Keresés

Részletes keresés

MayItBe Creative Commons License 2010.08.03 0 0 12564

 

OFF

Nem, a "vonalat" a gyakorló nekrofil hozta ide, te meg rácuppantál.

Olvasgassál nyugodtan, jó hosszasan ...addig is csendben vagy.

ON

 

Előzmény: Törölt nick (12561)
sensei47 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 12559
Dehogy foglalkoztam aznap szőlővel! Elmentünk és megnéztük a budaszentlőrinci pálos kolostor romjait majd onnan indulva fölgyalogoltunk a János-hegyi kilátóhoz és azután visszasétáltunk...
Előzmény: Törölt nick (12554)
MayItBe Creative Commons License 2010.08.02 0 0 12558

 

Na, hát akkor már ketten is vagytok, ahogy elnézem, akik erről barátilag eszmét tudtok cserélni, úgyhogy éppen ideje, hogy valamelyikőtök nyisson róla egy topicot ...

 

Előzmény: Törölt nick (12556)
MayItBe Creative Commons License 2010.08.02 0 0 12557

 

Nem fogjuk elfelejteni, tálcaszedők gyöngye!

 

Előzmény: sensei47 (12553)
sensei47 Creative Commons License 2010.08.01 0 0 12553
Ne felejtsétek el, hogy ma van Vasas Szent Péter napja: ezen a napon nem szabad a szőlővel foglalkozni, mert lehullanak a szemek.
MayItBe Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12551

 

De hír. Kommentálva lett.

[De ne zavarjon, jólfejlett előítéleted mentén küldj egy virtuális hátbaveregetést a campus legfőbb éttermi tálcaszedőjének, aki berakta - bár nagy nehézséget okozhatott neki, lévén sem cigányok nincsenek benne, sem kurvák - és még a vér sem folyt.]

Előzmény: Törölt nick (12550)
devereaux Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12549

Trolloknak utánamész, és még le is állsz velük diskurálni? Neked elmehetett a jaózan eszed, szaladj Geyzához egy kis megtámogatásért. :)

Teljesen veletlenul tevedtem ide. De roppant szerencse, hogy idetevedtem, mert igy meglathattam, amint eppen nem fejted ki az igazsag minden reszletet. Ez is egy megoldasi mod, majd igyekszem eltanulni: Hogyan hasznaljuk fel indoklasaink soran a sajat, szelektiven kigyujtott erveinket, hogy abbol kitunjek, mennyire helyesen velekedunk is.

 

De mar itt sem vagyok.

 

A masik topic szeretettel varlak, ha vannak jo tippjeid.

Előzmény: Törölt nick (12547)
devereaux Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12548
Nem lepodnek meg, de igazat adnek Geyzanak abban a lenyeglato megallapitasaban, amelyet a te ottani viselkedesedre mondott.
Előzmény: Törölt nick (12547)
devereaux Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12546

Es mivel nem fejtetted ki az igazsag minden reszletet, ezert...

 

Csak ugye az emberi társadalomban, főleg a posztmodern társadalmakban a hierarchiában elfoglalt helyünket nem az határozza meg, hogy melyikünk izmosabb, gyorsabb futó, melyikünk tud erősebben harapni, morogni, stb, hanem biza a fogyasztásunk mennyisége is minősége.

Helyesen irtad: az IS.

 

Tehát a takarákoskodás, mint elvárás azért nem működik, mert pillanatnyilag a társadalmi státus a fogyasztással mutat roppant erős korrelációt: aki többet és jobbat* fogyaszt, az előkelőbb helyet foglal el a pecking orderben.

Pillanatnyilag elkepzelheto. Egy helyen, egy idoben, egy kozegben. De amint olvashattad, a lejjebb emlitett peldak pontosan azt mutattak, hogy csupan az osztonokre hagyatkozni - mikozben folyton-folyvast arrol hall/olvas az ember, hogy milyen mertekben tudatosabbak vagyunk korabbi koroknal - elegge rossz fenyt vet az effele kozegben elokre. Biztos van masik modja is a csipesi sorrend megteremtesenek.

