Keresés

Részletes keresés

gma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 163
Nem kell pozitívan hozzáállni. Kérdezni kell, hogy a másik fél szemszögéből is megismerd a rendszert. Én maximálisan segítőkész vagyok nem provokatív, normális kérdésekben. Mert ha te kérdezel és én válaszolok, az nem reklám, igaz?
Előzmény: Törölt nick (161)
gma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 162
Már csak két dolgot kellene tisztába tenni.
1. Az, hoyg nem a te elvárásaid szerinti vitapartner vagyok vagy nem vagyok, az nem az én hibám. Én a beszélgetésekből élek. Ha nem tudnék normálisan társalogni, akkor kb éhenhalnék. De aki "kicsit erősebb" stílusban fogalmaz, annak a saját szintjén kell válaszolnom. Sokan vannak itt a fórumon, akikkel rendesen is tudunk beszélgetni.
2. Ha én elkezdek tényekkel alátámasztva érvelni, akkor a "kedves" fórumtársak kimoderáltatnak, mert reklámozom magam. Na most mi legyen szerinted?
Előzmény: kplaszlo (160)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.21 0 0 161

Probaljunk meg pozitívan hozzáálni par percig az MLM rendszerhez.

Nézzük meg a termékek árszínvonalát. Magasabb vagy alacsonyabb a hagyományos kereskedelmi láncokban forgalmazott arakhoz képest. Szerintem magasabb. Ök indokolják hogy jobb is meg akar ezt is elhiszem de az előállítási költsége nem hiszem hogy magasabb. Akkor hova kerül ez az arrés akkor amikor semmiféle valós koltségesíthető DM tartalma nincs a terméknek ? Nem kell aruházat építeni fenntartani reklámozni igazabol a szajtépésen kivul semmiféle plusz koltség nem rakódik a termékre.

Előzmény: kplaszlo (160)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.21 0 0 160

gma> Nemrég írtad, hogy elmenekülök a témák elől. Nem igaz. Csak én nem akarom mások agyát kimosni.

Ugyan már. Ha elkezded sorolni az MLM azon tulajdonságait, amik miatt szerinted az MLM egy jó és versenyképes kereskedelmi értékesítési módszer, ami ezzel meg azzal meg amazzal a pozitív tulajdonsággal jellemezhető, akkor aki akar, majd reagál az állításaidra. Te pedig érvelve védheted az állításaidat. Szó nincs tehát agymosásról itt a topikban. Agymosás az MLM rendezvényeken van. Itt pedig vita van, ha vannak hozzá vitapartnerek.

Eccerű?

Fogalmazz meg állításokat (ahogy azt mi is tettük itt néhányan), és az állításaidat vitató hozzászólásokra válaszolj érvelve. Ahogy azt vitákban szokták. Lehet, hogy előjön a vita közben egy sor olyan szempont, amire én pl. a klasszikus MLM időkből származó ismereteimmel még nem gondoltam. Ez másokat is érdekelhet.

Nem olyan nehéz érdemben vitatkozni. Próbáld ki. Neked is menni fog. Olyan borzasztóan szörnyű és igaztalan dolgokat azért nem írtunk itt. Tán a vigyorgó az picit erős volt, de még az is bőven elmegy, hiszen a nagy multiknál is sokszor úgy érzi egyes munkakkörökben az ember, hogy kényszerzubbonyban dolgozik.

Én pl. nem zsigerből állok hozzá az MLM-hez. Egy-két kedvező tulajdonságát is képes voltam megfogalmazni.

Amiket én eddig írtam, azok a dolgok a piramis szerveződésekről általában elmondhatók. A piramisnak ugyanis vannak eredendő sajátosságai, amelyek egyszerűen a formájából és a piramison belüli működési mechanizmusokból következnek. Az MLM termékstratégiai dolgok is eléggé tipikusak. Az is megállja a helyét, ahogy mások kvázi az ügyfél (termékfogyasztó) szempontjából nézve mondják el azt, hogy miért nem tartják igazán jó (hatékony, versenyképes, ügyfélcsalogató) értékesítési módszernek az "ügynök kínálja a motyóit" stílust.

:)

Előzmény: gma (157)
gma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 159
Természetesen mesélek, ha így, normális hangon kér rá valaki. Csak egy kis szünetet kérek, átviszem a gyereket oviba. Nyolc után nem sokkal itt vagyok. Reggel nyolc :D
Előzmény: kplaszlo (158)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.21 0 0 158

gma> Of course teljesen máshogy, mint ami a te elképzelésed.

