Keresés

Részletes keresés

speeder Creative Commons License 2012.05.18 0 0 4133

Részemről nagyon sajnálom, hogy SRII esélyt sem ad a Faraone-nak az árajánlat adásra sem, ami szerintem még inkább az ütemek elszigetelődésének irányába fog vezetni, ráadásul egy közös közös képviselővel akár még megtakarítást is el lehetett volna érni az üzemeltetési költségekben, a munkák összehangolása és nagyobb volumenének okán, akár a SZVB-k együttműködésével és közös érdekérvényesítéssel...

 

oahuu Creative Commons License 2012.05.14 0 0 4132

Igen, valóban a D épületről van szó :-)

 

Levinen Creative Commons License 2012.05.14 0 0 4131

Annyit javítanék, hogy az E épület még nem épült meg, így szerintem a D épületbe keresünk SZB tagot! ;)

Előzmény: oahuu (4129)


Levinen Creative Commons License 2012.05.14 0 0 4130

Ámen! :)

oahuu Creative Commons License 2012.05.13 0 0 4129

SRII

Reményeink szerint 1 hónapon belül meglesz a lehetőség, hogy új közös képviselőt válasszunk. 3 pályázó fog bemutatkozni az elszámoló, amennyiben azt nem sikerül a Mekdannak 1 hónapon belül összehozni, akkor egy rendkívüli közgyűlés keretében.

Két pályázót a háromból meghallgattuk (3. az idő rövidsége miatt már csak a bemutatkozás 2. és 3. szakaszában vesz részt), többszöri egyeztetésen és tárgyalásokon vagyunk túl. Konkrét árajánlatokat kérünk kertre, takarításra, könyvelésre...stb, s a bemutatkozó anyagokat mindenki megkapja még a közgyűlés előtt.

Garanciális, játszóteres, kuka problémákkal a háttérben folynak "foglalkozások", főként a talpon maradt szb tag lelkes és fáradhatatlan munkájának köszönhetően.

Az új SZB-t terveink szerint úgy állítanánk fel, hogy minden épületet képviselné egy-egy tag, A,B,C és F megvan, E-ből várunk még egy aktív és lelkiismeretes tagot. Szavazás a közgyűlésen.

 

 

 

 

Levinen Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4128

Az aláírások gyűjtését a mai napon megkezdtük. Az A, C és a D épületben biztosra megvannak az aláírás gyűjtők, de jó lenne, ha a fennmaradó B-ben és F-ben is lennének vállalkozók, akik a saját környezetükben jobban ismerik a lakótársakat. A 10% nyilván e két épület nélkül is összejön, de úgy gondolom, hogy nem árt, ha minden épületben megvan az a valaki, aki egy kicsit összetartja az adott épület közösséget, akihez egy kicsit több bizalommal lehet fordulni, ha valami hirtelen probléma adódna. Én legalábbis így képzelem el az építkezés alapjait.

Nos, ha valaki vállalná ezt a titulust az F-be és B-be, az írjon nekem a leves73@yahoo.com címre és egy válaszlevél formájában küldöm az irományt, amit csak ki kell nyomtatni. A jól emlékszem az aláírt papírokat a Mekdánnak e hónap 14-ig kell elküldeni, így nincs sok időnk, nagyjából ez a hétvége.

 

üdv

Levinen

Pati7 Creative Commons License 2012.05.10 0 0 4127

Kedves Levinem és mindenki, aki tenni akar a Társasházért!

 

Nagyon jó, hogy végre elindult a "Föld alatti mozgalom" a korrekt, becsületes közös költség elszámolásért és egy tenni akaró Közös képviseletért.

Szerintem sok olyan fórumozó van, aki olvassa a fórumot, de hangját nem hallatja és sokan azon a véleményen vannak, hogy a váltás már nagyon-nagyon időszerű.

