Jó ez a fogyitábla, de lehet , hogy én vagyok vaksi, nem látom a sebességadatokat, az pedig 1-2 liter különbséget is jelenthet, például nem mindegy, hogy valaki autópályán 120-szal, vagy 140-nel repeszt, ill. városban mennyire dinamikus.
igazából azt akarom ezzel mondani, hogy a fogyasztást alapvetően határozza meg az emberi tényező, azaz a vezetési stílus.
Persze, lehet, elhiszem neked. Szerettem én is a Mégane-t. A tréleres mondta, hogy neki tetszik a rönó, de lemondott róla,mert annyit cipelt már. A Fiat-ot emlegette még. FIAT= Fehler In Alle Teilen
Csak, hogy kicsit hazabeszéljek, és védjem a mundért:
Nem mindegy, hogy milyen évjáratokat nézel. Nekem 2003-as volt a Megane, tény, hogy egy időben sokat volt szervízben, de nem ilyesztett meg. 2004-től nézve a minőségük nagyon sokat javult, és úgy tűnik, hogy javul folyamatosan. Mivel megint Megane-t vettem, így van összehasonlítási alapom. Ez már ráncfelvarrott autó, 2007 árpilisi. ! hónaposan túl vagyok vele a 10 ezer kilóméteren, és állíthatom, hogy klasszisokkal jobban össze van rakva, az égvilágon semmi gondom nincs vele.
Amit az előzőn cserélni kellett, az a csere után már teljesen hibátlan volt, mert menet közben is javítottak a minőségen rengeteget. Igaz, hogy alapból 2 év garanciával adják, de előtte is megvettem a plusz 2 évet, most is meg fogom.
Ceee-nek üzenem, hogy a fogyiadatokat itt megtalálja, minden héten tankolok, naprakész:
A fogyasztása az előző kéziváltóshoz képest durván 1 literrel több városban, de klíma nélkül például szinte azonos, mint volt. Országúton sem számottevő, 90-nél még 6, liter alatt is tartható simán.
Volt Rönyó tulaj révén, nem lepett meg, mikor a tréleres mondta: -A szállítmányokban feltűnően sok a Rönó. Ő mondta csak úgy, nem én kérdeztem.
Szervizbe érve összeszaladtak, hogy mi a baja, mert még egészben tréleren nem láttak KIA-t. Ez jó jel.
Jól nézzétek meg, ilyen még nem volt. Remélem nem is lesz. KIA egyben, tréleren.
A csajom benne hagyta a kulcsot a garázsba beállva. Az akksi őr így nem aktív, a fogyasztók lekajálták az akksit 1 nap alatt. Hiába töltöttem, a töltőm elromliott. (rajtam a rontás?)
Hát én lehet hogy még a két évet se várom, meg, annyira "kívánós vagyok".
A cee'd mint alapötlet nagyon tetszik, vagyis mindenképpen ebben gondolkodom az automatát illetően. és persze SW, mert az már két hónap alatt kiderült, hogy nekem bizony szükségem van egy kicsivel nagyobb csomagtérre.
Jó lenne fogyiadatokat tudni, bár ahogy a gyári táblázatot nézegetem, az 1.6 os benzines automata kb. 1,6 literrel eszik többet az 1.4 benzinesnél. (persze a kombi adatait még nem tudjuk)
(az igazi álmom az 1.6 diesel automata SW EX kivitel, csak az meg árban ott van, ami nekem már "nagggyon súlyoss")
""Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni..."
Tudom, hogy lényegében már kaphattál választ a kérdésedre, csak mivel Te is Automata SW-t vennél, gondoltam hozzászólok.
Hajráááá automata váltó!!
Én is ilyet vettem volna, csak nem vártam meg az SW-t.
Nehéz megmondani, hogy mikor éri meg cserélni. Én felvállaltam, hogy 3,5-4 évente cserélek. Az autó még eladható, mert relatív fiatal és garanciális. Ennyi idő alatt kb. annyi kilóméter van benne, hogy lassan nagyobb kiadások következnének (vizsgáztatás, vezérműszíj csere, esetleg kuplung, fékek, folyadékok). Én úgy voltam vele, hogy ezeket a pénzeket csak akkor fizetem ki az autóra, ha meg is tartom. De ha megtartom, akkor már nem lesz garanciális (igaz ez itt 5 év inkább). Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni.
A helyedben 2 éves korában kezdenék gondolkodni rajta. Addigra kiderül még, hogy mennyire tartós valójában az autó, kijavítják sok itt olvasható apró hibáját. Lesz tapasztalatod a fogyasztással kapcsolatban is, mert még kevés 1,6-os tulaj nyilatkozott erről.
Ha gondolod megosztom Veled az enyém fogyasztási adatait, mert napra pontos táblázatot vezetek róla. A mérete, súlya, szerkezete szerintem nagyon hasonló, ezért elég jól tudsz majd következtetni a jövőre, szerintem.
Úgy érted, hogy megméri 2-3 km futás után a guminyomást és 10 km-rel később? Persze hogy nem lesz egyforma :) Kiváncsi vagyok egyébként hogy erre a kérdésedre milyen választ fog irni.
A Toledo sem volt jobb, hidd el. Olyan cigiszaga volt, mint egy kocsmának, és a literek ellenére semmit sem tudtam berakni a csomagtartójába, mert kicsi volt a szája :(
Amikor az off pólón elromlott a gyújtótrafó, este 22:30 körül hivtam öket, kb 1 óra mulva jött a sárga angyal, mert még mást is mentett időközben. 1 óra után, majdnem fél 2-kor értem el a manust akitől a kölcsönautót kaptuk. Szóval nekünk nem volt bajunk az assistance-vel. De hogy nem birnak ingyen adni kölcsönautót az nem fér a fejembe.
Scenic, szerinted én mennyire voltam boldog, amikor 2003-ban 500 kilóméter után szétugrott a Megane-on a toronycsapágy, és a 3 napos autóm helyett egy OFF Seat Toledoval jártam az Assistance jóvoltából!! :)
Hja, és a javítást + az akksicserét az assistance intézte! Szóval csak óvatosan velük. Nekünk amikor elromlott az autó, az assistance-től kértünk egy kölcsönautót, a miénket meg bevittük a szervizbe megjavíttatni. Szerintem inkább válazd ezt a módszert. Persze rádbizom, csak segiteni szerettem volna...
Erre az assistance-ra majd kiváncsi leszek... nekem ezek sose jöttek ki,igaz csak suzukinál probáltam és csak féklámpa meghibásodás volt,de gari idő felénél...nem jöttek ki...
Arra vigyázz, hogy ne engedj semmi szin alatt kisebb kapacitásu akksit beletenni az autódba. Egyik rokonom járt ugy, hogy az akksija meghalt, kapott egy kisebb kapacitásut, majd pár km mulva a generátor bekakkantott kigyulladt is talán :( nehogy igy járjatok :(((
Felénk nincs szerencsére, de hallottam már ilyenről ismerősöktől, náluk volt. Meg jó poénból végigkarcoltak egy új fekete Avensis oldalát. Mert nehogy már valakinek szép, új autója legyen...
A Condrad.hu-ról rendeltem a drágábbikat (11e), mert az változó frekin össze-vissza sugároz, mig az 5e Ft-os csak fixen 23Khz körül. Apropó, most hogy a hét közepére éjszakára eléggé 0-hoz közelítő hőmérsékletet jósolnak mérte már valaki, hogy a gyárilag betöltött hűtőfolyadék hány fokig bírja fagyás nélkül? Bár remélem, hogy szeptemberben azért minusz még nem lesz. :(
Nekem meglepő módon az első tankolásnál deci pontos volt a fedcomp az alapján , amennyi üzemanyag fogyott. Igaz, ez lehet hogy véletlen. Az első tankolásnál 4,9l átlag jött ki. A második tankolás 5,2l lett, igaz itt már huzamosabb ideig is mertem tolni, nem úgy mint először. Hogy az örömöm ne legyen felhőtlen, azért van mégegy dolog, ami b*ssza a csőröm: már 3x kellett utánfújatnom a gumikat amióta megvan a kocsi (1,5 hónap). Olyan mintha eresztene szép lassan mindegyik, úgy kb. 100 bart hetente. Defekt ugye előfordulhatna, de mindegyikkel?
Én most hagytam el 1650Km szerintem hasonlóan vezetve,5.1l mutatott a com.valósan 4.6l volt tankolásnál.Vegyesen 30%városi menetel!Én is utálom ha tolnak! Más! Írtarm népitéletet most már a másodikat.Egyszerűen el tűnik!El fogadja a program és meg köszöni!Aztán semmi!
A dízelem átlagfogyijával kezdek nagyon elégedett lenni, a kreszt többnyire betartva már most 1800km után majdnem hozza a gyári országúti értéket (4,2l): Pápa->Veszprém, klíma nélkül km óra szerint 95-110-es tempónál 4,3l, Veszprém->Fehérvár óra szerint 110-120-as tempóval 4,1l. Persze az a baj, hoggy nehéz vele szabályosan menni. A legjobban azt szeretem, hogy a város vége táblát elhagyva amikor jönnek a seggemben és 4-ben gázra lépek érdekes módon marhára eltűnik mindenki. :) Városon belül (Fehérvár) 1-2 lámpával nem dugóban 4,2l. Nem semmi, hogy városon belül kevesebbet eszik mint városon kívül! Igaz én városon belül úgy közlekedek, hogy csak az első indulásnál kell bemelegdnie a mocinak: mivel elég lassan hűl le, ezért az összes többi indulásnál még mindig majdnem teljesen meleg a motor. Persze kiváncsi leszek, hogy majd mi lesz télen, mert akkor hamar le fog hűlni.
Bizony jól emlékszel !!! Nekem is megütötte a fülem (tudod belső hallás vagy mi, miközben olvastam) :)) Most akkor ez hogy is van? Az övfeszitő patronok nem durrantak el? Egyik sem? Vagy a feleségéé elpukkant? Ő nem volt bekötve, ezért az ő patronja direkt nem durrant el mert érzékelte, hogy nincs bekattintva a csatiba az öv?
Nekem a Megane-ben teszkós gumiszőnyeg volt, tökéletesen bevált. Pont tegnap jutott nekem is eszembe, hogy télre veszek ebbe is. Megaztán abba nem ragad bele a rágó úgy, mint a gyári ceed feliratosba :(
Infó illetve segítség kellene! Pancelos ha tudsz infót megköszönném!
Tél közeledtével szeretnék venni a gépbe méretpontos gumiszőnyeg garnitúrát! Mivel az autó fekete, nekem tökéletesen megfelelő a fekete színű gumiszőnyeg, mert azt tudom, hogy a szürke kb. dupla annyi mint a fekete!
Engem tehát így lehet momentán meglelni (mert lehet, holnap már más találatok jönnek ki, Wiw-nél semmi sem kizárt):
egyszerű keresésben beírom, hogy Ivánka a névhez, akkor kidob párat, de én nem vagyok, viszont kidob egy Zsófiát... Ő a nővérem, az Ő ismerősei közt megtalálsz az I betűnél... vagy kiodbja az alapítvány, ott én vagyok a meghívó küldője...
ha egyszerűben beírom csak hogy Ivánka a névhez, akkor kidob párat, de én nem vagyok, és az Éva is egy másik Éva, viszont kidob egy Zsófiát... Ő a nővérem, az Ő ismerősei közt megtalálsz az I betűnél...
Nagyon béna a kereső. Most rákerestem a nevedre, nincs találat. Mondom OK, akkor cselezzünk. Rákeresek a vezeték nevedre, erre kidob 6 találatot, 1 se Te vagy... OK, akkor vezetéknév, rengeteg találat de semmi... Mondom akkor a kidobott Ivánka Évát megnézem, hátha rokoni szálak vagy hasonló..., de erre látok még az ismerősei között 2 Ivánka vezetéknevűt, akit az előbbi keresésekkor ki se dobott. Hát kb ennyit az iwiwi keresőjéről. Pedig informatikus lévén elhiheted hogy nem én vok a hülye. :)
Azért remélem most adódnak is olyan körülmények hogy lehessen teszteleni a téligumit! Tavaly télen simán lehetett volna járni nyári gumival én meg koptattam a télit! :(((((((((
Noja, és itteni Nick-en se sokan nyomulnak... Doki már megtalált, persze engem könnyű, ki nem találjátok milyen becenévre kell rákereseni... :)))))))))))))))))))))))
Keresd, és kérdezd a gumis fórumon DiabloCorsa -t :) Ő mindent tud a Pirelliről... LINK Egyébként goodyear-dunlop-michelin-pirelli-conti gumik végeznek az első 4 helyen általában, szóval szinte mind jó.
Tanusithatom, hogy az M3 vizes úton rosszul fékez, rámhozta a szivbajt párszor :( Viszont a 3D-ről már nem hallottam ilyen gondokat, szerintem jó vétel lesz :) sok sikert! majd várom a beszámolókat télen....
