Keresés

Részletes keresés

DuDoR Creative Commons License 2007.03.18 0 0 445
Az 500 példány a magyar piacon nem annyira rossz eredmény: a legtöbb hazai sci-fiből *összesen* ennyi jelenik meg.

Az 500 példány tényleg nem olyan rossz bő három hónap alatt egy teljesen ismeretlen szerző esetén. Viszont tudtommal a megjelenési darabszám szám azért általában eléri a 1000 példányt. Egyrészt azért mert a nyomdai/előállítási költségek 1000 példány környékén lesznek kezelhető mértéküek az elkérhető árhoz viszonyítva. Másrészt, ha országos terítésre kerül a könyv, akkor az 500 példány nem igazán elég, hogy elég sok boltban ott legyen a könyv.

Különben pedig pont az alacsony általános példányszám miatt eléggé meglepve olvastam az Animus háromezres elvárását anno.

(Pl. nem fogyok megfelelően.)

Mindig csak a fogyás, a fogyás...
Tipikus női probléma. ;-))))
Előzmény: Enahma (444)
Enahma Creative Commons License 2007.03.18 0 0 444
Csak ismételni tudnám DuDoR 391-es hozzászólását a "Mit lehetne tenni?" kérdéshez. A legjobb reklám a könyvnek, ha Ti tovább ajánljátok - akár neten, akár élőszóban. Az 500 példány a magyar piacon nem annyira rossz eredmény: a legtöbb hazai sci-fiből *összesen* ennyi jelenik meg.
Az előrendelési kérdéssel pedig fordulj az Animushoz. Én nem tudok rá válaszolni, és ezzel idegesíteni sem akarom Istvánt. Mással idegesítem éppen eleget. (Pl. nem fogyok megfelelően.) :-D
Előzmény: gyalogbagoly (442)
Szunya Creative Commons License 2007.03.18 0 0 443
Az fajlagosan nagyon-nagyon sokba lenne... :( én dolgoztam kiadónál, van egy minimum példányszám, ami alatt nem érdemes kiadni könyvet, mert nem hozza vissza az önköltségét sem, és mondjuk 6x-oros áron nem is tudja eladni...
ez van. én még mindig reménykedem a folytatásban.
Előzmény: gyalogbagoly (442)
gyalogbagoly Creative Commons License 2007.03.18 0 0 442

Az a 3000 így elég távolinak tűnik.:(

Úgy sem adnák ki a következőt, ha előre rendelnénk x darabot? Esetleg csak annyit nyomnának belőle...

karbalán Creative Commons License 2007.03.16 0 0 441
Szerintem max. 50 Forinttal kerül többe kötött formában gyártani, mint fűzöttbe.
Előzmény: DuDoR (439)
karbalán Creative Commons License 2007.03.16 0 0 440
Látom, felkeltette a kíváncsiságodat! Akkor olvasd el a könyvet! ;-)
Előzmény: DuDoR (438)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.16 0 0 439
Dean R. Koontz mind 2000 alatt van, pedig van köztük 640 oldalas is.

Igen, puhakötésben és olyan szerzőtől, akinél jó előre borítékolható a sokezres eladási példányszám.

Különben pedig nem érzem, hogy bántani kellene a kiadót amiatt, hogy olyan formában jelentette meg a könyvet, amiben. Hiszen keménykötésben megjelenni egy nem befutott szerző számára valamennyire 'dicsőség', és azt is jelzi, hogy a kiadó bízik a szerzőben, a könyvben.
Előzmény: karbalán (437)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.16 0 0 438
Három emberről: Judy egy árva kislány, Giin egy nagyhatalmú politikus, és Yaan, aki kiszakad.

Öööö.. Mi az hogy "kiszakad" ?

(Ugye olyannak meséled, aki még nem olvasta a könyvet. ;)
Előzmény: karbalán (436)
karbalán Creative Commons License 2007.03.15 0 0 437
Dean R. Koontz mind 2000 alatt van, pedig van köztük 640 oldalas is.
Előzmény: DuDoR (435)
karbalán Creative Commons License 2007.03.15 0 0 436
Szerintem én még senkinek sem meséltem, hogy miről szól, de jut eszembe, talán mégis. Röviden? Három emberről: Judy egy árva kislány, Giin egy nagyhatalmú politikus, és Yaan, aki kiszakad. ;-)
Előzmény: Kymry (434)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.15 0 0 435
De ha azt vesszük, hogy én például még Stephen Kinget sem láttam keménykötésben mostanában (régebbi kiadásoknál igen), ő pedig tömegíró, valószínűleg jobb stratégia lett volna a papírkötéses alacsonyabb ár.

