Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Nagyon jól mutat az a szabadon lengedező tápkábel vagy micsoda a doboz oldalán. Gondolom egy hagyományos repeszgránátnak, géppuskának, vagy RPG-nek nem akadály ez a szuper elektronikus dobozka.
Egyébként a Műszaki Egyetem képes lenne ilyen berendezés kifejlesztésére, de hát mi már ezt túlugrottuk, nálunk már az űrtechnikai hadviselés a cél. (Űrkutatási kormánybiztosság.)
Ez csak gyakorlás. A díszövet különben nem lehet sehová sem befűzni többek között a szélessége miatt, a nadrágot meg valamivel csak kell tartani. Az avatási ruhát meg gondolom nem akarják rongálni a felkészülés alatt, mert bizony ebben a melegben szépen kiszokott ülni a sófolt, azt meg eltüntetni lehetetlen. Én a ködös múltban emlékeim szerint a vastag fésűs zubbonyban készültem az avatásra, de nekünk szerencsére nem találták ki akkor még a kardozós bohóckodást. Valószínűleg azért az ünnepi fekete bőrcipőt használják a felkészülésnél, mert jó ha be van törve az avatásra, mert különben kegyetlenül meg tudja kínozni a viselőjét.
Különben én azt sem értem, hogy miért ezt a szerintem nagyon formátlan ronda gyalogostiszti kardot adják mindig a végzetteknek. Annyi szép kard volt abban a korszakban például a huszároknak, de még a tüzér tiszteknek is, és erre ezt az osztrák mintájú valamit adogatják.
A képek alapján van mit gyakorolniuk. Én majd arra leszek kíváncsi, mutatnak-e képeket a belső avatásról, mert ha ott üres székek vannak, az nagyjából mutatja mennyien dobták be a törölközőt az utolsó pillanatban.
... képes lett volna egy hónap múlva rendszerbeállító lövészetre
Csak eppen erre nem volt se igeny, se szükseg.
A "katonai reszleg"-et NEM a katonak tettek tönkre, hanem megvaltozott a cel, elvaras (nem kellett tovabb a tömeghadsereg, viszont az ujhoz nem volt meg se a technologia, se a penz, se a szervezettsegi felallas) ... ilyesmi akkor törtenik, ha a gazdasagbol kimegy az erö ... (marpedig az be is következett, viszont az eletszinvonalat meg kellett valahogyan tartani) ... ez ahhoz vezetett, hogy a rendszer tartosan alul lett finanszirozva, ... az alul finanszirozottsag következteben elkezdtek a reszei "morzsolodni", ... a kaszarnyak, fegyverrendszerek egy resze nyilvanvaloan feleslegesse valt ... ami felesleges lett, azt nem üzemeltettek tovabb, hanem ... szep lassan "szethordtak" (esetleg elajandekoztak) ... (pelda ra a "gyüjtemeny" Kecel-en).
(Nagyon hasonlo dolgok törtentek a gazdasagban is. Ha hirtelen valami a celjat veszti, akkor gyakran erre a sorsra jut. A benne "szereplök" akarata ellenere ... de ez meg igy is sokkal jobb, mintha "eles probara" lettek volna teve.)
Most akadt a kezembe. Az USA reszletes katonai inveszticioi, beszerzesei (a 2020-as even is mar tul vagyunk). Nyilvan nem közvetlenül mervado, de azert az arányokat, viszonyokat eleg jol tükrözi ...
Figyelj csak Kovács! Úgy nézem még mindig vannak túlélő bajnok karrieristák a cégnél.
Keresgéltem, és feltűnt, hogy Bozó vörgy el van tűnve. Összerakva az adatokat a következő kép állt össze: Tavaly tavasszal még ő az altiszti akadémia parancsnoka, augusztusban más a Transzformációs Parancsnokság parancsnokaként fenyegette a beosztottakat, ez év augusztus elején már mint a Tartalékképző Parancsnokság parancsnoka osztotta az észt Mátyásföldön az alárendelteknek. Én amikor meglátom, mindig az jut az eszembe, hogy nem százas a fickó-de az is lehet, hogy rosszul látom, és egy zseni aki mindig új beosztásokban bizonyítja a tehetségét.