Felnőtt védelem 23 pont, gyalogosvédelem: 10 pont. Az ötcsillagosak felnőtt védelem terén 33-35 pontosak. Érdekes, hogy a felnőtt utas (anyósülésen ülő) hasa és mellkasa, feje elvileg nem sérül, szegény Kati nem úszta meg ilyen könnyen. Lehet hogy a testmagasság számított a nyakisérüléseknél. Viszont a hasi fájdalmat nem értem :(
Talán tegnap volt szó a törés tesztről. Nemtudom a Twingó hány csilalgos, de a szememben nagyot nőt. Frontális ütközés egy Mercivel, a Twingó vezetője nem volt bekötve, az utasa igen. Mindketten meguszták ,lényegében karcolás nélkül. Vagyis pontossabban a biztonsági őv nyomai, illetve a vezető itt-ott leverődött. A két kép. Hol a motor, mert a motorháztető az szépen elfogyott. A másik kép, őv nélkül egy jó kondicióben lévő ember is bizony tarol maga előtt, és még örüljön hogy ennyivel meguszta. Mert pl. ha borulnak, (szép nagy üveg tetős volt a gép) lehet hogy kizuhan és akkor finitó is lehetett volna az eset vége.
Még annyit a balesetről, a Mercis , erősen ittas állapotban szabálytalanul előzött szembe, és már nem lehetett kivédeni.:-(((
Tegnap megkaptam az alkatrészeket, és így műszerfal világítás fényerejét már tudom állítani. :) Egy szépség hibája van a dolognak, mégpedig 1db alkatrész hiányzik és nem is rendelhető.:( A hiányzó alkatrész egy műanyag keret, amibe be kell pattintani a két takaró gombot, és úgy lehetne a keretbe illeszteni őket. De nincs lehetetlen, némi kézügyesség és át lehet hidalni a problémát. :)
A csatlakozó gyárilag megtalálható a kocsiban, a fényszóró magasság állító mellet, így csak be kell dugni a kapcsolóba, és már működő képes a dolog. (közép kijelző, kapcsolók, műszer egység) Én belőttem a lehető legkisebb fényerőre és tökéletes. Megéri beruházni szerintem.
Minél később cseréled, annál jobb anyagilag. Én 1,5-2 évnél előbb nem cserélném, mert akkor van olyan először, hogy legalább kereslet van a "majdnem új", de már nem az új áron futó autókra.
Senki nem fogja a negyed-féléves autóért kifizetni a szalonár mondjuk 80-90%-át.
kérdezném a tudortopiktársaimat, van -e arra vonatkozó tanács, ötlet, hogy ha valaki cserélni akar, leghamarabb melyik az az időpont, amelyik a "legkevésbé" tűnik bukónak.?
Lehet , hogy értelmetlennek tűnök, de tervezem az 1.4 EX-et becserélni egy 1.6 automata SW-re, és nem tudom mikor lenne érdemes. ( az 1.4 2007 júliusi )
Na akkor ezt bebuktam. Este 7 után már nem hiszem hogy elmennénk. Mondom mennénk. Vagyis a két csajszi , sajnos most nem érdekel, max. ha a tel. számukat átcsúsztatják a kezembe amikor fizetek.:-))))
Kolégák, aki csak minimálisan akar javítani a gyári zenén, komoly beruházás nélkül, annak tennék egy kihagyhatatlan ajánlatot... SAL aktív cső (gy.k.: saját erősítő, hátsó hangfaljelekről tud jelleválasztani, vagy tud alacsony bemenetet is, közvetlenül fejegységről) eladó... tápost lehet vinni közvetlen akkuról, de volt autóm, ahol szivargyújtótól vittem kapcsolt 12-t, és az állandó 12-t is kapcsoltra kötöttem, nem számított... (gyári betápcsati megvan, csak drót kell oda is)
Nos 7000 pézért megszámítom, emiben lehet keresni... bónusz adok hozzá szép narancssárga rögzítőhevedert... :)
A cucc nem foglal sok helyet, és egy mozdulattal kiszedhető a csomiból, ha kell a hely, de mégis megtolja az alját, amikor szükséges...
érdeklődni lehetőleg emilben a nick @ nick . hu rejtvény szerinti emilen, persze csupa kisbetűvel írva... :)
Ha majd meglesz az autóm ;) én ilyen téligumiban fogok gondolkodni: Pirelli W190 Snowcontrol 195/65 R15 91T. Elég szépen szerepel a teszteken és sokszor az első helyen is. Valakinek tapasztalat vele, vagy hallott valamit?
Ezt hol láttad, ki irta? Most azt irták neked, hogy Misi A3-at vagy 3D-t vegyél. UG7 nálad kiesik, mert gyorsan kopik, meg vhogy az a V betűs mintázat keresztirányú csúszás esetén nemtudom hogy reagál... De hát nem pont a lényege a télinek, hogy ne legyen V forma a mintában? mert ha megcsúszol, akkor a csúszással egyező irányba halad a kocsi, épp ebbe az irányba állnak a V minták, a csúszásra merőlegesen lévő minta pedig megállítja az autót. Képzeld el... van egy függőleges és egy V betű mintázatos téligumi. Sodródásnál, csúszáskor melyik minta lesz közel merőleges illetve a csúszási szöggel majdnem egyező ? Na, én ezért kerülném a V mintázatot téliben :)
Persze azt veszel és arra hallgatsz akire akarsz :)
ui. kérjél "felhasználói" tapasztalatot az autósaktól, akinek van 3D-s dunlopa illetve A3-as misije, hogy télen vizen melyiknek milyen a fékútja. Én továbbra is 3D párti vagyok.
Pont most akartam belinkelni, hogy megvan az 5 csillagos ***** törésteszt! Gratula. Frontális és a gyerekbiztonsága is nagyon jó, a gyalogosgázolása átlagos, de eddig nem sokan tudtak jobbat produkálni tőle...
Ahogy elnéztem, a Lagúnával majdnem egyenértékű pontozást kapott, pedig az a sajtó szerint a legbiztonságosabb autó a Lagúna. Hmmm.. azért találtam tőle jobbat is. Nézegettem a kis és nagy családi autót 5csillagos töréstesztjeit és..... számomra meglepő volt, hogy a C4 kapta eddig a legtöbb pontot. Minden modellt maga mögé utasított.... Nem hittem volna. Gyakorlatilag a Peugeot 407 Coupé van egyszinten a C4-gyel, tőlük hajszállal marad el a legújabb Corolla. A nagybálna kategóriában ott van a C6, ami a legjobb gyalogosgázolást produkálta, de sajna összességében igyis a C4 alatt marad.
Persze a gyakorlatban nem mindig ezek a teszteredmények köszönnek vissza.
De örülök, hogy a Ceed ilyen jól teljesített, ezen már alig kell alakítani a mérnököknek, hogy mégjobb legyen :-) Első próbálkozásra 5 csillag, nem semmi azért. Vajon hogy fogja ez érinteni a többi gyártót? Ők elgondolkoznak-e ezen, úgy mint én vagy legyintenek? Végre beláthatnák az emberek, hogy a KIA igenis egy AUTÓ, nem csak biztonságos, de megbízható is lehet egy eddig ismeretlen név.
ui. Ha vki közületek nyer a lottón egy sokmilliós nagy összeget, én egy ceed-et kérnék! :-))
A középkonzolt úgy lehet szétszedni hogy gyorskötözőt átfűzük a szelőző fölötti szélesebb műanyagon bal és jobb oldalon majd mindkét oldalt egyszere egy határozott mozdulattal megrántjuk ha sikerült a művelet utána lelehet húzni a vezetékeket róla igy jobban hozzá lehet férni az egészhez.A szélvédő alatt lévő müanyagot egy kis csavarhuzóval pattintotam ki de egyszerre csak a bal majd a jobb oldalon és csak egy 2-3cm -re emeltem ki.
A sziló elsőre durvának tűnik de jobb nem jutotteszembe+ha vékonyan kenjük rá akkor az még oldható lesz a szivacsban nemigazán biztam.
Tekiktetbe véve, hogy Toyota, szerintem nem drága. A (cee'dhez képest a legtöbb kompakt drága) Viszont a Toxotához képest kevés, itt a hiba. Elavult dízel, közel sem japános váltó,...
Szímkód, fityisz. Minta alapján. A színkód sem tuti, bár nektek még nem fakultak a színek. Én kértem kód alapján , és elém vágot vagy 4 színt ,azt mondja ez mind az. Ja és egy sima fehér színre volt szükségem.
Aztán kevertek egy boltban Gyál, és PImre között. Ők is tudak spraybe is tölteni. Árat már nemtudok, nem ma volt.:-(((
Ma nem is tudtam volna menni , most értem haza.:-(
Azért holnap délután ha hallasz egy elég hangos , jellegzetesen veterán motor hangot , nézzél ki. Valószínű hogy délután (jó idő esetén) átmegyünk fagyizni.:-)))
Kicsit késve a válasz... Nemtudlak ám beazonosítani! :) Még azt sem írhatom, hogy kellemes meglepi lesz a személyed, mert én ma sajna nem dolgozom az emeleten és holnap lagziban leszek az étteremben. De fagyink van, fatestápolónk viszont nincs! :) Ha mégis kedved támad egy kicsit a Szittyóhoz, gyere nyugodtan! A mocira is jó idő van!
Köszi! Én is 4 telet mentem már vele, illetve 2 évet a régebbi autómon, és 2 évet egy másik garnitúrával a mostanin. Amikor megjön az SW, már lassan kereshetem is fel a gumist az újabb garnitúráért. Aztán most sokáig nem szeretnék majd gumit venni :)
Ez olyannyira rizsa szöveg, hogy az csak na :)nem annyira jól összeszedett és megkomponáltak? mi ez, ha nem szubjektum?:)
"Auris teszt után jön ez:............Egy kicsivel jobb csak a Hyundai i30-as. A stílus nem annyira összeszedett, mint a Cee'd és a sarkok nem annyira jól megkomponáltak, de erős váza van és megéri az árát.
A Cee'd a mi nyertesünk. Ezért a pénzért szerintünk osztályának egyik legjobb kocsija. A tervezés nem fogja meg a szemet, de jól van megépítve és könnyű vezetni, valamint a gyártók 7 éves garanciája nagy előnyt jelent............"
A márkakereskedésekben brókerek kötik a szerződéseket, akik hát hogyismondjam, nem izzadnak vért, hogy időben beküldjék az anyagokat feldolgozásra.
A biztosítási díjat pedig a PTK szerint előre kell fizetni, illetve a szerződőnek van fizetési kötelezettsége. Nem védem a biztosítókat, csak gondoltam jó ha tudja mindenki. Attól, hogy nem kapsz csekket, még jogilag fizetni kell a szerződést. Kár esetén lehet belőle probléma esetleg.
Az olyan szerződéseknél, ahol kötéskor esetleg nem szednek díjat kicsit más a helyzet, mert ha a biztosító nem vesz el díjat, akkor az az ő kockázata.
Ha érdekel megmondom, mi lehet, ha nem fizeted be, de nem leszek népszerű (bár eddig sem voltam).
Ha UNIQA-s kérdés van szóljatok, segítek amiben tudok.
Márkakereskedésben rendeltem a javítófestéket, még nem jött meg, úgyhogy majd ott megkérdezem hogyan kell csinálni, vagy megpróbálom velük megcsináltatni. Esetleg valakinek van tapasztalata?
Szia!Az apró ropogásokat én WD40-el oldottam meg!Csöndes így is.Nálam egy valami zörögött,a jobb oldalon ,a biztonsági öv magasságát állító részben lévő fém betét.3 napbaba tellett mire rá jöttem,csak ha egyedül mentem,és rossz úton adott fémes hangot.Mind ha rosszul lett volna be téve az ajtó.Szervizben orvosolták.
Ja még a nagy nevekről! Egy barátom vadi új Ford Fókusza,Hankook k105 gumikkal jött,195/65/15méretű,mutatta a tesztet(Autó Bild,2006április,42.oldal)tesztgyőztes lett,a Pirelli,Conti.Bridgestone,Michelin,Toyo stb.mindenki előtt.Ezzel nem azt mondom,hogy Ő gyártja a legjobb gumikat,de néha tudnak győzni egyes méretosztályban.
Szia hge1.3! Miért lennél igénytelen? Teljesen rendben van ez a gumi,ár érték arányban sőt...Én 4 évig használtam ilyet gond nélkül,jó pár haverom is használja,elég sok autós fórumot olvasok,és ott is meg vannak elégedve vele a tulajok már évek óta.Tán 5-6 éve forgalmazzák itthon ezt a DW-500-ast. üdv:vasscs
A múltkori, Fifth Gear-ben a csávó egy feltűnésmentes paparazzi autót keresett. http://www.youtube.com/watch?v=9SluWUiHhZg http://www.youtube.com/watch?v=sQhYtalBYUs
Aztán az első métereken egy kamion meghúzta az oldalát. És később, is nagyon közel mentek hozzá, meg is kérdezte, mivan, ez az autó láthatatlan?
