Keresés

Részletes keresés

Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.26 0 0 434
Kedves Fórumolvasók !

Egyre többen keresnek meg az Egely kerékkel kapcsolatos leleplezés miatt. Kérem, hogy kérdéseiket a jövőben itt tegyék fel. Név nélkül néhány érdekesemm kérdés és ráadott válaszom:

> Hogyan lehet, hogy a hideg vízbe mártott kézzel is sikerül rövid időn belül megforgatnia bizonyos személyeknek az Egely kereket?

*Ez érdekelne, bár sok ilyen legenda kering a kerékről, amit ha meg akarok nézni, valahogy sohasem akarja senki sem megmutatni. Tehát a készülék és a kéz is a víz alatt volt? Vagy csak kivette az illető a kezét a vízből és utánna
forgatot?

> Gondoltál már arra, hogy milyen irányban és síkban kellene áramlani a hőnek, ha attól forogna? És a hő tehetetlenségre gondoltál már, amikor gyors változások történnek a forgás sebességében? És ha ilyen hő áramlatok érik a kereket, akkor az miért nem billeg egy egy nagyobb hő áramlatnál, ha annak köszönhető, hogy forog a kerék?

**Gondoltam és egy egyszerű tibeti füstölővel ki is mutattam. Haránt szögben száll felfelé a levegő. Ismerőseim, Graff Zoltánék le is filmezték. Ott még jobban látszik, söt a felvételen a levegő örvénylik is.

> És tudod-e hogy az Egely eredeti szakmája hőerőgépész mérnök?

***igen, tudom. benne is van a tanulmányomban http://www.zotyo.hu/para/egely2.htm

> Pont Ő ne értene ehhez a kérdéshez, akinek a Szász András partnere,akinek viszont elég nagy neve van mind hazai, mind német viszonylatban? Pont Ő vérezne el egy ilyen egyszerű dolgon?

*****Igen pont Ő és pont egy ilyen egyszerű dolgon.

Mi ennek a realitása?

****99,99%

Egyébként Egely begyűjtötte a kerék forgalmazásának kezdetén elég sok ember saját tapasztalatairól szóló jegyzőkönyvét, s később revidiálta magyarázatát, mely korábban azt mondta, hogy a betegség és a bioenergia nagysága van összefüggésben a kerék forgatási képességével.

***** A vitalítástáblázata, amit kritizáltam, a mai napig ott van a honlapján.

> Csúnya dolog egy jelenséget elásni, mert nincs meg a korrekt magyarázat, inkább köszönd meg a feltalálónak, hogy adott csontot a szátokba. Most aztán rágódhattok.

****Egely nem találta fel a szerkezetet csak legfeljebb újításokat végzett rajta. Szerintem amerikai útja során találkozott az ott a 80-as évek elején forgalombahozott Energy Wheelel. Ja és semmiféle csont sincs, csak egy a
Fiderikusz műsorában látott gabonakörtaposó fiúk esetéhez hasonló nagy felsülés.
>

Szerintem ezeket írd közvetlenül a vitafórumba és nekem is jobb ha ott válaszolhatok rá.

Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.18 0 0 433
Csak kipróbálom a tudományos világ lehetőségeit is, de nem sok bizodalmam van benne.

Szerintem a levágott halott emberi kéz bemutatóm eredményesebb lenne. Valószínű, hogy az is lesz a végső megoldás. Ezt és más hasonló felkérést egy tudományos szakember társszerzőségére azért teszem, hogy senki se foghassa rám utólag, hogy nem fordultam hozzájuk és meg sem próbáltam.

A Szkeptikusok már nem akarnak írni a témáról. Talán mások még igen.

Tehát egy tudományos kutató társzerzőt keresek. Várom jelentkezését a gabnavi@mail.datanet.hu -ra.

Üdv:Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.17 0 0 432
ELTE Kísérleti Pszichológiai Tanszék

Tisztelt XY!

