Segítséget, illetve tippet szeretnék kérni. VW Sharan TDI 2,0 (2011) kiegészítő fűtése füstöl (úgy rendesen ), mi okozhatja. Egy idő után megszűnik. Köszönöm előre is a tippeket!
Sajnos az újabb verzióba már nem tudsz olyan jól pakolni, mint a régibe. A lehajtott ülések elég magas padlót eredményeznek, ráadásul ha fel vannak hajtva, akkor a hátsó mögött van két rekesz a padlóban (aminek nincs teteje), ergo elég eszetlenül lehet pakolni bármit is oda :(
A mienk hosszú távon 8 fölött eszik annak ellenére, hogy már tök békésen megyek vele többnyire pályán, így az 1000km fölötti hatótáv nem elérhető, annál is inkább, mivel ezeket nem célszerű üresig kihajtani az üzemanyagszivattyú hűtése miatt. Nagyjából másfél pesti utat tud (Pécs-Bp-Pécs-Bp).
Egyelőre tájékozódás megy, egy éves múlt a Dobló, még két évig használjuk, aztán majd meglátjuk, hogy marad vagy átülünk inkább egy 7N-be. Igazából napi használatban teljesen jó, családi nyaralásokat is megoldottuk vele, de azért átgondoltabban kellett pakolni, mint a Sharanba. Az ASZ 6,3 literes fogyasztása és 1000 km feletti hatótávja viszont nagyon hiányzik, a Fiattal 8,9 liter az átlagom (1.4 T-Jet) és 600 km a hatótáv.
Diesel motorokhoz döntően a 6sebességes olajos kuplungost teszik. (nagyobb nyomatékot visel el) A 7sebességes az száraz kuplungos, ezt a benzinesekhez teszik.
Kellemes meleget kívánok mindenkinek az utastérben, elegendő üzemanyagot bárhová is viszi útja és a gépsárkány szíve mindig hibátlanul duruzsoljon a bódé motorházteteje alatt!
Ha lekovetheto az eloelete, akkor lehet jo is. Porlaszto tomitesei gyenge pont, es az izzitogyertyak ha bedoglenek, szeretnek a helyukon maradni. Egy- ket elektromos hiba.
Ennek az elődje, az 1.9-es, az egy jó konstrukció, az utód 2.0-ben sajna már volt pár konstrukciós hiba. Az Insigniákban vmi cső durrant el rendszeresen, ahogy emlékszem..
Lenne még egy kérdésem.Típus idegen a jármű,de sajnos nem találtam ezzel kapcsolatban aktív fórumot,gondoltam egy kérdésből itt sem lehet baj.
Szóval azt szeretném kérdezni hogy a Fiat-ba szerelt 2.0 multijet motorok milyenek,megvehető vagy inkább kerülendő?Mit érdemes tudni róla?Autó vásárlás van tervbe,aztán ez a Fiat freemont is látótérbe került,kicsit próbálnék puhatolózni a típusról.
Akinek erre ennyiből mindent eldöntő válasza lenne, az olyan képességekkel kell rendelkezzen amivel nem egy ilyen fórumon próbálna érvényesülni......... Ergo, ne várj túl sokat egy ilyen válaszára. Szerintem.
Viszont ha a jelenség előidézhető, akkor megfelelő diagnosztikával minden bizonnyal felderíthető.
Sziasztok!Valakinek van-e rálátása a következő jenenségre?
Az alany Seat Alhambra 1.9Pdtdi 2004-es.Alkalmanként előfordul,hogy 3000-es fordulatnál megtorpan gázadásra nem reagál,majd egy kis idő elteltével újra erőre kap.Előfordult,hogy újra indítás után javult
Sziasztok ford galaxy 1.9tdi 2001 auy,az óracsoportjában van chek engine visszajelző?nekem még sosem világitott,hiba esetén sem,és gyújtasra rakás után sem.Mondjuk a tempomatnak sem láttam visszajelzőjét még.
Belül van. 2db csavar és a rudazat tartja. A pedálból kivenni igen nagy élmény. ):-(( Én vennék hozzá egy ilyet is: 7M0 721 357 (ha nem adják a hengerrel együtt)
Túl sok nincs még ezekből nálunk. (vagy mást vettek a régit is használók, vagy nem romlanak még)
Ami mindnél előjön az az adblue tartály fűtése, szintérzékelője, a 2.0 CR motor EGR szeleprendszere. A rövidtávra/városban használt daraboknál hamarabb kell vezszíjat cserélni, azt szeretik szakítani. Viszont ilyenkor nem kell levenni a hengerfejet, nem csukja össze a szelepeket. Olcsóbb így sem lesz, cserélni kell a 2 veztengelyt és a 16 himbát/szelepemelőt. DSG ugyanaz mint a többi 6-os dsg. Szervizigényes, mechatronik, duplakuplung és kettőstömegű lendkerék hibák ha ritkán is, de előfordulhatnak.
Höhö .. Powershift. Anno mikor keresgéltem saját magamnak, akkor mondta az egyik váltós, hogy konkrétan a váltóban a csapágygolyók!!!! (igazából hengerek) eltörnek =:-O
Hmm .. lehet, hogy lesznek típushibái (pl AdBlue fűtés az), de a tapasztalatom szerint messze nem olyan sűrűen, mint a régi bódénak (meg a Touranos fórumot is olvasom valamennyire). A saját tapasztalatom szerint se az Alhambra, se a Touran nem olyan, mint a régi. Az Alhambrában pl a kieg fűtés gyári. Melyik korábbi verzióban ment az 350e km-t?
Gondolom ez rendszerteljesítmény, s addig él, amíg a kis akkuban van kraft...
Igen, rendszerteljesítmény és nyilván a nagy akkura gondolsz: az ember hosszabb távon "Save módban" közlekedik, amikor a rendszer folyamatosan fenntartja pl. a közepes akku töltöttséget. Így a hosszabb úton fontos 80 - 120 km/h-s tartományból elég meggyőzőeket képest gyorsulni az a 2 tonna körüli dög.
A nyomatékát nem tudom, de kb. a Skoda Superb 2.0 CR gyorsulását tudja a jelölt sebességtartományban. Viszont az 1.8T-s Octaviám jobban gyorsult - gondolom az nem nagy csoda. :)
Nekem nem tudom, h vmely előző tulaj chipelte e a bódét, de nagyon jól ment, ebben a fasza aut. váltó is partner volt. Lóerőre az F-150 több, mint a duplája, de nem érzem, h jelentősen jobban gyorsulna.. Ill. földúton, bekapcsolt felezővel azért más a tészta. :-)
h sokkal jobban menne, de ez két dolog ( és inkább a második dolog ) miatt van így:
1., Nálam a bódé kvázi azonnal kapott egy light-chipet, 140 LE környékére lett megírva ( meg vagy 40-50 Nm-rel lett több a nyomaték, így nem annyira nagy az eltérés.
2., ( és ez a lényeg) A PHEV-ezés, EV-zés leszoktat a farokméregetésről. A Mitsuval is és a Leaffel tudok ( tudnék) olyat gyorsulni70-80 km/h-ig, hogy sok, nagymotoros szénhidrogénes autó "megnézné", de ez nem érdekel. A "határok" próbálgatása, hogy hogyan tudom leghatékonyabban kihasználni a beletöltött elektronokat (magyarul : itt kérem elektronb***ról beszélünk, ami a fillérb***nak a továbbfejlesztett változata) sokkal jobb játék, mint kihasználni a villanymotor nulláról rendelkezésre álló max. nyomatékát és az autók gyorsulását.
Persze - mint nagyjából majdnem minden - ez is csak pénz kérdése: ha lenne pénzem egy 770 LE-s Teslára, biztosan másként látnám a dolgokat és nem érdekelne, hogy mik a költségek ( mert az amortizáció úgyis magasan a legnagyobb tétel lesz). Így viszont élvezem a Mitsu 25 k km alatti 3,2 l/100 km-es átlagát ( ami azért ilyen magas, mert utazóautóvá avanzsált), és a Leaf 15,5 kWh/ 100 km ( nyáron 12,5-13 kWh) fogyiját és azt, hogy nem romlanak el.
Problémám tárgya Sharan 96-os, 1Z motorral. Kuplungom néhány hete - egyik napról a másikra - mélyebben emelt ki. Szerkezet fáradásra gondoltam, olaj hiány vagy szivárgás nem volt. Ma teljesen megadta magát egy váltásnál, azonban elbizonytalanít, hogy a pedálon csak a működtető rugókat érezni, még a felső kuplunghenger ellenállását sem.
Meg tudom-e állapítani, hogy csak a felső henger beteg, vagy csere, s majd kiderül?
Keveset futott és sokat állt autó, annak minden nyűgjével együtt. 180 ekm.
Gondolom ez rendszerteljesítmény, s addig él, amíg a kis akkuban van kraft, ill. nyomatékban már közel sincs ekkora különbség.. Atti, te hogy érzed, jelentősen jobban megy a Mitsu?
Laci, egy 2012-2014-es Sharan / Alhambra ehhez (S-MAX) képest ennyire megbízható? Értem alatta a DSG-t, motort. Illetve Te mennyire látsz ezeken rozsdásodást ha megemeled? Ha most egy ilyenem lenne akkor szervizileg kézben tudjátok tartani?
Nem akarok én diesellel városozni, de ketten közlekedünk egymástól függetlenül ezért kell a két autó. Viszont a zöld rendszámos Mitsutól nem szívesen válnék meg (amúgy is Kedvesemé), viszont nekem megoldást kellene találnom a nagyobb tárolási igényekre. Nem így terveztem, de most így alakult az élet.
Májusban lesz nálunk 2 éve az Outi PHEV, a Sharan pakolhatóságával ( és csetresztartóival) nem lehet összevetni.
...
