Nerm hiszem, hogy ez sokat változtatött volna, hisz Rudi akkor is kiment volna Ádám után, max. Nati szemeláttára esik a vízbe... Igaz akkor legalább lenne tanú...
Lehet, hogy még nem rögeszme, csak lelkifurdalás: ha ugyanis nem cirkuszol Rudival az összeköltözés miatt, nem kellett volna újra összejönni, "randizni" a hajón, hanem vele lett volna Alízka "koncertjén" és Rudit más módon írták volna ki! :-)
Lehet, hogy Emília végül azért adta el mégis a lakást, mert Kanadában akar letelepedni? Azt gondolom, a lakás ára kevés lesz ehhez! Az is lehet, hogy vesz egy másik lakást Natasának, távol a Mátyás király tértől távol az emlékektől! ...de a legvalószínűbb: a lány hamarosan bekuckózik Ádám ágyába és lakásába!
Vagy inkább már rögeszme. Belepistult a telefonjába is, keresi a képeket róla mindenhol. Mindenkinek külön köszöni a részvétet amibe beleveszi Krisztiánt is.
Natasának most tényleg az lenne a legjobb, ha legalább néhány hétre kiutazna Kanadába... Egyrészt ott van az anyja, aki mindenkinél jobban és őszintébben hsllgatná meg a bánatát, másrészt új barátokat, élményeket szerezhetne, és esetleg még vmi értelmes életcélt is találhatna ahelyett, hogy otthon meg a Kisszékben punnyad... Tudjuk, nem ez lesz, hanem nyomozni fog Rudi szervei után... Persze, ha vesszük, az is egy elfoglaltság...
Amerikában még gyűjtőoldal is volt halottak profiljaikkal. Mydeathspace már nem élő emberek Myspace profiljai, linkekkel, leírással mi történt velük stb.
Lehet nem emléskzem jól ,de mintha nálunk is lett volna hasonló oldal halottak iwiwen vagy hasonló, de érdeklődés hiányában megszűnt.
"Natasának viszont nem kéne ennyire a gyászoló özvegy szerepét játszani" - ez az, én is egy felvett túljátszott szerepnek érzem már ezt Natasától, amikor még élt Rudi akkor bezzeg nem volt jó neki. Most meg mindenhol ott van a kisírt arcával és fájdalmával.
"És visszahozni többé nem lehet Az elmulasztott jó szót, tetteket, A késő bánat mit sem ér neki, Az élőt kell szeretni, érteni."
Timi most még nagyobb sötét kretén volt, mint Aliz szokott lenni általában. Kommenteket törölni, felhasználókat tiltani, az már meghaladja a képességeit?!
Az viszont valóban elgondolkoztató kérdés, hogy mi lesz az emberek közösségi profiljával (és más online jelenlétükkel is, mint az e-mail fiók) a haláluk után, ebbe még valahogy nem tudott a világ 15 év alatt sem igazán belegondolni. Láttam én is olyat még iwiw-en, hogy egy szélesebb körben ismert személy profilját "emlékoldal"-ként vitték tovább, szerintem inkább egy "profiltemető" jó dolog, ahol egyértelmű utalás van arra, hogy az illető már nincs köztünk.
Natasának viszont nem kéne ennyire a gyászoló özvegy szerepét játszani - elvégre végül még menyasszonya sem lett, de az se egy olyan komoly kötelék már manapság - akkor sem lenne ez illendő, ha nem lenne ott Róka Rudi exneje és a fiai...
Ez nekem is fájt... milyen már az, hogy valaki úgy elkezd nyuggerezni, hogy nem szídja vagy kifigurázza azt a korosztályt, hanem jó fej akar vele lenni...
Urbán fater meg vigye csak Bözsimamát, ő lehet, hogy nem jár jól vele, de mindenki más igen...
(Vilibácsi viszont mekkora tök, mikor azt mondja, hogy "a díszpolgárság kötelezettségekkel is jár" - persze, annyiban igaz, hogy példamutatóan él továbbra is, de az nem része, hogy bazári látványosság legyen belőle.)
Amikor megjött a "jógatanfolyamról", akkor mondta Alíznak, de olyan "foga között", hogy én is alig értettem, de az egészen biztos, hogy ezt mondta (csak "nekünk nem mutatták". :D)
Na de Emília pár hónapja a telefonban nem pont azt mondta, hogy nem szándékozik (még) eladni a lakást? És mikor adták el? Az alatt a két nap alatt, amennyit Irma mama itthon töltött? Pedig ilyenkor éppenséggel jól jöhet egy lakás...
Bevallom, én nem is emlékszem, mikor hangzott ez el Natasa szájából. De valahogy már nem annyira érdekel ez az "élet Rudi után" szál, főleg, hogy a szervdonorságot is behozzák. És pláne, hogy Rudi halálát is olyan slendrián módon "mesélték el"...
Na Timi most jól megszívta... Ez az Aurél (még véletlen se Pisti vagy Józsi.. :D), egy jó nagy szemét alak, undorító bosszút állt rajta... Azért nem gondoltam volna, hogy pont Timi szűz legyen...
