Keresés

Részletes keresés

pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.12 0 0 357

Bár nem tisztem megvédeni az említett céget, de:

Ők is el akarnak adni. Leginkább Steinway-t, Boston-t, Essex-et.

Sztem digizongit csak azért tartanak pár típust, hogy aki ezzel a feltett szándékkal megy be a boltba, ne forduljon ki azonnal, hanem tudjanak neki mutatni valamit.

Szerintem már a 'Digitális Zongora', mint olyan feltehetően szentségtörés számukra, de minimum fából vaskarika. Képzeld el, mennyire hihetnek egy billentyűzet nélküli hangmodulban, mint termékben.

Vicces lenne, ha a Roland nem tartana digitális cuccokat, mivel ritkán látnak akusztikus zongorát közelről... :-)

A Magyarországra vonatkozó megjegyzésemet arra értettem, hogy a GEM nem képes egy normális line-up-ot felvonultató márkaképviseletet találni. Persze ez részben őket is jellemzi, de hagyjuk. Viszont ez számomra semmiképp sem érv egy  - szerintem - rosszabb zongorahang mellett (lásd az említett japán gyártókat).

ceruza_elemér Creative Commons License 2007.09.12 0 0 356

Azért nem demonstrálják (Magyarországon!) sehol sem élőben, mert egy ilyen országban élünk.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Egy ilyen országban amiben élünk, bemész egy Roland, vagy mondjuk Yamaha szalonba, és ott demonstrálják neked a kapható hangszerek jelentős részét.

Feltételezem azért , mert el szeretnének belőlük minnél többet adni.

Az, hogy szubjektíve neked, ill. sokan másoknak tetszik ennek a modulnak a hangja, azzal nincs semmi probléma. Én is szívesen meghallgatnám például egy Fantom zongorahanggal összevetve egy Mackie HR824-en.  (Lehet róla szó?)

Az előzö részletes ajánlásod mintha azt sugallná, hogy a mérnöki zsenialitás létrehozott valami lényegesen autentikusabb elektronikus zongorahangot továbbra is állítom, hogy viszonylag alacsony áron.

Előzmény: pezsgotuner (354)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.12 0 0 355

Osztogatnak! :)

Az ebay-en 489 Euro-ért lehet kapni újat. A magyar márkaképviselet által adott ár is ennek felelt meg. (Árajánlat pedig most is kötelezettség nélkül kérhető tőlük.) Azt, hogy ez egy komplett zongora senki sem állította.

Sztem vegyetek egy Yamaha P70-est. Billentésében nem lesz hiba, és ha tetszik a hangja, akkor helyben vagytok, ha idővel már nem, akkor kell valami modul.

Ha a P70-es hangja helyből nem tetszik, akkor egy kalapácsos mesterbillentyűzet (mondjuk Fatar vagy CME) és egy modul.  Én ezutóbbira adtam javaslatot az RP-X-el.

Előzmény: Celtis (352)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.12 0 0 354

500 Euro egy zongolamodulért olcsó? Én nem találtam annak, amikor ki kellett fizetnem... ;) Viszont mániákusan kerestem egy - szerintem - hallgatható digitális zongorahangot és ebben a cuccban megtaláltam.

A japánok (Yamaha, Roland) által kreált standard-nek számító zongorahangokat kb. mindannyian jól ismerjük.

Ez a cucc viszont 'Made in Italy'. Persze ez se garancia önmagában semmire, de az azért tény, hogy az olaszoknak a kultúrájában valamivel mélyebben gyökerezik a zongora nevű bútor, mint a japcsiknak.

A leírásomban tények találhatók, azokban lehet kételkedni, csak minek. (Elvileg nyilván előfordulhat, hogy mind hazugság, amit leírtam - de történetesen nem az.)

Persze mindattól, amit leírtam még lehet teljesen rossz a modul zongorahangja - bár ennek a kütyünek történetesen nem az. (Kaltenecker Zsolt pl. nem talált benne kivetnivalót - már ha mond ez a név valamit.)

Valamivel konkrétabbak a linkelt demóvideó és a külföldi fórumokon olvasható ömlengő vélemények, mondjuk legkonkrétabb egy személyes próba, természetesen.

Nem találtunk fel semmit, egyszerűen ez a legutóbb (konkrétan tavaly ősszel) megjelent zongorahangra kihegyezett hangmodul, az összes többi (Kurzweil Micropiano, Alesis Nanopiano, Oberheim Minigrand stb.) kb. 10 éves technológia - és nagyjából olyanok is.

