Sziasztok ! Valaki csinált már vnt15 motorvezérlővel motoros geometria állítást , magyarul egy átalakító kellene n75 szelep csatlakozó és a geometria vezérlő közé.
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogyan megy fel a iveco 2.8as tdi meha adagoló 1.9 tdi re. Elvileg változtatás nélkül szerintetek? Eddig td motorom volt de kibukott most raktunk bele 1.9 tdit bekulereztük és a régi meha adagoló a nem megy sehova indul az pöcc röff de nem bír menni tudom kevés neki!!!!
en a homersekletjeladoval jartam igy(90le adagolos tdi). az eredeti amivel a kocsit vettem rossz jelet adott az ECU-nak, de jot a muzeregysegnek. vettem a TLX-ben egy olcsot (kinai), amivel az ECU jot latott, de a muszeregyseg meg sem mozdult. beleraktam egy bontott gyarit (volt egy bontott motorom, amiben ugyanaz volt), azzal ugyanaz. ujracsinaltam a testvezeteket, nem valtozott. rendeltem vmi nemet webshop-bol egy minosegibb utangyartottat. egyik este melo utan a melygarazsban gondoltam regi ki, uj be. na elfolyt 2 liter fagyallo es vegul a regi kerul tbele, mert a neme webshopos nem ment be. a vege az lett, h nemet webshoposat körbe megnyomorgattam egy csöfogoval, igy bement es azota jo...
Nem ismertük az előzményeket. Ha ismertetted volna, akkor valószínű többen is megkérdőjeleztük volna azt az N75 cserét. Nem ritka, hogy teljesen jóhiszeműen még az eredeti rossznál is rosszabbat építenek be.
Könnyen előfordulhat, hogy más, hazai kereskedővel is így jársz. Nagy divat lett a vásárlók körében, hogy a régi alkatrészt kiglancolva visszateszik a dobozba és visszaviszik, hogy rosszat rendeltek/mégsem kell/stb. A kereskedő meg (akár jóhiszeműen is) megpróbálja elsütni a következő vevőnek. Persze többnyire kell ehhez egy belső ember is. ):-((
azota tovabb nezegetve a kepen vtg rud menetes reszet, latszik a festekjelzes--> es aszerit az eredeti a pozicio.
Akkor pedig az N75 szabalyozoszelep marad, de az vadi uj.Tehet ma atcsereltem az AGR szelepevel es.... es.. es meggyogyult. Most mar remlik, amikor megjött a postan a szegedi Kovacs autohaztol, gyanus volt, hogy az mar nem egeszen uj.
Soha a büdös eletben meg egyszer onnan semmit ! Miattuk csereltem motorvezörlöt, 6db legtömegmeröt, katalizatort, közepdobot, 1,5 eve x10 orat es es es.
8 eve gondolkozunk rajta, hogy hazaköltözzünk-e, es mikor. Ha igen, kb 100millat költenenk otthon. Hat ennek eselyet az ilyen dolgok (is) befolyasoljak...
Valoszinü nem vagyok egyedül, 200ezer magyar dolgozik No-ban.
Csak egy tipp volt,mert igy tünt, mintha egy ideje mar nem tudnad megoldani. Nem azert mert hülye vagy hanem mert (feltetelezem) mellekallasban evi 80ekm-t mesz a kocsival es azt hittem autozni akarsz vele.
mindket esetben, azaz vagy tul keves, vagy tul sok a turbonyomas. Latszik a VAG-COM logfile- diagramokon.
Es mint irtam, vtg rud szepen mozog, N75, üa.szürö, legtömegmerö, motorvezerlö(=t.nyomaserzekelö), t.levegöhömersekletszenzor cserelve, pneumatikacsövek legtömörek, kipufogo szabad, t.levegö nem szökik.
Legtömegmerö (uj)volt benne 6-fele,lenyegtelen kisebb valtozasokkal de ugyanaz maradt mindig.
Ami meg gyanus, hogy a M.orszagon vasarolt N75 karakterisztikaja nagyon mas a megkivanttol.
Szerintem ugyanezt a jelenseget tudja okozni a rossz vakumlabda-rudhossz is. Hiaba jön a motorvezerlöböl valtozo PWM jel, nincs a ( vagy a mechanika/rudhossz, vagy az N75 miatt) szabalyozasi tartomanyban.
Amikor csereltem az N75-öt, fektisztitoval kimostam a regit, dölt belöle valami feher porszerü ize, szerintem so, a teli utakrol. 27 ev... sajnos nincs itt, otthon megprobalom visszatenni.
Egy 15euros ( 7ezerFt ) vákumdoboz miatt nem fogok komplett turbot cserélni.
Az autot itt, No-ban vettem egy éve 150e (valós) km-el és mint ebbe is, 80e megy bele évente.
A turbo 99,9% hogy jó (könnyedén csinál 2,6Bar-t) , sőt az esetleges cseredarab jó eséllyel többet ment már.
Ismétlem: az N75 új, bekötve csak max 1,3 Bar a turbonyomás, kihagyva az N75-öt 2,6-ra is feltornászható. Mindkét esetben 10mp után letilt a motorvezérlő. Katalizátor már üres, kipufgódobok nélküli próbaút : nincs változás. AGR kiütve, a szívócsonk-ameddig beérek tisztítva.
Újabb modellt, hogy 3-5 év alatt lejárjam, nem akarok venni.
70 évesen decemberben aláfeküdni... na neeem... :-), és nemigen hiszem, hogy a B4-ben fentről megy a csere. Vagy tényleg igen ???!!!
AFN-nel járni : csak a nagyobb városok belső kerületeiből vannak kitiltva az euro4-nél rosszabbak.
Engem Regensburg, Nürnberg és München érint, az előbbiben olyan kicsi a tiltott zóna ( ahol parkolni sem egyszerű, és csak fizetősen megy ) hogy 2 perccel több sétával a dolog elitézve.
Utóbbi kettő( Mü+Nü ) évente 2..4 alkalom, a zónahatáron ingyenparkolva + tömegközlekedés --talán duplája a parkolási díjnak, de sokkal gyorsabb és kényelmesebb.
Az éves adó, az ami dízel euro2-re soooook. Ellensulyozza az alacsonyabb fogyasztas, ami az éves futásteljesítmény melletti üzemanyagköltség miatt jelentkezik.
A doboz kijön akna / emelő nélkül ? Mi van ha elveszik a seegergyűrű ? Kell mindenképp ? Tulajdonépp azt sem tudom, van-e :-)
Már 4x jöttem haza Németországból (és vissza) úgy, hogy minden kilencedik másodpercben levettem a gázról a lábam a vészüzem elkerülése érdekében. Január 1 és 4 között jövök megint, de persze senki sem áll velem szóba akkor ilyesmivel...
Hááát, azt ott a helyén nem lesz egyszerű, lehet nem is sikerül. A kontraanya általában megnyílik, de ricnis állító az kétesélyes. Olyan hosszúra kell állítani a rudat, hogy nyitott geometriánál éppen hajszálnyit támassza meg az állítókart.
A képen látható vákumdoboz rúdhosszán szeretnék állítani ( vsz az előző tulaj korában a hibás N75-öt akarták korrigálni. Mindenhol csak olyan képeket látok,ahol max 6..8 menet látszik ). De nem tudom/merem az ellenanyát megoldani, mert félek, hogy a membránt elszakítom. Ellentartáshoz pedig semmivel sem férek hozzá, hogy megfogjam a recés állítócsavart. Ti hogyan szoktátok ?
Háttér: Keresztmotoros Passat - AFN, Működő VTG mellett csak max 1,6 a nyomás, le is tilt 2100ford felett. A vákumot közvetlenül a dobozra kötve , tud 2,8-at is, persze igy meg a tulnyomas miatt tilt le.
Sziasztok! Tudnátok nekem pár szakit ajánlani aki ért a dízel tuninghoz és tudna nekem segíteni? Egy 2.4 D5 (163le) volvo motorról lenne szó, szerintetek mi az amit még stabilan elbírna? Úgy kb 250-280 lovat szeretnék, természetesen stage 0 után, jelenleg kettőstömegű + kuplung csere lesz, fel lesz kevlároztatva a kuplung, teljesen rendbe lesz téve a motorja. A kipufogó rendszer is ki lesz dobva alóla, a chipet valszeg rigotechel íratom meg.
Másik kérdés. 90.000km van a vezérlésben. 120-at tudhat papiron. Legkesobb nyaron (~max 100.00)de lehet most decemberben megejtem a cserét. Úgy érzem kiváló alkalom h leugorjon a hengerfej is és át legyen nézve ha valami kopott akkor kicserélve, és kapjon egy csippet. Kit ajánlotok?
Füstöt kormot nem igazán szeretnék,mire számithatok kb? + 30 ló kb hol érezném lent vagy feljebb végsebességben?
Ha a megvalósult nyomás 10sec-en túl meghaladja az elvártat, akkor vészüzemre vált, elveszi az üzemanyagot és kinyitja a geometriát. Még akkor is képes ezt kezelni, ha a vákuumot közvetlenül a turbóra kötöd és így nem tudja a geometriát kinyitni.
Na ezt jo hallanni, mert nyilván nem egy kiugró cső amitől félek, hanem megemelt hengerfej vagy totál szétpukkasztott cső stb...de akkor ezek szerint ilyen extrém túltőltést eleve nem tud csinalni. Amugy azota is kifogastalanul mukodik. Szoval ugy nez ki h én ezt a csovet egyszer nem jol raktam vissza es c biztosito nem volt rendesen belealakadva.
Ja értem , azt hittem valami “kötelező”folyamatra célzol mint pl egy korongos autonál a hézal elfogyása stb. Amugy valoban pár honapja vagy egy eve szétakasztottam ott , h van e benne olaj. De nem bilincses hanem egy acél “C” drót tartja bent.Amúgy nem tudsz valami hibakód olvasó cuccot ami nem olyan draga mint vcds , de azért hasznalható?
En is laikus vagyok, max annyi elönyöm lehet, hogy esetleg regebb ota müvelödök autos temakban:)))
Szoval csak annyira gondoltam, hogy alapon, gyarilag mondjuk be van allitva a rendszered 0.8 bar nyomasra, de valamiert a nyomas szabalyozasa elfogyott, vagy elallitodott, nagyobb nyomast produkal, amit meg nem bir el a csöved, vagy a bilincs, aztan engedett. De az is lehet, hogy korabbi valami szerelesnel egyszerüen csak nem huztak meg elegge.
Ezt úgy érted h koszos belul es nem jár szabadon teljes tartomanyban a geo? Vagy rossz a vakum szelep ? Mit jelent , hogy “ kezd túltőlteni” ? Laikus vagyok előre is bocs ha hülyeségeket kérdezek.
De amit én észrevettem az egészből az eléggé leszűkitette nekem a dolgokat.
Ott egy turbo ami leugraszrotta az utana következő csövet.
Abban a csőben van egy szenzor ami ha igazat mondott akkor a vakum szelep a bűnös mert nem avatkozott be a turbo felé.
Ha pedig kamuzott akkor nincs miről beszélni. Nem vagyok auto szerelő ezért szeretném biztosra megérteni. 1300 km-es utakra is jarok vele és nem szeretnék megint igy járni. A másik félelmem pedig h egy ilyen túltöltott turbo komolyabb bajt is okozhat nem csak leugraszt egy csövet. Már addig stresszeltem magam ma ezen h elgondolkodtam rajta h vágok abba csőbe egy normalis ipari szelepet meg egy nyomasmérőt amivel kinyitattom azt a szelepet. Nem is értem h miért nincs ilyen védelme , vagy van csak én nem tudok róla?
Haza osontam vele este kb max 90-100-val de ment volna tobbet is nagyon finom gyorsitast viselt csak el. ma elkeztem szétszedni a csoveket ,alul kivolt love a vastag szivo cso az icoolernel. Sehol semmi extra korom mennyiseg szenzor patyolat tiszta. Geometria kezzel mozog( kivul legalabbis) igyhat osszeraktam meghuzattam parszor semmi baja. Mitol lotte ki a csovet pont akkor semmi temponal amikor autopalyan mentem elotte nagy temponal akkor lenne logikusabb. Lehet hamarosan valami bekotlik.
Minden ötlet ,tip érdekel . Kesobb onnan még haza kene jutnom vele. persze nem minden áron , nagyobb bajt nem szeretnék okozni. De igen valami ilyen dologra szamitok, es persze mindennek van egy oka is.
Sziasztok , tudom ez nem kifejezetten autoszerelő forum, de mivel regebben sokat olvasgattam itt remél itt jobb helyen járok és kapok segitséget.
