Frionett Actív klímatisztító spray. 750 ml-es flakonban 6000 Ft. az ára, és jó pár évig elegendő. Én második éve használom a Fujitsu klímámhoz, és tökéletesen bevált.
Kicsit átgondolva mikor automatán megy lekapcsolgat a kompresszor majd vissza szerintem már az is elég neki,hogy besavanyodjon nem szoktam kikapcsolni hirtelen.
Házilag mivel lehetne a gombát kezelni nincs kedvem 2000Ft kiadni klíma spray-re gyakran.Most 70% tiszta alkohollal fújtam be parfümös üvegbe raktam az jó porlaszt.
Próbáld meg 1 fokkal feljebb venni. Mi is így használjuk, igaz, csak éjszaka megy a tetőtérben, de a szerelő meglepődött, hogy milyen tiszta. Szerintem a legnagyobb szívás, hogy a gépben van a hőmérő is. Bár van egy-kettő, aminek a távirányítójában is van, és ott méri, ahol a távpiszkát hagyod (GREE Ifeel funkció)
de a qrva anyját a programnak, ha automata, akkor kb sosem megy 1-es fokozaton. Mindig 2-3-4 kozt valtogat, akkor is ha a low noise es eco mod is be van kapcsolva. Tul nagy legaramlat. Hontartashoz hasznalhatna a legkisebbet is, de inkabb leall
es igen, emiatt sokszor orakra kezzel minimumra van veve
ha ezt megoldana egy sw feissites, kevesebb penesz lenne
Ahogy öregszik a klíma, egyre több "probléma" jön elő. Ez így van rendjén. A jobb, drágább berendezéseknél ez a folyamat lassabb, vagy nagyon minumális. Ez az egyik különbség a klímák között
Szegény gépnek hűtenie kellene, mint a barom, de te nem engeded, mert beleavatkozol és leszabályzod a fordulatszámát a ventilátornak. A kis drága így is próbálkozik és igen alacsony hőmérsékletet állít elő, hátha azzal a kevés átmozgatott levegővel tud valamicskét hűteni.
Ennek az a hátránya, hogy a túl hideg levegő hatására a berendezés teljes belső része (ventilátor is) oly mértékben lehül, hogy kicsapódik rajta a pára..... a levegőben levő por és egyéb szennyeződések meg egyből megtapadnak rajta.
Az ilyen felhasználás mellett szokott berohadni a klíma és igen veszélyes lenni az egészségre. Az becsülendő dolog, hogy hetente tisztítod a szűrőket, de.....kevés
Két éve szereltettem egy Fujitsu ASYG/LMCA12 3,5 kw-os klímát a nettó 100nm-es egyszintes újépítésű házunkba. A cél az volt, hogy a nappaliból hűtse le az egész házat arra a hőfokra ami nekünk kellemes. Ez minimum 26C fokot jelent, ekkora kánikulában is. Ezt a klíma kiválóan tudja, de ha automatára állítom, akkor ki be kapcsolgat, és nem komfortos.
Ezért mindig a legkisebb ventillátor fokozaton járatjuk, 26C fokon. Májusban kapcsoltuk be, akkor szinte nem is ment, most pedig szinte egész nap megy, és állandóan jó az idő, nincs ki-be kapcsolgatás.
A komfortjával így elégedett vagyok, (bár lehet hogyha most kéne választanom akkor a legkisebb teljesítményűt választanám, hogy tudjon menni automata módban...)
Amit nem értek, hogy a levehető szűrőjét hetente porszívózom, évente jön a karbantartó, de a mókuskerék pedig volt takarítva, már megint lerakódásos, penészes.
Mit csinálok rosszul? Más is tapasztalt ilyet ezzel a tipussal?
A szerelője azt mondta hogy ő még nem találkozott Fujival olyannal hogy lakásban ilyen hamar koszos legyen a mókuskerék.
Midea klímánk van, és ez év nyarától az egyiknél -nem közvetlenül az indítás után, hanem kb. 1-1,5 óra elteltével- rendszertelenül kattog vagy pattog. Először azt hittem, hogy a Gyerek csinálja. Mintha két műanyagot összeütnénk. Ez szerintetek mitől lehet? Elég zavaró, pláne, ha alszik a Gyerek. :(
Nekem GREE (talán GWH12) van fent (tavalyelőtti modell), és nyugodtan tudok tőle aludni. Persze hallatszik a ventilátora, de nem nyöszörög, nem kattog.