Nem kell ezt a faszit komolyan venni, csak szemen akarja köpni azt a sokezer honvédségnél dolgozott-dolgozó embert, akik napról napra majdnem szó szerint küzdöttek, hogy a honvédség az adott körülmények között működő képes legyen. Soha nem volt ez katona, mert különben nem írna olyan marhaságot, hogy a katonák tevékenysége tette tönkre a honvédséget.
Ha te magad úgy ítéled meg, hogy részt vettél a honvédség lerombolásában akkor egy igen alja ember vagy. Én úgy ítélem meg magamat, hogy már a beosztásaimnál is fogva, soha nem romboltam a honvédséget, hanem javítottam-működő képessé tettem azt amivel foglalkoztam, sőt más katonák esetében új képességeket-készségeket hoztam létre náluk. Úgy különben amit leírtál, az egy zavaros katyvasz, amit ha konkrétan ki kéne fejteni, te nagyon nagy bajban lennél. Már azt sem tudnád megindokolni, hogy mi alapján írsz olyat, hogy a katonák tették tönkre a honvédséget. Legelőször talán azt kéne leírnod, mit értesz a honvédség lerombolásán!
Soha nem voltam konformista katona. Nyugdíjazásom pillanatáig innováltam, harcoltam a konformista főnökeimmel.Nyugállományba vonulásom után megadatott, hogy a nyilvánosság figyelmét is felhívjam a haderőben folyó események visszásságaira
Ez viccnek is rossz. 2000-2001-ben amikor parancsnokommal együtt nyugállományba vonultunk, egy olyan dandárt hagytunk utódjainkra, amelyik ha kap mondjuk egy M 109G önjáró tüzér osztályt, képes lett volna egy hónap múlva rendszerbeállító lövészetre
Igen, úgy gondolom, minden "katona" része volt a folyamatnak.
Elég régen történt már, hogy szenvtelenül mondjam. Az, amit akkor - döntően egyéni érdekből - jónak tartottunk, tettünk, vagy nem tettünk, "rombolta le" a honvédséget.
Azt írtad lentebb, hogy mi, a katonák semmisítettük meg a honvédséget. Azt is írtad, hogy a családod katonacsalád. Tehát akkor a te családod is részt vett a honvédség lerombolásában. Egyetértesz ezzel?
(...ide tartozik még; ki iszik többet a kelleténél, ki és miért kap nagyobb lakást, ki lopja a benzint, kinek javítja a műhely a Skodáját, kinek viszi az építőanyagot maszekba a Csepel, kinek melóznak a kiskatonák...)
Talán, esetleg, nem véletlen hogy az ide írogatók között (ismereteim szerint) ezredesi rendfokozat feletti nincs. (Szolgálat alatt ez megfelel az alezredesnek, nyugdíjazáskor szokás előléptetni.)
A "játszmák" ezen rendfokozat felett kezdődtek, és tartanak a mai napig.
Mindazonáltal nem tartom helyénvalónak a politika által "helyzetbe hozott" állomány hibáztatását.
Szerintem itt nem sok volt és jelenlegi kormánytag van. Valahogy olyan fekete bárány a honvédség is, mint az egészségügy. Most kapkodnak kicsit, mert a Nato rávágott a fejükre.
Hát persze mi beosztott huszadik senki tisztek semmisítettük meg a honvédséget, és még véletlenül sem az aktuális kormányok. Írjál még ilyen elmés dolgokat! Arra is kíváncsi lennék, hogy én aki egy hónapban legalább két hétvégén ügyeletes tiszt voltam, vagy különféle gyakorlótereken, zárt telephelyeken, állandóan gyakorlóban parancsokat hajtottam vége, és örültem, amikor nagy ritkán a munkaidő végén haza tudtam menni, akkor én hogyan is semmisítettem meg a honvédséget. Nekem eddig legalább nyolcszor szűnt meg a beosztásom, még a laktanyákat is ledózerolták, de az egyiket sem én kezdeményeztem, hanem elszenvedője voltam a kormányok, és a honvédség felső vezetőinek a baromságai miatt. Tehát légyszíves keressél magadnak másik hülyét, akit megvádolhatsz!