Keresés

Részletes keresés

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.08 0 0 115

A Postafon egy ún. second brand, a Vodafone second brandje: Vodás SIm-ek, 0670-es hívókkal. Nem volt egy nagy siker, eladtak kb. 3000 db. SIM kártyát 2 év alatt. Arra alapozták a modellt, hogy a vidéki postahivalatokban megcélozzák a kistelepülési és idős szegmest, akinek esetleg eddig nem volt mobilja. Csak ilyen sajnos kevés van, akinek eddig nem volt, annak nem is lesz, mert nem kell neki, vagy analfabéta :-(. Más kérdés, hogy a prepaid 35 forint/bárhova-bármikor mennyire versenyképes.

 

Ilyen 2nd brand egyébként a Telenornál a Djuice és Red Bull - szintén nem nagy zizzenések.

Előzmény: anubisaa5 (114)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.08 0 0 114

Semmi gond, a cseheknél van egy ilyen lista, ott láttam, bár ott kb. 2.500Ft-ra jön ki. Nekem a magyar ACN honlap nagyon unszimpatikus, és bennt sincs ez az ajánlat.

 

A Postafon tulajdonképpen egy ilyen "mobil szolgáltató", nem?

Előzmény: Bolivian Dancer (111)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 113

Más a célcsoport (target group) és a "cégcsoport" :-Ö  MIvel az "l" és a "g" betű elég közel van egymáshoz a klavirnyán, gondolom csak elütötted .-) 

Előzmény: Rózsahegyi László (108)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 112

Mutatnál erről valami konkrét és hiteles forrást ha megkérlek, hogy milyen mobilszolgáltató..? Ez a cseh Vodafone láthatóan nem jött be. Miért lenne egy mobilszolgáltatónak érdeke engedni, támogatni egy ilyen szolgáltatást? Elárulom, semmit nem utálnak jobban és nem félnek semmitől jobban mint - nem az ACN-től - hanem hogy valaki kivédhetetlenül rákullancsoskodik az országonként és cégenként dollármilliárdokért létrehozott hálózatukra.

Előzmény: Rózsahegyi László (106)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 111

Elnézést kérek, valóban volt listám, de nem találom. Két eset van: vagy elkéred mástól - gondolom lesz itt elég jelentkező :-) -  vagy elkérem akitől anno én kaptam, és továbbitom.

Előzmény: anubisaa5 (103)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.07 0 0 110

Bocsánat, igazad van. Utoljára Márciusban tájékozódtam a Cseh piacról, akkor még úgy volt, hogy elindulnak Május 9-el.

 

Néztem egy országot ahol biztosan megy már:

 

Svájcban partnerek:

 

Sunrice

Orange

Swisscom

 

 

Előzmény: Shawher (104)
skyl380 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 109

Lehet hogy igazad van, nem is vitatkozom.

Előzmény: Rózsahegyi László (108)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.07 0 0 108

Akkor neked is egy válasz Sky.

 

A 74 éves nagymamád az egyik legjobb cégcsoport. Átlagosan 4-5 ezres telefonszámláik vannak, mert régi csomagjaik vannak, amik nagyon előnytelenek. Mit csinálunk mi?

Segítünk átkötni a régi rossz csomagot egy kedvezőbb csomagra, aminek a havi díja 1500.- Ft (Pl. T-home Telefix csomag, most azt fogjátok írni, hogy ilyen nincs, pedig van, ezért kellünk mi, mert a nénikéket elhajtják)

Erre tesszük rá az ACN CPS-t aminek a havi díja 0.- Ft. Így átlag 2000-ből megussza a telefonszámlát.

 

Ez így működik!!! Biztosan!!!

 

 

Előzmény: skyl380 (105)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.07 0 0 107

Teljesen félre értitek az egészet. Ül otthon egy csomó ember akinek fogalma sincs róla, vagy lusta utána járni, hogy kevesebbet fizzessen. Mi odamegyünk és ajánlunk egy jobbat, amivel ráadásul mi is kereshetünk.

