Keresés

Részletes keresés

33marcipan Creative Commons License 2006.04.02 0 0 89

Sziasztok!

Ma voltam az építkezésnél. Mintha semmit sem haladtak volna az utolsó két hétben!

Vagy csak nem volt elég nagy rés a két kerítéslap között, és így nem láttam az apró változásokat?:-)

33marcipan Creative Commons License 2006.03.21 0 0 88

Hát ez tényleg rossz hír.  :-(

Ma délelőtt az építkezés mellett jöttem el, és megint megállapítottam, hogy milyen csendes a környék.

Előzmény: dCi (87)
dCi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 87

Sajnos az a rossz hír, hogy tényleg össze lesz kötve az Angyalföldi út.

A Wallis rendezési terve:

33marcipan Creative Commons License 2006.03.19 0 0 86

Köszi az ötletet. Válasz ment e-mailben.

Előzmény: babaja (85)
babaja Creative Commons License 2006.03.17 0 0 85
Szia!
Mi nem ilyen tipusu lakast szemeltunk ki, de +neztem a tiedet. Hmmm kemeny dio. Te (Ti) csak azt a tervezetet kaptad/tok ami a neten van kinn, v. kaptal/tok modositottat is. Szerintem az jo lenn, ( nekem az jobban tetszen), ha a konyha a furdo mellett lehetne, mert akkor le lehtne valasztani es a gardrobbal lenne 1 folyosod; az erkely feloli oldalon belehetne menni a konyhaba es vele szemben az erkely elott elfer az "ebedlo". Ha lehet ilyet kerni, ill. en mondhatok ilyen velemenyt:-)))
Előzmény: 33marcipan (84)
33marcipan Creative Commons License 2006.03.17 0 0 84

Sziasztok!

Van valaki, aki a A 12 típusú lakást (vagy valamelyik hasonlót) veszi meg?

Még mindig gondolkodom a konyha kialakításán, de nem igazán találom a legjobb megoldást. :-(

Gondoltam, megoszthatnánk az ötleteinket. :-)

Ja, a B-ben is van hasonló lakás. :-)

dCi Creative Commons License 2006.03.15 0 0 83

Új képek és infók: http://dunyov.fw.hu

dCi Creative Commons License 2006.03.11 0 0 82

Bringáztam egy kört a XIII kerben és csak ámultam, hogy mennyi projektet idítottak (élesztettek fel) a kerületben.

Minron belevágott az F épületbe, a B lassan elkészül. Párhuzamosan elindult az Angyalkert is a maga "csendes-zöld környezetét" kínáló 200 lakásával (csak azt tudnám, hogy a RK körút mellet hol van a csönd és a zöld?)

Együtt kezdte a Dunyov-val a Coral Holding az Orchideligetet 350 lakással. Ez valami szánalmasan lassan halad, de halad.

100m-rel odébb a Szegedi ház épül bíztatóan. Igaz az "csak" kb 50 lakásos.

A Prémium befejezte az Alfa házat és lakásszám csökkentéssel, de már majdnem szerkezetkész a Béta házzal. Még két kisebb projektet is visznek a Kartács és a Reiter Ferenc utcában.

A Danubius elkezdte az Y-házat. Nem sokkal mellette elkészült a Wintergarden ház.

Az AL egy hónappal a Dunyov előtt kezdett a Fókusszal. Az is már lassan szerkezetkész.

És még nem is mentem túl nagy kört... :-))

33marcipan Creative Commons License 2006.03.08 0 0 81

Minden szempontból fejlődés mutatkozik. :-)

Köszi a képeket.

Üdv és szép estét mindenkinek. Én még dolgozom. :-(

Előzmény: dCi (80)
dCi Creative Commons License 2006.03.08 0 0 80

Néhány új kép: http://dunyov.fw.hu

maestro Creative Commons License 2006.03.07 0 0 79
Hát, valóban jobb így tervezni, mint amikor a IX. ker. közepén laktunk...

"Ezek szerint a Dunyov vevői közül is sikerült munkát kapni?"

Igen. És éppen ezért olvasom a topikot, mert így valamennyire mi is érintettek vagyunk a projektben.
Előzmény: dCi (77)
babaja Creative Commons License 2006.03.07 0 0 78
Haho!