Itt meg meghajtják a vezetéstechnikai pályán a Ceedet http://www.youtube.com/watch?v=PFQ_ypETkiU
Igen, a kardánalagút Auris. De nem értem, miért tükrözték meg a képet, hogy a kormány rossz helyen legyen :)
De az már durva, ha az angolok úgy csinálják a teszteket, hogy a Ceed-hez hasonlítják a többit. A szöveg ui. olyan, mintha a Ceed lenne a mérce, és ehhez képest van a többi. Megaztán, hogyhogy náluk nem a Vauxhall Astra lett a nyerő?
Sziasztok a zörgésekkel kapcsolatban szólnék egykét mondatot.
Ma sikerült megoldanom hogy megszünjenek az idegesitő recsenések.Azért akartam én elháritani a hibát mert annak semmi értelmét nem láttam hogy a szervizben szétszedjék majd ösze rakják és ugyanúgy recseg tovább.Nekem is a szélvédőre irányuló levegőbefujó+a középkonzol zörgött lebontotam őket és az összes olyan helyen ahol két müanyagfelület érintkezik bekentem sziloplasztal igy most csendvan.
Nos jelentem utolért a cicere... ma már hidegebb volt, nyilván összehúzódtak a műanyagok, így rázósabb úton valami megszólalt... a tapasztalatok alapján rögvest elöl középen megfogtam a szélvédőre befúvó rácsot, és kuss lett... ergó nekem is az szólalt meg... ha elkezdtem eszelős mód fűteni, bekussolt... nyilvánvaló, hogy ha kitágul az anyag, akkor kussol... jó informatikus lévén körbe fogom pakolni ezt a cuccost sötétszürke szivaccsal, csak rá kell, hogy jöjjek, miként szedhető ki sérülésmentesn... sajna ott elég szűk a hely... no meg idő is kell hozzá, az meg most egy darabig nincs... :(
A téligumi témához annyit, hogy én eddig 2 autómon is a Dayton DW 500-at használtam, ami nem egy nagy név, de én teljesen meg voltam vele elégedve. Volt alkalmam többször is tesztelni nagy hóban amikor síelni mentünk. És húztam ki Astrát is ami elakadt mellettem valami más téligumival. Valakinek van tapasztalata ezzel a típussal? Erősítsetek meg, hogy nem én vagyok az igénytelen :) Ára picivel az emlegetett Firestone alatt van, de ez elenyésző különbség. Megéri vajon váltanom, ha ez már bevált nekem? Valakinek tapasztalata a Daytonnal???
Tegnap este írtam, hogy kaptam valami hegyeset a bal elsőbe. Még jó, hogy nem kezdtem el feszegetni, ma reggel első utam a gumishoz vezetett. A gumis srác kérdezte is, hogy nem ereszt? Mondon, tegnap este kaptam, azóta nem nyúltam hozzá. Ő hozzányúlt, és egyből sziszegett, de rendesen. Legalább nem mentem hiába, de persze az lett volna a legjobb, ha egyáltalán nem kell menni. A mai sztori pedig az volt, hogy épp mentem a kocsimhoz, amikor láttam, hogy egy pár nézegeti az autót, de rendesen. Vagy háromszor körbejárták. Aztán beültek a saját, K-s rendszámú Fiestájukba. Lehet, hogy most bánták meg a Fiestát? :)
Én a Ceedre kb egy hét eltéréssel kaptam a Uniqua-tól két pakkot. Először azt hittem kétszer küldték ki ugyanazt, de nem, az egyik az augusztusi, a másik a szeptemberi volt.
Bánkúton felfelé 15 cm-es hóban! Sokan hólánccal mertek csak nekivágni!
Komolyan nekem nagyon bejött ez a gumi igaz egy Peu 206-oson az ő 1000 kg-vál!
Nekem 2 telet volt fent mikor eladtam az autóval, de szerintem bírt volna még két telet! Kb 30 ezer km volt benne! Én most egy magasabb kategóriával szemezek, de nem tudom hogy megéri-e pont azért mert ez tök jó abroncs és 4-5 ezrekkel olcsobb mint a Dunlop, Michelin, Goodyear stb...
Ma egy kisebb csomag fogadott... megérkezett a kötelező biztosításom és a cascom... kgf:07.24-07.30-ig 08.01-08.31-ig 09.01-09.30-ig... valamit ugyan ez cascoba is... kicsit el vannak csúszva! Mit szólnának ha be sem fizetném visszamenőleg? csak az e honapit..1 nap van még a hónapból..meg a következő havit.. UNIQA....
lehet reggelre egy se marad... belevezetem 380at az a kasztniba,csa előtte gyorsan lekötöm az akksit a test kábelekt és kész :))) Lessz itt aggregátor,meg lakihegy..meg Júlcsa....
Ma délután egy kedves peugeot HDI ismerősöm nyitatta fel velem a motorháztetőt,h milyen csendes...nyitom föl....minden tiszta sár és lábnyom...a motorháztetö lesü burkolata tiszta szőr....:(((( AKI TALÁL NYEST RIASZTÓT AZONNAL SZÓLJON!!! Most ideiglenes megoldás van érvényben :) holnap reggel beszámolok a sikerességéről...
Honnan rendelted a javítófestéket? Nekem fekete metál a gép "Black Pearl" 1K a színkódja.
Egyébként a kavicsfelverődés javításánál magát a sérülést mivel kezelted le, úgy értem előtte valahogy koszmentesíteni illetve zsírtalanítani kell a felüleletet nem?
Te egy mázlista vagy öreg. Bicskakulcs, csomagtér nyitóval, alufelni (jó azért mondjuk levettek, de megnézthetted és dönthettél kell e). De az hogy kavicsfelverődés miatt elveszne a fányezésre a gari.. Ne röhögtessenek. Amúgy mit szóltok a színtelen javítóhoz?! Én azt használom. Lepattan, lekenem, nem üt el nem rohad... Trükkös mi?!
A gázolaj gyanta tartalma a fő ok. Elsősorban nagyobb mennyiségben van jelen az orosz kőolaj származékokban!Negyed annyi CR meghibásodás van ezen okból nyugaton, hála OPEC olajnak!
Hi, 3m- lehet jó de drága, amikor fényeztem a spoilert a szaki tanácsolta hogy tegyek foliad de nem 3m, hanem lehet kapni sima ablakvédő foliat, 4x1,5 méter kiszerelés vagy 1000 ft.
Vettem is és ptóbaképpen hátra tettem a küszöbre és szuper!!!
U.I: Nagyon nehezen lehet már sima átlátszó kivitelbe kapni...
az picit gáz. Nekem is elütött a zöldem. Választhattam: vagy hagyom fedetlenül a kavicsfelverődést, és elkezd rozsdásodni, vagy felviszem rá, de kicsit elüt. Igénytelenül az utóbbit választottam. Minden kavicsfelverődés után nem fogom fényezőhöz vinni a verdát.
Mint korábban említtem a bosch néhány gyárában gyártott CR rendszereknél előforul ilyen hiba ...elég hihetetlen,de ha Bosch szervizvezető mondja talán lehet benne valami.
De mi van akkor, ha csak az ötödik sznárnyalat stimmlel, mert a kocsit nem tudom bevinni a tescoba, ez pedig a gyári szín (nekem a sárga miatt nehezebb a választás).
minden teszkóban van ilyen javítófesték , szinte a szivárvány minden színében, asszem Holts a neve: csak ezer forint, nem 5. Bár: a legkisebb is számít , tudom.
Elég szélsőséges körülmények vannak a különböző szervizekben. Kinek mire van pénze. De ne akarjuk kitalálni a hibát, illetve a megoldást, legyen az ő feladatuk.
No para, elmúlik. Most hogy írod, emlékszem nekem is volt ilyen eleinte, úgy kb 6000km-ig párszor. Alig észre vehető. 14.000km-nél járok, már jó ideje nem fordult elő.
a 4e km alatt 2x tankoltam más helyen a szokásosnál....ahol előtte 3évig mindig jo nyálat adtak...igaz nem kellett sokszor tankolnaom 1,6 CRDI :))) igazából nem is rángatás volt,hanem inkább megtorpanásnak,vagy csuklásnak nevezném és mindig terhelésváltáskor jön elő...lehet csak nagyon érzékeny vagyok!! Mindenesetre most még jobban fogom figyelni!
Ma reggel megvolt a 4. motorrángatásom...:(((( Szerencsére 4000km alatt volt ennyi,de nem örülök neki...lassan rákészülök és viszem tisztítattni a bef.rendszert. Gondolom ezt gariba nem tudják megcsinálni,csak Bosch szervizbe! Páncélos talán Te tudod: van a KIA szervizekbe célszerszám ilyen műveletek elvégzésére?
Én aug. 10.-én vettem át a kocsit, (EX felszereltség), és már bicskakulcs járt hozzá, külön csomagtartó nyitóval, a kereskedés (Sopron) sem látott még ilyet.
- A fóliázás olcsóbb, mint a fényezés, főleg, ha töb karosszériaelemet kell festeni. Itt már nem foltoznak. - Egyszer kell fóliázni, fényezni bizony többször is indokolt lehet a kocsi élete során - A minőségi fóliák UV áteresztőek, nem látszik meg, ha leszeded (az IL Ferro meg eleve dekor matrica és nem fólia, így nem lehet összehasonlítani)
Budapesten a XI. kerület Karinthy Frigyes úton van egy 3M fóliázó.
Elmentem megnéztem pont egy TDCi Mondeót csináltak nagyon profin. Befedik a a motorháztető első 1/3-át plussz a sárvédő elejét, az alsó spoilert, az "A" oszlopokat és a tükörházat (már akinek színre fújt). Az illesztések nagyon vékonyak szinte egyáltalán nem látszik a fólia ott, ahol találkozik a kasztnival és 3 év garit adnak!!
Csak hát elég borsos, a Ceedre 40-45 ezret mondtak. Ezért nem lett nékem fólia, lett viszont helyette egy alapozóig hatoló 2x3 mm-es kavicsfelverődésem a motorháztető belépő élénél!
Ja van egyébként tippetek a kavicsfelverődés eltávolítására, elrejtésére ami nem aranyárban van?
Én sem tetetnék fel efféle fóliát, pont amiatt amiket Jaanee is említett. A Hondások sem voltak túl lelkesek. Úgy rémlik, hogy egy elem fényezésével azonos az ára, akkor meg minek? Inkább minden ősszel festek 3-4 pöttyöt a motorháztetőre javító festékkel.
Nem tudom, de ha abból indulok ki területre nagyjából mint egy hátsó szélvédő akkora motorháztető, plusz lökös, meg sárvédőívek eleje, az mondjuk két ablak. Szóval nagyjából két ablak plusz hátsó szélvédő fóliáztatásának az ára tűnik reálisnak.
Ezt jól megaszontam... De tényleg nem tudom. Csak spekulálok :)
Így van. Lehet akárhány csillag, mikor 20 szoros G-vel csapódik a donor a légzsákba. Semmi esélye. Az egyik volt kollega S60-al 190-es tempónál talált meg szemből egy teherautót. Az
De azt vágod mi lesz a fólia maradványa mondjuk 1,5 év múlva. Leveszed mert elkopott, vagy akármi, és hopp felfedezed a fényezésen lévő különbséget. Ugyanis az UV, amiből mostanában akad rendesen, igencsak megdolgozza a fényezést. Barátom Il Ferrkó matráciái is szépen meglátszottak pedig "csak" 6 hónapot voltak a kocsiján ráadásul télen!
Az 50e felár azért már elég kellemes. A 100e felárnál viszont érdemes elgondolkodni azon is, hogy ha hozzászámoljuk télire a 4 db acélfelni+esetleg 4 db disztárcsa árát akkor már nem olyan jó vétel. 100e felárnál SZVSZ szerencsésebb a kocsit acélfelnivel+disztárcsával kérni amik igy jók lesznek télire, külön meg 100e körül szintén lehet felnit venni. Igy egy kicsit olcsóbban ki lehet jönni.
Felnik 25e-ért?! Nagyon jó vétel volt, mi próbáltuk belealkudni a kocsi árába de azt már nem tudta adni a kereskedő, pedig tényleg nagyopn nézte a gépét... Viszont kedvezményesen 40e/db áron megvehettük volna külön, ezért nem kellett. Szerintem inkább az a sztori hogy elírták a megrendelőt...:)
Az előttem haladó autó felkapott egy elhagyott sárvédő gumit. 160 -nál jó nagy pofont adott a lökösnek. Kicsit lement a lakk, talán ki lehet polírozni. (holnap megpróbálom vékonyan bezsízozott éles szekercével :-))
Hát attol nem is kell félni mert olyan alulkormányzott hogy csak na!!! Azért ha sportosra veszi az ember akkor okozhat melepetést, mert elfordulni nem nagyon akar, csak az orrát tolja!!! Egy kicsit azért lehetett volna jobban kiegyensúlyozni!!!
