Köszi! Én is 4 telet mentem már vele, illetve 2 évet a régebbi autómon, és 2 évet egy másik garnitúrával a mostanin. Amikor megjön az SW, már lassan kereshetem is fel a gumist az újabb garnitúráért. Aztán most sokáig nem szeretnék majd gumit venni :)
Ez olyannyira rizsa szöveg, hogy az csak na :)nem annyira jól összeszedett és megkomponáltak? mi ez, ha nem szubjektum?:)
"Auris teszt után jön ez:............Egy kicsivel jobb csak a Hyundai i30-as. A stílus nem annyira összeszedett, mint a Cee'd és a sarkok nem annyira jól megkomponáltak, de erős váza van és megéri az árát.
A Cee'd a mi nyertesünk. Ezért a pénzért szerintünk osztályának egyik legjobb kocsija. A tervezés nem fogja meg a szemet, de jól van megépítve és könnyű vezetni, valamint a gyártók 7 éves garanciája nagy előnyt jelent............"
A márkakereskedésekben brókerek kötik a szerződéseket, akik hát hogyismondjam, nem izzadnak vért, hogy időben beküldjék az anyagokat feldolgozásra.
A biztosítási díjat pedig a PTK szerint előre kell fizetni, illetve a szerződőnek van fizetési kötelezettsége. Nem védem a biztosítókat, csak gondoltam jó ha tudja mindenki. Attól, hogy nem kapsz csekket, még jogilag fizetni kell a szerződést. Kár esetén lehet belőle probléma esetleg.
Az olyan szerződéseknél, ahol kötéskor esetleg nem szednek díjat kicsit más a helyzet, mert ha a biztosító nem vesz el díjat, akkor az az ő kockázata.
Ha érdekel megmondom, mi lehet, ha nem fizeted be, de nem leszek népszerű (bár eddig sem voltam).
Ha UNIQA-s kérdés van szóljatok, segítek amiben tudok.
Márkakereskedésben rendeltem a javítófestéket, még nem jött meg, úgyhogy majd ott megkérdezem hogyan kell csinálni, vagy megpróbálom velük megcsináltatni. Esetleg valakinek van tapasztalata?
Szia!Az apró ropogásokat én WD40-el oldottam meg!Csöndes így is.Nálam egy valami zörögött,a jobb oldalon ,a biztonsági öv magasságát állító részben lévő fém betét.3 napbaba tellett mire rá jöttem,csak ha egyedül mentem,és rossz úton adott fémes hangot.Mind ha rosszul lett volna be téve az ajtó.Szervizben orvosolták.
Ja még a nagy nevekről! Egy barátom vadi új Ford Fókusza,Hankook k105 gumikkal jött,195/65/15méretű,mutatta a tesztet(Autó Bild,2006április,42.oldal)tesztgyőztes lett,a Pirelli,Conti.Bridgestone,Michelin,Toyo stb.mindenki előtt.Ezzel nem azt mondom,hogy Ő gyártja a legjobb gumikat,de néha tudnak győzni egyes méretosztályban.
Szia hge1.3! Miért lennél igénytelen? Teljesen rendben van ez a gumi,ár érték arányban sőt...Én 4 évig használtam ilyet gond nélkül,jó pár haverom is használja,elég sok autós fórumot olvasok,és ott is meg vannak elégedve vele a tulajok már évek óta.Tán 5-6 éve forgalmazzák itthon ezt a DW-500-ast. üdv:vasscs
A múltkori, Fifth Gear-ben a csávó egy feltűnésmentes paparazzi autót keresett. http://www.youtube.com/watch?v=9SluWUiHhZg http://www.youtube.com/watch?v=sQhYtalBYUs
Aztán az első métereken egy kamion meghúzta az oldalát. És később, is nagyon közel mentek hozzá, meg is kérdezte, mivan, ez az autó láthatatlan?
