Keresés

Részletes keresés

Gyenyi Creative Commons License 2021.02.02 0 0 26570

"Ezzel jól megsértetted volna, ha hallja! :-)"

Gondolom, ezzel a fogalmazással mind a kettőt. :) Végeredményben eddigi eredményei alapján eleve Ten Hag a jobb. Ez persze nem jelenti azt is, hogy jó. Bár a PSV és az AZ ellen jó volt. Most még a cseréi sem voltak rosszak. És, ha Ten Hag utódjának német edzőt akarunk, az a Vitesse edzője legyen!

 

Mindenesetre, ha február végén is még legalább 6 pont lesz az előnyünk (plusz a gólkülönbség), akkor bajnoki esélyeinket tovább növeljük. Bár 100% valóban csak akkor lesz, ha matematikailag is behozhatatlan lesz előnyünk. (Persze még olyan sincs, hiszen kaphatunk egyszer büntetésből pontlevonást.)

Előzmény: Manoh (26568)
nj Creative Commons License 2021.02.02 0 0 26569

Kudus-szal kapcsolatban nem vagyok optimista.

Ami Ten Hag ex-játékosait illeti, Klaiber teljes egészében kidobott  pénz volt, Labyad és főleg Promes pedig erősen túlárazott. Ha sikerül is esetleg eladni őket, akkor is bukunk rajtuk, a legtöbbet, 6-8 milliót Promesen.

De a többiek közül Alvarez sem ér annyit, mint amennyiért vettük és félek, hogy Haller is ebbe a kategóriába tartozik, bár róla ezt még korai lenne kijelenteni.

Előzmény: Gyenyi (26567)
Manoh Creative Commons License 2021.02.02 0 0 26568

"14 fordulóban még sok történhet, de valószínűtlen, hogy 8-cal több pontot vesztünk, mint a PSV. Mert, hogy minden konkurensünk, így a PSV is, fog még pontokat veszteni, abban biztos vagyok. Valószínűleg mi is, de nem hiszem, hogy 8-cal többet. De ezt talán még Manoh sem hiszi. :)"

 

Fogalmazzunk úgy, hogy a januári rangadókból a vártnál mi jobban, a konkurenseink tőlünk független meccsei pedig számunkra szinte a legjobban alakultak, így most biztatóan állunk. Ahogy most jól jött ki a lépés nekünk még jöhet ki rosszul (pl: sérülések, játékosok formahanyatlása stb.), így mikor már matematikailag is megvan, akkor van meg.

A forma és a játék valóban nem mondható csak a meccsek egyes részein jónak, de eddig ez is elég volt és a fordulópontokból is legtöbbször mi jöttünk ki jól meccsen belül.

A keretünk valóban papíron fölé nő a többiekének, így ha ez alapján nézzünk, akkor amit a tabella mutat reális kép, de persze ezért meg kellett és még meg kell dolgozni, hogy az is maradjon.

 

"Sokan féltek, hogy Schmidttel a PSV nagyon jó lesz, de úgy néz ki, hogy még Ten Hag is jobb edző nála."

 

Ezzel jól megsértetted volna, ha hallja! :-)

 

 

Előzmény: Gyenyi (26564)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.02 0 0 26567

”ha utol nem is érte, de megközelítette és ezzel megzavarta.”

Igazad van. Nem érte utol, ‘csak’ hozott rajta 2 métert, ami elég volt. Én ezt se hittem volna róla, a bajnokság egyik leggyorsabb csatára ellen. Úgy látszik 30-40 méteren gyors, de 5-10 méterhez nem elég robbanékony. Persze egy középhátvédnél az sem árt. Mindenesetre hibája nagy volt, de ezzel kijavította. Más hibájára nem emlékszem. 1-2 jó labdájára igen.

 

A február még húzós lesz

8 pontot akkor sem hoz rajtunk a PSV. Már csak azért sem, mert nekik is elég húzós hónap lesz ez (EL, Twente, Vitesse és 2-szer mi). De valóban még sok minden történhet. Én azért bajnoki esélyeinket 90%-osnak érzem. Olyan pocsék edzőstül együtt a PSV, hogy lehet, hogy még a második helyük is veszélybe fog kerülni. És azért a következő két PSV elleni meccsünkön Labyad helyett Haller és Promes helyett Kudus vagy Alvarez kezd a 2:2-höz képest. Azért az ég és föld lesz.