Levinen Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4126

Ma este nagyon sokat lendült előre a dolog. A népek meggyőzésével nem lesz gond. Gyakorlatilag a Mekdán hiányosságainak végtelen a listája, így egy kis betekintéssel is mindenkinek egyértelmű lesz a döntés. A naprendi pontba vételhez nem az SZB tagok javaslatára van szűkség, hanem a lakók legkevesebb 10%-os hozzájárulására. Loránt (SZB) átküld nekem egy nyomtatványt, amit páran körbe fogunk vinni az épületekben, hogy megszerezzük a kellő mennyiségű támogatást. Én az A épületben, Loránt a C-ben, ha jól tudom a B-ben is valaki csinálja. Nem bedobjuk a ládákba, hanem a kicsit agresszívabb és hatásosabb megoldást válasszuk, a bekopogást. :) Amúgy ha valaki még szeretne a további épületekben gyűjtögetni az jelezze nekem.
Úgy gondolom, hogy a napirendi pontba vétellel nem lesz gond.
A leváltó cégek közül majd el kell dönteni, hogy melyik legyen. Ezzel még el lehet egy kicsit játszani. Meg fogom kapni a cégek neveit és ezek alapján kutakodni kezdek az interneten, kritikák, fórumos beszéléseket keresgélve, hogy legyen valami kis alap információnk, az általuk beadott idealizált ajánlatok mellett.
Egyébként az is jó hír, hogy a lemondó SZB tagok helyett már vannak jelentkezők. Így elkerülhető lesz az a kínos szitu, ami akár a legutóbbi alkalommal is megtörtént, hogy alig volt jelentkező a kikiáltásra kerülő poszt betöltésére. Szerintem jól haladunk!

 

üdv

Földalatti mozgalom :)

Előzmény: _splash_ (4125)
_splash_ Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4125

Én azért nagyon remélem, hogy számok és egyéb adatok hiányában is a többség a leváltás mellett állna már most is. Legtöbbünk korábban is leváltotta volna, ha lett volna rá lehetőség. Az elmúlt időszakban (s talán a kezdetektől fogva) nem sok pozitív példát lehetne említeni a Mekdan tevékenységével kapcsolatban, remélem ezt azért a többségnek nem kell magyarázni. De abban teljesen igazad van, hogy a konktérumok jól jönnek abban az esetben, ha valaki valamilyen érthetetlen oknál fogva meg kellene győzni.

Előzmény: Levinen (4124)
Levinen Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4124

Én még egy kicsit kérdezősködök egy-egy SRI-es lakótól, hogy mennyire vannak megelégedve Faraone formációval. Ha minden ok lesz, akkor én biztos meghívnám az új cég képviselőjét.
De ami tényleg nagyon fontos, hogy jól alátámasztható érvek kellenek, hogy a "nép" is egyértelműen a váltás mellé álljon. De még mindig szorgalmaznék egy korai találkozót az SZB tagokkal, ahol képbe kerülhetnénk a szomorú valósággal. Erre elhívnánk minden olyan embert, aki nem csak néz, hanem lát is, illetve akit ez ügyben el is tudunk érni és szívesen csatlakozik. valóban nincs túl sok időnk!

Előzmény: _splash_ (4121)
Levinen Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4123

Ahogy azt e-mailben is jeleztem, teljesen egyetértek! Na, talán most elkezdődik egy új időszámítás! :)

Előzmény: Pocok-e (4120)
Levinen Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4122

Igen Splash, az információid helytállóak. Margittal remélem sikerül a mai napon beszélnem, illetve Lórántot is el fogom a mai napon érni reményeim szerint. Mind a kettőjüket ismerem.

Előzmény: _splash_ (4119)
_splash_ Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4121

Szerintem is megfelel az, amit a másik két társasháznak nyújtanak, én úgy vettem ki a korábbi hozzászólásokból, hogy az SR I. és SR III. lakói többnyire elégedettek a Faraone-nal és szerintem praktikus, ha az összes Sasad Resort-os társasháznak ugyanaz a közös képviselője.

 

Ilyenkor szerintetek az új közös képviselő jelöltet meg szokták hívni a közgyűlésre részletek egyeztetése végett? De ha más nem, legalább árajánlatot kellene kérni tőlük, hogy a gyűlés alkalmával ne csak a leváltásról szavazhassunk, hanem arról is, hogy a Faraone legyen az új képviselő (és hogy az emberek tudják, pontosan mire is szavaznak).

 

De első körben az a legfontosabb, hogy a leváltás napirendi pont legyen, jelezz majd vissza, ha sikerült felvetetni! Ha jól sejtem, nincs túl sok időnk, mert a közgyűlést májusban kötelező megtartani.

Előzmény: Pocok-e (4120)
Pocok-e Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4120

Köszi szépen, én is ezt a papírt kerestem, de nem találtam meg. Akkor feltétlen felveszem velük a kapcsolatot, hogy legyen napirendi pont a közös képviselő váltás. A Faraone felvette velem a kapcsolatot, elkérték a számomat, hogy megbeszéljük mik is az igényeink!

