Budapesten a XI. kerület Karinthy Frigyes úton van egy 3M fóliázó.
Elmentem megnéztem pont egy TDCi Mondeót csináltak nagyon profin. Befedik a a motorháztető első 1/3-át plussz a sárvédő elejét, az alsó spoilert, az "A" oszlopokat és a tükörházat (már akinek színre fújt). Az illesztések nagyon vékonyak szinte egyáltalán nem látszik a fólia ott, ahol találkozik a kasztnival és 3 év garit adnak!!
Csak hát elég borsos, a Ceedre 40-45 ezret mondtak. Ezért nem lett nékem fólia, lett viszont helyette egy alapozóig hatoló 2x3 mm-es kavicsfelverődésem a motorháztető belépő élénél!
Ja van egyébként tippetek a kavicsfelverődés eltávolítására, elrejtésére ami nem aranyárban van?
Én sem tetetnék fel efféle fóliát, pont amiatt amiket Jaanee is említett. A Hondások sem voltak túl lelkesek. Úgy rémlik, hogy egy elem fényezésével azonos az ára, akkor meg minek? Inkább minden ősszel festek 3-4 pöttyöt a motorháztetőre javító festékkel.
Nem tudom, de ha abból indulok ki területre nagyjából mint egy hátsó szélvédő akkora motorháztető, plusz lökös, meg sárvédőívek eleje, az mondjuk két ablak. Szóval nagyjából két ablak plusz hátsó szélvédő fóliáztatásának az ára tűnik reálisnak.
Ezt jól megaszontam... De tényleg nem tudom. Csak spekulálok :)
Így van. Lehet akárhány csillag, mikor 20 szoros G-vel csapódik a donor a légzsákba. Semmi esélye. Az egyik volt kollega S60-al 190-es tempónál talált meg szemből egy teherautót. Az
De azt vágod mi lesz a fólia maradványa mondjuk 1,5 év múlva. Leveszed mert elkopott, vagy akármi, és hopp felfedezed a fényezésen lévő különbséget. Ugyanis az UV, amiből mostanában akad rendesen, igencsak megdolgozza a fényezést. Barátom Il Ferrkó matráciái is szépen meglátszottak pedig "csak" 6 hónapot voltak a kocsiján ráadásul télen!
Az 50e felár azért már elég kellemes. A 100e felárnál viszont érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha hozzászámoljuk télire a 4 db acélfelni+esetleg 4 db disztárcsa árát akkor már nem olyan jó vétel. 100e felárnál SZVSZ szerencsésebb a kocsit acélfelnivel+disztárcsával kérni amik igy jók lesznek télire, külön meg 100e körül szintén lehet felnit venni. Igy egy kicsit olcsóbban ki lehet jönni.
Felnik 25e-ért?! Nagyon jó vétel volt, mi próbáltuk belealkudni a kocsi árába de azt már nem tudta adni a kereskedő, pedig tényleg nagyopn nézte a gépét... Viszont kedvezményesen 40e/db áron megvehettük volna külön, ezért nem kellett. Szerintem inkább az a sztori hogy elírták a megrendelőt...:)
Az előttem haladó autó felkapott egy elhagyott sárvédő gumit. 160 -nál jó nagy pofont adott a lökösnek. Kicsit lement a lakk, talán ki lehet polírozni. (holnap megpróbálom vékonyan bezsízozott éles szekercével :-))
Hát attol nem is kell félni mert olyan alulkormányzott hogy csak na!!! Azért ha sportosra veszi az ember akkor okozhat melepetést, mert elfordulni nem nagyon akar, csak az orrát tolja!!! Egy kicsit azért lehetett volna jobban kiegyensúlyozni!!!
Csak érdekességképpen az itt nagyon lehúzott Skodánál, annó a 15-ös acél felni helyett 16-os gyári alu, választhattam vagy 8 féléből, + szélessebb papucsok ,és 50 ropi volt a felár. Hmmm. Ilyen is van.:-)
Ja igen és ugyan ennyi lett volna a 17-es is, de azt én Magyarországon nemtartom használhatónak.:-(
A biztonság nem az NCAP-nél kezdődik (kasztni, lufi, stb.), ott végződik! Jó felfüggesztés, fékek! Na ezért szeretem a cee'd futóművét. Nem félek attól, hogy kilinccsel előre megyek be a kanyarba.
Jó lett volna ha a bicska kulcs is rendelhető, nem csak szeptembertől!!! Vagy ez felszereltség függő??? Ugy tudom hogy ez utólag nem változtatható, ugye???
"Egyetértek, ráadásul nem mindenkinek jön be az alufelni." Messzebbről a gyári dísztárcsa is alufelninek néz ki, és ez jól van így. Egy kollégám csak akkor hitte el, hogy acélfelnim van, amikor közelről látta.
Egyetértek, ráadásul nem mindenkinek jön be az alufelni. Sok előnye nincs, sérülékenyebb és drágább a javítása. Azért egy távirányító tényleg elfért volna! :( 8 ezer körül úgy emléxem már kiegészíthető a kulcstartó egy ilyennel.
Akkor örüljünk a *****-nak, és használjuk azt a nyamvadt biztonsági övet. Mert sajnos voltam már olyan ismerősömnek a temetésén, aki 50-nél elaludt, és a villanyoszlop után már nem ébredt fel :(
Szó sincs itt hamis biztonságérzetről! Én sem ma kezdtem autózni, helyén tudom kezelni a dolgokat, tisztában vagyok a realitásokkal! Az egyértelmű,hogy vannak olyan helyzetek, amikor 20 légzsák sem védene meg. Itt jöhet a szerencse, vagy a gondviselés, vagy nevezze mindenki annak aminek akarja. Gondolok itt arra, hogy láttam már olyan autót ami csak egy gyűrött fémgombóc volt, mégis élve szálltak ki belőle! A másik véglet meg amikor egy viszonylag kis ütközés halállal végződik!
Igazad van!!! Lenne száj húzás a 4 *-ra az biztos, de mi a különbség mondjuk egy fő utvonalon 110-ról fékezve bellcsattansz egy szembe jövőbe egy 4 és egy 5 *-os töréstesztű autóval??? SEMMI
Hát persze, ezzel tökéletesen egyetértek, én is ezt írtam a 8001-ben, de lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Azért őszintén... fanyalogna itt mindenki ha ez csak 4* lenne!!!
Igazad van!!Egyetértek veled!Csak azt akartam meg világítani, ha előzőm,nálam 120-160km/h és jön a TIR szembe akkor........... Egy haver aludt el a volánnál nemrég ,s majd örökre a 85-ösön,V.golf vs.TIR. Túl nagy volt a lassulás! Csak ne ringassa magát az ember hamis biztonságérzetbe!!
Hát igen, az 5 * az 5 *,DE én erre azért nem bíznám magam! Ha valami törik akkor nem nagyon lehet tudni hogy mi lesz! Azért ezek fix sebesség, ütközési pont. stb... tehát megrendezett törések... valamiféle adatot ad, de azért ez még közel sem jelenti azt hogy de biztonságos autóban ülök!!! a sok légzsák ok az kell!!! Mindenesetre azért megnyugtató hogy nem olyan töréstesztet produkált mint pl az a 'kínai dög' már nem tudom a nevét
Tényleg érdekes, de eddig is tudtuk, hogy az autózás veszélyes üzem! Én mindenesetre nyugodtabb vagyok egy 5*-osban mint egy fapadosban. A többi meg szerencse, vagy csillagzat kérdése.
A fogyi adatokhoz: nálam 100km/h-nál klímával 5,9-6l a fogyasztás.
Velem is történt már ilyen, igaz más autóban! De aki emlékszik, mikor reklámozták a Renault a sok 2-el. Na pont akkor készétettem a képet menet közben. :)
Ma két dolog is történt. Az egyik csak jópofa, a másik meg bosszantó.
A bosszantó pedig az, hogy kaptam valami hegyes szart a bal első kerékbe. Nem szeget, mert valami műanyag része is van, de elég mélyen beágyazódott a gumiba. Hogyazajótetvesfrancba. Kicibálni nem mertem, hátha így nem ereszt le reggelig, majd holnap a gumissal kiszedetem.
Na, ma végre ismét teljesen üzemképes a Cee'dem: a Karácsonyi-Nagy szervízében eltüntették a nyest vérengzésének nyomait. Ne tudjátok meg milyen kellemes a Bakonyban országúton turbó nélkül közlekedni: még faluban is életveszélyes volt egy pótkocsis kamiont megelőzni. (Országúton nem is mertem bevállalni...) Mint kiderült, jóval nagyobb pusztítást végzett a kis szemét mint gondoltam: a szervízben majdnem infarktust kaptam, amikor mutatták a motor burkolatának levétele után, hogy a turbó és fojtószelep vezeték teljesen el volt rágva, valamint egy elektromos vezeték szigetelő burkolata is meg van csócsálva több helyen.... Ennek örömére miután hazajöttem a szervizből az első dolgom volt, hogy rendeltem egy ultrahangos nyestriasztót. A neten ahogy nézegettem az 5e Ft körüliek fix. frekvencián sugároznak, a 11e ft körüliek viszont agy tartományban össze-vissza. Remélem használni fog, nem szeretnék mégegyszer így járni.
Megszüntették a váltóolaj szivárgásomat is, féltengely szimeringet kellet cserélni. A szalon egyik tulajdonosával beszélgetve kiderült, hogy rajtam kivül volt már egy ilyen nyestes esetük, az illetőnek viszont többször is elrágták a turbóvezetékét. Ezek alapján aki zöldövezetben lakik, dízele van de nincs garázsa szerezzen be valami nyestriasztót mielőtt még szintén hasonlóképpen járna.
Apropó, a Cee'dhez rendelhető MetaSystem bluetooth kihangosítóról nincs valakinek képe/leírása? (Mit tud, hova szerelik, mivel kompatibilis stb.)
Nekem 195/65 R15 ben kellene! Mondjuk, ugy is az ember használva ismeri meg az abroncsokat, tehát ki kell próbálni, ha nem jön be, legközelebb másikat vesz:)))
Én is nyomozok ezerrel, pedig hol van még a tél, de hátha olcsobban megkapom! Akkor valószínű hogy a Dunlop lesz a nyerő, de ott van még a Goodyear UG 7! Ezt is dicsérik ám rendesen!!! Ja és kb egy áron beszerezhető:)
> Amugy nekem mindenfele Dunlop wintersport 3D ajánlották most cirka 15 ropiért/db!
> Erről esetleg van valakinek infója???
A legjobb téligumi! (Több méretben is az első 2 v. 3-ban ott van.)
Vedd meg, és nem fogsz csalódni. Most meghalt a másik gépem, ahol elraktam téligumi-teszteket, de bízz bennem. Én is azt vettem pl., előtte 1 hónapig nyomoztam. :)
Nekem az elöző autómon Firestone Winterhawk volt és teljesen jól működöt, de abban nem volt ABS és nem tudom, hogy most ez hogy viselkedne a cee'd-en! Amugy nekem mindenfele Dunlop wintersport 3D ajánlották most cirka 15 ropiért/db!
Ezt a távirányítós kp.-at én sem értem hogy miért kell kispórólni. én éppen ezért vettem meg az ex limitedet, hogy ilyen alap dolgok azért legyenek benne(persze ezzel már jött a digit klíma, el tükör, ködfény stb) ÉS volt közte majd 400 ezer Huf:(((
Ha ilyen alap dolgok vannak, beérem az lx plussal is!!! De valószínű, így kell eladni a nagyobb felszereltséget:(((((((((
Persze, igazad van, az ESP jó példa. De álljon már meg a világ, az alufelniket ontja ki magából a világipar, ráadásul 0 Euro-ba kerül egy autóba/ra beépíteni.
Azért van ellenpélda is, ami kiakasztott:
VW Touran
A belépőmodellhez is jár az ESP. DE! Nincs klíma, nincs kalaptartó, ilyesmik. Akkor most olcsó ESP-t gyártani, vagy nem? Mondom az értékesítőnek, hogy jó dolog, hogy segít ha kicsúszok, de addigra megfőztem a gyerekemet a hátsó ülésen!
Alapban igazad van de most hülyegyereket játszok aki nem kapott nyalókát! Miért nem fér bele pont a távirányítós kp. zár és a színrefújt tükör a 4 millába?? Nekem csak ez a bajom, az alufelni nélkül megvagyok.
Ne haragudjatok, de szerintem egy kicsit elszaladt veletek a ló. Mondjon már valamelyikötök egy alsó-középkategóriás 1.6 dízelt ilyen felszereltséggel, ilyen garanciával más márkában? Szerintem hasonló felszereltséggel több százezer forinttal fogtok drágábbat találni. Meg kell érteni hogy valahol spórolni kellett hogy ennyiér kijöjjön az ára. Ugye a sok kicsi meg...
Lehet hogy nem jár felni, de jár pl ESP. Más márkáknál ilyen áron nem kapsz ESP-t, max felárért. Nézd meg mondjuk az i30-at, 1.6 CRDi Style csomag ~4.800.000 Ft, van felni meg minden, de ESP nincs. Akkor meg inkább ESP, mint felni, bármennyire is jól néz ki.
Már a Kia Riónál is totál ki voltam bukva - a magyar jövedelmi viszonyokhoz lebutított - és betonba öntött Kiás felszereltségi marketingpolitikán!! Annó bő 3 milláért a Rió 1.5 CRDI EX Coolhoz sem kaptam távirányítós központi zárat!
Most a januárban átvett (még "sima" LX) Crdi Ceedhez üzembehelyezéssel és metállal 4 millió Ft-ért szintén nem, így mind a mai napig kulccsal nyitom zárom!Ez agyrém!!!!!! Most "sztrájkolok" :)))) és nem vagyok hajlandó 30-60 ezret adni egy központi zárat is vezérlő riasztóért. Ha viszik a kocsit úgy sem ez fogja a szarháziakat ebben megakadályozni!
