Keresés

Részletes keresés

Erzsébeti Creative Commons License 2014.01.11 0 0 9589

Igen a gép nem mai darab.

Egy inteles alaplapon egy P4 3.0 Ghz proc; 3 Gb RAM, és egy Asus GeForce 210 Videokártya.

Nagyon nincs mit kipakolni a gépből.

A teljes felszereltsége:

1 db videokártya

2 db Dvd olvasó-író IDE-s

1 db vinyó (SATA) (mármint akkor mikor telepítek)

2+1 Gb RAM

+integrált hang, és integrált hálókártya

Természetesen az egyik optikai meghajtót ki lehetne húzni...

Az új rendszert egy ma is működő gépre akarom feltenni, egy teljesen új vinyóra.

Az összes eddig működő vinyó le van telepítéskor választva a gépről, csak az új van fenn olyankor.

Most vissza raktam mindent az eredeti felállásba így tudok a régi rendszeremen írkálni.

Azt észrevettem, hogy a régi rendszervinyómon a lemezkezelőben látszik az a bizonyos win által lefoglalt, és rejtett 100 Mb-os partíció (ez így is van rendjén), míg az új vinyóra nézve ez a 100 Mb rész nem létezik...

Nem lehet, hogy valahogy nem képes megcsinálni a win ezt a 100Megás cuccot, és ezért száll el?

Előzmény: Törölt nick (9588)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.11 0 0 9588

Ezt innen messziről elég nehéz megmondani mi lehet.

Érzésem szerint valami harware gondod van.

Helyedben 100-120GB primer particiót alakitottam volna ki. A második partició formázása ráért volna rendszer telepítés után a már működö Windowsból

Eseteleg megpróbálhatod védett módban indítani ahol ha működik meglehet találni a hibát.

Ha semmi nem segít javasolom kipakolni a gépet, egészen minimális konfigurációval indulni és ujraparticionálni a HDD-t de most nagyobb primer particióra. A második formatálásával ne vacakolj. Majd ha megy a Windows akkor ráérsz. Ha hajlandó alaphardwaren elindulni csak utána rakosgasd be a panelokat.

Egy kérdés: a harware milyen korú? Ha öreg akkor driver gondjaid is lehetnek. Öreg (7-8 éves) harwarenél kicsit nyakatekerten, de fel lehet tenni a Win7-et méghozzá úgy, hogy egy komplet XP-re mész rá amit félre fog tenni de a drivereket átveszi XP szimulációs módban.

Előzmény: Erzsébeti (9587)
Erzsébeti Creative Commons License 2014.01.11 0 0 9587

Ehh...

Jönnek az új problémák...:(

Elkezdtem a telepítést.

A gépen csak 1 vinyó (1 Terrás) van fenn két partícióval.

Az egyik ( a leendő rendszer) 80Gb, míg a másik a maradék méret.

Mind a két partíció meg van formázva.

A telepítés szépen felmegy a 80Gb-os részre, el is indul a win.

Ekkor gondolom frissíti magát, ez is szépen végig megy (nem sokat kell telepítenie cca 200 Mb amit kiír, hogy ezt szedi le) majd újraindul a gép. Elindul a win legalább is a logóig eljut majd lekapja a logót, és onnan sehova...

Van egy kurzor vonalka a monitor bal felső sarkában, és ennyi...

Vártam már rá 1 órát is (ott hagytam a gépet hagy tököljön) de semmi nem történik.

A bekapcsológombal kinyomom a gépet (cca8 mp-ig tartom) aztán újraindítom, de csak eddig jut el amíg az előbb is.

Próbáltam javítótelepítéssel is a saját lemezén keresztül is, de akkor is ez a végeredmény.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Erzsébeti Creative Commons License 2014.01.10 0 0 9586

Köszönöm!

Megtaláltam.

Ezt kerestem. :)

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.10 0 0 9585

Célszerű úgy csinálni, hogy a C: drive-on csak az OP legyen az összes többi más drive-on vagy más partíción. A default könyvtárak átmozgathatók más meghajtóra. Drive-jobb gomb-properties. ott megtalálhatód. Amikor már minden kész praktikus a Windows saját backaup-restore programjával boot lemezt készíteni és az egész OP-t adatok nélkül lementeni valahova. Természetesen más particiora vagy más meghajtóra esetleg külső HDD-re. Ez nagyon jól jön egy rendszer összeomláskor, kemény vírus fertőzéskor. Max. 20 perc alatt a tiszta OP-t visszalehet tölteni úgy, hogy az adatok sértetlenek maradnak. Ez a technikát sok éve használom és nagyon bevált.

