Keresés

Részletes keresés

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1847

Iván Gábor IGe 1 nappal ezelőtt Minden Isten létezik valahol és valamilyen formában. Helyesen tehát azok valóságosságával van inkább gond. Hogy a leírásuknak megfelelően valósak-e. Nos Jahve amit általában az ateisták tagadnak az csak egy mese. Viszont már nagyobb a gond a panteista Istennel. Nem is írva a Tudományos Istent, amit tagadni lehet, csak éppen bugyutaság. 

GiantGreenSparklingDuck 1 nappal ezelőtt Ha arra gondolsz, hogy az emberek elméjében léteznek, mint koncepció, akkor igen. De a koncepció és a tényleges lény nem egyenértékű egymással. Mondhatom, hogy a bögrémet nevezem Istennek, de attól még nem lesz varázsereje, nem fogja az Istenhez társított tulajdonságokat felvenni. Azonos dolog történik, amikor gondolati dolgokra próbáljuk aggatni az Isten címkét. Kicsit ellentmondásos az, hogy: Minden Isten létezik, a keresztényeké az nem. A panteista Istennel szintén ugyan az a baj, mint a bögrével. Nevezhetem én a mindenséget az univerzumot Istennek, de attól az még ugyan az marad. Nem rendelkezik azon tulajdonságokkal, amelyet az Isten fogalomhoz társítunk. Tudatosság, rendkívülién nagy mértékű hatalom és még miegymás. Mégis milyen tulajdonsággal rendelkezik az univerzum, hogy alkalmazhassuk rá az Isten címkét? Ha bögrés példát abszurdnak találod, akkor a panteizmust még inkább annak kéne. Mi az a „Tudományos Isten”? Még nem hallottam róla, de elég gyanús a megfogalmazás. 

Iván Gábor IGe 1 nappal ezelőtt (szerkesztve)  @GiantGreenSparklingDuck  A könyvemben is világosan fogalmazok: Miért egy dogmatikus "Isten" definíciót fogadsz el helyesnek??? !!! Miért nem a valódi tudósok és tudományos definíciókat? !!!! Richard Dawkinsé például majdnem jó tudományosan. Ő Istent egy "téveszmének" és "veszélyes mém"-nek definiálta tudományosan és azt is leírja több könyvében is, hogy "Istent" igen is lehet tudományosan is meghatározni/definiálni. Ezért is "Túl Richard Dawkinson" a könyvem második kiegészítő címe. Ami bizonyítja a Tudományos Istent. 

GiantGreenSparklingDuck 23 órával ezelőtt  @Iván Gábor IGe  Megint csak ott vagyunk, hogy van egy ismert fogalom: az istenhit. Amelyről tudjuk, hogy létezik, mert a szomszéd Mariskanénit megkérdezem és ő istenhívő. Ezt a létező dolgot elnevezni Istennek elég nagy butaság. Az Isten szó nagy jelentés tartamot hordoz, amely sem magában az istenhitben, sem gondolati dolgokban, sem más eddig ismert dolgokban nem jelent meg (nevezd téveszmének, vagy mémnek, teljesen mindegy). Az önkényes átnevezgetés csak azt eredményezi, hogy összezavarja az embereket, mert nem annak hívod ami valójában. Ha Dawkins ezt mondja, akkor nem értek vele egyet. Nem tudom mit szólnának az emberek, ha átnevezném az istenhitet kolbászra. Ugyanakkora butaság lenne, mint Istennek nevezni. Teljesen haszontalan a definíció. Olyan mintha a bögrémet, vagy a kutyámat nevezném Istennek, és akkor létezni fog. Van bármi, amely nem létezik ilyen alapon? A dolgokat nem lehet, csak úgy létezésbe definiálni. Mi lenne, ha írnék egy könyvet arról, hogy a kutyám Isten? Így Isten létezik. Nem lenne egy túl okos gondolat. 