Én úgy gondolom, hogy amit az SR I és III-nál nyújtanak, az nekünk is megfelelő, de írjatok nyugodtan mit gondoltok. Természetesen minden infot megosztok veletek.

_splash_ Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4119

Előkerestem egy régi papírt, ezek alapján:

- Tóth Zsanna Zsuzsanna (F/4)

- Nágel Margit (A/3)

- Kovács Lóránt (C/9)

 

Remélem jók az adatok.

Előzmény: Pocok-e (4118)
Pocok-e Creative Commons License 2012.05.08 0 0 4118

Sürgősen fel kellene venni a kapcsolatot a SR II. SZB tagjaival, mivel a Mekdán szerint csak ők javasolhatják napirendi pontnak a leváltásukat, nem lenne jó ha ezen csúsznánk el! Valaki tud nevet, emilcímet, tel.számot ilyesmit?

speeder Creative Commons License 2012.05.07 0 0 4117

Hogy fizetve vannak-e a közmű számlák rendesen, az egzaktul csak a közművektől kikért egyenlegből derül ki, amit csak a közös képviselő kérhet ki.

SRI-nél volt is meglepődés e tekintetben Mekdan leváltása után...

Előzmény: Levinen (4116)
Levinen Creative Commons License 2012.05.07 0 0 4116

Amit szerintem rögtön az elején leszögezhetünk, hogy a házgyűlés, akár legutóbbi sikerességét, 10% alá becsülhetjük. Ismervén a parkoló körülményeit, ahol ugye a gyűlések szoktak lenni, alapból lehetetlen egy komoly, célra törő megbeszélést levezetése. A jelenlevők fele nem érti, amit a másik fél elmond, jönnek, mennek az autók, amelyek képesek egy fontos gondolatvitelt is azonnal agyoncsapni, ott vannak a feleslegesen felszólalók, akik valójában az otthonmaradásukkal segítettek volna a legtöbben, még megemlíthetném a levezető úr diktafonját, ami feltételezésem szerint, semmi értelmeset nem képes ilyen körülmények között rögzíteni, lehetne a helység akusztikáját is említeni, de még sorolhatnám. Ezen körülmények ismeretében csak úgy van értelme a következő gyűlésnek, ha mindennel tisztában vagyunk, a vádjaink, indokaink megalapozottak és a rossz hallhatóság ellenére a köznép is egyértelműen a nemes cél oldalára tud állni.

Az előttem beíró hölgy/úr ötletét teljes mértékben tudnám támogatni, de erre nagyon fel kellene készülni. Az lenne a javaslatom, hogy azokkal az emberekkel, akiket igazán érdekel a jövőnk alakulása, itt elsősorban gondolok a jelen fórum azon olvasóira, akik komolynak érzik a problémák súlyát, illetve a "volt" SZB tagokra,  együtt össze kellene hozni egy előgyűlést. Amúgy sem baj, ha a tenni akarok megismerik egymást, de jó lenne ha a teljes csapat képbe lenne mindennel ami a számokat, a kivitelezéseket, garanciális munkákat, a folyamatos üzemeltetést, egy szóval a ház teljes ügymenetét érinti. Úgy még sem állíthatunk be sehova, hogy mindegyikünk csak a sajátját fújja és rosszabb esetben csak feltételezésekre hagyatkozunk. A valóság különválasztása a feltételezéstől, csak is a volt SZB tagokkal lehetséges. Egy kisebb csoporttal hatékony lenne a dűlőre jutás a különböző kérdésekben és így már lenne értelme a zajos garázsba a nagy összejövetelnek, vagy akár egy találkozónak a Mekdánnal.
Amúgy már nagyon kíváncsi lennék, hogyan áll a ház egyenlege minden téren. Fizetve vannak-e rendesen a számlák, rendeződtek-e már a korábbi relatív nagy kint levőségeink, az elindított jogi procedúrák állapota, egy szóval mindenre, ami mindannyiunkat érint.

