Tud valaki tanácsot adni giga-panoráma kérdésben ?
Csináltam egy panorámát (nem gömb) a János-hegy tetejéről 450mm-es fókusszal, 169 képx6megapixel. A PTGui össze is rakta. A kép mérete kb. 88000x14000 pixel. Több mint három órán át futott az összerakás, az eredmény kép nagyobb mint 2 Gigabyte, amit most semmilyen programmal nem tudok betölteni. A tiff packbit tömörítésű, 24 bites+ alpha csatorna. Elindítottam alpha csatorna nélkül is az összerakást, lehet hogy akkor már elboldogul vele a PS, de ez csak holnapra derül ki. (éjszaka futtatom)
Addig is azért ha van jó ötleteket, örömmel fogadom!
Kipróbáltam, és a 14-24-es obi full frame-en 6 vagy 7 képből megcsinálja szépen a kört, azonban a "plafon" fotózásánál nem lesz elég átfedés a képeken, gondolom ezért kell + - 30 fokban is elkészíteni.
* Min. shots (full frame): N, 6 images every 60° at -30° pitch, 6 images every 60° at +30° pitch, Z * Min. shots (1.5x): N, 8 images every 45° at -30° pitch, 8 images every 45° at +30°, Z
Hát sajnos még nem nem volt rá elég időm, hogy rendesen megcsináljam. Egyenlőre küszködök a színhőmérséklettel, az illesztéssel, stb. Egy munkapéldány elérhető a címen.
Szerintem elégedett leszel az objektívval. ---- Nem lehet valahol nagyobb méretben megnézni, vagy esetleg gömbben ? ---- Kilátás a csónakázó tó felől. pano