Keresés

Részletes keresés

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 179

Hottie, de jó neked, hogy már mosolyod rád a kisfiad :-)
Mi lenne, ha pelenkázás előtt megtornáztatnád kicsit Balambért és megmasszíroznád a pociját? Lehet, hogy az elég inger lenne neki és sikerülne egyszerre kakilnia.
A tea miatt ne izgulj, szerintem ez teljesen egyéni, hogy a Gergő hasa nem bírja.

 

Barni 3 és fél éves. Nekem rengeteget segítenek a nagyszülők. Most a szüleim vitték őt nyaralni. Aztán a párom szüleivel megy a telekre vagy az anyósom viszi játszótérre. A sógorom is ígérte magát egy állatkertezés erejéig :-)

 

A cumink Gerber. Semmi különös, sima cumi. De van, hogy pohárból kínálom.
Hogy adod neki a tápszert, ha nem kéri cumiból?

 

Kollina, én meg ülve nem tudok szoptatni :-)))
Nálunk is ugyanez a helyzet a védőnővel. Volt egyszer és kész, de őszintén szólva nem is bánom. Biztos ezer dolga van, és inkább olyan helyre menjen, ahol tényleg tud segíteni.
Szerintem is a meleg zavarhatta meg Milut. Gergő azonnal bealszik, ha berakom az autóba - pedig a bölcsi csak jó 5 perces út.
Milyen volt a Radler? Ha jó, veszek én is.
Zz

Előzmény: kollina (178)
kollina Creative Commons License 2005.07.18 0 0 178
Sziasztok!

Anine, megvagyunk, csak ma nem nagyon neteztem. Jó neked, hogy tudsz fekve szoptatni. Én annyira béna vagyok, hogy nekünk az nem megy. Ti hogy csináljátok? Én már egy csomószor próbáltam - éjjel azért csak kényelmesebb lenne -, de csak bénáztunk, így jött a szopis párna ülve.

Mi ma voltunk először hosszabb úton az autós üléssel. Hát nem volt túl csendes utunk. Fruzsi nagyon szerette, ha beleültettük és elindultunk az autóval, máris elaludt. Milu meg sokat sírt. Lehet, hogy a nagy meleg volt az oka és később majd jobb lesz. Remélem.

Képzeljétek, ma kivételesen aludt Fruzsi délután, így én is tudtam két órát aludni. Hát ez volt a legjobb dolog három hét alatt, ami a szülést leszámítva történt. Nagyon jót tett.

Ma nagy nehezen megálltam, hogy nem mértem Milut minden evés előtt és után! Elég nehéz volt.

Vettem radler citromost és bodzás sört megkóstolni. Kiváncsi vagyok mennyire lesz borzasztó.

Nálunk első héten volt kint a doktornő, de én sem adtam neki pénzt. Először, amikor két éve Fruzsihoz jött ki, adtam neki borítékot, de nagyon nem akarta elfogadni és látszott rajta, hogy nagyon kényelmetlenül érinti a dolog. Ezért most nem kapott. Majd én is választok egy olyan alkalmat, amikor tudok neki ajándékot vinni.
A védőnő meg felhívott, hogy kell-e jönnie. Az igazi védőnőnk most szabin van, a helyettese meg már az elején azzal kezdte, hogy hányadik baba, meg hogy minden rendben van-e, meg szopik-e. Mondtam, hogy második, meg hogy minden ok. Erre azt mondta, hogy jó, akkor nem fog jönni minden héten. No comment. Elég fura, de úgy látszik a második gyereknél már nem csinálnak akkora problémát. Fruzsihoz az első 6 vagy 8 hétben minden héten jött a védőnőnk. Ma azért felhívott, hogy jöjjön-e, de mivel szerdán úgy is megyünk a dokinőhöz egészséges rendelésre méretszkedni, ezért mondtam neki, hogy ne jöjjön.