 

Még ami eszembe jut a vasárnapi meccsről.

- Úgy néz ki, ma már Ten Hag nem tartja Klaibert a bajnokság 3-ik legjobb jobbhátvédjének Mazra és Dumfries mögött, mert vasárnap Rensch és Timber játszottak Mazra helyett. Most már Ten Hag is belátná, hogy kidobtunk az ablakon 5 milliót, plusz Klaiber fizetését?

- Bár Labyad semmi rosszat nem csinált, sőt a 3-ik gól gólpassz előtti passzát adta, de ha még most sem Ekkelenkamp ment be, akkor neki nálunk már végképp nincs jövője. Szó se róla, az utóbbi időben rossz volt, de nem csodálnám, ha megtörte volna, ahogy Ten Hag vele bánik. Továbbra sem hiszem, hogy valaha is fix kezdőnk lesz, de 10-esnek csereként használható lenne, és potenciálisan jobb, mint Labyad.

 

Honnan veszed, hogy már kölcsönadtuk Promest? Tudtommal még tárgyalunk velük. Mindenesetre furcsa, hogy kölcsön akarjuk adni, esetleg vételi joggal, és bérlünk egy fél évre, vételi jog nélkül valakit, aki potenciálisan nem biztos, hogy jobb nála, és 3 hónapja nem játszott komoly meccsen. És mit mondhattunk Idrissinek, hogy hajlandó legyen jönni? Megmondtuk neki, hogy balszélsőnk a sose sérült Tadic, akinek backupja Neres és ő nálunk is főleg a kispadon fog ülni? Promes mielőtt hozzánk jött, a válogatottban volt nem is rossz jobbhátvéd, Moszkvában volt 9-es és  10-es is. Idrissi soha nem volt más, mint balszélső. Különben mintha az lenne Promesnél a baj, hogy az oroszoknak most nincs pénzük, de kötelezik magukat arra, hogy nyáron megveszik. Talán épp ennek részletei, garanciái miatt tárgyalunk még.

Előzmény: nj (26565)
nj Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26566

Promes fél évre kölcsönbe ment a Szpartak Moszkvához, Idrissi kölcsönbe jött a Sevillától. Promesre opciós joguk van az oroszoknak, de meglepődnék, ha élnének vele.

nj Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26565

"Szerintem Schuurs tegnap jó volt. Egyszer hibázott, de hibáját azzal, hogy utolérte (!) Boadu-t, és tudta annyira zavarni, hogy ne tudjon nyugodtan lőni, kijavította. Ebben persze Onana nagyszerű helyezkedése is segített, bár nehezebb dolga lett volna, ha Schuurs megengedi Boadunak, hogy befelé húzzon."

 

Hát, ha utol nem is érte, de megközelítette és ezzel megzavarta. De azért jónak nem minősíteném.

 

A február még húzós lesz a holland kupa meccs (PSV) és a két Lille-meccs miatt, plusz Utrecht (otthon), Heracles (idegenben - utóbbi 3 évben mindig kikaptunk ott!) és PSV (idegenben) is, talán csak a Sparta lesz egy kicsit gyengébb. De ha ezalatt nem olvad el nagyon az előnyünk, akkor jó reményeink lehetnek. 

Előzmény: Gyenyi (26564)
Gyenyi Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26564

"Azt, szerintem, még talán Gyenyi sem gondolta volna." Bizony nem. De azért a PSV meccs után már éreztem, hogy nem lesznek bajok.

 

Kinevettetek, amikor a PSV meccs után írtam, hogy „Még sok forduló van hátra, de úgy érzem, tegnap lettünk bajnokok.

