Keresés

Részletes keresés

Vajk Creative Commons License 2000.03.04 0 0 120
egy amsik topic, amelyikben elojott szinten az AB.
De csak annak, aki valoban tudja mirol szol:))

SOWHAT Creative Commons License 2000.03.03 0 0 119
Mitol amerikai ez a film ? Bárhol játszodhatna a történet.Hasonló témaju volt a Csok anyu nem ?

A Firebirdbe az American womant orditotta, ami ugye nem Hendrix,viszont amikor gyurt volt All along the watch tower az eredeti nem a Hendrixes verzio.

Bookshie Creative Commons License 2000.03.03 0 0 118
Sally, nem veszed észre, hogy ez a topic rég nem arról szól, amiről szólnia kéne? Gyere vissza a másik, saját kis Kevin topicunkba!
alejandro_magno Creative Commons License 2000.03.03 0 0 117
Miféle tanulságokkal szolgált Neked?
Előzmény: claire (110)
alejandro_magno Creative Commons License 2000.03.03 0 0 116
Hod,

Hol van ebben a filmben Hendrix sláger?
Nemlexem, pedig tetszett a mozi, a hatásvadász végét leszámítva.
Visszatérve a zenére, az American Woman még mindig dögös a Guess Who?-tol...

Előzmény: HoD (55)
SunshineSally Creative Commons License 2000.03.02 0 0 115
az isten áldjon már meg mindenkit aki ezt a cigisodrás-szopás jelenetet fikázza!!! nem igaz, hogy el kell magyarázni, hogy az nem csak egy olyan Austin Powers-es pojén volt, semmi funkcióval, csak röhögjön a nép!!! nem közönséges, butuska, kedves JSZ. könyörgöm, igenis fontos jelenet, mondjuk, hogy Kevin halálának kiindulópontja (már ha van ilyen egyáltalán) te meg csak azért röhögsz, mert tudod mi az igazság, és nem jut eszedbe, hogy ennek következményei lehetnek.

és azt meg senki nem említi, hogy szép volt Kevin, szépen megformáltad kissé löttyedt testedet, pedig már ugye 40 vagy!
kissé szembetűnő a különbség a régi és az új Lester között (Oh, Mr. Burham, you've been working out, haven't you?) ráadásul a vége felé már papucsot sem húz otthon :)))
Kevin rulez.

Előzmény: Törölt nick (101)
Barikacska Creative Commons License 2000.03.02 0 0 114
Belegondoltatok mennyi ilyen kis cica lehet körü-
löttünk akiről azt hiszed, hogy pedig, dehogy?!
Remélem nem túl érthetetlen!
Turbo Creative Commons License 2000.03.02 0 0 113
Részletkérdés lenne még akkor is, ha igazad volna. Ettől nem lesz szarabb a film.

Szvsz pontosan hogy ereje van, ha egy nő azt mondja, megdugná ezt vagy azt: erőszakosan és egyfolytában csak a f@sz kell neki meg effélék jutnak az ilyen nőről eszembe, és a kiscsajnak pont ez volt a szerepe.

Előzmény: pancho (112)
pancho Creative Commons License 2000.03.01 0 0 112
Az például érdekelne, hogy tud egy nő megdugni egy férfit. Seprűnyéllel seggbe?
Másrészt a fuck az amerikaiban nem ilyen szépelgős, hanem azt jelenti: baszni. Miért nem lehet ezt magyarul is kimondani/leírni.
A nő szájából elhangzó "I would fuck him" úgy fordítható magyarra: basznék vele (nem az, hogy de megdugnám).
Kellett volna egy fordító is, aki tud magyarul.
Előzmény: Turbo (111)
Turbo Creative Commons License 2000.03.01 0 0 111
Dealer_,

kapiskálom és egyetértek veled. Ez a film szvsz tényleg arról szólt, hogy mennyivel boldogabbak lehetnénk mindannyian, ha észrevennénk hol is vagyunk, és meg is érdemelnénk, hogy boldogabbak legyünk, és milyen kár, hogy nem vagyunk azok, de éppen mi magunk basszuk el a világunkat. Meg az volt nagyon állat a filmben, hogy az első felében minden szereplő rettenetesen beteg volt, egy negyvenes faszi zuhanyzás alatt rejszol, a nap fénypontjaként, aztán teljesen beindul egy tizenhat éves pompomgörlön, akinek egyfolytában a legkülönfélébb hapsik megdugásán jár az esze és a szája, meg van egy fiú, aki némán és kihívóan filmez mindenféléket, elég beteges benyomást téve stb., stb., aztán a film végére valahogy a hülyeségekkel együtt is mindennapi emberek lettek, a srác a gondolataival, meg ahogy a faszi a csajjal beszélget a konyhában, a majdnem-szex után, mint két normális ember, szal szvsz éppen ezek miatt mindenkiről szólt a film, úgyhogy én nem estem letargiába tőle, inkább kurva jó filmnek tartom, pont a Dealer_ által is megfogalmazott vélemény miatt.

