Keresés

Részletes keresés

kjapp Creative Commons License 2014.06.08 0 0 203

az Unical öntvény a Baxi nem tudom, nézd meg mennyi garanciát adnak a kazán testre 

Előzmény: Vakegérke (201)
morgen66 Creative Commons License 2014.06.08 0 0 202

Passz, igaz nemrég beszéltem egy Baxis szervizessel Ő a Hajdú kondisra esküszik,tök egyszerű szerkezet kicsi szervizigénnyel, neki is az van. 

http://www.hajdurt.hu/products/11-kondenzacios-gazkazanok.html

Na most jól összekevertelek :-)

Előzmény: Vakegérke (201)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.08 0 0 201

Melyik jobb a Baxi vagy az Unical?

Előzmény: morgen66 (200)
morgen66 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 200

Én ötrétegűvel csinálnám.

Baxi és az unical is olasz ha jól tudom,a Baxi talán olcsóbb.

Másról nem halottam  hogy letud modulálni.

Előzmény: Vakegérke (199)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.07 0 0 199

Jó kazánt szeretnék venni amivel nem lehet gond, de azt a legkedvezőbb áron szeretném beszerezni mert olyan kevésnek kell lenni a hőigénynek, hogy felesleges kiadások sosem térülnek meg.

Valószínű többet fog HMV-t melegíteni mint fűteni.

Előzmény: morgen66 (195)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.07 0 0 198

Igen én mondom, hogy milyen legyen, csak még nem látom hogy melyik jobb és mivel tud többen a másiknál és megéri-e esetleg a többlet kiadást.

Előzmény: morgen66 (196)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.07 0 0 197

40-es prokoncept falazatom van és az ablakok sem rosszak 0,5-ös üveg van benne.

Nem a minősítésre hajtok, de az értékeket megpróbálom hozni.

Az Unical kazánjait nézegettem a Kon-e nem tűnik rossznak, de nem a legolcsóbb a moduláció 1:5.

A Baxi-nak van kazánja aminek elvileg 1:10 modulációt tud.

Melyik jobb választás?

Van a Baxi-n kívül más kazán is a mi letud 2 kW-ra modulálni?

12 kW max. 18 kW-os kazánra gondoltam, de ezek drágábbak mint a nagyobbak!

Előzmény: morgen66 (195)
morgen66 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 196

Gondolkozz rendszerben, az Uponornál is van ötrétegű és padlófűtés cső is ,nyomáspróba jegyzőkönyv után adnak garanciát,de ha veszel egy barkács áruházban valami noném csövet , arra nem fogsz garanciát kapni.

Esetleg még tudom ajánlani a Comap rendszerét,Ők is elég régóta vannak a piacon,garanciával a nevesebb forgalmazókat könnyebb megtalálni,de nem lehet vele gond ha jól van megcsinálva és le van nyomáspróbázva, vagy amit az előbb ajánlottam.

Mi az hogy a szerelő csak ezzel vagy azzal csinálja,te vagy a megrendelő azzal csinálja amivel mondod.

Szerintem jó az ötrétegű én azzal csinálnám.

Előzmény: Vakegérke (194)
morgen66 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 195

Passzív vagy nem? Tudni kellene a hőigényét a kecónak.

De ami letud modulálni 3-4 KW -ra.

Kazán vásárlása pénztárca függő,lehet venni kondis kazánt 200  ezerért de lehet 500 ezerért is.

Szigeteléssel tudol a legtöbb energiát megspórolni,arra ne sajnáld a pénzt,ha már építkezel.

Unical, Remeha ,Buderus, a nevesebb kazánok közül mind jó , igaz van szerviz igényük is.

Barátomnak Sanyier kazánja van tíz éve , kétszer látta szerelő.igaz nem kondis csak sima kéményes.

Előzmény: Vakegérke (194)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.07 0 0 194

Szerelő fogja készíteni, de van aki csak az 5 rétegűvel dolgozik és van aki meg csak a másikkal, én pedig nem tudom, hogy melyikkel járnék jobban.

Mindenképp egy jó rendszert szeretnék amivel később nem lesz gond, persze nem csillagászati áron, de a spórolás nem mehet a minőség rovására.

Egy passzív jellegű 120 m2-es épületbe milyen kondenzációs kazánt javasoltok?

Előzmény: morgen66 (193)
morgen66 Creative Commons License 2014.06.07 0 0 193

Ki csinálja a fűtést?

Te magad akkor érdemesebb az ötrétegű csővel szerelned sokkal könnyebb vele dolgozni,ha szerelő akkor az úgyis ajánlani fog neked egy márkát amivel szokott dolgozni.

16 os ötrétegű, http://www.pipelife.hu/hu/Termekpaletta/Epuletgepeszet/Radopress.php , ez elég jó.

Van padlófűtés csövük is de az 300 méter és elég nehéz vele dolgozni.

Tervet érdemes készítettni,hogy később ne legyen vita a fűtés hatékonysága miatt,de ez pénzbe kerül.

Előzmény: Vakegérke (192)
Vakegérke Creative Commons License 2014.06.07 0 0 192

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni!