Csak érdekességképpen az itt nagyon lehúzott Skodánál, annó a 15-ös acél felni helyett 16-os gyári alu, választhattam vagy 8 féléből, + szélessebb papucsok ,és 50 ropi volt a felár. Hmmm. Ilyen is van.:-)
Ja igen és ugyan ennyi lett volna a 17-es is, de azt én Magyarországon nemtartom használhatónak.:-(
A biztonság nem az NCAP-nél kezdődik (kasztni, lufi, stb.), ott végződik! Jó felfüggesztés, fékek! Na ezért szeretem a cee'd futóművét. Nem félek attól, hogy kilinccsel előre megyek be a kanyarba.
Jó lett volna ha a bicska kulcs is rendelhető, nem csak szeptembertől!!! Vagy ez felszereltség függő??? Ugy tudom hogy ez utólag nem változtatható, ugye???
"Egyetértek, ráadásul nem mindenkinek jön be az alufelni." Messzebbről a gyári dísztárcsa is alufelninek néz ki, és ez jól van így. Egy kollégám csak akkor hitte el, hogy acélfelnim van, amikor közelről látta.
Egyetértek, ráadásul nem mindenkinek jön be az alufelni. Sok előnye nincs, sérülékenyebb és drágább a javítása. Azért egy távirányító tényleg elfért volna! :( 8 ezer körül úgy emléxem már kiegészíthető a kulcstartó egy ilyennel.
Akkor örüljünk a *****-nak, és használjuk azt a nyamvadt biztonsági övet. Mert sajnos voltam már olyan ismerősömnek a temetésén, aki 50-nél elaludt, és a villanyoszlop után már nem ébredt fel :(
Szó sincs itt hamis biztonságérzetről! Én sem ma kezdtem autózni, helyén tudom kezelni a dolgokat, tisztában vagyok a realitásokkal! Az egyértelmű,hogy vannak olyan helyzetek, amikor 20 légzsák sem védene meg. Itt jöhet a szerencse, vagy a gondviselés, vagy nevezze mindenki annak aminek akarja. Gondolok itt arra, hogy láttam már olyan autót ami csak egy gyűrött fémgombóc volt, mégis élve szálltak ki belőle! A másik véglet meg amikor egy viszonylag kis ütközés halállal végződik!
Igazad van!!! Lenne száj húzás a 4 *-ra az biztos, de mi a különbség mondjuk egy fő utvonalon 110-ról fékezve bellcsattansz egy szembe jövőbe egy 4 és egy 5 *-os töréstesztű autóval??? SEMMI
Hát persze, ezzel tökéletesen egyetértek, én is ezt írtam a 8001-ben, de lehet, hogy félreérthetően fogalmaztam. Azért őszintén... fanyalogna itt mindenki ha ez csak 4* lenne!!!
Igazad van!!Egyetértek veled!Csak azt akartam meg világítani, ha előzőm,nálam 120-160km/h és jön a TIR szembe akkor........... Egy haver aludt el a volánnál nemrég ,s majd örökre a 85-ösön,V.golf vs.TIR. Túl nagy volt a lassulás! Csak ne ringassa magát az ember hamis biztonságérzetbe!!
Hát igen, az 5 * az 5 *,DE én erre azért nem bíznám magam! Ha valami törik akkor nem nagyon lehet tudni hogy mi lesz! Azért ezek fix sebesség, ütközési pont. stb... tehát megrendezett törések... valamiféle adatot ad, de azért ez még közel sem jelenti azt hogy de biztonságos autóban ülök!!! a sok légzsák ok az kell!!! Mindenesetre azért megnyugtató hogy nem olyan töréstesztet produkált mint pl az a 'kínai dög' már nem tudom a nevét
Tényleg érdekes, de eddig is tudtuk, hogy az autózás veszélyes üzem! Én mindenesetre nyugodtabb vagyok egy 5*-osban mint egy fapadosban. A többi meg szerencse, vagy csillagzat kérdése.
A fogyi adatokhoz: nálam 100km/h-nál klímával 5,9-6l a fogyasztás.
Velem is történt már ilyen, igaz más autóban! De aki emlékszik, mikor reklámozták a Renault a sok 2-el. Na pont akkor készétettem a képet menet közben. :)
Ma két dolog is történt. Az egyik csak jópofa, a másik meg bosszantó.
A bosszantó pedig az, hogy kaptam valami hegyes szart a bal első kerékbe. Nem szeget, mert valami műanyag része is van, de elég mélyen beágyazódott a gumiba. Hogyazajótetvesfrancba. Kicibálni nem mertem, hátha így nem ereszt le reggelig, majd holnap a gumissal kiszedetem.
Na, ma végre ismét teljesen üzemképes a Cee'dem: a Karácsonyi-Nagy szervízében eltüntették a nyest vérengzésének nyomait. Ne tudjátok meg milyen kellemes a Bakonyban országúton turbó nélkül közlekedni: még faluban is életveszélyes volt egy pótkocsis kamiont megelőzni. (Országúton nem is mertem bevállalni...) Mint kiderült, jóval nagyobb pusztítást végzett a kis szemét mint gondoltam: a szervízben majdnem infarktust kaptam, amikor mutatták a motor burkolatának levétele után, hogy a turbó és fojtószelep vezeték teljesen el volt rágva, valamint egy elektromos vezeték szigetelő burkolata is meg van csócsálva több helyen.... Ennek örömére miután hazajöttem a szervizből az első dolgom volt, hogy rendeltem egy ultrahangos nyestriasztót. A neten ahogy nézegettem az 5e Ft körüliek fix. frekvencián sugároznak, a 11e ft körüliek viszont agy tartományban össze-vissza. Remélem használni fog, nem szeretnék mégegyszer így járni.
Megszüntették a váltóolaj szivárgásomat is, féltengely szimeringet kellet cserélni. A szalon egyik tulajdonosával beszélgetve kiderült, hogy rajtam kivül volt már egy ilyen nyestes esetük, az illetőnek viszont többször is elrágták a turbóvezetékét. Ezek alapján aki zöldövezetben lakik, dízele van de nincs garázsa szerezzen be valami nyestriasztót mielőtt még szintén hasonlóképpen járna.
Apropó, a Cee'dhez rendelhető MetaSystem bluetooth kihangosítóról nincs valakinek képe/leírása? (Mit tud, hova szerelik, mivel kompatibilis stb.)
Nekem 195/65 R15 ben kellene! Mondjuk, ugy is az ember használva ismeri meg az abroncsokat, tehát ki kell próbálni, ha nem jön be, legközelebb másikat vesz:)))
Én is nyomozok ezerrel, pedig hol van még a tél, de hátha olcsobban megkapom! Akkor valószínű hogy a Dunlop lesz a nyerő, de ott van még a Goodyear UG 7! Ezt is dicsérik ám rendesen!!! Ja és kb egy áron beszerezhető:)
> Amugy nekem mindenfele Dunlop wintersport 3D ajánlották most cirka 15 ropiért/db!
> Erről esetleg van valakinek infója???
A legjobb téligumi! (Több méretben is az első 2 v. 3-ban ott van.)
Vedd meg, és nem fogsz csalódni. Most meghalt a másik gépem, ahol elraktam téligumi-teszteket, de bízz bennem. Én is azt vettem pl., előtte 1 hónapig nyomoztam. :)
Nekem az elöző autómon Firestone Winterhawk volt és teljesen jól működöt, de abban nem volt ABS és nem tudom, hogy most ez hogy viselkedne a cee'd-en! Amugy nekem mindenfele Dunlop wintersport 3D ajánlották most cirka 15 ropiért/db!
Ezt a távirányítós kp.-at én sem értem hogy miért kell kispórólni. én éppen ezért vettem meg az ex limitedet, hogy ilyen alap dolgok azért legyenek benne(persze ezzel már jött a digit klíma, el tükör, ködfény stb) ÉS volt közte majd 400 ezer Huf:(((
Ha ilyen alap dolgok vannak, beérem az lx plussal is!!! De valószínű, így kell eladni a nagyobb felszereltséget:(((((((((
Persze, igazad van, az ESP jó példa. De álljon már meg a világ, az alufelniket ontja ki magából a világipar, ráadásul 0 Euro-ba kerül egy autóba/ra beépíteni.
Azért van ellenpélda is, ami kiakasztott:
VW Touran
A belépőmodellhez is jár az ESP. DE! Nincs klíma, nincs kalaptartó, ilyesmik. Akkor most olcsó ESP-t gyártani, vagy nem? Mondom az értékesítőnek, hogy jó dolog, hogy segít ha kicsúszok, de addigra megfőztem a gyerekemet a hátsó ülésen!
Alapban igazad van de most hülyegyereket játszok aki nem kapott nyalókát! Miért nem fér bele pont a távirányítós kp. zár és a színrefújt tükör a 4 millába?? Nekem csak ez a bajom, az alufelni nélkül megvagyok.
Ne haragudjatok, de szerintem egy kicsit elszaladt veletek a ló. Mondjon már valamelyikötök egy alsó-középkategóriás 1.6 dízelt ilyen felszereltséggel, ilyen garanciával más márkában? Szerintem hasonló felszereltséggel több százezer forinttal fogtok drágábbat találni. Meg kell érteni hogy valahol spórolni kellett hogy ennyiér kijöjjön az ára. Ugye a sok kicsi meg...
Lehet hogy nem jár felni, de jár pl ESP. Más márkáknál ilyen áron nem kapsz ESP-t, max felárért. Nézd meg mondjuk az i30-at, 1.6 CRDi Style csomag ~4.800.000 Ft, van felni meg minden, de ESP nincs. Akkor meg inkább ESP, mint felni, bármennyire is jól néz ki.
Már a Kia Riónál is totál ki voltam bukva - a magyar jövedelmi viszonyokhoz lebutított - és betonba öntött Kiás felszereltségi marketingpolitikán!! Annó bő 3 milláért a Rió 1.5 CRDI EX Coolhoz sem kaptam távirányítós központi zárat!
Most a januárban átvett (még "sima" LX) Crdi Ceedhez üzembehelyezéssel és metállal 4 millió Ft-ért szintén nem, így mind a mai napig kulccsal nyitom zárom!Ez agyrém!!!!!! Most "sztrájkolok" :)))) és nem vagyok hajlandó 30-60 ezret adni egy központi zárat is vezérlő riasztóért. Ha viszik a kocsit úgy sem ez fogja a szarháziakat ebben megakadályozni!
Ezen túl kérdeztem is annó az értékesítőt, hogy az LX-nél miért nincs lefújva színre a tükörház?Mennyibe került volna ez autónként?? 2 euróba/kocsi??????????? A könnyűfémfelni a Ceed-nél ha jól tudom a TX felszereltség "közelében érkezik" igaz az már meghaladja az 5 millát! Ezt pedig elég nehéz megmagyarázni, bár szivesen meghallgatnám egy marketinges frappáns elméletét ezzel kapcsolatban!
Én inkább csak azon csodálkozom, hogy egy EX-hez ilyen felszereltség mellett nem jár alufelni? Bármelyik másik gyártónál már alacsonyabb szinten is adnak hozzá, nemhogy a majdnem legmagasabbon. Tudom van az EX felett is, de azt ember nem rendeli, az tuti, tehát úgy veszem az EX a legmagasabb, amit el lehet adni.
Amit írtál az XR-ről, szerintem is jogos. Ekkora felárért adni egy rakás műanyagot meg egy-két apróságot nevetséges. Amit a klubhonlapon írtok, hogy százhatvanvalamennyiért is van optika még reális lehet ha fényezett. Inkább egy nagyobb motor, vagy egy jobb felszereltség, mint földig lógó lökhárító.
Jó pár héttel ezelőtt ugyan én kifejtettem, hogy nekem az XR-nél kicsit "erős" az első spoiler és mondjuk az 1,4-es (de akár az 1,6-osnál is) "minek" a dupla kipufogó, de persze ízlések és pofonok! A múltkor alánéztem egy XR-nek és gyakorlatilag a dupla kipufogó úgy van megoldva, hogy a hátsó dob után betettek egy Y csövet ami elágazván alkot két auspuffot! Optikailag ez lehet hogy sokaknak bejön, szerintem szebb és elegánsabb lett volna (nem lerontva a sportos hatást) egy kipufogócső egy szép ízléses krómvéggel. De mondom ízlések és pofonok!