Vili is jól megjárta két percet nem nézett a meccsből, csak azon füstölgött, hogy Bözsi most Armanddal van. És talán nem is alaptalan a féltékenysége...
Natasát és Krisztiánt is mg lehet érteni a saját szempontjából... Talán Natinak nem kellett volna belekeverni Kriszt ebbe a Konnektorosdiba, elég lett volna, ha a saját nevében válaszol... Azért fura, hogy eladták a lakást, Emília elvben 2 évre ment el, a nagyi meg tán félévre (ami már le is telt)... És utána, hova akarnak hazajönni? Persze, ha Szerencsés marad a producer, ők már többet úgyse jönnek haza...
"...és azt sem értem: ha az atya "összeszerkesztette" a számítógéppel a leírandó szöveget, mi a fenének kellett Vili bácsi ákom-bákomjával leíratni 50 példányban? :-)"
Hogy a - nagy valószínűséggel nyugdíjas - hívek kézzel írt üdvözlést kapjanak. Aznap el is hangzott, azt hiszem
Elhoztam otthonról az összes VHS kazit meg magnókazettát a padláson volt több doboznyi, és van videómagnó is meg magnódeck is kéznél, digitalizáltam őket. Találtam is pár érdekes dolgot rajtuk, megérte.
Még a régi VHS-C kameránkat is elhoztam és beüzemeltem, akksiról csak pár percet megy, de működik. Retro dolgokat szeretem gyűjteni, emlékek a múltból, nem lenen szívem kidobni őket.
C64-el még a mai napig jól el tudunk szórakozni. Leülünk a tévé elé, C64 indít aztán meg mehet a Wizard of wor. Igaz én se kaziról töltöm már be a játékot meg floppy meghajtóról ( bár van mindkettő), hanem van hozzá Sdrive, amibe memóriakártyát lehet tenni floppy imagekkel, és a C64 úgy látja mintha floppy meghajtó lenne.
Kicsit félreértettétek ezt a jelenetet... Attis utána mondta is, hogy a biogéppel, mivel "analóg" alatt a szemére célzott, vagyis vicc volt az egész... Egyébént is aludni küldte, azaz semmilyen szórakozást nem engedélyezett neki...
Na, azt is megtudtuk, hogy Natasa miért lakik még mindig Alízék nyakán! Az előbb mondta Alíznak, hogy "eladtuk anyám lakását"! Már csak az a kérdés: hová tette a cuccait? Esetleg a nagyi magával vitte a sok holmit a tengeri útra, vagy bútorozva adták el a lakást?
...és azt sem értem: ha az atya "összeszerkesztette" a számítógéppel a leírandó szöveget, mi a fenének kellett Vili bácsi ákom-bákomjával leíratni 50 példányban? :-)
Jajj, szegény kis Mátéka, ha úgy akarja odaköltözik a villába, persze Attila kocsival viszi mindenhova, elköltözteti, iskolába, edzésre, mindenhova a város túlsó végéből.
Attilánál kemény volt, mikor azt mondta Tádénak, hogy "fotózhat, de analóggal".
Szerintem ez a BK-ban gyakran előforduló bakik egyike volt és Attila arra gondolt: ne a telefonnal fotózzon, hanem digitális fényképezőgéppel. Nem hinném, hogy lenne nekik olyan "tekercses" gépük, amibe még filmet kellett tenni. Azt pedig el sem tudom képzelni, hogy olyan "analóg" gépük lenne, amelyeket manapság is lehet kapni pl. a Media Markt-ban.
Petsze, hogy az anyja hazarendelheti, de Juli pont azért, mert tudja, mennyire sáros az egészben, nem akarja eröltetni, meg nem akarja végképp elvadítani magától... Azt is láltja, hogy Attis nem akarja kihasználni a helyzetet, és azt is tudja, hogy Máté jó helyen van nála... Mint az előzetesből látszik, a végén szépen megbékél és hazamegy... :-)
"Máté még azt is fontolóra veszi, hogy hazaköltözik."
Azért ez is érdekes. Máté 14 éven aluli, azaz gyermekkorú, aki nem dönthet arról önállóan, hogy hol/kinél lakik.
Máté szülei Juli és Rokker Zsolti, arról egy szó sem volt soha, hogy Attis örökbe fogadta volna, azaz szülői felügyeleti joga sem lehet.
Így ez kb. olyan, mintha egy 10 éves gyerek közölné, hogy ő mától a szomszédnál lakik, és pont leszarja, hogy a szülei ehhez hozzájárulnak-e.
Persze lehet azon filózni, hogy Attila sokkal jobb fej volt vele, mint a saját anyja, meg hogy Julinak minden fontosabb volt mint a kisgyerek, de az IRL akkor sem így működik, ha Juli azt mondja, hogy hazamegy, akkor hazamegy, aztán persze lehet hisztizni, meg a terepasztalt a földhöz csapkodni....
Az első digitális fotógépem 1999-ben kaptam kölcsönbe. Az flopy-val működött. Hátul kellett függőlegesen belecsúsztatni. Asszem 25 kép fért rá (akkori minőségben).