Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
"Hallottam olyan megnyilvánulásokat, hogy 4-5 év után az ilyen készülékek kukába kerülnek, mert a szép színeket elvesztik."
Butaság. Olyan szinten butaság, hogy a többi, emberekbe berögződött sztereotípiának még volt is némi alapja a régi plazmáknál (nagy melegedés, nagy fogyasztás, kevés fényerő), de ennek a baromságnak semmi alapja sincs.
0.139 kw az pontosan 139 watt. Kicsivel több mint amennyit az adatlap ír de ez adódhat a műsor jellegéből és a nézői szokásokból. A tesztcsatorna az M1 hd adása. Teljesen normális képanyaggal.
Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy az energia cimkén és a hivatalos adatlapon feltüntetett adatok teljesen valós mérésnek tűnnek a gyár részéről. Nyugodtan körbe lehet magyarázni ezt is. Mindegy, hogy egy órát vagy tíz órát nézem a mérést akkor is a hitelesített gyári adat fog kijönni. Persze lehetnek oda-vissza minimális különbségek mint pl ebben a mérési esetben de azért orbitális különbségek nem lesznek.
Olvasgatom a topicot. Nem tetszik az észosztás. De ez most nem számít.
Tisztelt Forumozók!
Plazma tv tervezek vásárolni. Hallottam olyan megnyilvánulásokat, hogy 4-5 év után az ilyen készülékek kukába kerülnek, mert a szép színeket elvesztik. Még mielőtt azt mondanátok ne gagyit vegyek, egy P50ST60 van kinézve.
Esetleg azt megkérdezhetem mit akarsz bizonyítani?
Mert 10perc - 1óra mérés alatt legfeljebb arról derülhet ki valami hogy a sílesikás döntőjét vagy a Barlangtúra c filmet nézed éppen.. Leírtam hogy legalább 1hétig mérj.
Vagy a gépkönyv és a rövid mérésed közti 17W különbség a problémád oka???
"Akkor mérjünk egy átlagfogyasztást a 107 centis plazmánál."
Na végre! El se hiszem!
"Rajtahagyjuk pontosan egy órát"
Sokkal több legyen, az 1 óra nagyon kevés. Nekem hetekig, hónapokig volt fogyasztásmérőn több tévém. Fontos, hogy az átlag kiszámítása az különböző fényviszonyok, különböző források, különböző képarányok használatával történjen, mert attól függ a plazma fogyasztása. Javaslom azt a módszert, amit dokyval leírtunk neked.
Egyébként valóban eszem ágában sincs mérni a TV fogyasztását mert engem abszolút nem érdekel mennyit fogyaszt! Ha érdekelne akkor plazmát vettem volna! :))
"ha meg akarom mérni a TV készülékem átlagfogyasztását akkor azt hogyan tegyem? De tudod, úgy mint ha hülyegyereknek magyaráznád, amilyen egyszerűen csak lehet."
Ha tudnál értelmezve olvasni, már megtudtad volna és akkor nem kérdeznél baromságokat. A te hülyegyerek szintednek megfelelően lett leírva többször is a napokban. A sony LCD-d üzemidő leolvasásáról fingom nincs, annak járj utána magad. Vagy stopperrel mérd a működési időt.
(Persze tudom, hogy valójában eszed ágában nincs mérni. Olyan primitív ostobasággal próbálsz sarokba szorítani, ami még tőled is meglepő.)
Nos, bevallom tényleg gyenge vagyok szövegértelmezésből, a felfogóképességem is elég alacsony ezért kérlek foglald össze számomra, hogy ha meg akarom mérni a TV készülékem átlagfogyasztását akkor azt hogyan tegyem? De tudod, úgy mint ha hülyegyereknek magyaráznád, amilyen egyszerűen csak lehet.
"olyan mintha az én szakmámban valaki azt állítaná, hogy egy 6 literes motor 5 literes átlagfogyasztást produkál."
Már bocsáss meg, de ez miért ne lehetne igaz? Még 5 liter alá is mehet átlagfogyasztásban, ha a havi átlagfogyasztást méred! Ha szeptemberben tankoltál mondjuk 150 litert egész hónapban és azt elosztod 30 nappal akkor szeptemberre pontosan kijön, hogy 5 liter az átlagfogyasztásod!
Ja, hogy hány km-t tettél meg vele egész hónapban? Az kit érdekel? :))
:)))))))))))))))))))) Aztakurva asx, te olyan hü......... vagy, hogy a fal adja a másikat!!! Esküszöm, NEM TUDSZ OLVASNI és szövegeket értelmezni!!!!! Igen, képzeld el, volt szó pillanatnyi, és átlagfogyasztásról is! Olvasd már el még egyszer az írásokat!
Ezt már tényleg nem hiszem el, hol vagyok, segítsééééég!!!!!! :)))))))))))))))
Nála a 60 wattos villanykörte átlagban 40 wattot fogyaszt. Ez úgy jön ki, hogy van olyan mikor a pillanatnyi fogyasztása jóval 40 watt alatt van (kikapcsolt állapotban) és mikor néha bekapcsolja akkor ugyan felmegy 40 watt fölé, de átlagban meglesz a 40 watt, nyugodj meg! :))
"van itt olyan ember aki megpróbálja elhitetni a laikusokkal, hogy a nagyképernyő kevesebbet fogyaszt mint a kisképernyő szinte ugyanazokkal a beállításokkal"
Tegnapról mára már rendelkezel valós átlagfogyasztási adatokkal a tévédről? No, állj vele elő!
Egyre kínosabb helyzetbe hozod magad, össze-vissza beszélsz, csalsz, tapasztalat nélküli elméleti agymenéseket puffogtatsz.
Nem " basztatok " és itt senkit sem, csak van itt olyan ember aki megpróbálja elhitetni a laikusokkal, hogy a nagyképernyő kevesebbet fogyaszt mint a kisképernyő szinte ugyanazokkal a beállításokkal.
Ez a vita lényege, ennek függvényében lehet hinni.
"a te 165 centis közel 3 x akkora képernyőjű plazmád átlagfogyasztása kevesebb mint az én 107 centis plazmámé"
Tényleg nem fogod fel, hogy nincs mihez hasonlítanod az én 165 centis plazmám átlagfogyasztását, mert sosem mértél átlagfogyasztást a te 107 centis plazmádon?
Természetesen többször megy 100 alá, még 55W-ot is mutat.
Az a vicces az egészben, hogy júniusban még megírta, hogy 50W alá is lemegy neki a 42"-os ST50, aztán hogy hogy nem, októberre kiderült, ELÍRTA. Elírta, 150-et akart írni valójában és így jött ki neki a 150 és 200+ átlagaként a 125W. De mostanra az is kiderült, hogy azzal "linkelt", tehát csalt. Ahaaaa....értjük. És ő basztat engem, hogy nem valósak az adataim, hazudok és manipulálok.