Amit viszont írtál az meglep: "A felnit nem rendeltem, így jött az autó, megkérdezték, hogy maradjon-e (persze felárért), vagy a szalonautóról átrakják a lemezfelnit. Persze így jobban tetszett és fizettem."
Önmagában a 4 alufelni 100 ezerért(darabja 25.000 Ft) nagyon jó vétel, de valamit nem értek! Listaár szerint (forrás: kiamotors.hu) az XR felára mind az 1,4 EX, mind az 1,6 EX és 1,6 CRDI EX, illetve 2.0 EX és 2.0 CRDi Ex, illeve TX felszereltségek esetén egyaránt 550.000 Ft. Na most ugye nem azt akarod mondani, hogy az XR csomagba ami a több mint fél millió Ft-ba kerül és tartalmaz első-hátsó spoilert, hátsó "szárnyat" oldalcsíkokat és "dupla" kipufogót, meg hűtőrácsot a gyár felárért adja a könnyűfémfelnit?????????????????????????????????? Egyébként meg lemezfelnivel szállítaná az XR-t gyárilag????????????? Mert vagy most megint nagyon elkúrtak valamit a marketingesek, vagy ha ez tényleg így van röhejesnek tartom, hogy az XR árába nincs benne az alufelni!
Csak nagyon-nagyon-nagyon halkan jegyzem meg:
Nem tartod furcsának, hogy te XR-t rendeltél, a gyárból alufelnistől jött meg, megmutatják neked az autót, aztán persze hogy úgy döntesz, hogy maradjon az alufelni és ráfizetsz még 100 ezeret, így lesz az 550 ezres felárú XR-ből 650 ezres felárú XR???? Vagy a gyárban gondolkoztak úgy az autó gyártásánál és spoilerezésénél, hogy asszonygya:"tegyünk erre az XR-re alufelnit, igaz nem a csomag része, de ha meglátja a vásárló (leendő tulaj) úgy is megveszi mert jobban néz így ki!"
Szerinted ez életszerű??
Istenem az atyám nem akarom elrontani az örömödet, csak hangosan gondolkoztam. Én biztos hogy utánakérdeznék, hogy mit is tartalmaz pontosan az XR csomag 550 ezerért. Ha viszont tényleg nincs benne az alufelni akkor gyári ide, gyári oda ez iszonyat felár ezért az optikai "játékért".
Sajnos nem vagyok földi. A Szigetközben lakom, csak a munkám miatt sokszor járok Sopronba, azért vettem ott a kocsit, mert a győrieknél sokkal jobb árat adtak (a beszerzési áruk környékét), készségesebbek is voltak és a használtautómat is jobb áron vették be.
Szerintem igen, mert ez biztosan minden tekintetben a kocsira valo meret. Egyebkent a Ceed-re nagyon nehez pontosan olyan alufelnit venni (talalni) ami pont akkora meretu mint a gyari.
En speciel csak a Rial Flair 16 colos felnijet talatam meretei alapjan mindenben megfelelonek. De abbol a legkedvezobb 4 db-os ajanlat is tobb volt mint 100E Ft. Egyebkent Ausztriaban ilyen felnit adnak gyari felnikent. Mar tobb kinti sajtoanyagban lattam Rial helyett Kia felirattal ilyen felnis tesztautot.
En is gondolkodom konnyfem felnin es csak gyari erdekelne.
De amikor vettuk akkor meg nem lehetett azzal a felnivel rendelni mint amilyen a tied (pedig az tetszik), csak olyannal mint amilyet most az xr-her adnak.
Ha nem tul indiszkret kerdes megirnad, hogy mennyit kellet a felniert fizetned es hogy melyik kereskedesben?
A felnit nem rendeltem, így jött az autó, megkérdezték, hogy maradjon-e (persze felárért), vagy a szalonautóról átrakják a lemezfelnit. Persze így jobban tetszett és fizettem. Szerintem ez új módszer arra, hogy a könnyűfém felni is foggyon. Már halottam hasonlót itt, vagy valahol máshol. Lehet hogy nemsokára az ex-hez bevezetik...
A guminyomást már néztem, és az is érdekes, hogy néha nem csinálja. Akik kipróbálták a kocsit egy körre, azok nem vették észre, pesze lehet hogy csak én túlzom el a dolgot. Majd megnézetem olajcserekor.
Nálunk a Megane-ok között is volt ilyen, mondjuk akkor, ha téligumit tettünk fel. Futóműállításon minden rendben volt, semmi eltérés. Gumi nem kopott, és olyan pici volt az elhúzás, hogy egy idő után nem volt zavaró. De visszarakva a nyári garnitúrát teljesen megszűnt újra. Gondolom próbáltad, de a guminyomás legkisebb eltérése is okozhat ilyen jelenséget.
Helló Nem 150 csak 97, de akkor is csinálta, amikor egy 104 kilós utas ült mellettem az anyósülésen. Azért annyira nem gáz a dolog, csak azért fura, mert az előző autómhoz képest a ceed kormányának 0 a holtjátéka.
Senki más nem írt még ilyet. Már nem a gyanusítás miatt, de ugye nem 150 kilósan beülve van ez a jelenség?
:-DD
nálam a fogyi kezd "simulni" egy 130-140km/h-s 40 km szakasz, meg egy kis városi mászkálás, plusz 40 km 100km/h lötyögéssel pont 7 literes átlag (1.4 benzin)
Sziasztok! Én még új vagyok itt a fórumon, de mivel én is ceed-et vettem (a fórum olvasgatása is seített a döntésben), gondoltam itt is jelen lehetnék. Bevállaltam a dakar sárgát, a kluboldalra már felkerültek a képek. Előfordulási hely: Mosonmagyaróvár-Győr-Sopron háromszög.
Igen, így van, jó hogy nem robban be a légzsák minden kis ütközésre... Mint a régebben köremailekben terjengő kis videóban amikor a zebra mellett szundikáló nénire rádudál a merci kabriós, a nénike meg felriadva a 13 havi nyugdíjkifizetős álmából, a mamókás egyenszatyorral odavág a merci ütközőjéhez ami beindítja a légzsákot... :)
Maga a Ceed leírása (gépkönyve, használati utasítása) leírja a "légzsákok" részben, hogy egyáltalán nem szükséges minden ütközési helyzetben hogy bedurranjon az összes lufi. Ilyen pl a frontális ütközés! A borulásnál pl. nyílik az oldallufi de nem biztos hogy nyílik az első kettő!!!
Azt hogy mikor melyik lufi nyílik, gyorsulás-lassulás érzékelők szabályozzák, tehát nem "kötelező" sőt egyes esetekben veszélyes is lehet ha az összes lufi bedurran!!!!!
Mivel ez egy frontalis utkozes, csak a 2 elso legzsaknak kell berobbannia a tobbinek nem. Eleg sulyos utkozesnek kell lennie annak ami berobbantja mind a 6 legzsakot. Mondjuk egy hegyi uton utkozol frontalisan, majd az utkozes erejetol lesodrodsz az utrol, es tobbszor atfurdulva az arokban vagy rosszabb estben a volgyben landolsz. Bar egy ilyen utkozes tulelesehez baromi nagy szerencse kell. :)
Örülök hogy 5 csillagos lett a teszt! :) De egy ilyen erejű ütközésnél nem aktiválódnak az oldal és függönylégzsákok? Az érzékelők nem kapnak ilyen frontális ütküzésnél jelet, vagy lehet hogy a tesztkocsiban nem is akarták hogy berobbanjanak az oldallégzsákok?
Egyik cikk arra sarkall, hogy azonnal cseréljek, ha már voltam olyan hülye hogy nélküle rendeltem meg a kocsim, a másik meg lebeszél róla mint ez. Nem egyszerű az autós élete...:)
Azt hiszem, félreérted a flottakedvezményt! Minket is - mint Mégane Klubot - flottaként kezelnek a kereskedések! Azért kapsz kedvezményeket. Akár új autó vásárlásánál is.
Egyszerűen beírtam a google keresőbe, hogy "Ceed NCAP" és a következő két találatot dobta ki rögtön:
Az egyik egy írországi tesvérfórumumos kolléga kérdése aki ugyan azt érdeklődte tegnap meg amit én.
"Cee'd NCAP ???????????? Anyone know why the Cee'd has not gone through the NCAP test yet or when it is due to undergo it?"
A második már érdekesebb, remélem hihetünk neki ezek szerint pont ma hozták nyilvánosságra hogy,
"Kia cee'd wins 5-Star Euro NCAP safety rating
(SEOUL) August 29, 2007 -- The all-new Kia cee'd family car has been awarded a 5-Star safety rating in the latest Euro NCAP crash test results published today. The cee'd safety ratings - 5-Stars for Adult Protection, 4-Stars for Child Protection and 2-Stars for Pedestrian Protection - place it among the C-segment's safest cars.
"The latest Euro NCAP result is a major landmark achievement for Kia. The cee'd is designed, engineered and built in Europe, to meet or surpass the expectations of European consumers in every respect - including safety," commented Yong-Hwan Kim, Senior Executive Vice President & COO, Kia Motors Corporation. "The combination of the car's many talents, plus the 5-Star safety rating and the unique Kia 7-Year warranty, will make the cee'd even more attractive to European consumers, offering real peace-of-mind and low ownership costs.
"Kia's safety engineers developed the new cee'd to provide the highest levels of occupant protection in real-world accident scenarios. Our engineers predicted that cee'd would achieve a Euro NCAP 5-Star rating and this result confirms the major advances made by Kia with its latest C-segment family car," added Mr. Kim.
The Kia cee'd five-door hatchback, which is equipped with six airbags (front, side and curtain airbags) as standard, achieved good or excellent points scores in the front impact, side impact and child protection Euro NCAP tests. All Kia cee'd cars are manufactured at Kia's new assembly plant at Zilina in Slovakia."
Az érdekes az, hogy megnéztem az Euro NCAP hivatalos lapját, itt nincs nyoma a Ceed töréstesztnek!
A Ceed bő 3 hónap múlva "éli" meg sorozatgyártásának 1 éves évvfordulóját.
Szerintetek hogy a fenébe lehet, hogy az autónak - tudomásom szerint - még mindig nincs hivatalos töréstesztje????
Nem vagyok híve az összeesküvés elméleteknek, de szerintem ez felettébb gyanús!
Érdekes módon az annó 2005. szeptemberében debütált akkor vadonat új Kia Rió NCAP tesztje már 2005 év végén nyilvános volt. 4 csillag. Kész, pasz, tudomásul lett véve.
Miért nincs töréstesztje a Ceed-nek?????????????????????????????????????
Volna egy kérdésem! Az autóval folyamatosan fa alatt parkolok és akad néhány gyantacsepp a szélvédőn és a kasznin is. Olyan gombostűfejnyi nagyságúak. Kaparászni nem akarom. Tudna vki segiteni, hogyan távolítsam el? Köszi!
ja igen... Kléber Krisalp HP-ről most hallottam olyan véleményt, hogy messzire elkerülni, a Bridgestone LM18-20-25... tipusokról meg csak jót. Persze a részleteket nem fejtették ki, hogy melyik miért jó és miért nem. :-)
cs_geza , nekünk volt egy VW Polo-nk, Dunlop M3 téligumival. Nagyon jó volt az oldaltartása, nem tudtam 30-nál oldalirányban megcsúsztatni a kocsit, élesen kanyarodva :) Viszont a fékúttal gondjai voltak :( Néha majdnem belecsúsztam az előttem lévőbe. :(( Rémes volt az ABS szüntelen kattogását a talpad alatt érezni és attól fosni, hogy vajon elég-e lesz-e még az a 2 méternyi hely hogy megálljak... Ezt az autót eladtuk, megvettük a Scenic-et. Aztán télen Firestone Winterhawk-ot tettünk alá. Ezzel meg épp forditott a helyzet, ez oldalirányban picit meg tud csúszni, viszont a fékútja érezhetően jobb, mint a Dunlopé. Úgy hallottam a Vredestein hamar megállítja az autót és jó a vonóereje, de talán ennyi az összes előnye. Pirelli, Conti, Goodyear vonalról írjanak a többiek, én ennyivel tudtam szolgálni. :)
Egy átlagember számára ezeknek az adatoknak van/lesz létjogosultsága, a flottakedvezmény szó hallatára elbizonytalanodik. Ugyan ki az aki egyszerre több autót vesz? Hogy lehetne összehangolni, hogy néhány ember egyszerre vásároljon ugyanattól a kereskedőtől autót? Ez a kereskedőnek biznissz de a magánszemélynek nem.