 

Technikailag teljesen egyet értek veletek. Látom abban tényleg jók vagytok. De könyörgöm az emberek nem így működnek. Ha mindenki a legjobb és legmegfelelőbb lehetőséget választaná akkor az egy más világ lenne. Akkor pl. be kellene zárni a mobilos boltokat, mert mindenki rendelne a neten a hazai árak töredékéért készüléket. Lehet Voip-ra előfizetni a neten? Persze, hogy lehet. Lehet az I-phonok között ingyen beszélni? Azt is lehet. De ameddig nem mindenki ezeket használja, addig miért ne adhatnánk nekik egy jobb megoldást mint a most használnak? Az ACN csak egy lehetőség a piacon. Akinek tetszik és szüksége van rá, az vegye meg. Nem jó mindenkinek? Igaz, mert olyan termék nem létezik ami mindenkinek jó. Mi a helyzet azokkal a cégekkel akik évek óta magasabb áron dolgoznak a telefon piacon, mint a vetélytársaik? Mondjuk az Invitel megoldásai a közelébe sem jönnek a T-Home Hoppá csomagjának a vezetékes piacon. Akkor most az Invitel átveri és megkárosítja  az ügyfeleit? Zárjuk be? Ti mivel foglalkoztok? Az a dolog a legjobb és legolcsóbb azon a piacon? Telefon szervizetek van? Be kell zárni mert rablás. A neten tegnap megnéztem, hogyan kell kicserélni az érintő panelt a telefonomon és megrendeltem a Vaterán 1790.- Ft-ért. Tudod mennyiért akarták megcsinálni? 10.000.- Ft-ért! Autó szervíz? Hülyeség egy vagyont kérnek el egy olajcseréért is, pedig a neten lehet rendelni olajat és a hülye is ki tudja csavarni azt az 1 csavart ami a cseréhez kell. Azt hiszem ez a logika nem igazságos velük szemben.

 

Szerintetek mi tegyünk?

 

1. Hagyjuk az egészet, fizesse mindenki amit eddig, gyakran 2-3x többet, mint kellene?

2. Menjünk el egyenként az emberekhez és mutassuk be nekik, hogy miként lehet a legolcsóbban telefonálni? Ki finanszírozza? Én szeretem az embereket de ingyen azért mégse...

 

Szeretném megismételni, teljesen igazatok van, lehetne olcsóbban is, csak azt nincsen aki terjessze, népszerűsítse, mert ingyen senki nem akar dolgozni. Így aztán akinek megvan a tudása hozzá, vagy igazán fontos neki, az utána néz és spórol, de az a tapasztalatom, hogy ilyen ember csak kevés van. Mi ennél sokkal kényelmesebbek vagyunk.

 

Nagyon könnyű tehát piszkálni az ACN-t és minket képviselőket, de ha ti tudtok jobbat csináljátok meg. Gyűjtsetek csapatot és mutassátok meg az embereknek, hogyan spórolhatnak. Tényleg szép dolog lenne, kár hogy az ilyesmi nem életképes, pedig bizony Isten segítenék benne.

 

 

 

Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.07 0 0 106

Kedves Dancer

 

Lehet, hogy neked igazad van, de én csak annyit látok, hogy az emberek kötik a szerződéseket és utána örülnek az alacsonyabb havi díjnak. Az összes többi duma lényegtelen. Add nekik te olcsóbban! Menj el minden céghez és mond el nekik, hogyan kell spórolni. Neked is megvan hozzá a lehetőséged. Mi így tudunk segíteni egy csomó emberen...

 

Örülök, hogy ennyire jól ismered a T-com piacot, de nézd meg már légyszíves, hogy Nyugat-Európában kikkel dolgozik az ACN a mobil piacon. A vodafon pl. dolgozik velünk és még jó pár hasonló méretű cég is. Még szerencse, hogy ők nem annyira jól informáltak, mint ti, mert különben soha nem kötöttek volna üzletet az ACN-nel.