Milyen csővel érdemes a padlófűtést kiépíteni, melyik jobb az 5 rétegű vagy az 1 rétegű Pe-Xa cső?

Mi a különbség a Pe-Xa, Xb, Xc csővek között?

Melyik csövet ajánlanátok, ami jó minőségű és kedvező az ára?

20-as vagy 16-os csővel érdemes dolgozni, ha 15 ill 10 cm-es osztásba lesznek a csövek?

Köszönöm az építő jellegű hozzászólásokat.

v_zoli Creative Commons License 2013.11.22 0 0 191

Köszi.

Szóval ma átvoltam vizsgálódni, ha működik a padló szivattyúja, akkor 40fok körüli az elmenő, 2-3 óra alatt még éppen csak langyosodni kezdett a visszatérő, de a padlón csak az elosztó körül lehetett érezni hogy melegszik a padló.

Após elmondása szerint a padlócsövek alatt és körben a fal mellett 3-5 cm vastag lábazati nikecell van, táhát a födém mondhatni szigetelt. A falakra azt mondta, hogy nagy gázbeton téglából van, aminek a lukai nikecelldarabokkal kevert habarccsal van kitöltve(ez mért jobb a luknál azt nem tudom)  A felső szinteket 2 napja amikor ott voltunk pakolászni, akkor fűtöttem be kandalóval, így helységtől függően 19-25fokot hagytunk ott, azóta nem ment a fűtés, és a leghidegebb rész 17fok volt.

Viszont a kazánt most láttam, az valami elég nagy és réginek kinéző cucc, talán FÉG vagy Éti, a csövezésen egyenlőre nemigen igazodok ki, hogy ki kivel van. Egy biztos, hogy zárt rendszerű, a tágulási tartályt megtaláltam, találtam egy keverő szelepet, és 2 szivattyút, amiből egyik a padlóra dolgozik, másik a radiátorokra.

Előzmény: C20NE (190)
C20NE Creative Commons License 2013.11.22 0 0 190

Adott esetben ezzel a szakaszos fűtéssel kevesebb is lehet a számla, mert így az előremenő és a visszatérő között nagyobb a különbség és egy pl. kodenzációs kazán nem kapcsolgat, (tud kondenzálni), hanem a beton felfűtéséig rendes teljesítménnyel üzemel, aztán viszont a visszatérő bemelegszik a delta pici lesz és folyamatosan kapcsolgatni fog ami jelentős hatásfokromlással is járhat. A kulcsa az egésznek a rendszer méretezése. A komfortot tekintve mindenképpen a folyamatos fűtés a jó. Hatásfokot tekintve meg az ahol a hőigény és a kazánteljesítmény szinkronban van.

-szerintem!-

Előzmény: joevagyok68 (188)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 189

Etol=betol

Előzmény: joevagyok68 (188)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 188

Akkor elmondom mag 1x

Amit etol a hazba az azt futi !

Csak mivelszakaszos , nincs meleg benn

Attol meg, hogy folyamatos a futes, nem lesz kevesebb a gazszamla, hatekonyabb a futes 

De csak jon mar vegre valaki, aki rendetrak a fejekben...

Lehet az enyemben....

Előzmény: v_zoli (187)
v_zoli Creative Commons License 2013.11.22 0 0 187

Most tényleg nem érted amit mondok???

Elmondom még1x. Nem a ház sigeteltsége vagy szigeteletlensége a gond, hanem hogy apósom kikapcsolja a kazánt, mert egy gyökér, és hiába magyarázom neki, hogy 2-3 óra a padlófűtésnek nem ér semmit, csak kilocsolja a pénzt az ablakon, mert mindig hideg vizet fűt. Ennyi, ez miatt keresek egy leírást a padlófűtés korrekt szabályzásáról.

Az csak hab a tortán, hogy a szabályzást szeretném korszerűbbé tenni. A ház ha a fejem tetejére állok sem lesz leszigetelve, mert nincs rá pénz, nem a sajátom így nem fogok 1-2 millát beletenni csak azért, hogy ezen a ponton továbléphessünk a beszélgetésben.

De ha csak azzal, hogy veszek pár tizezerér egy csőtermosztátot és vezérelhető keverőszelepet spórolhatok évi 30-40e Huf gázszámlát akkor azt megteszem.

Előzmény: joevagyok68 (186)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 186

Majd valaki hozzáértő biztos elmagyarázza neked..és tán neki el is hiszed majd...

"Akkor inkább villanyradiátorokat veszek, de egy vasat nem fizetek a gázért."

Villannyal 3x annyiba fog kerülni a fűtésed ! Hacsak nem lopod ...

"Ugye az meg nem mindegy, hogy a 2 szintnyi padlófűtésvizet milyyen hőfokról fűtjük fel."

Ja. Az "első" alkalommal...lehet különbség, hogy 20-ról vagy 30 ról....

Majd azután ha "szintentartasz" a falak/padló hőszigeteltsége/hőátbocsátása határozza majd meg a gázfogyasztást !

Egy ekkora hőszigeteletlen háznál ha megszakadsz se lesz kevesebb éves szinten 3000m3 nél  a fogyasztásod...de mérettől, hőfoktól függően az lehet 5000 is !