Egyelőre nincs okom, megbánni, amit írtam. A rangadók hónapját nagy fölénnyel nyertük. Egyetlenként maradtunk veretlenek. Igazán jók teljes meccsen csak a tegnapin voltunk, de mindegyiken voltak jó szakaszaink, és csak egy meccsünk volt, melyen talán nem érdemeltük meg az elért eredményt. De, ha a Feyenoord ellen nem érdemeltük meg a győzelmet, akkor tegnap a Feyenoord a PSV ellen még kevésbé érdemelte azt meg. Hiszen ellenünk a második félidőben sem volt akkora fölényük, annyi helyzetük, mint tegnap a PSV-nek mindkét félidőben ellenük. 13:0 volt a szögletarány a PSV javára, míg a Feyenoord ellen javunkra 6:3 volt. Kontrázni tudnak, de, ha nekik kell támadniuk, nem jók. Márpedig a bajnokságban legtöbbször nekik kellene játszaniuk. Talán ellenük is eredményesebbek lettek volna, ha nem szerezzük meg olyan gyorsan a vezetést.

Mivel egymás után két meccsen is jobbak voltunk, mint az AZ, míg ők e szakaszban jobb játékkal nyertek a PSV és a Feyenoord ellen, mondhatjuk, hogy jobbak vagyunk náluk. Az AZ tehetségei megálltak a fejlődésben. Ma már egyikük sem kéne. Legkevésbé Koopmeiners esett vissza, de ő sem kellene. És tegnap ő sem volt sehol. Egy éve még azt mondtam, hogy Onana utódja Bizot legyen, de ő is egyre rosszabb. És ez nem az új edző miatt van így. Vele kicsit feljöttek.

Keretünk a bajnokság szintjén kiemelkedik. Sajnos nem tudhatunk, hogy Scherpen elég jó-e, hogy Onana utódja legyen. (A bajnokságban jelenleg egy kapus emelkedik ki, a Vitesse 37 éves kapusa, Pasveer. Ő azért nem kéne.) Onana maradjon! Minden más poszton jól állunk. Alvarez kinőtte magát fix majdnem kezdőnek. Amíg Kudus nincs, ő kell, hogy kezdjen! Martinez kezdő értékű cserejátékos. Timber és Rensch is azok, és elől Neres, Brobbey és Traore is.

Még én is néha szidom védelmünket, de talán alaptalanul. A bajnokságban eddig messze mi kaptuk a legkevesebb gólt, és a BL csoportban is csak a világbajnok Liverpool kapott nálunk kevesebbet. Tavaly BL csoportunkban, a kiállítások miatt kapott sok londoni gól ellenére mi kaptuk a legkevesebb gólt. Szerintem Schuurs tegnap jó volt. Egyszer hibázott, de hibáját azzal, hogy utolérte (!) Boadu-t, és tudta annyira zavarni, hogy ne tudjon nyugodtan lőni, kijavította. Ebben persze Onana nagyszerű helyezkedése is segített, bár nehezebb dolga lett volna, ha Schuurs megengedi Boadunak, hogy befelé húzzon.

Sokan féltek, hogy Schmidttel a PSV nagyon jó lesz, de úgy néz ki, hogy még Ten Hag is jobb edző nála. Schmidt szinte egy teljes csapatot összevásárolhatott, de az újakból, a tegnapi vereséghez komolyan hozzájáruló Sangare az egyetlen, aki úgy, ahogy bevált. Kisebb csapatok ellen Max is jó. Játékukban ritkán van nyoma a dominanciára való törekvésnek. Egész ősszel pihentette legjobbjaikat, hogy januárra mindenki fit legyen, de most több a sérültjük, mint bármikor. A tavaly még legnagyobb tehetségnek tartott Ihattarent tönkretette. Szerintem nagy nevét az ellenünk játszott két meccsnek köszönheti. Mi sikert ért még azon kívül el? Egy EL 8-ad döntőt. Ennél Ten Hag többet mutathat fel.
14 fordulóban még sok történhet, de valószínűtlen, hogy 8-cal több pontot vesztünk, mint a PSV. Mert, hogy minden konkurensünk, így a PSV is, fog még pontokat veszteni, abban biztos vagyok. Valószínűleg mi is, de nem hiszem, hogy 8-cal többet. De ezt talán még Manoh sem hiszi. :)

Előzmény: nj (26563)
nj Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26563

"Nem a csapat érdemeit akarom elvenni,mert tényleg jók voltunk most,de meglepett,hogy az AZ mennyire nem akart,vagy nem tudott semmi érdemlegeset mutatni."