Feleségem szerint legkésőbb e hónapban kötelező az üzemeltetőnek megtartani a gyűlést!

csysr2 Creative Commons License 2012.05.07 0 0 4115

Én is az SRII A épületben vagyok tulajdonos. Én szívesen tennék látogatást a Mekdan telephelyén a számvizsgáló bizottsággal illetve bárkivel a tulajdonosok közül aki erre elkjönne velem. A közgyűlést megelőzően, mint a közös költséget fizető lakók kérhetnénk betekintést a könyvekbe, tájékoztatást a folyó trevékenységről.  Erről a többi lakónak a közgyűlésen tájékoztatást adnánk, illetve előkészíthetnénka a képviselet átadását egy új társaságnak . Ezt a folyamatot nyilván nem fogja más helyettünk végigvinni. Nagyon magas a közös költség, mindannyian szeretnénk látni annak felhasználását, valamint annak csökkentését, hiszen ez az összeg még a Sasad Resot Kft. kicsi közös költség fizetéséhez kalkulálódott. Azóta minden lakás elkelt, de a közös költség uhógyanazon a szinten maradt.

 

Itt a telefonszámom:30 201 9919

 

 

Előzmény: Levinen (4114)
Levinen Creative Commons License 2012.05.07 0 0 4114

Igazat megvallva, ha egy kicsit több időm lenne, biztos, hogy ráncba szedném a dolgokat. De ennek ellenére megpróbálok segíteni, ahol tudok, mert tényleg nagyon aggasztanak a dolgok.

Nálunk az A épületben Margit volt az egyik SZB tag, akivel sikerült a hétvégén pár szót váltani. Sajnos Ő is az egyik lemondó, aki szintén a kevés idejére hivatkozott. Ő egyébként nagyon rendes és lelkiismeretes, de sajnos felelősség teljesen nem tudja folytatni a munkáját. Én teljesen megértem, annak ellenére, hogy Ő is lehetett volna egy kicsit nyilvánosabb a döntését illetően. Egyébként a számmisztikában Ő otthona van, így szerintem a későbbiekben is biztos segítene.

Rákérdeztem arra is, hogy van-e lehetősége üzemeltetőnknek lelépni a ház pénzével, és a válasz, természetesen igen! Még egyszer leszögezem, nem akarok senkit ezzel az eshetőséggel vádolni, de a bizalmam teljesen eltűnt, és ezek után az összeesküvés elmélete igen csak felmerülhet. Arra is fényderült számomra, hogy az SZB-nek csak a költségvetésünk bizonyos részére van (volt) rálátása, így teljes ellenőrzés ez idáig sem igazán volt. Ezek után megkérdezem, hogy Mi abban bízzunk, hogy egy cég, aki szinte semmilyen igényünket nem teljesíti, pont a kasszánkkal fog becsületesen, lojálisan bánni? Érdekes felvetés, nem?

A következő elképzelésem hirtelen hülyeségnek tűnhet, de megpróbálom elmagyarázni a lényegét:


Ugye, vannak a társasházak és azoknak az üzemeltetőik (közös képviselet), akik teljes felelősséggel tartoznak a háznak munkájukkal. Sajnos sok helyről tudom és tapasztalom, hogy az a gond, ami a Mekdánnal kapcsolatban fennáll, az teljesen általános. Azt vettem észre, hogy a lakók (én is) a hétköznapjaikba annyira belefeledkeznek, hogy sem idejük, sem energiájuk, sem kedvük nincs még a saját házukra is odafigyelni. Ez teljesen normális, mert ezért fizetjük a Mekdánt, hogy ez az ő feladata, kötelessége legyen. Ebből kifolyólag ezek a cégek meglovagolva az emberek ilyen fajta gondolkodását, nem odafigyelését, szépen ki is használják őket és a nekik kifizetett pénzt csak elteszik, és semmit nem adnak érte. Itt ráadásul még pofátlanabb a dolog, mert még látszat tevékenységet sem folytatnak.
Szerintem a megoldás az lenne, hogy újra kellene választani az SZB tagokat, akiket meg is kellene valamilyen szinten fizetni. A megfizetés azért lenne fontos, mert szerintem senkitől nem lehet, illetve, nem tudjuk elvárni a mai világban, hogy csak is jó szándékból, lojalitásból csinálja egy ekkor ház minden baját, a ma amúgy is annyira értékes szabadidejében. Természetesen ez a javadalmazás szigorúan a tényleges munkával lenne arányos. Fontos lenne még, hogy az SZB team nem csak a pénzügyi folyamatokat ellenőrizné, hanem az összes elvárt feladat lebonyolítását, menetét felügyelné. Persze ha találnánk egy olyan közös képviseleti céget, akiről tudjuk, hogy megbízható, jól csinálja a munkáját, akkor nem lenne a lusz költségre szűkség, de ahogy tudom, ilyen még egy sem merült fel. Persze ehhez az is fontos lenne, hogy minden lakó az ismeretségi körében kérdezősködjön, hogy tud-e valami jó hírű cégről?