Előzmény: Erzsébeti (9583)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.10 0 0 9584

Start gomb> keresőmezőbe írd be: áttelepítő>enter.

Kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat.

Előzmény: Erzsébeti (9583)
Erzsébeti Creative Commons License 2014.01.10 0 0 9583

Hali!

Egy kérdésem lenne.

Újra húzom a wint-t, de már egy mások vinyóra ugyanabban a gépben.

A telepítéskor csak az új vinyó lesz a gépen.

Arra emlékszem, hogy van valami lehetőség arra, hogy bizonyos beállításokat valami import-export dologgal át lehet vinni a régi win-ről, az újra.

Hol találom, és mit is kell csinálnom?

Köszönöm!

Hehe164 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 9582

A gyártóknak semmilyen érdeke nem fűződik az éven túli tartóssághoz.

Aztán ha túlzásba viszik a dolgokat simán megszűnnek, lásd ABIT.

Előzmény: vmarczi (9581)
vmarczi Creative Commons License 2014.01.09 0 0 9581

Kösz szépen, a hétvégén nekiesek az útmutatásod alapján.

(Bár nem értem a gyártókat, hogy miért nem  készítenek drivert, csak addig fontos a vevő, amíg fizet a boltban, aztán le van szabva. Aztán meg csodálkozik a világ, hogy miért, és honnan van ez a sok millió tonnácska elektronikai hulladék. Hát az ilyen gyártókkal fizettetném meg a környezetszennyezés költségeit, próbálok felkészülni az április 8 utáni időszakra, nem szeretném növelni a szeméthegyet.)

Előzmény: Hehe164 (9580)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.09 0 0 9580

Nem lesz egyszerű.

VIA chipkészletes alaplap, ehhez már csak a VIA ad támogatást.

Először is tisztában kell legyél vele, hogy az alaplapod nevére nincs driver.

Aztán fel kell keresned a VIA honlapját, ahol az alaplapodon lévő chipek neve, és funkciói megtalálhatók. http://www.via.com.tw/en/products/chipsets/k8-series/k8m800/

Aztán egyenként meg kell keresni, letölteni és telepíteni a drivereket innen. http://www.via.com.tw/en/support/drivers.jsp

Mivel az 5xxx sorozat az NVIDIA mostohagyermeke, ezért kétesélyes. Ami biztosan működik. Veszel egy párezer forintos AGP Radeon kártyát, ahhoz van driver.

Ami vagy/vagy. Megpróbálkozol egy telepítéssel innen(ne foglalkozz azzal hogy laptop). http://forums.laptopvideo2go.com/topic/14037-v9813-vista-32bit-sony/

Előzmény: vmarczi (9579)
vmarczi Creative Commons License 2014.01.09 0 0 9579

Üdv!

Segítséget szeretnék, ugyanis a WIN7 (Ultimate 32 bit) alá egyszerűen a hardware-eimhez nincsen driver program, így eléggé nehézkesen használható a gép, nincs hang, a kép is gyenge.

ASUS K8V-MX alaplap, 1,5 Gb Ram, 2,8 Mhz.

Integrált hangkártya (soundmax ad 1188)

Nvidia G Force 5200 Fx videókártya(128 Mb)

Próbálkoztam driver kereső programokkal(pl. slim), de nem jártam sikerrel,  a gyártók honlapján sem találok megfelelő alkalmazást már egy hete.

A gyári driver cd pedig szintán nem fut win7-en.

Tudom, hogy egy őskövület, de erre futja. Xp alatt szuper volt a masina, hasított minden

Köszönök minden gondolatot.

hekitomi. Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9578

Köszönöm,kipróbálom.

Előzmény: pobeda (9577)
pobeda Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9577
Előzmény: hekitomi. (9576)
hekitomi. Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9576

Köszönöm a gygors választ.