Tárgy: "Életenergia mérő műszer" leleplezése fordított pszichológiai hatása miatt

Mint az AION alapítvány egykori munkatársa keresem meg Önt egy igen érdekes pszichológiai kérdésben. Egely György szabadalmazott is egy találmányt, amelyet élet/bio/vitalitás energiamérő műszernek állít. Egely internetten lévő leírása szerint a műszer használata jobb és nyugodtabb pszichés állapotok elérését segíti elő. Eddigi kutatási munkáim ezen állítás ellenkezőjét támasztják alá, tehát hogy a műszer használata éppen ellenkezőleg stresszes állapot elérésére ösztönzi használóját.

A műszer "mérései" alapján olyan személyek, mint többek közt Gyurcsók József közismert "gyógyító" kijelenti, hogy ő rendelkezik bioenergiával, amellyel gyógyítani tud. Értesüléseim szerint a Tudományos kutatók, Fizikusok, Orvosok és Biológusok sem tudták eddig egyértelműen és mindenki számára közérthetően cáfolni az állítólagos objektív mérőműszert. Szerintem én már jó úton járok a végleges cáfolat létrehozásában, amelyben segítségét is remélem. Az eddigi tények alapján a műszert csak az emberi kézen kialakult hőkülönbségek és a környezet hőkülönbségei miatt áramlásba jött levegő működteti. Ezen felismerésemben sokat segített Dr. Boczán János munkásága is, aki tudomásom szerint jelentetett meg közös publikációkat Szentágothai professzorral is. Az "életenergiát mérő műszert" élettelen tárgyakkal, akár két különböző kézhőmérsékletre melegített vasalóval is működtetni lehet. Továbbá a stresszes emberek kezén alakulnak ki nagyobb hőkülönbségek (8 fok is lehet lásd János Boszán dr, M.D. New Concepts Concerning the Test of Fitness for Driving könyvét), így ráadásul a műszer használata betegségre ösztönzi használóját, a hirdetett egészségesebb idegállapot helyett.

Egy korábbi populáris, közérthető és talán gunyoros stílusban írt tanulmányomat a témával kapcsolatosan, amelynek tartalmán már túl is léptem közben a http://www.zotyo.hu/para/egely2.htm helyen olvasható. Az index tudomány rovatán http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&uq=403 helyen vitafórumot is folytattam a témában..

Továbbá, mivel nem vagyok tudományos kutató talán tanácsos lenne, ha a témát tudományos igényességgel való közölhetősége miatt egy elismert tudományos kutató (társszerzőségemmel) felvállalná.

Budapest, 2001.01.15.

Üdvözlettel: Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.17 0 0 431
Kedves Teve!

Talát-süllyedt, tehát reményedre tévedsz. Ez időm nagyon kis hányadát köti le.

Egyébként a vitalításmérőt teljes mértékben tudományos oldalról közelítettem meg és nincs benne semmi olyasmi ami nem lenne a jelenlegi fizika, orvostudományi és pszichológia tudásunkkal megmagyarázható.

Előzmény: NevemTeve (430)
NevemTeve Creative Commons License 2001.01.17 0 0 430
Remélem nem veszed sértésnek, de szerintem Te valahogy úgy vagy ezzel a leleplezéssel, mint megrögzött kártyás a játékkal: lassan egész életedet ez tölti ki, nem múlik el nap hogy ne gondolnál rá, ha a barátaiddal találkozol ez az egyetlen témád... reméljük tévedek :-)
Előzmény: Iván Gábor (429)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.16 0 0 429
Aztán miért lenne tanácsos ilyet tennem szerinted?
Előzmény: NevemTeve (428)
NevemTeve Creative Commons License 2001.01.16 0 0 428
Ne sértődj meg, de szerintem jobb lenne, ha egy kis időre elfordulnál a paratudományoktól, kicsit relaxálnál, azután néhány hónap múlva újult erővel vetnéd bele magad a leleplezésbe...
Előzmény: Iván Gábor (427)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.15 0 0 427
Kedves Fórumolvasók!

Szerintetek az milyen ötlet ha a középiskolák fizika tanárait keresem meg szépen sorban a leleplezésemmel?

Előzmény: Iván Gábor (426)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.04 0 0 426
Kedves TZiky!

Ok és majd várlak vissza a véleményeddel.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (425)
TZiky Creative Commons License 2001.01.01 0 0 425
Kedves Gabor,

a (419)-ben megadott URL-en levo irasokat szabadidom fuggvenyeben el fogom olvasni.