 

Akkor ne is vegyük el! Szidtuk őket sokszor, jogosan, de - ha rászolgálnak - dicsérjük is meg őket. Most rászolgáltak, a 11 kezdőből 8-an kimondottan jól játszottak, csak Schuurs, Gravenberch és Haller átlagosan. Timberrel és Neresszel is javultunk. Ilyesmi elég régen fordult elő utoljára.

Az AZ - ahogy meg is jósoltam - idén nem tudja megismételni a tavalyi jó teljesítményét. Most is nyilván akartak jól játszani, csak nem tudtak, amihez azért feltehetően nekünk is volt közünk. Rövid időn belül kétszer vertük őket 0 kapott góllal, ez azért nem lehetett véletlen. 

 

"Őszinte leszek,nem gondoltam volna,hogy januári halálmeccsekből ennyire jól jövünk majd ki."

 

Azt, szerintem, még talán Gyenyi sem gondolta volna.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26562)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.02.01 0 0 26562

Nem a csapat érdemeit akarom elvenni,mert tényleg jók voltunk most,de meglepett,hogy az AZ mennyire nem akart,vagy nem tudott semmi érdemlegeset mutatni.Azt hittem,hogy nekünk esnek,letámadnak,ehelyett visszahúzódtak.Végre Anthony is jó volt,Tadic is,és végre nem a céltlan tilitoli ment elől,hanem voltak szép kombinációk.Martinez is megmutatta,hogy nem ügyetlen labdával,voltak jó cselei,labdakihozatalai,szerintem méltánytalanul alulbecsült játékos a keretben.Alvares sem volt rossz,bár én őt annyira nem tartom jónak,a statisztikái meglepően jók voltak.Őszinte leszek,nem gondoltam volna,hogy januári halálmeccsekből ennyire jól jövünk majd ki.

nj Creative Commons License 2021.01.31 0 0 26561

AZ - Ajax 0-3 és mivel a PSV kikapott a Feyenoordtól, így már 7 pont az előnyünk előttük, 8 a Vitesse-szel szemben.

 

Megérdemelt győzelem ilyen arányban is és végre jó játékkal. Az első félidő egyértelműen a miénk volt, akár több góllal is vezethettünk volna, de csak Antony-nak sikerült betalálnia. Szünet után egy negyedórán keresztül nagyon nyomott az AZ, de kibírtuk és egy kontrából növeltük Klaassen révén az előnyt. Utána még becsületből mentek előre a hazaiak, de már újra az történt a pályán, amit mi akartunk és a végén Neres megadta a kegyelemdöfést.

Sok jó teljesítmény volt a csapatban, tulajdonképpen mindenki hozott egy erős átlagot, de voltak, akik még többet is. Onana barúrokat mutatott be, Rensch rendkívül éretten játszott, Schuurs egy nagy hibától eltekintve nem volt rossz. martinez nagy harcot vívott Boaduval és rendszerint ő nyert, Blind balhátvédként jobb volt, mint középső védőként szokott lenni. Alvarez szürkén, de hasznosan futballozott, Klaassen visszatérése óta először volt jó 10-esként, Gravenberch is odatette magát. Antony okos gól lőtt és Wijndal ritkán tudta tartani, Haller, nagy harcot vívott Martins Indivel, de rendszerint ő került ki győztesen, Tadic remekül készített elő. A cserék közül Timber és Neres is hozzátette a magáét,  Labyad és Brobbey a 89. percben állt be, de előbbi így is benne volt a 3. gólban. 

AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.28 0 0 26560

Botrany gyenge meccs volt a reszunkrol. Nem volt meglepetes a Willem egyenlitese, szepen kisakkoztak minket, szemrevalo tamadas volt. A vedelmunk tatott szajjal nezte. Brobbey 10 perc alatt lett hős. Egyre jobban hanyatlik a forma, ido kerdese egy zako. 

Előzmény: nj (26559)
nj Creative Commons License 2021.01.28 0 0 26559

Hát, nem sok hiányzott, hogy lúzerek legyünk, szerencsére a két cserejátékos (Tadic és Brobbey) összehozott 2 gólt, mindketten lőttek egyet és adtak is egy gólpasszt.

Maradt a 4 pontos előny a PSV ellen, hétvégén jó lenne nem kikapni.