Előzmény: Hehe164 (9575)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9575

Nem lényeges a kora.

A méretet úgy csökkentheted, hogy a régi rendszervisszaállítási pontokat törlöd, és csak annyit hagysz meg amennyi szerinted szükséges.

A rendszerindulás lassúságát ez nem okozhatja.

Nézz körül mi, és hogyan indul a rendszerrel együtt.

Előzmény: hekitomi. (9574)
hekitomi. Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9574

Elnézést lemaradt,hogy a windows két és fél éves.Ha ez egyáltalán lényeges.

hekitomi. Creative Commons License 2014.01.06 0 0 9573

Sziasztok!

Windows 7 Home Prémium van a gépemen,amely a géppel együtt vettem,legálisan.Az idők folyamán 35,5 Giga lett.A bekapcsolást követően elég lassan áll fel a gép.Van valami megoldás a felgyorsításra illetve windows által elfoglalt hely csökkentésére?

Vagy csak az ujratelepítés jöhet szóba?Válaszokat előre is köszönöm.

Üddv:Heki

fegaf Creative Commons License 2014.01.03 0 0 9572

Ok, kösz.

Előzmény: Hehe164 (9571)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.03 0 0 9571

Nem. Alapban így jeleníti meg a meghajtókat. Mindegy mit állítasz be, a cserélhető meghajtókat csak a jobb oldalon fogod látni.

Bal oldalon csak a csatolt eszközöket fogod látni.

Előzmény: fegaf (9570)
fegaf Creative Commons License 2014.01.03 0 0 9570

Az intézőben baloldalon a számítógép mappa alatt miért nem látszik az ODD? Ha beteszek egy lemezt megjelenik, és működik is. Hiába engedélyeztem a mappa beállításánál az üres meghajtó megjelenítését. A jobb oldalon rendben látszanak a meghajtók. Lehet, hogy összefügg az SSD beszerelésével?

tütyüke Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9569

Nem lehet, hogy átvertek ezzel az éves díjjal?

Nagy összegben mernék rá fogadni, hogy igen.

Előzmény: DJG (9567)
antai12 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9568

Azért bátorkodtam ezt írni, mert haver laptopján is volt hasonló jelenség, és azt valami vírus okozta. Persze nem mindegy milyen hibakóbot ad. Elnézést ha marhaságot írtam.

Előzmény: B Pali (9563)
DJG Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9567

Nem lehet, hogy átvertek ezzel az éves díjjal?

Mi a megoldas, hogy legyen egy jo win7 a gepen, amin magyar es angol nyelv is elerheto?

Ha azt akarod, hogy egyszerre legyen mindkettő, akkor olyan 7-est kell venni, ez a szolgáltatás csak a legnagyobb, üzleti változatokon érhető el (vannak mindenféle kavarások, mielőtt valaki azt mondaná, de az nem az átlagos felhasználónak van). Ellenkező esetben olyan nyelvű a rendszer, amilyennek veszed.

Egyszer kell fizetni érte, és most, hogy a 7-es helyett már a 8-ast erőltetik, ki lehet fogni egész olcsón is. Nem fog lejárni, és nincs semmiféle nem genuine felirat.

Előbb legyen net, mielőtt ilyesminek nekiállsz. Ma már semmit nem lehet net nélkül megoldani, ilyet sem.

Előzmény: pigee (9555)
DJG Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9566

Elsőként: ennél precízebb hibaüzenet kellene, a benne levő hibakóddal, és arra rákeresni a neten.

Előzmény: antai12 (9560)
DJG Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9565

Ez ide válaszként: butaság.

Előzmény: antai12 (9562)
Hehe164 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9564

sfc /scannow megvolt?

A Microsoft szerint ezt a hibát laza csatlakozó, illetve hardver(alaplap/videokártya stb.) vagy annak alacsonyszintű vezérlőprogramja okozhatja elsősorban.

Illesztőhibát csökkentett módú használattal lehet kiszűrni, mármint hogy így is kékképernyőzik e.

Illetve egy lehetséges megoldás: http://support.microsoft.com/kb/977178

Maguk a hibakódok elvileg itt megtalálhatók: http://aumha.org/a/stop.htm

Konkrétabbat a hardvered komolyabb ismerete nélkül nem tudok írni.