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (424)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.01 0 0 424
Kedves Tziky!

"Gondosan ugyelve a 'kutatasi szabalyok' betartasara, a kiserleti eredmenyek egyertelmusegere, megismetelhetosegere. ( Es meg szukseges jonehany dolog. ) "

Nem, nem ez itt nem működik. Ettől több kell. Keresd meg Hraskó Gábor 1999-ben elhangzott előadását a szkeptikusok konferenciájáról ebben a témában.( http://www.kfki.hu/chemonet/TermVil/X-Aknak/ )itt van az e-mail címe.

A sárkány ellen sárkányfű elv hatásosabb;( már csak azért is mert a tudományos elven való hadakozás megbukott Egely kereke és sok más egyébb ellen is)

Sajnos a mai világban sokszor nem az az elsődleges, hogy ki mit tud bizonyítani mások előtt, hanem az, hogy mit tud elhitetni másokkal. Ezt bármennyire is helytelennek tartjuk, figyelembe kell vennünk.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (423)
TZiky Creative Commons License 2001.01.01 0 0 423
Kedves Gabor,

irod:
"Kutatni mindenfelekeppen erdemes."
Gondosan ugyelve a 'kutatasi szabalyok' betartasara, a kiserleti eredmenyek egyertelmusegere, megismetelhetosegere. ( Es meg szukseges jonehany dolog. )

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (422)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.01 0 0 422
Kedves TZiky!

A bioenergiaként kinyilatkoztatott energiafajtát a tudomány szerintem sem ismer el olyan formában, mint pl. egyes természetgyógyász magazinok irnak róla. Jelenleg még vitatott a léte.

Egely a honlapján sok szó esik a bioenergiáról, de inkább mint mitosz és legenda szintjén. Az általános és eléggé pongyola fogalmazásokból lehet következtetni, hogy a feltételezett bioenergiának át kellene tudnia hatolnia valamilyen anyagon. Sok olyan leírás is van amikor bioenergiát nagyon messsziről épületeken keresztül sugároznak ki.

Viszont nagyon kevesen vizsgálták a feltételezett bioenergia esetleges pszichés hatásait. Tehát, például hogy esetleg csak egy telepátiával terjedő lényegében önszuggessziós hatás. Ami energiaként nem igen mutatható ki. Most bocsánatot kérek eléggé nehezen érthető, szintén pongyola fogalmazásomért, de ismeretlen dologról csak elképzeléseink vannak és csak ezeket a gondolatképeimet, megérzéseimet próbáltam megjeleníteni.

Nagyon sok ember igy magam is tapasztaltam valami olyasmi erőt, érzést amit sokan bioenergiának mondanak. Hogy ez valós tapasztalás, vagy csak tudatunk, pszichénk kivetítdődése az nyitott kérdés.

Kutatni mindenképpen érdemes.

Üdvöztettel: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (421)
TZiky Creative Commons License 2001.01.01 0 0 421
Kedves Gabor,

irod:
"... a vitalitas/bio/elet energianak illene atmennie valamilyen anyagon."
Nem ismerem a vitalitas/bio/elet energia definiciojat, a tulajdonsagait sem, arra sem ismerek egyertelmu bizonyitekot hogy letezik-e. Ezen ismeretbeli hianyossagaim termeszetesen nem zarjak ki a letezeset mind a definicio, mind a bizonyitek, mind a vitalitas/bio/elet energia vonatkozasaban.

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (420)
Iván Gábor Creative Commons License 2001.01.01 0 0 420
Kedves TZiky!

Tehát mégegyszer összefoglalva; Ha Egyely vitalítás/bio/élet energia elméletét már több fontos ok, tény miatt is el kell vetni egyértelműen, akkor már felesleges újjabb érveket is keresni az elvetés mellett.