De lehet, hogy a pakolást kéne redukálnotok, és akkor elég az Outi...
Na ja: tudom. :) Viszont a 3 gyereket, meg újabban a két kutyát nem tudom redukálni. Azt amúgy tavaly nyáron megtettük, hogy a tele pakolt Sharannal (egy kiégett biztosíték miatt) nem tudtunk elindulni külföldre és hirtelen átrámoltunk a Mitsuba. Öt emberrel egész jól elvoltunk, csak akkor aki hátul középen ült eleve egy "cérna" típus volt :) Viszont a 115 LE helyett jól esett a 230 :)
Nálunk a 2 kisgyerekhez ovijáratra egy szívóbenzin kompakt van, az pont elég. Ha meg kirándulunk messzebbre, pakkal, akkor megrakjuk a nagyvasat.. Ha van nagy SUV is, akkor minek városozni másik nagy?
hogy nyárra (ha lehet esetleg megint menni) az Outlander nem lesz elég.
---
Májusban lesz
nálunk 2 éve az Outi PHEV, a Sharan pakolhatóságával ( és csetresztartóival) nem lehet összevetni. Szerencsére az esetek 90%-ban mi már csak ketten megyünk "messzire" Anyával ( mindhárom gyerek kvázi önállóan intézi a szabadidejét), így erre elég.
Az "új" bódéról én sok rosszat nem hallottam, ellenben a 140 lovas 2.0 CR a hatos váltó kombónak jó híre van. Lesznek ugyanolyan típushibái, mint a réginek, azokat meg kell csináltatni, oszt hajrá... ( ültem 2 éve egy ilyenben , Miskolcon volt taxi, valami 430k km volt benne, emberünk szerint normál fenntartása volt.
De lehet, hogy a pakolást kéne redukálnotok, és akkor elég az Outi...
Azért is gondoltam inkább a hibridekre mert rengeteget kell a városban járnunk. De kiderült, hogy kissé kicsik még a SUV-ok is :( Vagyis nincs más ötletem mint mégis csak egy újabb Sharan (esetleg Alhambra). Talán a CR TDI is bír annyit mint a pdTDI! egyelőre persze csak ismerkedem a kocsival / piaccal. Nem tudom mi a helyzet rozsda fronton, szabad-e 250k körüli futású kocsit venni vagy ha úgy tetszik 3M körül még van-e használható (a nagyobb SUV mellé egy olcsóbbra lenne pénzem ezekben a "kusza időkben"), stb.?
Ez mai szemmel szinte hihetetlen érték! Persze miként használja valaki? A 2005-ös turboja már 2008-ban - amikor megvettem - is hülyéskedett; időnként leállt. Aztán volt 3 éve, hogy Kedvesem használta napi 6x5 km távra a városban és nem nagyon értett hozzá: ez már végleg nem tetszett a turbonak. Más bajom nem nagyon volt vele a rozsdán kívül.
Hm. ... Kicsit el lettem tájolva? Már 201-ben nyaggattam, hogy kellene egy frissebb, de mindig lebeszéltek: kár, hogy Lacit nem kérdeztem meg amikor két éve hozzá kellett vinnem a gépet, mert Doniék nem találtak meg egy hibát :(
Szóval a 2.0 CR TDI-től nem is kellene félni - annyira? Azt látom, hogy a belső variálhatósága ennek nem olyan jó (korábban 2-2-1 ülés konfigot használtam leginkább) dekezdek rájönni, hogy nyárra (ha lehet esetleg megint menni) az Outlander nem lesz elég.
Hmm .. nem csodálom, hogy lebeszélt róla. Azokat már nem kell három havonta szervizbe vinned, így ő miből élne eztán?
A mienk 2011-es, 354e km-nél tartunk (2016-ban hoztam be 135e km-rel). Mivel elégedett vagyok vele, így idén hoztam egy másikat is a Mazda helyett. Amíg még van.
Nyáron bodor fejjel "megszabadultam" 2005-ös bódénktól most meg kiderül, hogy mégis kellene (kutyákkal utazni kirándulásra; stb).
Kérdés: a 2012-2014 körüli bódékról korábbi szervizem mindig lebeszélt (Doni) azonban akárhogy nézelődöm nem találok hasonló nagyobb méretű kocsit. Van olyan ezek között amit nem 3 havonta kell szervizelni?
Megbízható alatt csak annyit értek hogy tudja milyen alkatrészt keresek és ha van neki az adott minőségről tájékoztat. Helyileg nyilván nem határozhatom meg ezt nem is írtam. Azért köszi a választ akkor az olaj csakis ilyen lesz beletöltve. Arról valahol meg tudok bizonyosodni hogy van-e benne egyáltalán kiegészítő fűtés? Akkor nem próbálhatnám ha csak szöveg volt.
Feltételezem, hogy ez a BRT kódú PD motor. Nem a viszkozítás az elsődleges, hanem dpf-es lévén, ebbe kizárólag a VW 507.00minősítésű olaj a megfelelő. 4liter
Nincs kapcsolója automatikus működésű. (ha még működik)
A lámpa passz, miután azt sem tudjuk milyen lámpa van benne.
Mitől megbízható egy bontó és az miért lényeges? Oslo környéke, vagy Ravalpindi a megfelelő hely?
Sziasztok. Lenne pár kérdésem autómmal kapcsolatban. Seat Alhambra 2007 2.0. 140 LE.
Milyen olajat ajánlanak bele leginkább? Jelenlegi 5w30. Mennyi szokott belemenni? Eladó szerint van benne kiegészítő fűtés. Van neki külön kapcsolója vagy indokolt esetben bekapcsol magától?
Lámpatest csere is kellene . Melyik a gyárija vagy esetleg más gyártó ami hasonló minőségű? Jobb első küszöbnèl lévő Kis takaró burkolat hiányzik. Esetleg valaki tud megbízható bontót ahol kapható ilyesmi? Úgyis kellene még más is....
Üdv. mindenkinek! A képen látható szabad vezetéket hova kell rögzíteni, mert nekem csak szabadon van? Vonóhorgos és parksegéd Alhambra 2007. 1,9 pd tdi 4x4. A válaszokat előre is köszönöm.
Miért ne találna? Csak jó alaposan kell keresni. Szerintem.
Az a véleményem, hogy nagyon sok esetben az emberek megmagyarázzák maguknak, hogy úgysincs ilyen, meg olyan, mert mindenki hazudik, meg mittomén. Ha autót vesz az ember, akkor rá kell szánni az időt. Az emberek jelentősen nagy része arra nem veszi a fáradságot, hogy a hirdetést megnézze alaposan (pl egy Golfot árultam, hátulján horpadás, befotózva, eljön a srác, azt mondja ez nem volt a képen. Hámondom pedig nem véletlenül tettem föl HD fotókat, mutatom is neki a telefonomon, nagyítva nagyon szépen látszik, de még nagyítás nélkül is. Aszondja ő nem nagyított rá, és az ő telefonja kisebb. Az pedig a te bajod pajtás), elolvassa, hogy mi van odaírva. Autózni szeret, inkább elmegy és megnézi, és az esetek nagy részében pofára esik, mert hulladék az autó. Igaz a hirdetésben is látszott, de az nem számít, teli pofával kiabál utána a fórumon, hogy milyen szemétségek vannak. Ehh .. idióták. Ha én autót veszek, akkor van hogy már elhagytuk a 100. autót, ami felkerült a listárma - a szemetet fel se rakom -, amiket nagyon alaposan megnézek. Ez nyilván nem öt perc, de eddigi tapasztalataim szerint vastagon megéri.
Jaa ja. .. azért kíváncsi leszek, hogy megérem-e, hogy a céges Alhambrában kályhát kelljen javítani. Eddig (350e km) nem kellett, 400 fölött meg úgy saccolom, hogy cserélünk
Hát pedig .. megmondják sok fórumon az "okosok", hogy a kályha úgy hülyeség ahogy van, mert nekik már ezer éve ki van kötve és úgy melegszik a víz, mint az enyém kályhával se :o)) .. tele is a bugyrom a sok idiótával. Mondjuk csak ritkán olvasom őket, mert nem vagyok én hittérítő, akkor meg minek.
Nem szeretném rádmelegíteni, majd viszi, aki akarja, de ebben az évjáratban "lakatolatlan" vasat nem igazán találsz. Esetleg olyat, ahol az eladó nem vallja be.
Jól érted. A benzinesek hatásfoka még mindig 40% alatti. A dieselek manapság 60% körüliek, de inkább fölötte. Ez annyit tesz, hogy az elégetett üza ennyi százaléka alakul mechanikai munkává, a többi meg a környezetet fűti.
Nem látom, milyen motor, de az enyém simán nem megy fel kályha nélkül 90-re 14 km alatt. Ezek a motorok, ha jól értem a fórumon elmondottakat, egyszerűen nem termelnek ennyi hőt. Pl mint egy benzines, ami hamar felmegy. És fűt. Ez nem. Ha jól értem.
W204 2,1cdi az elején kevés város, utána főúton 2000 fordulat körül használva 7km, mire a mutató ! beáll üzemi hőfokra...akkor az olaj, meg az egész motortömb még legalább ennyi...
Májusra megjavul magától.... Volt már aki megjavíttatta a kályhát. 14km városi forgalomban, vagy alacsony terhelésen nem fogja felmelegíteni a mostani hőmérsékleti körülmények mellett. Akkor sem, ha jön majd valaki aki az ellenkezőjét állítja. A fizikát elég nehéz megerőszakolni.
A 130lovasnak 1db ventilátora van, belső vezérlővel. Kap egy állandó tápot, egy kapcsolt +12V-ot gyújtáson, egy testet és egy vezérlőszálat a motorvezérlőből. Ha ezen a szálon nem érsz semmi feszültséget és mégis megy a ventilátor, akkor megdöglött a motorban lévő vezérlője. Ha feszültség van rajta, akkor valamiért kivezérli, de ez álló motornál valószínűtlen.