Azért nem demonstrálják (Magyarországon!) sehol sem élőben, mert egy ilyen országban élünk. Mindenesetre meg lehet próbálni győzködni az említett magyar képviseletet (akik egyébként egy bizonyos Steinway márka termékeit is képviselik hazánkban... :)), hogy tartsanak belőle demódarabot. Szerintem is logikus lenne, mert egy üzlet számára nem olyan nagy befektetés egy darab, csak hát ahhoz, hogy vegyenek belőle eleget nem ártana kis hírverés stb.

Ha jól olvastam, egyébként a GEM Promega3-ból tartalmazza a zongorahangokat, az a készülék pedig kipróbálható az említett üzletben. (Hogy a hangszínek valóban egyeznek e, azt nem hallottam, csak a net-en olvastam!)

Előzmény: ceruza_elemér (350)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.09.12 0 0 353

...........de nyilván a jó billentés lenne a legfontosabb.

Ezt most komolyan mondom, a legfontosabb talán mégiscsak az, hogy kinek veszed.

Mit tanul kitől, hol, és milyen elképzelésekkel a jövőre nézve.

Ha nincs hozzászokva igazi zongorához, akkor bármilyen billenytűzeten tanulhat, ha jó tanára van - lesz, valószínüleg érdemesebb vele konzultálni.

Ha nincs, akkor meg ahány ember, annyi tanácsot fog adni, hogy mit vegyél-

Előzmény: Celtis (351)
Celtis Creative Commons License 2007.09.12 0 0 352

Most látom, hogy nem osztogatnak, hanem fosztogatnak...

Az RP-x nem egy zongora, hanem valami modul, és 600 Euro, nem 500.

A zongorák 1000 Euronál kezdődnek.

Előzmény: Celtis (351)
Celtis Creative Commons License 2007.09.12 0 0 351

Sziasztok!

A lányomnak keresek tanuló hangszert 200 alatt, akár használtan is. (Karácsonyra kapott egy Yamaha szintit, hogy rákapjon az ízére. Ez be is jött, mert nagyon megszerette, és most beiratkozott zeneiskolába)

Nem értek hozzá, de nyilván a jó billentés lenne a legfontosabb.

Ez a GEM jól hangzik, de milyen a mechanikája?

Előzmény: pezsgotuner (338)
ceruza_elemér Creative Commons License 2007.09.12 0 0 350

Pezsgotuner !

Csak nem megint feltaláltuk a spanyolviaszt?

Erős kétkedéssel olvasom amit írsz erről a csodamodulról, ami ráadásul nevetségesen olcsó is ahhoz képest amit állítólag tud.

Vajon azért nem demonstrálják sehol élőben, hogy ne lehessen sokat eladni belőle, vagy sokkal inkább azért mert mégiscsak így lehet többet eladni belőle hogy nem hallható, és hasonlítható konkrét típusú digi zongorákhoz? 

Előzmény: pezsgotuner (338)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.10 0 0 349

:))))))) köszi szépen!!!!!!!!

ám sajna tényleg csak graded touch, és kár hogy széltében feleslegesen "szét van húzva", de az ára (~55e ft) és a súlya!!!!!!! tényleg csak 5.5 kiló, ez szörnyen tetszik!!!!!!! :)))))))))))))))))))))

bár hát nyilván ha kalapácsos lenne máris nem 5 kiló lenne... plusz ha a hangszóróit a szélekröl a fenti csíkba préselnék akkor ez nagyon nagyon megfelelö lenne...

köszi mégegyszer! :)))))))))))

Előzmény: Lizzi (348)
Lizzi Creative Commons License 2007.09.10 0 0 348

Szia,

esetleg nézd meg a Yamaha NP-30 asát. Szerintem még Mo.-on nem lehet kapni de tudtommal ez a legkissebb és 76 billentyűs 5.6kg-os súllyal. Absolute minimal.

De szerintem már ez sem kalapács mechanikás csak "graded touch"-os.

Előzmény: sexy fiú (347)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.10 0 0 347

szia köszi szépen a választ!!!

amiket mutattál természetesen nagyon klassz  hangszerek, de nem felelnek meg az extra igényeimnek, sajnos ezen elég nagy hangsúly van hogy minél kisebb legyen, csak azért tettem fel itt kérdést mert annyi féle digizongi van, csak mindenhol (a weben is) a legujabb modelleket látom de biztos sokkal nagyobb a választék, csak egyelöre nem találtam rá...

köszi mégegyszer!!!!!