Ezen túl kérdeztem is annó az értékesítőt, hogy az LX-nél miért nincs lefújva színre a tükörház?Mennyibe került volna ez autónként?? 2 euróba/kocsi??????????? A könnyűfémfelni a Ceed-nél ha jól tudom a TX felszereltség "közelében érkezik" igaz az már meghaladja az 5 millát! Ezt pedig elég nehéz megmagyarázni, bár szivesen meghallgatnám egy marketinges frappáns elméletét ezzel kapcsolatban!
Én inkább csak azon csodálkozom, hogy egy EX-hez ilyen felszereltség mellett nem jár alufelni? Bármelyik másik gyártónál már alacsonyabb szinten is adnak hozzá, nemhogy a majdnem legmagasabbon. Tudom van az EX felett is, de azt ember nem rendeli, az tuti, tehát úgy veszem az EX a legmagasabb, amit el lehet adni.
Amit írtál az XR-ről, szerintem is jogos. Ekkora felárért adni egy rakás műanyagot meg egy-két apróságot nevetséges. Amit a klubhonlapon írtok, hogy százhatvanvalamennyiért is van optika még reális lehet ha fényezett. Inkább egy nagyobb motor, vagy egy jobb felszereltség, mint földig lógó lökhárító.
Jó pár héttel ezelőtt ugyan én kifejtettem, hogy nekem az XR-nél kicsit "erős" az első spoiler és mondjuk az 1,4-es (de akár az 1,6-osnál is) "minek" a dupla kipufogó, de persze ízlések és pofonok! A múltkor alánéztem egy XR-nek és gyakorlatilag a dupla kipufogó úgy van megoldva, hogy a hátsó dob után betettek egy Y csövet ami elágazván alkot két auspuffot! Optikailag ez lehet hogy sokaknak bejön, szerintem szebb és elegánsabb lett volna (nem lerontva a sportos hatást) egy kipufogócső egy szép ízléses krómvéggel. De mondom ízlések és pofonok!
Amit viszont írtál az meglep: "A felnit nem rendeltem, így jött az autó, megkérdezték, hogy maradjon-e (persze felárért), vagy a szalonautóról átrakják a lemezfelnit. Persze így jobban tetszett és fizettem."
Önmagában a 4 alufelni 100 ezerért(darabja 25.000 Ft) nagyon jó vétel, de valamit nem értek! Listaár szerint (forrás: kiamotors.hu) az XR felára mind az 1,4 EX, mind az 1,6 EX és 1,6 CRDI EX, illetve 2.0 EX és 2.0 CRDi Ex, illeve TX felszereltségek esetén egyaránt 550.000 Ft. Na most ugye nem azt akarod mondani, hogy az XR csomagba ami a több mint fél millió Ft-ba kerül és tartalmaz első-hátsó spoilert, hátsó "szárnyat" oldalcsíkokat és "dupla" kipufogót, meg hűtőrácsot a gyár felárért adja a könnyűfémfelnit?????????????????????????????????? Egyébként meg lemezfelnivel szállítaná az XR-t gyárilag????????????? Mert vagy most megint nagyon elkúrtak valamit a marketingesek, vagy ha ez tényleg így van röhejesnek tartom, hogy az XR árába nincs benne az alufelni!
Csak nagyon-nagyon-nagyon halkan jegyzem meg:
Nem tartod furcsának, hogy te XR-t rendeltél, a gyárból alufelnistől jött meg, megmutatják neked az autót, aztán persze hogy úgy döntesz, hogy maradjon az alufelni és ráfizetsz még 100 ezeret, így lesz az 550 ezres felárú XR-ből 650 ezres felárú XR???? Vagy a gyárban gondolkoztak úgy az autó gyártásánál és spoilerezésénél, hogy asszonygya:"tegyünk erre az XR-re alufelnit, igaz nem a csomag része, de ha meglátja a vásárló (leendő tulaj) úgy is megveszi mert jobban néz így ki!"
Szerinted ez életszerű??
Istenem az atyám nem akarom elrontani az örömödet, csak hangosan gondolkoztam. Én biztos hogy utánakérdeznék, hogy mit is tartalmaz pontosan az XR csomag 550 ezerért. Ha viszont tényleg nincs benne az alufelni akkor gyári ide, gyári oda ez iszonyat felár ezért az optikai "játékért".
Sajnos nem vagyok földi. A Szigetközben lakom, csak a munkám miatt sokszor járok Sopronba, azért vettem ott a kocsit, mert a győrieknél sokkal jobb árat adtak (a beszerzési áruk környékét), készségesebbek is voltak és a használtautómat is jobb áron vették be.
Szerintem igen, mert ez biztosan minden tekintetben a kocsira valo meret. Egyebkent a Ceed-re nagyon nehez pontosan olyan alufelnit venni (talalni) ami pont akkora meretu mint a gyari.
En speciel csak a Rial Flair 16 colos felnijet talatam meretei alapjan mindenben megfelelonek. De abbol a legkedvezobb 4 db-os ajanlat is tobb volt mint 100E Ft. Egyebkent Ausztriaban ilyen felnit adnak gyari felnikent. Mar tobb kinti sajtoanyagban lattam Rial helyett Kia felirattal ilyen felnis tesztautot.
En is gondolkodom konnyfem felnin es csak gyari erdekelne.
De amikor vettuk akkor meg nem lehetett azzal a felnivel rendelni mint amilyen a tied (pedig az tetszik), csak olyannal mint amilyet most az xr-her adnak.
Ha nem tul indiszkret kerdes megirnad, hogy mennyit kellet a felniert fizetned es hogy melyik kereskedesben?
A felnit nem rendeltem, így jött az autó, megkérdezték, hogy maradjon-e (persze felárért), vagy a szalonautóról átrakják a lemezfelnit. Persze így jobban tetszett és fizettem. Szerintem ez új módszer arra, hogy a könnyűfém felni is foggyon. Már halottam hasonlót itt, vagy valahol máshol. Lehet hogy nemsokára az ex-hez bevezetik...
A guminyomást már néztem, és az is érdekes, hogy néha nem csinálja. Akik kipróbálták a kocsit egy körre, azok nem vették észre, pesze lehet hogy csak én túlzom el a dolgot. Majd megnézetem olajcserekor.
Nálunk a Megane-ok között is volt ilyen, mondjuk akkor, ha téligumit tettünk fel. Futóműállításon minden rendben volt, semmi eltérés. Gumi nem kopott, és olyan pici volt az elhúzás, hogy egy idő után nem volt zavaró. De visszarakva a nyári garnitúrát teljesen megszűnt újra. Gondolom próbáltad, de a guminyomás legkisebb eltérése is okozhat ilyen jelenséget.
Helló Nem 150 csak 97, de akkor is csinálta, amikor egy 104 kilós utas ült mellettem az anyósülésen. Azért annyira nem gáz a dolog, csak azért fura, mert az előző autómhoz képest a ceed kormányának 0 a holtjátéka.
Senki más nem írt még ilyet. Már nem a gyanusítás miatt, de ugye nem 150 kilósan beülve van ez a jelenség?
:-DD
nálam a fogyi kezd "simulni" egy 130-140km/h-s 40 km szakasz, meg egy kis városi mászkálás, plusz 40 km 100km/h lötyögéssel pont 7 literes átlag (1.4 benzin)
Sziasztok! Én még új vagyok itt a fórumon, de mivel én is ceed-et vettem (a fórum olvasgatása is seített a döntésben), gondoltam itt is jelen lehetnék. Bevállaltam a dakar sárgát, a kluboldalra már felkerültek a képek. Előfordulási hely: Mosonmagyaróvár-Győr-Sopron háromszög.
Igen, így van, jó hogy nem robban be a légzsák minden kis ütközésre... Mint a régebben köremailekben terjengő kis videóban amikor a zebra mellett szundikáló nénire rádudál a merci kabriós, a nénike meg felriadva a 13 havi nyugdíjkifizetős álmából, a mamókás egyenszatyorral odavág a merci ütközőjéhez ami beindítja a légzsákot... :)
Maga a Ceed leírása (gépkönyve, használati utasítása) leírja a "légzsákok" részben, hogy egyáltalán nem szükséges minden ütközési helyzetben hogy bedurranjon az összes lufi. Ilyen pl a frontális ütközés! A borulásnál pl. nyílik az oldallufi de nem biztos hogy nyílik az első kettő!!!
Azt hogy mikor melyik lufi nyílik, gyorsulás-lassulás érzékelők szabályozzák, tehát nem "kötelező" sőt egyes esetekben veszélyes is lehet ha az összes lufi bedurran!!!!!
Mivel ez egy frontalis utkozes, csak a 2 elso legzsaknak kell berobbannia a tobbinek nem. Eleg sulyos utkozesnek kell lennie annak ami berobbantja mind a 6 legzsakot. Mondjuk egy hegyi uton utkozol frontalisan, majd az utkozes erejetol lesodrodsz az utrol, es tobbszor atfurdulva az arokban vagy rosszabb estben a volgyben landolsz. Bar egy ilyen utkozes tulelesehez baromi nagy szerencse kell. :)
Örülök hogy 5 csillagos lett a teszt! :) De egy ilyen erejű ütközésnél nem aktiválódnak az oldal és függönylégzsákok? Az érzékelők nem kapnak ilyen frontális ütküzésnél jelet, vagy lehet hogy a tesztkocsiban nem is akarták hogy berobbanjanak az oldallégzsákok?
Egyik cikk arra sarkall, hogy azonnal cseréljek, ha már voltam olyan hülye hogy nélküle rendeltem meg a kocsim, a másik meg lebeszél róla mint ez. Nem egyszerű az autós élete...:)
Azt hiszem, félreérted a flottakedvezményt! Minket is - mint Mégane Klubot - flottaként kezelnek a kereskedések! Azért kapsz kedvezményeket. Akár új autó vásárlásánál is.
Egyszerűen beírtam a google keresőbe, hogy "Ceed NCAP" és a következő két találatot dobta ki rögtön:
Az egyik egy írországi tesvérfórumumos kolléga kérdése aki ugyan azt érdeklődte tegnap meg amit én.
"Cee'd NCAP ???????????? Anyone know why the Cee'd has not gone through the NCAP test yet or when it is due to undergo it?"
A második már érdekesebb, remélem hihetünk neki ezek szerint pont ma hozták nyilvánosságra hogy,
"Kia cee'd wins 5-Star Euro NCAP safety rating
(SEOUL) August 29, 2007 -- The all-new Kia cee'd family car has been awarded a 5-Star safety rating in the latest Euro NCAP crash test results published today. The cee'd safety ratings - 5-Stars for Adult Protection, 4-Stars for Child Protection and 2-Stars for Pedestrian Protection - place it among the C-segment's safest cars.
"The latest Euro NCAP result is a major landmark achievement for Kia. The cee'd is designed, engineered and built in Europe, to meet or surpass the expectations of European consumers in every respect - including safety," commented Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO, Kia Motors Corporation. "The combination of the car's many talents, plus the 5-Star safety rating and the unique Kia 7-Year warranty, will make the cee'd even more attractive to European consumers, offering real peace-of-mind and low ownership costs.
"Kia's safety engineers developed the new cee'd to provide the highest levels of occupant protection in real-world accident scenarios. Our engineers predicted that cee'd would achieve a Euro NCAP 5-Star rating and this result confirms the major advances made by Kia with its latest C-segment family car," added Mr. Kim.
The Kia cee'd five-door hatchback, which is equipped with six airbags (front, side and curtain airbags) as standard, achieved good or excellent points scores in the front impact, side impact and child protection Euro NCAP tests. All Kia cee'd cars are manufactured at Kia's new assembly plant at Zilina in Slovakia."
Az érdekes az, hogy megnéztem az Euro NCAP hivatalos lapját, itt nincs nyoma a Ceed töréstesztnek!
A Ceed bő 3 hónap múlva "éli" meg sorozatgyártásának 1 éves évvfordulóját.
Szerintetek hogy a fenébe lehet, hogy az autónak - tudomásom szerint - még mindig nincs hivatalos töréstesztje????
Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de szerintem ez felettébb gyanús!
Érdekes módon az annó 2005. szeptemberében debütált akkor vadonat új Kia Rió NCAP tesztje már 2005 év végén nyilvános volt. 4 csillag. Kész, pasz, tudomásul lett véve.
Miért nincs töréstesztje a Ceed-nek?????????????????????????????????????
Volna egy kérdésem! Az autóval folyamatosan fa alatt parkolok és akad néhány gyantacsepp a szélvédőn és a kasznin is. Olyan gombostűfejnyi nagyságúak. Kaparászni nem akarom. Tudna vki segiteni, hogyan távolítsam el? Köszi!
ja igen... Kléber Krisalp HP-ről most hallottam olyan véleményt, hogy messzire elkerülni, a Bridgestone LM18-20-25... tipusokról meg csak jót. Persze a részleteket nem fejtették ki, hogy melyik miért jó és miért nem. :-)
cs_geza , nekünk volt egy VW Polo-nk, Dunlop M3 téligumival. Nagyon jó volt az oldaltartása, nem tudtam 30-nál oldalirányban megcsúsztatni a kocsit, élesen kanyarodva :) Viszont a fékúttal gondjai voltak :( Néha majdnem belecsúsztam az előttem lévőbe. :(( Rémes volt az ABS szüntelen kattogását a talpad alatt érezni és attól fosni, hogy vajon elég-e lesz-e még az a 2 méternyi hely hogy megálljak... Ezt az autót eladtuk, megvettük a Scenic-et. Aztán télen Firestone Winterhawk-ot tettünk alá. Ezzel meg épp forditott a helyzet, ez oldalirányban picit meg tud csúszni, viszont a fékútja érezhetően jobb, mint a Dunlopé. Úgy hallottam a Vredestein hamar megállítja az autót és jó a vonóereje, de talán ennyi az összes előnye. Pirelli, Conti, Goodyear vonalról írjanak a többiek, én ennyivel tudtam szolgálni. :)
Egy átlagember számára ezeknek az adatoknak van/lesz létjogosultsága, a flottakedvezmény szó hallatára elbizonytalanodik. Ugyan ki az aki egyszerre több autót vesz? Hogy lehetne összehangolni, hogy néhány ember egyszerre vásároljon ugyanattól a kereskedőtől autót? Ez a kereskedőnek biznissz de a magánszemélynek nem.