A beteg egy 1.9 Arl leon. Most 350.000 km,2 eve hajtom gyakorlatilag hibatlan volt ma reggelig.
Szoval nem ugy 30 km utan , kb 10 percre megaltunk felvenni valakit , indultunk az utunkra percekig jart az auto alapjaraton(navigacio beallitas) majd kb 1 km megtetele pukkant egyet egy atlagos gyorsitas alkalmaval(2 ből 3 ba)
-erő elszállt az autoból ,
-semmi lampa nem gyulladt ki
-gázadasra fekete korom
-idetlen hang mint egy törött kipufogo
de fust vagy korom sem a motorterben sem az auto alol nem jött
-a motor a hang kivetelevel turhetoen járt.
kis tanacstalansag utan vissza poroszkaltunk gyors auto csere , sajnos nem tudtam foglalkozni vele mert idore kell mennunk. De tiszta ideg vagyok h mi lehet a kis szerelmemmel.
A legfurabb nekem az volt h egy pillanat alatt tortent eroteljes pukkanas kiséretében.
Valaki esetleg tudna segiteni valami tanacsot adni , h majd mit nezzek meg?
Én szűkítőket tettem a szelep elé, jobb lett de akkor meg nőtt az overboost, meg fokozattól függően nem volt egyforma turbónyomás. Sose lett jó. Holnap fogom kivágni az autóból.
Megoldodott a dolog. Kapott egy mechanikusat. (de az utolsó elektromos sem volt rossz)
Nade nem ilyen egyszerü a történet vége.
Felraktam, momdom akkor proba. Mentem vele egy 5-600 métert, nyélgáz és ugyan úgy bedadog-megfullad 3000 nél.
Sajnos csak most jutott eszembe hogy rápillantsak a turbonyomásmérőre. Ugyanis ilyen rugos csavaros golyós szeleppel tudom állítani a nyomást, vagyis, hogy mikor szabályozzon a vákumos labda. Nagy magabiztossággal feltekertem 2 bárra. Na és mikor itt kinyit a kis szelep akkor szerintem sok levegőt enged a vákumtérbe és nem tud eleget termelni a vákumpumpa. Ezért lehett az a lüktető 'pocornos' hang.
Vissza vettem 1 bárra és tökéletes.
Most arra gondoltam hogy egy "vákum akkumulátor"-t kellene bekötni a szabályzo elé. Mint ahogy gyárilag az AFN-ekbe van.
Ha estleg valakinek van valami tippje/tapasztalata a vákumos labda szabályzása ügyében amit megosztana velem, azt szivesen elolvasnám itt vagy e-mailben.
Ha már 502-es csúcs, én most levelezésben vagyok a dízel szervizzel, és azt írta a szervizes, hogy amennyiben új vagy bontott csúcsot viszek, azok mérőpadi beállítása szükségtelen. Ez igaz? A DTP 502-es csúcsokat gyárilag beállítják? Ha igen, milyen nyitónyomásra?
Nekem szeria adagolo, 502, szeriaturboval volt egy muanyaghazas vezerlöm, ami azt jatszotta, h vagy nem volt alapjarat, vagy elkezdett felpörögni, vagy jo volt. Ha beszereles utan egyszer jo volt akkor jo is maradt. De mar igy került hozzam a vezerlö, h ez a hiba ismert volt. Nem foglalkoztam vele tovabb
A napokban sikerült hozzá jutnom egy 96os 3mas golfhoz
(2052; 502; afn adagolo; ezek összeírva alu vezérlőbe) de amugy 1.9ahu
Na a probléma az lenne hogy indítom, beindul szépen jár stb. Nyomok egy határozottabb gázt és utána leáll, nem indul, féktisztítoval sem, csak ha elütöm a fedelet. De akkor elkezd felpörögni.
Itt rálett dugva gépre, azt momdta fedél hiba. Akkor mondom legyen, úgyis van pár itthon.
Nem segített. Tettem fel másikat. Az sem segített, aztán megint egy másikat. Ugyan az a probléma.
Közben feldobtam egy másik vezérlőt (müanyag immo nélkül) de semmi. Aztán mondom adagolo csere (hdk hibásként vettem de a hdk egy másik kocsin jo volt)
Megint nem változott semmi
Így levettem egy másik autorol az adagolot és feltettem azt, és jo lett, tudtam állítani a hdk-t pöccre indult meg minden.
Akkor mondom kiprobálom, de 3000 nél betilt és ha leveszem a lábam a gázrol akkor leáll és keservesen indul be.
Akkor megint hdk cserebere, vezérlő cserebere. De maradt ez a 3000nél "popcorn" dolog
Így visszaolvasva látom hogy nem említettem azt, hogy mikor hozzámkerült még a hdk cserék elött, ha megvártam hogy jol bemelegedjen akkor műkődött ahogy kell. Csak az első indításos dolognál kellett vigyázni a gázadással.
Az előző tulajnak a megkérdezése alapján egyik reggel kijárt az udvarárol, nyomott egy gázt hogy tegyen egy 2.dikat és megállt.
(a fentebb említett probléma)
Köszönöm hogy szánt időt arra, hogy elolvassa ezt a bejegyzést.
Ha valaki ùgy gondolja hogy nem ide írna bejegyzét, az nyugodtan írhat emailt is.
De a továbbiakban szép és hibakód mentes napot kívánok! 😂🤣
A kocsim egy 1999-es Audi A4 1.9 TDI AFN motorral, jelenleg gyári alkatrészekkel.
Most jött el az a pont, hogy diesel szerelőhöz kell vinnem a kocsimat, mivel elég durván folyik már az adagolóból a gázolaj, hidegen nagyon nehezen indul, mire felszívja a gázolajat. Tehát teljes adagoló felújítás lesz.
Viszont akkor már egyúttal megrendelem a DTP502-es csúcsokat is, amit beszabályoztatok a szervizben. Itt tulajdonképpen nyitónyomást állítanak be egy rugó előfeszítésével? Ha igen, milyen nyomásra érdemes állíttatni, ezt mi alapján határozzák meg?
Az jutott eszembe, hogy ha már szétkapják az adagolót, lehetne-e rajta tuningolni? DTP502-höz szükséges-e, ha a turbó a gyári marad? Persze lesz íratva rá egy olyan chip, ami odalépve a maxot hozza ki a rendszerből. Kérdés, hogy mi a szűk keresztmetszet, van-e értelme az adagolót tuningolni, egyáltalán lehet-e? Villanyos adagoló, ha jól tudom VE... Alapból nyugisan, kímélve vezetek, és szeretném megőrizni a jó fogyasztást, de ha odalépek, akkor szeretném érezni az ERŐ-t... :-D
Sziasztok! Tudnátok segíteni hogy hogy kell beállítani a röpsúlyos fordulatszám szabályzó tengelyt VE adagolós 1.9szívó dízel volkswagennél? Előre is köszönöm a válaszokat!
Nem, nem jó, sőt nincs is.:D Gyárilag ilyen a konfig. A két fenekű tank bal oldalában van egy átemelő szivattyú, ami szinttől függően, kb. 1/2 tank alatt folyamatosan dolgozik és balról jobbra, a szivókosárba pumpálja az anyagot. Onnan az adagolóban lévő szárnylapátos szivattyú (?) szippantja fel a motorhoz a nyálat. A leállás csak alacsony(abb) üa szintnél (1/3) történik, a teljesítmény visszaesés/hibaüzenet teli tanknál is!
2001-es 543.000 km-t futott Volvo V70 2,5D típusú, D5252T motorkódú (VW/Audi soros 5 hengeres dízelmotor), Bosch EDC rendszerű adagolóval. Fél tank alatt nehezen indul, 1/3 tanknál menet közben is leáll, alacsony fordulatnál hibajelzés a műszerfalon "Engine System Fix Next Service ill. Engine System Fix Urgent". Időnként a hiba jelzéssel egyidőben teljesítmény visszaesés. Amikor megy, megy rendesen. A fogyasztás jó, sőt nagyon jó (5-6l között ha a maxrpm: 2500). Cseréltünk légtömegmérőt, ledugóztuk a vákuumcsövet, cseréltük a vissza ágas by-pass szelepes gyári szűrőt egyszerű kétcsöcsűre. A szerelő adagoló hibára gyanakszik.
Tudtok ajánlani valakit, aki rendbeteszi? Megbízható, minőségi munkát szeretnék, ahol nem kell heteket várni és korrekt áron dolgozik, garanciával (jó tapasztalatok, referenciák pl.).
Szia, ha nem vagy tisztában a turbó működésvel akkor elég annyit tudnod, hogy a turbó tengelye eltört, ki kell cserélni.
youtube-on nézz utána hogy működik a turbó utána világos lesz hogy egy tengelyen van két "járókerék" azaz turbina lapát. A "meleg oldali lapátot" a kipufogó gáz hajtja meg a közös tengelyen lévő "hideg oldali" lapát pedig a levegőt nyomja a motorba a szívó oldalon.
Sziasztok! Mit jelent az, hogy "a meleg oldali lapát az öntvényben található"? Totál laikus vagyok, nekem a turbóról a rajzfilm jut eszembe, viszont értelmeznem kellene a lenti mondatot.
Mi az a meleg oldali? És az öntvény itt az öntöttvas házat jelenti? A mondat elejét értem.
"Megbontás után azonnal kiderült hogy a jobb oldali turbó tengelye törött, meleg oldali lapát az öntvényben található."
Mindegy mit karcolt össze, az a lényeg, ha jól van összerakva és működik a geometria, akkor vákuum nélkül nincs turbónyomás. Így értelemszerűen, ha ilyenkor is magas a nyomás, az a turbó hibás.
Szép napot mindenkinek! Sajnos nagy problémám van. VW Passat B5 variant 1998 , 110 le, AFN. túltöltés, Turbó letilt... Laikus vagyok, de megpróbálok mindent leírni, (ha hülyeségnek hangzik, bocs). A turbó le lett véve, ki lett takarítva.
Ekkor érezhetően jobban gyorsult az autó, de 130-nál így is letiltott.
Ezután vákuumcsövek, N75 szelep, légtömegmérő, MAP szenzor cserélve. Élő adat alapján mégis túltöltés miatt tilt le. Alapjáraton 0.35 bar vákum jön ki az N75 ből, gázadásra viszont felmegy 0,6 ra. ha jól tudom, alap ennyin kéne lennie.
Ennek hatására indításkor nem is szívja fel a druck labdát, csak félig, és gázadásra még feljebb szívja. Ha a tűzfalból kijövő vákuumcsövet teszem a turbóra, akkor szépen felzáródik. (most dolgozok, később teszek fel videót róla) Mit lehet még ellenőrizni? Eléggé el vagyok már keseredve, sajnos 3 szerelőnél volt eddig, de nem derült ki a hiba. A turbóról lehúztuk a vákuumcsövet, így is túltölt, a legutolsó szerelő szerint nem jól lett összerakva a turbó. de ilyenkor teljesen nyitva a geo, ? Köszönöm!
Visszatérve az eredeti témára tudnátok olyan megbízható szerelőt ajánlani Pesten vagy környékén, aki felújítja az adagolómat, és kicseréli az eredeti csúcsokat 502-es DTP-re? Olyat, aki jól dolgozik, és hozott alkatrészt is beépít...
Te egyébként chiptuninggal foglalkozol, hogy így vágod a témát? Ha igen, dobj egy honlapcímet...
És melyik gyártó melyik típusát érdemes választani, ami prémium minőség porlasztócsúcsból?
A legtöbb chiptuning cég kb. 140 lóerő körüli teljesítményt ír az AFN motorra, de ez a normál program, nem a max. Ha csúcsot is cserélek, a 130 paci eléggé soványnak tűnik... :-D
Elöl belső hűtésű ATE fékem van, még egész jól bírja, miután vettem a kocsit, kicseréltettem, hátul is cseréltettem féket.
Vadi új futóművem van, gyakorlatilag az összes "kutyacsontot" kicseréltettem kb. fél éve.
Még újabb a nyári gumim, Michelin Pilot Sport4, 205-ös.
A kuplungot meg majd érzem, hogy megmihálylik-e.
Ez mi, amit itt felvázoltál a 160 km/h 4-esben 10 km-en át? Tesifelmérő kocsiknak, mint a 12 perces futás? :-D
Azonban mindezek a paraméterek érdekelnének, de ki tudja megmérni, és ki tudja, hogy mi a jó érték?