Fogyi adatokra mindig szükség van, az érdekli az embereket. Leirja vki, hogy kisvárosban használja az autót, X fogyasztással, másik 50 km-t utazik egyik városból egy másikba dolgozni, ő 90 fölé ritkán megy, neki Y fogyija van. Aztán jön a harmadik, aki a Hungárián kénytelen araszolgatni, neki megint más fogyija van. Aztán még érdekes lehet egy fordulatszám-sebességfokozatszám-sebességérték táblázat. Biztos kiváncsiak lesznek páran, hogy 2-3-4 fokozatoknak mi a vége, tapasztalati gyorsulások is biztos felkerülnek az odlalra, gumitippek, hogy XY márkájú téli/nyárigumival milyen volt az autózás, kényelmes, kellemes vagy verte a hidegviz mindig... A hibalista még nem nagy, alig van pár zörgés és hibás működésből adódó bejegyzés. Ezeket is rögzíthetnétek, pl. volt a futóművisszahivás az első 10.000 autónál, vagy az előbb említett műszerfalbibi. Szóval iyleneknek kéne egy kluboldalon szerepelnie főleg, és nem flottakedvezményről, szerintem :) De én csak magánszemély vagyok...
Nem-nem, kérem itten személyiségi jogok vannak, bár az utolsó kép tulaja már felfedte magát... én megy előtte vagyok, vagyis hátulról a második... :p A többiek max magukról nyilatkoznak... :)
Hol láttad a Kompass Bluet? Én olyat rendeltem szintén látatlanban, és azért izgultam, hogy milyen lesz, de ma megnyugodtam :) Már csak várni, várni, várni...
Engem is hívtak tegnap a szalonból, hogy megjött az SW. Ma délután megnéztem (kompass blue CRDi EX) . Nekem nagyon tetszik, a kombi valahogy szebb. A csomagtartó hatalmas. A jővő hónapban talán az emyém is megjön. Nem bántam meg, hogy vakon rendeltem.
Ezt ma lőttem, sajna csak telefon volt nálam azért ilyen a kép. A Lurdyban jött meg a bemutatóautó, egy EX Limited 1,6 CRDI. Tényleg jó nagy a csomagtartója, és benne vannak azok az ötletes tárolórekeszek is!
hat nem. nekem egy kriteriumom volt: igen eros, meredek domboldalon lakom, minden nap menjen fel-le, ha havas, ha jeges, ha vizes. Ezt eddig megtette, mas nem erdekel. :)
Mondjuk azt hogy már vagy 3 hónapja csak hébe-hoba vagyok otthon.:-( Kicsit messze akadt dolgom, és inkább kerestem szállást mindhogy haza járjak. Vagyis csak hétvégén , máramikor vagyok otthon , akkor meg ezer elintézni való dolgom akad. Na azért arra ne vegyél mérget hogy nem ugrunk át csak úgy (ha másért nem hogy szaladjon a moci:-). Esetleg fagyit lehet kapni nálatok? Arra lehet hogy a hétvégén is vevők lennénk.
Lehet , de nekem többet biztos nem lesz M. Alpinom. Nekem nagyon nem jöttbe.:-) Száraz hidegben jó, de a havat kimondottan utálja. Ez pedig nem túl előnyös egy téli gumánál.:-(
"Felettéb örülök, tán más nevében is mondhatom, hogy összejárogat a két topik."
Erről egyenlőre szó sincs. Csak Mi pofátlankodunk itt, mintha nem lenne hol trécselnünk.:-) Kopinak meg van ezer dolga, nemtudom mért nem azzal csapja agyon az időt??????
az abaqua egy jó cég... a mislen meg egy jó gumi téliben, nekem a korábbi tesója van, egyetlen átka, hogy igen határozottan kopik, kb 40 ekm és már több mint fele (vastagság) odavan... viszont jól tapad. Valamit valamiért.
Szia Én tegnap rendeltem Firestone Winterhawkot...egész jól szerepelt a külföldi teszteken is. Akinek kell most téli gumma 15" méretben az gyorsan keresse fel a startgumi.hu,mert a Michelin Alpin most 16eFT !!!!
Közös lányzó ismerőseink is mind ezt mondják! Hogy mé'? :)))
Tuzi meg nem szokott megsértődni. Max. egy percre bedurran az agya. Utána meg röhög tovább. Tökre komolytalanul veszi az életet. Ezért (is) szeretjük! :)
Hidd el, hogy nagy nyereség lett volna számotokra, ha el tud menni a találkozótokra!
Kopi, az tény, hogy Te valamit jobban csinálsz, mint TUZI... még a mostani találkozón is rólad beszélgettünk, remélem csuklottál... :ppppp
Bezzeg TUZI csak karikirozás kedvéért lett felhozva, meg a menyéthez hasonlítottuk szegényt... de csak viccből persze, de már késő, már besérült... :)))))))))))))))))))
Na ez az. Itt vagytok a Kiasoknál ,lenyúljátok az egész topikot.:-) Mégha értelmes is amit írtok.:-) Vigyázat amikor utoljára itt két Megános vitázott, és én balaga rájuk szóltam, még az én hsz.-em is törölték.:-((((
Persze azóta én vagyok az ügyeletes ellenség.:-)))))
Én is sajnálom. Bár nem értem a képet? A zászló oké, ennyi figyelmesség, egészen meghatódtam, na de a Fa testápoló minek? Van egy közmondás, betonba rajszöget?
Sziasztok! Tudja azt valaki,hogy mennyibe fájna a központi zárat távirányítóssá tenni? LX+ os, és akkor van probléma ,ha először a csomagtartót szeretném ki nyitni! Itt Sopronban 40000.-et mondtak rá!
Azt hiszem, hogy tényleg csak azon múlik, hogy a "hivatalos" része a társaságnak mennyire akar erőfölényével visszaélni. Ha nem akar uralkodni, és elfogadja azt, amit az itteni többség szeretne, ami az ő érdekük, akkor nincs gond.
Ha meg nem, akkor előbb-utóbb úgyis kitör a palotaforradalom! :))
Ha azokat az infókat is hozzáírjátok, amiket most leírtál, mindenki ki tudja szűrni magának a lényeget - ha akarja.
Ha valaki tudja magáról, hogy nem sportosan vezet, és nem használta a klímát, és a verda mégis 10 körül fogyaszt, akkor irány a szerviz! (Kevésbé durva fogyasztási különbség is felhívhatja a figyelmet egy esetleges hibára.)
Az autó kiválasztásáhot is segítséget adhat egy megfelelő minta. (Nyilvánvalóan nem 4-5 fogyasztási adatra gondolok.) A gyárak nem feltétlenül jó fogysztási adatokat tüntetnek fel a reklámjaikban.
(Érdekes, hogy az M I esetében többet adtak meg, mint ami a valóság. No, az M II-nél korrigálták ezt a hibát! :)) )
Hogy mit csináltok, azt persze Nektek kell tudnotok! :) Nálunk bevált az adatok kigyűjtése. Az meg nem hiszem, hogy gond lenne, ha egymással párhuzamosan futnának dolgok, és nem valamiféle sorrendiséget állítanátok fel, mert szerintem mindenkinek más a fontos.
Akkor most kérhetem a felvételemet a Cee'd klubba? Bár ott meg lehet, hogy tiltólistán vagyok. Mindegy, maradok odaát (ollézást kéretik mellőzni), itt meg lesz, ami lesz, majd a tagság eldönti mit akar.
Szerintem értékelendő, hogy valaki felvállalta ezt a dolgot. Mármint a Honlap kezelését, vezetését. Ha elfogadja az itteniektől a nyesegetést, akkor nincs az ilyen szimbiozissal semmi gond.
Ha bejelentkeztél megjelenik egy "Felhaszálói menü" na ebben van egy site-messenger, az "üzenetküldés" menüpont alatt. Ott látod a regisztráltakat - egyelőre.
Bocsi, de ez már nem az első eset, hogy csipkelődsz! A múltkor is beírtam, hogy itt szükség van mindegyikőnkre! Akármilyen érdekeltsége is van a közösségben részvenni, nincs különbség! Egymást segítjük! Erről szól!
Én ilyen vagyok. Ettől még remélem nem raksz ki a klubból? :))
Amit itt leírok, az szigorúan mindíg a magánvéleményem! Egyébként szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki érdeklődéssel venne olyan információkat összeszedve, amiről beszéltem.
A probléma szerintem az, hogy nincs "valós" fogyasztási adat, illetve mindegyik az. Évszaktól, kerékmérettől, jobb lábtól, forgalomtól és domborzati viszonyoktól, terheltségtől, esetleges műszaki hibáktól, stb. függ. Tudjuk, hogy el lehet cirkálni 6 liter alatt (én produkáltam 5,3 litert Veszprém-Badacsony-Veszprém útvonalon, de reális lehet a 10 liter sportosan, klímával. Nem hiszem, sokkal okosabbak lennénk, ha ezeket gyűjtőznénk. Főleg nem lesz ezzel kisebb bárkinek a fogyasztása.
Persze nem vagyok elrontója semminek, de vannak olyan témák, amelyek szerintem sokkal inkább kiaknázhatóak.
Hát hallod, Te tényleg reménytelen vagy. Például leszűrhetnéd az erdeti igényt, hogy melyik motor, milyen körülmények között mennyit fogyaszt. És ebből aki ilyen autót akar venni, könnyen tájékozódhat mielőtt dönt mondjuk egy 14,-es és egy 1,6-os benzines között. Nem kellene 8 ezer hozzászólásból kinyálaznia az információkat, vagy ugyanazt nem kérdezné meg 50 ember.
De nem is vártam mást, minthogy flottakedvezményről meg márkakereskedésről beszélj. Bár nem csodálkozom, hiszen Te magad állítottad, hogy "Mint média-tulajdonos elég sok autó van nálam teszten,".
Minél több adat áll rendelkezésre, annál közelebb lehet kerülni a valós fogyasztáshoz. A mindig 70-nel, meg 170-nel közlekedők adatai hamar kipottyannak.
Ha egy kis fogyasztási körülményt is mellékelnek a tulajok (rendszeres országút, autópálya, vidéki városi forgalom, fővárosi belvárosi dugók ...), akkor még teljesebb lehet a kép. Akár még hibák kiszűrésére is van lehetőség. (Nálunk volt már rá példa, hogy M I tulaj számára kiderült, jóval többet iszik a kicsija, mint a többieké. És elkezdődhetett a hibakeresés.)
A többi felvetésednek is meg van a létjogosultsága. Ezek mind párhuzamosan futhatnának egymás mellett, és egymástól függetlenül.
Akkor - hogy ha a 7846-ot elolvasod - Nálad a laszti! :) Játszd meg! Mit veszítesz?
Ha a cégeteknél tisztázod a dolgokat, indítasz egy listát az adatokkal, no meg azzal, hogy mindenki szépen írja hozzá magát. (Talán még KiberLovag is ráveszi magát egy Copyzásra! ;) )
Javaslom, az asztalösszetolást! :) Egészen más úgy a hangulat, mintha különálló asztalkáknál foglalna helyet a társaság!
Hát nem tudom, mit szűrhetnénk le egy - soha véget nem érő - ilyen táblázatból. ...Azon kívül, hogy mennyi vezetési stílus és körülmény létezik. Természetesen van lehetőségetek újabb témákat indítani, hajrá. Egy idő után úgyis kiderül az életképessége.
Kissé alulértékelt témák: Flottakedvezmény érvényesítése, klubtalálkozó, kereskedésekkel kapcsolatos tapasztalatok. (szerintem ezeknek jobban kellene pörögni.)
Szerintem kellene keresni néhány önként jelentkezőt. Köztük felosztani az eddigi hozzászólásokat, és velük "átnyálaztatni" azokat. Ami hasznos lehet, azt ki kell emelni egy doksiba, majd egy kicsit átszerkesztve mehetne egy rovatba a Honlapotokon.
Nem reklámnak szánom, de ezt nyugodtan tudom ajánlani, mert benne vagyok! :)
A lehetőség pedig, hogy nálunk, akkor az étterem 120 ülőhelyes, az emelt befogadása is 50 ülőhelyes, de voltunk már fent szilveszeri bulinál vagy 80-an. Finom, kiadós ételek, korrekt ár, szép és kultúrált hely. Az emeleti (pizzázós részről nincsenek képek a honlapon, de van 12 asztal, 3 biliárdasztal, zenegép, de ha komolyra fordulna a dolog tudok saját fotókat küldeni róla) Ha valakit érdekel www.szittyo.hu Parkolási lehetőség is van. És hamarosan szállást is tudunk biztosítani, de azt most is megoldható máshol. Az ország közepétől (lásd Pusztavacs) kb. 20 km-re vagyunk. Megközelíthetőségre pedig a 4-es főút mellett Bp-től 50 km-re Szolnok irányába és az M5-ről is az összekötőn eljutsz hozzánk. Látnivaló pedig: Dolina, Hársas, Gyurgyalagos (természetjárók kedvére) van még horgásztavunk, gyógyfürdőnk, faluház, kastélyok stb. Ahogy elnézem a társaságot akkor szerintem az emelti rész jönne be a többségnek! :) Na szóval ez egy lehetőség akár a következő talira.