Előzmény: KarnEvil (346)
KarnEvil Creative Commons License 2007.09.09 0 0 346

Szia!

Nem tudok 76 billentyűs kalapácsmechanikás digizongi létezéséről, bár a Fatar gyárt 76 billentyűs kalapácsos midibillentyűzetet, de annak a mélysége elég nagy, nem biztos, hogy méretben megfelelne neked.

88 billentyűsből a következőket tudom ajánlani:

Yamaha P-70   153.000 Ft

Casio PX-310    169.000 Ft

Természetesen bruttó árak, új hangszerek, számlával, garanciával, dobozolva.

Van persze mindenféle más hangszer, csak ezek jutottak először eszembe.

Ha érdekel valami, írj egy mail-t.

Előzmény: sexy fiú (344)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.07 0 0 345

(a 76 billentyü E-n kezdödjön lent)

Előzmény: sexy fiú (344)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.07 0 0 344

sziasztok

sajnos nem hiszem hogy lesz megfelelö digizongi, de azért megkérdezem hátha létezik ilyen digizongora amire én vágyom::

Nekem olyan kellene ami a lehetö legkisebb helyet foglalja el , pl nagyon tetszik a Casio CDP 100-as dizájnja hogy annyira "rásimul" a billentyükre és sehol nincs tulzott "kilógó rész"

bár mondjuk a két szélén a testet még jobban lefaraghatták volna...

Lehetö legkevesebb funkcio legyen rajta ezzel is helyet (és árat..) sporolva, szóval szinte csak a billentyüket lássam, a többi legyen annyira lefaragva amennyire csak lehet

A hangszóró is valami nagyon vékony csíkban legyen, nehogy miatta növelje a cucc terjedelmét.

Mivel sokáig 76 billes szintin játszottam (klasszikusokat) és se lent se fent soha nem hiányzott a plusz 12 hang, nekem elég a 76-os billentyüzet, ezzel is csökkenjen a méret széltében.

Legyen a lehetö legkönnyebb. Eddig 11 kiló volt a minimum amivel találkoztam de ha lehet könnyebb az csak jó.

Ugyanakkor a billenytüzet  a billentés legyen kalapácsmechanikás!!!

Röviden : egy olyan digitális zongorát szeretnék ami nagyon hasonlít pl a Casio cdp 100-ra (árban és billentésben) de lehetöleg legyen mégjobban lefaragva a kiterjedése, igy elég a 76 billentyü. És legyen a legkisebb és legkönnyebb amennyire csak lehet.

Ha létezik ilyen modell, nagyon szépen köszönöm ha tudtok ajánlani valamit!!!!!

staccato76 Creative Commons License 2007.09.07 0 0 343
Én sem... :) A Yamaha DGX-620-as bevált? Neked is megy már így? :)

http://youtube.com/watch?v=F5wjKbQ8G0c

Hm, csöppet sem mellékesen ez a srác lecserélte ezt a Yamaháját egy Casiora:

"I just bought a Casio PX-575R...I was going to get the WK8000 but saw the 575...It is really nice...check it out!"

(A YPG-625 lényegében azonos a DGX-620-al, csak az amcsiknál valami miatt így hívják... Európában meg DGX...)
Előzmény: Törölt nick (339)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.06 0 0 342

Én azt tudom, nekem egy analóg zongim van :) de ugy tudtam hogy ez a bénább zongorák ismérve hogy a mélyben nehezebb a billentés mint a felsö régiokban.

Előzmény: ZE (341)
ZE Creative Commons License 2007.09.06 0 0 341
Próbálj ki egy nagyományos zongit, és rá fogsz jönni :) De segítek: ez méginkább hasonlatossá teszi a billentést a zongoráéhoz.
Előzmény: sexy fiú (340)
sexy fiú Creative Commons License 2007.09.06 0 0 340

A GH, vagyis a graded hammer action annyit tesz, hogy a súlyozás változik a hangmagassággal, a mélyebb hangok nehezebbek, míg a magasabbak picit könnyebbek.

és ez ficsör vagy bag? :))

Előzmény: ZE (316)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.05 0 0 339
hmm, végülis nemtom miért nekem írtad :-)) Mi egy DGX-620-at nyüstölünk...... Már nem keresünk hangszert.
Előzmény: staccato76 (335)
pezsgotuner Creative Commons License 2007.09.05 0 0 338

Na egy újabb tanács, hogy teljesen összezavarodj:

Billentyűből vegyél azt, ami az ízlésednek megfelel, ez úgyis nagyon-nagyon szubjektív. (Érzésem szerint jobban, mint a hang.)