Valaki kérdezte, hogy eszünk-e öszib-t. Én szoktam, meg sárgát is, meg görögdinnyét is. Nem vettem észre, hogy ettől Milunak rosszabb lenne. Én is vettem Fitolac teát, most azt iszom a Laktoherb helyett, eddig az sem okozott problémát.
hottie Creative Commons License 2005.07.18 0 0 177
Elfelejtettem megkerdezni milyen cumisuvegbol es milyen cumival adsz vizet ,vagy kanallal adod?Nalunk a tapszerezes fo problemaja,hogy nem akarja elfogadni a cumisuveget a cumival. Nekem Avent van, a 2. cumit hasznalom.
Előzmény: Zimizumi (173)
hottie Creative Commons License 2005.07.18 0 0 176
Zimizumi,nemaaaa,,nekem utban van a tea,de ha hasfajast okoz,nos akkor maradok a sorozesnel inkabb..:)))
Előzmény: Zimizumi (173)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 175
anine, en eszem barackot, es semmi vesz... nem adok Marcinak vizet, cicit kap, és kész! hízzon ez a gyerek! :) ja, es a sparban a libero nagy csomag le van arazva, kb. 1600 ft.
hidegfrontot mondanak holnapra, utana mehetunk!
Előzmény: anine (172)
hottie Creative Commons License 2005.07.18 0 0 174

Sziasztok:))

 Nalunk most nyugi van,alszik egy oraja  es ugy veszem eszre,egyre kevesebb a siras es ma hajnalban olyanokat mosolygott ram Balamber,hogy majd elolvadtam tole,meg a fogatlan inyet is megmutogatta:))Hetvegen volt  a pikniken 1 hos baba,4 hos baba es 2 hos baba,es hatalmasak voltak az enyemhez kepest.Mar o is kezd tokasodni,kerekedik a pofija,de picike meg es nem  is gondoltam,egy - ket het ennyit szamit..

A pelus nalunk rohamosan fogy,egy kakival 3-4 pelust is elhasznalunk es sokszor sajnos furdes utan...:))ne mondjatok,varjak vele,mig befejezi,mert az ingerre nyomja, amikor torlom a popsijat..:))

 mokusleqvar;en sem szeretem a sort amugy es  most mar en is alkoholmenteset fogok inni,de isten bizony jol esett,amikor mar faradt voltam estenkent kicsit elllazitott.

 anine:mi az akadalya,hogy leadd a tejed?nem  is gondolnatok,mennyi babanak szuksege lenne ra es milyen kevesen adjak le,legalabbis abban az idoben igy volt,amikor nekunk is szuksegunk volt ra,alig akartak megadni nekunk is 3 hos kora utan,de kiharcoltam neki 8 hos koraig,plusz vettem ismerostol,akinek sok teje volt ,mert o kihanyta az osszes tapszert.

 Zimizumi:en abbahagytam a vasat ket hete, mert fajt a gyomrom tole,de nekem nagyon alacsony volt terhesseg alatt ,mert egyaltalan nem szedtem mast,csak azt.Jovo heten megyek vervetelre,kivancsi leszek mennyi most,de nem vagyok faradekony,remelem nem tul alacsony.a hajam nekem is elkezdett hullani,kopaszok azert csak nem leszunk:)) Hany eves Barni?Igen,nehez kozos programot csinalni,en ugy oldom meg,hogy hol elvitetem a nagyot a szinten kisgyerekes baratnoimhez  jatszani,igy az oveik sem unatkoznak es az enyem sem,hol ok hozzak az oveiket es nalunk vannak.Lassan csak eltelik a szunet,par honap es  mar konnyebb lesz..mondom en...khmm.. Merleget be fogok szerezni.                  Sziasztok:)

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 173

Pléd, pulcsi nálam is volt a délutáni sétánál - pedig már második gyerek :-)))

 

Őszibarackot, meggyet és sárgadinnyét eszek. Nálunk ezek nem bántják Gergőt. Viszont három napja elkezdtem inni a Fitolac teát, és ezzel együtt az én álombabám elromlott. Tekereg, pukizik, szenved, sír - egyértelműen hasfájás jeleit mutatja. Holnap nem iszok ilyen teát, kíváncsi vagyok, ez volt-e az oka.