Előzmény: kalmi9120 (9561)
B Pali Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9563

Ok, biztos jó az AVG, de nem értem, hogy a telepítése (pláne csökkentette módban!)

miért oldja meg az olvtárs problémáját.? :-O

Előzmény: antai12 (9562)
antai12 Creative Commons License 2014.01.02 0 0 9562

Szia. Próbálld meg elinndítani csőkkentett módban a rendszert hálózattal. Nyomogasd az F8-at, amíg elő nem jön a Speciális rendszerindítási beállítások képernyő. Válaszd ezt "csőkkentett mód hálózattal". Ha sikerül és elindul, szedd le innen az AVG ingyenes változatát és telepítsd.  http://www.avg.hu/index.php?viewpage=FreeDwlPage Ugyan itt találsz külön eltávolító programot is, ha esetleg szükség lenne rá. És ez után azt javaslom, hogy ezt használd. Nálan sok éve már ez van, ingyenes, a gépet sem lassítja, és tökéletes védelmet biztosít, otthonra bőven elég. Kb. 2,5 éves Win7 van az asztali gépemen, tökéletesen muzsikál. Sok sikert.

Előzmény: kalmi9120 (9561)
kalmi9120 Creative Commons License 2014.01.01 0 0 9561

Sziasztok mostanában azt csinálja a lapotopom hogy megfagy majd kék halál ime a hiba kód :

Probléma-aláírás:
  Problémaesemény neve:    BlueScreen
  Operációs rendszer verziója:    6.1.7600.2.0.0.256.48
  Területibeállítás-azonosító:    1038

További információk a problémáról:
  BCCode:    f4
  BCP1:    0000000000000003
  BCP2:    FFFFFA8008013B30
  BCP3:    FFFFFA8008013E10
  BCP4:    FFFFF80002BCB240
  OS Version:    6_1_7600
  Service Pack:    0_0
  Product:    256_1

A probléma leírását segítő fájlok:
  C:WindowsMinidump10114-20326-01.dmp
  C:UsersTrevisAppDataLocalTempWER-44943-0.sysdata.xml

Olvassa el online adatvédelmi nyilatkozatunkat:
  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x040e

Ha nem érhető el az online adatvédelmi nyilatkozat, olvassa el az offline változatot:
  C:Windowssystem32hu-HUerofflps.txt

Lefuttattam CHKDSK-t HD sentinelt Memória testet semmi hibát nem irtak ! Mégis rossz ! köszi a válaszokat ! BOldog uj évet mindenkinek .

antai12 Creative Commons License 2013.12.30 0 0 9560

Sziasztok. Segítséget kérnék, remélem jó helyre írok.
Adott egy vadi új Lenovo G700-as Notebook. Win 7 Ultimat-et raktam rá. USB-ről telepítettem, fel is ment minden gond nélkül. Azt hittem szinte semmi dolgom nem lesz, eddig ehhez voltam hozzászokva. Hát nem így történt. A hangon kívül semmi nem települt. Telepítőlemez nuku, csak egy 64 bit-es, Win8-hoz való lemezt adtak. Másik gépemen egy pendrive-ra leszedtem az összes szükséges Win7 drivert a gyártó honlapjáról, majd szép sorban elkezdte felpakolni. Nem is volt gond, csipset, videókari, hálókártya, minden felment, kivéve a bluetooth és a wifi. Az előbbinél elindul a telepítő, végigvisz szépen, extracting files, majd finish, utána pedig a következő hibaüzenetet vágja a pofámba, "A Windows nem találja a(z) 'c:driversWLAN' fájlt. Ellenőrizze hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra". (agy@asz!!) A wifi-nél ugyan ez a helyzet, kivéve hogy semmi hibaüzenet nincs, hanem a finish után egy pillanatra felugrik egy fekete ablak, majd semmi.
Átlagos felhasználó vagyok, de egy rendszer telepítést meg szoktam oldani. Ha valami gondom van, a neten általában megtalálom a megoldást. De most már három napja kínlódok vele. Túl vagyok 4 újratelepítésen, és egyszerűen nem jutok vele semmire. Ha valakinek esetleg van ötlete, szívesen fogadom. Előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!