Fogyi adatokra mindig szükség van, az érdekli az embereket. Leirja vki, hogy kisvárosban használja az autót, X fogyasztással, másik 50 km-t utazik egyik városból egy másikba dolgozni, ő 90 fölé ritkán megy, neki Y fogyija van. Aztán jön a harmadik, aki a Hungárián kénytelen araszolgatni, neki megint más fogyija van. Aztán még érdekes lehet egy fordulatszám-sebességfokozatszám-sebességérték táblázat. Biztos kiváncsiak lesznek páran, hogy 2-3-4 fokozatoknak mi a vége, tapasztalati gyorsulások is biztos felkerülnek az odlalra, gumitippek, hogy XY márkájú téli/nyárigumival milyen volt az autózás, kényelmes, kellemes vagy verte a hidegviz mindig... A hibalista még nem nagy, alig van pár zörgés és hibás működésből adódó bejegyzés. Ezeket is rögzíthetnétek, pl. volt a futóművisszahivás az első 10.000 autónál, vagy az előbb említett műszerfalbibi. Szóval iyleneknek kéne egy kluboldalon szerepelnie főleg, és nem flottakedvezményről, szerintem :) De én csak magánszemély vagyok...
Nem-nem, kérem itten személyiségi jogok vannak, bár az utolsó kép tulaja már felfedte magát... én megy előtte vagyok, vagyis hátulról a második... :p A többiek max magukról nyilatkoznak... :)
Hol láttad a Kompass Bluet? Én olyat rendeltem szintén látatlanban, és azért izgultam, hogy milyen lesz, de ma megnyugodtam :) Már csak várni, várni, várni...
Engem is hívtak tegnap a szalonból, hogy megjött az SW. Ma délután megnéztem (kompass blue CRDi EX) . Nekem nagyon tetszik, a kombi valahogy szebb. A csomagtartó hatalmas. A jővő hónapban talán az emyém is megjön. Nem bántam meg, hogy vakon rendeltem.
Ezt ma lőttem, sajna csak telefon volt nálam azért ilyen a kép. A Lurdyban jött meg a bemutatóautó, egy EX Limited 1,6 CRDI. Tényleg jó nagy a csomagtartója, és benne vannak azok az ötletes tárolórekeszek is!
hat nem. nekem egy kriteriumom volt: igen eros, meredek domboldalon lakom, minden nap menjen fel-le, ha havas, ha jeges, ha vizes. Ezt eddig megtette, mas nem erdekel. :)
Mondjuk azt hogy már vagy 3 hónapja csak hébe-hoba vagyok otthon.:-( Kicsit messze akadt dolgom, és inkább kerestem szállást mindhogy haza járjak. Vagyis csak hétvégén , máramikor vagyok otthon , akkor meg ezer elintézni való dolgom akad. Na azért arra ne vegyél mérget hogy nem ugrunk át csak úgy (ha másért nem hogy szaladjon a moci:-). Esetleg fagyit lehet kapni nálatok? Arra lehet hogy a hétvégén is vevők lennénk.
Lehet , de nekem többet biztos nem lesz M. Alpinom. Nekem nagyon nem jöttbe.:-) Száraz hidegben jó, de a havat kimondottan utálja. Ez pedig nem túl előnyös egy téli gumánál.:-(
"Felettéb örülök, tán más nevében is mondhatom, hogy összejárogat a két topik."
Erről egyenlőre szó sincs. Csak Mi pofátlankodunk itt, mintha nem lenne hol trécselnünk.:-) Kopinak meg van ezer dolga, nemtudom mért nem azzal csapja agyon az időt??????
az abaqua egy jó cég... a mislen meg egy jó gumi téliben, nekem a korábbi tesója van, egyetlen átka, hogy igen határozottan kopik, kb 40 ekm és már több mint fele (vastagság) odavan... viszont jól tapad. Valamit valamiért.
Szia Én tegnap rendeltem Firestone Winterhawkot...egész jól szerepelt a külföldi teszteken is. Akinek kell most téli gumma 15" méretben az gyorsan keresse fel a startgumi.hu,mert a Michelin Alpin most 16eFT !!!!
Közös lányzó ismerőseink is mind ezt mondják! Hogy mé'? :)))
Tuzi meg nem szokott megsértődni. Max. egy percre bedurran az agya. Utána meg röhög tovább. Tökre komolytalanul veszi az életet. Ezért (is) szeretjük! :)
Hidd el, hogy nagy nyereség lett volna számotokra, ha el tud menni a találkozótokra!
Kopi, az tény, hogy Te valamit jobban csinálsz, mint TUZI... még a mostani találkozón is rólad beszélgettünk, remélem csuklottál... :ppppp
Bezzeg TUZI csak karikirozás kedvéért lett felhozva, meg a menyéthez hasonlítottuk szegényt... de csak viccből persze, de már késő, már besérült... :)))))))))))))))))))
Na ez az. Itt vagytok a Kiasoknál ,lenyúljátok az egész topikot.:-) Mégha értelmes is amit írtok.:-) Vigyázat amikor utoljára itt két Megános vitázott, és én balaga rájuk szóltam, még az én hsz.-em is törölték.:-((((
Persze azóta én vagyok az ügyeletes ellenség.:-)))))
Én is sajnálom. Bár nem értem a képet? A zászló oké, ennyi figyelmesség, egészen meghatódtam, na de a Fa testápoló minek? Van egy közmondás, betonba rajszöget?
Sziasztok! Tudja azt valaki,hogy mennyibe fájna a központi zárat távirányítóssá tenni? LX+ os, és akkor van probléma ,ha először a csomagtartót szeretném ki nyitni! Itt Sopronban 40000.-et mondtak rá!
Azt hiszem, hogy tényleg csak azon múlik, hogy a "hivatalos" része a társaságnak mennyire akar erőfölényével visszaélni. Ha nem akar uralkodni, és elfogadja azt, amit az itteni többség szeretne, ami az ő érdekük, akkor nincs gond.
Ha meg nem, akkor előbb-utóbb úgyis kitör a palotaforradalom! :))
Ha azokat az infókat is hozzáírjátok, amiket most leírtál, mindenki ki tudja szűrni magának a lényeget - ha akarja.
Ha valaki tudja magáról, hogy nem sportosan vezet, és nem használta a klímát, és a verda mégis 10 körül fogyaszt, akkor irány a szerviz! (Kevésbé durva fogyasztási különbség is felhívhatja a figyelmet egy esetleges hibára.)
Az autó kiválasztásáhot is segítséget adhat egy megfelelő minta. (Nyilvánvalóan nem 4-5 fogyasztási adatra gondolok.) A gyárak nem feltétlenül jó fogysztási adatokat tüntetnek fel a reklámjaikban.
(Érdekes, hogy az M I esetében többet adtak meg, mint ami a valóság. No, az M II-nél korrigálták ezt a hibát! :)) )
Hogy mit csináltok, azt persze Nektek kell tudnotok! :) Nálunk bevált az adatok kigyűjtése. Az meg nem hiszem, hogy gond lenne, ha egymással párhuzamosan futnának dolgok, és nem valamiféle sorrendiséget állítanátok fel, mert szerintem mindenkinek más a fontos.
Akkor most kérhetem a felvételemet a Cee'd klubba? Bár ott meg lehet, hogy tiltólistán vagyok. Mindegy, maradok odaát (ollézást kéretik mellőzni), itt meg lesz, ami lesz, majd a tagság eldönti mit akar.
Szerintem értékelendő, hogy valaki felvállalta ezt a dolgot. Mármint a Honlap kezelését, vezetését. Ha elfogadja az itteniektől a nyesegetést, akkor nincs az ilyen szimbiozissal semmi gond.
Ha bejelentkeztél megjelenik egy "Felhaszálói menü" na ebben van egy site-messenger, az "üzenetküldés" menüpont alatt. Ott látod a regisztráltakat - egyelőre.
Bocsi, de ez már nem az első eset, hogy csipkelődsz! A múltkor is beírtam, hogy itt szükség van mindegyikőnkre! Akármilyen érdekeltsége is van a közösségben részvenni, nincs különbség! Egymást segítjük! Erről szól!
Én ilyen vagyok. Ettől még remélem nem raksz ki a klubból? :))
Amit itt leírok, az szigorúan mindíg a magánvéleményem! Egyébként szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki érdeklődéssel venne olyan információkat összeszedve, amiről beszéltem.
A probléma szerintem az, hogy nincs "valós" fogyasztási adat, illetve mindegyik az. Évszaktól, kerékmérettől, jobb lábtól, forgalomtól és domborzati viszonyoktól, terheltségtől, esetleges műszaki hibáktól, stb. függ. Tudjuk, hogy el lehet cirkálni 6 liter alatt (én produkáltam 5,3 litert Veszprém-Badacsony-Veszprém útvonalon, de reális lehet a 10 liter sportosan, klímával. Nem hiszem, sokkal okosabbak lennénk, ha ezeket gyűjtőznénk. Főleg nem lesz ezzel kisebb bárkinek a fogyasztása.
Persze nem vagyok elrontója semminek, de vannak olyan témák, amelyek szerintem sokkal inkább kiaknázhatóak.
Hát hallod, Te tényleg reménytelen vagy. Például leszűrhetnéd az erdeti igényt, hogy melyik motor, milyen körülmények között mennyit fogyaszt. És ebből aki ilyen autót akar venni, könnyen tájékozódhat mielőtt dönt mondjuk egy 14,-es és egy 1,6-os benzines között. Nem kellene 8 ezer hozzászólásból kinyálaznia az információkat, vagy ugyanazt nem kérdezné meg 50 ember.
De nem is vártam mást, minthogy flottakedvezményről meg márkakereskedésről beszélj. Bár nem csodálkozom, hiszen Te magad állítottad, hogy "Mint média-tulajdonos elég sok autó van nálam teszten,".
Minél több adat áll rendelkezésre, annál közelebb lehet kerülni a valós fogyasztáshoz. A mindig 70-nel, meg 170-nel közlekedők adatai hamar kipottyannak.
Ha egy kis fogyasztási körülményt is mellékelnek a tulajok (rendszeres országút, autópálya, vidéki városi forgalom, fővárosi belvárosi dugók ...), akkor még teljesebb lehet a kép. Akár még hibák kiszűrésére is van lehetőség. (Nálunk volt már rá példa, hogy M I tulaj számára kiderült, jóval többet iszik a kicsija, mint a többieké. És elkezdődhetett a hibakeresés.)
A többi felvetésednek is meg van a létjogosultsága. Ezek mind párhuzamosan futhatnának egymás mellett, és egymástól függetlenül.
Akkor - hogy ha a 7846-ot elolvasod - Nálad a laszti! :) Játszd meg! Mit veszítesz?
Ha a cégeteknél tisztázod a dolgokat, indítasz egy listát az adatokkal, no meg azzal, hogy mindenki szépen írja hozzá magát. (Talán még KiberLovag is ráveszi magát egy Copyzásra! ;) )
Javaslom, az asztalösszetolást! :) Egészen más úgy a hangulat, mintha különálló asztalkáknál foglalna helyet a társaság!
Hát nem tudom, mit szűrhetnénk le egy - soha véget nem érő - ilyen táblázatból. ...Azon kívül, hogy mennyi vezetési stílus és körülmény létezik. Természetesen van lehetőségetek újabb témákat indítani, hajrá. Egy idő után úgyis kiderül az életképessége.
Kissé alulértékelt témák: Flottakedvezmény érvényesítése, klubtalálkozó, kereskedésekkel kapcsolatos tapasztalatok. (szerintem ezeknek jobban kellene pörögni.)
Szerintem kellene keresni néhány önként jelentkezőt. Köztük felosztani az eddigi hozzászólásokat, és velük "átnyálaztatni" azokat. Ami hasznos lehet, azt ki kell emelni egy doksiba, majd egy kicsit átszerkesztve mehetne egy rovatba a Honlapotokon.
Nem reklámnak szánom, de ezt nyugodtan tudom ajánlani, mert benne vagyok! :)
A lehetőség pedig, hogy nálunk, akkor az étterem 120 ülőhelyes, az emelt befogadása is 50 ülőhelyes, de voltunk már fent szilveszeri bulinál vagy 80-an. Finom, kiadós ételek, korrekt ár, szép és kultúrált hely. Az emeleti (pizzázós részről nincsenek képek a honlapon, de van 12 asztal, 3 biliárdasztal, zenegép, de ha komolyra fordulna a dolog tudok saját fotókat küldeni róla) Ha valakit érdekel www.szittyo.hu Parkolási lehetőség is van. És hamarosan szállást is tudunk biztosítani, de azt most is megoldható máshol. Az ország közepétől (lásd Pusztavacs) kb. 20 km-re vagyunk. Megközelíthetőségre pedig a 4-es főút mellett Bp-től 50 km-re Szolnok irányába és az M5-ről is az összekötőn eljutsz hozzánk. Látnivaló pedig: Dolina, Hársas, Gyurgyalagos (természetjárók kedvére) van még horgásztavunk, gyógyfürdőnk, faluház, kastélyok stb. Ahogy elnézem a társaságot akkor szerintem az emelti rész jönne be a többségnek! :) Na szóval ez egy lehetőség akár a következő talira.
Ez csak úgy működik, hogy valaki felvállalja a szervezést, és meghírdeti a programot! :) Egyébként csodavárás az egész! :))
Ott a labda Nálad! Kérdezd meg a főnökeidet, hogy mit szólnának a dologhoz, ha 20-30 személy felkeresné az éttermeteket? (Ugyi, a Citrancsból kiindulva ez nem lehetetlen!) Milyen kedvezményre számíthatna a társaság egy ilyen alkalommal?