Előzmény: dealer_ (103)
claire Creative Commons License 2000.03.01 0 0 110
Abszolút mértékben egyetértek veled, Sally.
A katona nem lehet buzi, és mivel kiderült a dolog, nem maradhatott életben a nagy titok egyetlen tudója. Szerintem.

Az utóbbi idők egyik legtanulságosabb filmje volt.

Előzmény: SunshineSally (96)
lufi Creative Commons License 2000.02.29 0 0 109
Tenyleg jo film. Csak azt nem ereztem at benne, hogy miert jo befuvezve gyurni? Ez az, amit ki se probalnek, annyira biztosan erzem, hogy nem jonne be.

A videos srac haza megy, koszon, a szulok nezik a Tv-t -lehet latni egy jelenetet abbol, ami musoron volt eppen, majd megszolal a mama: mit modtal, kicsim? Mar a srac is elfelejtette, hogy koszont, es azt mondta: nem mondtam semmit, mama.

Nekem annyira nem jon be, ha magabiztosan le"ostobasag"ozza valaki az osszehasonlitast a Harcosok Klubbjaval, merthogy szvsz. 96 szazalekban egyrol szoltak, es a vegere sajnos azzal a par legiessegetol roskadozo mondattal ezt a filmet is sikerult legyengíteni egy ici-picit, mint ahogy a Harcosok Klubbja vege se tartott lepest az elejevel.

A hianyzo 4 %-bol 2% az, hogy a Harcosok Klubbjaban a halal az halal volt, a szembesules vele mar mar onmagaban kijozanito, sok illuziot nem eregetett el e temaban, mig itt kemenyen ontottak, hogy van meg itt valami, az anyagon tuli, ami szinte jobb, mint ittlenni, az igazsag valahol odaat van, es onnan nezve minden szar olyan szep, meg a halal is. Meg Kevin is mosolyog. A masik ket szazalek az a stilus kulonbseg, ami ebbol ered, szvsz. Ha az AB a fu, akkor a FC a kokain.

Azert annyira ne legyunk mar biztosak a feelingjeinkben. Nincsen feeling agy nelkul. Az meg tud huncut dolgokat muvelni.

zotyi Creative Commons License 2000.02.28 0 0 108
"Előbb-utóbb Ti is megtudjátok"
Ez a film utolsó mondata. Mitöl is jó egy film...Nehéz erre válaszolni. Bennem fantasztikus érzéseket ébresztett. Ahogy már olvastam valakitől, ezután a film után már nem ugyanaz számomra az "amerikai film" mint ami eddig volt...
A történet eredetiségén persze el lehet vitatkozni (a mozi 100 éves történetében lehet-e még eredeti sztorit kitalálni..) lehet vitatkozi a szinészek játékán stb.,de ennek a filmnek legnagyobb értéke hogy nehéz bárhová is "besorolni".
Számomra a film két igazán mély gondolatot hordozott.
Az egyik hogy vannak emberek akiknek a mindennapi lét puszta elviselése is hatalmas frusztrációt okoz. Hogy életünk során nem csinálunk semmi mást, mint reggel kelünk, és este fekszünk, és hogy a kettő között bármi is történik velünk, az tulajdonképpen részletkérdés... A főhős leszámol a régi munkahelyén, de megoldódik-e ettől bármi is ...? Nem voltak-e gyermekkorunkban túl nagy illúzióink az élettel kapcsolatban...? Persze miért ne lettek volna... hisz ettől olyan édes a "gyermeki lét"....
És hát a másik gondolat...Van-e érző lelkü ember, aki élt már legalább 3-4 évtizedet, és soha nem vágyta volna vissza a gyermeki ártatlansáot...? Szerintem nincs! Lenyügöző a film utolsó pár képsora...Ezt az érzést belőlem utoljára "Orson Welles: Aranypolgár"-jának záró képe váltotta ki..S hogy miért olyan "fájdalmasan gyönyörűséges" néha-néha visszagondolni gyermekkorunkra..? Nemcsak azért mert őszintébbek voltak a kapcsolataink...Nemcsak azért mert felelősség nélkül élhettük az életűnket...Nem csak azért mert őszintén hittük, hogy a világ csak rólunk szól...Hanem azért, mert soha nem gondoltunk arra, vagy legalább is nem hittük el, hogy egyszer Mi is meg fogunk halni...