Volt Sharanunkat (2004 ASZ) a húgomék használják kb. egy éve. Tegnap voltak vele nálunk vendégségben. Este, mikor indultak haza, feltűnt, hogy indítást követően elöl a hűtőventilátor maximális(?) fordulaton ment, függetlenül attól, hogy a Climatronic be volt-e kapcsolva vagy sem. Sógoromnak kevésbé kifinomultak a "szenzorai" az autóhoz, nem tudta megmondani, hogy mióta lehet ilyen.
A kérdésem, hogy vajon mi okozhatja (én műszaki hibára gyanakszom, de ennél konkrétabb infóra van szükség :-) ), van-e valami jellemző probléma, ami ilyen tünetet produkál, merre induljunk hibakeresésben? Köszi!!
Hello, a vízhőfok kérdést ki hogyan oldja meg,ha nem jó a kiegészitő kályha? 14km utazás alatt nem megy fel 90 fokra. Nem akarok a kályhát piszkálni . Noncs valami módszer kiiktatni a hátsó füttőkört ?
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni ! Van egy 2001-es 4x4-es Sharanom aminek a G200-as(kipörgésgátló) szenzorjával van problémám. A 3. szenzort vettem már meg bonottan. A jelenség pedig berakom a szenzort működik tökéletesen minden rendben váltózó hogy egy két nap vagy egy két óra elteltével gondol egyet és be irja hibának , mind a 3-al ugyan ezt csinálja minenki azt mondta , hogy ez szenzor hiba nem jó a bontott . Én vennék bele új szenzort ,de attól félek ugyan ez a hiba fog jelentkezni. Valaki járt már hasonlóképpen vagy esetleg valami ötlet mi lehet a gond ?
Hidegen remeg a motor! Auto állásra állítva a klímát enyhül, de nem szűnik meg, visszatéve Econ-ra folyamatosan remeg! Kuplung kinyomásra valamikor enyhül, valamikor nem! Picit rátéve a kuplungpedálra a lábam, enyhén lüktet a pedál! Ahogy egyre többször figyelem, olyan mintha dohogna a légszűrőbe meg a kipufogóba is! Nem tudom! Ugye kettős tömegű (20ezer van benne), Pd elem és vezérműtengely hiba a lehetséges 3 hibaok, 3 szerelő vizsgálata után! Aki a kuplungot mondta, az gépre is tette, hidegen a korrekciók tökéletesek, a másik azt mondta, hogy a korrekció csak egy dolog, attól még lehet rossz, a harmadiknál csak felnyitottuk a géptetőt, és mondta, hogy mintha dohogna a légszűrőbe(Én is hallom)! Na most akkor döntsd el, hogy mi van.....
2002 sharan 2.8 v6 4motionom van február óta.sokmindent kicseréltem már benne.most azért keveredtem ide mert kuplung szettet cserélek 2tömegűvel.ám visított a váltóm is.gondolom nyelestengely csapágy a ludas és robbantott ábrákat kerestem volna csak nem találok értelmeset.osztóműnél lévő csukló is odavan gondolom mert érzek lógást de alkatrésztnemtaláltam semerre.4órása műszerfalam és 6órás óracsoportot már beszereztem meg az mfa kart is de gondolom csak az,hogy kicserélem még nembiztos,hogy működni is fog ahogy kéne.valami iránymutatót tudnátok adni a megoldásokra?szeretném gyári állapotára visszaállítani a kis szépséget mert megszerettem 😁
Köszönöm szépen a segítséget, meg fogom nézni a balos féltengely párost is. Lenne most még egy dolog, amiben tanácsot kérnék! Tudnátok ajánlani olyan műhelyt, ahol a top-on vannak az autó motorikus részével kapcsolatban(1.9PD)? Hidegen problémám van a motorral, 3 helyen jártam eddig, mindhárom helyen más hiba lehetőségét állapítottak meg! Szeretném olyan helyre vinni, ahol megtalálják a hiba pontos okát és azt javítják, nem pedig a fél autót cserélik! Fejér megye előny(Sz.fvár), de nem okoz gondot, ha vinni kell messzebb, csak jó legyen! Köszi előre is! Üdv!
Továbbra sem tudni, mit értesz kulissza alatt. Ha váltóban lévő kapcsolószerkezetet, az cserélhető a váltó kiszerelése nélkül (0AF váltó?). Ha a váltókar/bovdenek kombót, akkor fogalmam se mennyire szopás, nem találkoztam még ilyennel.
Elsőre azt kellene tudni miért is nehéz megtalálni a fokozatokat. ?? Magán a váltón kapcsolva sincsenek meg, vagy csak váltóbottal vesztek el??
Nem kell feltétlen lógnia a csuklónak.Nekem a bal belső csuklóm sem lógott,viszont szétszedve láttam hogy az egyik ága a csillagnak komolyan kikezdte a házát,annyira hogy szinte akadt benne a mozgás.
Mind két belsőt cseréltem,és hiba elmúlt.Meyle peremes tengely nekem 1 hónapig tartott,és átfordult a bordás része a váltónál.Vag group van benne most és kb 50.000km mentem vele és eddig hibátlan.
2005 Sharan AUY! Pár hónapja kérdeztem a dugó/peremestengely párosról, végül Meyle került bele, egyúttal azon az oldalon egy belső csuklót is cseréltem(Spidan),mert volt érezhető lógása. Ami problémám akadt, hogy 80km/h-tól felfelé rázza a kormányt a lelkem, emelkedőn erősebben, sík úton finoman gyorsítva is érezhető, viszont ha intenzívebben gyorsítok, akkor abba marad egy darabig! Külső csuklót ellenőriztem a jobb oldalon, nem volt lógása és könnyen mozgott, nem akadt vagy ilyesmi! Bevallom őszintén, a bal oldali féltengelyre viszont nem emlêkszem 100%, hogy megnéztem-e, úgy emlékszem igen és nem volt érezhető lógás!
Végülis amit szeretnék tudni, hogy csak a belső csukló tud ilyen jelenséget produkálni, vagy a külső is? Elképzelhető, hogy az új csukló rossz? A csere előtt is rázott, de nem ennyire! A másik érdekes, hogy a gyári 17-es aluval nem ráz annyira, mint a 16-os télivel!
A beszereléssel lehet gond burkolat leszedés nélkül.
Van a gyári (formájú/működésű) kapcsoló, azt nagyon könnyű tönkretenni, ha nem a helyes módon van betéve.
Ezt jobb látni beszereléskor, pláne elsőre. Az a lényeg, hogy nem szabad nyomni a fékpedált, mert ahhoz képest állítódik be a hossza, amit reteszel az elfordításkor. Valamint akkor oldja fel a kapcsolók blokkolását is.
Van a kicsiocsókinai fekete/lapos, annak mindegy. Vagy működik, vagy nem. Ha működik is nem sokáig.
Úgy emlékszem, a 635 CSi BMW-mben anno volt hőkuplungos is, meg hagyományos, elektromosan kapcsoló is, így bolondbiztosnak mondható.. :-) Azt persze nem tom, miért.
Azért forog, mert a működéséhez szükséges hogy forogjon.
Ha megfogod és úgy indítod be a motort, akár fel is forrhat, nem fog összezárni. Egyrészt mert forgás hiányában a hűtő melege nem áramlik feléje, másrészt az összezáráshoz szükséges a forgásból adódó centrifugális erő.
Ezért használnak ilyet manapság már csak a legelvetemültebb gyártók. :))
Laci, az F-150-ben hőkuplungos ventilátor van a hűtő előtt. Jól gondolom, h ez is forogni fog hideg indításkor, max nem olyan gyorsan, mintha fix lenne a kapcsolat? Kézzel megforgatva nem nagyon könnyen tekeredik, van ellenállása..
Egy pár hónapja azt tapasztalom autópályán, gázadáskor hogy ráz egy kicsit. Nem olyan vészes, de szerintem nem normális. Ha leveszem a gázról a lábam vagy lekapcsolom a tempomatot akkor nem csinálja, ebből arra gondolok, hogy talán nem futómű, de igazából fogalmam sincs. Kiolvastam a comutert de nem írt semmi hibát. Van esetleg öteletetek, hogy mi lehet?
Az öcsémnek van AHU sharanja 96 os.Ott a hosszbordás szij feszitő zörgött kegyetlenül alapjáraton.Szij feszitő görgőt,szijat cseréltük,aztán kényszerüségből fötengely szijtárcsát is,néha nyifogott megjelőltem a külsö belső részt egy festék csikkal,és máris láttuk hogy elforog egymáson.Végül a csillapitóját kellett cserélni,igaz a neves gyártókéval ugyan ugy zörgött végül AZ.MT lett jó.Azóta csendben van.
Mechanikai hibát a vezérlésbe keressem vagy valami tipp?
( Az segíthet ,ha lazítok a vezérlműszíj feszítőn? Mechanikus állitású most a barázda közepére mutat a nyíl ,gondoltam visszaengedem a minimumra hátha )
Üdvözletem mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni.Budapest ill. környékén valaki tudna időt szánni segédfűtés diagnosztizálására ,és javítására ,ha szükséges. Nem rég van nálam az autó és nem indul el a kazán.Alágyűrtem magam , és amit le tudok olvasni: Hydronic II D5Z-F . Nem ismerem az előéletet, nem volt kiolvasva még a hibakód sem . Vw sharan 19 PDTdi 2010. BVK.
Passz. Nem tudom mi zörög benne, de muszáj lesz utánanéznem, mert idegesít. Amikor terhelés alatt zörög, az nagyobb rejtély, mert ugye hogyan nézzük meg mi okozza.
Akkor lehet, h csak urban legenda ez a szakadós Gates..