Iván Gábor IGe 17 órával ezelőtt (szerkesztve)  @GiantGreenSparklingDuck  Isten többen közt tudományosan nem csak szerintem, de Dawkins, Denett és Blackmore szerint is egy veszélyes elmevírus. Nos a probléma az, hogy te is elkaptad ezt a vírust, mint ahogyan tömegek is. Isten elsődlegesen akárcsak az Autó egy gyűjtőfogalom. Az hogy valaki kitalál egy Autó nevű autómárkát, attól még nem lesz csak egy Über Autó a világon. ... (ja és egyéni kételyed sem más mint egy érvelési hiba) 

GiantGreenSparklingDuck 16 órával ezelőtt  @Iván Gábor IGe  Ugye tudod, hogy hivatkozni néhány emberre, aki egyetért veled, még nem teszi igazzá az állításodat? A vallásosság nem egy betegség, felállíthatóak analógiák ugyan vele, vagy egy vírussal, de attól még nem lesz ténylegesen az. Kicsit degradáló a hívőkre nézve, hogyha azt mondod, hogy csak azért hiszik el a dolgokat, mert betegek. Ilyen formában, hogy magát az istenhitet, a vallást analógnak tekintik egy vírussal, ilyenről már hallottam. Hogy ezt mi értelme lenne elnevezni Istennek az egy másik kérdés. Nyilván lehet, hogy nem ezt értetted ez alatt. Rákerestem Isten tudományos definíciójára, de valahogy nem találtam rá. Valamint arra se, hogy Dawkins és társai a vallásosságot neveznék Istennek. A személyes kétely, mint érvelési hiba, olyan formában jelenne meg, hogy én azt a dolgot nem értem, tehát az nem lehet úgy. Az előző megjegyzésemben sehol nem volt olyan, hogy arra hivatkoznék, hogy az adott dolgot nem értem. Nem tudom mit értesz az alatt, hogy „te is elkaptad ezt a vírust”, nem vagyok vallásos. Lehet, hogy alapvetően Isten egy gyűjtőfogalom, de a közember alapvetően egy konkrét értelemben használja. 

Iván Gábor IGe 15 órával ezelőtt (szerkesztve)  @GiantGreenSparklingDuck  Te tényleg nem vagy tisztában a tudományos módszertannal, sem az érvelési hibákkal. Egy bizonyítási folyamatban fontos elem, hogy már előzőleg másnak is voltak hasonló megállapításai. Illik is ezeket lehivatkozni. A bizonyításom ettől függetlenül teljesen egyedi és független tőlük. Azt sem érted, hogy az ateizmus sem más tudományfilozófiailag, mint egy tagadás vallás. Az ateisták lényeget tekintve látens hívők. /// Azt sem érted, hogy a tudományban nem úgy megy, hogy kitaláljuk , vagy megszokással elfogadjuk "Isten"-t. Pont azért vagyok egyedüli első tudós ebben, mert a többiek előttem, a pszichológia gátjaik miatt meg sem merték próbálni, hogy "Isten"-t átszűrnék a tudományos módszertanon, hogy mit is ad ki. Ami azt is jelenti, hogy aki/akik letesztelik a bizonyításomat, nekik is hasonló, vagy szinte azonos dolog fog kijönni eredményül. 

GiantGreenSparklingDuck 13 órával ezelőtt  @Iván Gábor IGe  „Te tényleg nem vagy tisztában a tudományos módszertannal, sem az érvelési hibákkal.” Miért van az az érzésem, hogy magadról beszélsz? Szerintem én jogosabban mondhatnám ezt neked. Az ateizmus nem vallás, mivel definícióson nem esik bele abba a kategóriába. Ha valaki ateista az csak azt jeleneti, hogy nincs meggyőzve istenek létezéséről (hagyományos értelembe vett, istenek, mert ezt valamiért el kell mondani, és hagyományos értelembe vett létezés). Ha mégis valami csodálatos oknál fogva mégis vallásnak neveznénk, akkor azonos alapon mondhatom, hogy a hobbim az, hogy nem gyűjtök bélyeget. 

Iván Gábor IGe 13 órával ezelőtt  @GiantGreenSparklingDuck  Nincs ilyen a logikában, sem a tudományban, hogy HAGYOMÁNYOS. :-) Bizonyítás van és nem megszokás. Magadra hagylak tehát az áltudományos dogmáiddal. 