Én mindig a klasszikus MLM-ről beszélek. Ezt már tisztáztuk. Amit arról írok, az aligha lehet butaság, mert elég jól ismerem. A klasszikus MLM konkrét tulajdonságait ragoztuk itt többen is, te viszont eddig nem mondtál egyszer sem konkrétumokat a saját MLM dolgaidról, csak szimplán tagadtad és minősítgetted, amit írtunk, főképp amit fokozottan kellemetlennek érzel, pl. mert beéget a hálózatod tagjai előtt.

Most itt az alkalom, hogy konkrétumokkal gyere elő. Mesélj, hogy hiteles lehess. A dolognak ugyanis ez a tétje, a hitelesség. A szimpla visszautasítgatásokkal és sommás minősítgetésekkel egyre rosszabb képet alakítasz ki magadról.

Előzmény: gma (156)
gma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 157
Nem is rólad és rólam van szó, hanem azokról, akik read only üzemmódban vannak itt és láthatatlanok. Amit te csinálsz, az egy félrevezetés velük szemben és mivel ők nincsenek tisztában a dolgokkal (nyilván azért olvasnak utána) egy olyan embertől veszik az információkat, akinek köze nincs az egészhez, csak azt hiszi magáról. És hogy miért feltételezem, hogy pont téged olvasnak? Mert te írsz ide a legtöbbet. Na ez már tényleg információ fogyasztás. Már csak a reklámspotok hiányoznak és tiszta TV agymosás lesz belőle.
Nemrég írtad, hogy elmenekülök a témák elől. Nem igaz. Csak én nem akarom mások agyát kimosni. De érdekes, pont én nem. Hogy mik vannak....
Előzmény: kplaszlo (155)
gma Creative Commons License 2006.12.21 0 0 156
Sejtettem hoyg fogalmad sincs. Tehát teljesen megalapozatlan következtetéseket terjesztesz itt a "felső vonaladdal" együtt. Én persze hogy tudom, hogy megy ez (az én hálózatomban). Of course teljesen máshogy, mint ami a te elképzelésed.
Előzmény: kplaszlo (154)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 155

A fórumozás interakció, nem pedig fogyasztás. Makó és Jeruzsálem. Itt nem a te termékedet vagy más termékét fogyasztjuk, hanem egymással társalgunk. Veled is.

Előzmény: gma (153)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 154

Ezt neked kell tudnod. Te benne vagy egy működő MLM-ben. Ne tőlem kérdezd, hogy momentán mennyit keresnek mondjuk nálad a piramis alsó felében lévő balekok. Eleve arufajtától függ a dolog és szervezettől.

Rosszul tetted föl a kérdést.

Általában azt lehet nyugodtan kimondani, hogy aki legalul van (ők vannak többségben, hiszen a piramis az ilyen), az tipikusan nagyjából annyit "forgalmaz", amennyit ő maga fogyaszt, miközben élteti a remény, hogy majd lesz ő alatta is egy csinos kis piramiska. Éjjel nappal ezen dolgozik (nagyon helyesen, ha már egyszer bedőlt a sikersztoriknak, akkor hinnie kell magában), miközben a fölül lévőknek termeli a hasznot a fogyasztásával. Néha egy-egy alkalmi balekot sikerül behülyítenie, aztán megint a nagy semmi, csak a saját fogyasztás.

A klasszikus MLM így működik.

Illatszerből, mosóporból és hasonló nagyon halovány dolgokból egyébként még a piramis közepén lévőknek is aligha lehet normálisan megélniük.

Előzmény: gma (151)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 153
Akár a fórumozók :D
Előzmény: Törölt nick (152)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 151
Szerinted mennyit forgalmaz egy ilyen "fogyasztó"? Úgy értem a sajátjával együtt.
Előzmény: kplaszlo (150)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 150

Fogalmazzunk egészen precízen!

Az MLM piramis alsó felében található ügynökök halmaza azonosan egyenlő azzal, amit ügyfélbázisnak szokás a normális kereskedelemben hívni. Nagyon stabil ez az MLM ügyfélbázis, ahhot képes, amilyet egy normál kereskedőnek ápolnia és óvnia kell. Az MLM ügynök hisz a termékben és abban, hogy ő bizony termékforgalmazó, miközben valójában haláli ügyesen léprecsalt és röghözkötött fogyasztó.

Előzmény: kplaszlo (149)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 149

Nem fantázia! A klasszikus MLM-ben a piramis alsó fele alapvetően fogyasztó. Ez a klasszikus MLM lényege. Ezért egy MLM típusú értékesítő szervezetben akkor sincs bukta, ha a rendszerben nincs valós ügynök>>>ügyfél (eladó>>>vevő) tranzakció, csak az ügynökök üzletelnek egymással. Közben ugyanis fogyasztanak.