AHU nekem is. Mi a csörgő hang és mi a megoldás rá? .... mondjuk akitől vettem, azt mondta, hogy még nyugodtan használjam, mert van még benne 30 ekm ...... na majd látjuk
ET szám ügyben köszi srácok a segítséget ! ...felni ügyben tovább megyek.
További kérdésem lenne ( ha már olyan segítőkészek vagytok : )) ) ....lehet, hogy volt már korábban szó ebben a fórumban róla.
- Vezérlés cseréhez javasolták nekem az INA görgőket, Gates szíjat.....az autószerelőm viszont nem javasolta a Gates szíjat......van vkinek erről tapasztalata, mármint, hogy milyen szíjat rakassak bele?
- A verda minden fokozatban 1700 és 1900 fordulat közt "csörgös" hangja van a kuplungnak.....nagy baromságot nem akarok írni........a menetdinamikáján nem lehet észrevenni semmit....szeretném hamarosan kuplungoztatni........kérdés : Ezt valóban "csak" a kuplungtárcsa adja ? , egyáltalán adhatja ? ....vagy vmi más is lehet a háttérben ?....illetve mekkora meló a kuplungozás ennél a motornál ?
Akkor honnan tudhatom, hogy nem az állító motorokkal van baj, és nem az első érzékelővel, hanem a hátsónak van valami baja, azért nem állítja a magasságot. Konkrét hibakódot nekem nem mondott, csak azt a tényt közölte velem, hogy nem működik. Konkrétan nem ezek miatt voltam nála, ezt csak kértem, ha már úgy is nézte a kályha működését, erre is nézzen rá. Ezzel is előrébb vagyok, hogy tudom hol a hiba, csak azt nem tudom mit kell néznem, mérnem, vagy esetleg cserélnem kell az érzékelőt.
Persze,dobjad fel rá gyorsan!Kompatibilis vele.Amúgy az ET akkor változik,ha változik a kerék szélessége!Ha a magássága változik a felninek,akkor az ET nem.Persze ha 18",19"es kereket raknál,akkor már a felni 8-9-10col széles körüliek....na ott már kell a matek a jó ET. kiszámolásához.☝️😃Tehát ebből levonva a konzekvenciát,6,5x15ET55,kompatibilis a 6,5x16ET55tel.A bódén!!!😃
Hogy értsd....az ET száma,az úgy jön ki,hogy a felni mértani közepétől,55mm-re van a felni felvekvési pontja.ha csökken az ET,akkor egyre kintebb kerül a kerék.PL,ET 35-nél 2cm-rel kintebb lenne a kerék!Persze ha marad a 6,5col szélesség!Capito?😃
99-es Alhambra 1,9 TDI 90 LE -hoz azt írja, hogy a gyári acélfelnije 5x112 R15 ET55. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek mi a kiváltója R16-ban ? ...mármint az ET szám ? Az változik vagy marad az ET55 ?
2007-es Alhambra-ról származó acélfelni egy az egyben felmehet a 99-esbodémra? vagy a 2007-esen már más az ET szám....lyukkörök és a tehermentesítők biztosan ua-zok.
Csak annyit mondott rá, hogy az első szintező és a radar érzékelők jók a hátsók nem. Konkrétan, hogy mi lehet az oka nem mondta. Főleg a szintező zavar, mert este nem nagyon lehet látni, pedig már állítottam a lámpatesten. A radar meg nem zavar , csak a sípolása. Azt szeretném megtudni, hogy okozhatja-e vezeték szakadása a hibákat, ha igen hol keressem?
Üdvözletem mindenkinek! 1 hónapja vagyok tulajdonosa egy 2008-s 1.9 PD TDI 85kW 4x4 Alhambrának. Xenon, tolatóradar, ködlámpa, ülésfűtés, tempomat, gyári vonóhorog, sport futómű stb. Sajnos vannak apróbb dolgok, amivel nem boldogulok. Nem működik a automata fényszóró magasság állító a hátsó miatt, nem működik a hátsó ködlámpa, a tolatólámpa és a hátsó radar. Ez csak véletlen, vagy van valami összefügés a hibák között? Egy korábbi hozzászólásban olvastam az utánfutó elektromos csatlakozó kontakt hibájáról, itt is az lehet a hiba forrása? Az utánfutón működik minden lámpa!
Basszus. Nálam is AUY . :) . Tehát ,ha mozdítok a fokolókeréken, akkor vezérlés felöl nézve órajárással ellenkezőleg. A hullámzás jeladóhiba lehet vagy inkább vácum ingadozás ?
Köszi ugy néz ki az aktuátorom lesz hibás,nem huz le teljesen,vákum pumpával is soká tartott mire megmozdult.Nem ereszti a vákumot valami mechanikusan kimult benne.Bár tudom hogy egyszerü mint a faék.
Úgy, hogy a vezérlés felől nézve, a veztengelyt órajárás irányban elfordítva a diagban mínusz irányban jelenik meg, míg sok másik PD motornál ez a pozitív irány.
Úgy tűnik nem a szinkronszög hibája az a magas fogyasztás.
Szia ezt a auy forditott dolgot hogy kell érteni?Mászkál nekem is a szinkron szög értéke.Sokat fogyaszt a kocsim nagyon,turbót helyre raktam,geometria kitakaritva,nem folyik nemcsöpög sehova sem,de 10L lett a fogyasztásom,ami sok.A szinkron szögem -0.5-1.3 között ugrál alapjáraton és fordulaton is.
Ha akarsz pár tized fokot birizgálni rajta, akkor a felső keréken a fogastárcsát egész kicsit állítsd. Nem kell semmit fixálni a szíjhajtásban. De szerintem nem érdemes ezért hozzányúlni.
Akkor hozzam lejebb az értéket? Kell rögzíteni hozzà alul vagy felül a vezérlést ? vagy elég ,ha fellazítom a vez. kereket picit előre mozdítom a belső tárcsát és visszanyomatékolom majd diaggal kontroll.
Ha a kuplungtárcsa több darabból van (szétesett) akkor vágd/törd/tépd le a a leesett darabot, akkor tudsz vele menni. Akár a gázt lefejtetni, akár bárhová amíg nem kell a légkondi.
Nem szokott ekkorát változni állandó fordulaton és terheletlen motornál. 0 - -1 között adja a legalacsonyabb fogyasztást. Valahol +/- 5 környékén leáll a motor.
"Alap helyzetben a szíjtárcsa mindig forog, de a tengely és a külső tárcsa nem. Viszont a belső igen?"
Így van, a szíjtárcsa járó motornál mindig forog, a külső kuplungtárcsa csak akkor ha be van kapcsolva a légkondi. Nincs belső tárcsa legyen az bármi is.
A szíjtárcsa a kompresszor nyakára (ami gyakorlatilag egy cső) van ráhúzva a csapágyával. Ezen a nyakon keresztül jön a komp tengelye a végén a kuplungtárcsával, amit az az anya tart amit kívül látsz. Ez a tengely a komp belsejében van csapágyazva, ahhoz nem férsz hozzá. A szíjtárcsa mögött van az elektromágnes, az áll. Amíg rajta a szíj, az feszíti a tárcsát, lehet ezért nem tudod mozgatni. Vagy valami más.... innen nem látom.
Laci, ha nem tartalak fel nagyon, elmagyaráznád, hogy működik ez a kuplungos klímakompresszor megoldás?
Ahogy én gondolom:
Alap helyzetben a szíjtárcsa mindig forog, de a tengely és a külső tárcsa nem. Viszont a belső igen?
Ha bekapcsolom a klímát akkor az elektromágnes bekapcsol és ráhúzza a külső tárcsát a belsőre ezzel a szíjtárcsához rögzíti a tengelyt.
Ha így van, akkor gondolkozom az én problémámon. Az alap probléma az volt, hogy járó motornál lemezcsörgés hangja volt, méghozzá jó hangos.Még ugyan nem tudtam szétszedni, mert délelőtt állok neki, de tegnap megmozgattam a szíjtárcsát és semmilyen kotyogást sem éreztem rajta. Ha a csapágy szétment akkor azt éreznem kéne nem? Vagy az anya rögzíti ennyire?
Viszont a 2 tárcsa kézzel mozgatva is csörög.
Ha leveszem a tárcsákat és nem érzek kotyogást, akkor érdemes a tárcsa cserével próbálkozni, vagy mindenképp bontsam tovább, mert úgyis a csapágy lesz a baj?
Csak az idő vasfoga. Mielőtt kiveszed a meglazított csavart, meg kell kalapálni, hogy a másik végén megmozduljon a kompresszorban lévő acélbetét. Visszatenni is csak úgy tudod, ha azok kicsit hátra vannak ütve.
Klímakompresszor leszerelés még mindig az AFN Galaxyn.
Levettem az ékszíjat, és a generátort, hogy jobban hozzáférjek. A kompresszor 2 csavarját kivettem ami 16-os kulcsnyílású volt. Viszont itt vége, nem mozdul semerre. A 2 csavaron kívül tartja még valami?
Nem kicsi, de ehhez amúgy sincs köze a kapacitásnak.
A szélvédőfűtést akkor engedi bekapcsolni, ha a generátor terhelését a megadott szint alatt látja.
Ezért írtam, hogy előbb az alább írtakat kellene ellenőrizni, akkor amikor "olyan mintha".
Azért párásodik mert vagy beázott valahol, vagy csak párás a levegő, vagy....stb. Próbaként kapcsold belső keringetésre, és/vagy a szélvédőre fújásra. Ez utóbbinál automatikusan bekapcsolja légkondit és a szélvédőfűtést is.
