Meriva A 1.7 DTI 2004-es a BC kijelzőm GID (így vettem) sikerült a márkaszervizben beállítani, hogy látszódjon a BC1, BC2 de az üzemanyag adatokat nem jelzi! Mi lehet a gond vagy csak ügyetlenek voltak a márkaszervizben?
Ha a bontó nem tudja megoldani, akkor is van megoldás. Bp-n keresd www.autocomputer.hu-t, ott Gábort. Megoldja. Kitörli az agyát és illeszti is az újat.
A kábeleknél a motorvezérlőtől a kijelzőig eljutás a nagy munka. A többi szálat az A oszloptól el lehet húzni. Milyen motor?
Itt a fórumon korábban írták, hogy nem mindegyik motor "alkalmas BC-re".
Köszönöm a gyors választ! Elvileg bontóból lenne a kijelző, csak nem tudom hogy szakszerűen letudják-e választani. Ha nem megy nekik akkor mi az eljárás hogy jó legyen? A vezetékezés mennyire macerás, mennyire kell megbontani a kocsit?
Jó lenne egy ilyen kijelző csak nem minden áron. :D
A 2010 merivából opel tech2 műszerrel le kell választani, nemcsak kiszerelni. Ha nem teszed meg, vagy nem lehet, óriás szívás. Akkor is van megoldás, de hosszadalmasabb.
A 2007 merivában az előzőt szintén le kell választani, az GID-t pedig feltanítani.
Ha csak nincs elővezetékezve, a BC menü nem fog működni.
Ha a három dologból bármelyik elmarad, működni ugyan fog, de sípolni fog időközönként, safe felirat, stb.
Érdeklődnék, ha veszek egy 2010-es dízel Merivából GID kijelzőt , az passzolni fog az 1.4-es 2007-esbe? Programozni kell, vagy csak rádugom és örömködés? CD-30 rádióval tudok lépkedni a menüben az adatok között, ha nincs multikormányom?
nekem beváltak, nagyon, képes volt vissza hívni a megrendelés után, hogy biztosan ellenőrizzem az alkatrész cikk számot mert szerintük, és az adat bázisuk szerint nem olyannak kellene lenni, és igen ..igazuk volt, vagyis megkíméltek egy felesleges alkatész megvételétől, pedig nekik az csak bevétel volna,....
Ezt a tankolásból számolod, vagy a BC írja? Nekem nincs BC-m. 10 nap múlva lesz nálam 1 éve. ezalatt 9500Km-ert mentem, amire 6,155l az átlagom. 5,4l a legjobb, 7,1l volt a legrosszabb.
Most vettem egy Merivát (1.3.CDTI). Az akksi le lett szedve, erre a vezető oldali ablakemelő nem megy le- fel magától, ha hosszabban nyomom. A jobb oldali működése nem változott.
Egy kérdésem lenne Hozzád, vagy bárkihez aki tudja.
Szeretnénk navigációt majd az autóban, viszont nem a gyárit.
Arra már találtam információt, hogy az IntelliLinken keresztül lehet videót lejátszani, képeket megjeleníteni a kijelzőn, de vajon a mobilon (Androidos) futó gps (waze, igo) képét is át tudja vinni?
Sziasztok! Tud valaki max. 15-20 ezerig Opel Meriva a-ra (2005) fixpontos tetőcsomagtartót? Az "oldalkampós" verzió nem érdekel. (Az "ajtóba akasztós" nem kell.)
Lényeg az én verzióm/kerek szivattyús/1.6xe/nem így szerelték,ott a torokra menő cső a termosztátból jön ki egy derékszög hajlattal/ez is műanyag :) /.
A kolega szerint az én kocsim szerdán szerelték/ez volt a polcon/.
Nekem a második új Merivám van ha B Merivára gondolsz az elsővel 35.000 Km.-t mentem és csak a hátsó ablaktörlő motorrral ( Francia gyártmány ) volt baj (gariban csere ). Ez még 100 Le. alap motor volt 7.5 lit. átlag fogyasztással.
Egyéb hiba nem jelentkezett még csak fényszóró ( OSRAM gyári ) vagy egyéb izzót sem kellett cseréni
A másodikkal 9000. Km.t mentem idáig ez már turbó motoros és ezzel egyáltalán nem volt még probléma. Jelenlegi átlag fogyasztás 8.6 lit. de ez nem a turbó miatt, hanem az automata váltó miatt.
Autó vásárlást tervezünk az elkövetkező hónapokban. Nagyon megtetszett az új Meriva (erősebb, benzines motorral), szalonban megnéztünk, szinte minden szempontból megfelel.
Népítéleten próbáltam eddig utánaolvasni, de csak 5 hozzászólás van, azokban is elég nagy a szórás.
Aki új meriva tulajdonos és van pár perce, az kérem írjon nekem egy pár mondatos véleményt róla (mit szeret benne/ mit nem, mik a tipikus hibák, szerviztapasztalat, stb...)