Előzmény: Bolivian Dancer (99)
skyl380 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 105
Nyilván megy a terelés :-) mondjátok már meg kedves acn képviselők, hogy a 74 éves nagymamám mennyit spórolna a szolgáltatással? Hogyan használna androidos dialert? :-) mert őt is be akarták húzni... 10 millió vér profi mlm ügynök országa vagyunk...
Előzmény: Shawher (104)
Shawher Creative Commons License 2011.09.07 0 0 104

"A Csehek pl. velünk egy időben indultak és már megkapták a Vodafon szerződések kötésének jogát. "

 

Ez konkrétan sajnos nem igaz. A cseh szolgáltató oldal:

http://www.myacn.eu/eu/cz_en/

 

 

 

 

Előzmény: Rózsahegyi László (97)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 103

" - én láttam listát, ha kell átdobom."

 

Légyszíves... Köszönöm.

Előzmény: Bolivian Dancer (102)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 102

Régen írtam le a Skype szót, nem tudom hol láttad :-) De ha már szóba hoztad, igenis versenytársa a vezetékes analóg PSTN-nek, nincs pontos adat rá, de kb. 6 év alatt a forgalom 30-50%-a átterelődött rá és a hasonló megoldásokra. Ebből a tortából tud/szeretne az ACN harapni. Engem nem zavar, csak a néphülyítés.

 

Igen, ezt is tisztáztuk már, hogy a "Voip adater ráköthető egy olcsó kábelnetre is".  Tehát valamilyen alaphálózat és internet kapcsolat kell hozzá, vezetéknélküli nem jó. Ugyanakkor, ha már ott vagy, hogy van neted, a nagyobb szolgáltatóktól 0-300-1500 forintért tudsz telefon rendelni. Ez van. Ha meg sokat telefonálsz külföldre (lakosság 2%-a kb.) akkor megoldottad már régen.

 

 

Az utolsó bekezdéseddel tulajdonképpen egyetértek - én láttam listát, ha kell átdobom. De, ez nem egy új piac, meglévő tortára lehet rácuppanni, csak magam ismétlem....

 

Előzmény: anubisaa5 (101)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.07 0 0 101

A skype (stb) nem igazi ellenfele a vezetékes telefonnak. A viszony kb. olyan, mint a mobil és a vezetékes. Te is nagyon jól tudod, ezért csúsztatsz.

 

Voip adater ráköthető egy olcsó kábelnetre is, nem kell hozzá feltétlen vezetékes telefonhoz kötött adsl, így ez is csúsztatás. Ha a net csak és kizárólag a telefon miatt kell, akkor persze nem éri meg.

 

Továbbá a 2.000Ft.-os korlátlan vezetékes hívás x országba (ha igaz - nem láttam hivatalos, értelmes árlistát), ha a net mindenképp kell, még csak M.o-ra is megéri annak általában. Aki köföldet is gyakrabban hív, meg különösen. Van persze más altenatíva is, de ez egy versenyképes ár.

Előzmény: Bolivian Dancer (99)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 100

Nekem nem fáj, mindenki annak a kecskének a faszát szopja ki a geciért amelyikét akarja! Én csak VALÓS szakmai szempontokat képviselek, függetlenül.

 

Amúgy elárulom, tesztkészülék járt már nálam június végén, ez a videótelefon is, hát, nem szartam magam össze tőle...

 

De spóroljatok, szerezzetek üzletet, keressetek, dolgozzatok, addig se a kocsmában ültök :-)

 

"a világ leghatékonyabb értékesítési formájára a direct marketingre?"

 

Neked is van MBA-d? :-)

Előzmény: Rózsahegyi László (98)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.07 0 0 99

Kedves László,

 

néhány pontban:

 

1., "miért haszontalan egy vezetékes telefon szolgáltatás vagy egy VOIP adapter?"

 

Azért, mert van az ACN-nek vezetékes telefonszolgáltatása, alaphálózata? 

Segítek: NINCS.  

Csak a meglévő hálózatokra települt 10 éve ismert VOIP. Azaz, ha már eleve ott van vezeték, akkor minek az ACN, 300 forintos Telekom elófizetési díjak mellett 3P esetén, persze megértem, hogy a legdrágább lsitaárat emlegeted.