Ez csak úgy működik, hogy valaki felvállalja a szervezést, és meghírdeti a programot! :) Egyébként csodavárás az egész! :))
Ott a labda Nálad! Kérdezd meg a főnökeidet, hogy mit szólnának a dologhoz, ha 20-30 személy felkeresné az éttermeteket? (Ugyi, a Citrancsból kiindulva ez nem lehetetlen!) Milyen kedvezményre számíthatna a társaság egy ilyen alkalommal?
Össze lehetne-e állítani egy jó kis menűt (A, B, esetleg C variánssal), plusz feltét a pizzákra, vagy mittomén! :))
Ha a részleteket letisztáztad, akkor körülkukkoltok, hogy mit lehetne egy könnyű kis sétával megnézni Albertirsán. Oszt egy időpontot kíszúrtok a naptárból, bedobod ide a programot, és családtagostól összegyűjtitek a jelentkezőket.
Persze mindehhez tartozik egy kis felelősségteljes hozzáállás a társaságtól. Olyanok jelentkezzenek, akik komolyan is gondolják, hogy elmennek a programra!
Mondom mindezeket megános kibicként! :)) De tényleg segító szándékkal!
Minket is egy nyíregyházi tali hozott igazán össze. Mert oda az állatkerti program miatt olyan családtagok is eljöttek, akik addig hallani sem akartak az autós klubbunkról. Ott meg rájöttek, hogy milyen jó együtt! :)
Ez a tippek-otletek lista nagyon jo lenne!! En penteken vettem at a kocsimat, es mar rengeteg kerdesem lenne, amihez most vissza kell hogy olvassak 260 oldalnyi hozzászólást... De legalábbis keresnem kell közöttük... :) (mellesleg én válallnám az összeírást, ha elküditek a tapasztalaitokat pl e-mailben...)
Citroen találkozó szokott nálunk lenni. Ez európai vonzáskörű. Az egyik évben mi, mint Albertirsaiak, a másik évben pedig a testvérvárosunk rendezi meg felváltva. Ha nekik összejön, akkor nekünk vagy bárki másnak miét ne.
Egy barátom pénteken vett át egy új Cee'd 1,4 EX LIMITEDET, és rögtön felmerült bennünk egy kérdés. Az ajtókon nem világít a belépőfény, van tippetek? Vagy az csak prizma?
Én csak belekotty! :)) De mi lenne, ha a főnökeiddel megbeszélnél egy kedvezményes Cee'd menüt, és meghívnád (na jó, azért ki-ki alapon! :) ) a társaságot családostól egy nagy zabbantásra. Összetolt asztalokkal!
Természetesen arra a napra mentességet kérnél a felszolgálás alól!
(Ha jó a szakács, és van a környéken némi látnivaló - nem tudom, merre van az a pizzázó -, akár egy Mégane menüt is össze lehetne állítani! ;) )
No meg egyéb tippek, ötletek kigyűjtése a Topicból is hasznos lehet. A mostani kb. nyolcezres hozzászólásszám ilyen jellegű átfutása még nem lehetetlen, de később már nincs ember, aki ezt felvállalná. Akkor meg a hasznos infók végleg elvesznek. Hacsak nem emlékeztek mindegyikre! :)
Azt szeretném kérdezni, hogy nem tervezitek esetleg a klubhonlapon táblázatok vezetését? Annyi különböző adat kering itt a fogyasztásokról, hogy szerintem jó lenne autónként/motoronként összeszedni, és a honlapra felrakni az üzemeltetési körülményekkel együtt.
Furcsa néha, amit írtok, nekem a Megane II 1,6-os automata váltós kombi, és egyszer mértem vele 11 literes fogyasztást, az elején és nyomva neki. Átlagban Budapesten (szándékosan nem "városban" szót írok) sem eszik 10,1-10,4-nél többet. És ebben sokszor autópálya is van óra szerint 150-es tempóval sohasem egyedül.
Oszágúton meg 100-as tempónál 6 liter alatt fogyaszt, csak nincs ideje sokat így menni szegénynek :)
Érdekes, hosszabb úton nekem is elkezd ott nyiszegni, ciripelni, de ha másnap rövid távokat megyek, nem hallom, csak olyan 100-150 km után kezdi el. szemmel is lehet ezt a hibát látni, vagy csak kézzel nyomkodva?
Ha meg maradt volna a Megane-nál (igaz a Megane II tudja ezt), akkor otthon is átállíthaná ezt a funkciót a bezárógomb nyomva tartásával 5 másodperc alatt :)
ZÖRGÉS téma: ma voltam szervízben, ahol kicserélték a szélvédő alatt lévő légbefúvó műanyag csíkot (amin a légkondi és a riasztó érzékelője/villogója van, egészen benn a szélvédő és a műszerfal találkozásánál). azt történt uis, h elkezdett nyiszatolni, zörögni, mire alaposabban szemügyre vettem és azt láttam, hogy egyik oldalt kiugrott a helyéről. nem tudták visszpattintani, kilazult a pöcök vagy mi, úgyhogy rendeltek egy újat. most úgy tűnik minden rendben.
azt mondták (KIA Óbuda, kifogástalan kiszolgálás és stílus), h miután elvittem elkezték figyelni és három másik ceednél is találtak ilyen jellegű problémát.
egy szó mint száz, lehet, h akinél van zörgés ez lehet az ok, úgyhogy érdemes ránézni és kagylózni, hiba esetén cseréltetni, 20 perc az egész.
Noja, jó kis ítélet, objektív marad... innen üzenem a kollégának, hogy a számára bosszantó kp-zár működés átprogramozható! Szervízben szólni kell, rádugják a kompútert, és seperc alatt kiiktatják a 40-nél bezár "felnőttzár" opciót...
Milyen érdekes! A hivatkozott népítélet is remek példája "az ízlések és pofonok", illetve a nem vagyunk egyformák kategóriának! Hiszen sokan sokszor leírták már (és az általam olvasott tesztek és népítéletek többsége ilyen) hogy a Ceed futóműve a magyar utakra igen csak kemény. Az biztos a hivatkozott márkatárssal ellentétben én nem vágynék pl. a Suzuki Ignis hátsó merevhidas vesekőrázására futómű szempontból!
Kis ízelítő, persze a képek jobb minőségben is rendelkezésre állnak... :)
A menyétet az erőszekos módon turbótlanított kollégák miatt hoztuk össze, mellesleg a képen látható plüss a beige színű autókhoz (kötelezően) ajánlott, színben harmonizáló tartozék... :))
Megnyugodhat mindenki, a tali jó volt elsőnek, és mindenki nagyon megnyugodott, amikor egy OFF régi boci Mégane beállt a parklóba a csoportosulásunk közelébe... :)
Nagyon köszi, hogy vártatok rám is, még teloszámot sem tudtam, hogy jelezzem nem tudok menni. A szülővárosomban egy pizzéria-étterem-ben dolgozom felszolgálóként hétvégente.Sajna beúsztunk a rendezvények miatt (keresztelő, eljegyzés, házassági évforduló).Már most kész vok, de még fel kell vezetnem ma Óbudára. :(
De most ünnepélyesen megígérem, ha a következő tali úgy sikerül, hogy talán egész v. félnapos és még főzési v. sütögetési lehetőség lenne akkor a "konyhatündérkedést" is bevállalom! Az iwiw-en fent vagyok, ez is egy lehetőség, hogy ne csak nick nevek alapján ismerjük meg egymást.
Nagyon sajnálom ,hogy illyen keves invitálásnak nem tudtam eleget tenni. Sajnos csak most értem haza, gondoltam biztos nem vártok rám. 16-kor még a világ végén voltam, és igaz hogy nem Cee'd-el , de azért jól haladtam hazafelé.:-)))) Azán közbe jött valami és kicsusztam az időből. Így sajnos ez most kimaradt.:-)))
Na nembaj , még edzetek, és a következőre igyekszem eljutni.:-))))
Én minden tankolásnál nullázom (mindig tele tankolom, és minig szinte üreig járok vele) Nem tudom hányszor tankoltam már, de az első ezer kilométer óta mindig 5.4-re áll be a fedcom.
Hízik a lista, bár nem lesz maittunk dugó a parkilóban. Kezdetnek nagyon jó.
baleri80 (igyexem, de most értem haza a melóból-vendéglátózom is-és ma még megyek vissza 11-re, de 17 óra körül talán sikerül odaérnem, remélem még ott lesztek) Deras71 díler (Piston Ex CRDI) Doki1984 (Beige Ex Limited CRDI) de piros szalagom nem igen lesz:((( KiberLovag
Nekem átvételkor pár km-t mutatott az ODO, és 21 volt az átlagfogyi, nyilván a tréleres föl le mászkálás, egyebek... aztán sokáig nem nulláztam, és 6.1-en állapodott meg sok BP-zés van az utaimban... azóta többször nulláztam, és hosszútávon mindíg megállapodik 6.1-en... ha rész-szakaszokat nézek, akkor városban ennél rosszabb, országúton meg jobb... ebben persze semmi meglepő nincs... :) Én elégedett vagyok, főleg, hogy a kúton mindíg kiderül, hogy cirka 0,2-03-at csal a fedcomp az átlagra felfelé, ergó a valós nagyátlagom 5,8-5,9... (1,6 CRDI EX)
Amióta átvettem az autót, nem nulláztam le az átlagfogyasztás mérőt, akkor még 15L-t mutatott :) Most, kb 1000km után, ennek nagyjából fele a városi, 7.4-en áll. Ja, 1.4LX+ Tegnap megint sikerült úgy mennem 3km-t (direkt néztem), hogy a megtehető távolság csak 1km-el csökkent :) Najó, ezt úgy sikerült, hogy a városi tötymörgés (3-asban negyvennel) kiértem egy elég szar útra, ahol 70-nél többet nem volt szívem menni, de azért felraktam 5-be. Szerencsétlen fed. komp. persze hogy nem bírja kiszámolni, hogy most akkor mennyi is az átlag.
Áááámmbéééérrreeeek! Minnitali Rulez! Lurdy-Ház parkoló hátsó rész,ahol nem zavarunk senkit! 16-órától.
Piros szalag viselete az antennán önkéntesen (kötelező :-)
Lista indul: ( jelentkezés nélkül is szívesen látunk akár érdeklődőket is, akár más típusokkal is ) Pld Tuzi Renault Mégane Klub. Jól elverjük :-DD
baleri80 (igyexem, de most értem haza a melóból-vendéglátózom is-és ma még megyek vissza 11-re, de 17 óra körül talán sikerül odaérnem, remélem még ott lesztek)
Deras71
díler (Piston Ex CRDI)
Doki1984 (Beige Ex Limited CRDI) de piros szalagom nem igen lesz:(((
Naaa, azért vigyázzunk azzal a fékbetéttel, mert te céges ótóról beszélsz, azokat ütik-vágják. Ford szervízben mondták mikor kérdeztem, hogy hány km-nél kell cserélni a fékbetétet, azt mondták, volt akinél 20.000-nél, de volt, akinek 100.000-et is bírt. Szóval ez semmire sem mérvadó, mert lehet, hogy autógyilkosok nyomják a pedált a cégeteknél. Tudod, ami ingyen van, meg a cégé, arra nem vigyáz az ember...
Nem lenne rossz választás az Octavia, még ha az előző verzió is az, de igazat kell adnom az előttem szólóknak, a hátsó üléssorban nagyon szűk, meg ez a 75 paci röhely egy ekkora kocsiban. Ha megnézed a használtautó kínálatot, talán nem véletlen, hogy ezekből van a legtöbb, viszonylag újak is, mert szerintem sokan a vétel után jönnek rá, hogy ezzel alig lehet közlekedni. A G Astrám 90 paci volt, de azzal is akkor mertem csak előzni, ha a láthatáron senki nem jött szembe, pedig az könnyebb kocsi volt....
De lehet, neked nem lesz a dinamika szempont, és ha hátulra csak gyerekeket ültetsz, akkor szeretni fogod. Az igaz, hogy nem korszerű már, de legalább kiforott modell, mindennek van jó és rossz oldala is.