Nem ismerem az Animus könyveit különösebben, de nem lehet, hogy ők általában ilyen formátumban adják ki a könyveiket, és ezzel sem akarták 'lejjebb' adni a színvonalat?

Egyébként nem láttam a könyvet a kiadó honlapján sem.

Pedig ott van. Csináltak neki egy külön "Felnőtt könyvek" kategóriát, és ott árválkodik benne egyedül.
Előzmény: Kymry (434)
Kymry Creative Commons License 2007.03.15 0 0 434

Ki volt rakva egy plakát a metróban a könyvborítóról. Ennyi. Ez nem éppen reklám:(

A könyvárakban igazad van. De ha azt vesszük, hogy én például még Stephen Kinget sem láttam keménykötésben mostanában (régebbi kiadásoknál igen), ő pedig tömegíró, valószínűleg jobb stratégia lett volna a papírkötéses alacsonyabb ár.

Egyébként én a saját példányomat önkéntelenül is akcióban vettem, mert amikor elvettem megvenni, pont "minden könyvre 20%" akció volt.

Egyébként, Karbalán, nem tudom, te hogy vagy vele, de én akárhányszor elkezdtem "röviden" elmesélni, miről szól a könyv, minimum 20 perc lett belőle, pedig nem is spoilereztem.

De a reklám tényleg el volt rontva. Egyébként nem láttam a könyvet a kiadó honlapján sem. Én elhiszem, hogy általában olyan írók könyveit adják ki, akiknek már maga a neve reklám, de attól még nem lehetnek ennyire tehetségtelenek reklámügyben. Valamit ki kéne találni, mert tényleg jó a könyv. Kár, hogy nem vagyok lapkiadó-tulajdonos:)

Előzmény: DuDoR (433)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.15 0 0 433
A borító szerencsére jól sült el (szerintem), mert a fekete borító az óra fényképével elég gáz lett volna :). A festmények nem voltak rosszak, és a jelenlegi borító elég jó. Egy hibája van, hogy szintén nem árul el semmit a történetről.

Erre a "jó borítóra" legfeljebb hármast adnék, de azt is csak jóindulattal.

A következő hiba az ár: több ismerősöm is panaszkodott amiatt, hogy nagyon drága. Mivel ez egy sorozat bevezető kötete, a kiadónak mérsékeltebb árat kellett volna megszabnia, mondjuk egy 2590 Ft-os ár sokkal jobban hangzott volna, mert a 2980 Ft-ot már mindenki 3000-re kerekíti.

A kicsit olcsóbb ár mindenképpen jobban nézne ki, de azért azt is érdemes figyelembe venni, hogy az ilyen kategóriájú (lapminőség, keményborítás, díszborítás, lapszám) könyvek kb. ebben az árkategóriában vannak manapság.
A kiadó pedig gondolom azt szeretné, ha minél előbb, vagyis alacsonyabb példányszámnál kitermelje a befektetett pénzt a könyv és utána hozza a hasznot, ezért inkább a magasabb ár.

Egyébként van olyan hely, ahol helyből 15-25 százalékkal olcsóbban adják, és már meg is van az általad kívánt ár. (Pl Alexandra webbolt 25%)

Ugyancsak a kiadó hibája, hogy a reklámköltségvetést egy kötetre tervezték

Volt a könyvnek reklámja? Hol, milyen formában?
Előzmény: karbalán (432)
karbalán Creative Commons License 2007.03.13 0 0 432
Hát ez igaz. Bár azt nem tudom, hogy baj e. Ma bárki kiadhatja a könyvél, legyen az akár jó, akár rossz, és éppen ezért óriási a választék. A Csodaidők marketingje pedig nem tökéletes.

Első hiba, hogy sem a főcím, sem az alcím nem mond semmit a könyv tartalmáról. Mivel Eta ragaszkodott a "Csodaidők"-höz, az alcímnek kellett volna sokkal beszédesebbnek lennie. Tudom, hogy nekem is lett szólva, hogy találjak valamit, de nem voltak igazán jó ötleteim, "Az ogfák vöröse" viszont szerintem elég szerencsétlen választás, "A gyógyulás ideje" sokkal jobban hangzik, bár az sem mond semmit a tartalomról, és emiatt az is hibás választás lett volna.

A borító szerencsére jól sült el (szerintem), mert a fekete borító az óra fényképével elég gáz lett volna :). A festmények nem voltak rosszak, és a jelenlegi borító elég jó. Egy hibája van, hogy szintén nem árul el semmit a történetről.