Hello. Csak 75Ah akku van bent( most vettem észre ) :) az kevés.Most működik a fűtés is ,de párásodik ( megmozgattam a reléket meg a biztositékokat. )Töltés 14,2 V ,ha rákapcsolom a fűtést 13,8V és lassan felmegy 14,2 re. A szélvédő párásodás az mitől van? ( Pollenszűrőt még nem cseréltem benne pár hónapja van meg )
2005 ös 1,9 pdtd Sharan . Első szélvédő fűtés mintha késve kapcsolna be. 4-5 perc után ha elindulok, álló helyzetbe még tovább( olyan mint amikor nem ér oda az izzóra a 12v csak pl. 8v ).Ötlet ? Hol van az üveg csatija és a biztositék/ relé páros ? Köszönöm
Ha a légkondi ki van kapcsolva, a kuplungtárcsa áll...., ergo nem adhat fogásból adódó zörgő hangot.
A szíjtárcsa csapágyon van, az mindig forog, ha jár a motor. Tehát, ez zöröghet.
Ha leveszed a kuplungtárcsát, akkor már csak egy zéger tartja a szíjtárcsát. Hogy hogyan jön le, az annak a függvénye, hogy mennyire verte már szét a nyakat amire rá van tolva.
A mágnestekercs a negyedik alkatrész. Nagyon beteg csapágynál ez is elpusztul.
A jelek szerint a MK1-es AFN Galaxymon elszállt a klímakompresszor kuplungja, vagy csapágya.
Járó motornál irgalmatlan csörömpölés hallatszik.
Az lenne a kérdésem, hogy az ékszíj, anya és ék kivétele után simán lejön a szerkezet, vagy van valami trükk?
Ha szétszedem, akkor szemmel látható, hogy melyik alkatrész lehet a hibás?
Az alkatrész boltok alapján azt látom, hogy 3 részből áll, van egy csapágy, egy tengelykapcsoló agy (tárcsa) és egy mágnestekercs.
Saját kis agyammal azt gondolnám, hogy a csapágy vagy a tengelykapcsoló tárcsa okozhat hangot. Most kézzel megmozgatva a tárcsa álló helyzetben is mozog és hangja is van, gyanús.
A csapágynak szerintem nincs ilyen csörömpölő lemez hangja, bár tény, hogy eddig csak asztalos gépben és kerékcsapágynál hallottam csapágy hangot, az nem ilyen volt :)
Ford Galaxy WGR-hez 2005. 05. 25-ben gyártott (automata, 1,9 (85 KW, AUY) dizel gk-m-hoz, jobb elso, belso feltengely + kihajtast szeretnék valahol vásárolni. Sajnos ez nagyon nehéznek tűnik, mert autómatához egyenlőre nem találok, így két hónapja áll a kocsi. Lista árat már két helyen mondtak nekem, elég magas összeggel, de nem volt kapható, csak az árat jelenítették. Új, bontott, v. felújított, ha tudtok ötletet adni, hogy hova forduljak, nagyon köszönném.
Ford Galaxy WGR-hez 2005. 05. 25-ben gyártott (automata, 1,9 (85 KW, AUY) dizel gk-m-hoz, jobb elso, belso feltengely + kihajtast szeretnék valahol vásárolni. Sajnos ez nagyon nehéznek tűnik, mert autómatához egyenlőre nem találok, így két hónapja áll a kocsi. Lista árat már két helyen mondtak nekem, elég magas összeggel, de nem volt kapható, csak az árat jelenítették. Új, bontott, v. felújított, ha tudtok ötletet adni, hogy hova forduljak, nagyon köszönném.
Sziasztok az elmúlt 2 hónapban nagyon megnőtt a fogyasztásom,eddig olyan 7 körül evett most 9-10 és ez szerintem a hideg idő dacára is sok.Nem szivárog sehol,a PD fészkek sem folynak,a kompenzációs értékek is jók.Jól indul,jól megy csak ha taposom akkor kormol.Vezérlést nyáron cseréltem,a szinkron érték -0.5.Egyenletesen szépen jár alapjáraton is.
Nem vagyok nagy ismerője a pd rendszernek ezért kérdezek inkább.A tandem pumpa se folyik befele.
Emelési pontok, meg a teljes alja. Sárvédő ívek. Feküdj alá. Ha hidegen "dohog", ne vedd meg. Esetleg még a kartergáz mennyiségét lehetne ellenőrizni. Szerintem vitesd el szervizbe, ott átnézik. Megéri. Baromi nagy pofáraesés lehet egy ilyen autó. Hidd el, tapasztalat.
Megvenni készülök egy 2007-es Seat Alhambra 2.0 pdtdi 140 le 7 személyes manuális 6-os váltós autót. Tudnátok nekem írni pár dolgot mire kell figyelnem megtekintéskor? Megbízható motorszám kód esetleg -tol , -ig melyik a jó? Tipikus rohadási pontok? Olajfolyás hol jelentkezhet? Telefonbeszélgetés alapjána 6 szög tengely cserélve van elvileg azzal nem lesz gond.
Hali van 5db fekete bőr vagy mübör ülésem Vw,Touran-ba. 2007 1.9 pdtdi.2db első és 3 hátsó.A sofőr ülés szakadt,de egy kárpitos helyre tudja hozni.A többi szép állapotban van.Ha kellenek képek akkor teszek fel.
És ha érdekel csak személyesen.Jelképes összegért.
Kb. ugyanaz mint most. A kályha 80néhány foknál áll le, de az a saját hőmérséklete, nem a motoré. A motor hőmérője meg ~70°C-nál már 90°C-t mutat, így nem tudod mennyi a valós hőmérséklete. Kicsit fáradtabb termosztátnál már nem megy 80°C fölé, ha egyáltalán el is ér annyit. Aztán ott van még az alább is említett motorterhelés.
2002 es 1.9 pdtd Sharan kiegészítő fűtés kályha fel lett újítva. Ma reggel szépen indult is. Hamar felment a víz hőfok. Mentem vele kb 50 km-t. Mikor megálltam, csodálkoztam hogy megy a kályha. Nem kellett volna leállnia mikor elérte az üzemi hőfokot?
Az lenne még a kérdésem,ha kitekerem azt a háromszögletű csavart,akkor elállítódik ott valami és újra kell állítani vagy nem történik semmi csak ki és tömítés csere aztán vissza??
Segítséget szeretnék kérni,hogy egy 1999-es 1.9 TDI 90LE géphez hol kaphatnék bontott kormányművet.Sajnos elfolyatta az olsjat,és a szerelő szerint ez volt a ludas.Amúgy Veszprém megyében van a gép.
Van ott egy 12-es csavar talán ? és alatta egy nagyobb,de ahhoz speciális kulcs kell?Azt gondoltam elég kicsavarni a 12-est és a másik könnyen le is jön!
Akkor egy speciális szerszámmal lehet azt csak levenni?
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy az 1.9 TDI 110 LE Sharan adagolójából szivárog a gázolaj a négy magasnyomású cső között középen lévő nagy csavarnál!
A kérdésem az lenne,hogy ezt a csavart kitekerhetem-e és ott van-e valamilyen tömítés amit kitudok cserélni, vagy mindenképpen szerelő kell!
Nincs légtelenítője, automatikusan kell légtelenedjen a tágulási tartályra menő vékony csövön. Azt lehet még ellenőrizni, hogy ez a cső nincs-e eldugulva a T elosztója előtt valamelyik ágban.
Nem a kulcsot kell tanítani, hanem az automata le/fel működést
Manuálisan úgy, hogy az ajtózárba dugod a kulcsot és valamelyik irányba elfordítva tartod a zárat amíg elindulnak az ablakok. Lefelé nyitásra, felfelé zárásra.
Nem tudom, hogy van-e erre funkció a komfortmodulban, de az mitől változott volna meg? (ha nem cserélték)
Nem találkoztam még ilyennel. Tanítani max az ablak automata működtetését lehet. Áramtalanítsd le néhány percre, majd csináld meg a tanítási procedúrát.
Az elmúlt hetekben karosszéria munkák voltak a Sharanomon. Kisebb ütközés miatt. A bal első sárvédő és a bal első ajtó lett cserélve.
A javítás után megváltozott az ablakok működtetése. Eddig a kulcs nyomógombjával le lehetett egyszerre húzni az ablakokat. Ez eltűnt. Viszont a gyújtás levételekor most minden ablak felhúzódik.
Állítólag volt egy vezeték az ajtó átvezetőben amit újra forrasztottak.
Tapasztaltatok hasonlót? Esetleg valami megoldás lehet, hogy visszatérjen az eredeti állapot?
Át tudnád nekem osztani az ügyes szakik elérhetőségét ?
Hallottam hogy van felújító szett amitől csak rosszabb lesz...
Én vettem "M3" felújító készlet de a fúróba fogható fejhez a 800- as után a 3000- es szemcseméret és csak egy lámpa adagnyi fényesítő anyag volt a készletben 30 €-ért...
Kamionos haverok járnak heti háromszor felénk és velük el tudnám küldeni meg vissza...
Csináltam már többféle készlettel is. A kevéssé bemattultat jól fel lehet velük újítani. A csúnyához nekem már kevés volt, a polírozós ember 8E per lámpa áron csinálta szlával.
A probléma a következő: a kuplung pedál folyamatosan lentebb fog. Egy idő után nem lehet a kocsit sebességbe rakni. Lelégtelenítettem a kuplungot. Egyre sűrűbben csinálta a vége szerelő lett. Felső kuplung munkahenger csere után 1 hónapig hibamentes lett. Majd a hiba előjött. De fura mert lelégtelenítem ha vacakol de van hogy 2 - 3 hétig is jó. Van hogy egy légtelenítés után 2-3 nap valtozó. Mi lehet a hiba? Az alsó munkahenger is megadta magát? Olajat nem látom hogy fogyna.
Azt esetleg még tudod mondani hogy ami nekem van kazán fel rakva miért teljesen más a vezeték színe vagy ne foglalkozzak vele és rakjam vissza úgy ahogy volt a dugaszba mert amiket találtam kiosztásokat az egyesem olyan színeket sorolt fel és így nem tudom hogy a ugyan azok a vezetékek csak más színben....
