínából 100 dollár környékén, az azért nem a webasto árcetlije és aki tudja, hogy az autójában melyik cső mit honnan hová visz, az be is tudja rámolni magának egy óra alatt. Szóval aki saját kertből konnektor mellől indul reggelente, annak teljesen vállalható megoldás lehet.
nem filléres cucc! elmondtam hogy 70 es tétel,de az egy dolog hogy ÉN mennyiért vettem! teljesen gyári DEFA termék,semmi kókány! Bolti,,stb.. na,sziasztok..
Az egyik kollégám évek óta használja az autójában,és hibátlanul müködik! Az én munkahelyemen is van konnektor,sőt akár 120 KW is! csak oda nem lehet beállni!
Nem tudod meggyőzni, mert hívő. Hinni akar a defás managgernek (bótoslegény), mert semmi fogalma a dolog működéséről. Ez többször kiderül az írásaiból. Mint tudjuk a hit hegyeket képes megmozgatni, és most szükség is lesz erre, miután szembe megy a fizika ma ismert törvényeivel. Eddig ez senkinek sem sikerült, de a hívők újra és újra megpróbálják.
Ja, van olyan, akinek a munkahelyén is van konnektor... :PP
Szia. nem járok melózni vele,és leginkább az itthoni melegités a cél! az Éjjeli agyon fagyott motort életre kelteni,,segiteni! Valamennyit használnia kell! mint irtam 70 e a szett boltban! Gondolom nem szart adnak ennyiért!
A szivattyút nem tudom megoldani,mert 230v ost nem is láttam. Csak a gyári kieg kályha szivattyúja lehetne jó,de az is kuka! Arról nem beszélve hogy a Defa szivattyú nélküli gravitációs kivitel,,müködnie kell....csak a jó beszerelési pozició a fontos..
szia. igen a cső csonk 16mm de valószinü belefér a 18mm is. a szivattyút csak a kályha 12 v os szivattyújával tudnám megoldani,mert 230 as ban nem láttam még ilyen szivattyút! Ha van is biztos horror, . ez a Defa sem olcsó,ha boltban vettem volna a szett 70 e ft. annak azért már tudnia kell valamit! szerintem... a másik az ügyfeleid biztos a mobilitás miatt váltanak,és valószinü pénzük is van hozzá! igen nagy hátrány az hogy csak ott fűt ahol van 230v,,itthon van,munkába meg nem járok vele! itt az a lényeg hogy az éjjeli agyon fagyott motort olyan állapotba hozza hogy inditásnál amennyire csak lehet ne károsodjon,,és ugye az olaj is ne egy darabban álljon a teknőben. mint mondtam nincsenek extrém igényeim! A Fagydugós megoldás is jó lett volna de aki már látott Omega 2.5 motor teret,,eszibe sem jutna ott matatni,mert a keze se férne be,nem hogy neki álljon szét bombázni mindent! igy sem találok senkit aki értene hozzá,hát még úgy hogy ki kell bontani a motor mellől mindent! Egyenlőre még szervizek is passzolják a kérdést,mert azt se tudják melyik cső micsoda! Azt se tudják mi az állófűtés! De nem is vállalják! A probléma itt kezdődik!
Valahogy beszerelem,azt ha nem válik be,kidobom,,azt kész! semmit nem vesztek vele! csak jutnék el oda hogy már vágjuk a csöveket!....
akkor most lábujjhegyen megsúgom,hogy az ügyfeleim 80% skandináv....és szinte mindben van ilyen okosság.....és jönnek h cseréljem ki rendes fűtésre.nincs 2 hete h kiszórtam 30kg ilyen szart....ez pont az a kategória nálam mint a gagyi gsm...
nagyon nem mindegy h a blokkba rakod a fűtőszálat vagy a csövek egyikébe.nálad meg kell keresni egy olyan pontot ami a motor vízterének alsó pontja alá esik és oda le kell csövezni a vizet lehetőleg nem a fűtéskörét hanem a blokk nagykörét.nyílván 18-as csővel.akkor megfordul gravitációsan.
