Gallardo? Pfff, azt se hétkőznapi haszálatra találták ki, max ha egész nap autópályázol és pályanapokra jársz. Nem kéne, értelme sincs közúton ilyen erős autónak, bár az a SUV-oknak és a mai autók nagy részének sincsen. Coupe 20vt 20 éve még tetszett volna, de ma már az se kéne.
Én meg amennyi eső esett a napokban rendeltem bele egy méretpontos gumiszőnyeget a messzi Lengyelországból. És közben gyűjtöm az erőt a vezérléscseréhez. De ebben az eső nem sokat segített...
Én a maga módján azért szeretem, de nem ez életem szerelme.
Igazából rossz szavam nem lehet, nem játszik karácsonyfát sem, és ha az előző tulajok rendben cserélték volna a belevaló olajat, az olajfogyasztással sem lenne gondom.
A Ford az üzemel, teszi a dolgát, egyre kevesebbet használom. Azért néha kiviszem az autópályára megjáratni, hogy ne kokszosodjon le a városi használattól. Ugye vétel után előjött egyprobléma, amit fél év alatt sikerült megoldania a szakszervíznek, cseréltek lambdaszondát háromszor is, végül kábelkorbács hiba volt. Előjött még egy olajnyomás szelep hiba, azt 1 óra alatt kicserélték jó pénzért.
Az Alfa. A fiam napi szinten használja, a vételkor feltárt hibák javításra kerültek szép sorjában. A bal első belső kilincs lógott, kapott utángyártottat. A vételkor a diag kimutatta, hogy nem ott tölt, ahol kéne, késik. Végül ezt a problémát sajnos turbo cserével lehetett orvosolni. A nyomásszabályzó labda tengelye kikoptatta az öntvény házat oválisra. A szabályzó kar nem úgy mozgott. Felújítást senki nem vállalta, ezért kapott gyári új (Garrett) turbot. Akkor mi leömlő repedésre gondoltunk, mert szeret elrepedni rajta, de végül is ez okozta a problémát. Így a leömlő is síkolásra került. Belefutottunk még egy generátor felújításba, de ez kopó alkatrész. Ez okán akksit is kellett benne cseréni, kapott megfelelőt start/stop rendszerűt. Meg is csappant a fiam bankszámlája egy kicist.
A szín probléma is megoldódott, Füzesgyarmaton talált egy festőt, aki beválalta, szépen megfújta az elejét. Így már nem üt el.
A facebook csoportokban minden téma csak ideiglenes, mert így él ma az ember, nem sok időt szán egy dolgora, aztán már megy is tovább fejben. Ott szerintem minden elvész, itt meg minden megmarad. Én sok évre visszamenőleg is viszonylag gyakran keresek itt vissza, mert sok mindent azért is írok le, hogy ha el is felejtem, majd megtaláljam ha szükséges. :D
Nem tudom, miért is jobb itt csevegni, sokszor gondolkoztam már rajta, de valahogy ez a régimódi forma szerintem alkalmasabb a minőségi információcserére. Gyülölködni meg itt is lehet amúgy, pl autószerelős topikban van egy ember, aki már nem tudom hányadik nickjével osztja a hülyeségét.
Kihalt volna már rég, most ha hárman nem beszélgetnénk itt erről-arról, rég elsüllyedt volna. Dehát az egész index fórum idejét múlta már, az emberek nem mindenféle fórumokat látogatnak, hanem csak a fészbukkot. Ott van bármilyen téma meg lehet gyűlölködni a politika vagy bármi alatt.
Köszönöm szépen, hogy segíteni szeretnél, de akkor utoljára. Az hogy az a motor bekerüljön a Stiloba, jó pár óra és nem kevés pénz. Nem akarok motort bontani és építeni, se időbeli, se anyagi megfontolàsok miatt. Egy az egybe belemenne, ok. De ennél bonyolultabb a helyzet.
Valahol megértem, rengetegen véletlenszerűen rendelnek ezt meg azt aztán az eladót hibáztatják. Sajnos kevés a hozzáértő vásárló.
Erről a nagyobb teljesítményű önindítóról a Trabant jutott az eszembe, amikor 6V-osról átalakítottam 12V-ra. Önindító maradt, csak a mehuzómágnest kellett cserélni. Utána olyan fickósan indított, hogy csak na :)
Ja, meg kérdezem az embert, hogy az önindítót is mikor tudja feladni. De magától nem írna, hogy ami neki van, az kiderült hogy nem egyezik azzal amit meghirdetett. Na köszi...törlöm a rendelést, veszek másik fajtát, az meg ír rögtön, hogy alvázszámot vagy az eredeti alkatrész számát küldjem el leellenőrizni. Jóhogy nem egyezik, mert 1 kW-os helyett 1,4 kW-ost akarok beépíteni. Azt mondja töröljem a rendelést és akkor itt van ez a másik, az lesz a megfelelő nekem. Mondom OK, de nem akarok 0,9 kW-os önindítót beépíteni az eredeti helyére, hanem inkább az erősebbet. Még pár üzenetváltás, hogy de küldjed már az én felelősségemre, csak legyen meg. Addig nem akarom hogy menjen a Musa, míg ilyen vinnyogós az önindítója.
Vártam, vártam azokra a jóárasított Monroe rugókra, aztán megkérdeztem az eladót az allegro-n, hogy mi lesz már...hát nem tudják teljesíteni a rendelést. Aztán valahogy még a visszatérítést is sikerült elcsesznie, most már több mint egy hónap után kaptam vissza végre az árát.