Össze lehetne-e állítani egy jó kis menűt (A, B, esetleg C variánssal), plusz feltét a pizzákra, vagy mittomén! :))
Ha a részleteket letisztáztad, akkor körülkukkoltok, hogy mit lehetne egy könnyű kis sétával megnézni Albertirsán. Oszt egy időpontot kíszúrtok a naptárból, bedobod ide a programot, és családtagostól összegyűjtitek a jelentkezőket.
Persze mindehhez tartozik egy kis felelősségteljes hozzáállás a társaságtól. Olyanok jelentkezzenek, akik komolyan is gondolják, hogy elmennek a programra!
Mondom mindezeket megános kibicként! :)) De tényleg segító szándékkal!
Minket is egy nyíregyházi tali hozott igazán össze. Mert oda az állatkerti program miatt olyan családtagok is eljöttek, akik addig hallani sem akartak az autós klubbunkról. Ott meg rájöttek, hogy milyen jó együtt! :)
Ez a tippek-otletek lista nagyon jo lenne!! En penteken vettem at a kocsimat, es mar rengeteg kerdesem lenne, amihez most vissza kell hogy olvassak 260 oldalnyi hozzászólást... De legalábbis keresnem kell közöttük... :) (mellesleg én válallnám az összeírást, ha elküditek a tapasztalaitokat pl e-mailben...)
Citroen találkozó szokott nálunk lenni. Ez európai vonzáskörű. Az egyik évben mi, mint Albertirsaiak, a másik évben pedig a testvérvárosunk rendezi meg felváltva. Ha nekik összejön, akkor nekünk vagy bárki másnak miét ne.
Egy barátom pénteken vett át egy új Cee'd 1,4 EX LIMITEDET, és rögtön felmerült bennünk egy kérdés. Az ajtókon nem világít a belépőfény, van tippetek? Vagy az csak prizma?
Én csak belekotty! :)) De mi lenne, ha a főnökeiddel megbeszélnél egy kedvezményes Cee'd menüt, és meghívnád (na jó, azért ki-ki alapon! :) ) a társaságot családostól egy nagy zabbantásra. Összetolt asztalokkal!
Természetesen arra a napra mentességet kérnél a felszolgálás alól!
(Ha jó a szakács, és van a környéken némi látnivaló - nem tudom, merre van az a pizzázó -, akár egy Mégane menüt is össze lehetne állítani! ;) )
No meg egyéb tippek, ötletek kigyűjtése a Topicból is hasznos lehet. A mostani kb. nyolcezres hozzászólásszám ilyen jellegű átfutása még nem lehetetlen, de később már nincs ember, aki ezt felvállalná. Akkor meg a hasznos infók végleg elvesznek. Hacsak nem emlékeztek mindegyikre! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tervezitek esetleg a klubhonlapon táblázatok vezetését? Annyi különböző adat kering itt a fogyasztásokról, hogy szerintem jó lenne autónként/motoronként összeszedni, és a honlapra felrakni az üzemeltetési körülményekkel együtt.
Furcsa néha, amit írtok, nekem a Megane II 1,6-os automata váltós kombi, és egyszer mértem vele 11 literes fogyasztást, az elején és nyomva neki. Átlagban Budapesten (szándékosan nem "városban" szót írok) sem eszik 10,1-10,4-nél többet. És ebben sokszor autópálya is van óra szerint 150-es tempóval sohasem egyedül.
Oszágúton meg 100-as tempónál 6 liter alatt fogyaszt, csak nincs ideje sokat így menni szegénynek :)
Érdekes, hosszabb úton nekem is elkezd ott nyiszegni, ciripelni, de ha másnap rövid távokat megyek, nem hallom, csak olyan 100-150 km után kezdi el. szemmel is lehet ezt a hibát látni, vagy csak kézzel nyomkodva?
Ha meg maradt volna a Megane-nál (igaz a Megane II tudja ezt), akkor otthon is átállíthaná ezt a funkciót a bezárógomb nyomva tartásával 5 másodperc alatt :)
ZÖRGÉS téma: ma voltam szervízben, ahol kicserélték a szélvédő alatt lévő légbefúvó műanyag csíkot (amin a légkondi és a riasztó érzékelője/villogója van, egészen benn a szélvédő és a műszerfal találkozásánál). azt történt uis, h elkezdett nyiszatolni, zörögni, mire alaposabban szemügyre vettem és azt láttam, hogy egyik oldalt kiugrott a helyéről. nem tudták visszpattintani, kilazult a pöcök vagy mi, úgyhogy rendeltek egy újat. most úgy tűnik minden rendben.
azt mondták (KIA Óbuda, kifogástalan kiszolgálás és stílus), h miután elvittem elkezték figyelni és három másik ceednél is találtak ilyen jellegű problémát.
egy szó mint száz, lehet, h akinél van zörgés ez lehet az ok, úgyhogy érdemes ránézni és kagylózni, hiba esetén cseréltetni, 20 perc az egész.
Noja, jó kis ítélet, objektív marad... innen üzenem a kollégának, hogy a számára bosszantó kp-zár működés átprogramozható! Szervízben szólni kell, rádugják a kompútert, és seperc alatt kiiktatják a 40-nél bezár "felnőttzár" opciót...
Milyen érdekes! A hivatkozott népítélet is remek példája "az ízlések és pofonok", illetve a nem vagyunk egyformák kategóriának! Hiszen sokan sokszor leírták már (és az általam olvasott tesztek és népítéletek többsége ilyen) hogy a Ceed futóműve a magyar utakra igen csak kemény. Az biztos a hivatkozott márkatárssal ellentétben én nem vágynék pl. a Suzuki Ignis hátsó merevhidas vesekőrázására futómű szempontból!
Kis ízelítő, persze a képek jobb minőségben is rendelkezésre állnak... :)
A menyétet az erőszekos módon turbótlanított kollégák miatt hoztuk össze, mellesleg a képen látható plüss a beige színű autókhoz (kötelezően) ajánlott, színben harmonizáló tartozék... :))
Megnyugodhat mindenki, a tali jó volt elsőnek, és mindenki nagyon megnyugodott, amikor egy OFF régi boci Mégane beállt a parklóba a csoportosulásunk közelébe... :)
Nagyon köszi, hogy vártatok rám is, még teloszámot sem tudtam, hogy jelezzem nem tudok menni. A szülővárosomban egy pizzéria-étterem-ben dolgozom felszolgálóként hétvégente.Sajna beúsztunk a rendezvények miatt (keresztelő, eljegyzés, házassági évforduló).Már most kész vok, de még fel kell vezetnem ma Óbudára. :(
De most ünnepélyesen megígérem, ha a következő tali úgy sikerül, hogy talán egész v. félnapos és még főzési v. sütögetési lehetőség lenne akkor a "konyhatündérkedést" is bevállalom! Az iwiw-en fent vagyok, ez is egy lehetőség, hogy ne csak nick nevek alapján ismerjük meg egymást.
Nagyon sajnálom ,hogy illyen keves invitálásnak nem tudtam eleget tenni. Sajnos csak most értem haza, gondoltam biztos nem vártok rám. 16-kor még a világ végén voltam, és igaz hogy nem Cee'd-el , de azért jól haladtam hazafelé.:-)))) Azán közbe jött valami és kicsusztam az időből. Így sajnos ez most kimaradt.:-)))
Na nembaj , még edzetek, és a következőre igyekszem eljutni.:-))))
Én minden tankolásnál nullázom (mindig tele tankolom, és minig szinte üreig járok vele) Nem tudom hányszor tankoltam már, de az első ezer kilométer óta mindig 5.4-re áll be a fedcom.
Hízik a lista, bár nem lesz maittunk dugó a parkilóban. Kezdetnek nagyon jó.
baleri80 (igyexem, de most értem haza a melóból-vendéglátózom is-és ma még megyek vissza 11-re, de 17 óra körül talán sikerül odaérnem, remélem még ott lesztek) Deras71 díler (Piston Ex CRDI) Doki1984 (Beige Ex Limited CRDI) de piros szalagom nem igen lesz:((( KiberLovag
Nekem átvételkor pár km-t mutatott az ODO, és 21 volt az átlagfogyi, nyilván a tréleres föl le mászkálás, egyebek... aztán sokáig nem nulláztam, és 6.1-en állapodott meg sok BP-zés van az utaimban... azóta többször nulláztam, és hosszútávon mindíg megállapodik 6.1-en... ha rész-szakaszokat nézek, akkor városban ennél rosszabb, országúton meg jobb... ebben persze semmi meglepő nincs... :) Én elégedett vagyok, főleg, hogy a kúton mindíg kiderül, hogy cirka 0,2-03-at csal a fedcomp az átlagra felfelé, ergó a valós nagyátlagom 5,8-5,9... (1,6 CRDI EX)
Amióta átvettem az autót, nem nulláztam le az átlagfogyasztás mérőt, akkor még 15L-t mutatott :) Most, kb 1000km után, ennek nagyjából fele a városi, 7.4-en áll. Ja, 1.4LX+ Tegnap megint sikerült úgy mennem 3km-t (direkt néztem), hogy a megtehető távolság csak 1km-el csökkent :) Najó, ezt úgy sikerült, hogy a városi tötymörgés (3-asban negyvennel) kiértem egy elég szar útra, ahol 70-nél többet nem volt szívem menni, de azért felraktam 5-be. Szerencsétlen fed. komp. persze hogy nem bírja kiszámolni, hogy most akkor mennyi is az átlag.
Áááámmbéééérrreeeek! Minnitali Rulez! Lurdy-Ház parkoló hátsó rész,ahol nem zavarunk senkit! 16-órától.
Piros szalag viselete az antennán önkéntesen (kötelező :-)
Lista indul: ( jelentkezés nélkül is szívesen látunk akár érdeklődőket is, akár más típusokkal is ) Pld Tuzi Renault Mégane Klub. Jól elverjük :-DD
baleri80 (igyexem, de most értem haza a melóból-vendéglátózom is-és ma még megyek vissza 11-re, de 17 óra körül talán sikerül odaérnem, remélem még ott lesztek)
Deras71
díler (Piston Ex CRDI)
Doki1984 (Beige Ex Limited CRDI) de piros szalagom nem igen lesz:(((
Naaa, azért vigyázzunk azzal a fékbetéttel, mert te céges ótóról beszélsz, azokat ütik-vágják. Ford szervízben mondták mikor kérdeztem, hogy hány km-nél kell cserélni a fékbetétet, azt mondták, volt akinél 20.000-nél, de volt, akinek 100.000-et is bírt. Szóval ez semmire sem mérvadó, mert lehet, hogy autógyilkosok nyomják a pedált a cégeteknél. Tudod, ami ingyen van, meg a cégé, arra nem vigyáz az ember...
Nem lenne rossz választás az Octavia, még ha az előző verzió is az, de igazat kell adnom az előttem szólóknak, a hátsó üléssorban nagyon szűk, meg ez a 75 paci röhely egy ekkora kocsiban. Ha megnézed a használtautó kínálatot, talán nem véletlen, hogy ezekből van a legtöbb, viszonylag újak is, mert szerintem sokan a vétel után jönnek rá, hogy ezzel alig lehet közlekedni. A G Astrám 90 paci volt, de azzal is akkor mertem csak előzni, ha a láthatáron senki nem jött szembe, pedig az könnyebb kocsi volt....
De lehet, neked nem lesz a dinamika szempont, és ha hátulra csak gyerekeket ültetsz, akkor szeretni fogod. Az igaz, hogy nem korszerű már, de legalább kiforott modell, mindennek van jó és rossz oldala is.
Ha jól tudom a Skodánál a "Tour" a ráncfelvarrott verzió, de nem a legújabb kasztni! 2 légzsák manuális klíma x hangszórós CD-Rádió állítható kormány fedélzeti számítógép ami a fordszémmérő pici kvarckristályos kijelzője! Elektrohidraulikus szervó, ABS meg két másik kütyü amit nem tudok értelmezni. Van elektromos tükör ami fűthető meg még egy sor cuccos az alapfelszereltségben. A motor valóban 75 Le, a kasztni 1175 kg. Az új kasztnis Octaviában ugyan ebből (1,4 16V) a motorból már 82 Le-t préselnek ki!! Ez a kasztni ezzel a motorral még "üresen" is betegágy, nem hogy telerakott 500 literes csomagtartóval megpakolva+3 személy!!!Kollégámnak nem ritkán (neki ilyen van) városban klímával simán bekapja a 10 litert. Ára lista szerint(alapfelszereltség) 3.650.000 Ft!!!! A tengelytáv valóban 251 cm és ez nagyon érződik is a hátsó üléseknél a lábtér szenvedi a batár hátsó csomagtartó "árát". 175 cm felett inkább ne próbálkozzunk meg beülni hátra, mert kin szenvedés. Próbáltam nem a levegőbe beszélek(magasságom 188) Halkan jegyzem meg a Ceed tengelytávja 2600 mm! Ez a 9 cm plussz baromi sokat jelent.
Elfogult vagyok persze a Ceed irányába, de mivel mind a kombi, mind az alap Tour-t rendszeresen vezetem a cégnél és hátul is szoktam ülni meggyőződéssel állítom, nem lehet egy napon említeni a Ceed-el sem menetteljesítmény, sem felszereltség és egyáltalán semmilyen szempontból. A két kocsi két külön kategória. Persze a csomagtartó baromi nagy az Octáviánál, de igazán kevesen használják ki, max egy 4, vagy 5 fős család amikor elmegy Bibiónéba 2 hétre és viszik az egcájgot! A mi céges 13 hónapos Tour-unkban ami egyébként 1,6-os most 33 ezer km-nél gyulladt ki a kontrollámpa, hogy megette a betétet!