Ne ,ne ,ne nem vita ez...itt tapasztalatokat írtak a kollégák ..ezt ki lehet tárgyalni anyázás nélkül is !
Annyi lenne a hozzászólásom,hogy a rendszert nem építheted csőbe ,mert ott nincs annyi mennyiség ,hogy elindítsa a keringést.
Ezért szokták a fagydugó helyére mert a motortömbbe van a "víztömeg"
Ha csőbe akarnád ,és be is tudod ,az eber helyére akkor tegyél hozzá keringető szivattyút is ,és kész.. ha az is 220-as akkor párhuzamba kötöd be a defát ,és a szivattyút ,oszt kalap .kering a víz ,mindenhová eljut a meleg..
ez nem nagy kunszt , megoldod. aztán majd nyilatkozz mennyi idő kell a meleg motorhoz.
egyébként amikor elindulsz, ok -10 van és van 220-ad otthon "meleg motor" ...ahol megállsz ,és hagyod a kocsit ott mi van ? nem lesz -10 ? mert ha lehűl a kocsi a melóhely előtt ott biztos nincs konnektor ! onnan -10 be indítod ...érted az iróniát ugye ?
Igen,azok akik ezt kitalálták,és tervezték,gyártották biztos mind hülyék és idióták voltak! Akik az adatbázisból kinézték,és ajánlották azok is! Én nagyobbat akartam,de arról már lebeszéltek! biztos vagyok benne hogy a Defánál sem hülyék ülnek,és van ideje melegedni! senki nem mondta hogy 5 perce van rá..akár órákon át is fütheti..kit érdekel. beállitom azt majd megyek!
Én ki próbálnám,de ahhoz tudnom kellene melyik csőbe kell szerelni! A gravitációnak müködnie kell,mert nem tehet mást! ha alsó pontra épitem be,a melegviz el kezd mozogni,,és forogni kezd! nem tehet mást! mivel max 50 fokot tud,igy forrni sem tud,sem felrobbantani a csöveket!
Arról nem beszélve hogy kinek mik az igényei! A webasto az egyik legjobb,és legdrágább álló fűtés,kiegészítő fűtés. Akinek erre van pénze( több 100e ft is) - igényei is vannak! Az ő dolga. nekem annyi is elég hogy - 10 ben a motor nem -10 fokosan indul,hanem + 20 fokosan,,az már elég! Én nem akarok 80 fokra melegíteni,és gatyára vetkőzni a kocsiban! nincsenek extra vágyaim! az autóm jó,jól indul,ezzel még jobban fog! ennyi..
Ezt is elhiszem.. de mint mondtam majdnem ingyen volt! nekem meg a diesel kályha nem kell,a mostani is kuka! az egész rendszer kb max 10 liter,abból kb 6 liter a motor kör! ha azt nem tudná felmelegíteni azon csodálkoznék! persze idő kell neki,de az van. egy időzitővel könnyen megoldható. a Skandinávok is ezt használják,és jó! Én nem aggódom miatta, csak azt kéne tudnom hova,melyik csőbe kell beépíteni!
raktam be 4 embernek baráti körben.....-10 fokban 30 fokig tudott felmelegíteni egy 2.0 tdci ford motort...és a belső venti sem ment.aztán lecseréltük egy webasto-ra.....azóta elégedett az ügyfél.
világért se vitatkoznék veletek,de ez gyári adat! A Defa rendszer ezt dobta ki! 2 óra alatt melegiti fel 50 fokra! és szinte ingyen volt.,. a kályha lehet 3kw,,de az a diesel égőfejjel és szivattyúval persze hogy intenzivebb! Ehhez a tipushoz nem kell szivattyú! pont ez a lényege,a viz melegedése forgatja meg a rendszerben a vizet. arról nem beszélve hogy a jelenlegi kályhámnál ez is biztosan többet ér!
Nem akarlak lebeszélni, de az az 550W-os melegítő egy bolhafing lesz annak a motornak. Gondolj bele, eddig volt egy 3kW fűtőteljesítményű (azaz leadott) kályhád, most lenne egy 550W felvett teljesítményű elektromos........ 2kW alatt nem sok történik, vagy 4-5óra kell ahhoz, hogy langyos legyen a másfél mázsa vas. Beteheted a kályha helyére is (ez a legegyszerűbb), de mindenképpen kell hozzá egy keringetőszivattyú, ha álló motornál akarod működtetni.