Most jottunk a setabol es latom, hogy mar all a daru talapzata es az elso eleme, de az epito pasi tokre be van ragvva mert v.mi csavarok nem jok a tovabb folytatashoz:-))

(Tok muris volt a szitu. A pali ul a gepezetben es telefonozik; egyre vorosebb fejjel es a vegen kijott a gepbol es uvoltozott ott mindenkivel mint a fabaszorult fereg:-)) )

En is pont azt akaratm irni amit DCI, hogy innen lesz latvanyos az epitkezes:-)))
dCi Creative Commons License 2006.03.07 0 0 77

Nagyon igényes a honlapod. Gratulálok.

A kis házikó pedig irigylésre méltó. Ha nagy leszek valami hasonlót én is építek :-)) Azt hiszem jó ihletek valami hasonló környezetben tudják csak megszállni az embert :-) A madaras és macskás pillanatok is tetszettek.

Ezek szerint a Dunyov vevői közül is sikerült munkát kapni?

Előzmény: maestro (76)
maestro Creative Commons License 2006.03.07 0 0 76
Már túl vagyunk néhány egyeztetésen a tervező építészirodával, és megerősíthetem, hogy teljesen segítőkészek és értelmesek. Az építő céggel nem sok tárgyalni valóm volt eddig, de az építészeti terveket folyamatosan egyeztettük. Amit el tudok mondani róluk: korrekt adatszolgáltatás (ArchiCAD a nálunk használt verzióban), folyamatos tájékoztatás a gépészeti változásokról, a mi terveink fogadása szintén file formában és átvétele a teljes ház tervébe, stb.

Az átlag építtetőkkel való kapcsolatuk terén ugyebár nem nagyon ismerek más ilyen cégeket, de mint belsőépítész tervezőt, máshol nem nagyon kényeztettek ennyire. Az már eredmény volt, ha rendes tervet kaptam, de túl sokat nem konzultáltak utána. Vagy csak odab.tak valami file-t, konvertáljam át ha tudom, a változásokról utólag esetleg értesítenek, de majd úgyis meglátom építéskor. Vagy CAD felejtve, vigyem be a gépbe a kinyomtatott tervrajzról.

Szóval idáig baráti projektnek tűnik ez a Dunyov Park. Én szoktam olvasgatni más házak topikjait is, amiben érintett vagyok, és ez egyelőre még nagyon békés :-)
dCi Creative Commons License 2006.03.07 0 0 75

Végeztek a -2 szigetelésével. Úgy tűnik a Strabag levonult, a Propszt meg felvonult. Tegnap lezárták az Angyalföldi utat, mivel a mai napon telepítik a toronydarut. Megkezdődik a szerkezetépítés. Innen lesz látványos a történet.

Véghatáridőnek előszerződésben nekem is '07 márc 31 + 30 nap opció.

dCi Creative Commons License 2006.03.07 0 0 74

Kedves Kicsimanó!

A beírásom valóban részben félreérthető. Általában értettem, hogy arányaiban túl magas a nem kellő átgondoltsággal tervezett lakások száma egy projekten belül. 300e Ft/nm áraknál nagyon nem mindegy, hogy mit tudsz kihozni ugyanakkora alapterületből. És itt emelem ki a lakberendezőket akik - szerintem - csodákat képesek művelni némely lakással. Ha a beruházó meg tetézi azt, hogy az elcseszett alaprajzát nem vagy csak extrém drágán engedi módosítani, akkor annak a végeredménye az eladatlan ingatlan vagy a később elégedetlenné váló vevő.....

Mindettől függetlenül nem kedvelem az Illy családot (AL). Az AL egy tömegtermelő és az üzletpolitikájuk távol áll tőlem. Én is próbálkoztam AL-nál. A kérdéseimre, hogy a hang- és hőszigetelésre milyen anyagot és módszereket terveznek az volt a válasz, hogy - mit kukacoskodik? Az MSZ-t teljesíteni fogja.

Én nem vettem tőlük lakást, és az ismerőseimnek sem ajánlom. Szerencsére egyre több mindenből lehet választani.

Előzmény: kicsimanó (73)
kicsimanó Creative Commons License 2006.03.06 0 0 73

Kedves dCi,

én is az AL-töl vettem lakást és elmondhatom, hogy abszolut nincs igazad abban, hogy lakás céljára alkalmatlan elrendezéseket terveznek.  Miböl gondolod hogy az AL lakásai rosszak? Miért állitasz ilyeneket?

