'Roki' 87 őszi halálla után 1988-ban kezdődtek az egyeztetések, hogy az akkori DDK legyen összekötve az OKT NY-i végpontjával. Mivel a film készítése során túrázóknak akkoriban tilos területeket érintettek a Jugoszláv határ körzetéből a kéktúrát el kellett vinni távolabbi részekre. Az új RP-DDK hivatalos nyitó túrája 1989 07.20.-án kezdődött így a legkorábbi kék jelzések 1988-ból származhatnak de nagy része csak 89 tavaszán került felfestésre.
Ha Gyula térképére felkerül a filmek útvonala érdekes összehasonlításokra lesz majd lehetőség.
Biztos forrásból tudom hogy Tavaszi Széll sajnos nem nagyon szándékozik beszámolót írni, ezért be kell érnetek az enyémmel, amit a ttt-re írtam, nem titkoltan abban a reményben tettem inkább oda hogy ha ide nem írok akkor majd ő fog... de ha nem, hát nem :-(
A kis lustaság, a közös túráink után mindig meghagyja nekem ezt a nehéz munkát! :-)
én a Tátrában nyírtam ki a hanwagot, aztán lesz ami lesz megjavíttattam (visszaküldték németekhez), csak a postaköltséget kellett kifizetnek, pedig már nem volt garis.
Nekem is Hanwag -om volt, nem volt rossz, de elég húzós az ára és 5 kb. év alatt így is elkopott.
Most egy hirtelen jött ötlettől vezérelve, egy Aldigazdaságos bakancsot vettem 4500-ért, ha fél évet kihúz, már gazdaságosabb :)
És ami a lényeg, hogy bár nem olyan masszív, mint a Hanwag, de azért kényelmes, könnyű és azt is meg lehet szokni, hogy a bokámat nem tartja olyan erősen.
Jaja. A bot nekem Fizan Explorer, az se túl drága (7990Ft), de teljesen jól szolgál már hosszú ideje. Sapka-kesztyű nekem is dekából van, a polár vagy a thinsulate cuccoknál azt hiszem mindegy a márka. A softshellem is onnan van (quechua), semmivel sem teljesít rosszabbul, mint az asszony katonai softshellje (Gurkha), csak az asszonyé háromszor annyiba került... :/
Szóval én is kezdem belátni, hogy sok olyan cucc van a Túraboltok Tescojában, ami igenis ár/érték arányban ott van a szeren. :)
én is elég szedettvedettben nyomom, párszor már égett is a pofám mikor nagyobb csapattal mentem (túratárs meg hasonló - számomra ismeretlen, ismerős ismerősei emberekkel
tizenezer ftos túranadrágom nincs, esőnadrágom aldis, softsell felsőm szintén, sátram auchan, esőkabátom sajátmárkás decathlonos (igaz, tavaly vettem egy lélegzőst amikor a nagy messzibe mentem, de azóta se nagyon merem használni olyan drága vót :-)
ruhatáram legdrágább darabja egy hanwag bakancs, ami mostani állapotában kb lyukas kétfillérest ér
Mi ott aludtunk nála Tavaszi Széllel 2012 márciusában, teljesen rendben volt a szállás és a kaja is. A néni nagyon jó vendéglátó, szeret sokat beszélni, ez néha sok szokott lenni egyeseknek akik esetleg az átlagnál fáradtabban esnek be hozzá a túranap végén.
A reggeli rántottáját betettem a gasztro-blokkba nem régen.
Telefon: 20-öthuszon8-782kilenc, vagy 06-47-háromszázhét-014
A teljesítménytúrázók fórumán olvastam, hogy Makkoshotykán van egy Vilma néni nevű szállásadó. Tudna itt esetleg valaki infót mondani róla? Neten fent van? Elérhetősége?
...de ezt ne olyan hónak értsd, amit a Városligetben találsz, hogy már ezren letaposták előtted... Amolyan igazi erdei, út nélküli hegyoldal, mondjuk egy 20-30 centi szűzhóval. Na azon érdemes próbálkozni menni kilométereket :)
...katonai gatyában is :) Én mióta az eszemet tudom, a magyar gyakorló - MFH BDU párosban nyomtam idáig. Tavaly vettem először, kipróbálásképpen Solognac vadásznadrágot a dekában, eddig tökéletesen teljesít. Igaz, el kell érnie az MFH szintjét, abból az egyik nadrágom kb. 10 éves, és erdő/kert/barlang/hajtás funkciókat lát el, és még egy fia feslés sincs rajta...
A 17-18 kiló sajnos a minimum, nem csak télen. Most egy polárbélésű kabáttal és két isolírral volt több benne, mint ami nyáron kell. (Bár a nyárra most majd az új szúnyogháló + ponyva lesz már, a sátor otthon marad majd). Többnapos full nomád cucc, ha nem szálláson alszol, nemigen jön ki kevesebből.
Másrészt nem a cucc súlya volt a hátráltató tényező, hanem a tökig érő havas szakaszok. Épp elég volt az átlag 15-20cm szűzhóban talpalni, de ahol elsüllyedsz majdnem derékig, na ott férfimunka gyalogolni a sok-sok kilométereket :)
Más: mai Gaja. Gyönyörű volt. Megnéztem a Bársony-házat, és az OSM-re feltettem az új Kék négyzet jelzést a házzal együtt.