AFN tdi-be 502-es csúcsot szoktak tenni, abból lesz kb. 130ló, de ahhoz már kell kis turbónyomást is írni, hogy padlón ne füstöljön, az meg a gyári 20 éves turbónak lehet sok lesz.(évi 2 padlógázt el fog bírni)
...és felvetődik közben rengeteg kérdés, negyedikben padlógázon négyezres fordulaton százhatvannál 10km után l milyen értékeket fogunk látni diagban a következő helyeken:
-motorhőmérséklet
-beszívottlevegő hőmérséklet
-motorolaj hőmérséklet*
-kipufogógáz hőmérséklet*
-szívócsőnyomás
-kipufogónyomás*
-gázolajhőfok
-kért előtöltés fokban
-megvalósított előtöltés fokban
-előtöltésállító szelep kitöltési tényezője %-ban
...na ha ezek jók, akkor a következő kérdés:
-van-e az autón fék(nem a gyári, hanem nagyobb)
-van-e az autó alatt futómű(minimum lógásmentes, jó telókkal, jól beállítva, jó gumikkal)
-van-e az autóban normális kuplung, ami kibír 300+ nyúlmétert
..és ha mindezek hardveresen meg vannak oldva, akkor javasolunk majd chipmestert, aki beleírja azt a kis nyomást a szoftba, és javasolja, hogy tovább jelentős pénzköltés nélkül ne nagyon bántsd:-))
Segítséget szeretnék kérni a kocsim tuningolásához. Adott egy '99-es Audi A4 1.9 TDI AFN motorral.
Nagyon vigyázott, hidegen óvatosan hajtott, füstmentes motor van a kocsiban, ami erős, keveset fogyaszt, olajcsere prémium minőségből 10-15 ezer km-enként megvan.
A cél olyan 160 lóerő és 350 Nm legalább.
Jelenleg az adagolóm kicsit izzad, az kap első körben egy generált. Erre tudnátok megbízható szakembert ajánlani Pest környékén?
A következő a tervem:
1. stage:
fúvókák kicserélése nagyobb méretre, mint a gyári, hogy a csúcsteljesítmény jobb legyen
Kérdésem:
Milyen átmérőjű fúvókát ajánlotok, ha marad a gyári változó geo-s turbó?
Ettől mennyi teljesítmény ill. nyomatéknövekedést várhatok, ha mást nem változtatok?
Melyik az a gyártmány és típus, amelyik prémium minőségű?
2. stage:
Chip megiratása úgy, hogy az elérhető max. teljesítményt és nyomatékot hozza ki a fenti konfigból.
Kit ajánlatok, aki ezt profin max-ra tudja hangolni úgy, hogy a kocsi jó fogyasztása nem hajtva megmaradjon, és ne füstöljön úgy, mint egy olajkályha? Teljesítménymérés előtte-utána alapkövetelmény...
Ehhez annyit szólnék hozzá: Kollár Szabolcs egy nagyképű ember, már mikor a telefont felveszi az életkedvem elmegy.... Garancia ? Nem ismeri a szó jelentését... Miklós Józsi barátjával együtt nagy királyak... Miklós Józsi is külföldről kap egy chip programot, majd rárakja a kocsidra és szar lesz, Te mész a nagy Kollár Szabolcshoz aki közli veled hogy nehogy megmond Miklós Józsinak hogy leszarozta a munkáját.... Kollár Szabolcs munkájáról nem mondok semmit, annyit el mondhatok hogy ha valamit veszel tőle, vagy ismerősétől akkor belehazudik a pofádba bármit csakhogy nehogy vissza kelljen adni valami árát.... Természetesen a magyarázat hogy szar az autód persze, és Te tetted tönkre, ezt is flegma hangnembe és lekezelő szavakkal... Lehet jobb is nem látjuk egymást többet mert lehet a két első fogát a földön keresgélné....
Nem tudom foglalkozik e valaki itt a fórumozók közül, részecskeszűr szoftveres kiírásával. Több hónapja küzdök egy BMW 525D E61 2004-gyel. Több programmal is készítettem motorvezérlőt, de egyikkel sem működik jól. Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném.
Egyik magyar facebook csoportban egy magyar srac nemet kollegaja arult egy c20xe b corsat hivatalosan papirokkal meg 2-3 honap tüv-vel 1200euros iranyaron.
Es tudjuk h nemet hivatalos nagyobb mocihoz nagyobb feket is ker a tüv.
Kicsit több mint a feléből akkor már kijön egy c20let ahhoz is lehet már kapni beépítő kittet akár m32vel. Bár azt hiszem ehhez rossz topikban vagyunk.....
talaltam ebay-kleinanzeige-n egy Dbilas szivosort, de 500-600€ korul akart erte, annyit meg nem akartam adni erte. vhogy az az erzesem,h 4200€-t nem er meg ez a kit a jarmu erteket nezve. :-) (akkor is ha a klimatol eltekintve mindent ugyanugy csinal a kicsi kocsi mint 16eve es 210ekm-rel ezelött)
Olyan veterán tagot osztasz, aki még az ilyen hülye kérdésekre is végtelenül türelmesen válaszolgat.
Egyébként én azt válaszoltam volna: eladod és veszel egy erősebbet, jobbat. Nem azért mert egy troll paraszt vagyok, hanem mert az AAZ-vel ez a helyzet.
Csak lusta vagyok minden olyan kérdésre válaszolni amit már ezerszer kiveséztek itt.
igen, picit trollkodas, de egy kamras motorral nem erdemes mit kezdeni, ha egy tdi-t 3-400eFt-ert egy epitett TDI-t meg 6-800eFt korul megkapsz.
ha lepukkant a ventod, akkor foleg azert nem, ha meg szep allapotban van akkor meg vigyazz ra, mert most mar kezdenek abba a korba kerulni, amiben egy szep allapot er vmit. tuningolva meg veszt az arabol/ertekebol
(de rakhatsz ra elso korben egy coolert, picit emelsz a turbonyomason es több kajat adsz neki. Ha nem eleg akkor masik turbo, nagyobb adagolo. meg egy huszas csomag tomites es csavarkeszlet. utobbit csak azok irjak akik probaltak es atultek utanna egy TDI-be, ami egy chippel körbeautoz egy AAZ-t es megsem kell bele olajon kivül semmi es kevesebbet is eszik)
na akkor megvan a több szavas valaszod. (ez okostelorol nem akartam ilyen hosszan leirni)
a lenyeg ugyanaz:
- ha szar, akkor rosszabbul megy mint jo/gyari allapotban (egy 20-25eves technikanal mar elöfordul h baja van) ==> javitsd meg
- ha nincs baja akkor meg nem nagyon erdemes penzt beleölni (max egy cooler, meg picit allitgatas)
akkor en is felteszek egy kerdest:
van egy 1,2 16V C corsam. mit lehet kezdeni h jobban menjen?
(nekem az eladason egy GSI vetelen kivul mas nem jut eszembe. irtam neki pici elogyujtast es benyat, meg megemeltem a leszabalyzast, mert zavart, h a Hockenheimringen a start-cel egyenesen a fektav elött mar kb 80m-rel a leszabalyzasban volt. egy föl majd levaltassal meg csak instablititast vittem a kocsiba. de tovabbra a legjobb a kocsiban, h megbizhato es nincs benne ami elromlana, elmegy 8-9 liter LPG-vel, 5 ajtos, van rajta vonohorog es nem akarja senki ellopni(mint a T6-t), de a rendör sem nez csövesnek/kömüvenek es nem igazoltat minden sarkon(mint a G3 kombival))
Erre még nem gondoltam. Nyilván bennem van a hiba, ugyanis ha nem fogalmazok Victor Hugo módra, valószínűleg teljesen érthetetlen amit próbálok kinyögni, még akkor is ha csupán csak segítséget szerettem volna kérni, nálam sokkal hozzaertőbb figuráktól. Tisztelem becsülöm az ilyesfajta egyszavas trollkodásokat, de legközelebb ha iskolába mész, próbálj meg nyelvtan és irodalom órán picit jobban figyelni, hátha sikerül egy összetett mondatot év végéig osszeraknod.
Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy AAZ motorkódú Ventóval mit tudok tenni, hogy kicsit-vagy éppen sokkal jobb legyen? Barmit meghallgatok. Valaszotokat előre is nagyon köszönöm!
Segítségeteket kérném. Adott egy 2002-es SEAT Toledo 1,9 TDI ASV.
Az utóbbi időben azt tapasztalom hogy a leállításnál rángatja a motort. Gyanakodtam kettőstömegülendkerékre de aztán el is vetettem..se zörgés se rázás menetközben.
Azt néztem hogy a leállító pillangó szelep nem megy el végállásba mikor leállítja motort. Ha elmenne nem rángatná motort. Azt jött a tegnapi nap és azt tapasztaltam hogy a fékrásegítésem kb a 3 fékezésnél egyszerűen elmegy. Majd ha hagyom töltődni a vákuum rendszert akkor vissza jön.Tisztán látom, hogy vákuum rendszer lesz a probléma. Egyszerűen elmegy a vákuum valahol.
A csővezetékeket átnéztem, a gyanús kábeleket kicseréltem.
A fékrásegítő csöve kb 3 éve cserélve lett.
Mit gondoltok hogy menjek tovább mi lehet a probléma?
Vákuum pumpa? Fék rásegítő?
Mit javasoltok mit tegyek amit házilag meg lehet tenni?
Üdv ! Közben rájöttem a működési elvére ennyi alkatrész kell bele. Igen ott nem lehet Ó gyűrű azért van a horony,hogy ne menjen szárazon a dugattyú,de javíts ki ha nem jól mondom.
Üdv ! Az lehetséges mivel használt bemérőről van szó annyira megkopott a dugattyú, vagy a dugattyúhüvelye, hogy ezért nincs nyomás ? Gondolom ha ez a baj akkor mehet a levesbe ,mert ehhez nem találni már semmi alkatrészt, és olyan valakit aki ezt orvosolni tudná ?
Üdv ! Igen megvan. Ennyi alkatrész van benne vagy hiányzik még valami ? Azt is észrevettem,hogy a házból alul is szivárog az olaj. Ha ott nincs Ó gyűrű akkor ez fémesen zárna ilyen pontosan,hogy ekkora nyomás elérjen ?
Köszi megpróbáltam ahogy mondtad de nem működik. A beállítóházban az 1,2,3 számú alkatrészeket találtam,a 4 számú már a ház tetejébe csavarodik. Viszont mivel használtan vetten ezért nem tudom,hogy minden alkatrész megvan ami kell bele ? És az 1-es számú dugattyún a hornyokon van valami Ó-gyűrű ?
Hasonló van, nekem az oldalsó nyomás leeresztőnél volt gond, és sajnos fel kell szivni az anyagot a csőhöz első használat elött mert nem tolja fel utánna nincs gond.
Tisztelt Mesterek egy kis segítséget szeretnék kérni ! A képen látható porlasztó beállítót vásároltam de nem ad nyomást, szerintem valami itt ( pirossal jelezve ) hiányzik belőle. Aki ismeri ezt a típust és tud segíteni megköszönném.
Tisztelt Mesterek egy kis segítséget szeretnék kérni ! A képen látható porlasztó beállítót vásároltam de nem ad nyomást, szerintem valami hiányzik belőle. Aki ismeri ezt a típust és tud segíteni megköszönném.
Tudnátok segíteni lucas adagolóval kapcsolatba, adott egy vw polo 6n 1.9 szívó dízel AEF motorkód vezérlés csere óta kerregősebben jár és nagyobb terhelésekre csörög a motor mintha nagy lenne a az előtöltés, de nincs semmiféle füstje jól megy (a vezérlés csere elött nem mentem vele), fogyasztása is jó, és időnként a fordulat felmegy kb 200fordulatot pl. 90 el megyek sík úton állandó gázpedál állással ée elkezd gyorsulni, vagy megálláskor felmegy az alapjárat. Az a kérdésem hogy ezek a tünetek miből adódhatnak elég lenne neki egy előtöltés állítás? Avagy haldoklik az adagoló? És még hogyan kell előtöltést állítani lucas adagolónál, lehet órázni, vagy hogy? Még annyit az autóról hogy 77000km van benne. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Van valakiek eladó, magas fordulat szabályzásu húzórugója, 2.8idtd adagoloba?? (duplacsuklos, iveco dalyről valo)
Ha jol tudom ez 3500-után veszi el az anyagot, nekem olyanra lenne szükségem, vagyis inkább olyat szeretnék ami 4500 vagy az után veszi el a bejutattot üzemanyag mennyiséget.