Köszi a tippet akkor sajna eddig sem volt jól be kötve mert ahol indulnia kellett volna oda egy sárga vezeték volt be kötve és ahogy selytem annak semmi köze az inditashoz. Egyébként a ventillator be ragadt rajta és azért lett szét szedve.. Akkor a jelek szerint ami ki jön a kazánbol vezetékek azokat is át kell raknom és vsz azért nem működött és állt hibára... Diagot gondolom csak géppel lehet csinálni rajta? Köszönöm a választ.
A hengerfej problémát az is jelzi, Amikor a hűtő gumicsöveit a motor üzemelése közben "felpumpálja". Azaz a nyomás nő a hűtőrendszerben. Kis rutinnal ujjal megnyomkodva a gumikat érezni lehet, hogy nagyobb a nyomás, mint normál esetben. A kizárásra én is azt tippelem, hogy az ajtógombot lenyomtad véletlenül. De, csak tipp. (minden esetre legyen a zsebben tartalékkulcs amíg megbizonyosodsz a hibáról)
Sziasztok van egy D5WZ kiegészítő diesel kájha a ki osztás a következő 1.piros 2. Barna 3. Fekete- piros . 4. Zöld 5. Kék-fehér . 6. Kék 7. Sárga 8. Fekete -fehér a kocsin a következő 1.piros - fehér 2. Barna 3. Üres 4. Zöld 5. Szürke - fehér 6. Fekete 7. Fekete piros.. A problémám hogy melyiket kössem öszze melyikkel mert akár hogy próbálom nem működik mert akár milyen leírást olvastam abban nem szerepel sárga vezeték főleg nem a 7 helyen. A másik kérdés hogy az üzem anyag pumpa folyamatos azamot kap vagy impulzust mert ebben mérésre folyamatos 8 - 10 volt van. Esetleg vezérlőt honnan tudok szerezni nem horror áron. Vagy jobban járok ha az egész egységet cserélem? Köszi a segítséget
Sziasztok van egy D5WZ kiegészítő diesel kájha a ki osztás a következő 1.piros 2. barna 3. Fekete-piros 4. zöld 5. Kék - fehér 6. kék 7. Sárga 8. Fekete fehér.... A kocsin a következő a kiosztás 1. Pisos- fehér 2. Barna 3. üres 4. zöld 5.szürke-fehér 6.fekete 7. Fekete-piros 8. Üres valaki meg tudná mondani mit kossek össze mivel mert akárhogy próbálom sehogy nem indul. És akár hány leírást találtam még csak véletlen sem volt sárga vezeték főleg nem a 7 helyen.. A másik kérdés az üzem anyag pumpa folyamatos áramot kap vagy impulzust mérésre 8 és 10 volt közötti érték van a zöldben folyamatosan. Esetleg vezérlőt honnan tudok nem horror áron szerezni. Köszi ha valaki tud segíteni
Engem is zárt már ki, még az asszony régi autója, (Seat Arosa) az pl olyan volt hogy kinyitottam és amíg a kulcsot nem raktam a gyújtáskapcsolóba addig visszazárt, egyszer megviccelt, a gáz az volt hogy az ország másik felébe történt. De megoldottam, "feltörtem" mint a jó kocsitolva..
Tisztelt csoporttagok! Segítséget szeretnék kérni: Sharanhoz keresek Budapesten és vonzáskörzetében olyan autóvillamossági szerelőt, aki igazán ismeri a típust és akit jó szívvel ajánlotok.
Vezérlés csere miatt kezdtem nézegetni a használati utasítást ... de németül van, és bár pár dolog világos... a vezérlés csereperiódusát nem sikerült kisilabizálni... meg tudod mondani, hogy mennyi...? BRT...
Még szeretném érdeklődni hogy a vízhőfok érzékelője (Seat Alhambra 2000 AUY) merre található és létező jelenség lehet-e az hogy az érzékelő jeladó körül légbuborék zavarhatja a pontos érek mutatását...
Ma reggel munkába jövet kb öt perc azaz öt km után elérte az 55 fokot majd leesett 50 fokra, és összességében 13 percre az indulástól 78 fokra felment pár másodperc alatt és ott is maradt, majd további öt perc elteltével megállt 90 fokon 8 fokos külső hőmérséklet és 90 km/h sebességnél.
A régebbi termosztát a fazékba húshőmérővel 85-90 fok között nyit...
Meleget már kb 2 perc után nyom a fűtő ventilátor elől és hátul is.
Nálam az adalék tartály kiürülése után nem sokkal kakált be az EGR, amit - kisebb kitérőt követően - cserélve megszűntek a hibák... amikor torpan az autó, akkor füstöl is, vagy csak "simán" torpan és aztán megy tovább...? A részecskeszürő hibakód, nem tudom, hogy nem egy telítettség/eltömődés jelzése-e...
Az OBD2-es dieselekben már kell legyen sárga lámpa is a környezetvédelemmel kapcsolatos hibákra. Van ahol csak ez van, míg másoknál a többi nyűgre maradt az izzítójel.
Van egy 2007-es Seat Alhambra-m. (2.0 pdtdi, BRT kód) Két dologgal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni:
1. Világit a check engine, ezt egy Bosch szervizben megnézettem (Bosch KTS560 -al nézték) Ez alapján az additiv tartály üres. Konkrétan a hibakódok:
- P2002-Dizelrészecske-szűrő (1. pad)
Hibás funkció
- P3071-Additiv tartály
Alkatrész üres
Megvettem a folyadékot, tartályt leszedtem, majd meglepődve tapasztaltam, hogy kb 1/4 -ig van benne folyadék.
Hibakód törlése után természetesen mindig visszajön a hiba.
2. Menet közben random elkezd villogni az izzitás jel, viszont a check engine ilyenkor nem világit.
Az autó menet közben 100-120 közötti tempónál véletlenszerüen megtorpan egy pillanatra majd megy tovább. Ami furcsa, hogy kb 100km/h alatt illetve 120km/h fölötti sebességnél nem tapasztalok ilyen megtorpanást.
Valamint nem tudom lehet e összefüggés, de alacsony fordulaton erőtlennek érzem, viszont 2000-es fordulat fölött rendben lévőnek tünik.
Van esetleg valakinek ötlete ezekkel a hibákkal kapcsolatban?
Ha a gumi gyűrű nincs a helyén akkor a pipa felrögzítése után ott az illetésnél folyna is a hűtőfolyadék elviekben? Mert a fémen a műanyag pipa nem tömítene...
Összeszerlésnél igyekeztem a gumigyűrűt a helyére illeszteni a termosztát külső felére és azzal rögzíteni a termosztátot a pipa odaszorításáig és rögzítéséig...
Amikor leesik a motor hűtővíz hőfok akkor ellenőriztem a befújt levegő hőmérséklete is csökkent...
Hmm .. azt hittem, hogy összekevertem valamivel. De nem. Te tetted be a fotókat. Én csak megnéztem. Mellé odaírtad, hogy mi minden baja van. Én elolvastam. Ezek alapján megállapítottam, hogy NEKEM ez egy lelakott autó. Nem kicsit, nagyon. Csak azért néztem meg, mert egyik rokonom akar valami ilyesmit venni, de ez nem a mi pályánk. Béke :)
Szerintem az nem bele való. Van ilyen és olyan (adatokat ne várj...), fizikailag mindkettő betehető. Valószínűleg te olyat tettél bele, ami nem annál a hőfoknál nyit-zár, ahol kellene. Szerintem keresd meg privátban 409 cartársat.
Ki cseréltem a seat Alhambra 2000 év végi auy motoron a termosztátot egy egy Mayle típusúra, mert a tavasszal vásátolt termosztát kb két héig simán 10 km után 90 fokot elérte, de aztán 2 hét után el kezdett játszadozni hogy 70 fok körül vissza esett 50-re majd onnan újra fel 70-re majd vissza kb 60-ra és utána fel 90-re. Jó esetben mindezt kb 10-15 km alatt...
Volt hogy nem is ment másodjára 70 fok fölé.
Sajna a mostani új termosztát eleve kb 15 km megtétele után is max 75-80 fokos, amit ugyan ingadozás nélkül ér el, de utána vissza 50 fokra...
Kezdek felni hogy ez már valami komolyabb probléma jele.
Termosztát cserekor csak kevés hűtőfolyadék veszteségem volt azt pótoltam, és csere után járattam is az autót hogy légtelenítsem a rendszert.
A fűtés az kb 5-7 km után kezdi a beállított hőfokot fel fűteni.
Egyébként így, hogy cca. három hónapja "bódétlanítottam", vegyes érzések vannak bennem ( és a családban is). Nagyon nem hiányzik az állandó "készenlét", hogy éppen mikor, mi tojik be rajta ( félreértés ne essék, 364k km, 17 év után ezt természetesnek tartom), kifejezettem élvezem a kereplés ( PD motor) nélküli haladást a hibrid-, ill. full elektromos autóval, de az üléspozíció, a praktikum - igaz, a 2000 évek elejének a szintjén - , a magamra állíthatóság, stb, stb meg jó lenne, ha az új autónkban is ilyen lenne... ennyi ...
2016. júniusában vettük 222.000,- Km-rel, azóta 10.000,- Km-enként olaj és összes szűrő csere. Ezen kívül a teljesség igénye nélkül volt rajta légtömegmérő csere (Bosch), stabrudak cseréje, első fékcsövek cseréje, kapott új (és nem bontott)EGR szelepet is. Teljes vezérlés csere (232.000-nél), turbó felújítás (234.000-nél).
Egy füzetben vezettem dátumra, km-re, kicserélt alkatrészekre és költségekre lebontva az elmúlt négy évben mindent ami történt vele.