Nem a kályha helyére akarom betenni,és alaposan körbe járva a témát a Defa bizonyult jobbnak a többihez képest. nem menne olyan sokat,azt meg biztos kibirja! valahova a motor vízkörébe kellene beépiteni,pl a radiátor egyik csövébe,de nem tudom melyikbe lehetne,fontos volna a viz forgási iránya-de azt se tudni..
Ha nem tudsz segiteni,igy a távolból akkor ne is feszegessük...köszi
nem a kályha a felesleges,bár a tiédben eberspacher van ami nem nevezhető jó konstrukciónak sajnos.a helyére nem tudod berakni a defát max ha van keringetőd hozzá...a defa nem sokat ér.de majd megtapasztalod ha beépíted.
Nekem van egy 2002. Opel Omega 2.5 DTI caravan autóm( Y25DT) És ebben van egy Eber Hydronic D3WZ kályha,,ez rossz,,illetve nem csinál semmit! Ezt kivenném valahogy,és helyette beszerelnék,vagy valakivel egy DEFA 411702 es 230v os csőbe szerelhető állófűtést,,motor előmelegitőt!
A Baj az hogy senki sem vállalja,és az egész Netet feltúrtam már hova melyik csőbe kellene kötni-de semmi! Próbáltam a Defánál,de csak akkor segítenek ha náluk vásárolok,,de mivel már meg van a DEFA,,igy az felejtős! Tehát itt a fűtőelem,de nincs senki aki értene hozzá! Annyit tudok hogy a motor viz körébe kellene kötni,de hova? Ha a radiátor csövébe,,azt csak aknáról,mert felülről semmit se látni! szóval tud valaki segíteni ?
Először is a videón szereplő kályha Top V vagy Evo! Másodszor nagyon kevés az a kínai vag kábel amely a WTT hez is alkalmas hardverrel van felépítve ennyi a titok!
Sziasztok!Segítségeteket kérném,vetem obd diag kábelt összekötöm ahogy kell egy webasto thermo top c-vel de nem kommunikál vele, mi lehet a baj letöltőtem webasto test 3.16-os szoftvert hozzá,a fütés csak elindul a ventilátorja, de nem mükszik, a pumpan nincs áram +izzitógyergya sem kap áramot!!kb30-40 másodpercig megy!Mazda 6 2007-es állófütés!Köszi előre a válaszokat!
üdv, mindenkinek...... mindent kis....betűvel (ékezetem azért van) ..... nem tisztelek meg senkit, hogy a magyar helyesírás szabályai alapján próbáljak ide írni ....
lehet ez lesz megint....majd elválik,de az jobban bosszant h innen megint elkezdett kialakulni ez a lehúzzuk a népet vonal.....és ez a megtalálnak a gonddal dolog is erre vezethető vissza.megtaláltak nem is kevesen....és volt ott pár emberke akit sikerült úgy rendesen átbaszni vkinek...nevet nem fogok kiírni,mert ennek a féregnek is vannak személyiségi jogai....sajnos!De összehoztam eme károsultakat.....és javasoltam h együtt tegyenek feljelentést....
ritka h vki ide kiírja mi lett a megoldás.....alapvetően érdekes ez a dolog,mert tőlünk beszerelőktől hangoskodva elvárják h mindent elmondjunk,de amikor ezeknek a hangadóknak megoldódik(sokszor mi oldjuk meg) a problémájuk és megkérjük h írják már meg ide-oda h mások is okuljanak na ez már nem szokott túl gyakran bekövetkezni.
Sziasztok!Egy kérdésem lenne van egy Webasto thermo top c állófütésem egy mazda 6-ban.Kiszereltem valószínüleg megfözte magát mert nem volt jó az elektromos víz keringető,kicseréltem a termisztort,most már elindül a ventilátor de maga az izzítás nem,kimértem nincs áram mi a teendő vagy hiba!Izzítógyergya jó!Válaszokat előre köszönöm!