Vw t5 1.9 tdi chiprol erdeklodnek hogy mennyire erdemes felhuzni? van a 85 le es 105 le valtozat de elvileg ugyanaz a ket motor.turbo porlasztok blokk ugyanaz tudtommal csak a szofver mas.javitsatok ki ha tevedek.
Ma hazajött az asszony és gázolaj szaga volt a kocsinak. Leszedtem a műanyag borítást, és az egyik porlasztónál spriccel a gázolaj. Ez csak sima tömítési probléma, és orvosolható itthon is?
szerintem esélyes, hogy simmeringes, vagy roszabb esetben, csapágyas? esetleg valahol falsot szív, a tünetek alapján... mérnék egy háznyomást, az sokat elárulna. és megfigyelném a reciágat, hogy levegős gázolaj folyik e vissza a tankba, vagy sem. persze én, most meha adagolóból indultam ki, mivel K.Z. adagoló. persze a vellanyosnál is játszik, amit írtam, csak ott lehet még más turrpisság is, de erre, majd vetítenek talán a hozzáértők?
na, ja!, meg jókat lehet vele szopni! és fizetgetni a csipes arcoknak! elég egy stekker kh és, paff.... a mehát meg egyszer belövöm és akár több százezer km, ugyanúgy viselkedik, atom stabil! :))
elektromos adagolot lehet diagolni, el lehet venni a nyalat, ha hideg a motor, vagy tul meleg a toltolevegö, vagy a nyomast el tudod venni ha fent vagy 2500m-ren. MSA 15-hoz meg neten van full damos meg SW-spec.
(de afödre a varosba racsingelni gondos gazdanal ez nem fontos)
Új belépő vagyok szeretném ha valaki segítene. vw t4 sem van sima turbós és szeretném kicserélni geometriás turbóra. 102 le a t4 sem.2002 tes az autó. Autó szerelők csodálkoznak hogy alapból mért nem geometriás az autóm.
Továbbra sem értek egyet, ez az utolsó okfejtésem...
Felhasználóként nem kell érteni az elektromos adagolóhoz, de nem is ott a probléma, a teljes rendszert kell összehangolni.
Ha korrekt chipes ember módosít, akkor pontosan tudja min és mennyit módosítson. Utána próbaút, ha nem tetszik tovább módosít és ismét próba, vagy tartalom vissza és minden marad eredetin.
Ha csak tartalomtöltögetést tud a chipes(nek nevezett ember), akkor meg eleve gagyi az egész. Lehet, hogy szerencséd van és ideális a tartalom, de lehet, hogy nem.
Tőlem pl. meg lett kérdezve mi az elképzelés, megbeszéltük, aszerint lett módosítva az autó saját tartalma. Nem csak a "hány ló legyen" rész, a mi beszélgetésünk tovább ment annál. Utána próbaút, diaggal.
Előtte-utána állapotos diagom is van a lényeges dolgokról, nem csak belém beszélték, hogy jobb lett.
Sajnos sokan kérdezés nélkül, meg fórumról lopott ötletekkel, házilag álmodják és valósítják meg a konfigot, ami szerintük tökéletes lesz. Ha a végeredmény nem az igazi, csodálkoznak.
Diagot sokan istennek tartják, netről minden beszerezhető és letölthető. Értelmezés és megfelelő használat már nem mindig sikerül, így alakul ki a hibatár alapján történt fél autó kicserélése, chip tartalmak töltögetése, stb.
"Ha valaki nem ért hozzá, akkor még nem a rendszer a hibás és nem egy másikat kell keresni."
ezzel ne mértek egyet!, mivel, az elektronyoshoz alig értek, így, leváltottam a mehára, mert azt talán értem és tudom alakítani, ha megmarad az elektronyos, akkor, megy a gép, ahogy... de így úgy megy, ahogy én szeretném. a kezemben van az irányítás és nem a csipes arcoknál! 20-30 000-ért egy beavatkozás, ami aztán vagy tetszik, vagy nem. sokan nem szeretik a mehát, mert nem értenek hozzá, az elektronyoshoz sem nagyon értenek, de könnyebb rátolni egy másik progit, nem kell szétszedni, sem az adagolót, csakhogy ez több péz, mint, amit maga meg tud csinálni az ember... kinek a pap.....
Az a pár perc menet közbeni diag nem egy bonyolult dolog és nem is felár, csak tudni kell, mit figyelj. Ha valami nem szimpi, lehet módosítani a chipen.
Ha valaki nem ért hozzá, akkor még nem a rendszer a hibás és nem egy másikat kell keresni.
Éppígy el lehet rontani a chip többi tényezőjét (anyag, levegő, karakter, stb.).
Mondom én, hogy felesleges erről tovább beszélni...
haver, a repedt dugók helyett, pont 1z blokkból rakott dugattyút hajtókarral a alh motor blokkba! ez tutti nem invar betétes! egyenlőre, bírja .) a csúcsok hibátlanok én magam vizsgáltam, saját szememmel láttam, hogy jól porlaszt és mindkét lépcső a megfelelő nyomáson dolgozik és nem szokta hidegen ütni, a kúler sem a gyári már, hanem tuningos. persze isten tudja, régebbi életében mikor kapott a motor olyan sallert, ami megkostolhatta a dugattyú állagát a repedés irányába, és csak most jött elő?
viszont! az a menet közbeni diag, szerintem túl sokba van, anyit nem ér meg. és vallom, hogy mehaval is el lehet érni azt a teljesítményt, amit vellannyal! de ez csak az én véleményem. mindenképpen vasbetétes dugattyús motort fogok beszerezni, abban jobban bízok. csak jó lenne tudni melyik blokkban vannak ilyen dugattyúk?
Lassan 5000 körül jár a tagok száma a Passat Klubban.
90-110LE: AHU 129db, AHH 45db, AFN 630db, AVG 15db. Összes 1.9-es dízel motor (TDI-PDTDI) száma 2767db.
Ezek egy része chip tuningos, némelyik nem kicsit.
Valahogy nem nagyon emlékszem dugattyú problémára a 9 év fennállás alatt...
Elektromos adagolócsere se nagyon rémlik, mert a chip miatt probléma lenne vele...
Viszont látok sok embert pl. melóhelyen beülni a hideg autóba (márkafüggetlenül) és a gyors hazaérkezés reményében csak a padlógázt ismerik. Ez nem anyag, hanem használati probléma...
Rosszul írt chip is akad, ahogy rossz porlasztó, turbó, stb. Ezeknek nyilván ára lesz...
Ha kihagyod a régi 1Z motorkódot akkor nagy meglepi nem érhet. AHU-tól már a 90 LE is jobb dugattyúkkal jött. '97-től. Az alufedelesek meg még jobbak.
Mecha az nagyon jó ha jól össze van rakva. Csak ne legyen menet közben valami bibi mert arról nem fogsz tudni.
Az elektromos meg menetközben diagon látható hogy mi történik. Ez sokaknak előny. Ezért is tartom én jobbnak a villanyost. Jópár embernek azért sikerült erős jó autót összehozniuk ebből.
hátt én pont ezért kihajítottam az elektronyos adagolót , mert utálok szívni és kiszolgáltatottnak lenni! és csináltam egy mehát, ami elég jó lett, sőtt talán túl jó, mert el is kezdtem aggódni, hogy nem e fog megrepedni a dugattyú egy nagyobb igénybevételnél? a mostani motor, ugyan bírja még, de van benne 4-500 000 körűl, szerintem mindennap ajándék. és, ha már motort fogok cserélni, akkor szeretnék olyat, ami aránylag a legjobban bírja és nem annyira dugattyú repedős. ezért érdfeklődtem itt. haver a3-asa nem ment így, mint az enyim és megrepedt benne a dugattyú. 90 lovas blokk volt elektronyos adagolóval, amire pont "micike" írta a programot. tehát talán jó volt a progi? én a meha adagolót többre tartom, mint az elektronyost, mert legalább kézben tudom tartani a dolgokat, elektronyosnál, meg vagy jó progit tolnak rá vagy nem. haver kiszámolta, hogy a sok program, meg adagoló babra, egyebek árából, már tudott volna venni, legalább 2 krazi adagolót. :)))
írtam egy csomó mindent, hogy mit akarok, te meg itt el akarsz veszni a részletekben!?hogy hány lóerőt akarok? anyit, hogy ne legyen dugattyú repedésem és olyan blokkot szereznék be, ami legkevésbé hajlamos erre! én álltalánosságban kérdeztem, hogy mennyire bírják a tdi blokkok a húzást, dugattyúrepedés nélkűl... nem arra vagyok kíváncsi, hogy adott blokk, hány tized lóerőnél képes dugattyúrepedést produkálni! hanem, hogy álltalában hajlamosak rá, vagy sem? mivel már több esetben halottam ilyet. haverom húzott egy 90-est 130 körűlire és megrepedt a dugó. én ezt furának találom, nem tartom erős húzásnak, bírnia kelett volna. ezért is kíváncsiskodtam, kb mi a biztonságos határ, a tdi blokkoknál, úgy álltalában.
1,9 tdi 90 és 110 lovasok, mennyire bírják a húzást? arra gondolok leginkább, hogy a dugattyúk megrepedése nélkűl. valahol azt olvastam, hogy ha nagyon megvannak húzva, akkor dugattyú hajlamos repedni, de még széria motoroknál is előfordul a dugattyú repedés? állítólag a vasbetétes dugattyús motorok nem repednek? tudtok ezekről valamit? és milyen blokkban, van ilyen vasbetétes dugó?
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy Golf2 1.6 TD motort áttudok-e építeni 1.9 TDI-re. Ha megoldható az átalakítás akkor szeretném még kérdezni mit kell pontosan cserélni a dugattyún hajtókaron és a hengerfejen kivul?!
Sziasztok! Van egy fabia 1.9 sdi asy motoros. Tisztába vagyok vele, hogy szívó dizel. De nagyon gyenge főleg alsó tartományban. Mit lehetne vele kezdeni? Apukámnak ugyan ilyen van, most lett neki benne csúcs cserélve és a 110le tdi csúcs ment bele és sokkal jobban megy neki, lehet esetleg még valamit csinálni. Turbót nem akarunk bele :). Esetleg az adagolón állítani valamit? Egyébként a kocsi nem rángat nem füstöl, szépen jár semmi nincs vele! Lehet attól még, hogy az egr-t is tisztítani kéne vagy annak lenne jele?
Üdvözlök minden csoportagot! Ez lenne az első hozzászólásom. Ami pedig az lenne hogy vettem egy bilincses csonkos gt2260v turbot ami nem volt egy olajtocsa(igen tudom féktisztíto) a tengelye hosszirányba kézzel nem volt érezhető logás. Illetve az oldalra valo mozgása sem volt vészes. Tehát megvettem. Aztán mondom belenézek milyen állapotu a geometria. Örömmel érzékeltem hogy nagyon finoman és könnyen jár, egy geolapát sem sérült stb. Aztán látom a meleg oldali lapát bekapott valamit(legalábbis szerintem), na tehát ehez kapcsolodna a kérdésem (ha még valaki nézegeti az új hozzászolásokat), hogy ezt érdemes e még felfaragni vagy netán adjam tovább esetleg dobjam ki vagy hasonlo.
Előre is köszönök minden választ és további szép napot kívánok!
Nagy valószínüséggel az adagoló elektronikájában lesz a hiba. HDK fej. Úgyis cserélni akarod, kiderül. (Az adagoló tetején van.) HDK 192 vagy nagyobb számút rakj rá.
(gondolom az tudod, h itt foleg TDI-sek vannak es azokban meg a kezdetek (90-s evek eleje kozepe) ota van ilyen eletromos futeskiegeszites. nagyobb kasznisokban meg kiegeszito dizelkalyha.
manapsag meg attertek a kis kasznisoknal a futesi uzemmödra. (bekapcsolod a belsoterfutest, akkor elrontja a motor hatasfokat h több legyen a hulladekhö es jobban "melegedjen")
Nekem Kia Ceed 1.6 CRDI-m van, nekem be lett építve és nekem bevállt.
Egy ilyen mint a képen látató lett betéve. Persze a 360W nem igaz (max csak levegőn megmérve), megmértem és 65A-t vesz fel így 14V-on kb. 900W a teljesítménye. Van egy relé rajta ami kb. 65°C-nál kapcsol le.
Vettem egy OBDII adaptert és kiváncsíságból összehasonlítottam vele és nélküle a bemelegedést alapjáraton és látszik a különbség. Ez most a teszt alatt a motor bemelegedését gyorsította de alap esetben a fűtő radiátorba menő vízkört melegíti.
