Ceeee, próbáltál már Automata váltót tempomattal? 80-nál beállítom, hogy 150, visszavágja 2-be, és elindul, mint a barom. És 150-nél váltja is a 4-est! Az elején majdnem lekoccoltam 2 autót, mert hamar nyomtam meg a memória gombot :)
És kézi módban sem lehet a motort szétpörgetni, mert padlógáznál akkor is felvált ha kézi állásban van a váltó.
Azért írtam a srácnak a linket, mert szerintem nagyon hasonló a két autó felépítése, súlya ilyesmi.
Méretük szinte azonos, a motor nyomatéka is majdnem, és ez is 4 sebességes automata, mint a Cee'd-é lenne. Azt nem tudom mennyire befolyásolná a KIA fogyiadatokat, hogy a KIA motorja jóval magasabb, 5 ezer feletti fordulaton adja le a nyomaték maximumát (Megane 4200-nál).
Az üzemeltetési körülmények rovatba be szoktam írni, ha tempósabban megyek. Ez autópályán óra szerint 150-et jelent általában. Ez benne is van. Ha nincs ilyen szöveg mellette, akkor én személy szerint 130 és 138 közé állítom a tempomatot. Az országút nálam forgalomtól föggően 90-110-et jelent (inkább 100-110).
A város jelentése = Budapest. Ezt fontosnak tartom leszögezni, mert vezettem már Nyíregyházán is, de természetesen az ottani forgalmat össze sem lehet hasonlítani BP-el. A dugó nálam mindennapos, 3 kilóméter 25-45 perc alatt. Ehhez lehet viszonyítani.
De ha később is érdekel, szívesen kiegészítem bármikor.
Jó ez a fogyitábla, de lehet , hogy én vagyok vaksi, nem látom a sebességadatokat, az pedig 1-2 liter különbséget is jelenthet, például nem mindegy, hogy valaki autópályán 120-szal, vagy 140-nel repeszt, ill. városban mennyire dinamikus.
igazából azt akarom ezzel mondani, hogy a fogyasztást alapvetően határozza meg az emberi tényező, azaz a vezetési stílus.
Persze, lehet, elhiszem neked. Szerettem én is a Mégane-t. A tréleres mondta, hogy neki tetszik a rönó, de lemondott róla,mert annyit cipelt már. A Fiat-ot emlegette még. FIAT= Fehler In Alle Teilen
Csak, hogy kicsit hazabeszéljek, és védjem a mundért:
Nem mindegy, hogy milyen évjáratokat nézel. Nekem 2003-as volt a Megane, tény, hogy egy időben sokat volt szervízben, de nem ilyesztett meg. 2004-től nézve a minőségük nagyon sokat javult, és úgy tűnik, hogy javul folyamatosan. Mivel megint Megane-t vettem, így van összehasonlítási alapom. Ez már ráncfelvarrott autó, 2007 árpilisi. ! hónaposan túl vagyok vele a 10 ezer kilóméteren, és állíthatom, hogy klasszisokkal jobban össze van rakva, az égvilágon semmi gondom nincs vele.
Amit az előzőn cserélni kellett, az a csere után már teljesen hibátlan volt, mert menet közben is javítottak a minőségen rengeteget. Igaz, hogy alapból 2 év garanciával adják, de előtte is megvettem a plusz 2 évet, most is meg fogom.
Ceee-nek üzenem, hogy a fogyiadatokat itt megtalálja, minden héten tankolok, naprakész:
A fogyasztása az előző kéziváltóshoz képest durván 1 literrel több városban, de klíma nélkül például szinte azonos, mint volt. Országúton sem számottevő, 90-nél még 6, liter alatt is tartható simán.
Volt Rönyó tulaj révén, nem lepett meg, mikor a tréleres mondta: -A szállítmányokban feltűnően sok a Rönó. Ő mondta csak úgy, nem én kérdeztem.
Szervizbe érve összeszaladtak, hogy mi a baja, mert még egészben tréleren nem láttak KIA-t. Ez jó jel.
Jól nézzétek meg, ilyen még nem volt. Remélem nem is lesz. KIA egyben, tréleren.