Megtaláltam a hiba okát.Leirom mert ha valaki hasonló helyzetbe kerül ne agyaljon annyit mint én.T4 2.5 Tdi a szóban forgó állófűtéssel.A tágulási tartály alatt vagy egy hét kiállású csőközösitó (tenyérben elfér) abban egy átfolyást szabályozó dugattyú.A dugattyú volt beszorulva.Alaposan kitisztitottam a csőközösitőt visszaszereltem majd egy alapos légtelenités és tádáám a fűtés tökéletes.
Sziasztok, vettem (illetve még csak lefoglalóztam) egy Mazda MPV CDH 2.0 2002-es kocsit, amiben gyári Webasto pótfűtés van. Ezt mennyiért lehetne átalakítani állófűtésesre? Kempingezésre használnám, és olyan állófűtésre gondolok, ami melegen tartja akár több órán keresztül is, ha elég nagy az akku (vagy külön akkut használ).
Ha a lángérzékelője jó, akkor vezérlő baja van. Ezzel a hibával találkoztam már párszor, a lángérzékelő egyszer sem volt hibás. Élőadatban többnyire jól látszik ahogy ugrál a hőmérséklet.
Sziasztok!! kérnék 1 kis segítséget!! Van egy eberspacher D5wz kályhám.amit álló fűtésé alakítottam és amiben elég sok minden ki lett cserélve de még mindig okoz fejfájást !!! 8-12 perc után leáll és mindig lángőr túlmelegedésre (585 fok az érték) persze az is ki lett cserélve szakszervízbe ( ha minden igaz) mivel a régi darabot nem adták ide!!! de kimértem és az "ohm" értékek nem mutatnak semmi gondot vele.!! valaki valamilyen tanács tapasztalat???vagy esetleg a vezérlő csinál ilyet ha haldoklik?? ja és persze mindig újra indul ha beindítom az autót. köszi előre is
T-hez en par hete vettem tomiteskeszletet az ersatzteilbox.com-rol. Nem tudom mi nincs hozza, abban teljesen volt minden (magyar forrasokkal nem kuzdok, itt soha nem lehet venni semmit, nincs idegem se hozza). Mas kerdes, hogy tenyleg osregi cucc, de ha csak ennyi fajt hozza, akkor meg adhatunk neki par evet.
Most vagyok diagnosztika vásárlás előtt.Olyan kérdésem lenne, hogy a webasto thermo test és az Edith program tartalmaz-e olyan leírást,hogy a hibakódkiolvasót a kályha melyik szálára kell csatlakoztatni. A segítséget előre is nagyon köszöm.
azt szeretnem kérdezni , hogy mik a tapasztalatok a thermo top e vel? Elosszor T -t vettem majdnem , aztán le beszéltek rola , mert valami tömítés mindig megadja magát es mar alkatresz sincs hozza állítólag . Kar megvenni, mert ha gond van, akkor javíthatatlan. Tehát a kerdes ilyen irányú, az E Szeriával kapcsolatban is, van ilyen problema itt is ? 2002 es kocsiból van boltva egyebkent. Vagy engedjem el, es vegyek C-t , ami a csapból is folyik :) egyáltalán mit takarnak a számok ? generacios vonal? Teljesítmény ?
A vizrendszerbe épitett fűtést németországban szerelték be utólag.Tökéletesen működött és most is tökéletesen működik a kályha ki-be kapcsol fűt,szellőztet úgy ahogy kell több éve.A napokban előjel nélkül egyszer csak úgy éreztem hideg van az autóban fűtés nincs csak hideget fúj.Ha bekapcsolom a kályhát (még be sem gyullad) de a bekapcsolással párhuzamosan azonnal dől a meleg a fülkébe.Ha lekapcsol a kályha lassan hidegebb és hidegebb lesz a befújt levegő.....Arra gondolok hogy a keringés két körön mehet amit talán egy a kályhán keresztül vezérelhető elektronika szabályoz.....a motor aljáról leszerelem a védő teknőt úgy tisztább lesz a kép a csövek elhelyezkedését illetően.