A Te és mások által irt dolog nem befolyásolja a végkövetkeztetést, hogy a vitalítás/bio/élet energiának illene átmennie valamilyen anyagon.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (419)
TZiky Creative Commons License 2000.12.31 0 0 419
Kedves Gabor,

irod:
"...van nemi latszolagos, fel nem oldott ellentmondas..."
Szerintem egy ellentmondas vagy latszolagos ( es ekkor pontosan el lehet magyarazni, hogy miert csak latszolagos )
vagy fel nem oldott ( ekkor viszont nem tudjuk eldonteni, hogy a ket ellentmondo allitas kozul melyik igaz, esetleg a rendszerunket kellene-e boviteni ).

"A latszolagos ellentmondas feloldasa olyan komoly munkat es koltseget igenyelne,..."
Igen, eloszor azt kellene kimutatni, hogy ezert es ezert _tunik_ ellentmondasnak. Ha megsem latszolagos az ellentmondas, akkor az elmeletben jelezni kellene, hogy ezt es ezt a tenyt az elmelet nem kepes kielegitoen megmagyarazni.

"...ami teljesen felesleges a tobbi erv sulya mellett."
Hiaba oldok meg otthon sokkal nehezebb matekpeldat, ha a felveteli tesztben szereplo _egyet_ nem tudom megoldani, nem vesznek fel.

"tenyleg nincs okod miert megsertodnod."
Igazad van. Nincs okom. Nem is sertodtem meg.:-)

"Ha vissza akarsz vonulni a tematol akkor kerlek ird azt."
A tema tovabbra is erdekel, csak a vitatol vonulok vissza.

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (418)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.31 0 0 418
Kedves TZiky!

A Te általad felvetettekről már folyt vita régebben és mások is jelentőséget tulajdonítottak neki, mert valóban van némi látszólagos, még fel nem oldott ellentmondás a hőelmélet és a forgási irányok között.

A látszólagos ellentmondás feloldása olyan komoly kutatási munkát és költséget igényelne, ami teljesen felesleges a többi érv súllya melett.

Viszont ha valaki erre veszi a fáradságot és megoldja, azért magam is hálás lennék. Erről írtam és ezen aztán tényleg nincs okod miért megsértődnöd. Ha vissza akarsz vonulni a témától akkor kérlek írd azt.

A vitának azért eléggé biztos alapjai vannak, hiszen egy készüléket szabadalmaztak és kereskedelmi forgalomba is hoztak több mint hat éve, amiről Egely azt állítja, hogy a bioenergia objektív mérőműszere. A készülék van és létezik, hogy tényleg azt méri-e, amit a "feltaláló" írásban is állít róla ez volt itt a kérdés eleinte. Mára már ez a kérdés eldőlt. Csak a levegő mozgását méri.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (417)
TZiky Creative Commons License 2000.12.31 0 0 417
Kedves Gabor,

amennyire emlekszem, sehol sem irnak ellenkezot a (410)-ben irt ket feltetelezesemmel.
Azert kerdeztem, mert nem tudom, hogy a feltetelezeseim mennyire igazak, igy a megfelelo valaszt sem irhatom le a feltetelezeseimre. Semmi rejtveny nincs benne. Ez ahhoz kellett volna, hogy tudjam: felhasznalhatom-e ezeket a feltetelezeseket az ervelesemben.

Biztos alapok nelkul nem folytatom a vitat, maradok olvasoja a topicnak.

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (416)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.31 0 0 416
Kedves Tziky!

Kérlek fejdsd meg és ird le nekünk is a válaszod a kérdésedre.

Én még ezt a részt nem kutattam, olyan alapossággal, ami alapján biztosat mondhatnék.Persze számos érvem, ellenérvem és bizonyítékom is van.

Ezt fejtse meg más OK. BUÉK 2001

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (415)
TZiky Creative Commons License 2000.12.31 0 0 415
Kedves Gabor,

koszonom a reagalast.

Ertem, az eletenergiaval kapcsolatban kerdezzek meg mast.

A megadott linken levo irast regebben mar olvastam. Tudomanyos igenyu iras, de nem jegyzokonyv. ( De most ujraolvastam. )

Tehat a ( barmelyik elmeletet igazolo ) tudomanyos jegyzokonyvek elerhetosegi helye ismeretlen.

Lepjunk tovabb.
1. feltetelezes: A kerek altalaban a tenyer felol az ujjak iranyaba forog.
2. feltetelezes: Az emberi kez az ujjaknal a leghidegebb, es az ujjaktol a kez fele valamilyen eloszlasban melegszik.