 

2., ACN vocie adapter? Tehát mégis kell egy meglévő internetrelőfizetés...? Azaz akkor meg minek?

 

2., 

Kullancs, ez egy terminus technicus, ezen kár vitakozni. De az nem igaz, hogy bármelyik nagy mobile törné magát, hogy a saját befektetéseit vagy hálózatát kannibalizálja, de ha mutatsz erre internetes linket, örömmel megnézem. 

Legjobb tudomásom szerint egyik mobile OP sem töri magát ezért, sőt keresi a megoldásokat, hogy tudja letiltani jogszerúen, persze, ez nem egyszerű.

 

3., én sok sikert kivánok, Tonk Emil, Telkes Jóska és a Marketingkutya vigyázza pénztárcádat!

 

 

Előzmény: Rózsahegyi László (97)
Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.06 0 0 98

Bocsánat még valami. A lényeg a nagy vitába teljesen elsikkadt:

 

Mit csinálunk mi ACN képviselők?

 

Megkeressük az ismerőseinket és elkérjük a telefon számláikat. Ha tudunk ajánlunk nekik egy kedvezőbbet, így spórolunk nekik. Miért fáj ez bárkinek? (Persze azon kívűl, aki eddig értékesítette a szolgáltatást)

 

És, hogy jutalékot kapunk belöle? Amikor befizetitek a havi mobil számlátokat, akkor is megkapja a bolt tulajdonosa a jutalékot utánatok. (A mobil szolgáltatók zömében nem saját, hanem magán kézben lévő franchise üzletekben adják el a szolgáltatást)

 

Mi itt a gond? Az hogy rátették mindezt a világ leghatékonyabb értékesítési formájára a direct marketingre? Kérdezzetek meg egy gazdasági szakembert, hogy van e ennél hatékonyabb módja az eladásnak...

 

 

Rózsahegyi László Creative Commons License 2011.09.06 0 0 97

Kedves Hozzászólók!

 

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy miért haszontalan egy vezetékes telefon szolgáltatás vagy egy VOIP adapter?

 

Szerintem amire ennyi embernek szüksége van, az nem lehet haszontalan. Vagy az a 3millió ember akinek még van vezetékese az hülye? Gyertek már el és tanítsátok meg az idősebbeknek, hogyan kell skype-ot instalállni az okostelefonra. Könyörgöm, még a 5110-es Nokiával sem boldogulnak és ezzel most nem lenézem őket, az én fiam is így fog mosolyogni majd, ha meglátja miként szerencsétlenkedek a legújabb kütyükkel.

Az ACN Voip adapter a másik fele. Mi a gond azzal, hogy vannak pl. cégek, akik nem akarnak a válság közepén mást csak spórolni. Megveszik ezt a kis "kockát" beledugnak egy régi telefont meg a netet és 2000.- Ft-ért hívhatják a vezetékeseket itthon és 46 országban. A vezetékes telefonjuk volt minimum 5000.- ez meg csak 2000.-. Miért fáj ez bárkinek is. Van jobb megoldás? Persze, hogy van, de egy átlag embernek ez egy jól követhető egyszerű megoldás, és nem kell hozzá értenie semmit, hogy használhassa. Nem jó mindenkinek? Persze, hogy nem jó. Adjatok el egy Audit egy Japán autó szerelmesnek. Az sem fog menni. Mindenki másban hisz és minden terméknek és szolgáltatásnak megvan a saját piaca. A fiataloknak meg nemsokára jönnek a mobil szolgáltatások. A Csehek pl. velünk egy időben indultak és már megkapták a Vodafon szerződések kötésének jogát. Mindenesetre az ACN Magyar csapat így vagy úgy, de több tízezer szerződést kötött 3 hónap alatt...

 

 

ACN kullancs?