Számolj  3000 x 150Ft...vellannyal (nappali) még x 3.

"Emellett lehetöség szerint korszerűsiteném a rendszert, ap4ó lépésekben."

Hőszigetelni kéne !

Előzmény: v_zoli (185)
v_zoli Creative Commons License 2013.11.22 0 0 185

Nem a Kevés a lényeg. Úgy alakul, hogy be fogunk költözni, de a jelenlegi szisztéma nem ok. Akkor inkább villanyradiátorokat veszek, de egy vasat nem fizetek a gázért.

Rá kell vegyem az öreget, hogy higgye el, hogy lehet melegebb a házban ugyanazért a pénzért.

Emellett lehetöség szerint korszerűsiteném a rendszert, ap4ó lépésekben.

A ház annyira nem rossz amúgy. Viszonylag jól tartja a hőt, a téglaházakhoz képest.

Ugye az meg nem mindegy, hogy a 2 szintnyi padlófűtésvizet milyyen hőfokról fűtjük fel.

Előzmény: joevagyok68 (184)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 184

"A baj csak az,"...hogy a ház nagy és hőszigeteletlen...

Szerintem nem(nagyon) oszt-szoroz, hogy tekerget vagy nem. Soha nem lesz "kevés" a fogyasztás.

Előzmény: v_zoli (183)
v_zoli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 183

25-30 éves ház, szerinted mennyi lehet benne? 1 réteg kátránypapír?

Gázbeton téglából épült a ház, 2 szint+tetőtérbeépítés, az alsó szint radiátoros, a felső kettő padlófűtéses. A baj csak az, hogy a fűtés szabályzatlan és összevissza kénye kedve szerint DJ-kedik vele egy papper :D

Előzmény: joevagyok68 (181)
t.zsolti Creative Commons License 2013.11.21 0 0 182

a betont is lehet fúrni, és akkor máris van helye az érzékelőnek,  csak a csőbe nem kell a lik

Előzmény: KömKel (175)
joevagyok68 Creative Commons License 2013.11.21 0 0 181

"a gázszámla sok stb."

"nehéz úgy gazdaságosan fűteni,"

Meg úgy is, ha kevés a hőszigetelés a "padlóban"....

Mennyi hőszigetelés is van a padlóban ? lábazaton ?

Előzmény: v_zoli (180)
v_zoli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 180

Hát igen, nehéz úgy gazdaságosan fűteni, hogy este 10kor lekapcsolja a kazánt....

Előzmény: KömKel (179)
KömKel Creative Commons License 2013.11.21 0 0 179

Csak a google-t tudom javasolni, de a szomszédom (73 éves) példájából tudom, hogy kissé nehéz őket meggyőzni bármiről, aminek az ellenkezőjét hiszik :)

Előzmény: v_zoli (177)
-Tsunami- Creative Commons License 2013.11.21 0 0 178

Az enyém eberle csak a betont méri, egy rézcsövet tettünk az aljzatbetonba amibe beleengedtük a távérzékelőt.

Tökéletesen működik.

Láttam hogy van olyan is, ami méri a levegő és a padló hőmérsékletét is, és csak akkor kapcsol ha a levegő és padló érzékelője is kéri a fűtést.

Előzmény: KömKel (175)
v_zoli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 177

ja és még mindig jó volna valami leírás a helyes használatról, amit 75éves fejjel hajlandó elfogadni ....

v_zoli Creative Commons License 2013.11.21 0 0 176

Szia, 

Tudom, de ha én mondom az nem számít ;)

Tovább bonyolítja a dolgot amúgy, hogy ez olyan hibrid rendszer, a visszajövő vizet keveri egy mechanikus keverőszeleppel az elmenőhöz, és ez mellett még radiátor is van kötve rá, aminek meg 60fok kell a kazántól.

Vettem neki szobatermosztátokat a radiátoros szobákba, és a padlófűtéses szobákba, csináltam egy relédobozt a kazán mellé, hogy a kazán csak akkor kapcsolódhasson be, ha valamelyik szivattyú elindul, de ezt az egészet kikerülve tett rá egy kapcsolót és tökmindegy mit csinálnak a termosztátok a fűtés megy vagy nem megy. 

A padló részét hogy lehetne rendesen megszabályozni, hogy legalább ott ne lapátoljuk ki a pénzt az ablakon?

Előzmény: KömKel (173)
KömKel Creative Commons License 2013.11.21 0 0 175

Olyan kellene, ami egyszerre méri a levegő és a beton hőmérsékletét is, de ehhez bele kellett volna rakni a termosztát szondáját a betonba, ami akkoriban elmaradt.

A padlófűtés nálam nem elég teljesitményű, hogy a legnagyobb hidegben egyedül kifűtse, ezért ilyenkor bekapcsol a falfűtés is, ami meg megzavarja a termosztátot. Ezért kötöttem inkább külön, kvázi állandóra.

Előzmény: -Tsunami- (174)
-Tsunami- Creative Commons License 2013.11.21 0 0 174

Nem lett volna jobb egy padlófűtéshez való termosztát?

Előzmény: KömKel (173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!