GiantGreenSparklingDuck 12 órával ezelőtt  @Iván Gábor IGe  Én is magadra hagylak a saját áltudományos dogmáiddal. (Gondolom így fer) 

Iván Gábor IGe 1 perccel ezelőtt (szerkesztve)  @GiantGreenSparklingDuck  Ez a legtutóbbi érvelési hibád a számos közül búcsuzóul: közvélekedésre hivatkozás: Az követi el, aki azt állítja, hogy egy állítás igaz vagy igazabb, mint egy másik, mert a benne foglaltak úgymond köztudottak, mert többen, sok ember, majdnem mindenki egyet ért vele. Az ilyen valójában ál-érvelések több okból is hibásak lehetnek: Az általánosan elfogadott dolog is lehet nem igaz, sok ember is tévedhet.Példa rá: - Köztudott dolog, hogy a világunkat "Isten" teremtette. - Köztudott dolog, hogy a világunk az Ősrobbanással keletkezett.

forrás

MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.06 0 0 1846

Peter_Cs 7 órája
0 0 306348

És mi van azzal, aki minden istenség létezését tagadja?

MemetikaTan most
0 0 306350

Eleve a LÉTEZÉS ilyen értelemben egy metafizikai halandzsa fogalom.

Tehát tudományosan és logikusan értelme sincs a kérdésnek.

Másrészt a Tudományos Isten bizonyított és tényszerű a vansága.

Tehát aki a Tudományos Istent is tagadja az kb egyenlő a darwini evolúciót tagadók ostobaságával.

Ostobának és butának meg joga van bárkinek lenni. Az ateistáknak is természetesen.

Ezen jogát senkinek sem kívánom elvenni.

Viszont ezzel az ateizmus megbukott logikailag és tudományosan is.

Az ateizmus már csak memetikusan él tovább.

Előzmény: Peter_Cs (306348)

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1845

Vallások evolúciós fája ez is. Sok-sok kitalált mese és Isten és világteremtéssel.

... de az ateisták azért  jellemzően egy Istent tagadnak. :-)

Megakadtak a fejlődésben.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1844

Naplóztam a dolgot az egyik blogomba is:

GiantGreenSparklingDuck. Gerenda a szemben.

Előzmény: MemetikaTan (1843)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.08.05 0 0 1843

Megnéztem magam is a GiantGreenSparklingDuck   , avagy az Óriási Zöld Csillámló Kacsa.  Sajátosan ateista videó csatornát.

A szokásos dolog. Más érvelési hibáit észreveszi a sajátját meg nem.

Persze a kérdés nem ez és ez nem is volt meglepetés,

hanem az ha feltárják neki, képes-e elismerni és tanulni???

Tesztelem, de túl sok időt nem akarok rászánni.

Ha menthetetlen, otthagyom.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.08.04 0 0 1842

Az igazság birtokosai /  All Gods Are Dying  ateista csatorna / Erdélyi Ágoston ateista miséje

"... és akkor jövünk mi gondolkodó emberek, akik racionálisan ..." 

Nem nem Kedves Ágoston, az ateisták nem tartoznak valójában a gondolkodó emberek, sem a racionális emberek csoportjába....

Az ateisták ugyan is pont ellenkezőleg a valóságban berögzült dogmáik vannak.

MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.29 0 0 1841

Tudományfilozófia .... Akadémikusok és egyetemi tanszékvezetők kapták meg jellemzően a papír próba nyomtatott verziót.

Tesztelésre és nem leltek benne hibát, de ennek ellenére még is tovább pontosítottam.

Az e.könyv amit 7 országban forgalmaznak (600 millió embert él ezekben) bővített kiadás már.

Az hivatalos könyv, ISBN 9786156191991 lajtstrom számmal.

Igen az ateizmus is megbuktatja, mintegy mellék következményként ...

Előzmény: creation of believers (1840)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.29 -1 0 1840

... de készült előtte egy 30 példányos belső használatra szánt próbanyomtatás és annak az értéke meg jelenleg már a ritkasága miatt kb százezer forint és egyre nő.  

Az emberek általában szeretik a szennyirodalmat.

Előzmény: ErkölcsTan (1839)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.29 0 0 1839

Egyről sem tudok. Hiszen e-könyv.

... de készült előtte egy 30 példányos belső használatra szánt próbanyomtatás és annak az értéke meg jelenleg már a ritkasága miatt kb százezer forint és egyre nő.  

Előzmény: creation of believers (1838)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.29 -1 0 1838

Hányan dobták a kukába "könyvadet"?

Előzmény: ErkölcsTan (1837)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.29 0 0 1837

Virtuális térben és az emberi elmékben van.