"A másik amit írtál, az téves infó az eberspacher kályhákra igaz (az 5 sikertelen indítás utáni tiltás.) A Webasto nem tilt illetve véglegesen nem csak addig marad tiltásban amíg a működést gátló hiba fenn áll,"
Futottam már bele olyan thermo top-ba ami nem indult javítás után sem a tiltás törléséig. A venturikkal is előfordul.
Mi ez? Gyári állófűtés, kiegészítőfűtés, vagy utólag beépített valami? Keringetőszivattyú? Nem lett átkötve valami már? ....... stb. Szóval ezt valószínűleg olyannak kellene látni álőben, aki képes végigkövetni a rendszert, hogy hol és miért akad el az áramlás.
Igazából nem értek hozzá, de tiltás után VCDS-el újra el tudtam indítani. Néhányszor bekapcsolt de mivel csak füstölt, leállt. Egy idö után már nem kapcsol be.
A hatpólusú csatlakozó 1-es lábán az óra van a rajz szerint. A +12V kétpólusú csatlakozán van.
A kályha addig megy amíg a 6 pólusú csatlakozó 1-es lábán rajta van a +12V ha megszűnik akkor kiszellőztet és leáll. Ez analóg indítású kályha esetében igaz. A másik amit írtál, az téves infó az eberspacher kályhákra igaz (az 5 sikertelen indítás utáni tiltás.) A Webasto nem tilt illetve véglegesen nem csak addig marad tiltásban amíg a működést gátló hiba fenn áll, amennyiben sikerül megszüntetni a következő indításkor elindul. Egyetlen esetben marad a kályha tiltásban eddigi tapasztalatom alapján ha CAN buszos kályháról beszélünk, és nagyon hiányolja az autót (pl T5 transporter) akkor a fennálló hiba miatt tiltásba megy de mondjuk az a kályha +12V-ról meg sem nyikkan. max 1533-as óráról menne de nem megy mert a kocsi hiányzik neki!
T4, 2.5 Tdi eberspacher vizteres állófűtésem van.Tökéletesen működik DE fűtésem csak akkor van ha megy a kályha ha lekapcsolom hideget fúj a ventilátor.Fűtéscsap jó viz forog a motorban műszer közép állásban,csövek melegek (ultrahangossal is mérve) kettő cső van ami nem meleg akkor ha a kályha nem megy.Olyan érzésem van hogy nem forog a viz ha a kályha üzemen kivül van.Viszont ha bekapcsolom a kályhát a két cső is forró és az utastérbe is forró levegő áramlik.Nagy hiba nem lehet érzésem szerint de szivesen venném ebben tapasztaltabb hozzáértőbb autós válaszát. Köszönöm !
16 éves az autó, szerintem annyira akkoriban még nem nyomták a buszt, persze az lesz a legjobb ha megnézem az a +12V-ot. Csak akkor kell kint lennie a feszültségnek ha indíjta a kályhát, vagy az folyamatosan rajta van? Azért kérdezem mert a kályha indítást letiltotta a többszöri sikertelen indítás miatt.
Van egy kis problémám. Van egy Thermo top c/z kályhám Mazdából bontott ,van hozzá ovális 1533 w-buszos órám amivel el is indul. Adtak hozzá egy Telestart t90 -et távirányító nélkül,ami egy Y kábellel van összekötve az órával. Sikerült hozzá távirányítót szerezni . A T90-en csak a + - meg a w-busz van bekötve, a hármas lábhoz beraktam egy ledet hogy lássam hogy mi történik.Ez klasszul ki is gyullad ha, megnyomom a távirányító gombját. De a kályha nem indul, w-busz jelet nem tudok mérni,azon a szálon mérve állandó +12-van. Lehet hogy át kellene kapcsolni a távirányítót fűtés módba mert szellőztető módban van,és épp ezért nem indul, de nem sikerül. A hármas láb meg vezérli a belső ventilátort azért kapcsolja rá. A távirányító bal gombját nyomva zöldet jobb gombját pirosat világít ,majd ha létre jött a kapcsolat lassan villog. Ha nincs kapcsolat gyorsan villog a bal gombra először zöldet majd átvált gyors piros villogásba úgy 10 mp-ig, jobb gomb ugyan ezt csinálja. Szerintetek mi lehet a teendő, hogy kapcsolja távirányítóval is kályhát?
