Én arra gondolnék első körben, hogy a mostani, már bontás alatt álló középső vágányból az új hídszerkezetre vezető 1-1 kitérővel kellett volna kezdeni. Ezt nem tudom, mennyi idő a pályába beépíteni. Aztán ezen a kitérőn járni, amíg bontják a középső hidat. Nyilván, kitérőt beépíteni egy dolog, de mondjuk biztosítóberendezés-átalakítás szempontjából már biztosan nem egyéjszakás lett volna a folyamat.
Aztán valamikor kell olyan állapot is, hogy a közúti hídhoz közelebb eső két vágányon halad a kétirányú forgalom, tehát a fenti vágánykép már nem is jó.
Max. akkor lett volna esély rá, ha előbb a Fradi vágánykép átalakítása készül el, a híd felé vezető három vágánnyal, és a budai oldalon a szükséges minimum három kitérővel (hogy mindig mehessen két vágányon a forgalom, és amikor mindez kész, akkor foglalkozni a híddal.
De úgy, hogy a hídra vezető vágánykép nincs meg, nem hinném, hogy ez menne egy szombat éjszaka alatt.
Csak a képek miatt érdekes a link, a benne szereplő hidat a forgalom szinte nulla zavartatásával építették, egy igen forgalmas csomóponti rendezőpályaudvaron.
Véletlenül épp arra jártam egy tehervonattal, amikor beemelték az egyik hídelemet. Volt néhány óra vágányzár a közvetlenül érintett vágányokon (és igen, szombat éjszaka), de a forgalom szempontjából ez korlátozást nem okozott, csak némi macerát.
Talán még fotóm is van valahol róla, amit a mozdonyablakból lőttem menet közben, ha előkerül, feltöltöm.
El tudom képzelni, hogy milyen vágányzár lenne az, amit a te képzelgésed alapján csinálnának. Rövid :)
A viccet félretéve, le tudnád írni a technológiai folyamatát, eszköz, ember, munkaóra igényét a mostani beavatkozásnak, figyelembe véve az összes szóba jöhető vasúti szakterületet? A fórumozók közül sokan ezt nem látják át első blikkre, nekik nagy segítség lenne a tájékozódáshoz.
Ami szégyen, és erről nem szól a sikerpropaganda, hogy az új híd bekötése miatt hónapos vágányzár van. Megfelelő előkészítés esetén szerencsésebb helyeken ilyen munkát egy hétvége, de max egy hét alatt megcsinálnának..
A vonatközlekedés ekkorra már szinte a csúcspontjára ér: tisztaság, pontosság, többféle osztály, elegáns, udvarias kalauzok, nívós utasellátás jellemezte az akkori MÁV-ot, ahol rang volt dolgozni.
Van tapasztalatom arról, hogy a szerzői, szerkesztői tevékenység és ez a "robot" milyen szempontok szerint kerül alá-, vagy fölérendeltségi viszonyba. Ezért volt a jujjj...
A vágányzár alatt nem lehetett átszállás nélkül utazni, míg a villamosítás előtt nem lehetett Flirttel utazni. Szóval, szerintem nem gáz ez a többszörös jelzőkkel ellátott mondat - és az is lehet, hogy élőben nem így hangzott el, ez csak az újságíró kivonata (gyakori hiba itt a fórumon is, hogy egy újságcikkben leírtakat úgy tekintenek, mintha ténylegesen azt is mondta volna az, akinek a szájába adják).