Yamaha-k keményebbek, Rolandok puhábbak és rövidebb a billentyűútjuk, a Fatar-okat van, aki isteníti, van aki szerint istencsapás-szerűek. (Ráadásul saját hangjuk nincs.)

További lehetőségek keyboard-ra a Casio, Korg (ezutóbbiak zongorahangját mindenki szidja), a legújabb, sokak által favorizált új brand a (szintén saját hang nélküli) CME stb.

Azonban a jó (zongora)hang közép-, vagy hosszútávon szinte elengedhetetlen!

Nem fáraszt, tehát szívesen játszol, gyakorolsz vele, inspirál ha főleg impro-s témákban utazol és nem utolsósorban egy eredetileg nem túl jó billentésű billentyűt is szuper zongorának érzel, ha nincs hiányérzeted a hangszínt illetően, hanem boldog vagy vele, szinte minden nap újat ad a hang és szányalsz, mikor játszol rajta.

Ez - mármint a jó zongorahang - kemény dió. A többgigás szoftver zongorák elvileg jók lennének, de körülményes a használatuk és szinte mindegyik megreccsenthető bármilyen bika gépen is fut - bizonyos játékmóddal. (De az is ide értendő ha rajta felejted a lábad a damper pedálon.)

Azonban! Tavaly ősz óta elérhető a ma "tökéletes"-nek mondható, modul formában elérhető vas:

GEM (Generalmusic) RP-X

Olyat tud, amit nagyon-nagyon kevés digizongi:

Nem egy pillanatfelvételt tartalmaz a zongorahangról, hanem mintha egy mozgóképfelvételt néznél. (GEM marketingduma a hasonlat, de nagyon találó és ráadásul igaz is.) Hallod, ahogy periódusokban leng a hosszú zongorahúr, úgy hullámzik a hang, mint egy leghosszabb Steinway zonginál.

A felemelt tompítójú húrok hatnak egymásra, a közös felharmonikust tartalmazó húrok beindítják egymást. Lenyomott damper pedálnál pláne, mivel ekkor minden húr szabadon leng. (Húr rezonancia és damper rezonancia.)

A felengedéskor nem digitálisan elvágja (elhallgattatja) a hangot, hanem élethűen hallgat el, mintha egy tompító ráeesne a végére. (Nehéz elmagyarázni a hatást, de végülis rúg még egy utolsót az elhallgató húr - ez az elengedés-rezonancia.)

Nem 2 vagy 3 layer-el dolgozik, hanem az 1-estől a 127-es Velocity értékig teljesen fokozatos az átmenet a hangminőségben - a cég által kifejlesztett ún. "Fizikai modellezés"-nek köszönhetően.. (Ugye nem csak hangosabban szól egy zongora ha ráütnek, hanem teljesen más a hangzás, mint halk játéknál. Peng-cseng, míg a piano játéknál érzéki, fátyolos a hang.)

Több nagyon jó hangszín van benne. (Steinway, Fazioli zongora, Rhodes-ok stb.)

Találsz külön olyat, ami otthon fejhallgatóval ideális és olyat, ami megfelelően átüvölt egy zenekari mix-en. (Ugyanis teljesen más hangzást igényel a kétféle felhasználás.)

Midi-n és USB-n is működő PC-s szerkesztőfelület, többek között brutál parametrikus EQ-val, akár billentyűnkénti elhangolási lehetőséggel, az említett fizikai modellezés mértékét befolyásoló beállítási lehetőségekkel, végtelen split variációkkal, layer beállításokkal (egyszerre akár 4 hangszín szólhat) stb.-stb.

Az ára 500 Euro. A jó hír, hogy a www.pianino.hu címen található cég korrektül és korrekt áron behozza, a rossz, hogy nem tartanak belőle, így kipróbálni nem lehet.

A neten fellelhető demo-i pedig nem túl sokatmondóak.

Érdemes elolvasni a www.musicplayer.com oldal fórumán ahogy áradoznak róla. (kb. 10 topic szól erről a modulról.)