A Skodánál csak egy modell van ami előtt megemelem a kalapom ez pedig az RS 2.0 PDTI 170 Le. A benzines RS is kafa az 2.0 benzin 225 Le csak 15 lityit eszik. No az utóbbi van többek közt az autópályarendőröknél, ők "tudják" tankolni.
Szóval az Octavia egy igásló, de nem egy kategória a Ceed-el.
Beragadtunk egy kamion mögé és 90-nél vissza kellett tenni 4-be, hogy meg tudjam előzni. Ötödikben ennél a tempónál halott a gépezet. Képzeld el hogy akkor csak 2700-at forog!! :)) Ez a változó szelepvezérlésű nem ott húz jól ahol a "hagyományos" 16 szelepes ford motorok, hanem föntebb. 90-nél kb. 3600-at forog. Innen gyorsitottam és 5000-ig pörgettem, amikor felváltottam 5-be, hogy váltás után 4000 legyen a fordulat. Egyébként ötödikben 4000-nél van 130-on és 4000 alatt ötödikben érzed, hogy gyengébb a motor, szóval 4000-nél éled a motor :)
A Tour az a Skodánál az ami az Opelnél a Classic? Ha igen akkor ugye a modell tíz éves, a tengelytáv 251 cm azaz 14 cm-rel kisebb mint a Ceed. A Motor 75 kemény ló. hát ez nem a Ceed allternatívája 2 légzsákkal . A 3.65 millás ár egy felnyomott ár, hogy adhassanak neked 5000 kedvezményt vagy 500ezer beszámítási felárat ahogy azt a Skoda teszi már vagy 5 éve. A csomagtér az tényleg nagy. kell is mert a hátsó üléseken finoman szólva is kicsi a hely. Nekem is volt Octaviam még anno 1997 ben. Ha beállítottam elöl az ülést akkor mögém be nem tudtam még cipőkanállal sem beülni. Jól bevált régi vas nagy csomagtérrel. Korszerüségben azomban messze van a mai autóktól így a Ceed től is. Sok sikert és balesetmentes kilométereket.
Tegnap végre átvettem a Cee'd-em:) 1.6 CRDI EX, kompassblue gyönyörűség:) 100 km megtétele után ugyan még semmit nem mondhatok róla - ami a tapasztalat kategóriába tarozik - de tökéletesen megy, csendes, gyors. Klub oldalra teszek majd fel képeket, ilyen szinben ugy sincs még fenn. Ja, előfordulási hely: Szeged ill Óbuda/Kaszásdűlő-Huszti út. Ha munkában vagyok Kecskemét-Békéscsaba is. KWA-4....-es rendszám. Üdv :)
Én is szerettem volna egy ilyen autót venni. Ezért írtam öt kereskedőnek is e-mailt hogy küldjön számomra egy ajánlatot. Aztán eltelt két hét se egy válasz email se egy telefonhívás. Aztán inlább egy másik autót kerestem aminek van csomagtartója is. És megtaláltam a Skoda Octavia Tourt. Ezért írtam egy kereskedőnek. Aki még aznap fel is hívot és tett egy visszautasíthatatlan ajánaltot. Skoda Octavia Perfect 1.4 klímával 8 hangszórós Cd lejátszóval és mátálfénnyel mindösszesen 3.199.000 Forintért. Ja az autó alapára 3.650.000. És eltelt 3 nap és már meg is van az új autóm. Így lett a szlovák KIA helyett cseh Skodám.
Én írtam, hogy tudja-e valaki, hogy M6/M8 rendszerű-e a mienk, mert az látható, hogy csavaros, és arról olvastam, hogy ilyen... de pontos infóim nincsenek, és a nemrég belinkelt online szervízkönyvben sem leltem infót...
Amúgy én is láttam a csomagtarto.com -on egy csomó ilyenre illeszkedőt, és míg a gyári olyan 30e körül van, addig ezek 15-be mennek, ami nem kis difi...
Kérdés, hogy valóban rakhatók-e Cee'd-re, és ez egyfjta szabvány, amit ezeknél is alkalmaztak...
ergó a kérdés továbbra is az, hogy a Cee'd tetőcsomi-rögzítői M6/M8 szabványúak, vagy sem... az SW persze más, mert annak van sínje...
A www.csomagtarto.com -on van egy csomó M6, és M8 rögzítésű csomagtartó, (a napokban itt írta valaki, hogy ilyesmi a ceed is) de a ceed egyenlőre nincs rajta a listájukon. Egy telefont megér szerintem, és az áraik sem annyira horrorisztikusak.
Érdekes, mert nekem a mappanevek, mint albumnevek jelennek meg... de csak az elején írja ki, amikor ráugrok, vagy arra vált, aztán már a számcímeket írja... viszont be lehet állítani a menüjében enneka kezelését, ha jól rémlik, de már nem emléxem, el kéne olvasni megint...
A fogyihoz: változó szelepvezérlés alul nyomatékosabbá teszi a 16V mocikat, cserébe nő a fogyasztás...
A pár évvel korábbi kocsikat hasonlítani már meredek, mert az EURO3-hoz képest az EURO4 szabvány sajna majd minden gyártónál cca 10% fogyinüvekedéssel járt... amúgy az EURO2-ről EURO3-ra ez még drasztikusabb, 15% körül volt...
A 8V mocik kevesebbet esznek, kevésbé is mennek, és papíron sincs bennük annyi paci általában...
szóval azért ezeket tartsuk szem előtt kíremszípen...
Csendes megjegyzés: Azért faxság az EUROx szabvány, mert ha kevesebb károsanyagot nyomok ki, de párhuzamossan nő a fogyim, akkor ugyanannyi megtett km alatt végeredményben ugyanott vagyok... ergó máshogyan kéne számolni... no de mind1...
hát az igaz,hogy én 99%-ban egyedül használom a kocsit, de szinte csak Pesten minden nap Kőbányáról Budaörsre járok melózni, tehát át az egész rohadt városon, mégegyszer mondom, saját mérés tankolásnál első koppanásig tankolom, szóval 7,5
de én soha nem pörgetem 5000-6000-ig, meg nekem nem változó szelepvezérlésű, nem tudom ez számít-e....
de nem is értem, minek 5000-ig pörgetni kigyorsításnál......F1-re gyúrsz? :o)
végülis nem egy fenevad, de erős meglepetéseket szoktam okozni vele...:) Pislogó BMW-sek a legjobb barátaim.
Cee'd meg a legnagyobb. München belvárosában állok a pirosnál és látom, hogy szomszéd BMW-ből néz a néni az anyósülésről és mutatja férjének milyen jól néz ki. Majd elhaladtak, meglátták hogy kia, aztán néztek tovább hogy ilyet is gyárt...
Finoman vezettem a munkatárs fókuszát. 4 hónapos, változószelepes 1.6-os, kombi. Hát barátom 10 liter volt az átlag. Volt benne pesti dugó és 130-140-es autópályázás. 5-en ültünk benne (400 kg) és akkor fogyasztott igy. Végig ment a klima. szegényke csak 4000-5000 közt érezte jól magát, 3000 alatt igen harmatos volt :( értsd: A padlógázra 5 másodperccel később tudott reagálni :( No de nem csodálkozok én ezen, végülis a kaszni is nagy nehéz asszem 1200 kg, és még jött a 400 kilós "teher" meg ugye a forma sem áramvonalas. Szóval aki erre az autóra mondaná, hogy 8 literrel eljár vele annak nem hinnék. "üresen" 1 fővel reális lehet a 9 liter. Az átlagfogyi a kompjúterben amikor elindultunk 9.5 literen volt, és a menet végére kerek 10 lett. kb 50 km volt a kompjúterben indulásnál.
Én a miénket legális körülmények között próbálgattam az autobahnon, csak az volt a bibi hogy még éppen csak 2000 km volt benne, ezért nem volt szívem nyomni ki a szemét. Nekem is kb itt állt meg a tudása, talán belendülne kicsit még, de ez bőven elég. Amúgy megdöbbentő, hogy milyen csendes mág mindig ilyenkor is a gép.
Nem tudnám megmondani hogy menne-e még valamennyit, csak 4000-es fordulatra állítottam be és ott néztem a pillanatnyi fogyimérőt! Nem hiszem hogy még nagyon menne mert 180 felett elfogyott rendesen!
Persze tudom hogy csal az ora:( de általában ezt látod és kész:)))
lefektetted a mutatót:) helyes. azt már én is csináltam... :) Azt tudod, hogy itt 10-et csal az óra. Én is tökre örültem, hogy majd 200-al megyek, a GPS szerint meg csak 188 volt...
Nem neked címeztem a kérdést, hanem általánosságba lőttem el. Az tiszta, hogyha egy kocsinak súlya van és nyomod neki akkor fogyaszt. Hozzá kell tennem, hogy a Cee'd fogyasztja az itthoni kis flottából a legkevesebbet (én konkrétan 11 literrel járok, okosba le lehet vinni 9.9 literre :) ), és én ezzel elégedett vagyok. Sőt a fő felhasználó is (konkrétan édesanyám hajtja ennyivel). Csak nem értem hogy mit csinálnak T. topiktársak hogy ennyire fogyózik a kocsijuk. Lehet be kéne iratkoznunk egy vezetéstechnikai tréningre nálaok :D
"Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok"
Nekem is crdi-m van és nem nagyon figyelek oda a takarékos használatra és vegyesben 5.5 literen áll a fogyasztásmérő most szinte állandó klímával! Ahhoz a 6.5-hez szerintem nyomni kell szemét rendesen!:)
Nos a lényeg a következő, van a csövekben/szigetelésekben valami anyag, ami a nőstény nyest párosodási szagára hasonlít... no erre gerjednek a fiúkák... :) Az mondjuk gáz, hogy ez már jó 15 éve ismert probléma, és nincs újabb anyag...
Nem tudom, ezt nekem szántad-e, de reagálnék. szerintem ez a normális, ha 9-10-et enne, mint itt egyesek írják hát kardomba dőlnék. Bár nagyobb bajom nincs a Focus-al, nem a kedvenc kocsim, nem favorizálom, és pláne nem akarom jobb színben feltüntetni. Mondjuk a nem túl magas fogyim mellett szólhat, hogy a fokozatok nagyon hosszúak, ergo nem nagyon gyorsulgat, csak ha nagyon kihúzatom. Pl autópályán 150-nél csak 4100 körül forog. Szóval valamit valamiért, hoszzú fokozatok, lassabb gyorsulás, de kisebb fogyasztás mert nem pörög a moci, vagy rövid fokozatok, pörgősségre ösztökélő váltó, jobb gyorsulás, de nagyobb fogyi....
Ja meg a Focus 1070kg körül van a Ceed meg 1200 körül......
Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok. Mi a CRDi-vel nem megyünk 6,5 alá (in the city AC-vel). Budapest München is 5,9 volt, nagyjából tartva a sebességhatárokat...
srácok ez az 1.4-es fogyi akkor is sok szerintem. Az én 1.6-os benyás Focusom Pesten 7.5-nél többet soha nem evett, még klímával sem. 3000 és 3500-as fordulat között váltok fel általában, tehát nem cammogok, és egyáltalán nem figyelem, hogy takarékosan vezessek. Ha vidékre megyek kb 6.6 a fogyasztás.....
Ezzel én is így vagyok. Vagy a gáz van túl közel, vagy a puklung túl messze, pedig én 183 centi vagyok. Mostmár lassan kezdek hozzászokni, de nemsokára jön a tél, meg a bakancs, és megint nem fogom érezni a pedált. Egyébként meg mezítláb kell vezetni (najó, zokni maradhat), úgy egész jól lehet érezni a gázpedált.
Ahogy nyomod ugy fogyaszt,nekem crdi-m reggel mikor viszema páromat dolgozni kb:8-10% emelkedő simán mutatja a 26-l/100 km es fogyit.Kb 1km-en keresztül,de hát mikor bekapcsol a turbó........iszonyatosan élvezem!!!!Amugy vegyesen 5.5 re jön ki az átlag.Most majd összehasonlítom a ténylegessel is.
Hi, tudja valaki, hogy a Cee'd-ünkön a tetőcsomagtartó rögzítési pontokat hívják úgy, hogy M6/M8? Sok csomagtartós cégnél árulnak ilyen csavaros foglalatra valót, és a vak is látja, hogy csavaros, csak nem ismerem ezt a szabványt...
Kéne rá fel/le pakolható motyó, de a gyárinak a feléért lehet ugyanolyan jót kapni sok helyen...
Nekem ősrégen swiftI-en rágtak át gyertyakábelt... hát én is meglepődtem, hogy a szétverhetetlen moci megzuhant, mert egy henger mínuszom volt átmenetileg... :)))
anno, mikor swift II-vel nyomtam, ott volt az, hogy a GS tulajok relatíve nagy fogyit mértek, míg alatta GC, és GLX-ek, meg literekkel jobbat, aztán ismertem GLX tulajt, aki feltette a gyári GS felnit, és láss csodát, "romlott" a fogyi...
Aztán pedig tök logikus, ugyanis az adott típusnál más-más kerekek mennek, és nem váltóméretek... akinek kisebb kerületű a kereke (GC/GLX), az eleve kevesebbet mér, hisz a rendszer többnek látja a megtett távot, mint GS társaiknál, és még hozzáadódik, hogy a GS 185-ös futófelülete se fogyasztáscsökkentő tényező, ha tudjuk, hogy az alacsonyabb felszereltségek 165-ös pracskeron mocorognak...
a tippeket köszönöm a nyestriasztással kapcsolatban, alighanem a conrad-os nyestriasztó lesz, mivel az 5e Ft. A spray is kerül 2e-be, a riasztó meg tovább tart mint 2,5 flakon spray. Mondjuk az tényleg megnyugtató, hogy "csak" ennyi a gond, még mindig jobb, mintha a mocival lett volna probléma... Remélem, mást tényleg nem rágtak el.... Idáig még nem volt ilyen gondom, pedig az előző kocsijaim is sokat álltak az utcán azért nem is gondoltam rá, hogy rágcsáló lehetett a tettes.
