Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Hajdúhadházon, vagy valamelyik nyírségi faluban lehet hogy még pénzkereseti forrásnak tekintik a honvédséget, de a Tiszától nyugatra ez egyre gyengülő tendenciát mutat, és mire elérünk Sopronba tesznek a honvédségre a potenciális jelöltek. Ha én is a nyugati határ közelében élnék, eszembe sem jutna katonának menni.
Lehet, hogy Hajdú-Biharban töretlen az érdeklődés a katonai pálya iránt, de itt Fejérben a fiatalok csak legyintenek az ilyesmire. Ők pénzt akarnak keresni és "nem csicskázni egy fasz egyenruhásnak".
Az én ismeretségi körömből Angliában két mérnök, négy szakmunkás és egy betanított munkás telepedett le. A betanított munkás kivételével mindegyik a szakmájában dolgozik és nem mosogat, ahogy a fideszesek emlegetik őket.
Németországba még többen, családostul, tehát nekik nem kalandtúra, ahogy a fideszesek emlegetik.
Ezt azért hozzáértő szakembereknek kéne elemezni, hogy a mai katona generációnak van-e igénne valamiféle helyőrségi művelődési otthonra. Nagyon sok minden megváltozott a honvédség, és az ország életében ahoz képest ami volt 20-30-évvel ezelőtt. Nem akarom az itt jelenlévő civil olvasóközönséget traktálni a honvédség művelődési otthonaiban történt eseményekkel. Volt ott minden, korrupció, verekedés, hullarészegre ivás, félárú italok, hajnalig tartó kártyapartik a különszobában, ribancok asztalon táncoltatása (Medveczky Ilona művésznő) előléptetési bulik, a kocsma kasszájának ellopása, de voltak filmvetitések, szinpadi előadások, újszülöttek névadó ünnepségei, lakodalmak, decdemberi ünnepi bálok, és lehetne még sorolni. Én például kezdő hadnagy koromban sűrűn jártam a HEMO-ba, mert ott lehetett nézni az osztrák tévét. Ja igen fel lehetett ott szedni barátnőnek, esetleg feleségnek való nőt is.
Mindeközben Nagy britanniában 150000 magyar kért, és kapott letelepedési engedélyt valamikor márciusig. Ebben nincsenek benne azok, akik brit állampolgárságot kaptak. Egyes becslések szerint azok száma is megüti a több tízezret. Jövőre talán valamit kéne tenni azügyben, hogy ne akarjanak kivándorolni ebből az országból a sejtésem szerint fiatal, és jólképzett magyar állampolgárok! Ha ez így megy tovább, az nagyon nagy gondot fog okozni az országnak, és az ithhon maradóknak. Nme sokat kell tenni, csak egy mangalica sertést, és a fészekalját kell eltávolitani a disznóólból.
A magyar-horvát határszakaszon is van. Legalábbis ott, ahol nem a folyó a határvonal.
De lassan hat éve áll már, ennyi idő alatt -- főleg a hazai közegben -- megnyílnak a kiskapuk, kiismerik a rendszer működését és még az sem kizárható, hogy most a járvány után a kormányzati kommunikációnak is égető szüksége van elfogott migránsokra.
Az osztrák sógorok 2020-ban 21 ezer. 2021-ben már 16 ezer migránst fogtak el. Ezek szerint a magyar-szerb, magyar-horvát határ szellős, az illegális migránsok a fenti létszámban eljutnak Ausztriáig. Szerintem a kerítés, ha komolyan őrzik áthatolhatatlan. Ha tényleg áthatolhatatlan lenne, annak híre menne. Erre a migránsok a Cape Town-Santiago-Kelet Berlin útvonalat választanák. Akkor viszontag munkanélküli segélyt kellene kezdeni folyósítani Bakondi és Németh Szilárd rettegésügyi népbiztosoknak. Rettegni pedig kell! A zembercsempésznek is kell referencia: hívd fel Juszufot, Abdullahot, Seherezdét, már Bécsben, Párizsban, Londonban vannak, én vittem át őket. Ekkor találkozik a zembercsempések és rettegésügyiek érdeke. Kiderül, hogy sógorék nem kívánnak beszállni ebbe e buliba, kezdik rombolni az orbáni mítoszt, miszerint Hunyadi után újra mink véggyük Ojrópát.
Nagyon jól mutat az a szabadon lengedező tápkábel vagy micsoda a doboz oldalán. Gondolom egy hagyományos repeszgránátnak, géppuskának, vagy RPG-nek nem akadály ez a szuper elektronikus dobozka.
Egyébként a Műszaki Egyetem képes lenne ilyen berendezés kifejlesztésére, de hát mi már ezt túlugrottuk, nálunk már az űrtechnikai hadviselés a cél. (Űrkutatási kormánybiztosság.)
Ez csak gyakorlás. A díszövet különben nem lehet sehová sem befűzni többek között a szélessége miatt, a nadrágot meg valamivel csak kell tartani. Az avatási ruhát meg gondolom nem akarják rongálni a felkészülés alatt, mert bizony ebben a melegben szépen kiszokott ülni a sófolt, azt meg eltüntetni lehetetlen. Én a ködös múltban emlékeim szerint a vastag fésűs zubbonyban készültem az avatásra, de nekünk szerencsére nem találták ki akkor még a kardozós bohóckodást. Valószínűleg azért az ünnepi fekete bőrcipőt használják a felkészülésnél, mert jó ha be van törve az avatásra, mert különben kegyetlenül meg tudja kínozni a viselőjét.