 

Hát nevezhetjük így is, de a világ legnagyobb mobil és más szolgáltatói kötöttek velük üzletet, hogy szerezzenek ügyfeleket nekik. Vajon mivel érte el az ACN, hogy aláírjanak bármit is? Megvan rájöttem! A Vodafon is hülye, meg a többiek is. Mindegy úgyis tönkremennek, hiszen van ingyen Skype, I-chat és a többi. Én meg addig amíg itt vitatkoztok, tovább keresem a pénzem a kullancs cégemmel és a felesleges szolgáltatásaimmal. Sajnos nem publikálhatunk fizetési adatokat, de ha egyszer Pesten vagytok szívesen találkoznék veletek, hogy együtt belekukkantsunk a folyószámla kivonatomba ;) Bár már úgyis tudom a válaszokat:

 

- Szerencséd volt!

- Lehet, hogy egyszer kifizették, de bedőlnek úgyis.

 

18-éve dőlnek! Amíg végleg fel nem borulnak, én azért kitartok mellettük, mert inkább a pénztárcámnak hiszek, mint nektek. Nem is értelek titeket. Tényszerűen bizonyítható az ACN forgalma a világban. Ha igaz lenne amiket írtok, akkor vagy már a börtönben lennének, vagy 0.- lenne a bevételük. Ehhez képest folyamatosan növekednek.

 

Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.04 0 0 96

Hát azt nehezen hiszem el . . . 

Előzmény: anubisaa5 (95)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 95

Nemrég beszéltem egy hangszer nagyker titkárával. Elmesélte, hogy a németek oktatták ki őket, hogy ez így működik Europa, közel-kelet, Afrika szinten. USA, távol-kelet nem az ő asztaluk. Minden esetre a piaci törvények USÁ-ban sokkal jobban működnek, mint itt, úgyhogy a korrupciós szint valószínüleg jóval alacsonyabb lehet.

Előzmény: Bolivian Dancer (94)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.04 0 0 94

Igen, ebben lényegében egyet is értek veled. De ugyanez USA, Kína (ott meg is ölnek, ha nem tetszik a pofád) és a demokráciájáról és tisztaságáról híres Russia is. Itthon nincs cseresznyefákon légkábelezés sehol, bár pár érdekes képet láttam a Digiről...

Előzmény: anubisaa5 (93)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 93

A mondandóm lényege általános és az összes monopoliumra vonatkozik országos, sőt EU-s szinten. Ennek csak 1 hányada a távközlés. A lényeg, hogy a bennfenntesek olyan szabályokat lobbiznak ki politikailag országos és helyi törvényekben, hogy a konkurrenciát lebénítsa, visszafogja, korlátozza. A meglevő monopol szolgáltató továbbra is terjeszkedhet a levegőben, de az új csak földben, ami lehetetlen gyakorlatilag. Erről szól az EU. Néhány éven belül bele fog dögleni a saját korrupciós hálózata csapdájába.

 

"Szigorúbbak az építési szabályok": bla bla...

Romániában sem a cseresznyáfákon dobálják át a légkábelt. Itthon pedig az dobálja, aki letette a megfelelő jattot a megfelelő politikusnak. A többinek kuss.

Előzmény: Bolivian Dancer (89)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.04 0 0 92

Ne légy demagóg, ugyanis nem ezt mondtam. A településszerkezet és a demográfia, szociológia akkor is meghatározza a piacot, ha ezt nem fogod fel. A világ sajnos így müködik, hogy a befektetés odamegy, ahol megtérül és oda véletlenül sem, ahol nem. Magyarország meg egy nagy vízfejű ország, ahol a főváros és agglomerációban lakik a népesség 40%-a és termeli meg a GDP 60%-t. Ezek sajnos beszédes adatok.

Előzmény: anubisaa5 (91)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 91

Rendben, dögöljenek meg vagy költözzenek Békásmegyerre. De ezek után ne beszélj országos szolgáltatásról.