 

Víz: igen, én szoktam kínálni Gergőt, és van, amikor örömmel elfogadja.

 

Na, akkor megyünk a Margit szigetre? Melyik nap legyen?

Zz

Előzmény: anine (172)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 172

Akkor megbeszélem apával ezt a dokiféle álláspontot:) Mi ma délután 3 órát sétáltunk. Persze mint gondos szülő vittem plédet is és pulcsit is:) Most már csak megtanulom, hogy a gyerekemnek is melege van:)

A DM-ben leadtuk a jelentkezést a babacsomagra. Egy barátnőm szerint megéri.

Ti esztek őszibarackot? A paradicsom nem zavarja Csongit és a dinnye sem, de kicsit aggódó vagyok.

Ti adtok vizet a babának? Csongi igényli. Nem lehet folyton a mellemen. Persze egy csöppet így is anyás. Olyanok vagyunk mint maki meg a mamája.

mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 171
ez a pénzpara nálunk is felmerult, de én is a zz-féle álláspontot képviseltem. ráadásul most már mi megyünk (a méreckedéssel egybekötöttük a vizsgálatot.)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 170

Anine, én nem adok nekik pénzt, ha hivatalból jönnek. És nem látom rajtuk, hogy elvárnák. Ha mi hívjuk a doktornőt, az más, akkor adok 2e ft-t. De évente egyszer szoktam találni valamilyen alkalmat (pl. karácsony vagy Barni szülinapja), amikor viszek nekik ajándékot a kedvességükért.

 

Gergő is kapott valószínűleg kötőhártyagyulladást a kórházban, mert mi is kaptunk cseppet. De elmúlt, mire kiváltottuk. :-)

Előzmény: anine (168)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 169
Amúgy korog Csongi gyomra, de nem ébredne fel. Az én melleim meg mint a lufi:)
Előzmény: Zimizumi (167)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 168

Kapott egy kötőhártyagyuszit Csongi a kórházban és a gyerekorvos 2 szemcseppet írt fel. A másodikra nem tett pecsétet így mondtam a védőnőnek, hogy majd lemegyünk érte. Persze úgy tűnik, hogy nem kell használni, de eláll a hűtőben.

Olyan fura, nem tudom, hogy a védőnő és a gyerekorvos vár-e pénzt tőlünk, de mi ilyenekben nagyon bénák vagyunk! A gyerekorvos jövő hétfőn jön. Adjak neki egy boritékot? Mennyi legyen benne?

Előzmény: Zimizumi (167)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 167

Gergő is ájultan alszik, csaknem reggel óta.

 

Hozzátok nem jön már ki a védőnő? Nálunk ma is volt a gyerekorvos.  

Előzmény: anine (166)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 166

Én is remélem! Sajna nem rajtam múlik!

 

Csongi csak nem akar felébredni, pedig a védőnőhöz lekellene mennünk.

Előzmény: Zimizumi (165)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 165
:-))) Remélem, minél hamarabb el tudod intézni, hogy leadhasd a tejcsit, és akkor nem a hűtőnek fejsz tovább, hanem olyan helyre kerül, ahol nagy szükség van rá.
Előzmény: anine (163)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 164
Akkor csak fekszünk:)
Előzmény: mokusleqvar (162)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 163

Zumi,

egy nagyon durva jutott eszembe: Fejek mindenkinek előre:)))) Persze csak viccelek. Mókuska te mit szólsz egy kis kiruccanáshoz? Többiek?

 

Előzmény: Zimizumi (161)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 162
margitsziget: nekem is oké. én bárhogy szoptatok, csak órákig tart :)))
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 161

Margitsziget: részemről rendben. Viszek plédet és szoptatunk fekve. Probléma egy szál se :-)

 

Pelus: szerintem figyeld a hipremarketek akcióit itt a neten vagy a szórólapokon. Valamelyik pelus mindig kapható akciósan valahol. Vagy vannak un. pelenkadiszkontok, amik noname pelenkákat árulnak olcsóbban. Ezeknek az anyaguk nem mindig a legjobb, de vannak köztük egész jók is.