Itt egy elég jó demóvideó a technológiáról: http://www.generalmusic.us/Media/DRAKEmodelingtechnologyexplainedVHS.wmv

Na hosszú voltam, de megérdemel ez a modul ennyit... :)

Előzmény: xxjoc (332)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 337
Az új Roland EP-880-at még nem volt alkalmam kipróbálni, de szerintem ezt se felejtsd el kipróbálni:

http://www.roland.co.uk/digp_room_catdet.asp?id=EP880

Az ára csak kb. 870 euro...
staccato76 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 336
Na persze egy Steinway zongorának a lába nyomába se érhet, de annak a Roland vagy a Yamaha digi. zongorák sem... Még a CLAVIA NORD STAGE 88 sem, pedig az, ugye, kb. 3000 euro:

http://www.clavia.se/main.asp
Előzmény: staccato76 (335)
staccato76 Creative Commons License 2007.09.05 0 0 335
A Casio Privia PX-200-as egyszerűen jó. A PX-200-s biztosan, hiszen nekem az van! :) Nem kell bedőlni a Casiot leszólóknak, na és nekem se persze: ki kell próbálni személyesen! Érdemes, mert akkor megveszed! :) És megspórolsz 200 rugót. :) A billentése tökéletes zongorabillentés. A zongorahangja jó. Aki nem hiszi, hallgassa meg itt:

http://www.casio-europe.com/euro/emi/privia/px200/sound/

És - csöppet sem mellékesen - teljes GM (general midi) hangkészlete van, egészen jók a vonósok, ütősök, orgonák, fúvósok stb. Érdemes kipróbálni, mert a Yamaha, Roland vagy Kawai zongik, amik ennyit tudnak, kb. 200 rugóval drágábbak... És csak 12 kg.

De akinek egy monstrum kell, az a PX-800-ast is megveheti:

http://www.casio-europe.com/euro/emi/privia/px800/
Előzmény: Törölt nick (330)
ZE Creative Commons License 2007.09.03 0 0 334
Ezt kukkold meg: http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=70886111&t=9001260

Rádugod a PC-re egy MIDI-kábellel, és relative normális hangszered lesz -- utána lehet hangmodult, aktív hangdobost vagy erősítőt meg passzív ládát venni hozzá, ahogy lesz rá zsozsó.
Előzmény: the_mikee (325)
VSound Creative Commons License 2007.09.01 0 0 333
Nem akarom Őket reklámozni, de ez a lista tele van Kurzw hangszerekkel és árakkal.
http://www.hitspace.hu/webshop/?id=21
vagy ahogy írták Syncopa őket inkább ajánlanám. Mindenki megrendelésre szerzi be.
"Mert ha jogutód nélkül mégszűnne netán, akkor paff..." Pont ez az hogy most élesztették újra mert haldoklott, új termékeik is vannak.

xxjoc Creative Commons License 2007.09.01 0 0 332
Köszi fiúk a tanácsokat. Néztem mégtöbb Roland demót és tényleg szépek, de nekem valahogy a Yamaha és Kawai (nembeszélve a Kurzweil-ről!) élénkebbnek, karakteresebbnek tűnik. Jobban tetszik. Yami Clavinovákon már játszottam és élmény azokon játszani. Persze a másé mindig jobb, szoktuk azt mondani... :) Kawain eddig csak stage pianón játszottam és ott is megvan a remek feeling és el tudom hinni, hogy zongorázok, de egy ócska hangszeren csak pötyögni lehet. El tudom képzelni milyen lehet a kínai Hemingway, kalapácsmechanika nélkül... Ingyen sem kéne. :)) Mindenesetre nem fogom elkapkodni a hangszervásárlást. A Syncopát ismerem, egerszegi vagyok, csak ők nem nagyon foglalkoznak Yamaha, Kawai zongikkal, viszont használt hangszer beszámítással úgy tudom igen, csak azt már nem tudom az enyém mennyit érne.... öhm... :))
Asszem elmegyek oda kipróbálni a Casio-kat, mert igazából nekem a billentés lenne a legeslegfontosabb, aztán persze a hangszín. A Kawai azért tetszett meg, mert kapásból van rajta többféle piano hang. Hal jól emlékszem a grand pianón kívül van még modern, rock, mellow és studio piano hangszín és mindehhez társulnak még a különféle effektek, reverb stb... és a CN21 csak 299e Ft. a Tuttohangszernél és a 31-hez már jár ajándék zongoraszék, fülhallgató. Szerintem ha a Casio nem jön be, Kawai lesz a nyerő. Kawai-val van tapasztalatotok?
A Hitspace-nél még nem láttam Kurzweil-eket, de lehet csak megrendelésre szerzik be...
Egyébként a Kurzw. csődeljárásáról én is hallottam, és leginkább a szervizelés, alkatrészpótlás aggaszt. Mert ha jogutód nélkül mégszűnne netán, akkor paff...
Na mindegy, ettől még tetszik, nagyon is.
A Syncopánál már fenn van a weboldalon a Kurzweil, de akkor rájuk kérdezek, hogy mi helyzet a forgalmazással, mert árakat még nem láttam.
ZE Creative Commons License 2007.09.01 0 0 331
Nono... Te is belerongyoltál abba a problémába, hogy vannak a beépített hangszínek, osz' jó'ccakát. Hallgass meg egy demót az SRX-ek tudásáról -- engem nagyon meggyőzött...
Előzmény: xxjoc (328)
Törölt nick Creative Commons License 2007.09.01 0 0 330
SZia!

