Valami hasonló vár majd rátok a Mátrában mint ami nekünk jutott a Börzsönyben. Január vége felé ez teljesen rendben is van, legyen hó, jég, fagyok, és meleg tea a pontokon!
1. visszatekintés a Nógrádi várra a kálvária közeléből
2. a Foltán-kereszt és rétje
3. Ezzel a hóval még a tavaszi szél sem nagyon bír...:-)
1. hó takará el a bérci tetőt...
2. ...és a Szabó-köveket is
3. Lutzenbacher vége Inóci vágás eleje
Annyi különbség lehet esetleg hogy ha későn indultok akkor már csak a letaposott hóval (jéggel) fogtok találkozni, esetleg néha közelebbről is mint kéne. :-P
Hiába, a Téli (őszi, stb...) Mátra az bizony tömegtúra a javából!
Jan 27.-én jártunk Katafa-Ják közt az RP:-DDK-n. A jelzések kitűnőek,jól követhetők.A Kemeneshátat elhagyva elég egyhangú sík szakasz. Molnaszecsőd után elég rossz az út minősége,az óriási gépek teljesen "felszántották",de ennek ellenére élveztem ezt a szakaszt is.
A bélyegzőhelyek nyitva tartása elég hektikus,több helyen kell alternatívát keresni,de megoldható a dolog.
Azt nem értem viszont,ha zárva van egy kricsmi akkor miért nem teszik ki a stemplit,,mint az OKT-n?
Erre felé ráadásul becsületesebb emberek élnek,mint sok más helyen ahol kint található a bélyegző és ott sem bántják(általában).
Nem tudom a pontos eredetét, egyik haveromtól vettem meg (nadrág+kabát de nem egyforma szín), mert ő már kinőtte. Túrázáshoz és motorozáshoz szoktam használni, eddig nem volt vele gond (a szelet is jól fogja).
Szerintem olcsón is hozzá lehet jutni jó cuccokhoz, nem is tervezek erre különösebben nagyobb pénzösszeget fordítani.
:) biztos hangulatos, érdekes lehet igy túrázni. Vevő lennék rá én is, de nem egyedül. Egyszer csináltam olyat, hogy a Börzsönyi kék túrán, a hamuháznál sátoroztunk, de olyan szép csillagos volt az éjjel, hogy inkább kifeküdtem a pad tetejére és ott aludtam. Csak hajnalban tértem vissza a sátroba.
a kéktúra végén már sosem foglaltam előre szállást, mégis volt mindig. Ez volt az izgalmi faktor. A vaddisznók a második csapat után már nem érdekeltek.
én meg üzemen kívüli kocsmában töltöttem egy éjszakát. bár ilyen szerintem történt másokkal is. Szerintem a nyári kéken igyekszem minden fizetős szálláshelyet elkerülni és sátrat sem viszek.
Igazából semmilyen progit se használok. A napi távokat, az általad linkelt oldal+TTT DDK forum távolság adatait vettem alapul, vagy esetleg a pecsételőfüzetet.
A sulik meg ugy jöttek, hogy régen egyéb túrámon már volt, hogy suliba kéreckedtem be és aprópénzért ott tölthettem az éjszakát, valahol az Őrségben.
És azt hiszem ez Őriszentpéter volt, kb 8 éve, ami nem most volt. :)
De mint érdekesség, hogy az AK-n aludtam már szétrabolt, félig elbontott tésztagyárban a polgárőrség segedelmével. :)
Újudvar - Palin és Örömhegy között - iskolájában aludtam, 1000/éjszaka és fürödni is lehetett, 3 évvel ezelőtt. Lehet, hogy azóta bezárták. Kistolmács teleház - konyha, fürdő - szintén egy ezres.
Nem mondtad, hogy mit használsz útvonal tervezésre de esetleg ezt az offline térképet érdemes lenne megismerned!
Pontosan tervezhetsz távolságot, láthatod a szintmetszetet és nem utólsó sorban a pecsételőhelyek és a szállások nagyrésze is rajta van egyebek mellett.
Elkészült az új itiner. Sajna nem tudtam jobban összesűriteni, igy 24 nap lett a vége, remélem a kedves fönököm igy is elenged. :) Szerinted kivitelezhető? Illetve, hogy mit tudsz/tudtok arról, hogy mondjuk iskolák, tornatermében szállás lehetne kunyizni, természetesen pénzért?