De tovább menve. Lehetne egy saját közös képviselet is, az itt lakókból, mely mindent magába foglalhatna, a teljes ellenőrzést. Nem tudom, hogy mennyi pénzt kap a Mekdán, csak pusztán fizetés címszóval, de feltételezem, hogy annyi pénzből egy helyi lelkes csapat is boldogan elvégezné a munkát, lelkiismerettel, precízen, mindenki boldogságára. Már azon is gondolkodtam, hogy csináljak egy ilyen céget. Megbízható céget is ismerek, mely minden munkát a javítások terén el tudna végezni és megbízható ügyvédet is tudok, ami szerintem megint fontos lenne aki mindig tudja a házat képviselni a nem kevés ügyében. Szerintem ez lehetne egy olyan vállalkozás (kivételesen), ahol a kecske is jól lakik és a káposzta is kicsattan az egészségtől. Persze ez csak játék a gondolatokkal, de a mai világban tényleg csak "magunkban bízhatunk".

 

 

Várom az észrevételeket! :)

 

Pocok-e Creative Commons License 2012.05.06 0 0 4113

Én írtam a Mekdánnak, hogy adják meg az SZB tag elérhetőségét, hogy rajta keresztül fel tudjuk venni a mekdán leváltását mint napirendi pontot, mert aztán majd arra hivatkoznak hogy ááá ez nem volt a napirendi pontok közt a legközelebbi közgyűlés meg ha így halad jövő február.

Aztán lehet hogy nem segédkeznek abban hogy leváltsuk őket és emiatt nekünk kell kideríteni az SZB tag kilétét: Kedves Zöldharisnya, mint volt SZB tag nem tudnád megadni az illető elérhetőségét?

A Faraone-nal is felvettem a kapcsolatot, egyenlőre csak interneten kértem tőlük ajánlatot, remélem gyorsan reagálnak és megoldjuk ezt a helyzetet!

_splash_ Creative Commons License 2012.05.06 0 0 4112

A Faraone-ra gondolsz, ugye? Itt vannak az elérhetőségeik: http://www.faraone.hu/?oldal=107&nyelv=hu

Előzmény: Pocok-e (4110)
_splash_ Creative Commons License 2012.05.06 0 0 4111

Teljesen igazad van, Levinen! Szerintem azzal a maradék egy SzB taggal kellene beszélni, hogy a következő gyűlésen már napirendi pont legyen a Mekdan leváltása. De ehhez jelöltet is javasolni kellene. Így akkor ott már megszavazhatnánk, vagy legrosszabb esetben írásbeli szavazás útján.

 

Ismeri valaki a jelenlegi SzB tagot? Nagyon fontos lenne, hogy a legközelebbi közgyűlésre már ki legyen írva ez a pont, mert az azt követőt már semmiképp nem várhatjuk meg (talán nem is lenne...)!

 

(Az SzB tagokkal kapcsolatban is egyetértek. Természetesen joguk van lemondani, hiszen önként vállalták ezt a feladatot (amit készséggel meg is köszönünk nekik), de ezzel illett volna megvárni a következő közgyűlést, hogy legalább a társasház fórumot nem olvasó része is tudjon róla és lehessen új tagot jelölni. Talán most részben ezért sem történik semmi, mert eddig ők képviselték társasház érdekeit, de most, hogy így csendesen távoztak a bizottságból (amiről valószínűleg sokan nem is tudnak), senki nincs, aki ezt a feladatot ellássa, pedig ez minden lakó közös érdeke lenne.)

 

Üdv,

splash

Előzmény: Levinen (4109)
Pocok-e Creative Commons License 2012.05.06 0 0 4110

Kedves Levinen!

Én írtam egy kevésbé udvarias levelet a mekdánnak, hogy mikor lesz végre közgyűlés amit nekem személy szerint már február óta ígérnek, azt írták májusban lesz, hát hiszem ha látom. Írtam nekik hogy nagyon szeretnénk őket leváltani, erre nem reagáltak, azt írták hogy az SZB tagokkal egyeztetnek a napirendi pontokról, azzal az 1 SZB taggal???? Miért nem hívták már össze akkor mikor kiderült hogy egy SZB tag maradt, így annak nem is hivatalos a működése...