 

Buli: mi már felavattuk Gergőt. Múlt csütörtökön bölcsis ballagáson volt :-) Hétvégén pedig megyünk Nyíregyházára Barniért. Szóval nálunk is mélyvíz :-))

Előzmény: anine (160)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 160

Sziasztok,

nekem fogalmam sincs, hogy mi lehet a vasammal? Főleg, hogy olyan alacsony volt.

Szegény Zumi, kitartás! Mi ma vagyunk először kettesben Csongival. Eddig nyugodalmas, kopkop. Persze a mi éjszakánkat is ki kell pihennie valakinek.

Mit szólnátok egy Margitszigeti piknikhez? Mókuska? Nekem csak az a lényeg, hogy csak fekve tudom szoptatni Csongit, vagy persze előre is tudok fejni.

Mi pénteken megyünk bulizni. Csongi már korán kezdi:)

Hottie nekem csak gyűlik az anyatej a hűtőben. Nem is tudom mikor fog elfogyni?

Csajok, szerintetek hol érdemes a legjobban pelenkát venni?

Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 159

A hajhullás miatt ne ijedj meg. Általában a terhesség alatt a nőknek alig vagy egyáltalán nem hullik a hajuk, és szülés után azok a hajszálak is kipotyognak a többivel együtt, amiknek amúgy a terhesség alatt kellett volna kihullaniuk. Ezért látod most ezt a mennyiséget ijesztően soknak. Nemsokára normalizálódik a helyzet, nem feltétlenül vas vagy A-vitamin hiányra utal.

 

Anine, én sem igazán tudom időzíteni az elindulásokat. Érdekes lesz így a tali ;-))) 

Előzmény: mokusleqvar (158)
mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 158
anine, a helyzet ismeros... mi a mutkor 3 oran at nem tudtunk elindulni.
zz, én szedek vasat, valahol azt olvastam, hogy az sem jo, ha az anyatejben nincs meg a kello mennyisegu vas. raadasul csomokban hullik a hajam, ha így megy tovabb, szeptemberre kopasz leszek :-((
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.18 0 0 157

Mókusleki, és az sem mindegy neki, hogy a közeledben érzi a finom tejcsi/anyaszagot :-))) És gratula a hízáshoz!!! Előre a combocskák fodrosodásáért és a babatokákért :-)))

 

Hottie, szerintem is jó ötlet beszerezni mérleget egy pár napra. Itt nálunk kölcsönözni is lehet. Ha a kisfiad ilyen tempóban gyarapszik, majdnem biztos vagyok benne, hogy ő is megiszik 100 miliket. Gergő arca is tejkiütéses lett tegnapra.
A piknik biztos jó volt. Nehéz olyan programokat kitalálni, ami kímélő a mamának, de szórakoztató a nagynak, ugye? Én is törpölök erősen, mit csináljak a 2 gyerekkel együtt, ha már Barni is itthon lesz.

 

Kollina, én is jártam már így, ha vigasztal. Ráadásul a kórházban, és ott a nővérek teljesen hülyének néztek, hogy miért nem jutott eszembe megnézni a pelust. :-)))

 

Anine, tali részemről rendben. Csütörtök délelőtt megyünk mérésre a rendelőbe, a többi napunk szabad.

 

Filo, talán az a legnagyobb különbség a jósló és a keményedések között, hogy a jóslófájásokban van rendszer.

 

Vérszegény lányok, ti szedtek még vasat? Én nagyon úgy érzem, hogy kellene, de félek, hogy bedugítja a kismanót is, nemcsak engem. Tapasztalatok?

 

A mi hétvégénk rémes volt. Szegény Gergő alig tudott pihenni. Hol a bátyja verte fel a rikoltozásával, hol az apja tekergette, húzta-vonta altatás címszó alatt. Az éjszakák is teljesen felborultak. Most egész nap alszik, alig bírja kipihenni magát. Én is olyan vagyok, mint a mosott rongy. Barni elment nyaralni a szüleimhez, úgyhogy ezen a héten van még esélyem egy picit pihenni.

