Köszi, akkor ha jól értem nem kell vagyonszerzési illetéket fizetnem.:))
Akkor a másik már jól lerágott kérdés a sárga vs piros rendszám. Visszaolvastam egészen 2012 január 1-ig. Legalább 2000 hsz, de még most sem tudom eldönteni egyértelműen, hogy melyik rendszám lenne a megfelelő behozni az autót németből. Van aki azt mondja, hogy jó a sárga mikoznben nem csak lehet neki szerencséje volt és nem kapták el, de a piros sem jó. A kocsit saját lábán akarom behozni és én.
Most akkor mi a legmegfelelőbb? Piros rendszám aztán kerüljem el az autópályát, de itthon akkor is el kell vinni az NKH-hoz?
Igazából szerintem mindegy, mivel úgysem fogod megkapni az autóval együtt :) Ha a Brief mindkét példánya megvan, akkor valójában mindegy, épp milyen rendszámmal használták.
Ha esetleg segítség kellene majd a behozáshoz, keress meg, márkatársi kedvezménnyel megoldjuk :) (10 évig volt nekem is E34-em)
Németországból nézek autót, találtam is egy ígéreteset, csak a rendszáma nem "tetszik". Piros keretes, piros betűs, de egy betű, 6 szám, szóval nem lehet próbarendszám. Dátum nincs rajta, egy szürke plecsni igen, ami tartományi matricának tűnik a fénykép alapján. Ez milyen rendszám lehet?
"Mert van aki olyannal is riogatott, hogy valahol az autóra vonatkozó 1 havi adót(?) is be kell fizetni...."
nem riogattak, ez így van, egy hónap a minimum díj.
"+ a 30 napos ideiglenes (vám) rendszámmal az érvényességi ideje lejártáig bárhova mehetek? Sajnos idő szűke (és az új idióta rendszer) miatt nem lesz időm beregisztrálni, de mindenképpen szeretnék vele elmenni nyaralni.... Lehetséges ez?"
Valaki leírná szájbarágósan, hogy hogy kell kiváltani (és milyet) a Német ideiglenes rendszámot? Ha jól tudom ennek a díja területenként változik. Esetleg van olyan német oldal, ahol a pontos összeget megtudom még mielőtt nekiindulnék kiváltani?
Az autó magánkézben van, de már ki van vonva a forgalomból, műszaki érvényes rajta még 1 évig. Ezen kívül van más intézni való? Mert van aki olyannal is riogatott, hogy valahol az autóra vonatkozó 1 havi adót(?) is be kell fizetni....
Lengyelországból már hoztam be autót, de Németországból még nem.
+ a 30 napos ideiglenes (vám) rendszámmal az érvényességi ideje lejártáig bárhova mehetek? Sajnos idő szűke (és az új idióta rendszer) miatt nem lesz időm beregisztrálni, de mindenképpen szeretnék vele elmenni nyaralni.... Lehetséges ez?
Ebbe a tulaj soha nem fog belemenni, ott a rendszám névre szól, tehát minden az ő felelőssége, amit Te "elkövetsz" a következő 1-2 napban. (Gyorshajtás, autópálya matrica hiánya, ne adj isten baleset.)
(Pont ezért kell ma már a magyar-magyar adásvételiken is ráírni a birtokba adás pontos idejét (óra, perc))
Esetleg osztrák autó esetén - ahol nincs ilyen spec. rendszám - olyannal lehet bepróbálkozni, hogy legyen kedves, és ő vezesse el a kocsijátt Hegyeshalomig, aztán kap egy Railjet vonatjegyet visszafelé. Onnan meg tréler az első NKH telepig.
Viszont Ti mit tudtok arról, hogy ha érvényes műszakija van az autónak és nincs kivonva a forgalomból (azaz van rajta normál német rendszám), akkor el lehet hozni anélkül, hogy az ember okmányirodában intézkedne (piros rendszám, biztosítás stb)?
Kitöltjük a kétnyelvű adásvételit, megkapom a papírokat, aztán eredeti rendszámmal elindulok haza - a tulaj pedig 1-2 nap múlva kijelenti a német rendszámot, amikor én már hazaértem...
Csak angolul beszélek, az ügyintézés nem menne... Sok magánember árulja az autóját, volt, akivel beszéltem, de nem kíván semmit segíteni. Ezért így nehéz...
Vki hozatott már be erre szakosodott céggel autót külföldről? Pl Németországból szeretnék autót behozni platós kocsin (így az ottani rendszámmal, biztosítással, nyelvtudással-német ügyintézéssel sem kellene bénázni...).
Milyen árban lenne ez? Sztetek megoldható úgy, hogy megyek én is, megnézzük, ha jó, megvesszük, felrakja a furgonra a fickó és hazahozzuk?
Autónézelődésben vagyok erőteljesen. A sok itthoni f.sadék autó között találtam egy osztrák papíros BMW-t kereskedőtől. 1999 egytulajos, vezetett szervizkönyves, elég patent autó (adatok alapján lenyomoztattuk, tényleg valós km és adatok). Viszont a precíz osztrákok 318i helyett 320d-t írtak be tévesen a forgalmiba. Minden adat, az alvázszámtól elkezdve a köbcentiig minden egyezik, kivéve ezt. Jelenthet ez problémát a papíroztatásnál? Amennyiben igen, mennyire flexibilisek ilyen téren a KPM vagy a papíroztatás eljárásában résztvevő hatóságok? Vagy ezt Ausztriában kéne tisztázni...
Ha fix, hogy azt a kocsit akarod megvenni, akkor fénymásolt forgalmira adnak neked itthon Z-rendszámot (kb. 25.000FT) teljesen legális zöldkártyával és 1 hónapig érvényes. Kimész vele a hónod alatt felrakod, és itthon is mehet nyugodtan míg nem lesz magyatr papírja.