Üdv

Előzmény: dCi (44)
zlori Creative Commons License 2006.03.05 0 0 72

Nem tudjátok véletlenül, hogy amit alapból be akarnak építeni laminált parkettát, annak milyen áron számolják négyzetméterét?

Köszi!

L.

33marcipan Creative Commons License 2006.03.05 0 0 71

A legelső dátum, amit a honlapon láttam, még 2006 vége volt.

Aztán, amikor konkrétan érdeklődtem, már 2007. febr. 28.

Az előszerződésemben 2007. márc. 31. van.

Én tartom magam az utóbbihoz. Remélem, ők is. :-)

Előzmény: zlori (70)
zlori Creative Commons License 2006.03.04 0 0 70
mármint a honlapon az volt feltüntetve...
zlori Creative Commons License 2006.03.04 0 0 69
Szerintem eddig is az volt a befejezés dátuma.
potika Creative Commons License 2006.03.04 0 0 68
Észrevettétek, hogy a honlapon a befejezés dátuma már 2007. június ?
zlori Creative Commons License 2006.03.04 0 0 67
Azok az adatok nem frissek, mert pl. az én (leendő)lakásom még foglalt állapotú...csak nem akarják másnak is eladni :)
33marcipan Creative Commons License 2006.03.04 0 0 66

Köszi. :-)

Így már nem töltöm én is ezzel az időt.

Előzmény: potika (65)
potika Creative Commons License 2006.03.03 0 0 65
Egy kis statisztika a honlapon lévő adatok alapján :

A épület 51 lakás , ebből

eladva 18 (35 %)
lefoglalva 10 (20 %)
szabad 23 (45 %)

B épület 86 lakás, ebből

eladva 49 (57 %)
lefoglalva 14 (16 %)
szabad 23 (27 %)

Összesen 137 lakás, ebből

eladva 67 (48 %)
lefoglalva 24 (18 %)
szabad 46 (34 %)

Remélem nem rontottam el nagyon.
babaja Creative Commons License 2006.03.03 0 0 64
Opp !
Csempeztek:-)
babaja Creative Commons License 2006.03.03 0 0 63
Haho!
Ma volta arra fele es ha jol lattam mar az egeszet korbe"csempesztek" (messzirol tok ugy nez ki:-)D; szigeteltek) es a bejaratnel is betonoztak v.mit:-)
Jolvan most neztuk a masik forumon tegnapi a kep. Akko en man nem is szolok semmit:-)(
zlori Creative Commons License 2006.03.03 0 0 62

Helló!

Kb. egy hónapja írtam alá a szerződést, a fórumot pedig tegnap fedeztem fel.

Örömmel olvasom, hogy egyenlőre mindenkinek pozitív benyomása van az építetővel kapcsolatosan.

Nekem a kapcsolatom nem a legfelhőtlenebbül indult velük, mert a szerződéssel itt-ott voltak gondjaim, de sikerült megegyeznünk és a végén már egész jókedélyűen váltunk el.

Választásom alapja az elhelyezekdés és az ár volt. Úgy gondolom abszolút rendben van mind a két paraméter. (Nekem is listán volt a Fókusz, de sem az árral, sem zajjal, sem a szobák alaprajzával nem tudtam megbékülni.)

A honlapot nem tudom figyeltétek e, de fejlesztették. Most már van lakáslista, csak nem vmi friss.

Reg-eltem a ház lakóinak hivatalos :) oldalára is. Jó hogy van az oldal, tetszettek a képek. Remélem a többi lakó is felfedezi és akkor lesz értelme, hogy a webmestere fejlesztgesse. Én most az Origó-házban lakom (albiban) és nagyon pezsgő élet folyik a ház weboldalán; remélem itt is hasonlóan lesz.

Üdv!

ZL.

33marcipan Creative Commons License 2006.03.01 0 0 61

Megbeszéltük. :)

Előzmény: babaja (60)
babaja Creative Commons License 2006.03.01 0 0 60
Haho!
Igazad van!En ugy tudom a fejlodo nagyvarosokban ez a divat. (csak epuletek es nagyreszuk be is nepesul 1-2 szobol)
Kulfoldiaban is a tetore tesznek "parkot"
Az erdodhoz En is szivesen hozzajarulnek, (ha a kutyasetaltatast korlatoznad) nemi faval es viraggal; legalabb tudnek hol setalni.:-)DDD
Előzmény: 33marcipan (59)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!