Igen Amivel mosogattok! Ha TT hez valo szemcsenagyságot(Max 1mm) használsz akkor a váltonál is szorhatsz! Ha maszkolod a két oldalt nagyon szépen meg lehet csinálni!
Kérdés: Milyen mosogatószerről van szó? Amivel konyhában mosogatni szokás? Az ágyazat szóróanyagozása eddig nem nagyon ment nekem... És tt -ben mennyire lehet sínek közé szórni? mennyire szabad váltó közelébe szórni? H0 -ban csinálgattam eddig ágyazatot elég vegyes eredménnyel. A tt-től így pláne fázok....
Szerintem akármelyik modellboltban amelyik modellvasúttal foglalkozik, kapható ilyen kis fém rögzítő izé. A csavarról meg annyit, hogy szerintem felesleges megvenni a Piko, vagy akármelyik gyártó csavarját, hanem elmész Szögkerbe, és kilóra veszel pici csavart amennyi kell.
En Pattex Superfix univerzalis ragasztoval ragasztottam a parafahoz a vaganyt. Kb. fel nap a szaradasi ideje. Az agyazati anyagot (zuzottkovet) meg 1:1 aranyban vizzel higitott Palma faragasztoval.
Tipp: a Pattexet celszeru egy kicsit szetkenni a feluleten es akkor nem fog felbuggyanni a talpfak kozott. Amugy kremsajt allagu, jol kenheto :)
A zuzalek ragasztasakor erdemes jo alaposan megspriccelni a leszort agyazatot enyhen mososzeres (fel literhez egy csepp) vizzel, utana a higitott faragasztot a patikaban kaphato legnagyobb meretu fecskendovel (kb. 30 forint) csepegtetni, jo kozelrol. A mosogatoszer miatt nagyon jol fog terulni. A feher szine miatt jol lathato, hogy hova jutott, hova kell meg. Amugy szintelenne valik szaradas kozben.
Nem akarom az adott modellboltot reklámozni, ahol segítséget kaptam, de én ilyen 2 talpfát összefogó spéci alátéteket vettem (talán Roco gyártmány? ), majd piko talpfacsavarokkal rögzítettem. A csavarokhoz pz0-ás csavarhúzó kell, a lyukakat 1.2 -es fúróval fúrtam elő. Gyorsabban és könnyebben haladtam vele, mint a H0-ás asztalomnál. Szerintem ne ragaszd. Én azóta már ezerszer korrigáltam az íveken, mert az egyik mozdony elmegy, a másik nem, az egyik kocsi kisiklik a mozdony mögött, a másik nem. Ha kapásból ragasztottam volna.... hát.... de ez az én magánvéleményem persze.
Segítségre lenne szükségem. Egy kisebb méretű terepasztal-építésébe kezdtem. Úgy tervezem, hogy leragasztom a vágányokat (talpfarácsot). Az szeretném megkérdezni milyen ragasztót használjak hozzá? Parafára ragasztanám.
A szinezés és méret tekintetében, a modell jelleget jobban megközelítő darab építhető, 2 db ilyen startkészleti kaszni és egy BR130 alváz felhasználásával.
Mitropa személyvagon csere is érdekel MÁV-s 2 oszt gyorsvonatira
Postavagon csere is érdekel MÁV-s 2 oszt gyorsvonatira
Sínek egyben 40000 ft
egyenes 230 mm. 64 db.150 ft/db egyenes 115 mm. 28 db.150 ft/db egyenes 55 mm. 22 db.150 ft/ egyenes 15 mm. 24 db.150 ft/db szakaszoló sin 55 mm. 22 db.150 ft/db kapcsoló sin 55 mm. 14 db.150 ft/db vágot sin 55 mm. 4 db.150 ft/db
ives sin 230 mm. 28 db.150 ft/db ives sin 160 mm. 4 db.150 ft/db ives sin 135 mm. 6 db.150 ft/db ives sin 115 mm. 36 db.150 ft/db ives sin 65 mm. 5 db.150 ft/db ives sin 55 mm. 14 db.150 ft/db ives sin 40 mm. 9 db.150 ft/db
Fékolajba kell áztatni, kb 15 perc után fogkefével sikálva le fog jönni ha új a fékolaj. Ha régi akkor tovább tart. Utána mosószeres vízzel kell lemosni a kasznit.