Én valami gyárihoz hasonló megoldást szeretnék, ne forogjon szét.
Elég a 300le. Falken téli gumik vannak fent most, de egyenlőtlen útfelületen kanyarba padlóra villog a menetstabilizáló ikonja. Nem vált be ez a márka :)
Még új vagyok ezen a fórumon , de a visszaolvasások alapján remélem nem járok rossz helyen ...:)
Egy kis segítségre volna szükségem . Nem túl rég vásároltam egy AFN B5 passatot aminek a fogyasztásával úgyahogy , menet teljesítményével naggyából , járásával és zajosságával viszont eggyáltalán nem vagyok megelégedve ! A kérésem a következő : nem tudnátok véletlenségből egy elhivatott , hozzáértő TDI hozzáértő szakit ajánlani ,aki esetleg rá tudna nézni a vasra és nem változna rögtön "pingvinné.... " A motorban eddig az oljnyomás főtengely és hajtókar csapágyak lettek ellenőrizve , (szerintem jó állapotúnak mondhatók ), továbbá a hidrotőkék lettek cserélve (INA , a vez.Tg. újszerű) , olaj Total quartz 10w/40 , az előtöltés VAG.- al ellenőrizve , beállítva , csúcsok pedig 180 - 185b. körül nyitnak , porlasztási képük jónak mondható(gyári csúcs). A gépbe elméletileg 240 e. km van , amit a szervízkönyv , de leginkább a kezelő szervek kopottsága is igazolni látszik ...
Egyébként Egerben élek , és itt már tettem pár próbát de sikertelenül . Pedig csak egy csendesen működő gyárias menetteljesítményű masinára vágyom ... de sajnos segíteni a bajomon nem tudott eddig senki . A zaj kicsit hirotőkére emlékeztet (cserélve , bár a régiek sem tűntek rossznak ) . A szelepvégek elhelyezkedése sem mondható hibásnak a mért értékek alapján , továbbá a hengerfej tömítés is gyári két ékes .(de lehet hogy ez nem jelent semmit) Volt aki a szeleprugók elgyengülésében vélte felfedezni a zaj okát , de már az igazsághoz hozzátartozik ,hogy kezdem unni a dolgot és szeretném egy igazán hozzáértőre bízni a dolgot mert zavar a hang!
Az ötleteket , vagy jótanácsokat előre is köszönöm ,
Akkor az adott fórumon nem mondott butaságot a szaki, mert arra a kérdésre válaszolt, hogy hogyan lehetne 400le-t kihozni egy 30d-ből. Én a sajátomra 2.0tdi turbókat raknék, 150, vagy 170lóerős turbókat és boldog lennék, ha lenne 320-330le. Az még mindig kérdéses, hogy befér-e két turbó egy 330d moterterébe.
Nincs gond a két turbóval, raktunk már két geós csigát párhuzamosan mecha labdával és szépen dolgozott.
A széria porlasztónál azért én arányosan nagyobbat keresnék valami CR tgk-ból.
Jenkik 1500LE fölé reszelik a Cummins 5,9-es motorjának CR változatát is.
Két pumpa párhuzamosan, meg giga nagy csúcsokkal játszanak, főleg a soros adagolós átépítéseknél. De ott 1800LE+ 7000+ fordulat, és valami 6*0,50 körüli csúcsok rémlenek. Rá lehet keresni...
A railnyomást szerintem értelmetlen feszegetni, az 1600bar is horror, ha fordulatot emel az ember(kavitáció fokozódik), inkább porlasztó keresztmetszetben kell fölfelé menni arányosan a kívánt teljesítményemeléssel.
Kb úgy mint az 1,9tdi-n a gt2360, csak itt a köbcentiből adódóan lenne erő azért szívóként is, ráadásul a BMW alapban magasabb fordulatra hangolt motor mint a VW. De a gt1852-est én is racionálisabb választásnak gondolnám, mert azokon is kifér 350LE. A 2*2056-on már 400 LE felett lehetne gondolkozni.
Sziasztok! Van egy Renault Megane típusú autóm 1.9 DTi motorral amely villanyos adagolóval 98 lóerőt tud gyárilag.Ezt szeretném kicsit feljebb tornászni.Nem szeretnék olyan durva tuningot ,csak kb 130-140 lóerőnyire,meg a nyomatékot is felnyomni legalább 280 Nm környékéig. Kezdetnek mechanikus 11 es adagolóra gondoltam és Garret gt1749VK típusú turbóra (úgy emlékszem változó geometriás). Gondoltam még olajszivattyú tuningra is a megnövekvő mechanikai igénybevétel miatt.Szerintetek jó felépítés ? Tippeket,véleményeket várok!!!
Részletekbe sajnos nem mentek bele, de nagyon úgy fest, hogy már a 204lovas is piezos, mert a 272 lovas tutira az, mégis mindenki azt írta, hogy plug&play. A két turbó meg valószínűleg úgy lenne megoldva, ahogy írtad, de azt csak elméleti síkon feszegették, konkrét építésről nem tudok. Valaki kérdezte, hogy lehetne ebből a mociból 400 le-t faragni és erre egy "tdimeister" nevű szaki írta, hogy szerinte 2db 2056 a legegyszerűbb. Amúgy úgy tűnt, kb annyira megbecsült tagja külföldön a tuning társadalomnak az ember, mint a mi Krézink. Ezért gondoltam, hogy talán nem beszél butaságot.
Nyáron izzítás nélkül fél fordulatra indul.Télen 10másodperc izzítással 2-3 fordulatra indul. Ha jó az önindító,és az akksi. 74-es akksi legalább kell bele. Az önindítót megnézném hogy nincs-e tele porral.
Szia! Szabin vagyok, ezert unalmamben felturtam tegnap az osszes angol nyelvu forumot, ahol szo volt az M57N 306D2 tuningrol.
Elore szolok, hogy laikus vagyok a temaban, igy csak leirom, amit leszurtem az olvasottakbol, az esetleges butasagokert felelosseget nem vallalok :D
Alap a nagy cooler es a szellos kipufogo. Ha nem akarod az egekbe novelni a rail nyomast es tulterhelni a kis-es nagynyomasu szivattyukat, valamint az injektorokat 100%-al terhelni, akkor kellenek E60 535d injektorok (csak a 272lovase jo bele). Gyari kuplung 300le felett mar nem nagyon birja.
Turbora az opciok:
1. Az altalad linkelt, vagy barmely egyeb hibrid turbo
2. Modernebb 3literes motorok turboja, ujabb 30d-k turboja jo lehet 320-330Le-ig
3. Hino teherauto turbo (kb. lehetetlen beszerezni)
4. 2db 2056 (nekem ez a legszimpatikusabb, bar kerdes, hova ferne be a motorterbe)
Nagyon kevesen nyulnak bmw-hez. Valoszinuleg megvan az oka. Nyilvan a mercedes motorokat sokkal konnyebb tuningolni es tartosabbak is. Nekem ezzel az a gondom, hogy ott meg tobbnyire egy fos auto van a jo motor korul.