Mitöl is jó egy film...? Talán attól hogy évekig, évtizedekig megmarad bennünk...Talán életünk utolsó másodpercében is eszünkbe jut....Nem biztos..de talán...
Előbb-utóbb mindannyian megtudjuk..!

maud Creative Commons License 2000.02.28 0 0 107
Nagyon jó kis film volt, remélem nem is kap Oszkárt, az maradjon meg a nyálasoknak.
Ciceró Creative Commons License 2000.02.28 0 0 106
Sajna nálunk még nem megy,csak egy pici plasánk van.
Előzmény: pancho (105)
pancho Creative Commons License 2000.02.28 0 0 105
1. Nekem szimplán nem tetszett.
2. Ilyen topicoknak lett kitalálva a Kultúra fórum.
Adyx Creative Commons License 2000.02.28 0 0 104
Én pénteken néztem meg. Amikor eldöntöttem, hogy megnézem, csak az motivált, hogy 8 Oscar-ra jelölték. Hát az az igazság, hogy amikor kijöttem a moziból fél órán át céltalanul mászkáltam a városban, mert egy ép gondolatom nem volt. Ha ez vár ránk (mármint családi értelemben) akkor köszönöm, nem kérek belőle. Hálistennek nem ez lesz a jövőmet meghatározó film. Az egyszer biztos, hogy sok megfontolandó kérdést feszeget.
Én csak azt tudom mondani, ezt meg kell nézni, elmagyarázni lehetetlen.
dealer_ Creative Commons License 2000.02.28 0 0 103
Igazabol az apro elethelyzetek tetszettek az egeszbol, ahogy jatszottak meg amiket, egymas utan..
Bobcat: ha az lett volna, hogy teljesen kitor az altagosbol, akkor happiend lett volna, pedig nem arrol volt szo....
sot..egyaltalan megcsak nem is az atlagossagrol. szeritem.. talan arrol, hogy egyszeruen legy boldog, az pedig ugy tudsz lenni, hogy azt csinalod amihez kedved van, es nem torodsz semmivel..(a vegen ezen annyira elgondolkodtam, hogy nem fogtam teljesen mitortten :), meg kell neznem ujra ) vagy nagyon nem fogtam meg?, metsegemre film elott a sracnal vasaroltam :)

Rastaman Creative Commons License 2000.02.26 0 0 102
Elnezest kerek a felreertes miatt, pontosabban azert, hogy olyasmit mondtam, ami felreertheto....
Szoval persze, hgy Ricky csak azert mondja, hogy gyuloli a buzikat, mert az apja ezt varja tole, es persze hogy az apa buzi, csak nem meri vallalni

Na latjatok epp ezert jo ez a film, mert lehet rola beszelgetni...
Es mint valaki emlitette, azok, amiket kerdeskent vetunk fol benne teljesen egyertelmuek.
De ugy latszik meg se az, bennem is sok minden folmerult, es arra legalabb jo a topic, hogy megerositsen abban, amit gondoltam....

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.25 0 0 101
"...az AB iróniája romantikus álcát ölt...több nézőt téveszthet meg ez a fajta rózaszín irónia..."
Lehet, hogy ez a film sikrének titka :-O

Sztem az egész filmet feszül az iróniától*(így mongyák szépen ugye?), kevésbé arcbamászó és hatásvadász mint az FC, inkább nyugis, közönségbarátabb.
Az előbb említett okokból néhol fifikásabb, "okosabb" (vagy elegánsabb) mint az FC, máshol meg -joint sodrás f@sszopás - meg olyan közönséges, butuska.

* (vagy mégse. a vége fele volt pár dolog amivel nem voltam kibékülva, pl.mikor mondják a szőke csajnak, hogy te olyan átlagos vagy merthogy szőkecicamekdonác kultúra, éljenek a halálmadárrá sminkelt, csúnyácska lányok merazok 1éníségek, szal ez télleg 1 közhely, meghogy menjük NY-ba vár a szabadság, aztán a végén még levonták az élet nagy tanúlságait.
Szal ezekben énsem éreztem azt a fenenagy iróniát.