Az én 1,4-es EX-em is elfogyaszt simán 8-9 litert városban, NEM kell törödni vele, levegővel nem megy! Mert mi van, ha csak 7,7 litert fogyaszt? Sokkal több pénz nem marad sörre! Az 1,5-ös Lanosom városban 10 -11 litert is elnyelt, takarékos vezetési stílus mellett is. Persze voltak olyan Lanos tulajdonosok is, akik azzal büszkélkedtek, hogy az ő kocsijuk városban 7 literrel beéri. Persze, - mondom én -csak ha áll a kocsi, és csak kicsit lyukas a tank.
Szerezz egy kb 10 cm hosszó rugót, és akaszd be, vagy kötözd oda kábelkötekelővel. nem nagy ügy. Nagyon gyenge a gázpedálé, semmi tartása. Vádli görcsöt lehet kapni tőle.
Még fogyasztás (1.4 LX) : lementem vidékre, autópályán úgy 120km/h 100km, kb. 15 km Budapest (kis forgalomban), 60 km vidéki ilyen-olyan utak, így lett légkondival 5.9l az átlag, ami egész jó.
Városban marad a 9-10 :( Továbbra sem tudom elképzelni hogy van másnak 8 alatt...
Ez a gázpedál-rugó remek hacker megoldás :) Én közben rájöttem, hogy üléshelyzet kérdése is a dolog. Eleve az van, hogy ha messze ülök, nem érem el a kuplungot ÉS a sebváltot (vagyok 170 cm...) Ha közel ülök, akkor elérem mindkettőt, csak a könyököm nem nagyon éri a kartámaszt, és a jobb lábam túl közel van a gázhoz, ergo nagyon kényelmetlen.
Nem kis embereknek lett ez az autó kitalálva :(
Amúgy kipróbáltam, hogy beraktam a jobb térdem alá egy plüssmedvét (nem röhögni, az volt kéznél! :)), és úgy ezerszer jobb volt, mintha nehezebbé vált volna a gázadás, ami ugye pont jó... talán túl kicsi a dőlésszöge az ülésnek?
Tetősínkupak, vaz! Nekem már "gyárilag" is hiányzott az egyik :( Csak nem vettem észre, mikor átvettem az autót... 3e Ft? Bahh! Leragasztom celluxal! :)
csak vendégként, de szintén ferdeszemű tulajdonosként (nem én vagyok ferdeszemű, hanem a M6) bizton állíthatom, hogy mind a két megoldás bevált. Bárdinál is kapható az olajos topic-ból ismert "Liqui-Moly" cég terméke (marder spray), elég drága mert 2-3 hetente újra kell fújni. Az ultrahangos pedig nálam és több barátomnál egyaránt évek óta hibátlanul teljesít. Annyi biztos, hogy a hoppon maradt nyestek gyakran leszarják bosszúból a motorháztetőt, de ez legyen a legnagyobb kár. Sokfelé kapható, a Conrad-ban szokott lenni egy jobb fajta. Remélem, hogy Nektek is sikerül megszabadulni tőlük!
Na akkor "örülök" hogy nem az autó okozta a hibát. Bár tudom emellett még mindig vannak problémák, de legalább ez nem a KIA számlájára irható. Remélem Te is kicsit lehiggadtál. :)
Nah, ma kiderült hogy miért nincs turbónyomás: nyitom ki a motorteret, erre azt látom, hogy az egyik vékony gumicsőből hiányzik kb. 10 cm!!! Rohadt nyest jól kicseszett velem! Nyestek ellen idáig 2 megoldásról olvastam: kutyaszőrt harisnyában a motortérbe tenni de az kb. csak 1-1,5 hétig jó (kutyám nincs igy ez nem az igazi megoldás), vagy ultrahangos nyestriasztó. Láttam meg nyestriasztó sprayt is. Melyiket érdemes ezek közül kipróbálni? Jó, tudom, a garázst, de az még 1 évig biztos nem lesz...
azon a 7vgn tul soxor ugrott le a mozdony a sínről egyszer egyenesen az árokba, kicsit necces volt, ha minket is beleránt, csúnya baleset lett volna...
Pedig ez még nem is az enyém, de a véleményem sajnos nekem is hasonló lesz... A leírtak alapján a zörgő ablakaimat lehet hogy inkább meg se csináltatom, mert a végén még mindkét ajtó is zörögni fog... Ja, ma végszóra (pont telefonálni akartam nekik) felhivtak a tatabányai KIA szervizből, hogy megjött az alkatrész. (az igért 3-4 nap 2x-es szorzóval jött nekik össze...) a váltóolaj szivárgás megjavításához, hurrá. Meg az se biztató, hogy még Cee'det nem is szereltek, az én kocsim lesz a kísérlet nyúl... :( Na és mikor tudnak legközelebb fogadni? Jövő hét keddtől... Tök jó, hogy a probléma feltárásától, hogy egyáltalán neki is kezdjenek a megcsináláshozi 2 hétnek kell eltelnie... Bár már korábban akartam emenni, dr akkor meg azt mondták, hogy majd 1,5 hét múlva, mert szabin van szinte mindenki... A turbónyomásra meg azt mondták, lehet hogy valami állat szétrágta a csövet. Hát remélem, hogy tényleg csak az lesz a gond. Motorokhoz anafalbéta vagyok, felnyitott motorháztetőnél látszik valahol ez a cső?
nekem a vasarnap OK, bar a helyszinek kozul szemely szerint a Lurdy lenne a jobb valasztas. Vasarnap delutan szerintem is gazos lehet a palya az utepites miatt.
Nekem eddig kétszer nyikorgott a kormány körül a műa. Rájöttem mitől, ha elállítottam. Egy kis mozgatás után elhallgatott. Egyszer nyikorgott a jobb oldali riasztó érzékelő is. Gyárilag nincs a helyén, próbáltam vissza pattintani, sikertelenül, de azóta hallgat.
Létezik hogy tényleg vannak olyan ceed tulajok itt akiknek meg sem nyikkan a müszerfal.Nem akarom megkérdőjelezni amit irtok de nekem is olyan szinten "recseg" a műszer falam elég csak hozzá érnem, hogy szinte hihetetlen számomra hogy ezekből az anyagokból felépitett belső csendben tud lenni .Bocs az eszmefuttatásért.
Jó múltkorában írtam nektek, hogy szomszédom 1,4 LX Plus Ceedje már az átvétel utáni km-en meghibásodott. Elment az alajárat. Múlt hét csütürtökön vette át az autót azóta szinte folyamatosan szervízben van. Hol van alapjárat hol nincs. Hiába mondtam neki hogy érvényesítse a 3 napos cseregaranciát nem hallgatott rám. most már lejárt a 72 óra így hordozgathatja ameddig jó nem lesz. Már vagy 3 szenzort cseréltek rajta!
Okulásul mindenkinek ami elromolhat el is romlik ezért minden leendő Ceed tulajnak (is) ajánlom figyelmébe a
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról!!!!!!!!!
A hivatkozott jogszabály 7. §-a kimondja:
"Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.
A hivatkozott rendelet melléklete: "Melléklet a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelethez" Ennek 9. pontja pedig tartalmazza; 9. személygépkocsi, motorkerékpár, kerékpár, babakocsi;
Tehát mivel szomszédom a kocsit alapjárat hiánya miatt rendeltetésszerűen nem tudta használni hivatkozhatott volna a fenti jogszabályhelyre!!!!!!!
Ebből a szempontből irreleváns, hogy egy 5000 Ft-os szendvicssütőről, vagy egy 3,5 milliós kocsiról van szó!!!!!
Mivel eltelt a 3 nap szomszédom ba.......hatja, hiába mondtam neki!!!!!!
Gyerekek faxság ugyan vasárnapra szervezni, meg még faxságabb a frissen lezárt M7 kivezetőjéhez tenni (bár talán vasárnap nem akkor a kimenő forg), de amúgy megpróbálok elmenni, bár ha sokan leszünk, az említett parkolóban nem tudom hogyan fogunk elférni, mert az igencsak picike...
Szia! Modnom, írj egy listát szerintem! Én is továbbítom az importőr felé ha kell. A szívásról annyit, hogy nem biztos, hogy rosszat teszel a szervizzel, nem ingyen dolgoznak :)!
Budaörs Média Markt parkoló vasárnap délután kb 16- órától? Ha ránkszakad az ég, ott a mélygarázs. Ha valaki éhen haldoklik, ott a McDonalds a közelben.
Tényleg nem akarok senkit védeni, és tudom nem vígasztal, de a hibaszázalékok valahol képződnek. Itt az egyik, amikor azt mondják 1000 autóból x hibás. Sajnálatos, hogy pont Te fogtad ki. Azért megfigyelhető, hogy ha baj van, akkor az dögivel jön. :( Bízz benne, hogy mihamarabb orvosolják a hibát és megszűnnek mielőbb!
Na, a mai napon a Cee'd végleg felb*szta az agyvizem: Az eddigi problémáim mellett örömmel vettem tudomásul,hogy 1,5 hónap alatt a jobb első gumim nyomása 0,2 barral csökkent hurrá... A fekete leves csak most jön igazán, ugyanis elment a turbónyomás! Azt hittem megüt a guta! Amig elmentem a benzinkútig nem is vettem észre, mert hidegen nem nyomom, meg városban óvatosan is közlekedek. Utána viszont a városi elkerülőn mentem volna gyorsabban, erre azt veszem észre, hogy a fordulat igen lassan emelkedik, már 2000, 2500 és a kocsi alig gyorsul, az 1500-tól idáig jól érződött nyomaték egyszerűen nincs sehol! Hát komolyan mondom, ilyen nincs, hogy én (ráadásul mint topicnyitó!) fogtam ki az országba hozott kocsik közül az egyetlen sz*r példányt!!! Először az úhibákon áthaladáskor a kivülről jövő nyiszogások, utána a váltóolaj szivárgás, a múlt héten már mindkét első ablak rezegése a héten most meg ez. (a már most büdösödő klímát, lefagyó rádiót, meg a középkonzol mögüli cicergést ezek mellett már nem is tekintem problémának...) Kiváncsi vagyok mi lesz jövő héten, megáll majd menet közben a motor vagy mi, netán kiesnek a kerekek? Az is vicces lett volna, ha a turbónyomás netán előzés alatt ment volna el, igy utólag belegondolva az lett volna szép...
Egyszerűen nem látok a pipától, már most visszasírom a Puntós éveimet: az zörgött, zajos volt, meg nem ment, de az apró hibáktól eltekintve semmi bajom nem volt vele a 4,5 év alatt, ezzel meg 1,5 hónap alatt több gondom van mint a Puntóval 4,5 év alatt volt...
A Karácsonyi Nagynál szervizben voltam a múlt héten kedden, azt igérték 3-4 nap alatt megjön az alkatrész az olajszivárgás megszüntetéséhez, azóta hívnak... Ha meg késik az alkatrész, akkor is elvártam volna annyit hogy felhivnak, hogy bocs de csak később jön meg. Úgy látszik náluk is le van sz*rva a vásárlás után az ember . A fehérvári KIA szalonba meg ennyi problémával, amikor nem is náluk vettem a kocsit nincs pofám bemenni. Tatabányán vettem ezt a hulladékot, szivjanak is vele ők...
Na, a mai napon a Cee'd végleg felb*szta az agyvizem: Az eddigi problémáim mellett örömmel vettem tudomásul,hogy 1,5 hónap alatt a jobb első gumim nyomása 0,2 barral csökkent hurrá... A fekete leves csak most jön igazán, ugyanis elment a turbónyomás! Azt hittem megüt a guta! Amig elmentem a benzinkútig nem is vettem észre, mert hidegen nem nyomom, meg városban óvatosan is közlekedek. Utána viszont a városi elkerülőn mentem volna gyorsabban, erre azt veszem észre, hogy a fordulat igen lassan emelkedik, már 2000, 2500 és a kocsi alig gyorsul, az 1500-tól idáig jól érződött nyomaték egyszerűen nincs sehol! Hát komolyan mondom, ilyen nincs, hogy én fogtam ki az országba hozott kocsik közül az egyetlen sz*r példányt!!! Először az úhibákon áthaladáskor a kivülről jövő nyiszogások, utána a váltóolaj szivárgás, a múlt héten már mindkét első ablak rezegése a héten most meg ez. (a már most büdösödő klímát, lefagyó rádiót, meg a középkonzol mögüli cicergést ezek mellett már nem is tekintem problémának...) Kiváncsi vagyok mi lesz jövő héten, megáll majd menet közben a motor vagy mi, netán kiesnek a kerekek? Az is vicces lett volna, ha a turbónyomás netán előzés alatt ment volna el, igy utólag belegondolva az lett volna szép...
Egyszerűen nem látok a pipától, már most visszasírom a Puntós éveimet: az zörgött, zajos volt, meg nem ment, de az apró hibáktól eltekintve semmi bajom nem volt vele a 4,5 év alatt, ezzel meg 1,5 hónap alatt több gondom van mint a Puntóval 4,5 év alatt volt...
A Karácsonyi Nagynál szervizben voltam a múlt héten kedden, azt igérték 3-4 nap alatt megjön az alkatrész az olajszivárgás megszüntetéséhez, azóta hívnak... Ha meg késik az alkatrész, akkor is elvártam volna annyit hogy felhivnak, hogy bocs de csak később jön meg. Úgy látszik náluk is le van sz*rva a vásárlás után az ember . A fehérvári KIA szalonba meg ennyi problémával, amikor nem is náluk vettem a kocsit nincs pofám bemenni. Tatabányán vettem ezt a hulladékot, szivjanak is vele ők...