Előzmény: AFCA 4 LIFE (26558)
AFCA 4 LIFE Creative Commons License 2021.01.27 0 0 26558

Eddig nem lehet panasz a mázlira,verik szépen a kicsik a nagyokat. Élni kell ezzel a lehetőséggel holnap,és akkor a PSV-re kell csak figyelni.Persze,ha kikapunk,vagy nem nyerünk egy 10 pontos csapat ellen,akkor tényleg nagy lúzerek vagyunk.

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.25 0 0 26557

" nem hiszem, hogy szimulált, mert le kellett cserélni."

Nehéz elképzelni, hogy sérülésekor döntötték el, hogy lecserélik. Be sem melegíthetett a srác. Semedo lesétált, azaz ha nem volt már előtte eldöntve, hogy lecserélik, kicsit ápolták volna a pályán kívül, hogy melegíthessen utódja, vagy 'elbiceghetett' volna, amíg utódja bemelegít. Az edző a meccs után azt mondta, hogy görcs miatt cserélte le. Ahhoz nem lehetett Gravenberchnek köze.

Na mindegy. Lényeg, hogy nyertünk, és azért azt meg is érdemeltük.

Ha e heti két meccsünket is megnyerjük, akkor nagyot lépünk a bajnoki cím felé. A Feyenoord most már nyerhet a PSV ellen, és azért megnyugtató lenne, ha a Vitesse valahol pontot vesztene. Persze, ha Arnhemben nyerünk ellenük, úgy is jó.

Előzmény: nj (26556)
nj Creative Commons License 2021.01.25 0 0 26556

"Ami második gólunkat illeti, a bíró nem ugrott be a srácnak, aki nyilvánvalóan 11-est akart kapni. Utána ülve nézte egy ideig a játékot, majd megint lefeküdt. Jogosan nem álltunk le."

Azt nem hiszem, hogy szimulált, mert le kellett cserélni.

Viszont, azon röhögtem, hogy a náluk játszó ex-ifink, Flemming ki volt akadva, hogy nem rúgtuk ki a labdát, de amikor megkérdezték, hogy akkor ők miért nem rúgták ki, amikor hozzájuk került a labda, azt mondta, hogy "azért, mert akkor mi támadtunk..."! :-) Ja, hogy akkor már nem is olyan súlyos az a sérülés? Mellesleg, ha végigmegy az akció, akkor lehet, hogy lefújják les miatt.

Mindenesetre, ha fontos lett volna nekik a játékostársuk testi épsége, akkor kirúghatták volna ők. De, gondolom, annyira ők sem ítélték komolynak. Feltehetően nem is lett volna semmi bajuk, ha nem rúgunk végül gólt az ő labdavesztésük után.

Előzmény: Gyenyi (26555)
Gyenyi Creative Commons License 2021.01.25 0 0 26555

Gyenyi nem szólhat semmit, le lehet cserélni Tadicot is (ő sem volt igazán jó), ha Promest be lehet hozni a helyére.

Mit mondjak? Meglepett a dolog. De Tadic olyan rossz volt, és az valóban nem lehet, hogy Promes ne kapjon perceket, hogy Ten Hag nem tehetett mást. De mi lehet Tadiccsal? Olyan helyzeteket szúrt el, amilyennél rosszabbakból is nemrég legalább a kaput eltalálta. És passzai is ritkán voltak jók.

 

Ami második gólunkat illeti, a bíró nem ugrott be a srácnak, aki nyilvánvalóan 11-est akart kapni. Utána ülve nézte egy ideig a játékot, majd megint lefeküdt. Jogosan nem álltunk le.