Előzmény: VadalmaX (100)
VadalmaX Creative Commons License 2000.02.25 0 0 100
hát pont eztet mondom én is napsugi, csak hosszabb szavakkal, látod, elkezdtem a kedvedért egy bölcsészszakot, de nem tán hiába, persze hogy meleg a katona, persze hogy titkolja, persze hogy ezért utálja a többi homokost, ezúttal egy húron pendülünk,

viszont igazad van, helyesbítenem kell jeszó, az irónia tényleg mindkét filmre jellemző, fogalmazzunk inkább úgy, hogy a FC-ben groteszk, tele visszataszító dolgokkal (amiket nem kéne azért olyan komolyan venni, kedves hazai kritika), míg az AB iróniája romantikus álcát ölt, nekem éppen ezért tűnik kicsit hipokratábbnak riválisánál, szvsz több nézőt téveszthet meg ez a fajta rózaszín irónia, többen vehetik komolyan ezt az eleve kudarcra ítélt sportkocsis-gyereklányos lázadást, mint a FC ételbevizeléseit, az AB befejezése pedig hiába hal meg a főhős, azzal a hosszú fahrt-tablóval nekem kifejezetten giccsesnek tünt, nem pedig abszurdnak...

vince Creative Commons License 2000.02.25 0 0 99
Kövezzetek meg engem, de mikor a végén felgördültek a betűk egyetlen mondat szisszent ki agymnak elpuhult szöveteiből. Now what was this all about, habalabala ???
Szerintem ez egy nagyon amerikai szájízű nagyon szájbarágós nagyon az amerikai nézőnek készült film. Nem mondhatom hogy nem tetszett, de azt se hogy igazán tetszett volna. Biztos egy csomó mindent nem értettem meg, egy mert sík hülye földhöz ragadt mérnök vagyok :-)) másod sorban meg mert más kultúrában nőttem fel. Néha unom má amerikát, de nagyon. Pl honnan a répából kéne nekem tunni, hogy annak a rózsának a neve az Am Bu, ami mellesleg így utólag felhomályosulva tényleg fontos szimbóluma végig a filmnek.
A zene az tényleg jól van a film alá rakva.
És szerintem ugyan a pasira mondják (meg mondja ő maga is) hogy mekkora egy lúzör, de szerintem a legnagyobb lúzör a feleség, és ezt ő is tudja csak retteg bevallani magának, és ettől egyre fóbiásabb.
Ha szavazni kell :-)) a fasiszta szomszéd szerintem is homokozsó.
És szerintem mindenki lelkibeteg a filmben, a videós srác is, akár hogy véditek.
pre Creative Commons License 2000.02.24 0 0 98
Kis idő után újraolvasva ezt a topicot, kezdek nagyon nem csodálkozni, hogy miért csak néhányunknak tetszett az American beauty. Mintha jónéhányan a legcsekélyebb empatikus képességgel sem rendelkeznének kis körünkben. Hogyan lehet az kérdés, hogy a fiú homokos-e? Vagy hogy az apa jelenete Spaceyvel mit takar? Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem ezek a kérdések teljesen világos és egyértelmű választ generálnak. És nem itt utólag a gép előtt, hanem még ott a filmnél, abban a pillanatban. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlbonyolítják a szereplők jellemét, mások meg éppen ellenkezőleg: leegyszerűsítik. Tulajdonképpen valahol igazuk van, de amiért hibás az egész hozzáállásuk, az azért lehet, mert nem veszik észre a "paneleket". Vagy - mivel emberekről van szó - az "archetipusokat". A jelenkori amerikai társadalom (középosztály) archetipusait. Tiszta eszenciák mind, egy-egy jellem már-már tudományos megformálásai. Ebben a filmben legalább nyolc olyan figura van, amilyenből a FC-ban csak egy. És az AB bármelyik alakja megérne egy külön "FC"-ot. Csak az AB forgatókönyvíróját, rendezőjét stb. dícséri, hogy ezeket képesek voltak egységes egésszé formálni. Egyébként, ahogy most belegondolok, e szempontból a topic névadója tényleg nem az egyetlen és első az amerikai filmtörténetben, de valahogy nekem mégis az utóbbi évek egyik legjobb (ha nem a LEGJOBB) amerikai filmje.
pégyé Creative Commons License 2000.02.24 0 0 97
Szerintem a film lényege nem a homokos-nem homokos témában keresendő, inkább abban a szemléletváltozásban amelyen a főhős keresztülment. A buzi-téma csak egy tipikus hollywoodi csavar volt az egészben. A végén Kevin boldogan halt meg, a film kicsit buddhista filozófiát tükrözött. Szerintem.
SunshineSally Creative Commons License 2000.02.24 0 0 96
Mi van már, teljesen meg vagyok kavarodva, itt mindenki másról mondja, hogy buzi vagy olyanokat mond, hogy "rejtett én iránti gyűlölet", mi van már???? Eddig azt hittem, értem a filmet. :(((
Lehet, hogy az a kép amit Bookshie emlegetett, sokat segített volna, talán azt őrizte olyan nagyon a szobájában, csak hát végül kimaradt a filmből. Szóval szerintem katona-apuka igenis meleg volt, csakhát egy katona mégsem lehet buzi, titkolta is rendesen, méghozzá úgy, hogy megvetette őket és ennek hangot is adott (what is it, fucking gay parade?) Csak a végén már nem bírt Kevinnek ellenállni, és ezt tökéletesen megértem :)))
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.24 0 0 95
1értelmü, hogy Ricky nem utálja a buz...homokosokat, nemtudom honnan szedtétek/szedted(nemtommá ki volt).
1szerüen csak az apjának kíván megfelelni, aki pediglen valóban látens homokos és homofób és nem egészen normális.