Sziasztok! Adott egy b4 es passat 1.9 tdi 1z motoros. Dtp 502 es porlasztókkal 205-210baros nyitónyomással, beindítást követően ingadozik az alapjárata 10 indításból 5ször kb. Fél percig, és abba hagyja előtöltése vag com szerint tök jó középen van, a mennyiség ingadozik 3.2-3.4 mg/löket közt alapjáraton és ennél az értéknél csinálja legkevésbé. A hdk(111)re gyanakszom, dízeles csak elektronikát mondott, csak azzal nem vagyok tisztában hogy a jelfeldolgozó elektronika az adagolóban van e avagy a motorvezérlőben. Mihez nyúlnátok?
Van egy 110 lovas 1.9 TDI (ASV) motoros autóm, amiben van 330000 valós km. A turbó halódik sajnos, sokszor letiltja a motorvezérlő, mert túl tölt. Ennek következménye valószínűleg az, hogy nagyobb terhelésénél (tartós autópálya, hegyi út...) fogy a víz. A gázok valószínűleg a víztér felé is távoznak.
Záros határidőn belül kap egy turbó felújítás és orvosoltatom a hengerfej problémát is.
Tervben van egy kis chiptuning. Mit érdemes még cserélni, felújítani, hogy ne legyen gond a nagyobb teljesítménnyel, ha már úgy is lekerül a hf és turbó?
Kuplung és kettőstömegű csere is lesz alőbb vagy utóbb, de ezt most nem feltétlen keverném ide.
Sziasztok! Adott egy Vw golf 3 1.9 td AAZ '93-as autó. Raktam rá egy full nyitott 50-es rendszert kati nélkül, odatekertünk az adagolón a kajának annyit amennyit még engedett az alapjárat, és még így is csak 0.6bár a turbónyomás.. Garrett t2 turbó van rajta, és már állítottam a wg-n+ le is kötöttem, de még úgy se megy fel a turbónyomás.. Valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baja?+ füst is alig van.. Láttam, hogy valakinek gyári adagolóval volt 1,1.1bár nyomása is. Köszi a segítséget!
Persze, nagyon egyszerűen....a kis kar amit tol (vagy húz) a rúd teljesen kitolt (leszabályzott) állapotban legyen és ehhez állítsd be a rúd hosszát, tehát ne feszüljön lazán csússzon rá ebben a helyzetben oldalról a rúd furata a geometria állító karra. Ez a gyári beállítás.
Sziasztok! Adott egy 1.9 tdi 110 lovas golf 4 aminek az utóbbi időben megnőtt a fogyasztása. A mai napon gépre dugtam és a p0234-es hibád dobta ki. A kérdésem hogy ez okozhatja-e a fogyasztás növekedést illetve egy turbotisztítás megszüntetheti a problémát vagy ennél komolyabb baja lehet?
Nem kifejezetten autós kérdés, de hátha tud rá vaki válaszolni. A diesel izzító gyertya üzemeltethető váltó áramról? Tüzelő anyag begyújtásához használnám.
a változó geometriát műszerek nélkül (diagnosztikia program van) be lehet állítani valahogy? Nem nagyon találtam hozzá leírást. Nagyon el van állítva a rúd hozza, és a stopper csavar.
JTD motor egyébként, vákuumra húzós mechanika. Mindenképpen csak műszerekkel lehet beállítani, nincs esetleg valami guide? Ha jól tudom sok TDI-n is ugyan ez a rendszer van.
Sziasztok! Lenne egy amatőr kérdésem felétek. A nyomatéktartomány turbó dízelnél pl: 1950-2750-ig az egyenlő azzal hogy a turbó addigra tölt be teljesen, majd tartja a nyomást a megadott tartományig, utána elengedi a wg a felesleget? Ez minden fokozatban ugyanannyinak kell lennie? Vagy 1-es 2-esben tolódik ez a tartomány?
535d 272lovas kocsim olyan tüneteket produkál hogy egy erőteljesebb menet vagy nagyobb előzés után 1500as fordulat alatt ingadozik a ford szám mérő. Ha 1500 föle pörgetem szépen kisimul picit ha visszaesik újra elkezd ingadozni. Es ilyenkor az alapjarat sem egyenletes. Egyébként a kocsi ilyen korrekciós értékeket produkál. Ebből kiderül hogy konkrétan melyik porlaszto rossz vagy csak a sötétben tapogatózom?
1.henger -0.4mg/löket
2.henger -0.3mg/löket
3.henger +1.2mg/löket
4.henger -0.2mg/löket
5.henger +0.2mg/löket
6.henger -0.5mg/lökettl
Kérem csak olyan válaszoljon aki tudja is a választ, azt hogy a 3as kilóg a sorból egyértelmű, a kérdés az hogy ez konkrétan azt jelenti hogy eleg lenne a 3ast cserelnem? A legtöbb szerelő azonnal 6 porlaszto és magasnyomású szivattyú cserével ijesztget. De azért remélem nem ekkora a gond :/
üdv fék is a Turinghoz tartozik szóval lenne egy kérdésem 280 tárcsa hejére felmegy a 288 ? 4x1000 rol váltanék 5x100 ra valaki csinált már ilyet ? mire kel oda figyelni ?
Termosztát, vízpumpa, esetleg keringés nem megfelelő?
Nekem is hasonló ma raktam bele gyári termosztátot géppel nem lestem, (még) de felső vízcsövem majdnem hogy égeti a kezem míg az alsó, ami a termosztátra megy hideg....
Sziasztok,kérdésem a köv lenne,adott egy 1.9alh adagolós tdi g4,1756(1.8-bar) 0,26 11 adag, chip a tünet a következő:ha nincs terhelve is 96 fok körüli a víz vcds-el nézve,terhelésen 100-103-fokra is felmegy. vizet nem eszi csövet nem fujja,olaj nem fogy indul pöcc röff,füst minimális?
olyan kérdésem lenne ,hogy adott egy golf 2 ARL motor van benne de Szlovákiában és rendszámos is de azt mondja a tulaj hogy nálunk nincsen motorszám csak alváz szám a kérdésem az lenne magyarba ezt az autó hogyan tudnám be papírozni evvel a motorral ?
De nehogy az legyen, hogy csak a számat járatom, ezek közül jelzi valamelyiket. Csak ki kell választani a megfelelőt. Ha nem megy, akkor marad az előző tanács, diagnosztika.
Láttál már olyan tulajdonost aki ilyen estben belenéz a kezelési utasításba?? Az olyan snassz, azt minden ütődött meg tudja csinálni. Egyszerűbb egy ismerőst ráugratni, hogy járjon utána. ://
Köszönöm szépen. Remek, nem is gondoltuk volna! Arra gondoltam, nem csak nála jelentkezett mát ez a hiba, illetve sokan foglalkoznak itt a tahówagenekkel... Hátha valaki fejből rávágja...
A Volvo 5 hengeres dízelei mennyire tuningolhatóak? Érdekelne a 2460 ccm-es audi dízel és a 2400 ccm-es saját dízel is. Mennyire megbízhatóak? Mennyire szabad egy ilyen autót megvenni így 12-18 évesen?
Én nem cserélgetnék eszeveszettük mindent. Egy-egy ilyen vezérlő csere után volt újra diag? Másrészt, amúgy feltétlen jel nincs (ha bárhogy variálva a dolgokat se modul a mutató, gyújtás ráadásnál sem), akkor óracsoport motor kuka. Általában javítható.
Találtam az önindító alatt az egyik csatinál egy szakadt vezetéket - képen bal oldalt kék! -
Összekötöttem, indítottam kitette az akksi jelet, izzítást nem! Majd elindult, felszaladt a fordulat ahogy kell majd leesett.
Leállítottam, azóta megint elindul leáll, elindul leáll...
Asszem ez lesz a 22-es csapdája, kezdem unni, de Pest környékén ki tud Nekem segíteni aki nem húz le mint úgy általában, hanem megbízható és korrekt???
Kicseréltem a 18.000- es izzító relét, semmi se változott....
Feltöltöttem tegnap az akkumulátort , ma indítottam, beindult, de minden világít, gondolom tárolja a hibákat? fordulatszűm megjött, sebbességjel még mindig nincs, viszont az olajnyomás visszajelzés eltűnt.....
Aztán akksi tetején lévő összes "fésűsnek" nevezett biztosítékot kiszedtem és megtakarítgattam kontaktsprayvel befújkodtam a 2 középső 40A-es ugye törött volt, azokat kicseréltem , nem volt itthon csak 50A és 110A-es, ideiglenesen ezzel oldottam meg.....
Majd a + -ról evettem a biztosítékokra menő vastag kábelt azalatt is fémtisztára csiszoltam + kontakspray...
Önindító tetején a vastag kábel le volt lazulva, azt is megtakarítgattam, visszahúztam.
Van az akksinál a negatív vezeték arról indul egy vékony szál vezeték alighanem az megy az N75-re , az is oxidált volt, megtakarítgattam + kontakt spray.
Tehát összefoglalva, az autó most indul 10-ből 10X , villog minden mindkét vezérlővel ugyanaz!!! , végre van szervó, viszont sebesség jel nincs!
Gyakorlatilag semmi se lett cserélve minden a gyári, csak amit tudtam fémtisztára csiszoltam és befújkáltam.
Kérdés az lenne, hogy még a hibakódok amiket tárol a motorvezérlő nem lesznek törölve addig gyakorlatilag sötétbe tapogatózok, vagy ha megszűnne a hiba akkor el kellene tűnnie szépen a visszejelzéseknek?
Reggel leállit melóba majd műszak után indit kb 3 mp leall megint indit elindul leáll indul leáll....
Ugyhagytuk...
Másnap próba , beindul de villog minden visszajelző a műszerfalon semmi nem működik, se szervo. , se index ... Nincs fordulatszám se sebességjel.
Biztos holtpont jeladó, csere de semmi se változik.
Biztos akkor motorvezérlő! Csere chippessel tiltás kiiratva belőle indul villog minden de minden működik egyedül sebességjel nincs. Auto megy 30 kmert majd leteszem 3-4 napra indit és ugyanaz minden előröl.
109-es relé? Csere semmi....
53as relé mellette néha csattogó hangot ad, csere de semmi.
Most gyújtásra teszem és annyi történik, hogy gyujtásra villog már minden és az 53as relé kattog összevissza auto már nem indul!:(
Mi lehet ez???
Semmi ötletünk!
Először mikor ki lett olvasva 0p600-as hibát írt ki és egyedül az ABS kockával nem kommunikált.
Átnéztem a fésűs biztositékokat az akksi tetején 40 A 40A mindkettő eltörve , mindkettőt cseréltem ma de minden maradt a régivillog minden kattog az 53as relé.
Holnap még kicserélem a motortérben az akksi körül van egy izzitórelé nevezetű akármi... Hátha aztán valószínüleg ennyit tudtam tenni.
- keresztbe levagtam a gömbfejet (a bekotoszar veget is)
- a menettel pahuzamossan levagtam a gömbfej szarat, ugy hogy picit bekotoszar menetenek a tetejet is levagtam [aka Quattroman modszer], remelve hogy igy le tudom majd tekerni
(meg mindig nem sikerult letekerni)
- fogtam az autogent es megmelegitettem es akkor sikerult letekerni...
- megpucoltam drotkoronggal es felraktam egy uj gömbfejet
ez ugy 4 eve es 35ekm-rel ezelott volt
[fiatalsagnak: gepeszmernök vagyok, nekem is magyaraztak anno a lagyulast.(ok, ra kellet volna pösalni) de ez mar 13 eve, van a gyakorlat is... ]
"Esetleg attól félnék, ha flexxel vágom, hogy kilágyul az anyag"
:DDD Erősen túlparázod a dolgot. Az most is egy gyatra bilivas, nem igen lehet már lágyabbá tenni. :// Mindenesetre a flex amúgy sem változtatná meg. (mármint, ha hozzá való vágókoronggal vágod!!)
Nem szorosan tuning, de hátha tudtok segíteni: vettem golf III varianthoz belső kormányösszekötőt (FRAP volt csak), kicseréltem, össze, elmentem futőműveshez. Azt mondta, épp be tudta állítani a gyári értékekre, de végig ért az egyik oldalt a menet. Azt tanácsolta, legközelebb bontva lesz, vágjunk belőle fél centit. A kormánymű és a kormányt tudtommal nem bolygatták az autón. Ez mennyire számít kókány megoldásnak? Esetleg attól félnék, ha flexxel vágom, hogy kilágyul az anyag - kézi fűrésszel viszont sosem végzek vele... :D Vagy marad a csere és kész, hátha most kapok rövidebbet?