Alapvetően a nejem használta kb. három évig. A gyerekeket hordta vele (babakocsi összecsukás nélkül+gyerekülések mellé is befért még nagybevásárlás is). Ezért fontos volt, hogy minden rendben legyen vele.
Állítható magasságú és mélységű multikormány, elektromos ablakok elől, elektromos tükrök, fűthető első ülések, digitális klíma, tetőklímás (!), GPS fejegység telepített IGO navigációval. A fejegység USB-ről illetve SD kártyáról is tud médiát lejátszani és össze van kötve egy lehajtható monitorral (így a hosszú utakon csendben vannak a gyerekek hátul). Tolatókamera is rá van kötve a fejegységre. A hátsó ülésekből kettő integrált gyerekülés, és van hozzá egy hatodik ülés ami szintén integrált gyerekülés (Egyébként hét személyre vizsgáztatva.) Gyári vonóhorog. Megvan még hozzá a gyári kazettás (!) rádiómagnó és CD tár kombó is.
Nem hibátlan, apróságok és esztétikai problémák vannak vele, ami viszont a használatát nem befolyásolják. Ilyenek: a tetőkárpit már kezd elválni (típusbetegség), oldalkárpitok kissé leharcoltak (gyerekekkel használtuk), fényezésén vannak karcok (nagyobbakat fényképeztem), erős jobb kanyarban, ha túl gyorsan megyek nyikkan a hátsó keréknél valami (a szerelő szerint valami gumi akármi öregedett ki, de én már nem cserélem ki).
Előző vizsgára volt kilakatolva (akkor nem fújattam le a küszöböket így az elmúlt két évben lett rajta egy kis futórozsda, de ezt egy csiszolás megoldja). Lakatolás alkalmával levették a pótkereket alóla, a tartójában az egyik fogaskerék akkor megadta magát. Én nem csináltattam meg, mert helyben használtuk (nem kellett, hogy alatta legyen a pótkerék, bármikor ott voltam vele 5 perc alatt a nejemnél), ha meg hosszabb útra mentük vele, akkor bedobtuk az óriási csomagtartóba. A lakatolás után egy tudós gumis rossz helyen emelte meg, meg is nyomta a küszöb élét az egyik oldalon, de ez is csak esztétikai hiba. Az állófűtés csatlakozóját még az elején széthúztam, mert sosem melegedett be rendesen mire már meg is álltunk vele, így csak a gond volt vele meg az elégetlen gázolaj
Klímahűtőt tavaly tisztították és feltöltötték, de idén nyárra elengedte valamiért a gázt (előtte semmi probléma nem volt vele), ezzel lehet, hogy törődni kell.
Utóbbi pár hónapban már csak én használtam naponta 70 km (munkába oda-vissza) gond nem volt vele.
Vettünk egy új autót (de ezt nem számíttattuk be) ezért eladó. Sürgős, ezért ez az ára, de nem kenyérre kell, úgyhogy nem minden áron.
Sz'al itt van a feleségem Fiat Bravoja, s te ugye barátságban vagy az F betűs autókkal.. :-) Van egy típushibája, h a digitklímás példányoknak eltörik a szellőzőrendszerben egy faszom műanyag közdarab, s ennek cseréjéhez ki kell bontani a komplett műszerfalat (első ajtók le, klíma lefejt, stb). Ilyesmit vállalsz esetleg, kérhetek a Gábortól árajánlatot? :-)
Akkor már "csak" meg kell keresni a zárlat okát. Kezd a csomagtér ajtó átvezetőjével és (ha van) a szélvédőmosó fúvókák fűtésével. (a géptető bal sarkánál húzd szét a csatlakozóját)
Egy kis frissítés az autó állapotával kapcsolatban EGR: cserélve lett, minden rendben működik, rángatás elmúlt, hibakód sincs (Laci, köszi a Pierburg tippet, de az égen földön nem volt illetve feltüntetve számos helyen volt, de még akár rendelés esetére se volt kiírva szállítási határidő nos így aztán Wahlert vettem, mert azt kaptam, persze jelentősen drágábban de legalább működik és itt a tanulság: az első EGR, amit bele vettünk Ebay-ről Németországból érkezett ugyan, de kiderült kínai gyártmány és hát nem működött de mielőtt rám szakad a na látod kommentek özöne a hirdetésben minden németnek látszott na mindegy most küzdök a pénzemért vissza de az immár egy külön HSZ lehetne ), volt még egy klímakuplung csere mert a tekercs ment tönkre, de azt nem kaptam külön így egyben kuplungot cseréltünk most már a klíma is tökéletes . és közben még egy hátsó fék betét is cserélve lett, mert már a belső betétek teljesen elkoptak és elkezdett fém a fémen surlódni míg egyébként a külsőn még kb egész sok betét maradt de most így jó az autó és szépen megy. Nemsokára aszzem vezérlést kellene majd cserélnem...
Szia. Minden működik rendesen. Csak ez a két mutató nem megy le nullára ha leveszem a gyújtást. Meg minden inditaskor lenullazza a napi kilométer számlálót.
Sziasztok. Alhambra 1.9 dízel 1997 es. Hiba, nem megy le a hőfokmero, a üzemanyag szint mutató a gyújtás levétele után. Aksi saru le akkor sem. A napi km számláló is nullazodik minden inditaskor. Mi lehet a gond? Köszönöm.
Ha egyszer letiltott (évek óta nem működött), akkor az többé nem indul el a hibakódok törlése nélkül. Ergo, vagy törölve lettek a kódok, vagy a vezérlő nagyon összegabalyodott. Utóbbi esetben valószínűleg nem fog magától lekapcsolni.
köszönöm a segítséget, megprobálom a 12-est, az is lehet hogy nem volt még meg neki az 5 indítási próbája remélem abba hagyja és vissza jön a boldog kályha nélküli korszak
Erősen földönkívüli tevékenységnek tűnik, ha nem áll le magától végleg. Valóban a 12-es biztosíték is lehet a tápja, de a működéshez 3 táp kell neki. Ha vezérlőhiba van, bármi megeshet. Szóval vedd ki a 12-est, ha ez nem oldja meg a gondod, húzd szét a kályha csatlakozóját alul. (lehet még másik 5 biztosíték is, de azok más fogyasztókért is felelősek)
gyakorlatilag azt csinálja hogy ömlik cefetül a gázolaj a kipufogóbol, tiszta gázolaj már a kocsi alja, néha meg elkezd füstölni, mintha be is akarna indulni a kályha, forgalom közepén,+ 15 fokban, az lenne a legjobb ha nem csinálna semmit, mint régen. még az a gondolatom van hogy esetleg lehúzni arról a pici kis pumpaszerü-ről a vezetéket, ami a vékonyka csövön nyomja neki a gázolajat, áááá, valami wooodooo lesz itt
( minthogy füstöl, vagyis nem indul be az égés), akkor 5 db, sikertelen kísérlet után nem kéne tovább próbálkoznia, és visszasüllyedhetne a boldog, észrevétlen működésképtelenség ködébe.
Ha nem áll le, akkor jön 409 Laci és megmondja, melyik biztosítékot, honnan húzd ki.
Sziasztok, Olyan problémám van az autóval ,Alhamra 2002, 1,9 PDTDI, 116 , AUY. hogy pár napja megbolondult a segéd kályhám, ( Nem Állófűtéses. ) ebben a melegben is bekapcsol füstől, de leginkább csak folyik a kipufogó végén a gázolaj, az autóban is tök büdös van tőle. Hozzá tenném évek ota nem működik, telente sem, én elvoltam vele így. Van-e esetleg biztosítékja, ha van hanyas számú, amit ha kiveszek le áll, vagy manuálisan le kell kötni a kályhánál a vezetéket, meg a kis gázolaj csövet? Sajnos gépem nincs hozzá itthon hogy azon kapcsoljam ki, Mi a megoldás,, segítsetek mert már lassan szétmegy a fejem a gázolaj szagtól, :)
Ott a radiátor körül valami nem jó. Szerintem sem. (annak a cseréjénél is lehet valami el..., mert nem egyszerű mutatvány a csrere) Esetleg a csereradiátor is szivárog. Ha fagyállóval van felöltve, akkor a párán érezni a fagyállót.
Mégegyszer leszedtem a váltót ellenőrzésre,Minden a helyén van.Befejeztem, megy villamosságishoz.
Nem vagyok eletromos szaki,de gondolom ha az érzékelőkről lehúzom a csatlakozót azt mutatnia kellene a Vag-com-nak.És vissza gondolva a porlasztó kompenzációt,és a torziós szöget,régen is mindig 0.00 irta.
Én cseréltem vezérlést rajta,és újra tömitettem a pd elemeket vagy 2 hónapja.Emlékszem már akkor is feltünt ez.De ennyi volt holnap összepakolom rendesen,és vigye ahhoz aki megirta az új programot a motor vezérlőjébe.Köszi a türelmet.
Köszi,kicsit zavart voltam már tegnap, agyamra megy a kocsi.Természetesen tudom hol van,ott az érték,0.00kw a porlasztók a 013 alatt a korrekciók,0.00,és ami a csavar az egészben az hogy 0.00 ról a torziós szöget nem lehet változtatni,hiába tekerem a vez.tengely kerekét,mindig 0.00,a porlasztóké sem változik sosem ott is 0.00,nem irja ki hibának a fordulatszám jeladót sem pedig nincs csatlakoztatva,a vez,tengely jeladót is ha széthúzom nem dobja be a hibát.Totál káosz.Isten bizony mondom 20 évig csináltam kamionokat,azok ehhez képest egyszerü jármüvek.A csatlakozókban,a vez,tengely jeladó 12-0-4.7v,a fordszám.jeladó szintén,a sorrend nem biztos hogy ez.
