A Tigrisben a régi pénztárgép felett van egy kép egy nőről.
Valaki azt mesélte nekünk kb. 10 éve csehül a Tigrisben (1 szót sem értek csehül, csak köszönök, kérek, de nemzetközi nyelven majdnem megértettem.), hogy egy nő régen egy délután megivott 21 korsó PU-t.
Majd a söröző tulajdonosa elővett egy kendőt, letérdelt rá, és azt mondta:
Hölgyem, esküszöm, hogy ez a hely itt az önnek lesz fenntartva az idő végezetéig, és ezt megmondom a söröző következő tulajdonosának, hogy ő is mondja meg a következő tulajnak.
Sőt, valamilyen közelebbi szálak is fűzték B. Hrabalhoz egy darabig.
Én eddig két nyitás-zárás projectet végrehajtottam a Tigrisben, mindkétszer egyedül. Nem olyan nagy cucc, 8 óráról van szó mindössze. 12-13 sör fogyott ezalatt. A végén tőlem is személyesen elköszöntek.
A következő tervem nyitás-zárás az Ökörben, az ha jól emlékszem, 12 órás elfoglaltság...
A korsós fotó még májusban készült, akkor készítették a próbafőzeteket a brevnovi sörfőzdében. Akkor még az Imperialt is "csak" a szomszédos Klasterní Senk étteremben lehetett megkóstólni, és azt még a Pivovarsky Dumban főzték, mert részben közös a tulajdonosi kör. Egyébként szenzációsan jól sikerült az a próbafőzet... :-) A júniusi budapesti cseh fesztre az Imperial mellé már elhozták a szűretlenjüket is. Tehát sztem jó eséllyel kóstolható három-négy féle, az épp aktuális főzéstől függően. Mikor mennél ki? Van két jegyem a hétfői RHCP koncertre, csak fuvarom nincs sajna...
De ha emelem az ISO-t, szemcsés lesz nálam a kép. Még a Nikon D200-nál is 400 felett. Ha időt növelem, elmozdul.
De azért én sem mindig Blitz-celtem.
Kedvenc pincérem volt. Idén már nem láttam egyszer sem. Nyugdíjba ment? Egyszer 2002-ben mosolyogva megtörölte a szám szélét, mert lecsöpögött a szaft.
Ugye, hogy hasonlít a felette levő képre? (Bohumil Hrabal)
Igen ez mindig él (nem fogy el), és nem kell hozzá IN-karta (viszont bankkártyával fizethetsz, csak szólj előre...), az ár tájékoztató, 2009-ben 45EUR körül volt, most talán kissé drágább, a pontos árat nem tudom.