Sziasztok. szeretnék segítséget kérni. kellene nekem egy működő WinOls program, szeretném összehasonlítani a tuningolt programot az alap programmal. Nem vagyok gyakorló tuningos csak kíváncsi természetű. tuningolták az autómat de nem működik azóta a fogyasztás mérés, egr off-ot kértem de azóta is írja az egr hibát. meg van az eredeti lementett szoftver is és a módosított is a motor 1.9 fiat jtd.
Sziasztok! Újra a Golf 2, JR kódos, amikor a termosztát nyit,akkor a vízpumpán mindhárom vízcsőnek melegnek kell lennie? Mert amiben a termosztát van ház és a csöve megy a hűtő aljára az szinte hideg, a hűtő tetejéről a blokkra menő cső pedig forró,ez okozhatja hogy nem üzemi hőfokhoz áll be a mutató hanem 3/4-ig tér ki? :(
Viszont a mapnál a feszültség szépen változik gázadásra
Ha ott változik, de a vezérlő nem látja, és másik vezérlő sem, akkor szakadás van a jelvezetéken valószínűleg, esetleg fel van cserélve a csatija valami más érzékelővel.(?)
hibatörles utani elso gyujtasraadaskor (allo motornal) is rögtön 3.07bar lat?
ha igen (es leirasodbol erre tippelek), akkor elektromos hiba, akkor meg szakadt vagy zarlatos vezetek, hianyzo testpont (esetleg rossz szenzor) a hiba forrasa.
Hibakód 0105 map senzor hiba. A légköri nyomás nincs összhangban a töltő nyomással Astra h 1,7 cdti .
Az autó pöccre indul hidegen melegen. Egyenletesen jár nem ingadozik az alapjárat nem füstöl. Viszont folyamatosan ég a check engin. Mérve lett műszerrel opcom stb állandó 3,07 bárt lát. Ezen az értéken mindha kiakadt volna. A turbót letiltotta. Viszont nincs vészüzembe simán megy 100-120 at csak mint egy szivódiesel . Turbó nincs!!
A map cserélve minden vezeték kimérve jó!
Cseréltünk próbára ecut az is jó.
NA MOST MERRE TOVÁBB? Turbó? TURBÓ szabályzó szelep?
Ahogy már alább elhangzott, nem torx, hanem xzn, a mérete M12. De hosszút vegyél, mert normál 1/2"-os dugófej nem fér be a hengerfejbe. (vagy, le kell vékonyítani)
Sziasztok! Most kezdenék bele egy kissebb teljesitmény növelésbe,kap egy chip-et is! Az alany egy golf 4 1,9 pd 116le! Most a gyári vnt15 turbó van rajta! Kérdés ki milyeb turbót ajánl? A cél 150 le körül van! Vagy valami plussz hasznos tanács?
Nem állítottam, hogy egyenlő vele, sőt. Ellenben, szembeszomszéd az elrettentő példám a dízel tuningra - neki az kell hogy háromliteres dízel alatt legyen egy 75-ös teljesen nyílt rendszer, legyen állat a hangja, és padlógázra köpjön arcon korommal. :/ Fékpad, nyomatékkulcs, bármi ami mér és pontos - az ugyebár fölösleges hókuszpókusz.
ALE-ban kicsi csucs van (0.17), ha nem akarsz nagyobb turbot, akkor sima AFN 0.205 csucsot raknek bele es chip (chip növeli a nyomast). 280-290Nm 120le. ennyit bir tartosan, ha
ki kell forrasztani es tokkal bele uj flash
haveromnak van egy ALE 0.216-s csuccsal es chippel (enyem volt). Lehet hogy engedi h kiprobald(Budakeszi). Füst minimalis, mert Nemetorszagban jartam vele
Ahogy olvastam az ECU nem írható újra, a folyamat során ki kell forrasztani a régit. De ha így kap többlet üzemanyagot, akkor ahhoz dukálna egy kis többlet levegő is, nem? Nem akarom kormológépet, nem érzem magaménak ezt a smoke and charm életérzést.
A szívócsonkba is nézzetek bele az EGR szelep lehet telehordta dzsuvával. Diagnosztika sem ártana hogy pl a turbónyomás megvan-e meg az adagoló jó helyen van-e. Aztán lehet meglesz a gyári 90 LE.
Egy Golf MK3 (ALE) TDI tulaja vagyok, és kicsit keveslem a ménest a jószágban. Ez az első dízelem. Egy ideje nézegetem ezt a dízel tuning témát, de kicsit elvesztem a sok infó közt (502 csúcs, 520, stb...), összefoglaló írást meg nem találtam még 3-as golfokról, legalább annyi tudással szeretném felvértezni magam, ha megkeresek egy szakembert (bár azt se tudom hol keressem), tudjam miről beszél, mit csinál a pénzért. (Neki se jó, ha én átverve érzem magam, akár szimplán azért mert nem értem a feladat komplexitását...) Mit lenne érdemes módosítani pár plussz ló reményében? Új cooler csövezésbe már nem akarok belemenni, és azt se szeretném, ha üzemórás lenne a motor. Ahogy láttam az AFN kódú 110 lovas - ennek a 110 nek már nagyon örülnék. :) Az ALE gyári adagolójával bontás nélkül megoldható lehet a feladat? Gyári turbó felujítása és másik kompresszorkerék kéne? Vagy inkább keressek másik turbót is? Ahogy láttam, az AFN turbója változó geometriás - ugyan nem tudom pontosan mi alapján állítja, de ez felszerelhető akár plug n play módon? Vagy egyéb átalíktást igényelhet? Egyéb plussz infók, hátha hasznos: most 317k km van a motorban, tudomásom szerint sosem bontották még. Szelepfedélnél folyik az olaj, olajsáros az egész, elöl hátul. Turbó nyomó oldalán olajos a turbó háza. Tavaszi olajcserével egybekötnék egy kiadós takarítást, és szelepfedéltömítés cserét.
Sziasztok,segitség kellene .Agép 2002 es ACV 2,5 tdi 102 ló transporter t4.Szépen megy indul,húz hidegben is minden ok. De ha bemelegszik akkor az alapjárat néha ugrál,feljebb-lejjeb,néha le is áll.Ha hideg a motor akkor soha,ha meleg akkor néha csinálja.Ráraktam a műszert hibakód nincs! viszont td gráph,előlöltés össze-vissza ugrál!Alsó felső csik között teljesen összevissza.Mi lehet a gond??????
Épp ezt a varázs garázs, ahogyleszúgylesz hozzáállást szeretném megúszni :) Szóval ha emiatt pestig kell menni nem baj, csak tudjak érdeklődni valakinél aki javaslatot is tud tenni.
Érdemes megiratni, sokkal kevesebbet nem fog kajálni töle. (lehet nem minden kerek nála, sztem 6 6,5-böl el kéne gurulnia). Keleten már minden garázsban chippelnek (több-kevesebb sikerrel) :)
Érdeklődni szeretnék, Audi A6 C5 AVF kódú PD fogyasztását mennyiben lehetne moderálni egy chip optimalizálással? Jelenleg 7L-t fogyaszt fele város fele országút+pálya használatban. Az EGR szelepet lefalaztam, előtte nem mértem, de azt is irtani kéne, mert a hibalámpa világít.
Ha érdemes foglalkozni a kérdéssel, jelenleg ki az akinél érdemes manapság szoftvert módosítani? Nem szívesen bajlódnék bugyuta gázpedál kezeléssel, vagy agyonra nyomatékolt alacsony fordulattal... Ja, ha lehetséges opció, akkor kelet magyarországi régió előny :)
A turbóban le van dugózva a bajpassz,amennyire lehetett ki lett köszörülve,polírozva gyári turbó,próba képen raktam bele.2000/perctől kezd durván húzni 2500/perctől nagyon 3000/percnél lecsap szervízüzemre,4000/perc a végfordulat.3 bárt hogyan tudok elfogadtatni a programmal,vagy ki tudja megcsinálni ?Meg is tanulom szívesen ha venni kell valamit programírót, programot,az sem gond,a megoldás a lényeg.
A kuplungtárcsára van valami megoldás ne csússzon meg?
Szia,tanácsot szeretnék kérni,van 1 velsatis 2004-es,2.5dci,blokk,2.2dci hengerfejjel,2,2 dci befecskendező rendszerrel,chippelve,a turbó nyomást hogyan tudom elfogadtatni a rendszerrel,a baj az magas a turbónyomás és kiáll hibára 3000/perc fordulat magasságában de a turbónyomást nem akarom lejjebb venni.
Esetleg élérhetőséget is tudnál mondani vagy hol találom meg ? 1 millió körül, tervek eddig race 0,28 csúcsok 12x3.2 Elektromos adagoló,2260 turbó, pd belső, pd szívósor,sdi módosítót tengely,portol hf,ARL töcsavarok,kevlár kuplung,nagy front cooler,chip
nekem a 242ekm-t futott (nemet tulajtol vettem, akinel 8 evig volt, es nem akart atbaszni) 90le tdi 0.216-tal 1,2 baron erezhetoen szethullosabb lett. (turbonyomascso, kupplung, feltengelycsuklo), amik kulonben sokaig elketyegtek volna a 90le/210Nm-rel
Sziasztok. Kis segítséget kérnék, párhonapja vásároltam egy B5 1.9 TDI AHH motorkodos Passátot, ezen szeretnék egy kicsit huzatni hogy egy kicsit dinamikusabb legyen. Ha esetleg valkinek van tapasztalata ezzel a motorral mindent szivesen meghalgatok. Segítségeteket előre is köszönöm.
Szóval a hiba a következő:1.4bar nyomástól ha többet adok akkor kinyomja a vizet a kiegyenlítőből, ezáltal elkezd melegedni. Ha letapad a geo ezáltal is nagyobb a betöltés akkor is csinálja.Ha 1.4bar nyomáson használom hibátlan akárhogy gyilkolom. 7éve fut ez a motor az autóban tavaly nyáron kezdte el csinálni. Olajba nem keveredik víz, nem füstöl.
konfig:
pd tömb
ALH hengerfej
0.26 csúcsok
SDI tengely
12x3,3 mecha
2052v nyomásos labdával.
Várom véleményeteket. Ha van még valami infó ami kelhet azt szívesen leírom.
Az 1.9 TDI (ASV) motoros autómon picit kotyog a turbó tengelye, illetve ritkán, de hülyéskedik a geo. Szóval felújításra szorul. Érdemesebb cserélni egy nagyobb turbóra (ASZ, ARL), ha szeretnék elérni mondjuk 150 le-t, vagy jó az eredeti 1749v? Nem akarok versenyezni, péntek este száguldozni. 2., 3. fokozatban elégedett vagyok vele, de országúton vagy pályán jó lenne egy kis tartalék. Az sem lenne baj, ha ezt a családi autót kulturáltan használva, maradna ez a parádésan alacsony fogyasztás, de ha elgurul a gyógyszer, akkor ebben is legyen partner a kocsi.
A turbó cserén vagy felújításon, és a chiptuningon kívül mi az, amivel szélesebb lesz a mosoly, de sokkal jobban nem borítja meg a családi kasszát?
Sziasztok! Van egy b4-es passatom,amiben 1 z motorkódos 1.9 tdi motor van. A motort chip tuningolni szeretném. Valaki tud olyan szakit,aki ezzel foglalkozik Tiszafüred település környékén. Illetve annyit szeretnék még kérdezni,hogy chip tuninggal hány lóerősre lehet húzni a motort,úgy,hogy maradna a gyári turbó,illetve a gyári adagolóelem? Előre is köszönöm a válaszokat
VW Bora 1.9 TDI-ről eladó rozsdamentes acélból készült 60-as kipufogórendszer, új flexicsővel, CISAM végdobbal, kifogástalan állapotban. Kiss Endre által Kiskunlacházán készített. Az árban megegyezünk. Tel.: 06-30-903-4338.
Egy kis segítségre volna szükségem. 2001-es A3(8l) négykarikásom ASV motorján lévő turbó típusára (vagy csereszabatos típusokra) lennék kíváncsi. Elméletileg szorul a geometriája (bár ez nekem sokat nem mond), de hátha találok könnyebben egyet, ha egyáltalán tudom, mit keressek.
Illetve még egy apróság, szintén ehhez az autóhoz... A karter valamiért utángyártott- talán pont emiatt elég vékonyka darab. Itt szintén ugyanaz a kérdés: csak ASV motorkódúéval egyezik a karterem?