Ha nagyon káosz lesz elektromos téren akkor megy villamosságishoz.Ehhez én már öreg vagyok.Megpróbálom azt a szinkronszög opciót megkeresni fogalmam sincs hol van.
A szenzorokat mértem 4.7v átlagban,A szinkronszöget nem tudom hogy kellene mérnem látnom,többet nem tudok tenni,kicseréltem,rendesen jelre a helyére raktam.Holnap még annyit megteszek hogy ki kinlódom a fordulat jeladót és van másik kicserélem.
Ja, és a P0653 meg kellene már mérni az 5V-os szenzorok tápfeszültségét lekötött szenzoroknál. Meglehet, hogy a MAF és a MAP is ezért mutat valótlant. Álló motornál mit mutat a MAP és a légköri nyomás? Továbbra is kérdés a szinkronszög. !!
Nem kértem rá árat, mondtam az értékesítőnek, h amíg kicsik a kölkök, nem veszek motort. Később meg, ha felnőnek, egy Electra Glide Ultra Classicot ígértem a zasszonynak, h majd azzal túrázzuk be Európát, de az még odébb van.. :-)
Tegnap megjött a szimering szerelő szerszám,ma mindent figyelembe véve,vezérlést rögzitve felraktam a szimeringet és a jeladó gyürüt,mindent mérve,mindent betarva amit olvastam,de még mindig nem pöccre indul,hanem kb.2-3 másodperc inditózás kell neki.Néha azt veszem észre mintha amikor eltekerem a kulcsot inditotózásra,akkor akarná az indulást rögtön, aztán pörgetteti magát.Ha beindul már szépen jár.
.És folyamatosan villog az izzitás járó motornál.
Ennyit ir.Mit nézzek még meg,mit hagyhattam figyelmen kivül?
Sziasztok valaki meg tudja mondani 2002 mk2 galaxy 1.9 td hova dugtak el benne a víz hőfokjelző gombát...? Köszi a segítséget esetleg valaki képet tud rolla küldeni...
Húúú, akkora bóvlit keveset hordott a hátán a föld mint a Harley. Na az is ugyanez a filléres megoldás, csak ott még a hengerszög is kicsi, így még durvább volt a rángatózás. A legszebb, hogy a kilencvenes évek elejéig nem volt külön gyújtása sem a két hengernek, csak feláras extraként.
Hosszú távokat menni biztos, h kitűnő egy 6 hengeres dízel. Nekem amúgy a V8 benzin olyan 17-18 liter gázzal jár, az benzinre átszámolva kb 10 literes fogyi, én elégedett vagyok vele. S ha rákötök 2 tonnát, vagy rákerül egy 1.5 tonnás raklap, akkor se nagyon megy feljebb..
A klasszikusamerikai V8-nak a szarrágóságuk miatt olyan a hangja mint amilyen. Központi veztengely, hengerpáronként egy-egy bütyökkel. Amelyik már DOHC, annak a hangja is más.
Öö sztem olyannal még nem mentem.. W124 sorhat 260E volt havernak, annak monnyuk tökjó hangja volt. A német vonalról legutóbb 540i BMW-t vezettem, előtte meg Audi A8, 3.7-et vmikor, ezek ilyen simább, villanymotor hangú cuccok voltak.
Beszél itt gyíkságokat, ahelyett h megtárgyalnánk, h milyen V8-at vesz már végre. HA a hang fontos, akkor jelezném, h az Usa vonal szebben lüktet, mint pl a német. :-)
Akkor az én válaszom nem lehet releváns, miután 4 ilyen jelenségből 4 különböző hibaokra jutottam......
Szóval meg kell várnod azt az egy hozzászólót aki így látatlanban tutira megmondja, hogy nálad melyik az az egy hiba, ami miatt nem megy a ventilátorod.
Nem láttam választ első nekifutásra hátha most... Valaki tud hozzá szólni...
2006 Galaxy Dupla Digit klíma, display megy de régebben hol beakart kapcsolni a ventillátor hol nem, hiába változtattam a fordulat számot netán hőfokot.
Most is 2-3 hónapig kép volt hang/fordulat semmi ....Pont gondoltam rá kicserélem ....Erre ma du elindult és még többszöri autó indítás után is megy ....Semmi nem lett vele csinálva...
Tudja valaki mi várható ?
pld Érzékelő carakszik, vagy komplett csere...egyéb ..????
Sziasztok.. Valaki meg tudná mondani hogy mk2 galaxi 2002 multi kormány jobb oldali gomb sor mire szolgál mert hiába próbálkozom vele nem reagál semmire. Köszönöm...
Keresgélek majd szerelési utmutatót.Elsősorban az érdekel hogyan kell és mihez pozicionálni.Nem szeretném újból leszedni a váltót a helyéről.Nem szereltem még ilyet,de tanul még az öreg fejem.Van elképzelésem róla,de lehet hogy teljes sületlenség.Láttam a régi szim.házon hogy van rajta jelölés,igaz festve,de szerepe van valószinüleg.Azt gondolom hogy a vezérlést kell jelre tenni és ahhoz állitani a jelgyürüt a furatot a felette levő jelhez. De mondom lehet hogy teljesen félre ment az elgondolásom.
A baloldali zöld belsővel az új.De nem jól áll benne senzor.Jobb oldalt az eredeti ott jó.Milyen szim.házat javasoltok,ami elfogadható minőségü?Ez Elring
Ha ez szükséges hozzá a szerszám akkor veszek,találtam a neten.De ha van mód nélküle is jól beszerelni akkor szivesen venném a segitséget,tanácsot.Nem tudom hogy van e valamihez állitott poziciója,mondjuk a vezérlést fikszálni jelre,felső holtpont vagy ilyesmi.Nekem ez még új,a teherautok után.Mint régebben irtam kamionokat javitottam,a "kisautók" még néhány részét tanulgatom.
Logikusan gondold végig. Ha gyújtáson villog a hibajelzés, akkor már élő hiba van beindítás nélkül is. Ezt gondolom látod diagnosztikán. Tehát nem értem a kérdést....
Lehet a tudásom hiányos,de gondolom ha csak gyujtáson van és nem jár a motor,a jeladók jok nem kellene villogni az izzitás lámpának.Utána habeindult és rosszul szereltem össze akkor igen villoghat.De ezt csak feltételezem.
Mert a dieselmotorknak az a MIL lámpája, tehát hibajelzés.
Hogyan tetted fel a főtengelyre a jeladókarikát a szimering cserekor? Megeshet, hogy az nincs a helyén és így nincs szinkron a főtengely és a veztengely között. Mármint az ECU számára. Ilyenkor hosszú indítózásra indul el, mert ki kell sakkozza megfelelő hengerhelyzetet. Erre szokott írni veztengely helyzet hibákat is.
Minden lehet,elég pocsék a kábelezése.De ami zavar a legjobban hogy villog az izzitás lámpája folyamatosan,és nem tudom miért.Ha jeladő érzékelő hiba lenne gondolom a motorhiba világitana.Nem vágom ezt annyira.
Van használt gyárim is mind két fajta,szürke és fekete csatis is.Ezen szürke van,és már 4 db cseréltem de semmi sem változik a cserétől.Remélem nem kábelköteg hiba lesz mert abba beleöszülök mégjobban.Ez egy rongyá tunningolt motor,modositott vezérlő programmal, 160-180 lóerős,és van rajta alakitás böven.De eddig hiba nélkül pöccre müködött.Ha beindul,megy mint az ördög nem észlelni a hibákat amik vannak.
Most nem emlékszem a pontos leirására,lent van a laptopom a mühelybe,mindig elmentem amit kiolvasok, a vez.tengely jeladónak,G40 szakaszos,és törölhető hiba,csak minden 6-8 inditás után ujból jön.A P0653 B senzor magas feszültség,és nem törölhető.A fordulatszám jeladó egyértelmü volt,mert lehuztam a régiről a csatit és radugtam az újra és a hiba eltünt.Nem is jön elő újra.Nem vagyok elektronikai zseni,de alap dolgokat meg tudok mérni csinálni.De ez kezd bosszantani már,hogy nem jövök rá hol a baj.És hogy miért villog az izzitás folyamatosan.
Sziasztok,most egy caddy-vel kinlodok.1.9 pdtdi.Nehezen indult,és hibának a fordulatszám jeladót irta,aminek neki is álltam,de hogy az anyja vetélt volna el a tervezőjének aki a hátsó szimmeringbe integrálta a jeladót.Sajnos meg sem mozdult a csavarja,bármit tettem vele,igy lekellett szednem a váltót,lendkereket hogy hozzáférjek.igy sem volt könnyebb de leszedtem szimmeringházzal együtt.Vettem másik jeladót,és másik szimmerinházat is.Összeraktam de még mindig nehezen indul, a jeladó hiba eltünt jött egy újabb:P0653,és nem tudok mit kezdeni vele,sőt elkezdte hibának a vez.tengely jeladót is dobálni.Cseréltem azt is de sok minden nem változott.Elsiklottam valami mellett esetleg?Most fejeztem be mára,felbosszantott nagyon.Mi az amit megkellene még néznem mérnem vagy cserélnem?Előre is köszönöm.
Nem pöccre indul hanem kb.5-6 másodperc inditozás után.De utána hibátlanul jár.
Ja és villog az izzitás a müszerfalon folyamatosan.
2006 Galaxy Dupla Digit klíma, display megy de régebben hol beakart kapcsolni a ventillátor hol nem, hiába változtattam a fordulat számot netán hőfokot.
Most is 2-3 hónapig kép volt hang/fordulat semmi ....Pont gondoltam rá kicserélem ....Erre ma du elindult és még többszöri autó indítás után is megy ....Semmi nem lett vele csinálva...
Tudja valaki mi várható ?
pld Érzékelő carakszik, vagy komplett csere...egyéb ..????