Tényleg tenni kéne vmit, csak mondja meg valaki hogy hogyan fogjunk hozzá a leváltáshoz? Megadnátok a SR. I. közös képviselő elérhetőségeit, esetleg tőlük lehetne kérni ajánlatot, mert bármi jobb lenne ennél!

 

Levinen Creative Commons License 2012.05.05 0 0 4109

A legutóbbi gyűlésen én is azok között voltam, akik javasolták, hogy adjunk még egy esélyt a Mekdánnak, lévén, hogy akkor még csak egy évig kísérhettük figyelemmel a ténykedését, illetve annak hiányát. Akkor ugye megvolt az a mentsvár, hogy minden baj mögött a Gropius áll és egyszerűen nem tudnak kibontakozni. Ma már úgy látom, hogy ez a tehetetlenség, nemtörődömség, semmittevés a cégnek az alap üzletpolitikája. Most nem mennék bele, hogy mi az, ami nem jött létre a megtárgyalások után, mert ez a lista igen hosszú lenne. Egyszerűen azt látom és érzem, hogy senki az égvilágon nem képviseli a házat, nem veszi észre a hiányosságokat, egyszerűen magunkra lettünk hagyva. Most már én is a mellett vagyok, hogy minél előbb le kellene váltani a Mekdánt, mert most egy kicsit utánajárva a cég eredetének, egyre jobban kezdek aggódni. Azon fogjuk észrevenni magunkat, hogy a cég felszívódott és nem tudom mennyi pénz tűnt el a kasszánkból. Nem mondom, hogy ez biztos bekövetkezhet, de a mai világban ezen egy cseppet sem csodálkoznék. Ha a Mekdán tényleg azon lenne, hogy a lakókkal együttműködve, hogyan tudna a lehetőségekhez képest a legjobban dolgozni, hogy mi is szívesen fizessük ki a bérüket, akkor nem kellene még most májusban is azon aggódni, hogy lesz-e még valaha gyűlés? Nekem nagyon sántít a dolog.

A legutóbbi gyűlésen is nevetséges forintos kiadásokon vitatkoztunk, csip-csup dolgokkal ment el a 4-5 órás megbeszélés, ahol lehetett volna csak a fontos dolgokról beszélni. Sok embert érdekelt, hogy mire nem szeretne relatív kevés pénzt kiadni, de az már nem érdekli őket, hogy a NAGY PÉNZ, amit kifizetünk az üzemeltetésre, azt mire is adjuk ki! Az emberi butaság na az mindig jelen van! De ahogy akkor láttam, a "vendéglátóink" is nyugodtan nézték végig, míg mi, illetve egy-két értelmi fogyatékos milyen hülyeségen fennakadva szeretné hallatni a hangját és az "én is itt vagyok" effektust érzékeltetni.

Mondjuk, nekem az is fáj egy kicsit, hogy SZB csak úgy azt mondja, hogy nekik elég volt. El tudom képzelni, hogy vannak olyan körülmények, melyek ezeket a döntéseket eredményezték, de szerintem ez akkor sem így működik. Én úgy gondolom, ha ez a döntésük, akkor össze kell hívni egy gyűlést és ott megbeszélni a közösséggel. Az Ő érdekük is az, hogy ne dőljön ránk a maradék "tető". Egyébként tényleg kíváncsi lennék, hogy az SZB miért döntött így, illetve nem csak valami sértődésből kifolyólagos a döntés, amit valamelyik fórumozó rossz pillanatának köszönhetünk.


Ennyi ember egy lakóparkban és csak párunkat foglalkoztatnak a közösség dolgai, elképesztő vetülete hazánknak.
Nyilván ezek után sem lesz nagy változás, de legalább kiírtam magamból, és ha valamelyik megérzésem beigazolódik, legalább Én elmondhatom, hogy szóltam.

 

Pocok-e Creative Commons License 2012.05.02 0 0 4108

Kedves SRI-esek!

Szeretném megkérdezni hogy mi kell ahhoz hogy leváltsuk a mekdánt? Ajánlatot kell kérni pár cégtől vagy hogy kéne ennek neki állni? Sajnos nálunk nem történik semmi, a SZB szinte már nem is létezik a mekdán meg csak pöffeszkedik és élvezi hogy kapja a pénzt a semmiért.