Amint kiderült ez a probléma természetesen cserélve lett a jeladó, és nem a legrosszabb minősegűt kapta az autó. Ezért került egy olyasvalakihez aki elvileg szakember, mégis ilyen személyes vélemenyem szerint kókány megoldással ”oldotta” meg a problémát. Hülye kérdés: Lehetséges hogy a computer feladta a harcot? Lehetséges az hogy egy másik azonos számú computert beszerelve megoldódna ez a dolog?
"Aztán kiderült hogy a vízhőmérséklet jeladóm hamis adatokat küld a computernek, 2-3fokban azt az adatot adta hogy 20fok van.. Ezek után járt az autóchipesnél, ott a jeladó által küldött hamis értéket “korrigálták” egy ellenállással"
?? egy jelado 1200-5000Ft kozott van. az 1200Ft-s altlaban kinai es ujonnan is rossz erteket ad. 3eFT+ kategoria viszont jo.
lehet ellenallassal es hasonlokkal* orvosolni, de akkor erteni kell hozza es nem szarul visszaadni ill. forumban keresni a megoldast
* pl. vegigmered a rossz jeladot -30C-tol +100C-ig es az uj jelleggorbet beirni a vezerlobe. en meg tudom csinalni, megis inkabb veszek 3eFt-ert uj gombat, mert kevesebb munka
Igazából ősz eleje fele elkezdett az autó nem indulni reggelenként hidegen, melegen tökéletesen indult majd egyre inkább rosszabbodott a helyzet, és egy idő elteltével alig akart beindulni. Kapott új önindítót, akksit, adagoló rálett téve padra, kapott új tömítéseket, üzemanyagrendszer nem levegős, vizet nem eszi. Aztán kiderült hogy a vízhőmérséklet jeladóm hamis adatokat küld a computernek, 2-3fokban azt az adatot adta hogy 20fok van.. Ezek után járt az autóchipesnél, ott a jeladó által küldött hamis értéket “korrigálták” egy ellenállással igy most viszonylag jobban indul, de hidegben most sem akarja az igazat illetve említette hogy utántöltése(?) van az autónak így bekéne lőni azt is. Innen jön a kérdésem :) . A vezérlésben kb 11000km van, oda már inkább a a 0,7mm kéne?
Ez jó hosszúra sikeredett, előre is köszönöm a segítséget! :)
Statikus előtöltés órával felső holtpont előtt 0,7mm, új vezérműszíjjal inkább 0,8mm, mire bejáródik rendesen úgyis késni fog.
Stroboszkóp benzineshez való(dízelen millió dolog befolyásolja), vag com meg ellenőrzésre, de inkább menet közben nézz vele kért/megvalósult előtöltést, 40-50 fok körüli gázolajhőmérséklet mellett, 4000-es fordulaton, negyedik sebességben 160-nál, meg előtöltésállító szelep kitöltési tényezőt százalékban, jó lenne ha ~90% alatt maradna(lehet meg kell várnod a nyarat vele).
Valaki tudna nekem AFN motorkódhoz adni előtöltési értékeket, amik után "tudna menni" az ember? Vagy indikátor órával belőni először és utána vag-commal "finomítani"? / Laikus vagyok a témában, lehet hülyeséget beszélek/ . Stroboszkóp mennyire megbízható ilyen téren?
"Tehát egy járművet át lehet alakítani, amennyiben arra az illetékes megyei (fővárosi) kormányhivatalok engedélyt adtak és az átalakítás tényét a megyei (fővárosi) kormányhivatalok vizsgáló állomásán történt időszakos műszaki vizsgálat eredményeként a forgalmi engedélyben rögzítik. Természetesen ezek a követelmények csak a közúti forgalomban résztvevő, regisztrált, vagyis forgalmi rendszámmal rendelkező járművekre vonatkoznak.
Fontos, hogy az átalakításra felhasznált alkatrészek, részegységek az adott járműhöz való jóváhagyással rendelkezzenek. Ennek a követelménynek a közlekedésbiztonság szempontjából van jelentősége. Ilyen részek a fék, kormány, kerekek, ülések, biztonsági övek és bekötési pontjaik, a levegőszűrő, a kipufogó rendszer és még lehetne sorolni. Röviden, minden olyan részegység, tulajdonság, amire jóváhagyási illetve minősítési kötelezettséget ír elő a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet.
Amennyiben az időszakos vizsgálaton megállapítják, hogy a jármű engedély nélkül került átalakításra, úgy a jármű a vizsgán „megbukik", a műszaki érvényesség nem kerül meghosszabbításra, a járműveta visszaalakítás után, vagy az átalakítási engedélyeztetési eljárás után ismételten vizsgára kell állítani. Amennyiben a közúton találnak ellenőreink engedély nélkül átalakított járművet, akkor a műszaki érvényességet jelző matricát a rendszámról eltávolítják, a forgalmi engedélyben a műszaki dátumát érvénytelenítik, és a járművet berendelik műszaki vizsgálatra."
itt már kiemelt mért értékek lesznek, a korrekciok se a 13-as méröblokban lesznek, mert már nincs ilyen az ujabb vezérlöknél (ha fogja tudni a kábeled)
Itt is megkérdezem, mert ha jól látom ez a leglátogatottabb diesel fórum :)
VCDS-el meg lehet állapítani hogy egy 1.6CRTDI nagynyomású pumpája, illetve a porlasztói milyen állapotban vannak? (Arra gondolok, mint a PDTDI-knél, ahol a 13-as blokknál lévő értékeknek 1 alatt kéne lenni.)
Valaki tudna segíteni? Kocsivásárlás előtt állok ugyanis, és ha már van kábel, meg program, akkor ami tudnék megnéznék...nemcsak a hibakódokat.
Olyan problémám lenne, hogy kaptam egy turbó nyomás mérő órát.
Szerintem az olcsó minősége miatt kaphattam ingyen :)
A mi gond, hogy miért remeghet mikor elkezd tölteni, dolgozni, s remeg a mutató, zörög.
Tanácsot kaptam, hogy szűkítsem le a csőnek a kereszt metszetét, valamennyire jó lett, de még mindig zörög. Gondolom a rossz minőség miatt. Vennék én normális órát, de nem akarok felesleges 5-10eFt kidobálni, inkább vennék egyszer normálisat.
HD órákat látok minden autóban szinte. Ezek az órák jó?
Gyarilag is Par tizezer auto megkapja ugyanazt a tartalmat anelkul hogy minden egyeset mernek, kiolvasnak es modositanak. Nem is teljesen ertem mit netten az ember turbofordulatszam, egt es egesternyomas nelkul
A fedéltologatással kábé 4 lóerőt lehet kicsikarni az adagolóból(mérni se nagyon lehet), cserébe hótszar lesz az egész, mint azt a mellékelt ábra is mutatja.
De egyébként hagyom. Eddig szar volt az adagoló, miután meg lett javíttatva kezdődtek a problémák. Fékezésnél remegett az eleje, indulásnál rázkódott a kettős tömegű. Gondolkodtam, hogy szépen felgyújtom az egészet. Most minden tünet megszűnt. Boldogság van.
Hát báttya jelen pillanatban csak szép szavakat, esetleg egy általad választott üveg piát tudok felajánlani. És gondolom kb az ország másik felén laksz... Hova valósi vagy?
1.2-1.4 mgra volt állítva, csak beremegett alapjáraton, viszont qrva jól ment. Meddig lehetne ezt levinni (+kaját adni neki), ami még egészséges és nem tesz kárt a motorban, amitől még nem remeg be az egész?
Nekem elég lenne ha csakbegy picit fickósabb lenne. Azért kérdezem, hogy a hdk fejjel teljes fordulatszámon tudunk több kaját adni vagy csak alapjáraton? Mert mióta 3.6-3.8 mgra lett állítva a kocsi, mintha jóval lustább lenne.
altalban vmiert annyira van irva gyarilag amennyire van.
pl. gyakran a turbo kilepooldalan a hangtompito es/vagy IC belepo oldala muanyag es/vagy muanyag csövek vannak es azert van gyarilag alacsonyan a turbonyomas (alacsony fordulaton), hogy ezek ne olvadjanak le... vagy a kupplung(panda multijet) nem birja gyarilag vagy a valto (T5/T6 5 sebbeseg)
Annyit hagy kérdezzek még, hogy, ha a hdk fedél állításával adok neki plusz kaját, az az egész fordulatszám tartományban pluszként jelenik meg, vagy csak az alapjáratnál?
...meg panaszkodna, hogy rángat alacsony fordulatról gyorsításkor.
Eccer valaki mérje már le mondjuk 100-140-re 5. sebességben gyorsításkor mennyi az időkülönbség egy 3,5mg, meg egy 2,5mg-ra állított hdk-s autón(ugyanazon a kocsin nyilván).
...erre is volna egy nájlon zsetonom, hogy érdemben semennyi:-)
Meg 3-4 turbo hullott le PD-ről meg TDI-nél a 4 dugattyú olvadt úgy hogy blokk is kuka lett. 2 hónapon belül voltak az esetek és chipírás után 1 héten belül.
"Mekkora turbónyomást írhatott a srác, amikor az IC hűtő csatlakozónál szétnyílt?"
repedt vagy olvadt?
"Bár a magát csippesnek kikiáltó között is van jónéhány kontár."
nagyon keves ember van aki ert hozza es nem csak egy chiptuning progija van, ami megmutatja neki hogy melyik memoriacimet kell ahhoz irni hogy jobban menjen... de hogy mi minden valtozik ilyenkor es hogy meddig szabad irni, azoknak a szamat Mo-n szerintem fel kezemen meg lehet szamolni.
vannak akiknek megvan a komplett gyari "memoriacim lista" csak elvesznek a sok (ca. 10.000) beallithato parameter kozott es ha nem is vesznek el, akkor is meg mindig egy mechanikai cucc, amihez elsodlegesen nem informatikai ismerek kellenek...
tisztelet a kivetelnek es probalkozni lehet, csak lehetöleg nem mas karan, ugy hogy meg sok penzt el is ker erte
Bár a magát csippesnek kikiáltó között is van jónéhány kontár. Egy időben a környéken úgy hullottak a turbók hogy ihaj. Meg olvadtak a dugattyúk. Chippelés után pár nappal. Mekkora turbónyomást írhatott a srác, amikor az IC hűtő csatlakozónál szétnyílt? :)
Gondolom ezt az adagolós is tudja, ugyanúgy,mint Te úgyhogy a felrakás után be kellett volna állítania. Úgyhogy de az adagolós hibázott vagyis csak fél munkát végzett. Ha nem túl nagy kérés elmondanád, hogy merre kell a fedelet állítani? Kábel, program, élő adat van. Köszönöm!
Szia! Ez azért étdekes, mert adagolós vette le, javította, és rakta vissza. Mindenesetre visszaviszem hozzájuk. A porlasztó csúcs méretéről tidna valaki nyilatkozni? Esetleg, hogy honnan lehetne rendelni?
Valaki, aki tutira biztos benne, elárulná nekem, hogy az AFN kódos motorba mekkora porlasztócsúcs van gyárilag? És esetleg honnan lehetne újakat rendelni? A probléma az, hogy a motor alapjáraton, üzem melegen, mintha 3 hengerezne. Hidegen nem vettem észre, hogy csinálná. Az adagoló nemrég lett megcsináltatva, mert folyt. Nem hinném, hogy azzal lenne a baj. Vmi ötlet vkinek?
Elment egy liter két csere között. De nem ez a mervado. Hanem a turbóban a meleg oldalon a geo mögött a hővédő lemez hátulja faraghato volt egy centis koksztol... olajkoksz volt ami a labirintgyűrű felől jött.
Először kéne egy motor rendberakás, üzemanyag rendszer építés, futómű, fék, Aztán hűtési rendszer. Majd ezek után a turbó. Neked is csak azt tudom ajánlani, hogy keress valakit, aki már sok tapasztalatot szerzett ebben.
"Nekem a gyári konfighoz képest 1-2 mm gázpedálnyomásra már "ugrós" volt"
attol függ mennyire simogatod a pedaljellegmezot es mennyire passzol a pumpajellegmezo a valos konfighoz. (en a 502-csucshoz (0.216) belemasoltam a 520-as (AFN 0.205) jellegmezot a gyari (ALE - 0.170 csucs) helyere.
"Városban meg azon kívül sebességtartáskor nem füstölt nekem sem."
ha allando sebbesegnel fustol gyari smoke map-pel akkor nagyon mellette van a pumpajellegmezo
"Csak 3500RPM felett elfogy a 90 LE AHU a kis turbó miatt gyári szofttal."
en 3500 felett az AFN mennyiseget es toltonyomasat irtam bele.