Előzmény: Törölt nick (12544)
devereaux Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12545
Persze, hogy van ilyen osszetevoje is, de ebbol meg nem kovetkezik az, hogy ezt kellene celul kituznod.
Előzmény: Törölt nick (12544)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.29 0 0 12543

 

http://nol.hu/lap/forum/20100728-a_nemzeti_mimikri

 

Ebből a helyzetből elvben kétféle elmozdulás képzelhető el. Az egyik a progreszszív Magyarország elsvejkiesedése. A derék cseh katona minden utasítást teljesített. De minél inkább végrehajtott, annál jobban látszott, milyen badarok voltak a parancsok. E forgatókönyv valószínűsége azonban csekély. Nálunk csak véletlenszerűen létezik az az autonóm, polgári hagyomány, amelyre a cseheknél a Svejk-modell épült. És persze, valószínűleg a habsburg igazgatás is dekadensebb, magát kevésbé komolyan vevő volt, mint amelyik most összeáll.

 

A második esetben széthúz a mezőny. A mimikri kis része bejön. A mai mimikrinek lesznek olyan változatai, amelyek rövidebb távon a ragadozókat elijesztik, és nem kell túl sok energia a fenntartásukhoz. Ezek majd folytatódnak. Sokaknak azonban megint egy kicsit megnő a biztonságérzetük. Vagy azért, mert a ragadozók túlették magukat, vagy azért, mert őket véletlenül megkímélték. Ők egy ponton az álcázást feladják, s megindulnak különböző önszerveződéseik, hálózatosodásaik, saját hangjukon szólalnak meg. S persze, olyanok is sokan lesznek, akiknél a mimikri nem jött be, felfalják őket, végérvényesen eltűnnek a közösségi terekből. Erősebben szociobiológiai lények vagyunk, mint ahogyan azt be szoktuk vallani magunknak.

MayItBe Creative Commons License 2010.07.28 0 0 12542

 

Halleluja!

A tisztelendő úr szembesült a való világgal ... nemrégen itt olvastam, hogy egy nagyon derék magyarember  összehajtogatott nyenyivel jár hivatalos ügyet intézni. Ha nem tetszik a szolgáltatás színvonala, vagy az ügyintéző munkamorálja, előveszi, csúnyán néz és emlékezteti a hanyag munkaerőt, hogy mi a kötelessége.

 

A derék hatvani polgárember még nem szerezte be a nyenyit, gondolom, ezért aztán nyomatékosabban hívta fel a derék atyafi figyelmét arra, hogy mit vár el a szolgáltatásért fizetett pénzért cserébe.

 

Mindanzonáltal szomorú, ha valaki egy idős embert megüt, legyen az bármilyen foglalkozású is.

 

Előzmény: sensei47 (12540)
sensei47 Creative Commons License 2010.07.28 0 0 12540
===========================
Lekevert két pofont a 67 éves papnak
2010. július 28. 10:24

MNO - PL
Két pofonnal fogadta egy családtag a temetésre szerinte késve érkező papot. Utóbbi ennek ellenére elbúcsúztatta az elhunytat.

Hatvanban felpofozta a temetésről elkéső plébánost egy feldühödött gyászoló. A most napvilágra került eset az elmúlt hét végén történt az újhatvani temetőnél. Állítólag egy félreértés lehetett az atrocitás oka: a szertartás bejelentése során feljegyzett időpont eltért a temetés tényleges időpontjától. A búcsúztatásra egybegyűlt hívek egy ideig a sírkertben várták a papot, majd telefonáltak neki. A lelkipásztor a szomszéd községből mintegy félórányi késéssel meg is érkezett, de elmondani sem volt ideje, hogy az ő határidőnaptárában egy héttel későbbi időpont szerepel, mert egy ideges jelenlévő két pofont adott a 67 éves papnak. Utóbbi ezt követően a történtek ellenére elbúcsúztatta az elhunytat.