A tiedben is, mert bosszant :-)

Előzmény: creation of believers (1836)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.29 0 0 1836

A könyvem nem is nemed íródott. Ott van a bevezetőjében, hogy csak önállóan gondolkodni tudóknak.

Önállóan tudják a kukába dobni.

Előzmény: ErkölcsTan (1833)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.24 0 0 1835

Kiszedtem az idézetből a politikai áthallásokat és vonatkozásokat. A korábbinak kértem a törlését:

Ráció: ateisták célkeresztbenMagyar Ateista Társaság

"... Új műsort indít a Magyar Ateista Társaság, melynek a célja az ateista, humanista és szekuláris világnézet bemutatása és megvitatása a teokratikus állam árnyékában. A járványhelyzetben egyértelművé vált, hogy a tudósok, és nem a papok mentenek meg minket, és adják vissza a normális életünket.....
Ideje, hogy ne egy kitalált istenkép legyen a norma, hanem a racionális gondolkodás, helló 21. század. Hogyan lehetséges, hogy .... kényszerítenek, miközben az országban a keresztények vannak kisebbségben, és a fiatalok 94%-a nem vallásos? A műsor vezetője Békés Gáspár, aki évek óta a Magyar Ateista Társaság tagja, elismert ifjúságpolitikai aktivista, diákolimpikon és környezetvédelmi szakember. .... évekkel cikket írt a gyerekek lelkiismereti szabadságának fontosságáról. A nyitóműsorban szó lesz a magyar ateisták rohamosan romló helyzetéről, és a magyar társadalom előrehaladott elvallástalanodásáról. Természetesen szóba fognak kerülni az alapvető szabadságjogok is, és hogy ehhez milyen kettős mérce fűződik a vallásosok esetében. .... Vendégünk a Magyar Ateista Társaság elnöke, Waldmann Tamás...."

Mire szavaztok? Ár fogják magukat nevezni : Magyar Racionalista Társaságra?

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.23 0 0 1833

Ezért vagytok ti ateisták áltudományosak és lényegében csak tagadás-vallásosak, mert nem tudtok elszakadni a monoteista vallásoktól, pedig abból is van 3-5 tucatnyi, tehát 30-50 darab legalább. Egy rakás valódi tudományág bizonyította már, hogy az összes vallás és összes Isten emberek által kitalált. Ezt fedi le a tudományos Isten meghatározásom 1. része.

Nem széles körben elfogadott, hanem csak nagyon eltérően és más módon tömeg - elmebetegségként elterjedt. Ezt fedi le a tudományos Isten meghatározásom 2. része.

Tévedsz!!!! Fogalmaknak, és biztosan nem valóságos dolgoknak is van tudományos meghatározása. Ez tény. Marhára nem kell semminek sem entitásnak lennie, hogy tudományosan meghatározhassuk. ... és itt ez a fő kérdés és értetlenség az ateizmusban.

A könyvem nem is nemed íródott. Ott van a bevezetőjében, hogy csak önállóan gondolkodni tudóknak. Te meg nem tartozol ebbe a körbe. Klikk tag vagy, ideológiailag elkötelezett és manipulált.

forrás kommentek.

creation of believers Creative Commons License 2021.05.22 -1 0 1832

vagy a központi intézkedést kérek.

Az jó lenne........

Előzmény: ErkölcsTan (1831)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.22 0 0 1831

Világos leszek, zavarsz és offolod, rongálod a topikot.

Vagy abbahagyod, vagy a központi intézkedést kérek.

Előzmény: creation of believers (1830)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.22 -1 0 1830

Pláne a hülye prpagandakönyvedből való bemásolgatásaiddal.

Úgy tudom, neked vannak ilyen könyveid.........

Előzmény: ErkölcsTan (1828)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.22 0 0 1829

Az ateizmus kialakulására is van racionalista evolúciós válasz a memetikában.

A memetika az eszmék darwinizmusa is egyben.

Az ókori Római birodalomban az eresztények voltak az ateisták.

Az iszlámban is az eresztények a hitetlenek és az ateisták.

Érdekes, hogy ezt memetikusan visszafordították egy nem eresztény = ateista torz jelentésre.

Tudományfilozófiailag az ateizmus csak Babig tagadás.

