Sziasztok. Azt szeretném kérdezni,hogy a kormányon a gomboknak,ha felkapcsolom a világítást,rögtön világítani kellene?Mert nekem csak akkor világítanak ha eltekerem a kormányt jobbra vagy balra.Ha a kormány egyenes állásba van nem világítanak.Kia ceed 2015,a garancia nem érvényes mert külföldről lett hozva a kocsi. Köszönöm a segítséget.
A mykia appba viszont allitoalg ott van minden rola?
Csak az, amit kézzel beírsz. Ez az app arra való, hogy válassz egy preferált szervizt és az bombázzon az ajánlataival. Mellé önként add meg az e-mail címed. Az autó előéletéről semmit nem fogsz találni.
autodna-t használtam az enyémnél. Jobban mondva, addig kerestem az autók közt, amíg olyat nem találtam, amelyiknek leinformálható volt az előélete, így legalább a km óraállásban egészen biztos lehettem/lehetek. Egy csomó autóról semmit nem tud ez a rendszer sem, ahogyan a többi sem. Az viszont pozitív, hogy ingyen megmondja, milyen adatokat fog megmondani pénzért.
Mai eszemmel vagy Car-Pass-os autót vennék (csak ilyen kevés van), vagy itthonról választanék, tulajdonostól (ebből még kevesebb, de 1-2 hónap alatt találni ilyet is), akivel el lehet menni egy szervizbe és lekérni a szervizek időpontjait, km állásokat.
Egy 2011 -es ceed nemetorszagbol behozott auto eloeletet szeretnem megtudni.
Esetleg valaki ismer olyan ceget aki hajlando alvazszam alapjan utannanezni vagy legalabb annyit elarulni hogy az auto tortenet atnezve sok problema volt/lesz vele ?
Info, Újként (tag).Terveztem gt line plat., de már nincs, sajna. Mert jön nov. tájékán My21 1.5 cc.160LE árlista. Kevesebb káros anyag, jobb fogyasztás (az mondjuk nem hátrány). Kíváncsi leszek, hová árazzák majd be.
Nem is olyan régen olvastam egy hasonló történetről szóló cikket, talán a Totalcaron. Abban is használt Ceed volt a főszereplő, szinten motorhibaval. Az happy enddel végződött, a kereskedő jót állt az autóért.
Most hirtelen nem találom. Talán egy fekete autó volt a fotókon...
Köszönöm szépen a válaszokat, nektek is @Akos_IKS és @stefi001!
"Bármelyik márkaszervizben kérj egy jegyzőkönyvet az autó állapotáról, a vélt vagy megállapított hibá(k)ról. Ezzel mehetsz a kereskedőhöz, hogy csináljátok vissza az üzletet vagy javíttassa meg az autót."
Köszönöm, így fogok tenni!
Eleinte azt reméltem, hogy erre nem lesz szükség, de most már látom, hogy ez lesz a legjobb megoldás. Remélem, hogy a kereskedő együttműködő lesz.
Bármelyik márkaszervizben kérj egy jegyzőkönyvet az autó állapotáról, a vélt vagy megállapított hibá(k)ról. Ezzel mehetsz a kereskedőhöz, hogy csináljátok vissza az üzletet vagy javíttassa meg az autót. Valószínűleg ügyvédre is szükséged lesz, kevés a tisztességes kereskedő.
Ez rejtett hiba, szerintem ne szerelőt keress, hanem vidd vissza a kereskedőnek. Ha valóban motorfelújítás, az gazdasági totálkár, mert majdnem annyiba kerül, mint amennyiért vetted az autót.
"Szervizkönyv nem ad infót az elvégzett olajcserékről?"
Sajnos nincs vezetve rendesen, elég kevés bejegyzés van benne.
"Szerelőt hol ajánljon a publikum, bárhol a világban? :-)"
Leginkább Budapesten és környékén. Gondolom azért kérdezed, mert van tipped. Szívesen meghallgatom, ha van pozitív tapasztalatod, akkor is, ha messzebb van.
segítséget szeretnék kérni, hátha valakinek van hasonló tapasztalata.
Szeptember elején vásároltunk egy 2012-es Kia Ceed SW-t (ED 1.4 CVVT) 137.000 km-rel. Az autó Ausztriából lett behozva (vezérmű lánc cserélve lett). Röviddel a vásárlás után (menet közben) a check engine lámpa világítani kezdett, P0420 hibakóddal (katalizátor hiba). Törlés után nem sokkal újra előjött. Eddig kb 400 kilométert tettünk meg vele. Egy szervíz telefonon azt mondta, hogy ez nem ritka jelenség ennél a motornál, valószínűleg az olaj nem lett elég gyakran cserélve és motorfelújítás szükséges (dugattyú csere is kokszolódás miatt), ezen kívül katalizátor csere is állapottól függően. A kérdésem, hogy más is tapasztalt-e hasonló hibát, ez volt a hibaok, illetve tudtok-e szervízt ajánlani? Köszönöm!
A problémához nem értek, de az fontos lehet, hogy legyen egy munkalapod, amin részletesen szerepel a hiba leírása, és az, hogy a a szerviz szerint nincs teendőjük vele.
Ha rendszeresen előfordul (most még ugye ritkám), vedd videóra, ahogy nem sikerü a váltás, akad a váltókar.
Az egyes és hátramenet kapcsolhatóságának kipróbálásához nem kell hosszú próbaútra menni, nem tudom, ezt miért hiányolod :-)