 

Tulajdonképpen jó, hogy a rangadók egymást követik, de a ’nagyok’ mindegyike nagyon szenved a rangadók közötti ’kis’ ellenfelek ellen. Hiszen a PSV-nek egy szava sem lehetett volna, ha szombaton a szünetben 2-3 góllal az RKC vezetett volna. A Feyenoord szenvedve 1:0-ra nyert a Zwolle, 3:2-re otthon a Heracles ellen, és közben ellenünk 60-65 percig nagyon jó volt. Az AZ is a sok rangadó között 1:1-et csinált Zwolle-ben, és alig nyert otthon a bajnokság leggyengébbje az ADO ellen. Gondolom, a rendkívüli körülmények miatt mindenki fáradtabb, és, ha nem is tudatosan, biztos, hogy két rangadó között kiengednek. A fáradtság kellemetlen, hiszen még csak a bajnokság felénél tartunk.  Mi lesz itt májusig? Az biztos, hogy sok meglepetés, és félek, hogy sok sérülés is. Mindenesetre eddig, ami az eredményeket illeti, és az a lényeg, jól ment a január. Azért jó lenne, ha a játék is jó lenne, de minden nem lehet. Vasárnap megint az AZ-nek lesz egyel több napja pihenni.

 

Ami a kupát illeti, talán jobb, hogy a PSV-t fogtuk ki és nem a Venlot. A PSV ellen nem lesz baj a koncentrációval.

Előzmény: nj (26552)
nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26554

Nem nagyon értem a reklamálást a győztes gólunknál. Igaz, hogy nem rúgtuk ki a labdát, amikor a játékosuk a földön maradt, de nem abból az akcióból lett a gól, mert utána a hazaiak megszerezték a labdát és ők sem rúgták ki. Aztán újra visszaszereztük a labdát és abból az akcióból lett végül a gól. És a játékvezetőnek is lehetősége lett volna megállítani a játékot, hiszen eközben eltelt legalább 1 perc.

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26553

Kiszenvedtük...

 

Mondjuk, ezt nem tudom, mivel fogja megmagyarázni Ten Hag, mivel most nem mondhatja, hogy fáradtabbak voltunk. Egyrészt az AZ ellen a B csapat játszott, másrészt a Fortuna 120 percet játszott és 1 nappal később. És, hát, nyilván a keretük is gyengébb.

 

Nem tudom, kit lehetne dicsérni, vagy inkább nem szidni. Onana és Taglaifico talán nem volt rossz, Mazraoui, Antony, Haller viszont egyáltalán nem tetszett. Ahhoz képest, hogy mennyiért vettük egy ilyen drága centernek ennél azért többet kellene mutatnia, még ha végül az ő nevéhez is fűződik a győztes gól. A Schuurs - Blind tengely olyan nagyot ugyan nem hibázott, de azért nem éreztem őket túl stabilnak. A Klaassen - Gravenberch páros meglehetősen szürke volt, Tadic aktív volt, voltak jó labdái, de sokat is hibázott. Nagy változást a cserék sem hoztak, egyedül Rensch volt jobb, mint Mazraoui, Alvarez és Martinez ugyan harcos volt mint mindig, de játékban nem voltunk velük előrébb. Neres és Promes pedig nem mutatott semmit. Utóbbi mentségére legyen mondva, nem is volt sok ideje rá.

 

Jellemző, hogy már senki nem beszél arról, hogy megtörjük az 1966-67-es gólrekordot.

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26552

Na, Gyenyi nem szólhat semmit, le lehet cserélni Tadicot is (ő sem volt igazán jó), ha Promest be lehet hozni a helyére. Még ha a 87. percben is.

Előzmény: nj (26550)
de Bilde Creative Commons License 2021.01.24 0 1 26551

A neheze megvan, húzzátok be!

 

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26550

Tévedtem. 2 perccel később hozta le és Alvarezt küldte be. Tartani akarjuk a 2-1-et, ezek szerint. Ambiciózus cél egy bajnokesélyestől. :-(

Előzmény: nj (26549)
nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26549

Lehozza Mazraouit (jogosan) és Antony-t (tualjdonképpen az is jogos), de szintén gyenge Labyad marad a pályán. Gondolom, őt a 70. perc táján váltja majd Promes, mert olyan nem lehet, hogy egyik sincs a pályán...

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26548

Elég zavaró az a dupla vonal itt a balszélünk mellett.