Lányok, úgy esett, hogy most 2 példány Harry Potter and the half blood Prince-em van. Ha valaki kéri az egyiket 6e pénzért átadó.
Zz

Előzmény: mokusleqvar (155)
anine Creative Commons License 2005.07.18 0 0 156

Sziasztok,

kicsit nehéz éjszakánk volt. Talán kolbászos hasét nem kellett volna ennem:( Nyuszi is többször eszik, mely csak azért probléma mert lekellene mennünk a védőnőhöz, és így nehéz kiszámítani az időt. Mindenesetre a következő evés után nekiindulunk.

A sört én sem szeretem, sőt nagyon nem. Persze nekem folyamatosan felfújódnak a melleim úgyhogy tejben nincs hiány.

Zöldi, Zumi, Kollina megvagytok?

mokusleqvar Creative Commons License 2005.07.18 0 0 155
sziasztok,

megjottunk a balatoni hétvégérol, nagyon jó volt. Rájottem, hogy Marci voltaképp a testhore utazik, szombat éjszaka csak akkor csitult el, ha odavettuk magunk kozé az ágyba. Tulajdonképp nem olyan meglepő, lenn a házban elég hűvos van (21 fok) itthon meg jó meleg (tetőtér), és olyan cinege még a lelkem... hiába volt jol feloltoztetve meg betakarva, megérezte a kulonbséget.
én is kipróbáltam a sort, majdnem-alkoholmentes (kb 1%) változatban, a citromos ízesítésű Radlert. Én nem szeretem a sort, ugyhogy nekem elég borzalmas volt, de a gyermekért mindent :))) kipróbálom a karamelzt is.

kollina, nekunk is 9-10 etetés az átlag, ma pl. már megvolt 4, a legutóbbi ráadásul egy óráig tartott. de legalább már hízik, ha lassacskán is.
hottie Creative Commons License 2005.07.18 0 0 154

Sziasztok:)

 Hogy telt  a hetvegetek?:))

 Anine,kosz a felajanlast,tovabbra is irigy vagyok am:))

 Zimizumi,utban vannak am a teak mar,varom oket,de a sorozes is marad, egeszsegedre neked is,:))ilyen melegben meg jol is esik nekem amugy, bar en eddig alkoholosat ittam,lehet attol aludt olyan jol  a kicsifiam..??:)) ma is tapszermentes nap volt,de nincsenek illuzioim azert..:(( 

 Ma  majdnem 5 orat aludt egyfolytaban,reggel fel 9 -tol majdnem fel 2-ig,mar kezdtem aggodni,meg  indulni kellett volna a picnicre ... es akkor is ugy kelt,hogy kenytelen voltam kicsit megpiszkalni ot.Nagyon jol viselkedett,ott is vegig aludt a babakocsiban,ketszer ebredt,akkor szopizott es visszaaludt.Az ido is jo volt,a nagylanyom is boldog volt,en is csak ucsorogtem es bameszkodtam..

 A pofija borzaszto kiuteses lett par napja,tudom az a tejtol van,alig varom,hogy elmuljon.

 Nektek 100 miliket isznak  a babak??Olyan soknak tunik,amikor nekem keves a tej es potolok tapszert,van mikor csak 30 at iszik,van mikor 60-70-et es nem hiszem,hogy a tejemmel egyutt kijonne a 100 mili..mindegy,hisz hizott rendesen,megis......meg a vegen beszerzek egy merleget..:))mentem,,sziasztok:)

 

 

kollina Creative Commons License 2005.07.17 0 0 153
Sajnos nem olyan egyszerű előszedni a nagy kocsit, mert Kaposváron van és nem tudom mikor megyünk oda legközelebb. Meg aztán apa is eléggé tiltakozik ellene, mert tejlesen kitölti az autó csomagtartóját. Az esernyős mellett meg még tudunk pakolni.

