Nem tartom valószínűnek, hogy valaha is járt Kőbánya-Hízlalón keresztül személyvonat. A lajosmizsei vonal személyvonatai az 1932-es menetrend szerint a Nyugatiból indultak, ennél régebbi sajnos nekem nincs.
A kimerülés kizárt, a rendszer meghekkelése a jómultkori püspökladányi esethez hasonlóan előfordulhat, csak a Soros által kitalált gravitáció hatása a dombokon biztos nagyobb...
Akkor meg nem tartom elképzelhetőnek, hogy kimeríthető a légfék.
Hiba lehet.
Azt se tartom elképzelhetőnek, hogy nem tudják egy vonaton megtalálni a piros kallantyút. Azt ellenben igen, hogy nem működik (ledrótozott vészfékszelepért nem kell Romániáig menni).
Nagyon slendrián a cikk megfogalmazása, kíváncsi vagyok, mi történt valójában.
Újra összehasonlítottam néhány kártyát. 1928-ban megépült a Ferencváros (km 0,0) – Kőbánya-Kispest (km 3,0) vonal, míg a „hurokvágányt“ láthatóan már lebontották (lásd itt). E térkép szerint a Ferencváros – Kőbánya-Hízlaló – Kőbánya-Kispest vonal már 1884-ben megépült. A Budapest-Lajosmizsei HÉV-nek valóban Kőbánya-Kispesten volt a „kiinduló állomása”, vagy esetleg Ferencváros (Kőbánya-Hízlalón keresztül)?
Bukarest-Krajova az villamosított fővonal, Malaxák aligha járnak. Ha CFR Calatoris vonatról van szó, az vagy mozdony+kocsis, esetleg valami okból Desirós is lehetne...
Pánik tört ki a vonaton, mert nem működött a fék. Vajon mi történhetett? Milyen szerelvény volt? Az érdekes, hogy senki se találta a vészféket, bár azt ugyan rángathatták volna, ha fékkimerülés történt.
Volt a napokban szó a vasútnak Dunán átvezetésére Szalkszentmártonnál. Ma így nézett ki a régi Petőfi Tsz. rakodó vágánya. A képeken figyelmes szemlélő síneket is fölfedez :-)
Chemnitzernek és neked is köszi, piszkálta a csőröm a kérdés, egy órája nézegetem a doksikat, a különböző légifotókat és méricskélek a térképen! Ma is tanultam valamit.