A fölül  lévők pedig beszedik a sápot.

Előzmény: gma (148)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 148
"Én havonta rekesek rajta passziv jövedelemként 300K forintot a többiek gürcölnek nekem es én meg élem világomat. Na ezzel nem lenne mit kezdenünk mivel véget vetett a vitának. "
Azért nem írok le ilyeneket, mert ez nem igaz. Ez a te fantáziád. Ezért írod le te.
Előzmény: Törölt nick (140)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 147
"A rendszerben az ismerőseit - sajat elmondasa szerint - javarész a netrol ismerte meg."
Már megint a ferdítések... Mi is volt szó szerint?
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 146

"Hölgyeim és uraim! Kollegák és kolleginák! Lovagok és lovaginák!

MLM poharam mindannyiunk egészségére. Azért jöttünk össze, hogy beszélgessünk. Engedjék meg, hogy bevezetésképpen a szónoki emelvény nyújtotta lehetőséggel élve a legmélyebb tisztelet hangján szóljak magamról, önökhöz!"

Ismerős?

Politikusi szövegpanelt is fölhasználtam benne meg egy ősrégi viccet.

Előzmény: kplaszlo (145)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 145

Nem véletlen, hogy próbálkoznak új WEB-es megjelenési formákkal.

Előzmény: Törölt nick (144)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 144

Kozelebbi baratainkkal most pénteken megyunk valahova vacsorázni ugy 10 en mert mar majdnem nyar ota nem lattunk egymast. Na most ilyen fizikai kapcslattartasi rendszerrel hogy a fenébe kezdjek el MLM-el foglalkozni ? Sehogy. Nem is erdekel mert igy is ejfelkor fekszem meg 6kor kelek minden nap. Olyan embert meg nem kivánok a portára akivel csak üzleti a kapcsolatom minthogy hoz 5 Kg mosóport egy öblitőt 1 tusfürdőt meg három kölnit. Egyszer kérdeztem hogy Ennikék kajajegyet vagy vegyi utalványt elfogadnak-e mert most mar magára valamit is adó kereskedelmi lánc ezeket elfogadja. Példul bankkártyával lehet-e fizetni mert ahol lehet ott azzal fizetek.

Most is van kozel 30K kajajegyem de mit kezdjek vele ebben a nagyrabecsült MLM rendszerben ... ;-))

Előzmény: kplaszlo (143)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 143

Amit írsz, az a klasszikus utazó ügynök (porszívóárus) USA-beli archetípusára hasonlít.

Előzmény: Törölt nick (141)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 142

Stimmel a diagnózis.

Picit a vallási szektákra emlékeztet az, ahogy az MLM mint szervezet az őt érő kritikákra reagál. gma ebből a szempontból meglehetősen jól hozta a papírfomát.

Egyébként a klasszikus MLM alaptrükkje zseniális, aminek két alapelemét minden FMCG-vel foglalkozó szabályos kereskedelmi értékesítő szervezetben kötelező tananyagként kellene előírni:

- legyen olyan exkluzív áruválasztékod, amit más cégeknél biztosan nem lehet megkapni, és amit nehéz a hasonló termékekkel korrektül összehasonlítani,

- gondoskodj arról, hogy a az értékesítési hierarchia alsóbb szintjein folyamatos sikerélményben legyen része a tagoknak akkor is, ha csórikáim filléreket keresnek.

Azt persze már nehéz lenne a szabályos kereskedelmi szervezetekben megcsinálni, hogy amit forgalmazol, azt fogyasztanod is illik. Ilyen-olyan módszerekkel de rávesznek, hogy ezt tedd. Na erz nem megy a normális kerteskedelemben.

Ez persze csak három alapdolog az összes trükkjük közül. A lényege szerintem az egésznek az, hogy az a szállító, aki egy MLM mögött van teljesen kiblokkolhassa a versenyt. Ne kelljen a saját ügyfélkörén belül másokkal versenyeznie. Ennek azonban megvannak a szabályos kereskedelmi verziói, pl. az ügyfél hűségét jutalmazó rendszerek. Az MLM a módszer brutalitásával tud a verseny kiblokkolásában igazán hatékony lenni.

Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 141

A csordajelleg nagyon sokat számit a kereskedelemben amit sajnos nem tud alkalmazni az MLM. Bemész egy multiba es ohatatlanul amit mar 100 ember berakodt a kosarában elkezd teged is erdekelni mert ha 100 ember vesz belőle akkor csak nem lehet olyan szar vagy drága. Szeretem azt a multikban hogy barmit elkotelezetség nélkul meg tudok nézni ill. ki tudok probálni ami egy MLM jellegű face-to-face ugynökkel nem mindig lehetséges. Sőtt soha. Elhozza azt a kis cuccát es abbol kell vagy kellene valasztanom es kínos egy kicsit hogy megertessem ve hogy okee hogy eljött meg minden de en szeretném a kovetkező hetet azzal tolteni hogy megnézzem mashol mi mennyibe kerül.

Előzmény: kplaszlo (139)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 140

Most ugyan mit várunk tőle ?

A rendszerben az ismerőseit - sajat elmondasa szerint - javarész a netrol ismerte meg. Akik persze drukkolnak neki olvassák irásait, habzsolják es csüngnek a szavain. Nem irhatja le mind a kettőnknek hogy öregeim bekaphatjátok tövig hogy jo vagy nem jo ez a rendszer. Én havonta rekesek rajta passziv jövedelemként 300K forintot a többiek gürcölnek nekem es én meg élem világomat. Na ezzel nem lenne mit kezdenünk mivel véget vetett a vitának. Igy nem marad mas neki mint vegeni a mundér becsületét ugy hogy tul son info ne jöjjön ki a rendszerbol ill magarol.

Előzmény: kplaszlo (136)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 139

Beleszorult volna?

Szerintem tök normálisan vette a lapot, hogy hagyjuk a fenébe az egészet. A helyébe ugyanúgy lazán lecsaptam volna a "Nice chat..." végszóval fölajánlott magas labdát.

Szerintem térjünk át az újabb MLML-ekre. A klasszikus egy nagy sz...r. Nem véletlenül próbálnak a rossz arculatuktól szabadulni egyes MLM cégek (nem akartam rossza arcot írni).

Az azért érdekes téma lehet, hogy az e-Kereskedelem jellegű fejlesztések mekkora pályát hagynak az MLM-nek. Nekem elsőre az a gyanúm, hogy a szabályos e-Kereskedelemben elérhető árukínálattal az MLM megpróbálhat versenyezni, de eközben egy ponton túl óhatatlanul kifut az exkluzív, csak nála forgalmazott termékeket szállítók köréből, akkor pedig vállalnia kell a valódi megmérettetést.

Előzmény: Törölt nick (137)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 138
Nincs itt kényszer. Csak dolgokat a Te szádból (tolladbol) akarunk hallani ... ;-)
Előzmény: gma (134)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.20 0 0 137
NA jó egye fene de csak azert hogy a csoportjában ne kelljen magyarazkodni a miert szorult bele a szó ... ;-)
Előzmény: murila (133)
kplaszlo Creative Commons License 2006.12.20 0 0 136

Néha nagyon necces volt.  Kishíján megkértelek, hogy segíts!

;-)))))))

Komolyra fordítva a szót: Szó nincs legyőzetésről. Én utólag visszagondolva nem érzek benne ilyet. Inkább döntetlennek nevezném, de én azért alighanem több bónuszt érdemelnék a hozzászólásaimért, mint gma, ha a fórumozás bónusz alapon üzemelne. A harcmodorom nem volt ugyan egészen szabályos (szükség törvényt bont), a hozzászólásaim "szakmai" része viszont vállalható. Néhány alapdolgot azért rendesen leírtam a klasszikus MLM-ről.

Süketek párbeszéde volt ez a javából. Semmi nem derült ki arról, hogy gma mit gondol az MLM-et bíráló mondókáinkről szakmailag, ezért aztán legyőzetve sem érezheti magát. Ügyesen elzárkózott az érdemi vita elől.

Egyébként pedig milyen vita lenne az, ami a legyőzésről szól?

Az nagyon tetszik, hogy droidozik pont olyanvalaki, aki nem kis részben agymosásból él. Az méginkább, hogy természetesen szabad őt kérdezni. Mindjárt GyIK-ot is kérhetünk tőle. Hagy okosodjunk ...

Előzmény: Törölt nick (131)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 135
Tudod milyen jó ilyenekről sztorizgatni a csoportomban? Mindenki alig várja az újabb droid történeteket :)))
Előzmény: murila (130)
gma Creative Commons License 2006.12.20 0 0 134
Nem, én a nevető harmadik. Szánalmas.hu :D
Ekkora bizonyítási kényszert, amit előadtok, nem mindennap röhög végig az ember...
Előzmény: Törölt nick (132)
murila Creative Commons License 2006.12.20 0 0 133
ugyan már.... :-)
Előzmény: Törölt nick (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!