Milyen gyártmányú ez az izzó? Egyébként számit a hűtőfelület. Némely autóba egész picike a lámpabúra, másikba meg hatalmas. Lehet ez is számit. Gondolok itt a hűtőfelületre :)
Azt hallottam valakitől ezekről a kék H7-esekről, hogy 3-4 hónapot birnak max és kiégnek. Ezektől óvaintett. De általánosságban a H7-esek hamar kiégnek, vékonyabb a fűtőszál bennük mint a H4-esben és a méretük is kisebb. Szóval 55-60W-nál ezek a változások sokat számitanak. Ja és ezt olyan mondta aki Tungsram üzletben eladó.
Én a nőgyógyász módszerrel cseréltem,de legközelebb a kipufogó csövön keresztül,csinálom!!!!))))))). 2500Ft az égő ára. Bocs el felejtettem be szúrni a képeket!
Most hazafele jövet (Bp, Keresztúri út) 2 Ceed-et is láttam 100 méteren belül. Az egyik egy ezüst CRDi volt KRR-... rendszámmal, a másik egy AbyssBlue benzines KUM-... rendszámmal. Jó érzés volt látni íly közel egymás után őket. :)
Szerintem, nem fogyaszt rosszul az 1.4-es, inkább lábfüggő a dolog. Az én átlag fogyasztásom országúton 5.3 és 5.8L körül mozog. A tempóm 100-130km/h körül szokott mozogni, de általában fixen tartom a 110km/h-t. A legrosszabb fogyimat országúton 2 hete mértem, ami 7.1L volt. De mentem 200km/h-t vele (óra szerint) és 2óra 15 perc alatt megtettem a Bp-Szolnok-Bp távot, ami igen tempósra sikeredett. :) Városban a legrosszabb fogyasztásom 7.8L volt klímával.
"Mindegy, ha szerinted 200 méteres álló sor mellett üres sávban elmenni = 1 perc előnnyel, akkor nincs értelme beszélgetni. De még mindíg nem értem mi abban a szabálytalan, vagy bunkó dolog, ha olyan sávban haladok (és itt a haladáson van a hangsúly), ami üres?"
Nem szabálytalan, de a másik ismérve igaz. Próbáld ki! Menj el, mondjuk a Nagycsarnokba, és Szilveszter előt van esélyed elég nagy sorokat látni. Igaz, gyalog vannak, de mellettük nem csak egy, hanem rengeteg "üres sáv". Használd ezt az üres sávot, és ha szerencséd van, és áll a sorban egy kopasz, kétajtós szekrény, akkor igen gyorsan meg fogod érteni miért bunkóság az "üres sáv" használata.
Én is májusban vettem,de márciusban rendeltem meg az 1.4-est,így régi áron kaptam az 1.6-t is."A célnak meg felel"szerintem is,hiszen én is azt vettem volna.
1,6-ost akartam, de addig töprengtem a felszereltségi szintek választása közt, hogy közben, a megrendelés előtt 1 héttel DRÁGULT, több mint 100 ezer Ft-al, erre jött volna még a köbcenti miatti árkülönbözet. Ezt akkor (most már nem) soknak találtam.
A célnak megfelel az 1,4-es is, én évente kb. 10 ezer km-t vezetek. Nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a 2 autó fogyasztása között: esetleg 1 - 1,5 l/100 km. Ez nem tétel, ha már 4 milliót fizettél egy új autóért.
Kicseréltem az izzókat,fényképeztem ,de csak telefonnal.Este ha lesz időm felteszem a honlapra.Meg lehet oldani a lámpa kivétele nélkül is ,igaz jobb oldalt le kellet csavarozni a reléket tartalmazó fekete kis dobozt.A bal oldalt nem vettem ki az aksit,kis kézügyesség és nem nagy kézzel megoldható!10-es dugókulcs,hosszabítóval a szerszám igénye.
Én is próbáltam az 1.4-eset,szerintem jó,de 1.6-t vettem,mert addig alkudoztam,hogy alig került többe.Amit bánok,hogy feketét választottam,de nagyon tetszett.Holnap viszem az első szervízre.Semmi baja nem volt még,remélem nem is lesz mostanában.Fogy. átlag:7,3.
Hátsó ablaktörlő :) lassan fél éve van meg a verda, de még soha nem használtam, mintahogy a középső tükröt sem szoktam. Évekig dobozos autóval mászkáltam, így bőven elég a két oldaltükör.
Én ezért választottam ezüst-metált. Hetente mosom az autót, ha hazamegyek Irsára. Mosóba nem merem vinni, nehogy összekarcolják. Így kb. 2 órás melóm van a külső és belső takarítással, de csillog is! Hétfőn szakadt az eső, így dolgozott helyettem is. Tudom, nem ugyanaz. :)
A hátsó ablaktörlőre visszatérve sajna az LX Plus-ba nincs a visszapillanatótükörnek elszíneződő lehetősége. Így amikor esik az eső, forgalomtól függően nem használom a hátsó ablaktörlőt, még jól is jön ha maszatos az üveg legalább nem vakít el a mögöttem jövő.
Az első ablaktörlő lapátra visszatérve. Nekem kicsit gyorsnak tűnik a 2. fokozata.
Ma láttam egy tesót a Kerepesi úton. :) So red lehetett, sötétített üvegekkel.
Nekem sem Cee'd-em van, de súlyra, méretre szinte azonos vele, ezért azt mondom, hogy ha lehetőség van rá biztosan legalább az 1,6-ost választanám. Sokat számít az a 17 Nm nyomatéktöbblet egy ekkora kasztninál. Ugyan a KIA motorban furának tűnik, hogy ennyire magas fordulaton adja le a nyomatékát, de biztosan kevésbé küszködne megpakolva mondjuk. Egyetérek, hosszú távon kényelmesebb egy 1,6-os, mert könnyebben megy sokszor kevesebb fogyasztás mellett mondjuk. A biztosítás meg nem annyival több, hogy visszatartó erő legyen :)
Próbáltam két 1,4-es Cee'd-et is, és a saját vezetési stílusomhoz kevésnek éreztem. Nem tudok jobb szót rá, olyan nyúlós volt. Pont mint a Corolla 1,4-es benzinmotorja. Nyomtam 2-esben, és csak búbúbú, de nem éreztem a gyorsulást. Ettől még jó motor, de nekem túl magas fordulaton lesz élénk. Ezt nem szapulásnak szántam, csak tapasztalatnak.
A metál bézs ilyen szempontból nekem nagyon bejött.
Én is poros helyen lakom, de tegnap jutott eszembe, hogy két hete mostam le, annyira nem látszik rajta az a finom porréteg, ami a korábbi színű autóimnál egy-két nap alatt rátelepedett..
Csatlakoztatta már valaki a géphez a GPS-t? USB-n keresztül próbáltam XP op.r.meg találta de nem ismerte fel,le töltöttem a gépre a programot de nem tud kapcsolatba lépni a GPS el.Letöröltem a progit ,most az op,rendszer nem érzékeli!
Meg értelek, előző autóm a lanos fekete volt!Más színben nem is vettem volna meg! Nagyon szép, lemosás után ,kb 30p-ig. Néztem Sopronban egy próba autót,az is fekete volt. Hát most so red lett ,remélem egy ideig marad is! Sajna nem volt még egy százasom a metál fényezésre. Sokkal jobb a tisztíttás szempontjából.
Egyébként úgy látom többi fórumtársunkat nem nagyon hozta lázba a téma! :))
Egyébként engem is csak két, akarom mondani 3 okból.
1. A kocsi csillaggarázs alatt alszik.
2. A szine metál-fekete
3. Ahol lakom az egy új építésú lakópark, ráadásul most is folyamatosan zajlanak a szomszédságban az építkezések és ha ez még nem lenne elég borzasztó rossz minőségű a talaj, rendkívül homokos ezért a mostani száraz időkben állandóan száll a por.
Valaha régen egyébként rémlik hogy vezettem olyan autót, ahol a hátsó ablaktörlő-mosó magába a lapátba, illetve a karba volt elhelyezve. Ez rendkívül egyszerű, de nagyon praktikus és roppant hatékony megoldás.
Azt egyébként már eldöntöttem, hogy a következő autóm a távoli jövőben biztos hogy nem fekete lesz. Nagyon elegáns és dögös, de a legmikroszkopikusabb légyszar is azonnal meglátszik rajta.
Ezért baromi bosszantó, hogy a legfinomabb por és bármi rögtön megjelenik az autón és ha le akarom mosni pl. a hátsó ablakot csak folyik végig a kasztnin és csinálj mocskot, ami aztán rá is szárad persze.
A múltkor azon hullott ki majdnem a maradék hajam, hogy elkezdték asztfaltozni a bejárati utat, illetve a lakópark útjait és ennek során fehér kőporral alapoztak. Jöttem haza a frissen mosott kocsival, megtettem ezen a készülő úton második sebfokozatban 10 km/h-val 300 métert és mire megálltam vele úgy nézet ki a kocsi a tetejétől az aljáig, mint ha puderben hempergett volna.
Szóval a hátsó ablaktörlő szórófeje egy olyan gyermekbetegség, amit remélem majd a Ceed2-n javítanak. Persze ez legyen a legnagyobb bajunk de mégis.....
Bár a gibicnek semmi sem drága (merhogy nincs ceed-em), de én inkább az 1.6-ot javasolnám. Láttad a fogyasztási adatokat, amiket a kollégák írtak??? Hosszú távon szerintem inkább megéri egy 1.6-os, mint egy 1.4-es...ugyanis az 1.6-os nem eszik 8-9 litert városban.
Szerintem a képlet baromira egyszerű. Mivel tudják az emberek, hogy az üres sáv el fog fogyni, kilométerekkel előbb átsorolnak a másikba. Mégpedig pont azért, mert tudják, hogy 1. Nem engedik be őket, 2. Pofátlannak tartják, ha előre mennek és csak a végén sorolnak be.
Ilyen egyszerű ez.
Persze, ha mindkét sávon egyszerre menne mindenki és tényleg működnek a cipzár elv, akkor nem lenne baj. Dehát mi magyarok nem egymással közlekedünk, hanem egymás ellen...
Ha el lehetne fordítani egy kicsit a szórófejet,átlósan spriccelve nagyobb területet mosna.A bal oldalra is jutna víz, míg most csak keni a koszos vizet!A porlasztásról nem is szólva!!!!Tiszta az autóm,nincs is baj ha áll ,de esőben tele porlasztja koszos vízzel a hátsó ablakot!!!!
Hát haladni üres sávban mért lenne gáz? Itt a sávelfogyásnál feltételezett -egy innen egy onnan halad- elve volt kérdéses, hogy korrekt lenne, ha ez így menne, de van sok barom, aki kivágtat, hogy pár kocsival előrébb legyen és betúrja magát elől és akit így nem szivesen engednek be. Üres sávban apám úgy haladsz ahogy jól esik:)
Na de tök mind1, már leírtuk a véleményeket, bocsi az off-ért topiklakók:)
Félre vagy értve. Ki mondta, hogy kivágok 5 autóért? Ha üres a sáv, akkor igenis abban megyek. Nem azért építenek 2X2 sávot, hogy mindenki 2X1-ben álljon. De itthon mindenki így áll sorban. Vagy nézd meg egyszer dugóban a nagykörútat. Hány méter van két álló autó között? 2-3. És senki sem érti, miért állnak a síneken a sor végén, pedig elférnének többen is.
Mindegy, ha szerinted 200 méteres álló sor mellett üres sávban elmenni = 1 perc előnnyel, akkor nincs értelme beszélgetni. De még mindíg nem értem mi abban a szabálytalan, vagy bunkó dolog, ha olyan sávban haladok (és itt a haladáson van a hangsúly), ami üres?
Én megoldottam a hátsó ablaktörlő dolgot... akkor törlöm, ha esik az eső, azt jóvan:) "spricclit" nem használom. Bár ált elég tiszta a kocsi, sokat mosom, szal nagy dzsuva sincs, amit le kéne mosnia.
Sorry, akkor Te vagy a bunkó:) Mert tudod, ha tizenöten álltok a sorban és Te vagy a tizedik... kivágtatsz beállsz 3.nak, de attól még ugyanugy 15 autó áll a sorban, csak Te nem tudod kivárni a sorodat, de a forgalom nem halad ezzel jobban.
Ugye tudod, hogy az a 200m előnyöd lesz vagy 1 perc nyereség a hátsóbbhoz képest, nagy nyeremény:) Remélem holnap pl a kutya nem enged be;)
Hagyd ezt a nyugat európában nem így van szöveget, olaszban egészen biztosan így van, ahogy nálunk pl... franciáknál várd ki csendben míg beengednek:D Osztrákok normálisak ált, de nem különbek tőlünk nyugatabbra sem.
Szal nem általánosítanék, hogy magyar ember... inkább csak úgy, hogy ember:)
1,4 EX tulajdonosa vagyok, 5000 km van a kocsiban Eddig semmi komolyabb hiba nem jött elő, csak az audio-rendszer fagyott le vagy 3x, amit az utastérben levő egyik biztosíték kihúzásával, majd helyére tolásával orvosolni lehetett.
Hirtelen gyorsításhoz jól ki kell húzatni, akkor meglódul.
Országúti forgalomban - a tegnap mértem, teherforgalom nem volt - 80 km-es átlagsebességnél 6-6,2 litert mutatott a fedélzeti számítógép. Városban (nem Budapesten) most 8-9 liter között van a fogyasztás. 5-ik sebeséget 50 km-es sebességet is jól tűri, sokat nem kell kapcsolgatni.
Ülések kényelmesek, hosszú úton is. Eddig elégedett vagyok vele.
Régebben egy (talán) B-s Mercin láttam olyan hátsó szórófejet, hogy két oldalra spriccel. Akkor is végigfolyik a hátsó ajtón, de lealább a bő víz miatt kisebb az esély a karcra a hátsó szélvédőn.
Az első ablaktörlőkkel eddig semmi gondom a hátsón viszont már én is agyaltam!
Általános tapasztalatom egyébként, hogy a hátsó ablaktörlők az általam vezetett számos autótípushoz hasonlóan elég "enerváltak"!