Előzmény: Bolivian Dancer (90)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.04 0 0 90

Ami "Raposka, Sáska, Káptalantóti" illeti, túlzás az állítani, hogy nem Isten háta mögötti helyek. Nem szeretnék senkit megbántani, és persze, aki ott él annak az a világ közepe, ezt megértem, de ezek nagyon apró és gazdaságilag jelentéktelen települések:

Sáska 277 lakos/112 háztartás,

Raposka 227 lakos/97 háztartás,

Káptalantóti 410 lakos/185 háztartás.

 

Nem is a központ vagy a DSLAM a gond, hanem az odamenő körzetháló szerintem. Most nincs kedvem jobban utánamenni, de elég pontosan ki lehetne számolni, hogy egy ilyen település bekötése optikára hány tizmilla lenne, amit ha elosztasz a lakosságszámmal...  

Szóljatok a Diginek, hátha ráugrik :-)

 

(Budapesten egy kisebb lakótelep egy hányadán van ennyi lakás...) 

Előzmény: Bolivian Dancer (89)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.04 0 0 89

Nos, sajnálom, hogy félreértettél. Nem védem ugyanis a "mundér becsületét", független vagyok és kritikus a cégekkel szemben. Valóban dolgoztam a "Matávnál", de azt hiszem, amióta perben és haragban állok velük, nem nagyon lehet elfogultsággal vádolni.

 

Ha nem ismered az állami sarcokat - ami a mobilpiacra vonatkozik - akkor nem értem, milyen alapon van véleményed bármiről is, csak feltételezések alapján? A Diginek semmi köze a mobilpiachoz, ezért ez egy elég rossz összehasonlítás hiszen ők nem fizetnek ilyeneket. A mobilpiacról beszéltünk, ugye? De ha mindenáron ragaszkodsz a Digihez, (szived joga) megismétlem, ezzel a technológiával (optika kihúz a nagy népsűrűségű területre és ott szétdobja LAN-on) csak igy lehet szolgáltatni, ugyanezt nem lehet megvalósítani országos vagy nagyobb léptékben, de még kertvárosokban sem. Ha ezt megérted és elfogadod, akkor megérted könnyen, hogy a Digi és a nagyok árazása miért áll egymástól távol reálisan.

 

A vidéki ADSL kapcsán sikerült néhány olyan példát mondanod, ami a kivétel, de gondolom ott Tesco, BMW szalon, Meki sincs, a népsúrúség miatt. Azonban tudok fejből pártucat települést, ahol 5 éve nem volt ADSL se, ma meg már sok helyen IPTV is van. 

 

Ami Romániát illeti, megfogtad a lényeget, itthon az építési szabályok szigorúbbak, van ahol az önkormányzat nem enged csak föld alatt nyomvonalat létesíteni, és itthon sehol sem megengedett a falra celluxozott és a cseresznyefán átdobott légkábel.

Előzmény: anubisaa5 (88)
anubisaa5 Creative Commons License 2011.09.04 0 0 88

Látom keményen véded a mundér becsületet, pedig nincs igazad. Én nem voltam ennyire elragadtatva a Matávtól, mikor ott dolgoztam.

Sajnos nem ismerem az állami sarcokat, amik ugyan döntőek lehetnek, de érdekes módon (ismét a digire kell utalnom) lehet nagyon jó minőségben szolgáltatni a nagy monopóliumok árképzésének tört részéért is. A sarcokat ők is ugyanúgy fizetik, sőt valószínüleg még úgyabb. Véleményem szerint nálunk az árképzést alapvetően politikai-lobbi érdekek döntik el. Lehet, hogy Európa nagy részére ez igaz, de ez akkor sem lehet kifogás. Valóban költéges a távközlés, de ezek a költségek radikálisan csökkentek a számítástechnikának és az optikai hálózatoknak köszönhetően az elmúlt 20 évben. Ennek ellenére a magyar árképzésben továbbra is alapvető a kapcsolási díj és csúcsidő fogalma, sőt már talán már mindenki áttért a perc alapú elszámolásra. Ezeket nyilván csak politikai háttérrel lehet ráerőltetni a tudatlan és tehetetlen köznépre.