VadalmaX, szerintem te félreérted ezt a romantikus-irónikus ellentétet, nemszívesen mondom ezt, mert szeretvetisztelt példaképem vagy, de ebben a filmben pont a romantikusság (piros szín, rózsaszirmok, hippi-zene, fü, szabadság mittomén) az irónikus, érted no, talán nem annyira groteszk mint az FC, de azért van benne 1 csavar.
A vége sem nevezhető romantikusnak, inkább amolyan abszurd-humoros.

UFF

VadalmaX Creative Commons License 2000.02.24 0 0 94
van egy olyan szexuálpszichológiai közhely, miszerint a homofóbok rendszerint látens homokosok, akik saját rejtett énjük iránti gyűlöletüket vetítik ki homoszexuális embertársaikra, szvsz, erről szólt a katona-figura jellemrajza, semmi másról,

a romantikus-irónikus ellentét szerintem nemcsak a két befejezésre vonatkozik, a rózsaszirmok és a vörös sportkocsi egyfajta romantikus szabadságképet sugall, szemben a szappankészítés vagy az ételbevizelés kifejezetten groteszk szabadságképével, innentől kezdve csak embere válogatja, hogy kihez melyik áll közelebb, megvallom őszintén, én is szívesebben randiznék napsugival, mint például batemen-nel, de hát ilyen az ostoba, megkeseredett emberek sorsa;-)

(jaj igazad van, Bateman, tényleg tőled az infó, máskor nem leszek hanyag a forrásmegjelőléseim terén:-)

Bookshie Creative Commons License 2000.02.24 0 0 93
Ricky apjának szerepe - illetve nemi identitása - valóban nem egyértelmű. A forgatókönyv tartalmaz olyan részeket, amelyek a filmből kimaradtak, de ezzel a bizonyos hovatartozással kapcsolatosak. Nevezetesen: több ízben is előfordul, hogy az apa elővesz egy bizonyos fotót, amelyen ő és egy másik pacák látszik... Sally, mit gondolsz erről a témáról?
Laa-Yosh Creative Commons License 2000.02.24 0 0 92
Chuck Palahniuk: Fight Club, vagy magyarul Harcosok Klubja című regényére gondolok, miért, van más is? :)

Az apa szerintem baromira nem "közelíteni" póbált a Kevinhez, inkább meg akart győződni a "másság" tényéről. Hisz ugye Kevin közölte, nagy vidáman, hogy őt aztán nem zavarja a felesége félrelépése. És mert a másik felnőtt férfit is eltolta magától, az öreg tengerész ezután biztosra vehette, hogy a fiatal fiúkra bukik...

Előzmény: Rastaman (91)
Rastaman Creative Commons License 2000.02.23 0 0 91
Meg hogy en nem figyeltem? kikerem magamnak
:)))
Az, hogy Ricky utalja a buzikat, az apa szemszogebol nezve fontos
Lehet, hogy hy gondolkozik tudja, hogy a fia csak miatta mondta azt, amit mondott, de nem mondjatok azt, hogy egy buzi apat nem zavarna, ha a fia ilyenekt mondd....
Szoval biztosan hatott ra, akar igy, akar ugy.

Az, hogy az apa buzi, tenyleg nem biztos, lehet hogy "csak" biszexualis (nem azert raktam idezojelbe, hogy valaki belekosson!)
De teny, hogy kozeliteni probalt Kevin fele.

Es telleg nem utaznak el, csak a Ricky fiu mondja, hogy ok majd new yorkba mennek, mert neki sok zsozso lennie, meg sok barat (dilerek)
Nos ez nem kellett volna, szvsz.

Laa-Yosh: melyik konyvre gondolsz?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!