Valóban szinte csak függőlegesen "rácsorgat" az üvegre és nem porlaszt egyáltalán! Aztán ha csak nyomja az ember ész nélkül az ablak vajmi keveset tisztul, viszont a bőséggel kicsorgatott lé "gyönyörűen" végigfolyik a hátsó ajtón és le a karosszérián, ami némi por esetén főleg nálam a fekete szín miatt teljesen "összedzsuvázza" a hátulját! Pedig a hátsó "harmadik" féklámpába integrált szórófej(?) vízszintes kialakítása, vájata, bemetszése, pont ezt a célt szolgálná, vagy nem?(Már mint, hogy porlasszon, ne pedig csurgasson!)
Általában úgy próbálok meg trükközni vele, hogy bekapcsolom a hátsó ablaktörlőt és a szórófejet akkor próbálom meg működtetni, amikor épp odaér a lapát, tehát amikor épp rácsorgat a lapátra így többé-kevésbé fel tudja hordani az üvegre a mosófolyadékot!
És nem csináltál véletlenül képet róluk? Melyik kék volt? Csak azért kérdezem mert érintettt vagyok egy Kompass blue-ban :) Bár godolom ezek még a kereskedésekbe szánt darabok voltak. Sajnos
Sziasztok! Érdeklődnék minden Kia Ceed 1.4 tulajnál, és persze nem csak 1.4-esnél, hogy milyen az autó? Meg vagytok vele elégedve? Tervezem, hogy jövőre veszek egyet. Ennek két oka van. Pénzügyi és megbízhatósági. A Népítéletben olvastam egy két gyermekbetegséget. Ezt megvárnám míg orvosolják. Tapasztalatok kellenének az 1.4-ről. Azt próbáltam és elégnek találtam. Nem autózom annyit, hogy megérje egy dízel nekem, az 1.6 benzin meg szerintem nem sokkal jobb az 1.4-nél...de ha tévedek azt is írjátok le... Hozzászólásaitokat előre is köszi! Ja és még egy fontos dolog. Sajnos még nem csináltak róla hivatalos töréstesztet ha jól tudom, pedig nekem első a biztonság egy kocsinál.../ légzsák mellett én örülnék az EuNCAP 5 csillagnak, de láttunk már negatív példát új autóra mint pl. Chevy Aveo 2004 vagy 2005 ben ha jól emléxem, vagy Alfa 147...Brrrrrrr. Ha hallottatok valamit erről vagy ne adj isten közvetlen tapasztalatotok van azt is írjátok meg!
Nem szeretnék vitát nyitni az elfogyó sáv ügyében, de miért is nem lehetne ott haladni, ahol nincs előtted senki? Én meg attól a magyar szokástól kapok idegbajt, hogy mindenki egy sávban közlekedik a kettőből, mert neki jó, ha három lámpával többet áll a dugóban. Igenis előre megyek abban a sávban, ami halad. De jó magyar népszokás szerint bunkónak tartanak, mert haladok a forgalommal, nem pedig állok egy helyben , mint mások. Én rosszul látod. Nem bepofátlankodok, hanem megpróbálok besorolni, ami nem szabálytalan. Csak egyesek irígyek, és ragaszkodnak a saját állóhelyükhöz, ezért rámhúzzák a kormányt, csakazértis.
Nálunk a jobbra tarts olyan halovány fogalom, mint a piros lámpánál való megállás, a kanyarodó sávból a kanyarodás (nem lerajtolása az egyenesen haladóknak), a kereszteződésbe nem beállás, a záróvonal nem átlépése és még sorolhatnám... Ha mész egy 4 sávos úton, mindenki a belsőben megy. Lényegtelen hogy lassan vagy gyorsan, de a belső sávban haladnak. Bizonyos utak igaz nem teszik lehetővé a külső sávban való haladást, tekintve az utak állapotára, de döntő többségben azért lehet ott haladni.
Én is ezt látnám helyesnek, márcsak azért is mert az általam említett esetek autóúton történtek, ahol alapból aki éppen nem előz annak külső sávban kellene haladnia. Esetemben mindig a külső sáv volt,ami megmaradt.
Látja hogy elfogy a sáv, lehetősége lenne besorolni, de nem, mert gyorsan beletapos a gázba és addig nyomja padlózva, míg fizikailag képtelen továbbhaladni, kivágja az indexet és túrja be az orrát...
Na ez az aminek nem így kéne működnie szerintem. Amint észre veszi az ember hogy a sáv elfogy, meg kellene kezdenie a besorolást és nem nyomni a végéig, hogy még 3-4 autót gyorsan megelőzzön. Vezettem külföldön nem egyszer, nem keveset és ott így ment.
Na jó, akkor tegyük azt is hozzá, hogy az autósok nem is olyan kicsi része átmegy gyorsan az elfogyó sávba, hogy ott előrehaladhasson vagy 200 m-t és utána visszajöjjön a rendesen álló sorba. Szal az egy innen egy onnan még működhetne is, de én biztos nem engedem be azt a majmot, akit látok a visszapillantóban, hogy kibújik hátul a sorból és szépen lehagy mindenkit, majd be akar állni elém.
Szal ez esetben én vagyok a bunkó, aki magasról szarik rá... sorry, nem is szégyellem.
Beszélgessünk hát a sávelfogyásról... hogyan is viselkedjünk:
aki az elfogyó sávban halad, haladjon a végéig, és ott soroljon be cipzár-rendszerben, amit a másik sávban haladók segítenek (nálunk csak kéne, Ny-eur-ban büntetik, ha nem így tesz)...
Sajna nálunk ez nem működik... mivel a cipzár-rendszert a megmaradó sávban minden második autós magasrol le*zarja, ezért sokan nem mernek az elfogyó sávban végigmenni, és ott dinamikusan besorolni, ettől pedig mindkét sáv araszol, paradox módon azonban a megmaradó sávban haladók járnak rosszul, és pofátlanozzák a helyes elvet követő, elfogyóban végig-haladó autósokat...
Erről ennyit, Ny-on ezt tanítják, ott működik is, és lehet haladni...
A hétvégén a fedcomp-pal különböző pontok közti átlafogyit mértem, ez alapján nem lehetetlen a gyári dizeles országúti 4,2-es átlagfogyi elérése: Veszprémből mentem Fehérvárra, klíma nélkül, km óra autóúton 90-100 között, egy kb. 5-6 km-es szakaszt kivéve, ahol 120-130 között mentem, mert annyira rossz a külső sáv, hogy nincs kedvem rajta gyötörni a kocsit. Nem is volt kedvem jobban taposni, mert esett, esőben meg nem szeretek száguldozni. Az átlag 4,5-re jött ki, és még igencsak bejáratós a motor , 1100km van benne, igy ez alapján az átlagfogyi remélhetőleg még csökkeni fog. Klímát nem használtam csak fűtést 22 fokra, mert kintre a fedcomp 17 fokot mutatott. Plusz még ment a hűtőtáska a szivargyújtóról,meg a rádió, bár ezek gondolom nem befolyásolják lényegesen a fogyit. Szembeszél nem volt. Az első tankolásnál az átlagfogyi 4,88l/100km-re jött ki, a fedcomp se tévesztett sokat, 4,8l átlagot mutatott, ami szintén inkább a 4,9l felé állhatott, mert az őt vége előtt 1 km-el esett le 4,8-ra. Persze lehet, hogy ez a nagyfokú pontosság csak véletlen volt. A domborzat eléggé befolyásolni tudja a fogyasztást: - Városlőd->Pápa szakasz átlaga 4,2l 90-100 között (1-2 emelkedőt kivéve szinte végig lejt) - Pápa->Városlőd szakasz átlaga 5,0l 90-100 között - Városlőd->Veszprém: 4,3l 95-100 körüli tempóval - Veszprém->Fehérvár: 4,5l 95-100 közötti tempóval, + 120-130km 5-6km-en. (A fentiek klíma nélkül értendők, 1 személy, teli csomitartóval)
Apropó, ma 3x is volt alkalmam élvezni azt, hogy 2 sáv összemenetelekor, amikor a megmaradó sávban beállnak a normális autósok, a sok k*csög a megszűnő sávban pofátlanul tolakszik előre! Az egyik eset Várpalota előtt volt, egy MOL kútnál megy össze a 2 sáv, és nem elég, hogy balról az elfogyó sávból is előrepofátlankodott mindenki, jobbról, meg egy csomóan bementek a benzikútra, és annak a kijáratánál tolakodtak előre! Hogy lehetnek ilyenk bunkók az emberek! És nyilván miattuk nem megy a sor, mert ha mindenki még időben a megmaradó sávaba állna és kivárná a sorát,akkor szép lassan mehetne mindenki folyamatosan előre. Azt még megérteném, hogy 10 autósból kb. 1 olyan vakhangya, hogy nem látja a sáv összemenetelét jelző figyelmeztető táblát, de tömött sorokban tolakodott előre mindenki, grrr....
Tudom, a kérdés nem nekem szólt, de unokatestvérek!
Többen írták itt a fórumon, akik vezették az i30-at, hogy lágyabb a rugózása mint a ceed-nek te viszont éppen azt mondod, hogy az autó sportosabb. Hogy lehet egy lágyabb rugózású autó sportosabb, mint a feszesebb futóművű???
Van valakinek az autóján levehető vonóhorog? Gondolkozom, hogy még szólok az értékesítőnek, hogy dobjanak rá egyet? de Apósom autóján az elektromos csatlakozót olyan undorító módon rakták fel, hogy az nagyon gáz. kb 45 fokban néz lefelé a lökhárító alján. Én ezt el szeretném kerüni, és kíváncsi lennék, hogy csak így lehet? Ha van valakinek levehetős vonóhorga, megköszönném, ha rakna fel róla képet.
Megnéztem a képet amit felraktál! Igen ez az egyik legnormálisabb felni!
Ha esetleg úgy döntenél engem valószínüleg érdekelne, csak sajnos nem tudom hogy mennyivel "rázósabb"! Annyira 'kényelmetlen' lenne hogy mindenki cseréli azonnal?
Helyszín nem tiszta. Kinek jó, kinek nem a Lurdí parkoló, vagy az ország közepe.
Kopi invitált bennünket, talán lehetne a Mégane klubosokat látogatni, egy közös napra??
Legalább jól megverhetnénk Tuzi-t :-DD
Viccet félretéve, tényleg tanulságos a Mégane klubélet. Jó kis banda.
Ki az, aki támogatna egy talit, pld a megadott helyen. Időpont javaslatok??? Lista:
Doki1984 Díler baleri80 barpi36 Pest kicsit messze van nekem ,Tatabánya még megoldható ! Robi73 KiberLovag (jövő hét végétől szept 7-ig jó lehetek... utána macerás) rezlevi vlevi
Max akkor érné meg ha a kicsit beáldozná egy esetleges negatív fogadtatás esetén. De a KIA éppen most készül betörni Európába komolyabban, nem hinném hogy megengedhetné magának a bakikat. Nem véletlen készült európaiak számára Európában 7 év garanciával.
Személy szerint nekem mind2 autó bejön, de az én ízlésem szerint a Hyundai felszereltségét elrontották. Előrébb vették a apró kiegészítéseket a komolyabb dolgokkal szemben (pl ESP). Na meg ugye az a ablakemelő dolod... :( 2007-ben nem képesek 4 automata ablakot belerakni, miközben a testvérmodellben ott figyel, ráadásul csak a legmagasabb felszereltség esetén van becsípődésgátló... Számomra ez a vicc kategória. :)
Páncélosról állítod, hogy elfogult a KIA-val kapcsolatban, de te meg makacsul állítod, hogy a Hyundai a kiforrottabb, a szebb, a jobb. Benned is van akkor egy kis elfogultság, nemde??? :)
Szerintem mindenki más és más. Neked az a benyomásod, hogy a Hyundai a jobb, Páncélosnak meg az, hogy a KIA. Ez Ízlés dolga :)
Mindazonáltal abban nincs teljesen igazad, hogy ha van egy nagyvállalat, amely fő részvényese egy kisebbnek, akkor ebből egyértelműen következik, hogy a nagy fejlesztéseit próbálgatják a kicsin.
Véleményem szerint egy nagyvállalat pont azért vesz meg tulajdonrészt egy kicsiből, mert az ott lévő fejlesztésekre szüksége van. Gondolj csak bele! Megérné egyébként megvenni? Ha egy kis cég gagyi dolgokat gyárt, megérné a nagynak beinvesztálnia a gagyi kicsibe? Szerintem nem...
Nem utaltam semmivel arra, hogy nem kiforott a KIA. Arra utaltam, hogy a Hyundai teszteli azt, hogy milyen hibák jönnek elő esetleg az új modellekkel a Kia-nál és azokon igyekeznek javítani a saját hasonló modelleiken.
Nem egy autógyár hívott vissza már autót , mert valami a használat közben derült ki.
Minden modellnél előfordúlhat.
Annyi különbség van mindig láthatóan a két márka között, hogy kicsit másra szánják a két márkát...Ezt igyekeznek is hangsúlyozni.
Viszont érdekelne, hol tudom elolvasni a tesztjeidet....mert el szoktam olvasni amit csak tudok, az igaz, hogy kritikus szemmel olvasok, de ez a hiba maradjon csak sajátom:)
Feltettem egy képet az autóról a 7044-es hsz-ban, azon elég jól látszik a felni.
Azt mondták gyári Kia karika, a közepén Kia logó van.
Díler
Már nem variálok!
Jön a tél, veszek rá 15"-os vaskarikát, aztán majd meglátom tavasszal.
Elmegyek az urológiára, ha van vesekövem, akkor megmarad terápiás célból, ha nincs vesekövem, akkor feldobok egy hirdetést és vállalok..., no nem távgyógyítást, csak úgy fullkontakt az Aggtelek környéki utakon. Talán megkeresem vele az új gumik árát, csak szerződnöm kéne az egészségbiztosítóval, mint alternatív egészségügyi szolgáltató.