Itt meg meghajtják a vezetéstechnikai pályán a Ceedet http://www.youtube.com/watch?v=PFQ_ypETkiU
Igen, a kardánalagút Auris. De nem értem, miért tükrözték meg a képet, hogy a kormány rossz helyen legyen :)
De az már durva, ha az angolok úgy csinálják a teszteket, hogy a Ceed-hez hasonlítják a többit. A szöveg ui. olyan, mintha a Ceed lenne a mérce, és ehhez képest van a többi. Megaztán, hogyhogy náluk nem a Vauxhall Astra lett a nyerő?
Sziasztok a zörgésekkel kapcsolatban szólnék egykét mondatot.
Ma sikerült megoldanom hogy megszünjenek az idegesitő recsenések.Azért akartam én elháritani a hibát mert annak semmi értelmét nem láttam hogy a szervizben szétszedjék majd ösze rakják és ugyanúgy recseg tovább.Nekem is a szélvédőre irányuló levegőbefujó+a középkonzol zörgött lebontotam őket és az összes olyan helyen ahol két müanyagfelület érintkezik bekentem sziloplasztal igy most csendvan.
Nos jelentem utolért a cicere... ma már hidegebb volt, nyilván összehúzódtak a műanyagok, így rázósabb úton valami megszólalt... a tapasztalatok alapján rögvest elöl középen megfogtam a szélvédőre befúvó rácsot, és kuss lett... ergó nekem is az szólalt meg... ha elkezdtem eszelős mód fűteni, bekussolt... nyilvánvaló, hogy ha kitágul az anyag, akkor kussol... jó informatikus lévén körbe fogom pakolni ezt a cuccost sötétszürke szivaccsal, csak rá kell, hogy jöjjek, miként szedhető ki sérülésmentesn... sajna ott elég szűk a hely... no meg idő is kell hozzá, az meg most egy darabig nincs... :(
A téligumi témához annyit, hogy én eddig 2 autómon is a Dayton DW 500-at használtam, ami nem egy nagy név, de én teljesen meg voltam vele elégedve. Volt alkalmam többször is tesztelni nagy hóban amikor síelni mentünk. És húztam ki Astrát is ami elakadt mellettem valami más téligumival. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Erősítsetek meg, hogy nem én vagyok az igénytelen :) Ára picivel az emlegetett Firestone alatt van, de ez elenyésző különbség. Megéri vajon váltanom, ha ez már bevált nekem? Valakinek tapasztalata a Daytonnal???
Tegnap este írtam, hogy kaptam valami hegyeset a bal elsőbe. Még jó, hogy nem kezdtem el feszegetni, ma reggel első utam a gumishoz vezetett. A gumis srác kérdezte is, hogy nem ereszt? Mondon, tegnap este kaptam, azóta nem nyúltam hozzá. Ő hozzányúlt, és egyből sziszegett, de rendesen. Legalább nem mentem hiába, de persze az lett volna a legjobb, ha egyáltalán nem kell menni. A mai sztori pedig az volt, hogy épp mentem a kocsimhoz, amikor láttam, hogy egy pár nézegeti az autót, de rendesen. Vagy háromszor körbejárták. Aztán beültek a saját, K-s rendszámú Fiestájukba. Lehet, hogy most bánták meg a Fiestát? :)
Én a Ceedre kb egy hét eltéréssel kaptam a Uniqua-tól két pakkot. Először azt hittem kétszer küldték ki ugyanazt, de nem, az egyik az augusztusi, a másik a szeptemberi volt.
Bánkúton felfelé 15 cm-es hóban! Sokan hólánccal mertek csak nekivágni!
Komolyan nekem nagyon bejött ez a gumi igaz egy Peu 206-oson az ő 1000 kg-vál!
Nekem 2 telet volt fent mikor eladtam az autóval, de szerintem bírt volna még két telet! Kb 30 ezer km volt benne! Én most egy magasabb kategóriával szemezek, de nem tudom hogy megéri-e pont azért mert ez tök jó abroncs és 4-5 ezrekkel olcsobb mint a Dunlop, Michelin, Goodyear stb...