Ha valaki tudna ehhez anyagokat küldeni akkor azt nagyon megköszönném, sajnos nem tudom hogy itt most miért is fizetünk, hány takarítás meg ilyenek...

chriscc Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4107

Szia!

 

Bár a Faraone-nak most kell majd bizonyítania ahogy beköszönt végre a tényleges jóidő a következő napokban, de a Mekdántól ne várj sokat a kertet illetőleg. Az SRI-ben havonta cserélgették a csapatokat, pedig volt egy, akik jól csinálták a dolgukat, és 2 nap alatt lenyírták a füvet, ráadásul szépen(!). Ennek ellenére néha meg tök mások jöttek akiknek egy hétig tartott és utána kiégett az egész a francba, aztán mindenki tojt rá. Tehát szerintem sokra n számíts ez ügyben, amíg a Mekdán van nálatok. A gazolás sem volt köszönőviszonyban sem 2010-2011-ben 2009-hez képest, amikor még tényleg jöttek rendesen és gazoltak, metszettek, stb..

Előzmény: Levinen (4106)
Levinen Creative Commons License 2012.04.24 0 0 4106

Sziasztok!

 

Nekem csak egy olyan kérdésem lenne, hogy az SRII területén mikor indul végre a kert rendbetétele. Ha jól emlékszem, a pontos dátumra annyira nem, de mintha tavasztól a Mekdán kapta volna meg ezt a megtisztelő és bizonyításra lehetőséget adó tisztséget. Igazából nem vagyok ez ügyben annyira szőrszálhasogató, de itt-ott a kaktuszok (szögesdrót kórók) és tovább hatalmas furcsaságok már derékig érnek. Múltkor a gyerek terelésével hozzáértem az egyikhez és leszúrta az egyik ujjamat. Remélem legközelebb nem a kislányom fogja tesztelni.
Igazából szeretném már látni, hogy széppé változik a kertünk, ami megfelelő színvonalra emelné lakóparkunk szépségét és így örömet okozva mindenkinek.

A játszótérhez én is hozzászólnék
Én is úgy gondolom nem vita kérdése, hogy minden játszótér használónak egyformán hozzá kell járulnia a játszótér fenntartásához, jövőbeli javításaihoz illetve, esetleges fejlesztéseihez (pl. nagyon jó lenne egy homokozó, a kavicságy részleges, vagy akár teljes lecserélésével).
Teljes házakkal (SRI, SRIII) nyilván nem lehet megszavaztatni, hogy a három ház között egyenlően legyen elosztva ez a költség, lévén, hogy sokan nem rendelkeznek gyerekkel, így marad az egyéni használók kulcsvásárlási lehetősége. Az már tényleg egy másik kérdés, hogy ez az összeg milyen mértékű legyen, mert szerintem elég nehéz kitalálni a jövőbeli költségeket.

 

Ezt a szelektív hulladékgyűjtés kérdést én sem értem. A gyűlésen nagy nehezen sikerül dűlőre jutni egy kérdésben, az ásítozó népekkel ezt még sikerül is megszavaztatni, akkor miért nem kerül kivitelezésre egy elfogadott döntés? Igen, meg lettek szavazva a kizárólag műanyag és papír szelektív kukák. Igen, a műanyag palackokat mi is otthon nyomjuk össze, lévén, hogy a lakásban sem jó, ha nyakig ér a pet palack, így az lent nem jelent zajt. Igen zajjal jár ezek kiürítése, de nem hiszem, hogy nagyobbal, mint a kommunális kukáké. Igen, ha ez spórolást is jelent, akkor miért ne? Mintha egy ember döntése érvényesült volna megint, mert ilyen is van!

 

Mikor lesz már a gyűlés? Illetve ha lassan minden tisztségviselő lemondott, lesz-e valaki, aki ez ügyben tesz valamit? Gondolom, ha a Mekdánon múlik, soha nem lesz több.

chriscc Creative Commons License 2012.04.23 0 0 4105

Főállásban web és android fejlesztő vagyok :)

Előzmény: nincs kecmec (4104)
nincs kecmec Creative Commons License 2012.04.22 0 0 4104

Igen ? pedig tök jó. Mit csinálsz helyette ?

Előzmény: chriscc (4103)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!