A tegnapi szolnok tévé-aktuálisbl egy bájos kis adalék.
Az Mszp-sek a Logisztikai Központnál kampány-sajtótájolnak. Cáfolgatják Szalay vádjait, hogynnemhaladt előre az elmúlt évben a város, lám, nem is tudom hányx milliárd jött fejléesztésre, lám, itt ez a Logisztikai Központ is példának okául, stb.
Hol??? Nem láttam semmilyen logisztikai központot. Körös körül csak betonplacc volt látható!!! :))))
Mondjuk ez nagyon jogos kérdés, de egy szocilológus nyilván szocializációs céllal cipeli a kislányát politikai lózunggyűlésre. Vagy mert nincs akire hagyhatná :))
Gondolom olyan kitétel se lehet pályázatban, hogy pl a szerver házán X matricának kell lennie, oszt mégis tudnak olyat kitalálni, hogy csak X cég Y modellje az egyetlen létezö gép a világon ami megfelel a kiirásnak.
Ezt cáfolom, amennyit én láttam, nincs így. (Persze meggyőződés ellen ez kevés) Konkrét esetben az előzetesnek győztesnek látszó pályázó vesztett Szolnokon.
Árnyékx: hivatalosan nem tehetsz olyxan kitéltelt, hogy helyi vállalkozók előnyben :))
Tibra: ha a Humanista Párt globalizáció ellenes, és van közöttük két védegyletes is, akkor engem nem is érdekel téma.... :((
Egyébként globalizáció ellenességgel Szolnokon is cél lehetne érni. Tibcsi, itt a példa előttetek! :)
,,Története során először sikerült fővárosi listát állítania a világszerte ismert globalizációkritikus mozgalomból kinőtt Humanista Pártnak. A hat kerületben felállított kompenzációs listával a fővárosi indulás lehetőségét elnyerő humanisták jelöltjei között a Sólyom László államfőjelöltségét kezdeményező Védegylet két tagja is felbukkan."
NO kíváncsi vagyok: Szolnokon mennyit sikerülne összegyűjteni?
Értetlen leszek, de komolyan ugy gondolod, hogy nem lehet ugy kiirni pályázatot, hogy helyi vállalkozoknak legyen egy kis elönyük, miközben rendszeresek az olyan hirek, amikben olyan közbeszerzés a téma ahol minden törvényes, minden teljesen jogszerü miközben a pályázatot egy cég egyetlen terméke nyerheti csak meg a kiirás alapján?
Nem akarok kekeckedni, de van egy pontozásos rendszer. Ebben x-szeres szorzót ér az ár; felet a tartalom; egyet a referencia (és mondjuk másfelet a helyi tapasztalat vagy konzorciális megállapodás a referenciákon belül).
Így lehet, csak semmi értelme. Gondolod, hogy a jászberényi vállalkozó nem fordulna bírósághoz?Mondom, maradnak a csendes megoldások, előnyeikkel és hátrányaikkal. Ugye akkor is várhatóak a perek.
Mondjuk olyan esetet el tudok képzelni, hogy a helyismerettel összefüggő pontozásban egy helyi vállakozó, mivel többletinformációja van, előnyt élvez. Nagy pályázatok esetén ezt úgy oldják meg a cégek, hogy vagy közösen pályáznak valamelyik helyi vállakozással, vagy alvállakozóként.
Egyedül a kisértékű, tehát nem pályáztatott megrendeléseknél lehet igénybe venni iléyen feltételt. Valamint ha az önkormányzat saját cégével tudj megoldani a feladatot, akkor nem kell pályáztatni.