A plébános állítólag azért nem fordult a rendőrséghez, mert – mint azt környezetének indokolta – ódzkodik az ilyenkor szokásos hivatalos eljárásoktól. Ugyanakkor kifejezte megdöbbenését, hogy ilyesmi megtörténhetett, még akkor is, ha a sokaságnak várakoznia kellett a kánikulában. Álláspontja szerint nem ő írta be tévesen a temetés időpontját, hanem így tájékoztatták. Bántalmazójának megbocsátott, de úgy fogalmazott: ha az illetőnek mondanivalója lenne számára, bármikor megtalálja őt. Ez azonban idáig nem történt meg.

(heol.hu)
===========================
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12539

 

Megírom ...

:-)

 

Előzmény: Törölt nick (12537)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12538

 

Tudod, vót az mondás - sokféle formában, a legelső tán úgy hangzott, hogy "Rajzoljon téged körbe a Doszpd Péter!" ... -, hogy "Védjen meg Téged ... - és itt jött egy név, valaki olyané, akinek a megszólalása valaki mellett egyenlő volt az illető "halálos ítéletével"...!

Na, kb. így hangzana "tőlünk" az, hogy "Drukkoljunk a katolikus egyház megújulásáért!"

 

Viccet félretéve: az egész szerkeszet recseg és ropog, Ratzi pedig úgy fog meghalni, hogy nem mozdulnak semerre sem. És én azt is kétlem, hogy aki utánajön, az mozdulni fog -főleg, ha az is hetven és a halál közötti lesz ... ráadásul, a bigott híveknek tökmindegy, mit mondanak, vagy tesznek, minden úgy jó, ahogy történik. A nem bigottak meg eddig is tojtak a sok hülye szentfazékra és jól elvoltak lightosan is, vatikáni hacacárék nélkül ...

 

Előzmény: Törölt nick (12536)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12535

 

Itt mondok köszönetet drosphila melanogaster olvtársnak a mai földre vivő mélyütésért a Konstruktív kritikával Orbán Viktorért c. topicban ...

Régen röhögtem ilyen jót egy válaszon, ami a Te beírásodra született (pedig az utóbbi időben többen is eséllyel indultak a vetélkedőn!)!

:-)

 

Ja, és aki unatkozik, vegyen mosómedvét!

:-DDDDDDDDDDDDDD)

 

MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12534

 

 

Ma nem tudok semmi olyasmit elképzelni, amit a katolikus egyház megtehetne és annak a hatására bármi is megváltozna sliccügyileg.

 

Ratzinger a nyilvánosságrahozatallal valószínűleg nem ért egyet - korábbi ténykedése folytán is, meg a gondolkodásmódja is erre predesztinálja.

De miért is akarna ez ellen tenni? Évszázadok óta van így (korábban legálisan is működött, később meg hallgatólagos beleegyezéssel ...), neki bevált, a népek szemet hunynak, sőt, még kacsintanak is hozzá, ergo nem veszik zokon ... jó, kicsit most ez a pedofil-dolog túl nagy médiavisszhangot kapott, látványosan meg kellett őket dorgálni - majd fű alatt megbocsát nekik, és kész (egyébként ezt is kajálni fogják a hívek, más meg úgysem számít...).

 

Basszus, a svéd lutheránus egyház ollan messze áll a Ratzi-féle katolikus erőszakszervezettől, mint Makó Jeruzsálemtől ... és ne felejtsd el, hogy még ha Ratzi hajlana is effélére, ott vannak a helyihülyék mindenhol (nálunk pl. a Semjén-féle agyhalottak), akik beleszocializálódtak a felsőbbrendűségbe és ebből kifolyólag qrvára nem tudnák kezelni a változást ...és kit látsz a nyomukban? Hasonlókat vagy egészen másokat? Hiszen éppen most készülnek visszatérni a Horthy-korszakhoz szellemiekben ... (előbb írta nekem Hubuska egy topicban, hogy kötelező erkölcsi oktatás az iskolákban és kész! A Pörzse-féle Magyarhiszekegy c. performansz kapcsán ... )

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12533)
Iszak Iszakievics Stajn Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12532
"Erre Ratzinger alatt szerintem tutira nem lesz sem mód, sem lehetőség."