Társadalmilag: Egy az eresztények által elterjesztett hasznos ellenségkép. ( a legtöbb ateista vezető eresztény volt, vagy akár teológus is)

Tehát az ateizmus a monoteistáknak szükséges szimbiózis, hogy létezni tudjanak.

Hiányukban sokkal hamarabb elhalnának.

ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.22 0 0 1828

Mint már írtam, mint Sátán-imádó, gyerekgyilkosságot jónak propagálót és itt offolót nem látlak szívesen és zavaró vagy ebben a topikban. Pláne a hülye prpagandakönyvedből való bemásolgatásaiddal.

Előzmény: creation of believers (1827)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.22 -1 0 1827

Zsoltár 14:Azt mondja a balgatag az ő szívében: Nincs Isten. Megromlottak, útálatosságot cselekedtek; nincs, aki jót cselekedjék.2Az Úr letekintett a mennyből az emberek fiaira, hogy meglássa, ha van-é értelmes, Istent kereső?

Dr. is lehet "balgatag"

Előzmény: MemetikaTan (1825)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.20 -1 0 1826
Előzmény: MemetikaTan (1825)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.20 -1 0 1825

Hogyan lehet bebizonyítani, hogy Isten nem létezik: Az ateizmus érvényesítésének teljes útmutatója

A nem hívő ember álláspontjának teljes útmutatója a Hogyan lehet bizonyítani, hogy az isten nem létezik. Az ateizmus valaha írt legváltozatosabb érvényesítése logikai, filozófiai, történelmi, kulturális, erkölcsi és tudományos eszközökkel dekonstruálja az ateizmus és a vallásvédelem minden jelentősebb kritikáját. Ez az ateizmus érvényesítésének szigorúbb megközelítése felé épít, öt legfontosabb indoklással, hogy miért nem létezik isten. Ez a kiterjedt munka az Epicurus, David Hume és Friedrich Nietzsche filozófiáját, Charles Darwin, Albert Einstein és Stephen Hawking tudományát, valamint Bertrand Russell logikáját, Sigmund Freud pszichoanalízisét és az új ateizmus olyan szemléletes felfogásait használja, mint pl. Christopher Hitchens és Richard Dawkins. Eredeti záró betekintést mutat be olyan ismert ateistákkal, mint Vic Stenger és Michael Shermer tudósok, valamint Peter Singer és Michel Onfray filozófusok. A nevezetes hívők, köztük a 21. század vezető keresztény filozófusa, Richard Swinburne professzor példátlan nézetei vannak az ateizmusról is, míg Peter Hitchens újságíró feltárja, miért néhai bátyja, Christopher érvelései "eredetiek, triviálisak és gyakran rosszul tájékozottak". A mindent magában foglaló Hogyan bizonyítsuk, hogy az isten nem létezik, az érvek teljes tárháza, amelyet minden ateistának ismernie kell.

creation of believers Creative Commons License 2021.05.18 -1 0 1824

Gyerekgyilkosságot szépnek, jónak tartod.

A Te Tudományos Isteneid támogatják a hazudozást?

Előzmény: ErkölcsTan (1823)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.18 0 0 1823

Gyerekgyilkosságot szépnek, jónak tartod.

Na húzás innét a saját kis sátániszta szektádba!!!

Előzmény: creation of believers (1822)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.18 -1 0 1822

Ez viágos megvallása a hazugságodnak.

Előzmény: ErkölcsTan (1821)
ErkölcsTan Creative Commons License 2021.05.18 0 0 1821

Nem érdekel a Sátán-imádatod, ha így világosabb voltam.

Előzmény: creation of believers (1820)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.18 0 0 1820

Tehát teljesen mindegy mit hazudik magáról.

Hazudni csak utólag lehet előre nem mert az ellenőrizhető

Előzmény: MemetikaTan (1818)
MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.17 0 0 1819

MemetikaTan Creative Commons License 2021.05.17 0 0 1818

A judeo-eresztény vallás hazugság elejétől a végéig.

Tehát teljesen mindegy mit hazudik magáról.

Előzmény: creation of believers (1817)
creation of believers Creative Commons License 2021.05.17 -1 0 1817

Mindegyik elmondja

Csak nem mondhatja, mert ellenőrizhetően nem igaz.

Előzmény: MemetikaTan (1816)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!