Azon gondolkoztam, látva az akciós újságokban az ioncserélt vizet, hogy nem lenne-e jobb ha az akksiba desztillált vízet töltene rá az ember? Rá van írva az ioncserélt vízre, hogy jó akksiba is, és nyílván nincs benne sok Na-ion, de talán ez is ronthat a hatásfokán, ha közvetlenül nem ios vesz részt az ólom+kénsav reakcióban a nátrium.
Meg aztán ki tudja még mi van az ioncserélt vízben, mert ott csak kálcium és magnézium ionokat cserélik nátrium-ionokra. A vízben lévő többi alkotó nem változik.
tudsz esetleg töltés közben áramot mérni? Nem lehet, hogy valami rákristályposodott a lemezekre? Ha esetleg meleg helyre állítod néhány napra az akksit, lehet, hogy visszaoldódik.
Ha nem vesz fel töltést, akkor 99%, hogy ennyit birt az akksid. Nekem régen a lemerült autóindító akksinál is ugyanez volt a jelenség, az ampermérő nem tért ki 4-6A értékre, hanem maradt a 0-n, vagy csak egy minimálisat tért ki, kb 0,1-0,2A-ig.
A gyári leírásból (ciklusszám, lemerítési %) nagyjából ki tudod számolni, hogy időszerű volt-e a tönkremenetel.
Vontatóakkumulátornak adták elektromos csónakmotorhoz. Tíz évig jó volt, aztán nem vesz fel töltést. Töltöm 12 órát a hozzáadott feszültségkorlátolt akkutöltővel, aztán semmi. A töltő melegszik.
Van egy NOVA TRANS Block (12 V 55Ah) BAE akkumulátorom, ami 10 éves. Nem vesz fel töltést, ha belenézek a felső nyíláson, akkor olyan fehér színű gél féleséget látok, de savat, folyadékot nem. Állítólag gondozásmentes, abban jó vagyok, nem is gondoztam. Szerintetek életre kelthető valahogy, vagy vége.
Nem tudja valaki véletlenül lehet még esetleg valahol kapni a normál akkumulátor savnál töményebb oldatot? A normál akkusav ugyebár 30-35% kénsavat tartalmaz, nekem kicsit töményebb kellene.
Elvileg tudom, nem egyszerű, engedélyek, stb, de hátha.....
Motorakksiat nem ismerem. A Jászplasztik nem hiszem hogy trágya lenne. Volt egy Szászakku nevűm, talán ezt is ők gyártották, nem találtam pontos infót a gyártójáról a neten. 10 évig bírta ez az akksi. A mostani Jászakku csak 4 évig bírta, az igaz.
Nekem meg Silver Horse van a kocsimban. Egy éve vettem a kocsit. Az előző tulaj eladás előtt cserélte ki az akkut. Akkor azt hittem ,hogy akkor most az akkura legalább jóideig nem lesz gondom... Most egy éves ...és ,hát már elég harmatos ebben a hideg időben. :/
Most abban bízom ,hogy atelet még kihúzom vele, nyáron meg bírni fogja és majd csak jövő télre kell beruháznom egy újba. De hát majd az idő eldönti.
Mindenesetre én majd csak valami igazi akkugyártó termékébe fogom beleölni a pénzt nem ilyen kammulátorba.
Próbáld meg, hogy megveszed, megpróbálod feltölteni. Ha nem váltja be a hozzáfűzött reményeket, akkor a boltban vetesd vissza. Konkrét tapasztalatom nincs a töltővel.
"A remény hal meg utóljára !" --DE EZ AKKUKNÁL NEM IGAZ!
Általában bonyolultabb , több összetevős a dolog . Legritkább eset az a tankönyvi példa ahol a kihulló ólomoxid darabka rövidrezár 1 cellát és ezt rázogatással eltávolitva megjavul......?? hol van akkor a szeparátor lemez?
A gyakoribb; lemez elhajlás , kapacitás vesztés / kb 80-90 % ! / s széthullot rácsanyag ....stb.
Tehát a némi reményt ;a 0,5-----és a 3 % közé tenném.Részemről ez a tapasztalat.