A csajom benne hagyta a kulcsot a garázsba beállva. Az akksi őr így nem aktív, a fogyasztók lekajálták az akksit 1 nap alatt. Hiába töltöttem, a töltőm elromliott. (rajtam a rontás?)
Hát én lehet hogy még a két évet se várom, meg, annyira "kívánós vagyok".
A cee'd mint alapötlet nagyon tetszik, vagyis mindenképpen ebben gondolkodom az automatát illetően. és persze SW, mert az már két hónap alatt kiderült, hogy nekem bizony szükségem van egy kicsivel nagyobb csomagtérre.
Jó lenne fogyiadatokat tudni, bár ahogy a gyári táblázatot nézegetem, az 1.6 os benzines automata kb. 1,6 literrel eszik többet az 1.4 benzinesnél. (persze a kombi adatait még nem tudjuk)
(az igazi álmom az 1.6 diesel automata SW EX kivitel, csak az meg árban ott van, ami nekem már "nagggyon súlyoss")
""Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni..."
Tudom, hogy lényegében már kaphattál választ a kérdésedre, csak mivel Te is Automata SW-t vennél, gondoltam hozzászólok.
Hajráááá automata váltó!!
Én is ilyet vettem volna, csak nem vártam meg az SW-t.
Nehéz megmondani, hogy mikor éri meg cserélni. Én felvállaltam, hogy 3,5-4 évente cserélek. Az autó még eladható, mert relatív fiatal és garanciális. Ennyi idő alatt kb. annyi kilóméter van benne, hogy lassan nagyobb kiadások következnének (vizsgáztatás, vezérműszíj csere, esetleg kuplung, fékek, folyadékok). Én úgy voltam vele, hogy ezeket a pénzeket csak akkor fizetem ki az autóra, ha meg is tartom. De ha megtartom, akkor már nem lesz garanciális (igaz ez itt 5 év inkább). Én viszont, mivel minden apróságot szeretek kijavíttatni az autón, nem tudok/akarok havonta sokezret javításra költeni.
A helyedben 2 éves korában kezdenék gondolkodni rajta. Addigra kiderül még, hogy mennyire tartós valójában az autó, kijavítják sok itt olvasható apró hibáját. Lesz tapasztalatod a fogyasztással kapcsolatban is, mert még kevés 1,6-os tulaj nyilatkozott erről.
Ha gondolod megosztom Veled az enyém fogyasztási adatait, mert napra pontos táblázatot vezetek róla. A mérete, súlya, szerkezete szerintem nagyon hasonló, ezért elég jól tudsz majd következtetni a jövőre, szerintem.
Úgy érted, hogy megméri 2-3 km futás után a guminyomást és 10 km-rel később? Persze hogy nem lesz egyforma :) Kiváncsi vagyok egyébként hogy erre a kérdésedre milyen választ fog irni.
A Toledo sem volt jobb, hidd el. Olyan cigiszaga volt, mint egy kocsmának, és a literek ellenére semmit sem tudtam berakni a csomagtartójába, mert kicsi volt a szája :(
Amikor az off pólón elromlott a gyújtótrafó, este 22:30 körül hivtam öket, kb 1 óra mulva jött a sárga angyal, mert még mást is mentett időközben. 1 óra után, majdnem fél 2-kor értem el a manust akitől a kölcsönautót kaptuk. Szóval nekünk nem volt bajunk az assistance-vel. De hogy nem birnak ingyen adni kölcsönautót az nem fér a fejembe.
Scenic, szerinted én mennyire voltam boldog, amikor 2003-ban 500 kilóméter után szétugrott a Megane-on a toronycsapágy, és a 3 napos autóm helyett egy OFF Seat Toledoval jártam az Assistance jóvoltából!! :)
Hja, és a javítást + az akksicserét az assistance intézte! Szóval csak óvatosan velük. Nekünk amikor elromlott az autó, az assistance-től kértünk egy kölcsönautót, a miénket meg bevittük a szervizbe megjavíttatni. Szerintem inkább válazd ezt a módszert. Persze rádbizom, csak segiteni szerettem volna...
Erre az assistance-ra majd kiváncsi leszek... nekem ezek sose jöttek ki,igaz csak suzukinál probáltam és csak féklámpa meghibásodás volt,de gari idő felénél...nem jöttek ki...