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26547

Mondjuk, egyszer azért meg lehetne a könnyebbnek tűnő meccsek egyikén 10-esként Taylort. Lehet, hogy többre mennénk vele, mint Labyaddal vagy Promesszel.

nj Creative Commons License 2021.01.24 0 0 26546

Azért az roppant érdekes, hogy mindig kifogjuk a legerősebb csapatokat a kupában. Amikor a riválisok egy része erőnyerő volt, mi az Utrechttel játszottunk. Már azt sem nagyon értettem, hogy miért nem a BL-, EL-csapatok az erőnyerők. Utána, amikor a PSV és a Feyenoord gyenge ellenfelet kapott, akkor mi az AZ-et. Most, hogy továbbjutottunk, a PSV. Gondolom, ha most is sikerülne továbbjutni, akkor a Feyenoord jönne. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy ha netalántán még akkor is továbbjutnánk mit lépne a KNVB? Meghívnák a Bayern Münchent? :-)

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.21 0 0 26545

Furcsa egy meccs volt. Ha vicces akarok lenni, mondhatom, hogy meghazudtoltuk azokat, akik gyengének mondták kispadunkat. Csak €90 millió ült tegnap kispadunkon.

És nem fáztunk erre rá, pont az utóbbi idők ellenünk legsikeresebb ellenfele ellen.

Jobbak voltunk, megérdemelten nyertünk, de, ha VAR lett volna, mindez nehezebb lett volna. Talán a VAR sem adott volna 11-est Alvarez ellen, de majdnem biztos, hogy gólunkat nem adta volna meg, mert Neres lesen állva zavarta a kapust. Boadu esetében nem kellett volna, hogy szükség legyen VAR-ra, hiszen az egyértelműen nem volt les. Ebben tehát szerencsénk volt. Persze a három kapufában viszont nem. A bíró összevissza fújt, de azzal kicsit nekünk segített. Igazán jó csak Gravenberch volt. Nagyon hiányoztak Blind jó labdái. Érdekes, hogy Klaiber a kispadon sem volt. Nem mondták, hogy sérült. Összeveszett volna Ten Haghal? Most két könnyebbnek látszó meccs jön. Az első lesz a nehezebb, az idén még veretlen Fortunánál. Most nekünk lesz szerencsénk, mert ők csak ma játszanak. Felőlem továbbjuthatnak, de azért, ha lehet 11-esekkel. :) Kudus tegnap sem volt, pedig állítólag már rendesen edz. Másfél hét múlva, ismét az AZ, ellen nem ártana, ha legalább egy félidőt lenne. Bár, ha a tegnapiakhoz képest csak Blind Mazraoui, Haller és Antony lesz a különbség, is sokkal jobbak leszünk.
Különben tegnap érdekes volt, hogy ahogy bementek az igazi kezdők, úgy lettünk egyre rosszabbak. Persze ez lehet (részben) amiatt is, hogy a második félidőben széllel szemben játszottunk.

nj Creative Commons License 2021.01.20 0 0 26544

És mégis mi mentünk tovább. 19-re lapot húztunk és kettes jött ki. Pihentettük is a játékosokat és tovább is jutottunk.

Előzmény: Manoh (26543)
Manoh Creative Commons License 2021.01.20 0 0 26543

A kezdőcsapatok alapján az Alkmaar szinte a legerősebb csapatával kezd, mi pedig sok olyannal, aki eddig nem sok lehetőséget kapott, illetve olyanokkal, akik érdemtelenül sokat.

Ez kétélű dolog. Vagy a mellőzöttek és az eddig nem túl jók bizonyítani akarnak és tudnak és akkor van esélyünk nyerni vagy azt hozzák, mint amit eddig és azt igazolják, hogy miért cserék vagy miért szidjuk őket eddigi teljesítményük vagy képességeik miatt és simán kikapunk.

Minden esetre az Alkmaarnak fontosabb a kupa, mint nekünk az látszik.

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.20 0 0 26542

Van der Vaart azt mondja, hogy legnagyobb bajunk a hatalmas különbség a kezdők és a cserék között.

Szerintem legnagyobb bajunk, hogy  Ha Ten Hag rendszeresen rosszul cserél. Gravenberch és Ekkelenkamp között tényleg nagy a különbség, de Gravenberch és Martinez (vagy Blind, ha Martinez hátramegy) között már sokkal kisebb. Antony és Labyad között is óriási a különbség, de Antony és Neres között nem. Első három meccse alapján Kudus és Promes között is hatalmas a különbség, de már Ekkelenkamppal is kisebb lenne, és át lehetett volna állni erre az időre arra, hogy Martinez vagy esetenként Alverez legyen a 6-os, és előttük legyen Klaassen és Gravenberch. Ha nincs megfelelő 10-esünk, akkor ne játszunk 10-essel!

