A numizmatika éremgyűjtés beszélgető fórum azzal a céllal nyílt meg, hogy a régi és új pénzérmék, bankjegyek gyűjtői tudjanak itt eszmét cserélni.
Az alaptéma a gyűjtés, rendszerezés, egyes darabok azonosítása, és egy kis pénztörténeti csevej.
Itt lehet bemutatni egyes kérdéses darabokat, kérni a hozzáértők segítségét a beazonosításban, esetleg hozzávetőleges értékelésben.
Miután a reklámozási tevékenység fizetős az index alatt arra legyünk különös figyelemmel.
A fentiektől eltérő, az egymást ingerlő hozzászólások topic rombolásnak minősülnek az ilyenekért tiltás jár.
A Numizmatika címszó alatt pénzekkel, pénztörténettel foglalkozó történeti segédtudományt értünk legfőképp ehhez tartsuk magunkat.
Hello,az aruk nagyban fugg az evszamtol,ritkabbak koze tartozik 10korona: 1896,1912,1913,1914 meg aztan az 1895 es 1915-os ,de az mar egy mas kategoria.Szerintem evszamtol fuggetlenul egy gEF-aUNC darabot ellehet adni +/- 200euroert is.
mi a véleményetek, most mi a reális ára egy Ferenc József 10 koronásnak, illetve egy 20 koronás érmének? EF, UNC tartásúak. (csak azért tettem fel a kérdést, mert amikor 11-12.000ft körüli volt az arany ára akkor 40-80 volt, de érdekelne ez most mennyivel csökkent/csökkenhetett)
Az ég világon semmi más oka nincs, mint az, hogy kényesebb helyeken is vitázok.
Politika, vallás, stb. Ilyen helyeken hamar felpörgetik az embert. És hajlamos "rosszat" szólni. Ilyenkor néha a modi elveszi a nevet. És ha szerencsém van csak azt az egy nevet.
Aztán "úgy maradok" a másik nicknéven párszor.
De én ezt sose titkoltam. Nem is tudnám. :0)
Kevesen vannak az indexen akik nem ismernek fel az "undorító" :0) stílusomról.
sziasztok! Lenne egy John F Kennedy arany emlékgyűrűm , a szokásos 1961-1963 Kennedy fej látható de az érme másik oldalán united state of america felirat és a sas látható ezzel a hátoldallal nem láttam azebay-en sem ilyen gyűrűt azt tudom,hogy a gyűrű is és az érme is 14k arany ! Viszont függ az értéke a hátoldalon található ritka nyomástól? megközelitőleleg mi lehet az értéke a gyűrűnek? a gyűrűn egy kicsi hiány(törés) található! üdv
köszönöm, nekem szerencsémre mindkét változatból szinte unc tartású van, egy ismerősöm vásárolná ezt meg, de többen azt mondták rá, hogy nem befoglalás nyom...
mi a véleményed az emailben elküldött XV krajcárról?
esetleg valaki azzal kapcsolatban tudna segíteni, hogy egy 1848 V. Ferdinánd, Magyar köriratos dukát, mennyit érhet? az érme EF állapotú, szerintem be volt foglalva, a perem irat mellett ez négy kis helyen látszik, viszont a peremén semmi sérülés nincs. Nekem a tippem 90-95.000ft közé esik, abból kiindulva, hogy mostanában az EF vagy szebb darabok 150.000ft felett kelnek el sorjában.
Ez egyfajta tudathasadásos paranoia... Arra emlékeztet, amikor katona voltam a Kádár korszakban, és a gépjárműveken állandóan cserélni kellett a rendszámot, az éberen figyelő imperialisták megtévesztésére. :-)