Én nagyon amatőr vagyok, de legalább nincsenek előítéleteim. Feltétlen hallgasd meg a Casio-t! Mindenki azt szajkózza, hogy a casio szar, mert 10 éve az volt. Kevesek szerint (akik az új modelleket is próbálták) viszont nagyon sokat fejlődtek, és teljesen partiban vannak a többi nagynevű gyártóval, kedvezzőbb áron. Ha van lehetőség egy kombival szállításra, kérj ajánlatot casiora a Bagodi (Zala Megye) Syncopa hangszerboltból!
Rendkívül barátságosak, értenek a hangszerekhez, jó áraik vannak.
http://www.syncopa.hu/
Ne csak az árjegyzéket nézd, hanem mailben kérj ajánlatot!!!!
VSound Creative Commons License 2007.09.01 0 0 329
A Kurzweil cég most éled újra.
http://www.hitspace.hu/webshop/?id=2
A hitspace kezdte el elvileg a forgalmazását.
xxjoc Creative Commons License 2007.09.01 0 0 328
Sziasztok!

Szeretnék egy kis tanácsot kérni digitális pianinó ügyben. Van nekem egy Roland HP3700-as zongim, de elég vacak állapotban. Többször volt már szervizben dinamikahiba és a nyomógombok tönkremenetele miatt, meg recseg a hangerő állításakor. Ja és nem jó az egyik pedál. Egyszerűen szörnyű és szeretnék most valami jobbat venni. Inkább a Yamaha, Kawai, Kurzweil felé nézegetek. A helyzet az, hogy nálunk a családban mindenki használja és valami erős, strapabíró hangszer kéne. Én csak amcsi zenét játszok rajta és szerintem a ragtime püfölése :) tette többek között tönkre az amúgy is csak súlyozott billentyűzetét...
Meg a hangja...
Hát szóval nemtom, azis elég unalmas. Semmi karaktere nincs a sima piano hangszínének, ámbár szerintem Bösendorfert akar utánozni... vagy talán Steinway, de akkor sem az igazi.. Yamahákat hallgatva egyszerűen szar a Roland, erre nincs más szó. Tudom nem helyes korszerű Yamahákat egy ősrégi Rolanddal összehasonlítani, de speckó engem a Roland demói sem győztek meg. Bár a legújabb, legcsúcsabb rolik biztosan jók, de olyanon még nem játszottam.
Kurzweil zongikat esetleg tudja valaki hol lehet beszerezni garanciával, magyar leírással, hivatalosan és nem méregdrágán...? Ezek állítólag profi hangszerek... Elég volt két másodperc egy Kurzweil demójából és döbbenet! Szerintem überfasza hangja van.
Vagy ti milyen hangszert javasolnátok? Mondom messze nem zongoratanuláshoz kell, csak a rendes zongora sajnos ki van zárva a mozgósíthatóság és egyéb praktikussági okok miatt. (na meg a pénz!)
Amiket kinéztem, az a Yamaha CLP-220, Kawai CN21 (esetleg CN31) és Casio AP500. Ez utóbbitól kicsit tartok, de tudásban nagyon király lehet és a demóban is szépen szólt... Viszont 350e HUF-ból ki kell jöjjön... Még valami: Korgot, Rolandot, Hemingway-t meg egyéb cuccokat inkább kihagynám.
Igaz az, hogy a kalapácsmechanikás hangszerek hamar szétmennek? Asszem itt olvastam róla a fórumban, de mástól is hallottam már nem túl bíztató dolgokat, bár a Yamahákat szokták legtöbben dicsérni.
Használ valaki régi típusú Yami digit. zongorát? Kiváncsi lennék, hogy az is így leamortizálódik-e az évek során, na és persze a sok használattól.
Huh, hosszú lettem... :)
Na minden jót!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!