Nézegesd körbe a gyári és a 2060-as turbót, akkor látod az eltéréseket. Azt javaslom ne kezdj hozzá (ebben az összeállításban nem is lenne jó). Némi tudást és tapasztalatot igényel.
Üdv urak Adót egy AHU motorkódos golf turbót szeretnék rajta cserélni gtb2060vk-ra milyen változtatásokat kel csinálnom hogy fel tudjam rakni ? esetleg valakinek tapasztalata DTP porlasztócsúcsal vagy DSLA ? illetve olvastam valahol hogy 1.9 tdibe Audi 2.5 tdi porlasztócsúcs házakat raknak a nagydob teljesítmény növelése véget ez mekkorán lehet hiteles ?
Nekem a gyári konfighoz képest 1-2 mm gázpedálnyomásra már "ugrós" volt. Persze jobban ment középső fordulaton is meg 20-al többet ment végre de szépen beterítette a sávot koppgázon tükörben. Max seb elérése után már tartáskor nem volt annyira vészes ott már nem volt érzékelhető 190 tartásánál pl.
Városban meg azon kívül sebességtartáskor nem füstölt nekem sem. Csak 3500RPM felett elfogy a 90 LE AHU a kis turbó miatt gyári szofttal.
ahhoz hogy lent menjen jobban pont felesleges a nagyobb csucs. magas fordulaton szuk keresztmetszet a csucs (kevesebb ideje van atmennyi a nyalnak a kis lyukon)
nalam 502-s csucs, 1.2 bar 3.85V pumpakivezerles keves füsttel (sötetben a visszapillantoban a mögötted halado fenyszorojaban latni egy összefüggö szürkeseget. nappal tükörben en nem lattam semmit)
Sziasztok. Tanácsot szeretnék kérni Tőletek, mert a ráolvasás és a csoda már nem segíthet. :) Szóval a helyzet az, hogy adott egy 1.9 pd tdi hosszmotor, BRB motorkóddal (115 Le), gyári minden elvileg, bár esküdni nem mernék, de 4 éve használom és eddig nem tűnt fel. 200.000 km körül elkezdett füsölni szép kéken, és volt egy hibakód p0234(turbó túltölt). Na MAP szenzor csere után ugyan ez, majd jött a vákuumszabályozó szelep csere(n75), és minden maradt a régiben. Cserébe viszont 130-ig brutálisan ment, legalábbis nekem pont jó volt, alulról húzott, szépen egyenletesen. Na következett egy turbó felújítás, kapott egy Turborail középzészt... Innestől olajat nem eszi, hibakód nem jön elő, viszont a problémám, most következne, 1800-ig nagyobb gázra feketén füstöl, gyenge mint a harmat, onnan viszont mintha hátbavernének, húz egy nagyot olyan 2200-ig, majd onnan jön egy még nagyobb hátbavágás 2800-ig. Kérdés, hogy lehetne e ezt a két nagy rántást elcserélni egy egyenletesebb nyomatékra mondjuk 1400-tól?
ha normalis gazolajjal volt hasznalva, akkor adagolo, blokk, HF elkepzelheto, hogy jo. többi (kupplung, feltengely, turbo, IC) ennyi idösen inkabb lotto
szemelyautokat 250ekm-re tervezik. 1.9tdi-t picit "elszurtak" es többet bir.
Nalam(245ekm(szamlak elejetol megvoltak)) nagy csuccsal es megirva ugy nagyjabol elindult minden(kupplung csuszkal, feltengelycsuklo rangatgat, turbo fütyül(igaz mar 40ekm ota...)), elötte meg olyan normalis autosan mukodott (semmi füst, semmi fura hang).
Jövő héten kerül be az autóba az 502-es csúcs,valakinek tapasztalata vele? Mennyire volt dinakimusabb az autója? Esetleg %-ba mennyit dob a nyomatékon,meg a lovon?
Nem igazán tuning, de már ott vagyok hogy felgyújtom.Adott egy 96-os Audi A4 1.9 TDI AFN, hidegen alig lehet beindítani /10-15mp-ig is kell akár indítózni/ , indítás után nagy szürkés-fehér füst. Melegen pöccre indul, az autó jól húz, nincs rángatás se más probléma. Adagolósnál járt az autó, feltették padra, kapott új tömítéseket, azt mondták rendben van, kapott új önindítót, akksit. Izzítógyerták rendben, az üzemanyagrendszer nem levegős, kannából próbálva is ugyanez a jelenség. Egy hibakódom van:01265 - Exhaust Gas Recirculation Valve (N18)
31-10 - Open or Short to Ground - Intermittent / Az EGR le van falazva/
A hűtővíz hőmérséklet-jeladó csatlakozója most le van húzva, így valamivel könnyebb beindítani /hosszabb ideig izzít/. Előfordulat hogy esetleg kábelszakadás vagy valami miatt ez a szenzor megbolondítja az ECU-t ? / A szenzor is cserélve lett /
Vagy amig nincs hozzárendelve a kulcs az autóhoz (mert az immob.még jelzi hogy nem ismeri a kulcsot)addig a központira se lehet rátanítani hogy gombal nyissa meg zárja?
Sziasztok! 97-es Passat b5-nek a kulcs tanítását tudja valaki?? Tökmindegy mivel probálkoztam semmi...Csináltam már a kulcsba 3x nyitni az autót majd unlock unlock gombot,akkor a gyujtás On állásba, majd bezár kivülről ugy az unlock,de semmi. Esetleg valaki ismer már programozási lehetőségeket,ami működik is ezen az autón??:D
ui:A kulcsba az elem is jó,az autóba a központi is villog,ha lezárom manuálissan.
Sziasztok! Egy kis segitség kellene. Meghalt a turbóm t15 1.9tdi agr motorkód. Szeretnék felrakni egy változó geost. 1749v va. Milyen átalakítást kellene csinálnom hozzá? Válaszokat előre is köszönöm.
Van egy 2.8-as Ducato magasnyomású adagolóm.Próbaképpen szerettem volna felrakni egy 1.6 Td VW motorra./Késöbb egy TDI-re/ Szereztem hozzá egy Sharan adagoló bordáskereket a vastag tengely miatt. a gond csak az,hogy a kereket nem tudom felrakni,mert az adagoló nem lóg eléggé ki a konzolból és az eltartja.
Sziasztok, tudtok ajánlani adagolós Budapest közelében? 01268 hibakódom van. Elméletileg a befecskendezési mennyiség állításával van gond. az autó rángat, néha menet közben leáll. Újra indítás után semmi baja megint egy ideig.
Hali. Hátsó fékem csak a felső reszén fog kb egy centit. Ez miatt lett kicserelve a tárcsa is meg a betét is. De igy kb 500km után is ugyanez van. Mi lehet a gond?
90le tdi megiscsak 200nm az 1.8 Benzin meg ca. 145nm.
Volna rá egy nájlon zsetonom, hogy a benzines váltó összáttétele pont annyival rövidebb, hogy a keréken mérhető nyomaték ugyanannyi lesz, ugyanabban a fokozatban mindkettőnél.
Azonos fordulatszámról elrúgva nyilván más az érzet, csak ahhoz a tdi-t hármasba, a benzinest meg kábé négyesbe kéne tenni, ua. sebességnél/fordszámnál, hogy ez létrejöjjön.
Nekem má a 9 is páros, ha érted:-DD, az 1,8 monojet/mot ventón ha minden be volt állígatva a helyére, akkor simán megy akkorát, mint a gyári tdi, főleg ha le meri forgatni a gazdi rendesen.(benzines 12,5s/100, 180km/h, dízel 13,2s/100, 178km/h).
1,8 75 lovas meg papíron ugyan létezik, a valóságban sose találkoztam vele, de hát valaki már ufót is látott:-)
Porblémám a következő: Egyáltalán nem lép jobbat az előző gyári 1.8bezinhez képest. Az autó hibakódmentes. Töltőnyomás a gép szerint rendben van. Mi lehet a probléma? Wastegate szelep jár normálisan a turbon. Viszont ahány tdi-ben ültem a turbonyomás szabályzó mindben kattogott gyujtás ráadásakor az enyém meg sem szólal. Kezdjem itt a dolgot?
U.I a gyári configgal pályán alig bírtam tartani a 130at szóval lehet vannak gondok az adagolóval. Gondoltam ha már cserélem legyen erősebb. Rosszul gondoltam .
majdnem leirtam, h aztan esetleg egy chip, de 3 gyerek mellett egy 23eves kocsira nem jo amen chipet irni.
orulnek h megy es ennyi
tegyed felre a penzt es ha ha majd vmikor ujabb autot veszel, akkor megveszed az egyel erosebben.
ui.: osztom az eszt itt gyerek nelkul... de altalaban a fek is kisebb, a huto is kisebb, a kupplung is, rövidebb a difi. az ilyen elott altalaban 2-3het alkatresz katalogus elott uldogelessel kezni az ember majd rajon h jobb h nem nyul semmihez
Kis segítség kéne. 1994-es e36 325TD-t akartam kicsit erősebbé varázsolni. Közben rájöttem , hogy se nem értek hozzá se nem vagyok varázsló szóval besz..ptam.
A lényeg, hogy vettem egy 325TDS adagoló , ECU , cooler triót és be is szerettem volna építeni , de ha eltekintek attól , hogy az adagoló feje 68mm-es szemben az én
50mm-es adagolóméval ,továbbá az ECU csatlakozója is úgy van kialakítva, hogy ne bírd belerakni a csatlakozót akkor minden passzolt volna elméletben. Gyakorlatban semmi.
Most úgy állok, hogy szétkaptam a kocsi elejét, és ülök előtte naphosszat azon tanakodva , hogy azért vagyok hülye mert halgattam azokra akik azt mondták, hogy "kicseréled oszt cső"
vagy azért mert azt gondoltam, hogy meg tudom csinálni.
Na , de , hogy a tárgyra is rátérjek : Tételezzük fel, hogy belefaragom az adagolót a helyére , és valahogy beleerőszakolom az ECU-ba is a csatlakozót és minden működni kezd valami csoda folytán
akkor ehhez az egészhez mit fog szólni a turbó , amit nem cseréltem mert mindenhol azt írták , hogy jó lesz (tuti nem) és nem mellesleg egyáltalán van e esély rá , hogy működni fog ez így valaha?
Hozzáértőknek pár infó: az adagoló ami gyárilag benne van : 0 460 406 995 - ez helyére menne a 0 460 406 994 . A turbó egy TD04-11G-4 . Az ecu pedig 0281001211 ez van a TDS-ből.
Ha valaki idáig eljutott annak nagyon hálás vagyok. Tanácsot elfogadok , esetleg olyan ember jelentkezését is várom aki tudja mit csinál és vállalná , hogy működésre bírja ezt a szart.
U.I : 3 gyerek van , ez az egy kocsim van ami eddig működött.
Szerintem létezik ember, aki illeszti az Astra ecut a Corsába. Én biztos nem vacakolnék házi geometria szabályzással. Vákuumos golyósszelepes amúgy sem a legjobb erre.
"Meg javíts ki ha tévedek de úgy tudtam a 70 lovas 0,7 barral megy"
nekem a pandaban szeriaban 1,25-1.3 korul megy uj kora ota. 1.5-tol irja be hibanak. a WG-s chipelesenel sem szoktak emelni a nyomast, csak rairna a mennyisegre es tovabb kitartjak a nyomatekot. allitolag sokaig birjak igy huzva is.
(de told ra a OP-COM-t es loggold vegig)
(en csak az AGR-t kapcsoltam le, picit rairtam a koromra h ne legyen agyhalott es beleirtam a doblo hatarolojat 180nm-rel (zeriaban 145Nm a kupplung miatt))
"Én úgy tudom az 1.3-as 90 és 105 lovas turbója ugyanaz"
en ugy emlkeztem. h nem, de regn volt h utannaneztem
"70 lovas csúcsai kisebbek, mint a 90 - 105 lovasé"
en ugy tudtam, h ugyanaz, de szinten regen volt h utannaneztem
"az immo-ban nem voltak biztosak."
en csak a fiatot ismerem magnetti vezerlovel. annal konkretan obd-n kiolvasod, progi, egy klikk es raflasheled es megy, de ha minden igaz akkor neked Bosch vezerlod van
meg mondjuk az is igaz, h lehet h az astra CAN halozata mas mint a corsa-e (??) ezt most nem tudom