Nagy a különbség valószínűleg a kapusban. Bár Scherpen jobb a Jong Ajaxban, mint Onana volt annyi idősen, mint most Scherpen, mielőtt első kapusunk lett. Kár, hogy Scherpen hétfőn 90 percet védett a Jongban, mert ma megint ki lehetett volna próbálni. Mert még mindig nem tudom, tényleg jobb-e nála Drommels. Ellenünk olyan sok jót nem csinált. Remélem, Neres és és Martinez minimum egy félidőt játszanak, és Kudus is kap perceket, hogy az AZ elleni bajnokin már 90 percet játszhasson. Tadic pihenhet, és Promes megmutathatja, hogy a szélen jobb-e, mint középen. Jó lenne továbbjutni, de a vasárnapi meccs azért fontosabb.

Gyenyi Creative Commons License 2021.01.19 0 0 26541

nem lett volna szükség feltétlenül kontrázni a saját pályánkon, ne zárjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy esetleg dominálhattunk is volna, nem gondolod?

Persze, hogy jobb lenne arról vitatkozni, hogy 4:0 után kiket kellett volna pihentetni. De most különböző okok miatt beszorultunk. Akkor aszerint kell játszani és cserélni. Ten Hag cseréiről regényt lehetne írni. Kb. 80%-uktól rosszabb lesz a csapat, illetve, ha sérülés miatt cserél, rendre sikerül a lehető legrosszabbat beküldenie. Most, amellett, hogy Gravenberch kiesése eleve hatalmas csapás volt, hiszen a Feyenoord első ellentámadása 1 perccel azután volt, hogy Gravenberch jelezte, hogy baj van. Utána Ekkelenkampot beküldeni óriási hiba volt. Eleve nem 8-as. Emellett nem a baloldalon volt, ahol így Toornstra ember nélkül maradva szabadon játszhatott. Utána egyenként lecserélte leggyorsabb támadóinkat, nehogy esélyünk legyen ellentámadásra, és beküldte Alvarezt, akinek mintha megparancsolta volna, hogy nem merje a labdát előreküldeni.

 

A Vitesse továbbra is ragad ránk, az AZ szépen lassan felzárkózott, az EL-ellenfél Lille pedig jobb, mint tavaly, ugyanakkor mi rosszabbak vagyunk.

Bocsánat, de mi a TOP 4-gyel játszunk, a Vitesse pedig kicsikkel. Így hozott rajtunk 3 meccsen 2 pontot. Az AZ és a Feyenoord vasárnap egymással játszanak. Legalább az egyikük le fog maradni.

A Lille most nem érdekel. Egyelőre az érdekel, hogy minden januári meccsünket megnyerjük.

De miből veszed, hogy rosszabbak vagyunk, mint tavaly? Amióta Ten Hag az edzőnk, minden naptári évet pocsékul kezdtünk. Ez volt eddig vele legjobb évkezdésünk, pedig most voltak a legkomolyabb ellenfeleink. Rosszabbak lennénk, mint amikor 6:2-re kikaptunk a Feyenoordtól? Vagy 2:1-re a Groningentől?

 

Legnagyobb gyengülésünk, hogy edzőnk most már teljesen meghülyült. Bebeszéli magának, hogy Promes jobb 10-es, mint szélső, hogy Alvarez jó de csak a védelem előtt használható, hogy Ekkelenkamp 8-asként is jó, hogy Martinez csak hátvéd, hogy Labyad (középcsatárnak is) használható. Ez már sokba került, és félek még sokba fog kerülni. Vasárnap szerencsére megúsztuk. Ja, és még valami. Az volt a taktikája, hogy mi Ajax vagyunk, az ellenfél alkalmazkodjon hozzánk. Advocaat megfogadta tanácsát, csak azzal nem számolt, hogy amíg hagynak minket dominálni, gólt is fogunk szerezni. Mert azért gólt ők általában is nehezebben szereznek nálunk. Különösen, ha kapunk elé szorítanak minket.

Előzmény: nj (26539)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!