Nálunk hajnalban 1-3 között állt a bál. Milu egyfolytában cicizett. Meg a hülye anyja, ha előbb pelust cserél, akkor biztos korábban elaludt volna. Peluscsere után egyből bevágta a szunyát.

Egyébként meg tegnap óta annyit eszik, hogy csak lesek. Este is vagy háromszor evett 100 gr fölött, ehhez képest ébredt ugye 1-kor 3-ig fent folyamatos cicizés, majd fél 6-kor fél 9-kor, meg öt perccel ezelőtt. Mi még mindig 9-11-szeri evéssel töltjük a napot.
Én sem tudom mi lesz nálunk 6 hetes korban.
Előzmény: Zimizumi (151)
anine Creative Commons License 2005.07.16 0 0 152

Zumi,

nálunk Csongor délután a legéberebb. Persze ezt nembánom, sőt! Nekünk nagyon bejött az esti séta, majd fürdés, tejcsi, alvás! Ma előre lefejtem neki tejcsit mert korábban indultunk úgyhogy 90 ml-t simán beevett!

A fagyizást jól kitaláltátok!

Ma azon gondolkodtam, hogy randizhatnánk? Sőt vidéki társunkat, hogy lehetne felcsalogatni Pestre?

Előzmény: Zimizumi (151)
Zimizumi Creative Commons License 2005.07.16 0 0 151

Sziasztok!

 

Kollina, köszi a félfogadási időt. Hétfőn megejtjük a turnét. :-)

Előszedted a nagykocsit? Ma is szép idő volt egy jó kis sétához.

 

Anine, Csongor nagyon ügyes! Tiszteletreméltó dolog, hogy hagyja aludni a szülőket. Gondolom, rádfér még a pihenés. Látod, én mondtam, hogy a fiaink összebeszéltek a kórházban ;-)))

 

Hottie, a homeopátiás golyócskák vannak ilyen kis tubusokban, vagy ahogy én hívom csövecskékben. Lefényképezem neked és felrakom ide, jó?

Sajnos köldöksérv ügyben nem tudok segíteni. De nem lehet valami leányálom.

Az viszont tök jó, hogy sikerült teljes anyatejes napot csinálnod! Csak így tovább. Egyelőre ne félj attól, hogy 6 hetesen picit ugrik a bébik tejigénye. A kisfiad picit gyakrabban fog cicire kéreszkedni és csinál magának több tejcsit :-)))

 

Sör: rajtatok felbuzdulva, most nekem is itt figyel egy alkoholmentes söröcske a hűtőben. Majd holnap ebéd után apukámmal megisszuk :-)))

 

Zöld, szárnyashangyák suck. Sikerült megszabadulni tőlük teljesen?  :-(

Jó egyszerre két segítség a háznál ;-) Érdekes módon nálunk is mindig így alakul. Dupla vagy semmi.

 

Nálatok is megérezték ezt a kóbor frontot a srácok? A mifiunk dél és három között egy árva percet sem aludt, sőt elég masszívan üvöltött. Ez azért volt főnyeremény, mert ez lenne a Barni alvásideje. Tökjó egyszerre két nyűgös gyerek a házban. Úgyhogy elmentünk fagyizni. Pici bealudt, nagy összedisznózta magát, de legalább szent volt a béke. Az én lelkem is örül, mert épp szembejött velünk a legújabb Harry Potter, úgyhogy én most elhúzok olvasni.

tsolk

Zz

  

Előzmény: hottie (148)
anine Creative Commons License 2005.07.15 0 0 150

Sziasztok,

 

szeretnék dicsekedni. Csongi tegnap éjjel 21-03 óráig, majd 3:30-08 óráig aludt:) Reméljük mára is a legjobbakat!

Mi ma a Margitszigeten sétáltunk este. Nagyon jó volt! Nappal meg elmentünk az Anitába és a 75C-s mellem átváltozása miatt vettünk egy 80F melltartót. Nos elég nagy vagyok:)

Hottie én bárkinek adok a fagyitejből, kár, hogy ti messze vagytok. Ma is 420 ml-t fagyasztottam le.

Zöldike sajnállak a rovarok miatt:(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!