Az lenne a kérdésem hogy Webasto Thermo Top c/z (5kW) helyére beépíthetek-e Thermo Top C (5,2KW) kályhát? Elektromos csatlakozások, csövezés stimmelnek-e?
Gyárilag beszerelt állófütés van az autóban, de javítani kellene a kályhát. Nem indul, csak füstöl aztán lekapcsol. Valószinüleg az égötér van tönkremenve, elkormolódva. Nem sokkal többért amennyiböl a kályhát megjavíttatnám kapok egy teljesen új komplett szettet kéz alól. Arra gondoltam hogy kicserélném a kályhát, azzal többé nem lenne gond.
Sziasztok! Van egy webasto thermo top Z/C-D fűtés alfa romeo 166-bol lett bontva.Kiszeretném próbálni de nem sikerül elindítani nincs valakinek egy bekötés, hogy tudnám elindítani ?
Ugy latom, hogy ez egy regi 1526-os ora. En regen ugy csinaltam ennel, hogy a lent lathato kis kondira kotott kabellel foldre huztam, igy az oran levo bekapcsolasi funkciot aktivalta - megegyezoen az ora 30 (zold) vagy 60 perces (piros) futesi idejevel, igy ugyanaz, mintha az oran levo gombbal kapcsoltad volna be. Nem kell folyamatosan lehuzva tartani, eleg egy impulzus. Kikapcsolni ugyanigy lehet, ha a 30 vagy 60 perc elott ki kene kapcsolni.
Én is egy GSM modult szeretnék beletákolni. Piros gondolom 12V +, fekete 12V -. A barna hova kerülhet vajon? Elrontani nem szeretném. Egy Thermotop C -t szeretnék távolról is kapcsolni.
Ha bekapcsolod a klímapanelt automatikusan elindul a kiegészitö fütés. ECON üzemmódban nem indul. Ha át van alakítva állófütéssé, akkor a programórával/távkapcsolóval indíthatod.
Üdv! 3kivezetéses kefementes vízpumpával találkozott már valaki? Vw audi skoda száarmazék. + - S jelölés van a pumpán! Az S mi lehet? elindítható csak simán a táp ráadásával?
Egy 11 éves dízeles BMW E53-ban van benne a webasto. Direkt indításnál illetve timerrel látszólag elindul a rendszer csak éppen a kályha nem fűt.
A ventilátorokat bekapcsolja az utastérben.
Kérdésem az lenne, hogyan fogjak hozzá a diagnosztizálásnak? Lehet, hogy csak biztosítékhiba vagy egyéb bagatel hibája van.
természetesen ha ezek az első ellenőrzések nem hatásosak akkor szerelő lesz belőle. De nem akarok úgy járni, hogy odaviszem és 1 perc múlva érdekes tekintettel zavar el a szerelő.
Mikor üzemmeleg a motor a kályha is meleg (gondolom a hűtökör melegíti fel).
Üzemanyagszint jó, hűtőfolyadék is szinten van.
előre is köszi
ui: Ha nem segít semmi Érd környékén megbízható szerelőt tudtok ajánlani?
Egy 2006os Scaniaban van egy eberspacher d2 kályha.
Szépen működik, csak ott a hiba, h van egy ADR program az autón, ami nem engedi időzíteni, plusz még ha leállítod az autót, kikapcsolja a kályhát és kiírja, h ADR.
Ne haragudj nem a akartam a szaktudásod és a hozzáértésed kétségbe vonni. Csak azért érdeklödök, hátha valaki alakított már át ilyen tipust és tudja mit hova kell kötni. Én is nekiálltam bogarászni a dolgot, de elég időigényes, mert nincs a kocsiról rajzom.
Amúgy szerintem a szivattyút a climatronik vezérli, mert amíg nem volt jó a kályhám az izzítógyertya miatt, a kocsi leállítása után 180mp-ig akkor is ment a szivattyú. (Persze amíg az is ki nem purcant :-) )