Melyik feltetelezesem hibas es miert? ( Vagy barmelyik- esetleg mindketto - pontositasra szorul? Vagy esetleg mindketto igaz? )

Off
Boldog uj evet kivanok mindenkinek.
On

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (414)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.31 0 0 414
Kedves Tziky!

"A (393)-as hozzaszolasomban kertem Toled forrast, hogy hol tudom elolvasni az eletenergia letet bizonyito irast, es hol tudom elolvasni az eletenergia tulajdonsagait vizsgalo kiserletek leirasait."

vaálaszom: egely@mail.matav.hu

"A (394)-es hozzaszolasomban kertem Toled forrast, hogy a hoaramlasos elmeletre milyen vizsgalatok voltak, hol olvashato ezen vizsgalatok jegyzokonyve, a mert eredmenyek alapjan probalkoztak-e elorejelzesekkel, es az elorejelzesek beigazolodtak-e."

válaszom: http://www.ps.elte.hu/~aion/cikkek/kerek4.htm és itt olvashattál már róla eléggé sokat.

Ezeket a kísérleteket, bárki saját maga el tudja végezni. Nem kellenek hozzá tudományos előképzettségek legfeljebb egy általános iskolai fizika tudás és néhány nagyon egyszerűen beszerezhető vagy elkészíthető eszköz. Az Egely kereket is lehet modelezni otthon található eszközökkel.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (413)
TZiky Creative Commons License 2000.12.30 0 0 413
Kedves Gabor,

"Kerlek maskor az altalanossagban irt hozzaszolasaimat is olvasd el,..."
A topicba beirt uj hozzaszolasokat - fuggetlenul attol, hogy kinek szolnak -, elolvasom. Ha nekem szol, akkor az elovasas tenyet altalaban jelzem, vagy reagalok a hozzaszolasra.

A (393)-as hozzaszolasomban kertem Toled forrast, hogy hol tudom elolvasni az eletenergia letet bizonyito irast, es hol tudom elolvasni az eletenergia tulajdonsagait vizsgalo kiserletek leirasait.
A (394)-es hozzaszolasomban kertem Toled forrast, hogy a hoaramlasos elmeletre milyen vizsgalatok voltak, hol olvashato ezen vizsgalatok jegyzokonyve, a mert eredmenyek alapjan probalkoztak-e elorejelzesekkel, es az elorejelzesek beigazolodtak-e.
Ezekre nem talaltam valaszt a (395) es a (407) kozotti hozzaszolasokban, meg annyit sem, hogy valakinek van-e tudomasa arrol, hogy tortentek-e ilyen celu tudomanyos vizsgalatok.( Amennyiben en voltam figyelmetlen, kerlek jelezd, hogy melyik hozzaszolasban melyik forrast talalom meg. )

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (412)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.28 0 0 412
OK Tziky!

Akkor a félreértés tisztázva. Most már elolvastad a nem a nevedre címzett válaszomat is. És én is értem, hogy miért voltál számomra értetlen.

Kérlek máskor az általánosságban írt hozzászólásaimat is olvasd el, mert abban nem csak neked hanem más számára is írok új információkat.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (411)
TZiky Creative Commons License 2000.12.27 0 0 411
Kedves Gabor,

" A (397) hozzaszolasomban es az azt megelozoekben is valaszoltam neked."
Ne haragudj, de csak azokat a hozzaszolasokat tekintem valasznak a hozzaszolasaimra, amelyekben megszolitanak, vagy amelyekbol egyertelmuen kiderul, hogy _nekem_ szol. A tobbi hozzaszolast elolvasom - az engem erdeklo topicokban -, de altalaban az "akinek nem inge, ne vegye magara" alapjan cselekszem. Ezert megkernelek arra, hogy a nekem irt hozzaszolasokat _nekem_ cimezd.

"Kulonben is eloszor tajekozodj, olvass alaposabban, mert kerdeseid felkeszuletlenek,..."
Az lehet, hogy a kerdeseim felkeszuletlenek, de valasz nelkul maradtak, es bemutatva sincs, hogy ez a kerdes ezert es ezert felkeszuletlen.