Hát a mágnes / BLDC motorosak csendesebbek mint az indukciós motorosak.
A Japánok valóban gyártanak olyan gépet is ami csendes, de annak ára van. A tömeg modellek még nem oly csendesek. Mondjuk a az eftéikszkáem az már mágnesmotoros de nem aludtam még vele egy szobában.
Amit biztosan állíthatok a Samsung ugéaen az kurva hangos, meg van már az utódja egy elemcéa de idő még nem volt lecserélni.
sikerult kideríteni valamit a klímáról? Esetleg meg is vetted? Hasonló cipőben járok azért lennék rá kíváncsi. Bár ahogy így elnézem innen nem sok segítséget kaptál. Előre is köszi. A válaszodat!
Milyen márkájú klímák a legcsendesebbek? Olyanra gondolok, amelyik nem surrog, darál éjszakai üzemmódban, szinte alig hallani a hangját, amelyiknek nem pattog, ropog a burkolata üzemelés közben...
Az a problémám,hogy ha nem megy a komplesszor ventilátor üzemben savanyú gombás szag jön belőle ha bekapcsol a komplesszor és megy a hűtés akkor elmúlik nem érezni.Telefújtam 500ml klíma spray-el mégis 2 hét után ismét előjött a probléma.
Inverteres klíma helyes beállítása? Melyik az a funkció, ami igazán kihasználja az invertert? -autó üzemmód vagy hűtés? Úgy gondolom, hogy nagyobb ventilátor sebességnél előbb hűt, de autó üzemmódba mégis lecsökken. Pár jó tanácsot segítséget kérnék. Működtettük hűtésnél 24Cra állítva már mindenütt volt 23C de mégis duruzsolt a kinti. Lehet alacsony fokozaton ment a kompresszor a venti pedig forgott.
A páciens HD Maximus 124c 2017es májusi gyártás :D
Köszönöm a kiigazítást. Légcsatornás beltérit én csak katalógusban látok, illetve szállodaszobákban ilyen olyan eldobozolt lcs klíma beltérikkel vagy fan coilokkal van tapasztalatom, amik nem túl kedvezőek.
A katalógusban bemutatják hogy mérik a zajt, azt hiszem 2/1 méter cső (hangtompító?) ráaggatva, 1,5 méterre van a mikrofon a beltéritől.Tényleg kisebb zajokat deklarálnak, jellemzően 21dB az alja, 32 a teteje pl a 18-as Fujinak, ami ugye egy Fuji oldalfalinak már a második fokozata..
Nekem pont az az egyik vonzó dolog a légcsatornásban, hogy míg egy oldalfalinál nagy hidegben ha csendes fűtést akarsz akkor kb a névleges teljesítmény 1/3-1/2-e marad meg, lcs-nél lehet hajtani a mókuskereket - jó csövezés miatt nem lehet belőle hallani semmit, ha a padláson van a beltéri - megmarad a teljesítmény 2/3-a, ergo kisebb beépített teljesítmény is elég lehet.
Mondjuk ez azért nem teljesen valós. Egy oldalfali gépnél sincs szinte semmi zaja a vetillátormotornak csak venti által keltett szélzaj lehet zavaró. Egy viszonylag szűk kis helyen kell kifújnia a megfelelő mennyiségű levegőt, amelynek még útjában vannak a függőleges és vízszintes lamellák, melyek ütközéskor szintén zajt gerjesztenek. Ezt próbálják a gyártól minimalizálni. Ehhez képest a légcsatornásoknál lényegesen nagyobb méretű venti fér el a gépben, mely így az ugyanolyan mennyiségű levegőt lényegesen kisebb motorfordulattal is képes áttolni a hőcserélőn, miáltal kisebb lesz a szélzaj és persze a légsebesség is. Jóval nagyobb a nyílás is, ahol távozik a beltériből a levegő és egyáltalán nincsenek lamellák, se vizszintesen, sem függőlegesen, melyek a legtöbb zajt gerjesztenék. szóval a légcsatornás beltéri egység ugyanazzal a teljesítménnyel fizikailag csendesebb, mint egy oldalfali.