A következő hiba az ár: több ismerősöm is panaszkodott amiatt, hogy nagyon drága. Mivel ez egy sorozat bevezető kötete, a kiadónak mérsékeltebb árat kellett volna megszabnia, mondjuk egy 2590 Ft-os ár sokkal jobban hangzott volna, mert a 2980 Ft-ot már mindenki 3000-re kerekíti. A kiadó megengedhette volna magának, főleg ahhoz képest, amennyi jogdíjat fizet...

Ugyancsak a kiadó hibája, hogy a reklámköltségvetést egy kötetre tervezték, nem pedig négyre, illetve még többre, hiszen Eta biztosan elmondta nekik is, hogy már tervezi a folytatást. Ha így nézték volna, az elköltött összeg legalább három-négyszerese állhatott volna rendelkezésre valami értelmesebb marketingkampányra. Mert a plakátok ugyan jól néztek ki, de kb. annyi értelmük van, mint halottnak a csók. Egyáltalán nem személyesek, a legtöbben észre sem veszik. A kiadó egy módon teheti jóvá a marketing bakijait, ha sikerül az a bizonyos cikk, amiről szó van. Ez sok potenciális olvasóhoz eljuthat, és kellően személyes.
Előzmény: 1hozzászóló (431)
1hozzászóló Creative Commons License 2007.03.11 0 0 431

Az a baj, hogy ma már megfelelő reklám nélkül semmit nem lehet eladni :-(

Előzmény: Enahma (427)
bookworm Creative Commons License 2007.03.09 0 0 430
tudom, hogy nem vigasztal, de jó eséllyel ennél azért több.. jó 25-30%-kal is akár. csak éppen a kereskedőknél divat kevesebb fogyást "lejelenteni" a kiadó felé, hogy kicsit késleltessék a kifizetéseket. mondjuk akkor is akár évek kérdése is lehet a 3000 :(
Szunya Creative Commons License 2007.03.09 0 0 429
Ez tényleg nagyon kevés, mert a könyv nagyon jó, sokkan nagyobb fogyást érdemelne. Nem lehetne valahogy reklámozni?
Aragorn83 Creative Commons License 2007.03.09 0 0 428
Hát ez tényleg szörnyű! :(( Miért csak ennyi amikor iszonyú jó a könyv.

Nem is értem.
Enahma Creative Commons License 2007.03.09 0 0 427
Szóval eddig mennyi fogyott: márc. elejéig ~500.
Lehet szörnyülködni. :-D

DuDoR: igen, azt is olvastam, de nem ő volt, akinek a hatására megírtam az alábbi hozzászólást. :-)
DuDoR Creative Commons License 2007.03.06 0 0 426
Nemrég megint belefutottam egy olyan véleménybe, amely szerint nem elég sci-fi a CSI - egészen pontosan azt "hányja a szemére", hogy azt a technikai színvonalat, amely a könyvben felbukkan, pár évtizeden belül el fogjuk érni

Erről lenne szó?

http://www.ekultura.hu/mutat.php?cid=3379

Bát itt 'pár évtized' helyett pár évszázadot tippel a szerző.

Előzmény: Enahma (410)
Rorimack Creative Commons License 2007.03.06 0 0 425
A Snow Crash írója, Neal Stephenson egyre jobb scifiket ír, miközben egyre közelebb kerül a jelen időhöz. A Cryptonomicon még csak öt perccel járt előrébb jelenünknél, a Barokk ciklus/trilógia pedig egyenesen a múltban játszódik.

A scifiben semmi sem írja elő, hogy a jövőben kell játszódnia.

"Visszatérve azonban a kérdésemhez: vajon miért van az, hogy azzal senki sem számol, hogy

1. a környezet jelenlegi állapota mellett bármikor a fejünkre dőlhet ez a nagy fogyasztói társadalom"

Ezzel számolnak, már-már klisé szintű scifi téma.

"3. a virtuális világba menekült társadalom szükségségszerűen megöli saját magát"

Pont a társadalom maradna meg, a mém-rendszer kirúgná a génrendszer alól a sámlit.

"5. egy, a túlnépesedés miatt kitörő világháború véget vet az informatikai-fogyasztói társadalomnak (ha nem az egész emberiségnek), "

Felesleges a kettőt összekötni. Egy ilyen háborút kirobbantani meg elég nehéz. (ugyanis a fegyverek és az embertömeg pont "fordítva" van elosztva).

"És végül lesz olyan fejlődés, amelynek az ember adottságai és ember volta fognak gátat szabni."

