Ha valaki aki nagy E36 magus, segitene nekem privatba azt nagyon megkoszonnem :) lenne egy par kerdesem, amivel a tobbseget nem akarom farasztani, elore is koszonom! maile-em : nagy/pont/levente/pont/85/kukac/gmail/pont/com
Keresek!!! AirBag jelet illetve logót az ajtómba! 2 db kellene mert mindkét oldalról hiányzik!!! Kérem jelezze akinek van mert nagyon zavar a hiánya! NEM INGYEN KÉREM!!! Köszönöm!!!
Én akkor azért a 323 ti 18 tds-t nem raknám alá.még kiszalad a ménes alóla.:))))
Mindenki volt kezdő.Én trabin kezdem.Első kocsi.
És valamiért mutter kispolszkijával kellett mennem.És azzal a lendülettel,mikor akartam dobni egy rettenetes 2-est majdnem letörtem a kispolákról az ablaktörlő kapcsolót:))
Több éve megtanult mindent rutinpályán, de az elfelejtődött. Na meg felváltva járunk a 3 autóval, azt is mindig újra kell tanulni, plusz ritkán ugyanarra, de így lesz jó sofőr, aki bármilyen autóval, bárhol tud majd vezetni. A falusi jogsinak nincs sok értelme, amikor egy autóval, egy irányba tud közlekedni :))
Namost a fasz tudja,de állítólag az a régi módszer hogy un.rutinpályángyakoroljuk az autó kezelését(kézifék,lejtő ilyesmik) az mostmár a forgalomban van....
És nem a kezdőkkel van a baj.
A héten történt.Várok egy autósboltban.megáll egy ignis oktatókocsi.Ember bejön(úgy ránézésre kb egy vödör vizet nem biznék rá)
Erre kiront és üvölti be az ignis ablakán: marika néni figyelek ám nem gyakorolja váltásokat.
És marika néni nekiáll és kapcsolgatja a sebességeket.
Engem az oktatóm rendesen lebaszott,ha tartottam a sort,vagy rálépett a saját gázpedáljára.
Már keresem a mágneses T betűt a kocsikra, mert ha barátnőm vezet, az sem gyors éppen, de mondjuk az első 1-2000 km-nél jár, és nem tanul gyorsan.... Csak felügyelettel vezet, biztos, ami biztos, de érdekes módon, ha a dzsippel nem tud elindulni, senki nem dudál, agresszív, a kompóttal igen. Mivel mindkét autót sajnálom, ideiglenesen megvettem öcsém eladó Laguna 1-esét, azt nem sajnálom, ha lefullad, csúszik a kuplung, és gödörről gödörre haladunk hármasban a városban :) Nem olyan vészes egyébként a helyzet, az átlagos rossz sofőr szintjét már tudja, sokan évtizedekig mennek így, de nem ez a cél.
A Flotta 1998-as, Laguna 1.6 16v, Toyota Prado 3.0 TD és a 18tds
Utóljára nálam ez lett sok : vasúti átjáró ,piros jelzés , leengedett sorompó. Elől állok szemben ugyanúgy a forgalom szabályosan megáll ,jön egy ml merci be mellém szemben a szabályos autókkal . . persze indulásnál egyből elé vágtam . ..szegénynek tolatni kellett vagy 100 métert mire elindultam , megmondtam neki míg el nem takarodik addig senki sehova.
Én sem vagyok kapkodós összeségében, de irritál, ha valaki paraszt vagy önkéntes rendőrködik kibaszásból. És tipikusan ilyen helyzet, amikor párhuzamosan haladtok, normális követési távolsággal, majd a te sávod megszűnik, vagy buszsáv lesz, jelzel, h bemennél, és a másik sávban haladó gyorsít, hogy ne férj be. Mondjuk én az ilyenre simán ráhúzom a kormányt, de egy kezdő csak kétségbeesetten beszalad a buszsávba, ahol vagy megbüntetik, vagy meg kell állnia, egyik sem szerencsés....
Alapjában véve előzékeny vagyok , ha siet menjen . . nem a közúton kell megmutatni :). Balesetet nem szeretnék , inkább örüljön a paraszt . ., de van amikor nekem is be telik a pohár . .akkor büntetés keményen :).
A BMW-nél engem nem zavar, mert aho VOLT hely, én oda beteszem az autót, max aki faszakodni akart, az fékezni fog. Városban úgysem egészséges az 5 méternél kisebb követési távolság, ami alá próbálnak menni, h ne férjek be. Most azért volt nagyon feltűnő, mert barátnőm vezetett, és amíg a lagunával indexelés után szinte mindig sávot tud váltani, most majdnem fordítva volt....
Ja, és ez országspecifikus, külföldön nem érzem a különbséget, pedig sokat járok ki. És különösen feltűnő Budapesten sávváltásnál, a laguna kb semleges, a BMW-re zárják a sort, a dzsippre nyílik. Feltételezem a kedves márkatársak, köztük néha én is, okot adunk arra, hogy taplók legyenek a közlekedőtársak az öreg bmw-kkel.
Én eléggé úgy érzem, hogy másképp viselkednek az autókkal, főleg, mióta barátnőm is tanul vezetni, ő a leggyorsabb, mert mindig a hosszú sor elején megy:)))
Ha ezt a dzsippel teszi, akkor alig előz valaki. A kompóttal pl ha előzök (egyenletes 100-zal megyünk, és a szédelgőket kb), akkor van rá példa, hogy a megelőzött autó egyszercsak elkezd tolni majd egy lehetetlen helyen nekiáll előzni. A dzsippel, rönóval ez szinte sosem fordul elő. A kompóttal ma kétszer.... Általában 2-3 autóm van egyszerre, és relatív gyakran cserélem, az utolsó M3-asom alig több, mint 5 éve vettem, azóta 10. autó a Laguna :)
Jól néz ki! Bár ha lefujnád mattrózsaszinre, vagy strandkorlátkékre még terndi is lenne :D
Ti ezt tényleg hiszitek, hogy autótól függően máshogyan viselkednek veletek?
A párom is azt mondja, hogy eddig a szakadt astrájával sokkal előzékenyebbek voltak vele pesten, mint most a BMW vel. Ezzel nehezebben engedik be stb..
Én még nem figyeltem meg ezt, igaz én 7-8 évente váltok kocsit meg elég keveset megyek szóval lehet, hogy csak nem tűnik fel