"... ahhoz kepest amilyen felkeszultnek igyekszel beallitani magadat."
Melyik hozzaszolasomban allitottam, hogy en felkeszult vagyok a topic temajaban?

Udv:
TZiky :-))

Előzmény: Iván Gábor (404)
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.27 0 0 410
colonel Cathcart/Vassy Zoltán/egy Szkeptikus társaságbeli fizikus!

Minden a terv szerint megy. A nanu-nanu Ember Az ürből/ Ember A zürből -re szükségem van nyiltan vállalva. A logikai hurok része.

Az origón is mindenki tudja, hogy Iván Gábor és Ivancsenzó ugyan az. A többi segitőmre pedig sohasem fogsz rájönni, mert annyira az orrod előtt vannak.Illetve nagyon buta vagy.

nanu-nanu

Előzmény: Törölt nick (409)
Ember Azürből Creative Commons License 2000.12.27 0 0 408
ÁÁÁÁ. Ez egy játékszer. Mi előrébb vagyunk már a naturál-technológiákban.
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.24 0 0 407
Ezen kérdés miatt ide irj: egely@mail.matav.hu

Nekünk világosban is csak egy légmozgásvizsgáló.

Előzmény: Köles (406)
Köles Creative Commons License 2000.12.24 0 0 406
Kérdésem; sötétben is működik a kerék?
Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.23 0 0 405
Kedves Fórumolvasók!

TZiky kérdései értelmetlenek a (396) hozzászólásomban leírt tények alapján, mivel Egely vitalitáselmélete nem lett tudományos keretek között bizonyítva, ezért azt megtámadni sem lehet olyan eszközökkel. Ez benne a NAGY ÁTVERÉS ÉS A TRÜKK! Kölönben már a hazai tudósok darabjaira szedték volna és nem kellene hozzá egy volt Para Kutatási Tudományos Társasági tag, egy logikai hurok szakértő, tehát személyem.

Egy példát említve ugyanez a helyzet/trükk Istennnel is. Ha azt valaki egyszer tudományos igénnyel definiálná leírná, akkor én vállalom, hogy azt nagyon rövid időn belül meg is cáfolom egyértelműen a tudományos cáfolat szabályai szerint.

Az istenhívők sem definiálták tudományos igénnyel, sőt igazából még logikai ellentmondásoktól mentesen sem istent, de elvárják a másik oldaltól, számon is kérik, hogy azt viszont tudományos igénnyel cáfolják meg, ha tudják. Persze ha megcáfolnak valamit, akkor azt mondják Isten nem is ilyen, hanem amolyan. Ennyire primitiv a trükk amivel Egely is operál.

Tehát akkor itt most az Egelynek, vagy a Tzikynek tudományos igényű definiciót és leírást kellene adnia a kerékről és a vitalitás/bio/élet energiáról, hogy azt a tudományos cáfolat szabályai szerint cáfoljuk.

Egyébként amit sejteni és megtalálni lehet Egely elméletéből, mert nincs részletes tudományos igényű elméleti leírás, nincsennek mérési jegyzőkönyvek, az alapján is már egyértelműen elvethető a Tziky által irt "b" pont alapján.

" Egy elmeletet csak es kizarolag akkor szabad elvetni ( szerintem ), ha
a, az uj elmelet reszletesebben leirja a modellezni kivant folyamatot;
b, egyertelmuen bebizonyul az elmelet hibaja;
c, van egy egyszerubb elmelet, ami legalabb olyan reszletes leirast ad, mint a jelenlegi."

A készüléket élettelen tárgyak is működésbe hozzák. És a mozgó levegő nélkül nem mér.

Üdvözlettel: Iván Gábor

Iván Gábor Creative Commons License 2000.12.23 0 0 404
TZiky!

A (397) hozzászólásomban és az azt megelőzőekben is válaszoltam neked. Különben is először tájékozódj, olvass alaposabban, mert kérdéseid felkészületlenek, ahhoz képest amilyen felkészültnek igyekszel beállítani magadat.

Üdv: Iván Gábor

Előzmény: TZiky (403)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!