Persze. De ha beleszámítjuk a transzhumanizmust is, akkor ez sokkal tágabb keretet kínál, mint a jelenlegi "emberi".

"És a kutya nem fog mobilon tévézni, amíg rendes, nagy képernyőn is megteheti. "

Vigyázó szemedet Japánra vessed. Hírekhez, pletykákhoz, sporteseményekhez nem kell a nagy képernyő.

"Vagy éppen a fene fog dekket dugni az agyába, hogy azon keresztül „böngésszen”: az egy dolog, hogy a gépem vírusos - de mi van, ha én leszek az?"

Mindenki, ha ezen múlik az előléptetése. (plusz
off - nem kell ehhez beültetés :p) De most komolyan: pár éve szerintem bolondnak néztük volna, aki önként befekszik a szemével egy lézerszike alá.

DuDoR Creative Commons License 2007.03.05 0 0 424
Nemrég megint belefutottam egy olyan véleménybe, amely szerint nem elég sci-fi a CSI - egészen pontosan azt "hányja a szemére", hogy azt a technikai színvonalat, amely a könyvben felbukkan, pár évtizeden belül el fogjuk érni

Hol jelent megy ez az érdekes vélemény?

Mert a CSI-ben van pl.
- fénysebesség fölötti utazás
- azonnali csillagközi "ansible" jellegű kommunikáció
- (anti)gravitációs hajtómű (a gémek és az egyéb bolygófelszíni repűlő/közlekedési eszközök leírása legalábbis valami ilyesmit sejtet)

A fenti három dolog mind olyan, amit a jelenlegi tudományos vélemény inkább a fantázia körébe utal (persze vannak elméletek, de...). Emiatt ezekről azt mondani, hogy pár évtizeden belül el fogjuk érni, nem igazán tünik reaálisnak.
NAR Creative Commons License 2007.03.05 0 0 423
Ma nagyon hétfő van :-(

Bye,NAR

Előzmény: karbalán (422)
karbalán Creative Commons License 2007.03.05 0 0 422
Csodaidők. :-D
Előzmény: NAR (420)
bookworm Creative Commons License 2007.03.05 0 0 421
szerintem a matematika is inkább Rion miatt érdekli - persze, intelligens, és felfogja, hogy mitől beszél Rion, érdekesnek is találja talán - de azért szó sincs arról, hogy ha nincs Rion, akkor is foglalkozni akarna vele.

Vagy hülyeséget mondtam, és Eta leszedi a fejem, de remélem, hogy nem :)
Előzmény: DuDoR (414)
NAR Creative Commons License 2007.03.05 0 0 420
hogy azt a technikai színvonalat, amely a könyvben felbukkan, pár évtizeden belül el fogjuk érni, így az egész könyv emiatt kissé hihetetlen.

Mármint csillagközi utazás? Az érdekes lenne... Egyébként nem a Csillagidők lenne az első könyv, amit meghaladna a tudomány: most olvasom Asimov Űrvadász regényeit és az antigravitációs hajó fedélzetén lyukkártyákkal vezérlik a számítógépet, valamit a főszereplő (papír)könyben gyorsabban találja meg az információt, mert filmkönyvben tekerni kell :-)

Bye,NAR

karbalán Creative Commons License 2007.03.04 0 0 419
Csak mert a fiúkat érdekli a technika meg az akciók, a lányokat meg az ember. :-) Ezt már a HP kapcsán is megfigyeltem. Ez az oka annak, hogy megpróbálok figyelni a karaktereimre is az Akiinorban, hogy nők számára is élvezhető legyen.

Ami meg a jövőt illeti: vagy rájövünk, hogyan lehet kijátszani a relativitást, vagy nem. Ha nem, akkor örökre be leszünk szorítva ebbe a naprendszerbe, ha igen, akkor meg az idegenekkel kell megküzdenünk az élettérért. Nem tudok elképzelni egy olyan földönkívüli-mentes világegyetemet, mint a tiéd.
Előzmény: Enahma (417)
Enahma Creative Commons License 2007.03.04 0 0 418
Kedves DuDoR, szerintem sokan szeretik bámulni a csillagokat, de a mögötte álló kőkemény fizikát nem szeretik tanulni (optika, atomfizika, részecskefizika és hasonlók).
Pl. én sem. :-)
Enahma Creative Commons License 2007.03.04 0 0 417
De. :-) Véletlenül. :-D
Előzmény: karbalán (415)
karbalán Creative Commons License 2007.03.03 0 0 416
Ki emlékszik már arra :-D. Egyébként nyugodtan oszd meg velünk minden véleményedet, legfeljebb reagálunk valamit :-).

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!