Vagyis még 2-3 évig, ha sokat mondok.
Előzmény: MayItBe (12527)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12531

 

:-)

Ott egészen más a funkció - kivéve, ha meg kell támogatni a dÖMÚ politikáját.

Nem tanulsz te semmiből sem ...:-)

 

Előzmény: balacy (12529)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12530

 

Na, azért szerintem van őneki ahhoz még  mind képessége, mind ereje, hogy amíg ott van, addig tegyen ellene. (Bár a fene tudja, miért egy ilyen élemedett korút választottak maguk fölé, bennem mindig az van, hogy reménykedtek/reménykednek, nem lesz hosszú ideig a nyakukon, addig hagyják szórakozni, közben felkészül az újabb versenyző ... :-)

 

Előzmény: Törölt nick (12528)
balacy Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12529
már megint a szingularitások kerülnek előtérbe? Kíváncsi vagyok, hogy a faliújság-topikban újra tiltott téma lett-e ez?
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12527

 

Valami hasonlóról értekezett az előbb Bakáts a Klubrádióban (sajnos, az elejéről lemaradtam, ezért nem teljesen vagyok képben, valakinek a levelét - leveleit? - olvasta fel) és kb. hasonló következtetésre jutott, mint amit most itt írsz ...

 

Erre Ratzinger alatt szerintem tutira nem lesz sem mód, sem lehetőség.

 

Előzmény: Törölt nick (12526)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12525

 

Hihi, láttam ezt a cikket, de szinte már snassz ilyeneket bemásolni, annyira ... hétköznapi dologgá vált. Szinte meg sem rendül tőle az ember ...

Ez baj, ugye, egyfelől, másfelől meg elszomorító is.

 

Előzmény: Törölt nick (12517)
Állományjavító Creative Commons License 2010.07.27 0 0 12522

 

A 98% biztosan túlzás, de tekintettel a katolicizmus, és különösen a zárt közösségekben és hatalmi helyzetben lévő (tehát a derék, emberközeli vidéki plébánsok vagy Don Matteók  sztereotípiáin kívül létező) katolicizmus végletes romlottságára és a szexualitás szublimálása helyett a szexualitás mohó és arányvesztett tűlfűtöttségére, talán a 70% pontosabb becslés lehetne. 

 

http://blog.panorama.it/italia/2010/07/22/le-notti-brave-dei-preti-gay-una-grande-inchiesta-in-edicola-venerdi-con-panorama/

 

 

Előzmény: Törölt nick (12517)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12516

 

Nyugodt lehetsz, rájuk biztosan nem vonatkozna ... ismerve a képességeiket, tudnának úgy fogalmazni, hogy a papszerzetesapáca mindenképpen kiessen, de ha valami szerencsétlen párnak nem sikerülne összehozni egy gyereket sem, az fizetne, mint a katonatiszt!

 

Előzmény: Törölt nick (12512)
MayItBe Creative Commons License 2010.07.26 0 0 12515
balacy Creative Commons License 2010.07.05 0 0 12513
Mibe kerülhet ezeket fűteni? :)
Előzmény: Törölt nick (12511)
damm Creative Commons License 2010.06.21 0 0 12509
balacy Creative Commons License 2010.06.20 0 0 12508
Igen, tényleg, miért lenne fontos az időpont és a helyszín?

Napi szinten történnek gyerekek elleni erőszak, heti rendszerességgel ilyen súlyúak, mennyivel lenne több információ, hogy ez 99-ben történt és Budapesten (nem ott).

Az eset nem kapott publicitás, az interneten nincs fenn, ellenőrizni aki akarja csak nehézkesen tudja megtenni, akkor minek kell több információ?

De ez már nagyon OFF az eredeti témához képest, hogy a megjelenő könyvek gyerekverést, mint eszközt is ajánlnák. Hogy az egy atyai pofon, vagy nádpálca, vagy ott is marad a gyerek, ha kicsit eldurvul a dolog? Nem az én dolgom.
Előzmény: 0330 (12507)
0330 Creative Commons License 2010.06.19 0 0 12507
Tényleg miért ?
Előzmény: balacy (12504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!