Ha jól tudom a Skodánál a "Tour" a ráncfelvarrott verzió, de nem a legújabb kasztni! 2 légzsák manuális klíma x hangszórós CD-Rádió állítható kormány fedélzeti számítógép ami a fordszémmérő pici kvarckristályos kijelzője! Elektrohidraulikus szervó, ABS meg két másik kütyü amit nem tudok értelmezni. Van elektromos tükör ami fűthető meg még egy sor cuccos az alapfelszereltségben. A motor valóban 75 Le, a kasztni 1175 kg. Az új kasztnis Octaviában ugyan ebből (1,4 16V) a motorból már 82 Le-t préselnek ki!! Ez a kasztni ezzel a motorral még "üresen" is betegágy, nem hogy telerakott 500 literes csomagtartóval megpakolva+3 személy!!!Kollégámnak nem ritkán (neki ilyen van) városban klímával simán bekapja a 10 litert. Ára lista szerint(alapfelszereltség) 3.650.000 Ft!!!! A tengelytáv valóban 251 cm és ez nagyon érződik is a hátsó üléseknél a lábtér szenvedi a batár hátsó csomagtartó "árát". 175 cm felett inkább ne próbálkozzunk meg beülni hátra, mert kin szenvedés. Próbáltam nem a levegőbe beszélek(magasságom 188) Halkan jegyzem meg a Ceed tengelytávja 2600 mm! Ez a 9 cm plussz baromi sokat jelent.
Elfogult vagyok persze a Ceed irányába, de mivel mind a kombi, mind az alap Tour-t rendszeresen vezetem a cégnél és hátul is szoktam ülni meggyőződéssel állítom, nem lehet egy napon említeni a Ceed-el sem menetteljesítmény, sem felszereltség és egyáltalán semmilyen szempontból. A két kocsi két külön kategória. Persze a csomagtartó baromi nagy az Octáviánál, de igazán kevesen használják ki, max egy 4, vagy 5 fős család amikor elmegy Bibiónéba 2 hétre és viszik az egcájgot! A mi céges 13 hónapos Tour-unkban ami egyébként 1,6-os most 33 ezer km-nél gyulladt ki a kontrollámpa, hogy megette a betétet!
A Skodánál csak egy modell van ami előtt megemelem a kalapom ez pedig az RS 2.0 PDTI 170 Le. A benzines RS is kafa az 2.0 benzin 225 Le csak 15 lityit eszik. No az utóbbi van többek közt az autópályarendőröknél, ők "tudják" tankolni.
Szóval az Octavia egy igásló, de nem egy kategória a Ceed-el.
Beragadtunk egy kamion mögé és 90-nél vissza kellett tenni 4-be, hogy meg tudjam előzni. Ötödikben ennél a tempónál halott a gépezet. Képzeld el hogy akkor csak 2700-at forog!! :)) Ez a változó szelepvezérlésű nem ott húz jól ahol a "hagyományos" 16 szelepes ford motorok, hanem föntebb. 90-nél kb. 3600-at forog. Innen gyorsitottam és 5000-ig pörgettem, amikor felváltottam 5-be, hogy váltás után 4000 legyen a fordulat. Egyébként ötödikben 4000-nél van 130-on és 4000 alatt ötödikben érzed, hogy gyengébb a motor, szóval 4000-nél éled a motor :)
A Tour az a Skodánál az ami az Opelnél a Classic? Ha igen akkor ugye a modell tíz éves, a tengelytáv 251 cm azaz 14 cm-rel kisebb mint a Ceed. A Motor 75 kemény ló. hát ez nem a Ceed allternatívája 2 légzsákkal . A 3.65 millás ár egy felnyomott ár, hogy adhassanak neked 5000 kedvezményt vagy 500ezer beszámítási felárat ahogy azt a Skoda teszi már vagy 5 éve. A csomagtér az tényleg nagy. kell is mert a hátsó üléseken finoman szólva is kicsi a hely. Nekem is volt Octaviam még anno 1997 ben. Ha beállítottam elöl az ülést akkor mögém be nem tudtam még cipőkanállal sem beülni. Jól bevált régi vas nagy csomagtérrel. Korszerüségben azomban messze van a mai autóktól így a Ceed től is. Sok sikert és balesetmentes kilométereket.
Tegnap végre átvettem a Cee'd-em:) 1.6 CRDI EX, kompassblue gyönyörűség:) 100 km megtétele után ugyan még semmit nem mondhatok róla - ami a tapasztalat kategóriába tarozik - de tökéletesen megy, csendes, gyors. Klub oldalra teszek majd fel képeket, ilyen szinben ugy sincs még fenn. Ja, előfordulási hely: Szeged ill Óbuda/Kaszásdűlő-Huszti út. Ha munkában vagyok Kecskemét-Békéscsaba is. KWA-4....-es rendszám. Üdv :)
Én is szerettem volna egy ilyen autót venni. Ezért írtam öt kereskedőnek is e-mailt hogy küldjön számomra egy ajánlatot. Aztán eltelt két hét se egy válasz email se egy telefonhívás. Aztán inlább egy másik autót kerestem aminek van csomagtartója is. És megtaláltam a Skoda Octavia Tourt. Ezért írtam egy kereskedőnek. Aki még aznap fel is hívot és tett egy visszautasíthatatlan ajánaltot. Skoda Octavia Perfect 1.4 klímával 8 hangszórós Cd lejátszóval és mátálfénnyel mindösszesen 3.199.000 Forintért. Ja az autó alapára 3.650.000. És eltelt 3 nap és már meg is van az új autóm. Így lett a szlovák KIA helyett cseh Skodám.
Én írtam, hogy tudja-e valaki, hogy M6/M8 rendszerű-e a mienk, mert az látható, hogy csavaros, és arról olvastam, hogy ilyen... de pontos infóim nincsenek, és a nemrég belinkelt online szervízkönyvben sem leltem infót...
Amúgy én is láttam a csomagtarto.com -on egy csomó ilyenre illeszkedőt, és míg a gyári olyan 30e körül van, addig ezek 15-be mennek, ami nem kis difi...
Kérdés, hogy valóban rakhatók-e Cee'd-re, és ez egyfjta szabvány, amit ezeknél is alkalmaztak...
ergó a kérdés továbbra is az, hogy a Cee'd tetőcsomi-rögzítői M6/M8 szabványúak, vagy sem... az SW persze más, mert annak van sínje...
A www.csomagtarto.com -on van egy csomó M6, és M8 rögzítésű csomagtartó, (a napokban itt írta valaki, hogy ilyesmi a ceed is) de a ceed egyenlőre nincs rajta a listájukon. Egy telefont megér szerintem, és az áraik sem annyira horrorisztikusak.
Érdekes, mert nekem a mappanevek, mint albumnevek jelennek meg... de csak az elején írja ki, amikor ráugrok, vagy arra vált, aztán már a számcímeket írja... viszont be lehet állítani a menüjében enneka kezelését, ha jól rémlik, de már nem emléxem, el kéne olvasni megint...
A fogyihoz: változó szelepvezérlés alul nyomatékosabbá teszi a 16V mocikat, cserébe nő a fogyasztás...
A pár évvel korábbi kocsikat hasonlítani már meredek, mert az EURO3-hoz képest az EURO4 szabvány sajna majd minden gyártónál cca 10% fogyinüvekedéssel járt... amúgy az EURO2-ről EURO3-ra ez még drasztikusabb, 15% körül volt...
A 8V mocik kevesebbet esznek, kevésbé is mennek, és papíron sincs bennük annyi paci általában...
szóval azért ezeket tartsuk szem előtt kíremszípen...
Csendes megjegyzés: Azért faxság az EUROx szabvány, mert ha kevesebb károsanyagot nyomok ki, de párhuzamossan nő a fogyim, akkor ugyanannyi megtett km alatt végeredményben ugyanott vagyok... ergó máshogyan kéne számolni... no de mind1...
hát az igaz,hogy én 99%-ban egyedül használom a kocsit, de szinte csak Pesten minden nap Kőbányáról Budaörsre járok melózni, tehát át az egész rohadt városon, mégegyszer mondom, saját mérés tankolásnál első koppanásig tankolom, szóval 7,5
de én soha nem pörgetem 5000-6000-ig, meg nekem nem változó szelepvezérlésű, nem tudom ez számít-e....
de nem is értem, minek 5000-ig pörgetni kigyorsításnál......F1-re gyúrsz? :o)
végülis nem egy fenevad, de erős meglepetéseket szoktam okozni vele...:) Pislogó BMW-sek a legjobb barátaim.
Cee'd meg a legnagyobb. München belvárosában állok a pirosnál és látom, hogy szomszéd BMW-ből néz a néni az anyósülésről és mutatja férjének milyen jól néz ki. Majd elhaladtak, meglátták hogy kia, aztán néztek tovább hogy ilyet is gyárt...
Finoman vezettem a munkatárs fókuszát. 4 hónapos, változószelepes 1.6-os, kombi. Hát barátom 10 liter volt az átlag. Volt benne pesti dugó és 130-140-es autópályázás. 5-en ültünk benne (400 kg) és akkor fogyasztott igy. Végig ment a klima. szegényke csak 4000-5000 közt érezte jól magát, 3000 alatt igen harmatos volt :( értsd: A padlógázra 5 másodperccel később tudott reagálni :( No de nem csodálkozok én ezen, végülis a kaszni is nagy nehéz asszem 1200 kg, és még jött a 400 kilós "teher" meg ugye a forma sem áramvonalas. Szóval aki erre az autóra mondaná, hogy 8 literrel eljár vele annak nem hinnék. "üresen" 1 fővel reális lehet a 9 liter. Az átlagfogyi a kompjúterben amikor elindultunk 9.5 literen volt, és a menet végére kerek 10 lett. kb 50 km volt a kompjúterben indulásnál.
Én a miénket legális körülmények között próbálgattam az autobahnon, csak az volt a bibi hogy még éppen csak 2000 km volt benne, ezért nem volt szívem nyomni ki a szemét. Nekem is kb itt állt meg a tudása, talán belendülne kicsit még, de ez bőven elég. Amúgy megdöbbentő, hogy milyen csendes mág mindig ilyenkor is a gép.
Nem tudnám megmondani hogy menne-e még valamennyit, csak 4000-es fordulatra állítottam be és ott néztem a pillanatnyi fogyimérőt! Nem hiszem hogy még nagyon menne mert 180 felett elfogyott rendesen!
Persze tudom hogy csal az ora:( de általában ezt látod és kész:)))
lefektetted a mutatót:) helyes. azt már én is csináltam... :) Azt tudod, hogy itt 10-et csal az óra. Én is tökre örültem, hogy majd 200-al megyek, a GPS szerint meg csak 188 volt...
Nem neked címeztem a kérdést, hanem általánosságba lőttem el. Az tiszta, hogyha egy kocsinak súlya van és nyomod neki akkor fogyaszt. Hozzá kell tennem, hogy a Cee'd fogyasztja az itthoni kis flottából a legkevesebbet (én konkrétan 11 literrel járok, okosba le lehet vinni 9.9 literre :) ), és én ezzel elégedett vagyok. Sőt a fő felhasználó is (konkrétan édesanyám hajtja ennyivel). Csak nem értem hogy mit csinálnak T. topiktársak hogy ennyire fogyózik a kocsijuk. Lehet be kéne iratkoznunk egy vezetéstechnikai tréningre nálaok :D
"Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok"
Nekem is crdi-m van és nem nagyon figyelek oda a takarékos használatra és vegyesben 5.5 literen áll a fogyasztásmérő most szinte állandó klímával! Ahhoz a 6.5-hez szerintem nyomni kell szemét rendesen!:)
Nos a lényeg a következő, van a csövekben/szigetelésekben valami anyag, ami a nőstény nyest párosodási szagára hasonlít... no erre gerjednek a fiúkák... :) Az mondjuk gáz, hogy ez már jó 15 éve ismert probléma, és nincs újabb anyag...
Nem tudom, ezt nekem szántad-e, de reagálnék. szerintem ez a normális, ha 9-10-et enne, mint itt egyesek írják hát kardomba dőlnék. Bár nagyobb bajom nincs a Focus-al, nem a kedvenc kocsim, nem favorizálom, és pláne nem akarom jobb színben feltüntetni. Mondjuk a nem túl magas fogyim mellett szólhat, hogy a fokozatok nagyon hosszúak, ergo nem nagyon gyorsulgat, csak ha nagyon kihúzatom. Pl autópályán 150-nél csak 4100 körül forog. Szóval valamit valamiért, hoszzú fokozatok, lassabb gyorsulás, de kisebb fogyasztás mert nem pörög a moci, vagy rövid fokozatok, pörgősségre ösztökélő váltó, jobb gyorsulás, de nagyobb fogyi....
Ja meg a Focus 1070kg körül van a Ceed meg 1200 körül......
Ja, és ezeket az álomfogyasztásokat meg megint nem értem hogyan alkotjátok. Mi a CRDi-vel nem megyünk 6,5 alá (in the city AC-vel). Budapest München is 5,9 volt, nagyjából tartva a sebességhatárokat...
srácok ez az 1.4-es fogyi akkor is sok szerintem. Az én 1.6-os benyás Focusom Pesten 7.5-nél többet soha nem evett, még klímával sem. 3000 és 3500-as fordulat között váltok fel általában, tehát nem cammogok, és egyáltalán nem figyelem, hogy takarékosan vezessek. Ha vidékre megyek kb 6.6 a fogyasztás.....