A digi (és esetleg egyéb szolgáltatók) valóban nem országos szolgáltató, de neki nem volt 100 éve hálózatépítésre, sőt ha a többi monopólium azt akarja, nem is fog bővülni semmit. Lásd a mi példánkat, amit már vázoltam. A román távközlési piacot kell megint idecitálnom, ahol már nagyközség szinten, sőt sok járásban már minden faluban optika megy az előfizetőhöz. Városi szinten több szolgáltatóból lehet választani (nem csak panelban), és ahol nincs versenytárs a digi (RDS) ott is az országos árképzést használja. Mindezt kb. 10 év alatt érték el gyakorlatilag a szinte semmiből. Az alkalmazott berendezéseik és szolgáltatásuk minőségét pedig nem nagyon érdemes kritizálni. A kesze-kusza kábelezések elég csúnyák az oszlopokon és a házak oldalán sok helyen, de a minőség irígylésre méltó.

"Ami a T hálózatfejlesztését illeti, (ismerem elég jól :-D ) szerintem elég kevés az olyan falu, ahol ADSL sincs. Viszont, oda nem is lehetséges gazdaságosan elvinni, mert az életben nem térülne meg, szolgáltatási kötelezeetség meg nincs." Mivel már több, mint 13 éve nem a Matáv/ T-nél dolgozok, pontos adataim nincsenekaz adsl -el lefedetlen területkről, de gyanítom, hogy ahol nincs rurál központ ott gyakorlatilag nincs / illetve csak néhány "jó kapcsolattal rendekező" kap max. 2Mbps-t. Amit konkrétan tudok csak: Raposka, Sáska, Káptalantóti: itt mind rokonok, ismerősök laknak, és a volt kapcsolatok segítségével sem lehet elintézni az adsl-t. És ezek nem valami Istenhátamögötti helyek. Minimális hálózatfejlesztéssel meg lehetne valósítani, és biztos vagyok benn, hogy gyorsan meg is térülne. Egyébként hogyan lehet országos szolgáltatásról beszélni így?

Előzmény: Bolivian Dancer (86)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.03 0 0 87

hatalmas szerencse hogy nem kötelező :PPPP

Előzmény: qpaqpa (85)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2011.09.03 0 0 86

Bocs, de attól hogy valamit egyértelműnek vélsz, attól még nem az. Szakmabeliként azt látom, gyilkos verseny folyik a 3 mobile közt, nemhogy kartell... Az árazást meghatározza nyilván egy erős konkurenciafigyelés mindegyik cégnél, ha megnézed az elmúlt éveket, elég erős propozíciós verseny folyik, azaz egymást követik le a szolgáltatók az ajánlatokkal. Ezenfelül ott az összekapcsolási díj is, amit a hatóság szabályoz, ami szerintem még mindig elég magas. (persze a cégek szerint alacsony :-) ) de kétségtelen, ez az árazás egyik alapja. Ezenkivül az árakat meghatározza sok tényező, nemcsak a profitelvárás (+ különadó.. ugye), hanem a piac mérete és az államnak fizetendő különféle frekvenciasarcok. Nagyobb piacon (pl. UK) nyilván alacsonyabbak az árak, mert a fix költségek is 8-szor több efi közt terülnek el, és a fizetőképes kereslet is kicsit másként fest.

 

Egyetértek, a Digi letörte az árakat, de ebben van egy paradoxon: nem országos szolgáltató és ezzel a technológiával nem is lesz az, tehát csak a lokális piacokon van hatása. Ami a T hálózatfejlesztését illeti, (ismerem elég jól :-D ) szerintem elég kevés az olyan falu, ahol ADSL sincs. Viszont, oda nem is lehetséges gazdaságosan elvinni, mert az életben nem térülne meg, szolgáltatási kötelezeetség meg nincs.

 

Az ACN nem játszik ezen a piacon, hiszen nem alaphálózati szolgáltató, hanem VOIP "kullancs". Voip szolgáltatóból is van vagy 200, bár valóban nincs videótelefonjuk - amire nincs is piaci igény...

Előzmény: anubisaa5 (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!